Google Translate

marți, 20 aprilie 2010

Si AZI, cu ochii pe SENAT!

Discuţiile pe marginea proiectului Legii pensiilor vor fi reluate astăzi, senatorii exprimându-se în favoarea continuării discuţiilor în prezenţa primului-ministru Emil Boc. Luni, aleşii nu au reuşit să treacă nici măcar de dezbaterile generale. Pentru că ministrul Gabriel Oprea a făcut notă discordantă faţă de guvern şi a cerut menţinerea pensiilor militarilor şi nu tăierea lor, aşa cum a propus executivul, senatorii l-au chemat astăzi pe premierul Emil Boc să dea explicaţii.

Dezbaterea din Senat pe marginea proiectului Legii pensiilor a început luni cu scandal. Mai întâi s-au supărat reprezentanţii pensionarilor, care nu au avut loc să asiste la discuţii în plen din cauza locurilor puţine pentru invitaţi.

A venit apoi rândul parlamentarilor. Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, luni, în plenul Senatului, că nu poate fi de acord cu nicio măsură care duce la scăderea pensiilor militarilor, afirmând necesitatea amendării legii pensiilor, care în acest moment este una "inechitabilă" faţă de această categorie profesională.

Apoi parlamentarii au cerut ca premierul Emil Boc
să fie prezent la dezbateri.


După ce senatorii au votat pentru invitarea primului-ministru la dezbaterea pe tema Legii pensiilor, preşedintele Comisiei de Muncă din Senat, Cristian Rădulescu, a prezentat concluziile forului pe care îl conduce privind acest proiect, dar şi punctul de vedere al grupului PDL, care doreşte adoptarea proiectului nu în varianta Comisiei, ci în cea a Guvernului.

Senatorul PNL Puiu Haşotti a intervenit însă, arătând că dezbaterea pe fond nu poate continua fără primul-ministru, în condiţiile în care plenul Senatului tocmai a decis acest lucru.
"Plenul Senatului a decis invitarea primului-ministru, prin urmare dvs., domnule preşedinte, în calitatea pe care o aveţi, în seara asta trebuie să-l anunţaţi pe primul-ministru de această decizie şi noi nu putem continua pe fondul chestiunii, nu putem continua dezbaterea politică până când primul-ministru nu vine în plenul Senatului.

Noi ne aflăm într-o situaţie în care doi miniştri au venit şi au exprimat puncte de vedere întrucâtva diferite. Ce atitudini ale grupurilor parlamentare putem avea, câtă vreme stabilind că vine primul-ministru aici noi nu l-am asculta? Aşadar, mâine dimineaţă (marţi, n.r.), la ora 9:00-9:30, domnul prim-ministru vine, exprimă aici în faţa noastră punctul de vedere al Guvernului, iar noi vom declanşa dezbaterea politică. Aşa este procedural",
a explicat Haşotti.

Ultima intervenţie înainte de suspendarea lucrărilor, în condiţiile în care oricum timpul alocat plenului expirase, a aparţinut ministrului Muncii, Mihai Şeitan, care a subliniat că aprecierile despre cuantumul pensiilor înainte de aplicarea legii sunt neavenite. Şeitan a arătat că legea este într-adevăr una complexă, care necesită dezbatere, exprimându-şi convingerea că vor fi adoptate cele mai bune amendamente astfel ca legea să fie sustenabilă şi echitabil la final.

Rezultatul: după o oră şi jumătate de polemici, nu s-a ajuns la discutarea pe fond a legii pensiilor unitare, iar dezbaterile vor continua azi.

Stire preluata de pe Realitatea.net:
Dezbaterile pe proiectul Legii pensiilor se reiau astăzi, fiind aşteptat şi Emil Boc

_________________________
Cum credeti ca se va sfarsi ziua?
Primul Ministru Boc va debloca situatia?
Vor gasi CALEA cea dreapta si justa?
Sau ...

Col.(r) Vasile Burcu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri