Google Translate

sâmbătă, 29 mai 2010

De la "art. 53 din Constituţie", la ... "trădare naţională", doar un pas! Aveţi idee ce urmează?

_________________________
UPDATE: Oficial, cele 2 proiecte de Legi:
1. PROIECT_LEGE_PENSII
2. PROIECT_LEGE_CHELTUIELI_BUGETARE
_________________________
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat vineri la RFI România că "alianţa malefică" PSD-PNL este responsabilă de situaţia actuală a României şi a susţinut că aceste formaţiuni pot fi acuzate de "trădare naţională".
"În momentul ăsta, ştim exact ceea ce avem de făcut. Mi se pare culmea tupeului din partea reprezentanţilor PNL să încerce măcar să discute despre cum se guvernează acum România, ştiind foarte bine că au dus ţara în această situaţie, Guvernul PNL, susţinut de PSD",
a declarat Roberta Anastase.

Ea a acuzat PNL şi PSD de "trădare naţională".
"Dacă vorbim de trădare naţională, apoi de trădare naţională, în adevăratul sens al cuvântului, putem să discutăm de guvernarea PNL, susţinută de PSD, după toate regulile constituţionale, pentru că să măreşti salariile, să ai 20 de ordonanţe şi Hotărâri de Guvern, prin care creşti salariile numai într-un an de zile...

În al doilea rând, numai într-un an să creşti pensiile cu 20% şi numai într-un an să creşti salariile, separat de toate aceste lucruri şi salariile profesorilor cu 12%, pe o economie căreia trebuia să-i dai libertatea de a creşte sănătos, mi se pare pur şi simplu sinucigaş. Asta au făcut, e o realitate, de asta am şi ajuns aici.

Nu invocăm greaua moştenire, dar nici nu este corect să ascundem realitatea de la care am pornit. Nu uitaţi că aceeaşi alianţă malefică PSD-PNL este cea care a lăsat România fără Guvern patru luni de zile anul trecut, în momente cruciale pentru luarea unor decizii",
a declarat Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că măsurile anticriză ale Guvernului trebuie analizate pe termen lung, pentru că analizele din prezent nu sunt obiective.

STIRE: Mediafax.ro: Anastase: Alianţa malefică PSD-PNL e responsabilă de situaţia actuală, e vorba de trădare naţională

Azi a fost cald, foarte cald!
Este noapte. Tarziu. Ma trec apele!
Cred ca sunt bolnav! Am halucinatii!
Termometrul din camera ... arata 30*C!
Dar mie, mie imi este frig!

Imi clantane dintii de frig!
Ma ia cu ameteli. Am frisoane!
Voi? Hmm ... am uitat! E noapte!
E tarziu! Voi... voi dormiti!
Ce bine de voi!

V.Burcu

2 comentarii:

  1. Frumos, imi place ultima parte, dar nu dorm toti, eu de ex. ma gandeam la cureaua lata, la Vlad Tepes si printre toate astea mai faceam niste calcule.... Sa vedem ce-o iesi pan"la urma, dar nu ma astept la minuni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si aici sunt BANII nostri:
    Parlamentul șterge datorii de 8,3 miliarde euro!
    ___________________________
    Cu doar o zi înainte de anunţarea de către preşedintele Băsescu a celebrelor măsuri anticriză, Parlamentul României adopta, discret, o ordonanţă de urgenţă dată în anul 2006. Scopul actului normativ emis de Guvernul Tăriceanu: scutirea datoriilor istorice în valoare de 8,3 miliarde de euro a 34 dintre marile companii şi societăţi de stat.

    Este vorba despre celebra Ordonanţă nr. 128/2006 privind unele măsuri pentru diminuarera arieratelor bugetare, care scuteşte de obligaţiile fiscale datorate şi amânate, conform evidenţei fiscale la data de 31 decembrie 2005, o parte din societăţile naţionale şi societăţile comerciale la care statul este acţionar majoritar. Printre companiile scutite de datorii se numără Termoelectrica Bucureşti, Nuclearelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu-Jiu, Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti, Compania Naţională a Huilei Petroşani (are cea mai mare datorie la buget dintre toate - 195.318.009.490.000 lei vechi), Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului Deva, Compania Naţională „Romarm”, Compania Naţională de Căi Ferate CFR Bucuresti.

    Cu acceptul FMI şi UE

    Potrivit parlamentarilor care au urmărit traseul ordonanţei, deşi în 2006, la apariţie, actul normativ a făcut valuri, nu şi-a putut produce efectele, pentru că Uniunea Europeană condiţionase ştergerea datoriilor cu o restructurare a companiilor datornice.

    Cum Guvernul Tăriceanu nu a putut să îndeplinească toate condiţiile, ordonanţa a fost abandonată prin sertarele comisiilor parlamentare. Luna aceasta însă, în plină criză, Guvernul a invocat-o în procesul de analiză cu FMI şi UE din nou, iar instituţiile internaţionale au acceptat să fie aprobată şi promovată, cu condiţia să nu se modifice sumele datoriilor.

    Până pe 5 mai 2009, adică doi ani, a aşteptat la Comisia de buget când a fost luată în dezbatere fără a se înainta cu nimic. În martie 2010 a primit un nou aviz de la Comisia de industrii şi servicii după care a fost dezbătută şi i s-a făcut raport la Comisia de buget. A fost votată în plen pe 5 mai, fără nici un fel de dezbatere şi fără ca să atragă cineva atenţia asupra ei, cu 250 de voturi pentru, 3 împotrivă şi 17 abţineri.

    http://www.puterea.ro/news2870/Parlamentul-șterge-datorii-de-83-miliarde-euro.htm

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri