Google Translate

marți, 11 mai 2010

Am devenit "student" in "zicerile" Presedintelui/Premier Basescu! Va propun si voua!

[ Am citit si recitit BIBLIA
de cateva ori in viata mea!
Stiu ca altii o "studiaza" efectiv!

De ceva vreme, eu "studiez" si "zicerile"
unui "profet mincinos in tara lui",
pe numele sau Traian Basescu!

Folosesc acest Blog, pentru a le aduna
lalolaltă si oferi istoriei, viitoarei "editii
de lux" a "operelor complete", ale
Marelui Carmaci al Romaniei!
]
_________________________
Traian Basescu a participat luni, impreuna cu premierul Emil Boc, la o intalnire cu grupurile parlamentare ale PDL, UDMR si ale independentilor la Palatul Parlamentului unde i-a avertizat pe membrii coalitiei de guvernamant ca sunt cei care pot scoate tara din criza sau o pot ingropa.

Presedintele le-a atras atentia membrilor PDL ca au girat “clientela si tot felul de neaveniti au fost numiti in diverse functii”, ca au aprobat “toate nazbatiile de programe inventate in perioada prieteniei parlamentare: pampersi pentru copii”.

Presedintele le-a mai transmis si ca reducerea fondului de salarii in sectorul bugetar se va face prin rectificare bugetara si ca prin masurile luate deficitul bugetar va ramane la 7,8% si ca acest deficit putea ajunge la 9,8% fara masurile drastice preconizate in acordul cu FMI.

In prima parte a discutiilor cu reprezentantii coalitiei de guvernamant, presedintele le-a transmis nemultumirile sale.

[ HotNews.ro a intrat in posesia unei inregistrari facute de catre unul dintre participantii la discutia de luni dintre presedintele-premier si politicienii PDL, UNPR si ai minoritatilor. ]

Iata cele mai importante afirmatii facute de presedinte:

. Sper ca macar acest program va fi implementat. Prima parte a programului a fost ratata, n-am reusit sa ne incadram inclusiv cu cheltuielile aparatului bugetar. Or, suntem responsabili cu misiunea de a guverna ori ne lasam. Si va spun asta foarte responsabil.

. In primul trimestru s-a intamplat ceva absolut nepermis: sa ne sabotam punctele de vedere exprimate prin faptul ca s-a dat in liber clientelei si tot felul de neaveniti au fost numiti in diverse functii.

. O spun in mod egal pentru guvern si pentru parlamentari. Prezentarea pe televiziuni a unor infractori ajunsi pe functii de directori in numele partidului si prezentarea pe televiziuni a unor domni cu venituri foarte mari pe la cabinetele voastre nu au facut decat sa discrediteze actiunea guvernamentala.
Era clar ca toate actiunile Guvernului, numirile, sunt in atentia presei.

. Situatia in care am ajuns sta in felul urmator: impunem masuri de austeritate pentru categorii largi. Orice exceptie nu face decat sa discrediteze. Orice indreptare de bani spre Cluj, de exemplu, este in neregula daca pentru alte judete nu se dau bani pentru posturi de politie. N-am venit sa va spun nici un fel de poveste, ci o realitate.

. Aveti sansa sa fiti cei care au scos Romania din criza sau cei care au ingropat-o. Daca veti fi cei care veti scoate Romania din criza, veti fi cei care veti culege beneficiile in 2012. Daca nu veti fi cei care veti scoate Romania din criza si vor continua actiunile clientelare bine evidentiate de presa centrala si presa locala, veti fi cei compromisi pentru totdeauna. Ma refer in primul rand la PDL.

. Sunt un adversar al venitului minim garantat. Este programul care iti garanteaza banii pe nemunca.

. Rog Guvernul sa aiba in vedere ca acest program sa fie redus strict la cei care au nevoie. Stiti foarte bine ce se intampla in agricultura. Stau oamenii sau fermierii sau cei care au teren, nu au cu cine culege, nu au cu cine insamanta...

. Sunt multi insa care stau si primesc venitul minim garantat si nu se duc sa culeaga o pruna din livada. Mergeti in mediul rural si veti vedea ca nimeni nu merge sa munceasca cu ziua. Sunt realitati create din strategia voastra a politicienilor.

. Va trebui sa taiem fara menajamente aceste programe. De aceea va spun ca vizez modificari la Codul Muncii pentru flexibilizarea raportului de munca, trebuie analizat cat de rapid trebuiesc facute.

. Exista prevederi in Codul Muncii care blocheaza angajamentul angajatului cu ziua, angajarea temporara. Foarte bine ca esti intr-un program de ajutor social, dar trebuie sa gasim solutia prin care sa munceasca fara sa il obligi pe angajator sa ii faca contract, sa munceasca pe perioada determinata, sezoniera pentru ca agricultura e sezoniera.

. Il pun pe angajator sa ii faca contract ceea ce ii creeaza difucultati uriase. In schimb am gasit formula sa dam ajutoare sociale. Trebuie sa terminam cu demogogia si cu incuranjarea nemuncii. Romania nu poate fi un stat social. Le-am spus-o si colegilor de vreo trei ani.

. Nu m-am putut intelege cu Guvernul Tariceanu. Trebuie sa oprim dilema statului social. Sigur e foarte greu sa spui asta la Bruxelles unde se contruieste Europa sociala dar vedem cum e Europa sociala in Spania si in Portugalia.

. Puteam sa marim TVA la 25%, cota unica la 20% si o reducere a salariilor din sectorul bugetar. Impreuna cu premierul, am decis ca nu mergem pe cresterea taxelor, si am decis sa amputati pe programele sociale, pentru ca aici avem probleme. Amputari de venituri la pensionari si reducerea fondului de salarii in aparatul bugetar cu 25%.

. De ce am recurs la aceasta solutie? Pana acum, sindicatele si toti cei care erau impotriva reducerii cheltuielilor ieseau la televizor si spuneau ca trebuia sa se faca o evaluare.

Acum, la 1 iunie, pe rectificare bugetara se reduce fondul de salarii cu 25 si pana la sfarsitul anului sa se faca comisii, ce vor ei impreuna cu sindicatele sa se stabileasca criterii, nu cine pleaca dar criterii care pot fi discutate cu sindicatele in asa fel incat dupa ce se stabilesc criterii sa se treaca la reducerea de personal pentru ca altfel nu se poate face revenirea nivelului de salariu dupa opinia mea.

. Daca nu luam aceste aceste masuri deficitul ar fi fost de 9,8% asta ar fi insemant bani imprumutati adica fiecare procent inseamna 1,2 miliarde euro. Asa ramanem la un deficit bugetar de 7,8%.

. Serviciul datoriei publice este la nivelul acestui an de 10 miliarde de euro. Ca sa vedeti efectul imprumutului o sa va spun ca numai dobanzile sunt de 1,8 miliarde de euro. Deci mai mult decat doua transe de la fond. Practic, noi imprumutam bani sa facem doua lucruri: sa platim dobanzile si sa sustinem salariile si pensiile.

In trimestrul I am avut de platit in contul datoriei publice 860 de milioade de euro, rezonabil, in trimestrul doi avem de platit 2,2 miliarde de euro, in trimestrul III 3,2 miliarde de euro iar in trimestrul IV 2,4 miliarde de euro.

. Suntem putin credibil din cauza erorilor in cazul numirilor in deconcentrate, acordarii de Consiliile de Administratie la apropiati. Din acest punct de vedere suntem necredibil. Rugamintea este ca acesta problema generata de noi insine sa dispara.

Altfel acesta problema va fi pusa in antiteza cu reducerile de salarii. In cadrul ministerelor legat de masinile de serviciu. Inteleg ca ministrul, ca secretarii de stat dar s-a ajuns la cazul in care sefi de serviciu au masini de serviciu, s-a ajuns ca fiecare directoras sa aiba masina la dispozitie.

. Daca acest program se face sunt optimist in privinta evolutiei Romaniei. Iesim din criza. Si singuri beneficiari ai iesirii din criza sunteti dumneavoastra. Nimeni nu va putea sa justifice neimplinirile in conditiile in care avem majoritate.

Trebuie sa fim solidari mai ales ca PSD si PNL nu inteleg sa fie solidari in perioada de criza. Nu au aceasta capacitate. La noi lucrurile sunt tratata cu usurinta, este tratat cu usurinta pentru ca asa vor Vantu si Voiculescu care nu s-au impacat cu gandul ca au pierdut alegerile si a rezultat o putere din aceste alegeri si ca este timpul sa devina macar corecti. Pentru ca opinia pe care merg aceste doua trusturi de presa pur si simplu demoralizeaza populatia.

. Va rog sa aveti in vedere ca se pare ca va veni un al doilea val de criza. Spun se pare fiindca nu am elemente sa spun ca da. S-a creat un fond de 750 de miliarde de euro pentru a fi gata sa nu se mai intample ca in cazul Greciei. Sa fie gata pentru Spainia, Portugalia, Italia sau cine o fi. Este un semnal foarte clar ca in Europa criza este departe de a fi gata. Va rog sa aveti in vedere aceste masuri in prisma a ceea ce se intampla in vecinatatea noastra.

Sa stiti ca ne influenteaza puternic amploarea crizei din Grecia. Grecia detine cel mai mare segment din piata bancara din tara noastra circa 27%. Cel mai important lucru pentru noi este sa dam Guvernului sustinerea de care are nevoie astfel ca legile pe care trebuie sa treaca ele sa treaca in timp util.

Probabil ca se va adopta formula Ordonantelor de Urgenta care sa fie rapid discutate in Parlament pentru a evita situatiile de neconstitutionalitate.

. Este prima data cand ma implic personal pe un program. De aceea vreau sa va spun ca nu se pune problema nici macar a unei remanieri. Acest Guvern trebuie sa scoata tara din criza. Orice instabilitate nu face decat sa ne decrebibilizeze. Optiunea mea este, si sper sa fie, si optiunea voastra.

. Sper ca si regiile autonome sa fie in atentia Guvernului alaturi de contrabanda. Sunt doi indici pe care i-am avut in vedere in discutiile cu Guvernul legat de responsabilitatea fata de evaziunea fiscala si contrabanda si am atentionat ministrul de Finante si ministrul de Interne. Au responsabilitatea majora si pot aduce cu usurinta la buget jumatate de miliard de euro.

. Daca aparatele bugetare din primarii si ministere se restructureaza cu 25 % se revine, daca nu, guvernul si bugetul urmator va asigura aceiasi anvelopa de 25%, sigur ca obiectivul este ca ca pana in 31.12 sa limpezim aparatul bugetar si nu ma refer numai la ministere, ca astea au fost in focul dezbaterii publice, dar sunt primariile, ministerul Educatiei, ministerul Sanatatii, ministerul Apararii si cel de Interne, si ele au nevoie de restructurare.

. Cand ma refer la minsterul Apararii, nu ma refer la numarul de militarii operativi, dar nu pot sa nu privesc in minister ce aglomeratie de generali este. Multi dintre ei se cred generali facand numai munca de secretariat, nu au fost nici in Irak, nici in Afganistan, nici in Balcani. La ministerul Apararii este deficit de trupe operative vreo 18 000 mai putin militari cu contract, dar pe cand este un excendet de personal in minister.

. Am dat un exemplu insa, daca venim in zona unde sunt resurse uriase, adica in zona educatiei si sanatate, la ei sistemul are propriile lui resurse sa-si plateasca oamenii bine, binisor catre bine. Nu mai putem continua cu 200 de spitale in care nici nu te poti face bine. Din 400 de spitale, 200 trebuie sa fie inchise.

. Practic mor oameni cu zile daca e o boala mai complicata putin. Asa ca spitalele trebuie transformate in institutii de asistenta pentru batrani, pentru copii, pentru cine vreti dumneavoastra dar, trebuie inchise. Pentru ca altfel consuma inutil, nu mai vorbim de scoli. Stiti bine, sunt colegiile dvs, sunt comune cu trei sate-trei scoli dar in fiecare sat, sapte copii la scoala.

. Nu mai poate continua treaba. Ideea de a dota cu microbuze a fost fixata in aceasta sens, sa putem sa-i concentram intr-o singura scoala, sigur ca e greu sa spui lucrul asta ca politician. Eu va asigur ca reformam asta, fie ca vorbim de reducerea aparatului bugetar, reducerea numarului de scoli ineficiente, de spitale ineficiente, veti culege roadele in 2012 pentru ca se va diminua risipa din sistem. Noua lege a educatiei exact asta face.

. As spune ca, daca Guvernul isi atinge obiectivul de reducere a costurilor cu 25 % in zona aparatului bugetar, tot ce inseamna structura bugetara, daca pana la 31 a 12-a se produce restructurarea care sa ne permita reducerea cu 25 % a cheltuielilor, se revine pe salariile din lege. Aceasta reducere cu 15% la pensii se produce pe fondul unui transfer de 1,7 miliarde de euro din veniturile bugetului de stat in venituri de pensii.

. Cresterea exploziva a numarului de pensionari de varsta dar si pe caz de boala a facut ca, pentru a avea un fond suficient de pensii, ar mai trebui 500-600 milioane euro . Pana la urma, nu putem inchide tara de tot. Avem toate argumentele legate de responsabilitate. In perioada 2005-2008, s-au dat 42 de acte normative de marire de salarii si sporuri, plus pensii.

. Eu am spus de cand a facut Tariceanu in colaborare cu PSD marirea pensiilor, am spus ca e nesustenabila cresterea. S-a dovedit ca e nesustenabila a trebuit sa renunte la 45%, a trebuit sa venim cu banii din bugetul de stat si va trebui inca multi ani inainte sa venim cu bani de la bugetul de stat dar cand vor creste veniturile vom incerca sa revenim la pensiile din noua lege a pensiilor.

. Trebuie sa va spun ca este unul din obiective: nu poti sa ajungi in 2012 cu pensiile reduse dar va trebui sa crestem veniturile, si asta insemna fiscalizarea intregii economii romanesti in mod corect, fara parti-pris-uri pentru o categorie sociala sau alta.

. Sunt determinat sa sustin acest program dar in egala masura sunt determinat sa sanctionez iesirile din austeritate ale majoritatii parlamentare. Deci voi fi partas cu majoritatea parlamentara, dar mi-am asumat sa fiu partas pe program, iar aceasta pozitie nu trebuie sa fie inteleasa in sensul ca imi voi asuma si numirile aiurea, abuzurile in administratie si asa mai departe.

Stiu cum s-a facut acea ordonanta cand era PDL si PSD la guvernare. Am sanctionat-o public de la aparitia ei. Ceea ce spunea Gelu Visan, sa revin o corecta desemnare de oameni in administratia locala si deconcentrate, se pare ca este o solutie corecta. Nu veti putea duce programul la capat cu incompetenti, fie ei si ai nostri.

. E o sugestie pe care o fac dar tot voi va trebui sa luati decizii fiecare in parte. S-a mers prea deprate cu propunerile facute ministrilor care, de buna credinta, le dau numirea si te trezesti cu lautari. Nu se mai poate.

Aici trebuie sa revenim la realitate, la realitatea pe care o suporta si populatia pentru ca in mod egal trebuie sa aveti grija ce raspundeti peste un an la colegiul dvs, raspunsul la "ce oameni aduceti ma acolo?". Pe cel care canta pe la nunti l-ati facut director de directie sanitara sau la Casa de Santate. Interesant.

. Atentie ca sunteti pe punctul sa faceti ce n-a facut nici PSD si, aici, speranta ca merge si asa, va aduce partidului prejudicii uriase.

NOTA: Inregistrarea a fost facuta de catre unul dintre participantii la discutia de luni dintre presedinte si premier si politicienii PDL, UNPR si ai minoritatilor. Din acesta cauza calitatea audio este slaba. HotNews.ro a transcris cele mai importante afirmatii facute de catre Traian Basescu.
_________________________

Multe "ziceri" imi plac, sunt reale, pertinente!
Pacat ca Presedintele se adreseaza doar poporului
pdl-ist-o/udmr-ist, si nu intregii natiuni!
Greseala imensa, de neiertat!
In rest, sa mai citim o data!

Col.(r) Vasile Burcu
_________________________
UPDATE
11 mai 2010,ora 19
_________________________

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca atat ea, cat si "foarte multi" dintre colegii de Cabinet au decis sa doneze restul salariului pe care il vor incasa pana la sfarsitul anului, iar banii sa fie depusi intr-un fond de solidaritate, relateaza Mediafax. Ea a adaugat ca va dona 75% din salariul actual, pentru ca restul de 25% va fi redus.

Stimati si iubiti Guvernanti
__________________________
Am muncit din greu o viata
pentru a ajunge sa traiesc
din MILA "domniilor" voastre ???

NU! punct. In consecinta,
"cutia milelor", indreptati-o catre cei
carora le-ati cumparat voturile!
Poate, chiar va reuseste, o noua prosteala!

Mie, altora ca mine, va cerem DOAR
ce ni se cuvine! Conform LEGII!
Atât, și nimic mai mult!

Col.(r) Vasile Burcu

17 comentarii:

  1. "De trei zile, parcă m-am întors în timp. Întâi de toate a fost discursul de duminică al preşedintelui Băsescu, cel prin care ni se cerea să fim solidari, să acceptăm austeritatea totală, ca să plăteasca el, statul, datoriile pe care tot el, statul, le-a făcut fără să ne întrebe, deşi avem dreptul la suveranitate.

    Acum, Traian Băsescu declară că vrea să impoziteze tot ce mişcă, chiar dacă ar fi să ia şi un leu de la cei cu pensii de 350 de lei. De aceea îi reamintesc de taxa pe celibat, cea prin care persoanele fără copii plăteau o taxă pentru că nu s-au reprodus în spiritual eticii şi echităţii socialiste.

    Apoi, luni, a fost declaraţia privind suveranitatea, izbitor de asemănătoare cu discursurile Tovarăşului. Traian Băsescu a făcut o remarcă uluitoare: statele care au probleme financiare cedează o parte din suveranitate, în timp ce programul nostru e bun că ne-o conservă. Pai nu poţi să nu te întrebi dacă nu te-ai întors în timp.

    Într-o lume globalizată, când eşti membru al Uniunii Europene, care înseamnă exact cedarea unei părţi a suveranităţii, Traian Băsescu a venit cu un discurs vetust. Nu mai vorbim de faptul că Grecia a acceptat să fie la mâna altora, când a intrat în sistemul euro.

    Al treilea element ţine mai degrabă de o imagine. L-am văzut pe Traian Băsescu vorbind în faţa grupurilor parlamentare ale Puterii şi am avut un sentiment de déjà vu: Ceauşescu vorbind în faţa Marii Adunări Naţionale.

    Nici acolo nimeni nu comenta nimic, şi acolo toţi erau, de nevoie, numai ochi şi urechi, şi usor speriaţi, că nu ştiau cine i-ar putea turna. Imediat m-am gândit cum ar fi un parlament unicameral, supus dorinţei lui Traian Băsescu sau a vreunui alt personaj asemănător."

    Corina Drăgotescu
    "Trei zile, trei asemănări Băsescu-Ceauşescu" - impactnews.ro - EDITORIALE

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar fi placut sa "atinga" mai mult si INCAPACITATEA NOASTRA INTELECTUALA de a atarage si utiliza fonduri europene (chiar ca suntem un popor de handicapati la treaba asta!), sa accentueze mai mult pe utilizarea fondurilor destinate achizitiilor publice (avem legi si chiar bune, da' cine sa le aplice? Ei sunt primii care le incalca!).
    In rest, la fel cum zicea si Admin, chestiunile sunt reale si ... realiste. Sper sa nu ramana doar vorbe.
    Iar chestia cu generalii... mai bine se abtinea! Cine semneaza decretele de avansare la gradul de general?
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. Presedintele Traian Basescu discuta azi, marti, la Parlament, cu reprezentantii Guvernului, partidelor, organizatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national despre masurile de austeritate angajate in fata Fondului Monetar International.

    Intalnirea a inceput putin dupa ora 11,00 si se desfasoara cu usile inchise.

    Poate ne va ajuta Domnul sau un bine-voitor, sa aflam si noi, "stupid people" despre cele discutate!

    Tineti aproape!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. Vor veni vremuri cand in istoria tarii se va spune ca periada fanariota a fost o perioada infloritoare , in comparatie cu vremurile de azi, ca Ceausescu a fost cel mai mare democrat in comparatie cu Basescu, ca periada de criza si curba de sacrificiu din '29-'33 , a fost o perioada de bunastare si huzur, fata de ce ne asteapta . Si asta , pentru ca romanii se plictisesc repede . S-au plictisit de PSD si au votat cu Basescu impotriva lui Geoana , numai pt ca Geoana reprezenta PSD . Fiecare a votat sau nu a votat , dupa cum i-a dictat constiinta sau scaunul de care era lipit .Cand mister Brucan ne-a facut stupid people , m-am simtit jignit . Acuma m-am convins ca nu suntem numai stupid people suntem si masochisti . Traim o perioada nemaintalnita in care tara e condusa de nesimtiti , si tace .Sunt tare curios ce vor gandi despre noi generatiile care vor veni daca vor mai apuca si daca le va mai ramane ceva.
    Poate se milostiveste domnul Dumnezeu si intoarce axa pamantului si vom fi si noi primii in lume .
    Altfel, ce sa mai spunem ? Cine ce vrea de la generali ? Subiectul a mai fost atins . Poti fi numarati pe degetele de la maini generalii care si-au obtinut gradele fara sa fie inregimentati oficial sau neoficial la vreun partid . Personal cunosc 3 , din care 2 sunt in rezerva . Si in situatia asta ce sa faca ? Oricum conform legii nu prea au dreptul sa faca galagie . Stim foarte bine asta ,noi nu suntem Turcia , unde Consiliul Generalilor conduce tara . Si chiar daca ar vrea sa spuna ceva , nu ar face decat sa se incaiere intre ei, aparand fiecare interesele partidului care i-a promovat sau le-a ascuns dosarul DNA.
    Elena, nu e vorba de incapacitatea de a atrage fonduri ci de grija celor care aproba dosarele si proiectele( din partea romana )care asteapta spaga si le aproba numai pe cele care sunt "sustinute cu oferte avantajoase"si propte .
    Partidul e'n toate, e'n cele ce sunt si'n cele ce maine vor rade la soare .
    Si apropo de decretele de avansare , felicitari . Mi se pare mie , sau a inflorit o noua tresa ? Daca nu ma insel, felicitari . De curiozitate , si fara rautate , propunerea a plecat din partea SCMD , pentru ca avem si alti oameni care ar fi putut fi avansati si filialale puteau veni cu propuneri . Nu ma refer la mine , eu nu vreau sa ajung general de cand au intrat in categorie , Oprea si Voicu.(asta o spun ca sa previn alte insinuari binevoitoare ).
    Ce stii de intalnirea lui Basescu , cu sefii de sindicate ? De la noi a participat cineva ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ţipete şi ameninţări la întâlnirea preşedintelui cu sindicatele!

    La întâlnirea de marţi dintre Băsescu, partide, patronate şi sindicate, "decibelii la putere " au făcut ordinea, povesteşte unul dintre participanţi. Şeful statului şi-a pierdut cumpătul după ce sindicaliştii l-au acuzat că vrea să omoare pensionarii şi bugetarii, dar că închide ochii în faţa clientelei politice. În replică, Băsescu le-a spus că fac pure jocuri politice şi că hotărârile nu mai pot fi schimbate, pentru că altfel România se afundă cu totul.

    Imediat după ce sindicaliştii au dat drumul la reproşuri, mai mulţi parlamentari din arcul guvernamental au prins glas şi au început să ridice semne de întrebare legate de anexele la Memorandumul convenit cu FMI, lucru ce l-a iritat şi mai tare pe Băsescu.

    La un moment dat, conform surselor care au participat la şedinţa cu uşile închise, preşedintele ar fi spus că întrunirea de faţă este una ilegală şi că singurul organ care poate lua o decizie în acest caz este Consiliul Economic şi Social.

    În ciuda faptul că Traian Băsescu a părut pe final că cedează şi că ar fi dispus să schimbe unele dintre măsurile convenite cu FMI, liderii sindicali nu sunt siguri că vor obţine ceva concret.

    Informeaza impactnews.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Valeriu Turcan,dixit:
    „Chiar acum o televiziune de ştiri anunţă că Traian Băsescu vrea le să ia pamperşii copiilor. Cu alte cuvinte, chiar dacă (deocamdată) nu există dovezi că bea sângele copiilor, în schimb există dovezi certe că 1. îi rupe cu bătaia şi 2. vrea să le ia pamperşii . Operaţiunea de demonizare continuă”.

    Biet Purtator de cuvant!
    In secunda asta, te-as da afara!
    Tot vorbim cu totii, de restructurari!
    Papi banii de la buget de pomana!
    Faci mai mult rau, decat bine!

    p.s.Aici, "opera" integrala: blogary.ro sub titlul „Ştiri cu acelaşi titlu”!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Scorpio
    Cu ocazia Zilei Justitiei Militare, am mai primit o tresa. Nu mi-am dorit-o, nu am cerut-o. Am crezut ac cineva face misto de mine. Nu m-a propus Sindicatul. Nici nu prea stiu de unde ... mi se trage. E posibil (da' nu sunt deloc sigura) sa fi pornit de la un plen al unei Comisii din senat cand, fiind putin "incoltita", am devenit cam nesimtita (asta pe bune) si pret de vreo jumatate de ceas mi-a mers gura ca o moara, am raspuns la tot felul de intrebari etc. A fost un fel de chestie in care, (eu) vazand totul pierdut, arunci in joc si ultima carte. In final, am luat un vot favorabil! dar cred ca aveam tensiunea 20! In sala era si cineva de la Ministerul Apararii Nationale.
    La intalnirea cu Basescu au participat nuami sindicatele invitate. Noi nu am participat (sau, cel putin, eu nu stiu).

    RăspundețiȘtergere
  8. Stati linistiti, Basescu nu cedeaza . Omul asta e diabolic. Are nesimtire in el cat toata Tara asta la un loc . E in stare sa darame tot , sa distruga tot , sa calce pe cadavre , numai el sa sta unde este si cei de langa el . NICIODATA NU VA RECUNOASTE CA ARE UN GUVERN INCOMPETENT SI IMPOTENT, CA E MANJIT PANA PESTE CAP, CA ISI PLATESTE POLITELE PENTRU CEI CE L-AU SPRIJINIT SI NU L-AU SPRIJINIT, DUPA " MERITE ". ROMANIA NU A DAT NICIODATA UN ELEMENT MAI MACHIAVELIC .

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari . Ma bucur , ma bucur ca pe langa lingai si oportunisti , mai sunt avansati si oameni care merita ! Am intrebat de unde a venit propunerea nu din curiozitate bolnavicioasa ci pentru a evita interpretari si suspiciuni. Sincer , imi era teama sa nu fi cazut si noi in patima ACMRR.Si daca totusi ministerul ar fi cerut sindicatului sa faca propuneri , era normal sa fie instiintate filialele .Inca odata felicitari ! La mai mare !
    In ceea ce priveste "neparticiparea noastra , iata inca un mesaj -pentru cei care mai sperau ca Basescu isi va tine promisiunea facuta in fata SMG -ca Base se gandeste la armata , doar cand pleaca in vizite in teatrele de operatii si se intreaba chioras " ce sa le mai spun la astia , sa nu ma intrebe de dotari ? "
    Aman de noi , ce presedinte ne-am tras.

    RăspundețiȘtergere
  10. Biata d-na Elena Cobuz,atat de marginalizata! Dansa care alearga si munceste atat, ca o albinuta, pentru interesele celor multi! OOOps, dar cine e in conducere, cine e vicepresedinta? Nu stiti daca SCMD a participat la dicutii? Descalificant!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ghita , ai gresit adresa . Ori confunzi persoana , ori esti rau intentionat . Crede-ma pe cuvant.Iar faptul ca SCMD nu a participat la discutii se datoreaza neinvitarii . Nu poti intra la presedinte neinvitat , decat daca sari gardul sa il inviti la Golden Blitz . De acord , mai avem de crescut pana sa fim parteneri de temut si invitati la toate discutiile adevarate . Deocamdata , cat nu reprezentam o forta , nu prea ne cheama bogatii la toate agapele .

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca premierul Basescu reuseste sa puna in practica 90% din acest program, urcam printre primii zece din clasamentul bunastarii, pana la finele anului 2011. Dar, pacat, asa ceva nu se va intampla, povestile astea le auzim de mult, le cunoastem si noi foarte bine, stim ca sunt foarte REALE. Nepotii, pupilele si muzicantii vor ramane in continuare pe posturile lor, ca doar la noi, orice minune tine trei zile. Discursul electoral, foarte bun. Si uite asa se muta atentia de pe coruptie (C. Voicu) pe costitutie, de pe costitutie pe Legea unica a pensiilor si tot asa mai departe, pana vom spune si noi ca merita sa renuntam la 85% din pensie pentru cine stie ce fundatie sau partid cu mari datorii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu gura-njură generalii de birou, cu mâna-i avansează!

    Cu doar trei zile înainte de a condamnat generalii de birou - cu o mânie ca de militar netrectut în rezervă, încă - Traian Băsescu iscălea decretele prezidenţiale prin care avansa lo lungă listă de nu mai puţin de 30 generali rezervişti şi un altul de decorare a altor oşteni cu grade multe.

    În cei aproape şase ani de mandate ca şef al statului român, Traian Băsescu a făcut peste 500 de generali şi, după caz, chestori, conform decretelor prezidenţiale aflate în posesia cotidianul.ro.

    Acestei pleiade i se adaugă avansările ţinute la seceret, ale unor generali din structurile secrete. Preşedintele ţării nu s-a dat înapoi de la a-şi avansa propriul aghiotant la gradul de general!

    Ma intreb atunci... ce l-a apucat?

    RăspundețiȘtergere
  14. Colonel(r) Traian Băsescu!

    Traian Băsescu avea candva, un moment de sinceritate: “Unul din momentele cu care am fost mândru ca politician a fost momentul în care am fost avansat la gradul de colonel în rezervă şi am văzut că sunt egal în grad cu tatăl meu, ceea ce înseamnă că în sfârşit tata şi-a văzut visul cu ochii”.

    A consemnat pentru dvs.,
    Col(r) Vasile Burcu

    RăspundețiȘtergere
  15. @Ghita
    Sunt cum vrea Domnia ta, numai marginalizata nu!
    Si apoi, la cate am / avem pe cap acum, numai la c....... din astea nu mi-e gandul!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mare noroc are SCMD-ul, d-na Elena, cu dumneavoastra! Va multumim ca existati!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ghita, gresesti . Te legi de cine nu trebuie . Elena face parte din cei care cu adevarat fac ceva pentru sindicat . As fi ultimul care ar apara pe cineva care nu merita . Dar daca spui tu ca nu e asa , dovedeste . Eu cand m-am legat de cineva , am adus probe , fie ca a spus fie ca a facut ceva, am spus ce nu mi-a convenit la paersoana respectiva, sau ce am considerat ca a facut rau . Tu practic ce ii reprosezi ? Tu pe ce te bazezi ?E usor sa persiflezi in 3 cuvinte fara sa spui nimic concret . In cazul lui Elena insa nu ai avea ce sa aduci in sprijinul rautatilor tale , asa ca opreste-te te rog .
    Sunt de acord ca e un lucru rau ca SCMD-ul nu a participat la discutii alaturi de confederatii, aici iti dau dreptate 50%. De ce doar atat ? pentru ca acolo s-a dus cine a fost invitat si cum nu am fost invitati nu ne-am dus . De ce nu am fost invitati, intra in cei 50% in care iti dau dreptate . Daca eram afiliati la vre-o confederatie , stiam ca ne reprezinta cineva interesele.
    Parerea mea .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri