Google Translate

sâmbătă, 22 mai 2010

“Derbedeul dracului” versus Dominique Strauss-Kahn & Jeffrey Franks!

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat la postul de televiziune France 2
că FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi,
dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţoionarilor.
"Guvernul român ne-a spus: Vom taia 20 - 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus nu , nu luaţi această măsură dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei mai bogaţi. Guvernul a spus nu, noi suntem cei care decidem. Şi acesta este adevărul: Guvernul decide întoteauna, nu FMI. Noi spunem doar: Asta e situaţia şi care e drumul de urmat pentru a vă reveni. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales",
a spus directorul FMI, potrivit postului de radio RFI, care citează France 2.

Strauss-Kahn lasă astfel de înţeles că oficialii FMI au porpus Guvernului să renunţe la cota unică şi să treacă la impozitare progresivă, cu taxe mai înalte pentru populaţia cu venituri mai mari.
"România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o credea şi ea. I-am spus: în aceste condiţii vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare pentru că în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut şi ca urmare am cerut noi măsuri",
a mai spus Strauss Kahn.

Integral,Mediafax.ro: Şeful FMI: Fondul a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei bogaţiFMI a propus mai multe măsuri de reducere a deficitului bugetar mai echilibrate între creşterea veniturilor şi scăderea cheltuielilor, iar autorităţile române au optat pentru tăierea cheltuielilor,
a declarat într-un interviu şeful misiunii Fondului în România, Jeffrey Franks.
"Am analizat mai multe opţiuni, diverse, iar majoritatea propunerilor noastre erau mai echilibrate între venituri şi cheltuieli. Am discutat mai multe scenarii diferite cu autorităţile în timpul misiunii noastre, care tocmai s-a încheiat. Guvernul - preşedintele, premierul şi ministrul Finanţelor susţinuţi de întregul Cabinet - au luat decizia de a merge pe această abordare",
a arătat Franks.

Întrebat dacă reducerea cu 25% a fondului de salarii bugetare era necesară, Franks a afirmat că situaţia fiscală dificilă impunea adoptarea unor măsuri, iar autorităţile au ales reducerea cheltuielilor.

Un comunicat al FMI transmis vineri sublinia că instituţia nu a insistat pentru reducerea salariilor şi a pensiilor din România, decizia aparţinând părţii române.

Integral,Mediafax.ro: Franks: FMI a propus măsuri mai echilibrate, iar autorităţile române au ales tăierea cheltuielilor
____________________________
Recapitulam:
FMI recunoaste public, si se dezice
de masurile pe care incearca sa ni
le impuna >“Derbedeul dracului”!
Dar ... Scripta Manent:

____________________________
Guvernul a preferat să evite soluţia FMI, prin care taxele erau majorate concomitent cu reducerea salariilor, şi să nu taxeze suplimentar mediul de afaceri, periclitând reluarea creşterii economice, considerând că bogaţii vor fi taxaţi pentru proprietăţi şi produse de lux, a afirmat premierul Boc.

El a răspuns astfel la solicitarea presei de a comenta declaraţia directorului general al Fondului Monetar Internaţional, conform căreia FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţionarilor.
"Opţiunea FMI a fost TVA de 24%, cotă unică de 20% şi reducerea salariilor cu 20%. Faţă de această opţiune, am ales să reducem cheltuielil bugetare fără a creşte taxele, pentru că o impozitare suplimentară a mediului de afaceri ar afecta şansele de reluare a creşterii economice. Am ales răul cel mai mic",
a spus Boc.El a arătat că şi bogaţii vor fi taxaţi prin impozitarea suplimentară a persoanelor care deţin mai multe proprietăţi, precum şi prin introducerea de accize la produsele de lux.

Integral,Mediafax.ro: Boc: FMI propunea taxe mari şi salarii mici. Guvernul a ales ca bogaţii să fie altfel impozitaţi

Q.E.D.!
Blogger de serviciu &
Comentator de ocazie,
Col.(r) Vasile Burcu
_______________________
UPDATE 1.: Iliescu: E nedemnă reacţia unor reprezentanţi ai PDL care îl jignesc pe directorul general al FMI!
_______________________
"În urma protestului organizat de sindicate în ziua de 19 mai, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (inclusiv directorul său general) au ţinut să se delimiteze de măsurile adoptate de Guvernul României (de fapt de preşedintele Băsescu) care penalizează, în primul rând, pe salariaţi şi pe pensionari. Este de-a dreptul nedemnă reacţia unor reprezentanţi ai partidului de guvernământ care îl jignesc pe directorul general al FMI, pe care îl suspectează de "intenţii electorale", în faţa opiniei publice din Franţa",
scrie Iliescu pe blog.

El apreciază că Dominique Strauss-Kahn are o judecată mai corectă când spune că
"orice guvern responsabil, când este obligat să ia măsuri de austeritate, trebuie să se gândească să-şi protejeze proprii cetăţeni şi să apeleze, mai ales, la înclinarea ponderii acestor măsuri spre cei bogaţi şi nu spre cei mai săraci membri ai societăţii".
Iliescu critică faptul că Guvernul nu s-a gândit la o paletă mai largă de măsuri care să vizeze atât reducerea cheltuielilor administrative, inclusiv a aparatului birocratic supradimensionat şi creşterea veniturilor, prin acţiuni administrative şi juridice, de reducere a evaziunii fiscale, dar şi măsuri de stimulare a activităţii economice şi de creare de locuri de muncă.

Când a deţinut funcţia de şef al statului, Ion Iliescu a susţinut impozitarea progresivă, pronunţându-se împotriva cotei unice de impozitare. În februarie 2003, el vorbea despre impozitare cu până la 80% a salariilor ce depăşesc 10.000 de dolari pe lună.
V.Burcu_________________________
UPDATE 2.:Europa se va îndrepta spre un dezastru dacă insistă pe măsurile de austeritate, spune laureatul Nobel pentru economie Joseph Stiglitz.
_________________________
"Azi, Europa vrea un plan coordonat de austeritate. Dacă va continua pe acest drum, se îndreaptă spre dezastru. Ştim, după Marea Depresiune din anii '30, că aşa ceva nu trebuie făcut. Europa are nevoie de solidaritate, de empatie, şi nu de austeritate, care duce la creşterea şomajului şi la accentuarea depresiunii. În SUA, când unul dintre state este în dificultate, toate celelalte se simt implicate. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă. Viabilitatea proiectului european este ameninţat, mai întâi de toate, de lipsa de solidaritate" ,
a afirmat Stiglitz pentru publicaţia Le Monde, citat de MEDIAFAX.

Referitor la moneda unică europenă,Stiglitz apreciază că Europa se îndreaptă către o direcţie greşită.
"Adoptând euro, statele zonei euro au renunţat la două instrumente de politică economică: cursul de schimb şi ratele dobânzilor. De aceea trebuie găsit un mod de adaptare la conjuctură şi nevoi, mai ales că autorităţile de la Bruxelles nu au ajuns prea departe în privinţa reglementării pieţelor, considerate omnipotente",
a afirmat laureatul premiului Nobel.

Stiglitz consideră, totodată, că deprecierea euro este un lucru foarte bun pentru Europa, de care vor beneficia cel mai mult Franţa şi Germania.

"Este cel mai bun lucru care putea veni, de care Grecia şi Spania, pentru care turismul reprezintă o sursă importantă de venituri, pot beneficia, de asemenea", a adăugat economistul.

În ceea ce priveşte problemele fiscale ale unor state din zona euro, Stiglitz apreciază că scenariul cel mai probabil este intrarea în incapacitate de plată.
"Rata şomajului în rândul tinerilor se apropie de 30% în Grecia, iar în Spania depăşeşte 44%. Va fi un moment când autorităţile de la Atena, Madrid şi Lisabona se vor întreba serios dacă este în interesul lor continuarea programelor impuse de Fondul Monetar Internaţional şi de Bruxelles, şi dacă nu este mai bine să redevină stăpânii propriilor politici monetare",
a afirmat el.

Referindu-se la Spania, Stiglitz consideră că ieşirea statului din criză este condiţionată de revenirea economică a Europei. În aceste condiţii,autorităţile spaniole trebuie să încurajeze investiţiile, pentru a sprijini economia, şi nu să frâneze creşterea economică prin măsuri de austeritate.

Spania nu poate fi acuzată de lipsa disciplinei bugetare, având în vedere că a prezentat excedent bugetar înaintea crizei economice, a mai spus laureatul premiului Nobel pentru economie.

Primit pe e-mail.Multumesc!
V.Burcu

6 comentarii:

  1. Jos UNII, sus ALTII
    ____________________
    Premierul Emil Boc a promis patronatelor că nu va elimina facilităţile fiscale pentru domeniul IT şi nici nu va reduce contribuţia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) de la 2,5% la 0,5%, organizaţiile patronale urmând să susţină celelalte prevederi din scrisoarea de intenţie către FMI.

    "Am hotărât să susţinem scrisoarea de intenţie către FMI, bazată pe cei doi poli principali, reducerea salariilor bugetarilor şi a pensiilor", a declarat, vineri, după o întâlnire cu primul-ministrul, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), Dan Matei Agathon.
    _____________________
    Tagma jefuitorilor isi da mana!
    Din nefericire, mai arunca un "batalion" - al celor din domeniul IT, in icaieraea generala a romanilor!

    Pana la urma, DOVADA certa a idioteniei guvernantilor, este data si de aceasta balbaiala: plasarea unora azi & altora maine, deasupra Legii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai Agatoane ce se mai aude despre "DRACULA-PARC?"Mult n-o sa-i mai sufli-n goarna lui Base.A ajuns acest agarici sa intarate doua tabere:sectorul privat-sectorul bugear.Huooo...!

    RăspundețiȘtergere
  3. Clanul Berceanu talhareste scolile de soferi
    Ep.1

    O firma de casa a lui Radu Berceanu se imbogateste cu milioane de euro, vanzand scolilor de soferi un soft pe care acestea au fost obligate sa-l cumpere * Bizarre Soft SRL a fost aleasa de Autoritatea Rutiera sa distribuie programul, fara a se organiza vreo licitatie

    Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutiera Romana (ARR), a pus la cale o noua inginerie financiara. O afacere in urma careia milioane de euro ajung in conturile unei firme din Craiova, controlata de un apropiat al unui consilier de-al ministrului Radu Berceanu.

    La sfarsitul anului trecut, imediat dupa ce a ajuns director al ARR, Iancu Craciunoiu, membru al PDL, a hotarat aplicarea Ordinului 1019/2009, emis de Radu Berceanu, prin care scolile de soferi din Romania sunt obligate, in vederea reautorizarii, sa-si achizitioneze un soft didactic specific pregatirii teoretice in disciplina legislatiei rutiere.

    Continutul softurilor care trebuie achizitionate a fost aprobat de ARR. Iar aici a intervenit directorul general Iancu Craciunoiu. Prin adresa nr. 9548/17.11.2009, acesta a autorizat o singura firma sa comercializeze acest soft, si anume Bizarre Soft SRL.

    Asta, desi nu avea dreptul sa autorizeze o societate, ci doar continutul softului. Interesant este insa cine controleaza Bizarre Soft SRL.
    http://www.kamikazeonline.ro/2010/05/generatia-lu-tata-afacerile-cu-acordul-parintilor-ale-fratilor-berceanu-2/
    V.B.

    RăspundețiȘtergere
  4. Clanul Berceanu talhareste scolile de soferi
    Ep.2.
    Reteaua familiei Berceanu

    Firma autorizata este din Craiova, la fel ca Iancu Craciunoiu si Radu Berceanu, iar potrivit mai multor surse, actualul director ARR chiar ar fi activat in cadrul acesteia.

    Bizarre Soft SRL este detinuta in proportii egale de Valeriu Antonius Cojocaru si Eugen Catalin Anghel, care este si administratorul firmei. Primul dintre ei este actionar si la societatea VH Electronic SRL, tot din Craiova, alaturi de Hari Cristian Dascalu.

    Acesta din urma a fost consilier personal al ministrului Radu Berceanu si director coordonator pentru variante ocolitoare in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

    De asemenea, Hari Cristian Dascalu este nimeni altul decat fiul lui Constantin Dascalu, in prezent secretar de stat in ministerul condus de Berceanu.

    Mai mult, Hari Dascalu este patronul Oto Engineering, unde detine 50% din actiuni.

    Restul procentelor se afla in proprietatea lui Victor Berceanu (5%), nimeni altul decat fiul cel mare al ministrului, si Vaber Invest Grup (45%) detinuta de ambii fii ai ministrului Transporturilor, Victor si Andrei.

    3,6 milioane de euro in doua luni

    Revenind la Bizarre Soft, controlata de apropiati ai familiei Berceanu, dupa cum am demonstrat mai sus, trebuie spus ca aceasta a pus mana pe o afacere uriasa, fara a participa la vreo licitatie.

    In momentul de fata sunt peste 1600 de scoli de soferi acreditate in Romania. Practic, daca fiecare scoala de soferi cumpara acest soft, incasarile pentru Bizzare Soft se ridica la mai multe milioane de euro.

    Numai pana la 31 decembrie 2009, potrivit Asociatiei Nationale a Instructorilor Auto din Romania (ANIAR), Bizarre SRL a incasat suma de 3,6 milioane de euro.

    “Conducerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, care a emis OMTI nr. 1019/12.10.2009, si conducerea Autoritatii Rutiere Romane ignora prevederile legale facand abuzuri grosolane, obligand 1600 de scoli de soferi din toata tara timp de trei luni, sa cumpere un soft didactic, al carui pret este exagerat de mare, numai de la o singura firma, respectiv SC Bizarre SRL”, se arata in comunicatul ANIAR.

    Asociatia mai precizeaza ca softul didactic al firmei Bizarre este autorizat de ARR, desi institutia “nu are aceasta competenta legala”. Mai mult, ANIAR acuza ARR ca refuza sa autorizeze si softurile depuse de alte firme, incalcand astfel Legea Concurentei.

    etc. etc.etc.etc.etc.etc.

    http://www.kamikazeonline.ro/2010/05/generatia-lu-tata-afacerile-cu-acordul-parintilor-ale-fratilor-berceanu-2/
    V.B.

    RăspundețiȘtergere
  5. Treziti-va romani!
    ____________________
    Capusarea institutiilor statului,
    sifonarea URIASA a banilor publici,
    a BUGETULUI de care "derbedeul dracului" face atata caz, se RAMIFICA in TOATA tara, alcatuind o uriasa PANZA DE PAIANJEN sau CARACATITA MAFIOTA!

    Asa a FOST, ESTE si VA MAI FI, daca nu intelegem sa ne UNIM, sa ne RIDICAM cu totii, impotriva TAGMEI JEFUITORILOR!

    Retineti, nu avem nimic de pierdut!

    Oricum, aproape a VENIT si ZIUA cand nici macar BANI DE PAINE, noi, cei multi, nu mai avem!

    Cand copilul iti moare de foame, nimic nu te mai opreste!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. Din B.U.G.-mafia:
    Viaţa-i un cadou frumos şi unu de căcat, // De căcat să trăieşti în România defapt…
    Nu că e ceaţă, praf, e un sistem bolnav, // Într-o ţară frumoasă pe care-o fac pilaf…
    Târfe ordinare cu un singur scop, // Să ne sece pe toţi ca ei să fie-n top,
    Nu contează cine moare, dacă moare, cum trăieşte, // Că oamenii se-aruncă de pe blocuri orbeşte,
    Că oamenii-şi dau foc pentru că nu au de mâncare, // Că se moare în spitale de atâta nepăsare,
    Că se spânzură copiii de dor pentru părinţi // Plecaţi afară, unii cu multă şcoală,
    Că n-au mai suportat bătaia de joc, // Politică pe băţ cu Pic şi Poc…
    În morţii voştri de hoţi cu pretenţii de lorzi, // Genocid cu altă faţă, să vă văd pe toţi morţi
    Acum!
    Ar trebui ca cineva să îi alerge // Şi să îi mângâie pe spate cu ciomege…
    E vina mea // C-am aşteptat atâţia ani… “Poate s-o schimba ceva…”
    Înţelegi care-i ideea? Ăştia ne fac, // La fel de sigur cum mi se spune Caddillac…
    Ne vând ca sclavi, după cum le e pe plac, // Ştii că degeaba strig eu, dacă alţii tac…

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri