Google Translate

marți, 2 martie 2010

Ce este "Forumul SCMD"? Vii si tu?

At fi bine sa incercam crearea unei comunitati online, care sa dezbata public problemele ce ne framanta.
Transparenta, va fi sigur una din cheile succesului.


Ce trebuie sa facem
pentru a deveni membru al unui forum?


1. Inscrierea

Pentru a putea sa faci parte din comunitatea acestui forum, mai intai trebuie sa te gandesti daca esti interesat de domeniul discutat pe acest forum. Daca se dovedeste ca pe forum se discuta probleme care te intereseaza in mod direct, atunci urmatorul pas este inscrierea in comunitate.Trebuie completat un forumular foarte simplu si succint.

In ce consta formularul de inscriere:

a) - alegerea unui alias (nickname) ca si la o casuta de mail; acest nick poate reprezenta un nume sau pur si simplu o combinatie de litere si cifre.
b) - aliasul este unic si protejat prin parola;
c) - este necesara trecerea adresei e-mail.

Adresa e-mail pe un forum este foarte importanta si ajuta foarte mult in stabilirea contactelor. Prin intermediul e-mail-ului poti fi contactat de alti useri sau poti sa contactezi la randul tau useri (nu se stie cand se iveste poate si o oportunitate de afaceri).

Adresa de e-mail pe un forum inseamna salvare de timp; sa presupunem ca ai deschis un nou subiect de discutie (topic sau thread) in care ceri ajutor in rezolvarea unei probleme, prin intermediul e-mail-ului puteti sa primiti o instiintare (daca ai selectat aceasta optiune inainte de a pune subiectul pe forum despre faptul ca alt user de pe forum a postat in topicul deschis de tine. Vei primi in e-mail un link care te va duce direct in subiectul de discutie care te intereseaza.

Confidentialitatea adresei de e-mail este garantata.

2. Activitatea

Din momentul in care ai fost inscris pe acest forum, poti sa participi la diversele subiecte de discutie, sa ajuti sau sa fi ajutat. Totul este foarte simplu si la indemana.

Un forum este impartit pe mai multe categorii.

3. Reguli

Regulile de folosire ale forumului sunt foarte simple. Se apeleaza la bunul simt al user-ului. Pe un forum nu este permisa folosirea cuvintelor obscene sau tonul ironic cu un utilizator mai neinitiat. User-ul trebuie in cadrul unui subiect de discutie sa stea cat mai "on topic".

Pe un forum exista mai multe tipuri de utilizatori: "administratorii", "moderatorii" si "user"-ii.

Administratorii

Administratorii (Admin-ii), sunt de obicei "webmaster"-ii site-ului pe care se afla forumul de discutii. Ei se ocupa de partea tehnica a forumului.

Administratorii detin control deplin asupra unui forum. Pot sterge sau edita un raspuns in cadrul unui subiect de discutie. Pot sa baneze ( a bana = a ridica dreptul unui user de a posta) un user. Orice banare a unui user este anuntata si insotita de avertismente. Daca acel user nu se conformeaza atunci va fi banat. Banarea este de doua feluri:

- partiala - pe o perioada limitata de timp;
- totala - user-ul nu va mai putea posta nici un subiect de discutie si nici nu va mai putea sa participe la activitatea forumului.

Rolul unui administrator pe un forum este foarte complex. Administratorul trebuie sa fie tot timpul atent pentru ca user-ul sa fie cat mai bine informat despre schimbarile care se petrec pe un forum. Principalul obiectiv al unui administrator de forum este sa incerce sa ofere user-ului un mediu cat mai placut de disctutii.
Administratorii nu trebuie priviti ca o politie a forumului. Ei sunt cei care incearca sa faca totul pentru binele comunitatii din care fac parte.

Moderatorii

"Moderatorii" sunt utilizatori care au cunostinte vaste intr-un domeniu despre care se discuta pe forum. Sunt selectati dintre user-ii forumului de catre administratori. Moderatorii reprezinta mana dreapta a administratorilor. Orice user poate deveni moderator asa cum orice moderator isi poate pierde dreptul de a modera o sectiune. Un moderator pe langa faptul ca detine cunostinte vaste despre un domeniu trebuie sa fie in primul rand un foarte bun psiholog.

El trebuie sa stie sa aplaneze conflictele care se pot isca intre diversi useri ai forumului. Trebuie sa aiba o cultura Internet buna si sa aiba multe ore on-line la activ. Moderatorii sunt cu alte cuvinte administratori ai unei sectiuni. Ei trebuie sa fie mereu dispusi sa ajute userii la categoria pe care o modereaza. Trebuie sa intervina cand discutia se afla pe un fagas gresit si mai ales trebuie sa animeze acea categorie a forumului. Un moderator foarte bun poate deveni partener al site-ului.

Sloganurile unui forum sunt:

- nimeni nu s-a nascut invatat;
- intreaba civilizat si ti se va raspunde;
- formuleaza intebarile cat mai clar;
- nu fi agresiv;
- incearca sa fi cat mai deschis;
- nu fi ironic decat daca situatia o cere;
- toti userii au aceleasi drepturi;
- administratorii si moderatorii sunt pe forum
pentru a ajuta user-ii;.

Concluzii

Forumul este un loc in care poti sa afli raspunsuri la intrebarile care te framanta.
Forumul este un mod de ati promova munca.
Forumul este un schimb de experiente.
Forumul este un loc in care poti sa cunosti oameni care au aceleasi pasiuni,preocupari ca si tine.
Forumul este un loc in care ideile tale pot capata contur.
Forumul este o scoala gratuita in care poti fi profesor si elev in acelasi timp.
Forumul este o comunitate de oameni.
FORUMUL ESTE UN MOD DE VIATA PE INTERNET!!!

Administrator DONARIS, va spune:
Bine a-ti venit, pe "Forumul SCMD"!


p.s.: Suntem in mare cautare de administratori,
moderatori, dar mai ales... user-i!
Pentru conformitate,
Col. (r) Vasile Burcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri