Google Translate

luni, 15 martie 2010

Ceva nu este in regulă! Indiferenta, ne poate costa enorm!

Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejan, a solicitat, luni, prezenta ministrului de Interne Vasile Blaga in zona, in conditiile in care nu maghiarii, ci romanii sunt minoritari in aceasta regiune si au nevoie "de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman'',
relateaza Agerpres.
''Solicitam ca ministrul de Interne sa vina cat mai repede in zona. De asemenea solicitam infiintarea unei comisii parlamentare care sa analizeze situatia creata in urma acestor manifestari'',
a spus liderul spiritual al romanilor din regiune, care s-a referit astfel la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, de la Sfantu Gheorghe, unde s-a cerut oficializarea limbii maghiare, si la inaltarea steagului secuiesc pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.

El a afirmat ca romanii doresc sa traiasca in buna intelegere cu maghiarii, dar a subliniat ca cei care sunt minoritari aici sunt romanii si ei au nevoie de protectie din partea statului roman.
''Noi, romanii din aceasta parte de tara, dorim sa traim in relatii bune cu maghiarii de aici si dorim sa se pastreze aceeasi masura, conform legislatiei europene, si pentru unii, si pentru altii. De remarcat ca in aceasta zona nu maghiarii ci noi, romanii, suntem minoritari si noi avem nevoie de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman'',
a conchis IPS Ioan Selejan.

Peste 250 de primari, viceprimari si consilieri din Harghita, Covasna si Mures, majoritatea de la Partidul Civic Maghiar, au solicitat, vineri, la Sfantu Gheorghe, oficializarea limbii maghiare si declararea zilei de 15 martie ca zi nelucratoare pentru maghiari.

De asemenea, in cursul zilei de luni, pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc a fost inaltat steagul secuiesc care va flutura, de acum incolo, alaturi de drapelul Romaniei.

Articol preluat de pe HotNews.ro

Stimati colegi din SCMD,
Stimati oameni de bine din Ardeal

Care este situatia reala din Transilvania?
Avem de-a face cu mintile infierbantate ale
unor "capete cat nuca", sau IPS Ioan Selejan
TRAGE un "Clopot de alarma", nu DOAR Ministrului
de Interne Blaga?

Asteptam cu nerabdare OPINIILE voastre,
ale celor din Ardeal, din toata Tara!
Va invit sa postati COMENTARII,
sau sa intrati pe FORUM!

Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin

p.s.:Cel mai mare pacat fata de oameni, nu este ura... ci indiferenta fata de ei. Indiferenta este esenta inumanitatii.
George Bernard Shaw
_________________________
U P D A T E :
_________________________

Liderul Batalionului Secuiesc al Noii Garzi Maghiare,
Balazsi Pal Gergely, a fost retinut luni de politisti, dupa manifestarile studentilor maghiari din Cluj, pentru ca avea pe uniforma insemne fasciste.

Mesajul inscriptionat pe bratul acestuia, "Meine Ehre heißt Treue" - "Onoarea mea este loialitatea", a fost motto-ul SS-ului, relateaza CityNews.ro.

Mai multe, cititi AICI:
1. Liderul Garzii Secuiesti a fost retinut de politie, dupa ce a marsaluit in Cluj cu inscriptia SS pe brat - Meine Ehre heißt Treue

2. Liderul Garzii Secuiesti, ridicat de politisti

3. Rechtsextreme Symbole und Zeichen

4. Schutzstaffel

Rechtsextreme_Symbole = Simbolurile
extremei dreapta

Col. (r) Vasile Burcu

5 comentarii:

  1. Ce comisie sa mai infiinteze parinte?
    Portocalii sunt in aceeasi barca cu ungurii, au mana libera, tacit, vor face absolut tot ce doresc.
    Cu cine sa ia atitudine Blaga?
    Cu Boc, cu Basescu, cu Oprea? Atat.
    Sunt atatea comisii ca nici ei nu mai stiu de numar.

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi e putred marul !
    Oameni buni, ce ne mai mira ? De 20 de ani nu au condus tara nici psd-ii , nici PNL-ii nici PD-ii , nici PDL-ii, ci UDMR-ii . Ei sunt singurul partid care de 20 de ani au fost la putere cu exceptia anului 2009 cand pdl nu a mai avut nevoie de ei pt ca aveau o majoritate covarsitoare cu PSD,in aceaa alianta contra naturii . SI ATUNCI DE CE VA MIRA CA S-A AJUNS UNDE S-A AJUNS ? Si sincer vorbind , la cat de vartos ne invrajbesc presedintele si premierul, nu m-ar mira sa aibe fiecare cate un consilier maghiar in spate . Dar de vina nu sunt UDMR-ii ci toti cei care , pentru a obtine majoritatea in Parlament au facut pact cu diavolul. De vina sunt toti guvernantii de azi si d eieri care au acceptat un fapt incredibil Incalcarea Constitutiei in articolul care interzice INFIINTAREA PARTIDELOR PE CRITERII NATIONALISTE.UDMR nu este un partid politic , este un partid etnic, iar acest lucru este interzis in Constitutie . Si totusi TOATE GUVERNELE AU ACCEPTAT LA GUVERNARE UN PARTID IN AFARA LEGII . De asta ce spuneti domnilor, ca se vedea din avion!? . Art 40, pct. 2 din constitutie spune clar "Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale"
    Cine si cand va AVEA CURAJUL SA SCOATA UDMR-ul in afara legii ? NIMENI pentru ca toti au nevoie de voturile lor in parlament si pentru asta sunt in stare sa-si vanda tara bucata cu bucata . Azi tinutul secuiesc , maine banatul, poimaine moldova oricui le poate da ceva. Si ceilalti, "CIOCU MIC, ACUMA NOI SUNTEM LA PUTERE . "

    RăspundețiȘtergere
  3. · Treziti-va militari
    Un Guvern incompetent va sfideaza.
    Este timpul sa actionati.
    www.sindicatulcmd.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare ca cererea IPS Ioan Selejan vine din adancul inimii si este o serioasa expresie a temerilor legate de siguranta cetatenilor romani, minoritari in cele 3 judete.
    Si cum sa nu te temi cand reprezentantii organizatiilor paramilitare maghiare au defilat in centrul Clujului. Pentru cine si pentru ce au fost create aceste unitati de lupta ?

    RăspundețiȘtergere
  5. este ingrijorator aspectul si te pune pe ganduri reactia inexistenta a celor in drept, dar ce sa mai zicem cand Presedintele Comisiei pt drepturile omului...din senat, Gyorgy Frunda respinge proiectul legii pensiilor (http://webapp.senat.ro/pdf/10L124ES.pdf), nu credeti ca cei afectati de mizeriile din lege vor trece de partea presedintelui comisiei?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri