Google Translate

luni, 31 mai 2010

Acum e acum! Scăpam de acest Guvern, sau ne procopsim cu cele două legi !?!

Guvernul a aprobat, duminica seara, cele doua proiecte de Lege care contin masurile de austeritate convenite cu FMI - un proiect ce prevede reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar prin taierea salariilor, pensiilor si a ajutoarelor sociale si un altul care prevede recalcularea pensiilor speciale.

"Asupra acestor doua proiecte de lege, Guvernul isi asuma raspunderea in fata Parlamentului, ceea ce inseamna ca, daca in urma angajarii raspunderii se initiaza motiunea de cenzura si ea este adoptata,Guvernul este demis si aceste acte nu se aproba.
Daca se initiaza motiune de cenzura si ea este respinsa, aceste acte se considera aprobate. Daca nu se initiaza nicio motiune de cenzura, aceste doua acte normative se considera adoptate si pleaca spre promulgare la presedintele Romaniei",
a declarat premierul Emil Boc.

"Ori Guvernul reuseste si merge cu legile mai departe, ori este demis si nu se aproba aceste legi",
a mai explicat Boc, "pe intelesul oricui".

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe cele doua proiecte. Programul de masuri urmeaza sa fie trimis legislativului, urmand ca luni Birourile Permanente ale celor doua Camere sa se reuneasca pentru a decide calendarul asumarii.

Integral, Ziare.com : Guvernul a aprobat proiectele de lege cu masurile de austeritate

Vom trai si vom vedea!
Alesii neamului, vor decide!

V.Burcu

3 comentarii:

  1. Pensiile vor fi reduse cu 15% începând de la 1 iunie, deoarece sunt un drept lunar, în schimb salariile, normate la oră, ar putea fi reduse cu 25% doar de la data intrării în vigoare a legilor pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea, a declarat, duminică, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, citat de Mediafax.

    "Pensiile sunt un drept lunar, pentru că atunci când o persoană iese la pensie chiar de la jumătatea lunii primeşte pensia integral pe luna respectivă. Pe luna iunie pensiile se plătesc în iulie, iar dacă legea privind pensiile intră în vigoare în iunie, pensiile vor putea fi reduse cu 15% începând de la 1 iunie.

    În cazul salariilor, lucrurile sunt mai complicate, deoarece este vorba de plata cu ora şi cu ziua, iar reducerea cu 25% s-ar putea aplica doar de la data intrării în vigoare a legii cu măsurile de austeritate. În acest caz este posibil ca legea să nu se poată aplica retroactiv", a declarat Mihai Şeitan, după şedinţa de guvern în care au fost avizate proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare şi cel al pensiilor.

    El a arătat că modalitatea de calcul "se va şti cu exactitate" în momentul adoptării legilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e sila dar si mila de amaratul de boc, cate "alea" ia prapaditul la dos zilnic, de la stapanul sau, base. Poate ca merita. Toti suntem constienti ca starea de fapt nu a creat-o el, dar il condamn ca a acceptat slugarnic si orbeste, sa aplice masurile aberante, dictate de acea maimuta mincinoasa, care a reusit inca odata sa-si faca jocurile murdare. Viermele nu are coloana vertebrala, nu avea cum sa refuze si sa impuna masuri drepte, dar s-a vazut parlitul necrescut, pe asa o functie, nestiind nici el cu adevarat cui trebuie sa-i multumeasca.

    RăspundețiȘtergere
  3. In aceasta situatie in care statul isi abandoneaza cetatenii si incalca contractul cu militarii in rezerva, ce ar fi daca am solicita MApN si CSAT sa ne scoata din evidenta si sa nu mai raspundem la "chemarea patriei" atunci cand aceasta are nevoie de militarii de cariera in rezerva?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri