Google Translate

joi, 22 aprilie 2010

In brambureala pensiilor, Generalul Oprea e SINGURUL care spune adevarul!

Potrivit unor surse care au participat la întâlnire, premierul Emil Boc i-a convocat, miercuri seară, în jurul orei 20.30, la Guvern, pe ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi pe ministrul Muncii, Mihai Şeitan, dar şi specialişti din sistemul naţional de apărare- SRI, STS, SIE, SPP, MAI şi Administraţia Penitenciarelor.

"Subiectul de discuţie a fost pensiile militare, dezbaterile prelungindu-se până spre miezul nopţii",

au precizat sursele.
În cadrul discuţiilor, ministrul Oprea a demonstrat că rezultatele MApN reieşite în urma simulărilor pe forma actuală a legii pensiilor sunt cele reale şi că dacă actul legislativ se va aplica în actuala formă, toate pensiile militare vor scădea cu un procent cuprins între 19-69%.

Astfel, ministrul Apărării a demonstrat că informaţiile furnizate de ministrul Muncii, Mihai Şeitan, conform cărora doar pensiile care depăşesc 3.000 de lei vor scădea, au fost eronate.
Citeste mai mult pe www.gds.ro : "MApN propune amendamente la Legea pensiilor,astfel ca pensiile militare sub 3.000 de lei să nu scadă"

Am avut dreptate!
Generalul Oprea confirma!
Confirma ca are potential!
Sa ne traiti, Domnule General!
Col.(r) Vasile Burcu

13 comentarii:

  1. Ce faceeeeeeeeeeeee? Cum confirma ? INFIRMAND ? Pai pana acuma spunea ca nu accepta nici o modificare la lagea 164. Acuma spune ca nu vrea micsorarea pensiilor sub 3000 de lei . Va suna asta a confirmare ? Maine , o sa spuna ca nu accepta nici o micsorare sub 2000 de lei apoi o sa spuna ca nu accepta sa i se micsoreze pensia . Iar noi, o sa sarim in sus de bucurie si o sa aplaudam ! Ca uite, a avut dreptate Oprea, nu i s-a miscorat pensia . A confirmat, are carater, are cuvant, are valoare !
    Oameni buni, Gabi pleaca in ampanie electorala . Iesiti-i in fata cu flori si inscrieti-va in masa , in partidul lui, pentru ca e baiat bun si uite ce ne promite . Prima halta, Craiova !DATI FUGA OLTENI SI PUPATI-I IMINEII ! !
    Halal natiune , iti meriti conducatorii !

    RăspundețiȘtergere
  2. @Scorpio
    Eu nu ma iau dupa ce zice presa. Stiu, insa, ce am auzit chiar rostit de gen. Oprea in plenul Senatului.
    Si acum, judecand "la rece", ce interes ar avea sa dea in generalii in rezerva, diminuandu-le pensiile (ca ale lor sunt sigur peste 3.000 lei)? Nu ar vrea, oare, sa-i atraga si pe acestia in noul partid?
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai asta a facut cu discursul sau in senat . Si-a asigurat simpatia unei parti din armata si din societate , "aratand" ca el e principial . Dar atata tot . Discursul lui a fost unul electoral . Si Basescu in toamna anului trecut a spus acelasi lucru . Si ce daca ? Acuma tace si asteapta sa se coaca turta . Crezi cumva ca Bock a facut proiectul fara sa aibe avizul lui Base ?
    Pai uita-te la cat de repede a percutat Piticul la cerea lui Base de revizuire a constitutiei si cat de repede a sarit cu un proiect prin care sa ii dea lui Base puteri nelimitate si imnunitate totala . Iti seamana asta a cearta sau neintelegere intre Base si Bock ?
    Iar Oprea , e pus acolo sa creeze diversiune . Si el e sluga lui Basescu . Dar e o vesta de siguranta . Daca lucrurile merg rau si Proiectul lui Bock intampina greutati majore , apare Oprea cu o solutie de compromis ca sa impace si capra si varza si toata lumea il va aclama ca pe salvatorul patriei . Deja s-a pus in miscare .Initial a spus ca nu va accepta nici o modificare a legii 164, si va demisiona daca se va umbla la pensiile militarilor . Acuma spune ca nu accepta ca pensiile sub 3000 sa fie dimninuate . Ce va urma ? In al doilea rand , atata timp cat se va abroga art 11 din legea 80, toti vor pierde la salariu . Esti jurist , stii ce inseamna asta .
    In ceea ce priveste sprijinul generalilor, il doare pe Oprea undeva de ei . De ce ?
    1.Pentru ca si ei sunt impartiti pe partide , fiecare sprijina partidul care l-a facut general si caruia i-a jurat credinta .
    2.In al doilea rand , nu constituie un numar demn de luat in seama la alegeri .
    3.Unii, care mai au carte si il pot domina intelectual (si sunt totusi destui) chiar pot constitui un pericol pentru el in noul partid mai ales pentru faptul ca stiu si probleme de amanunt legate de capacitatiloe lui intelectuale si militare si ii cunosc dosarul de cadre .
    4. Pe el il intereseaza marea masa a rezervistilor, , a militarilor care isi pot influenta membrii de familie sa ii voteze partidul. De asta a dat marea declaratie in senat , de asta acuma umbla in campanie electorala . Acuma in Constanta , unde presedintele SCMD are alte ganduri, nu sindicale iar numarul membrilor de sindicat este peste media pe tara a filialelor, saptamana viitoare in Craiova , la Ziua Infanteriei , pentru ca are de incheiat niste conturi si mai sunt si ceva unitati disponibilizarte de vandut , chiar in oras si se scot bani buni din cedari de teren catre consiliul local .
    Iar campania electorala continua, ca doar e pe val , daca pana si SCMD -ul il pupa .
    Matale ai grija , si studiaza din timp varianta trecerii in masa a SCMD in UNPR , cu sefut cu tot .Nu ar fi exclus.
    Doamne fereste !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am o nelamurire !!! Pentru drepturile militarilor si.....POLITISTILOR ????- se ,,bate" ministrul Oprea. DAR BLAGA, CE FACE ???politia, politia de frontiera, jandarmeria, ISU (pompierii) sunt ,,mosia" lui. Nu-l intereseaza ??? Si n-am inteles, avocatii lui boc si popii au scapat de legea unica?? ce-i de la curte constitutionala !!?? Aici e o mica-mare chichita.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Scorpio, scorpio ...
    Te dovedesti a fi un ANALIST de forta!
    Un COMENTATOR curajos si constant!
    Bravo! Felicitari! La mai mare!
    Dar... nu cumva esti prea patimas?

    Nu cumva datorita MARILOR dezamagiri
    ai ajuns tu insuti, un PERDANT?
    De ce spun asta? Simplu! Din experienta mea!

    Si eu sunt un FOARTE MARE DEZAMAGIT!
    Eu am SUFERIT pe "propria-mi piele", NEMERNICIA politicienilor, fara a fi vinovat si foarte grav, FARA a mi se da posibilitatea sa ma apar!

    Dar... inca mai CRED in oameni!
    Inca nu mi-a murit SPERANTA!

    Iar vis-a-vis de Generalul Oprea,
    de Grupul independentilor AJUNS azi
    Partid Parlamentar, de unde atata pornire CONTRA?

    Alaturi de PSD si PNL, prin Generalul Oprea, ex-Ministrul Marian Sarbu si altii, au afirmat categoric, SPRIJINUL fata de militari!

    De ce sa dam cu pietre in ei?
    Suntem atat de "inraiti", sau ce ne "determina" si nu vad eu?
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine Nea Vasile dar nu am dat cu piatra . Am spus numai sa nu va repeziti la pupat maini, ca e prea devreme . Am tot repetat , ca piesa are multe acte , noi suntem doar spectatori , unii mai entuziasti, altii mai pesimisti, dar tot spectatori . Iar piesa e totusi o piesa in care fiecare isi joaca rolul . Nu e pe bune nici macar cat la Bingo. Si atunci de unde atata ploconeala , doar pentru ca a spus si el acolo, in senat , ca nu e de acord cu proiectul ? Oameni buni, la oamenii adevarati faptele conteaza nu vorbele . Cand putea face ceva , nu a facut . Daca iesea din guvern odata cu Proiectul in semn de protest pentru formula adoptata de guvern, as fi fost primul care ar fi salutat FAPTA lui, acuma insa , cuvintele nu incalzesc . Doar ametesc .Daca ar fi iesit atunci , fapta lui ducea imediat la o ruptura intre el si BocK, l-ar fi obligat pe Base sa iasa din tacere si sa spuna daca e de acord cu Bock sau cu Oprea , pentru ca ar fi trebuit sa accepte sau nu demisia lui Oprea . Iar proiectul nu ar mai fi intrat in parlament in forma asta .El insa , a stat la cutie , si a iesit la cap cand practic nu mai poate face nimic . Voturile independentilor , vor fi asa cum spune Basescu, nu cum spune Oprea , pentru ca -chiar daca s-au infiintat intr-un partid nou acuma - ei au iesit fiecare de unde a iesit din dorinta de a fi cu puterea nu din dorinta de a fi langa Oprea . Noul partid e al lui Basescu, nu al lui Oprea . Sunt niste chestiuni e politica elementara , care se prada la gradinta. Si atunci ma intreb , cine e perdant ? Pai perdanti, o sa fim noi, cei care ne aburim la declaratiile lui Oprea si credem ca e salvatorul patriei, fara sa vedem efectele . Iar eu , nu te supara , nu ma consider perdant . Perdant e cel care pierde fara a lupta , care se multumeste cu situatia in care e , se resemneaza , isi accepta soarta . Eu inca nu am depus armele .
    Si pentru ca avenit vorba de PSD si PNL, cine crede ca sustin punctul nostru de vedere din dragoste , se inseala . Ei ne sustin doar pentru ca suntem impotriva Guvernului si suntem o masa ce poate fi manevrata si folosita . Daca ei ar fi fost la putere ar fi sustinut acelasi proiect, fara remuscari . Dusmanii dusmanilor mei sunt prietenii mei(de moment ). Asa gandesc si PNL-ii si PSD-ii , sa nu va faceti alte iluzii.Ir ceea ce spun eu , nu e pesimism, e realism . Clasa politica romaneasca , nu stie decat sa fure si de unde sa fure daca nu de la noi ? Din cand in cand , pe rand , striga hotii aratand spre cei ce au reusit sa fure ceea ce voiau sa fure ei si nu au reusit, iar noi ii credem ca vor sa insanatoseasca societatea . Sa fim seriosi. Uite si la noi,unii vor acuma respect, cer respect de la primul ministru si autoritati . ATAT . Nu ii intereseaza respectul celor carora le-a luat banii ca sa ii promoveze, avanseze, mute , trimita in misiuni , etc . Si astfel de oameni , nu se lasa pana nu ajung iarasi in fruntea bucatelor , o sa ii vezi inscrisi in partidul lui Oprea , sau in altul( poate chiar infiintat de SCMD )si atunci nu o sa ii mai intereseze respectul. O sa ii respecte lumea vrand nevrand , ca doar vor fi la putere nu ? Ceilalti.. ciocu mic !
    Asta e treba cu Aspargilius .

    RăspundețiȘtergere
  7. Oprea este alaturi de militari numai daca sustine ca Legea 164 si numai Legea 164, fie si ca un capitol separat in Legea Unica! Nimic altceva nu poate fi satisfacator pentru militari. Raportarea pensiilor la salariile activilor nu trebuie nicidecum eliminata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Oprea se va limita cel mult sa se admita un paragraf de lege care sa garanteze ca nu scad pensiile militare sub 3000. Cu cei care vor beneficia astfel de pensii neatinse , si-a facut socoteala ca va castiga suficient electoral. Ceilalti sunt prea putini numeric, ca sa mai conteze . S-a negociat .
    Il doare in duda de armata sau de constitutie sau de principii sau de lege . Pe el il intereseaza capitalul .. politic . Si vor fi destui rezervisti care vor spune " e suficient si atata . Ce mai vor si astia acuma ? Chiar asa , vor pensii de 3100, e prea mult . Si uite asa , ce nu a reusit Bock, va reusi Oprea . Sa invrajbeasca militarii . Iar posturile tv vor canta la un ison, " da , ce a propus OPREA e corect . Cei ce vor mai mult sunt cu adevarat nesimtiti ".Si uite asa vor uita toti si de Constitutie si de faptul ca la inceput voiau sa nu se atinga nimeni de legea 164, si de art 11 din Legea 80, si de principiul neretroactivitatii legilor, si tot. Si tare mi-e teama ca si SCMD -ul va uita . Pentru ca unii lideri de sindicat, fermecati de dl Oprea vor intra in partidul lui, pe fatza sau prin dos .
    Asta ne astepata .

    RăspundețiȘtergere
  9. Militarii care au pensii sub 3000 (si eu ma numar printre ei) nu pot fi asa de prosti sa nu priceapa ca amendamentele astea sunt o mare teapa!!!

    1.Nu trebuie sa-i lasam sa-si bata joc de principiul neretroactivitatii Legii pentru ca s-ar crea un precedent extrem de periculos. Ar inseamna HAOS!!!!!!
    2. Pensiile tuturor militarilor vor scadea in termeni reali pentru ca vor ramane in urma, nu se vor mai raporta la salariile activilor.

    Treziti-va, nu-i faceti jocul lui Oprea. Nu e omul pe care sa-l urmam. E lipsit de integritate si mincinos, nu vedeti?

    D-le Burcu, d-na Elena Cobuz, vedeti ca nu faceti deloc bine ca-l promovti si-l laudati atata pe Oprea!!!
    Asteptati sa-i vedeti la faptele si, mai ales, REZULTATELE, nu va repeziti sa-l slaviti, fiti mai circumspecti, ce Dumnezeu, nu sunteti niste copii naivi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa e Traiane !Multi s-au aburit si se multumesc cu jumatati de masura , fara sa realizeze pericolul Oprea . Oprea e pus sa ne manevreze , sa ne imbrobodeasca , ca e de partea noastra , ca sa il recunoastem ca reprezentant al nostru, apoi sa negocieze cum vrea el . Toata lumea il slaveste acuma , iar el ne vinde pe sub mana , facand intelegeri fara sa ne consulte . A intrebat pe cineva din Sindicat daca e de acord cu ce propune el ? A spus inainte ca are demisia scrisa si o inainteaza daca se umbla la pensiile militarilor , iar acuma EL propune sa se umble la pensii,( la cele peste 3000 ) , de parca i-a dat cineva mandat sa negocieze sume. In numele cui, face el propunerile astea ? S-a consultat cu sindicalistii ? Poate cu domnul Iliescu . Sau poate cu colegul Voicu, sau Iliescu Mitica, sau poate cu Seful SMG-ului, care de doua luni parca s-a volatilizat .NU VA LASATI CUMPARATI, NU VA LASATI PROSTITI, NU ACCEPTATI JUMATATI DE MASURA SI NU VA NEGOCIATI PRINCIPIILE !

    RăspundețiȘtergere
  11. @Traian
    E adevarat ca am marele defect de a crede in oameni. Ma entuziasmez repede, dar in privinta legii pensiilor (care, cica, nu m-ar afecta!)... nu ma pot lasa pacalita!
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur . M abucur ca Oprea si-a dat asa repede arama pe fata si a pus astfle capat disesnsinulor si indoilelilor din sufletul unora dintre noi. Elena , pentru tine imi pare rau , sincer ca si pentru Nea Vasile , pentru inca o dezamagire . E dureros sa investesti incredere si sa speri ca mai pot fi oameni cinstiti . Da , mai sunt , dar Oprea nu e unul dintre ei .Nici Melescanu . Si nu stiu daca se pot gasi asemenea oameni printre politicieni, printre cei ce si-au platit locurile de senatori sau deputati. Pai aratati-mi voi mie unul, UNUL SINGUR MACAR , care sa dea bani din salariul lui pentru a fi inaintat pe o lista de votare pe un loc eligibil numai si numai pentru ca vrea sa faca bine aproapelui si sa fie un om cinstit . UNUL !
    Toti si-au cumparat locurile pe liste , cu bani mai mult sau mai putin murdari, nu din transpiratie , cu scopul de a-si scoate banii inzecit , sub acoperisul imunitatii parlamentare , cu ajutorul colegilor gen Voicu, prin afaceri cu bani platiti de populatie sau accesati prin relatii de la fonduri europene .
    Iar noi, speram ca Oprea si altii ca el , ne vor apara drepturile . E o gluma .DESTEPTAREA !

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Scorpio,
    Nu uita un principiu universal: "prezumtia de nevinovatie"!
    In alta ordine de idei, "Ce nu te omoară, te face mai puternic!"
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri