Google Translate

luni, 17 mai 2010

Cotidianul.ro vă prezintă: câştiguri colaterale şi nejustificate ale clientelei politice!

Premierul Emil Boc a lansat pe piaţă expresiile "salarii nesimţite" şi "pensii de lux". El s-a referit însă întotdeauna la persoane care nu au legătură cu PDL sau cu aparatul guvernamental. Cotidianul.ro vă prezintă câteva mostre de câştiguri colaterale şi nejustificate ale clientelei politice a guvernanţilor.

Am descoperit printre altele un secretar de stat din parohia lui Adriean Videanu care câştigă peste salariu două miliarde lei vechi pe an. Aici trebuie umblat, nu la pensii, alocaţii şi salarii mici.

Constantin Claudiu Stafie este vicepreşedintele filialei PDL Neamţ. Această calitate l-a propulsat în funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Aici, în afară de salariul de demnitar pe care îl primeşte - şi pe care nu îl comentăm, pentru că este normal ca un demnitar să aibă un salariu consistent, pe măsura răspunderii activităţii sale -, Constantin Stafie mai încasează 3.000 lei (noi) pe lună în calitate de membru în CA al GDF Suez Energy România, 13.139 lei pe lună în calitate de vicepreşedinte EximBank şi încă nişte mizilicuri de câte 47 lei pe lună de la alte consilii de administraţie - Oil Terminal Constanţa, Oltchim Rm. Vâlcea, IAR Braşov şi CN Romarm. În total un venit colateral de 16.327 lei pe lună, sau 195.924 lei (aproape două miliarde lei vechi pe an), sau 46.871 de euro pe an. O sumă destul de frumuşică. Pe care o câştigă într-un an 46 de persoane care au pensia minimă pe economie.

Un alt secretar de stat din acelaşi minister, Tudor Şerban - şeful Departamentului Energie în conducerea PDL -, are câştiguri colaterale mai modeste: doar 53.260 lei pe an de pe urma prezenţei sale în CA al CEZ distribuţie şi furnizare Transilvania Sud.

Omul lui Udrea şi Băsescu

Despre capacitatea şi competenţa de ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre au curs râuri de cerneală negativă. Cu toate acestea, pe Dobre, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, şefa sa, Elena Udrea, l-a plasat în CA al EximBank. De aici Dobre ridică lunar frumoasa sumă de 13.000 lei (130 milioane lei vechi). O sumă tocmai bună pentru completarea salariului.

Ce treabă are inginerul Dobre cu CA al unei bănci nu s-a întrebat însă nimeni. De ceva mărunţiş mai beneficiază şi alţi subordonaţi ai Elenei Udrea. Secretarul general al ministerului, Gheorghe Năstăsia („locotenentul" Elenei Udrea - comparaţie cu funcţia similară din Cosa Nostra făcută de deputaţii din comisia care a anchetat în 2009 cheltuielile ministrului Turismului - n.a.), scoate 5.470 lei din postura de membru CA al INCDT şi 2.698 lei din CA al SC Lido. Nu se ştie dacă sunt sumele sunt lunare sau anuale, neexistând vreo specificaţie în declaraţia de interese a lui Năstăsia.

Tot în CA al INCDT o mai întâlnim pe Mihaela Dincă - secretar general adjunct -, de asemenea cu suma de 5.470. Acestea sunt doar primele exemple prezentate de cotidianul.ro, urmând ca, în zilele următoare, să mai dăm şi alte exemple de câştiguri nesalariale ale bugetarilor aflaţi la guvernare.
Publicat de: Lucian Gheorghiu

Orice as spune, este inutil!
BOC, "nu stie, nu aude, nu vede"!
Ce daca EI primesc, sute si sute de milioane!
Bineînţeles, doar cand e vorba de pdl-eii lui!
Pentru acestia sunt bani, nu este criza, NoProblem!

Blogger de serviciu &
Comentator de ocazie,
Col.(r) Vasile Burcu
_____________________
UPDATE:Guvernul Boc are o "armata"
de 300 de secretari de stat,
fiecare cu sofer, secretara si consilieri.
Cum comentati?

____________________
In goana dupa reducerea cheltuielilor, Guvernul s-a impotmolit in "taierea" pensiilor si salariilor si se face ca nu-i vede pe secretarii de stat din ministere care sunt platiti cu cel putin 1.000 de euro pe luna.

In Romania sunt cel putin 300 de secretari de stat, daca sunt adunati pe cei angajati cu aceasta titulatura la ministere, la cabinetul primului-ministru, pe sefii de agentii si pe consilierii de stat de la Administratia Prezi­dentiala.

Toti acestia din urma au rang de scretar de stat chiar daca nu sunt in ministere. Doar pentru salariile secretarilor de stat, statul plateste anual 3 milioane de euro, in conditiile in care numarul acestora, dar si a angajatilor din subordinea lor, ar fi trebuit injumatatit de la inceputul anului, dupa cum s-a angajat seful Guvernului Emil Boc.

Fiecare bugetar cu rang de secretar de stat are un salariu de 4.489 de lei (peste 1.000 de euro), la care se adauga sporurile.
Un calcul sumar arata ca statul cheltuieste anual minim 3 mil. euro doar pentru salariile acestei categorii bugetare, in conditiile in care sumele alocate pentru aparatul propriu al fiecarui secretar de stat pot fi de zece ori mai mare.

Si asta pentru ca fiecare dintre secretarii de stat are secretara, sofer, consilieri, fond de protocol, fond de deplasari, diurna, masina de serviciu, cheltuieli care se adauga la salariul propriu-zis.

Integral,in ZIARUL FINANCIAR

2 comentarii:

  1. Concluzie: omuletii astia infecti, trebuie inlocuiti urgent, sunt prea contaminati pentru a se incerca vindecarea, ar insemna scufundarea totala si ireparabila a corabiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem nevoie pentru o perioada de 4-5 ani de un Vlad Tepes, sau chiar mai multi. Numai asa se mai poate face ceva. Tratamentul va fi dureros (pentru unii), dar benefic.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri