Google Translate

vineri, 9 aprilie 2010

Ministrul Apararii, dispus sa demisioneze!

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
COMUNICAT


Astazi, 09.04.2010, intre orele 13.00 – 15.00, la invitatia ministrului Apararii Nationale, la Complexul Militar Haiducului s-a desfasurat un pranz de lucru la care au participat conducerile tuturor structurilor asociative ale militarilor in rezerva si in retragere din intregul sistem national de aparare.

Mentionand ca se prezinta in calitate de ofiter in rezerva, ministrul Apararii a subliniat urmatoarele :

Simularea calcularii pensiilor, executata ca urmare a interpelarii din Senat, a fost realizata la cererea domniei sale, de catre specialisti ai Ministerului Muncii, utilizand softul de calcul al acestui minister, in cooperare cu experti militari ;

Absolut toate pensiile militare aflate in plata vor scadea cu procentele enuntate, ba chiar si cu mai mult, fie si numai pentru faptul ca din calcul va fi exclus Meritul Militar, care reprezinta 20% ;

Reafirmand faptul ca daca actualul proiect de lege va trece neamendat in favoarea tuturor categoriilor de militari, domnia sa isi va da demisia, ministrul Apararii a facut apel la solidaritate si unitate, solicitand ca toate structurile asociative ale militarilor sa sprijine demersul din Parlament.

Biroul Operativ al SCMD a evidentiat urmatoarele probleme :

Situatia actuala a militarilor in rezerva si in retragere, cu actualele pensii aflate in plata, este tragica in multe cazuri, mai ales in orasele monoindustriale, unde orice activitate productiva a incetat. S-au dat exemplul unui pilot militar ramas complet orb si a unui parasutist paralizat care isi intretine toata familia dintr-o pensie de 900 lei. Au mai fost exemplificati doi generali in retragere care, la peste 70 de ani, isi intretin familiile din taximetrie ;

Nu s-au recalculat pensiile si nu s-au luat in calcul grupele de munca ; din 31000 de cereri inregistrate la Ministerul Apararii, doar 10000 au fost rezolvate ;

S-a ridicat problema pusa de Filiala 1 Bihor a SCMD : in urma cedarii de catre Ministerul Apararii Nationale a Spitalului Militar de la Oradea, precum si a desfiintarii Policlinicii Militare din acest oras, au fost lasati fara asistenta medicala 11.000 de rezervisti (La acest punct, ministrul a declarat ca a cerut Directiei Medicale sa ia toate masurile care se impun) ;

Proiectul noii Legi privind sistemul unitar de pensii publice vine déjà pe o situatie exploziva, militarii, ca si revolutionarii (care au fost anuntati ca le vor fi diminuate indemnizatiile) fiind hotarati sa lupte pana la capat pentru remedierea situatiei.

Dand dovada de fair-play, SCMD a remarcat eforturile si a multumit tuturor celor care in mod corect si dezinteresat au prezentat situatia pensionarilor militari in Parlament si in mass media, inclusiv europarlamentarului Gyorgy Frunda si domnului profesor Teodor Atanasiu.

In final, Biroul Operativ al SCMD a declarat ca isi mentine pozitia neacceptarii nici unei alternative la Legea 164/2001 si Legea 179/2004. Acestea sunt si trebuie sa ramana ad litteram legi sau legea ocupationala a tuturor categoriilor de militari.

SCMD este deschis in continuare dialogului si va acorda sprijin tuturor celor care lupta pentru recunoasterea dreptului militarilor la legi ocupationale separate, decurgand din statutul lor, si este totodata ferm hotarat - daca eforturile din parlament nu vor da rezultate, sa obtina dreptatea pe calea justitiei.

In ceea ce priveste eventualitatea scaderii salariilor militarilor activi, problema ridicata pentru prima data de catre domnul ministru Oprea, SCMD va lupta pe toate caile alaturi de cei care se vor opune acestei masuri aberante, deoarece in conformitate cu actuala legislatie in vigoare, pensiile militarilor in rezerva si in retragere sunt direct legate de cresterile salariale ale militarilor activi.

Honor et Patria ! Vae victis !

BIROUL OPERATIV,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU, Presedinte
Col. (r) dr. Constantin MONAC, Secretar General
_________________________

Pozitia si deciziile Biroului Operativ al SCMD,
au girul tuturor Filialelor SCMD din Romania!
Uniti, vom reusi!

Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin
_________________________
UPDATE:
_________________________

"Puterea face totul sa atraga atentia publica spre altceva. Decat oamenii sa mediteze la faptul ca pensiile militarilor vor fi impozitate sau ca profesorilor li s-a taiat din leafa mai bine privesc cum se cearta Vadim si Basescu.", explica Prof. Bogdan Teodorescu in Inpolitics.ro
Sau..., adaug eu, sa privim la noua Telenovela a "arestarilor"... coruptilor neamului! Telejustitie in direct!
Interzis minorilor! Totul e... circ, neamule! De 3*circ!
"Stupid people", trebuie sa "rumege" ceva! Orice, dar nu ce trebuie!

Interzis despre: afacerile unor apropiati ai puterii cu statul; imprumuturi de zeci de miliarde euro,de care nu da nimeni socoteala; cuantum scazut salarii, pensii; scumpirea cu 7% a carburantilor, cu 10% preţul final al alimentelor; inmultirea si marirea taxelor si impozitelor (540 erau putine, nu-i asa?!) etc.
Col. (r) Vasile Burcu

2 comentarii:

  1. Nu ştim nimic cu privire la avansarea lui G.Oprea de la gradul de căpitan, cu care l-a prins Revoluţia, la gradul de maior. Să ne înţelegem: vorbim despre cariera militară a celui mai mare grad din Armata Română. România este stat membru al NATO, iar MAp este condus de un general cu patru stele, cît ale lui Dwight D. Eisenhower, comandant suprem al armatelor aliate debarcate în nordul Africii, în Sicilia şi în Normandia, primul comandant suprem al forţelor armate ale NATO. Biografia lui Oprea interesează opinia publică în cel mai înalt grad cu putinţă. La fel de înalt ca şi gradul său militar. Nu ştim în ce împrejurări maiorul Oprea a fost avansat locotenent-colonel şi apoi colonel şi la ce armă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum la ce arma ? La justitie militara . Asa ii place sa spuna . Intrebat de ce nu merge sa vada militarii din irak, anul trecut , a spus ca el e ofiter de justitie militara si se va duce acolo cand vor fi probleme de justitie militara .Acest specimen e in fruntea armatei .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite