Google Translate

miercuri, 12 mai 2010

IAU ATITUDINE!

Am urmărit mesajul de aseară al presedintelui Basescu. Este incredibil cum a revenit din nou (s-a intamplat a cata oara de-a lungul mandatelor de presendinte?) asupra celor declarate cu putin timp inainte si cum incearca sa culpabilizeze sindicatele si bugetarii pentru proasta gestiune a bugetului din ultimii ani.

Stim ca, daca un partener intr-un contract nu-si respecta angajamentul, el este tras la raspundere, si ca, daca este dat in judecata si gasit vinovat, el trebuie sa acopere prejudiciul, sa plateasca...cheltuielile de judecata si daunele pentru pagubele aduse.

De ce nu se intampla asa si cu parlamentarii, cu guvernul sau cu presedintele? Dupa acuzatiile aduse ministrilor liberali de catre Emil Boc, se pare ca
3 - 11 miliarde de euro, bani rezultati din privatizari s-au evaporat pe "cadouri politice". De ce nu s-a facut analiza asa cum a promis?

Nu ne imprumutam de la FMI ca sa platim cheltuielile facute cu incompetenta de guvern. Banii nu au fost cheltuiti pe salarii, pensii si ajutoare sociale, nici pe imbunatatirea sistemului educatiei, sanatatii sau a infrastructurii.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7150697-emil-boc-pnl-papat-trei-miliarde-euro-din-privatizarea-bcr-pentru-propria-campanie-electorala.htm

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7024640-curtea-conturi-cele-11-miliarde-lei-din-privatizari-fost-folositi-pentru-acoperirea-deficitelor-din-trezorerie-nereguli-cazul-investitiilor-facute-bani-din-fondul-national-dezvoltare.htm

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7017013-audio-unde-dus-11-miliarde-lei-din-fondul-national-dezvoltare-deturnare-fonduri-sau-inginerie-contabila-pentru-acoperirea-deficitului-bugetar.htm

Citez:(http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7150697-emil-boc-pnl-papat-trei-miliarde-euro-din-privatizarea-bcr-pentru-propria-campanie-electorala.htm; 20 1prilei 2010)
Parlamentul ar trebui sa realizeze o ancheta asupra modului in care au fost cheltuite 11 miliarde de lei din Fondul National de Dezvoltare: "Din nefericire, nu sunt parlamentar ca sa o pot promova mai repede. Este treaba Parlamentului sa duca pana la capat o ancheta parlamentara si sper sa o faca. Eu doar am constatat faptul ca, din nefericire, banii care trebuiau sa mearga pe infrastructura si locuri de munca au mers in altceva si a fost finantat un deficit care a dus Romania la un deficit excesiv in raport cu UE si, mai rau decat atat, a fost pusa in situatia dificila a anului 2009, in contextul crizei economice",
afirma atunci premierul.

Nu ne permitem sa realizam un site national cu 500 milioane de Euro!!!! (http://sutu.ro/guvernanta/exploziv-guvernul-da-o-juma-de-miliard-de-euro-pentru-un-mega-site/).

Nu ne imprumutam la FMI ca sa sustinem Republica Moldova numai pentru ca cetateni romani/moldoveni au votat din diaspora pe.. Nu este acum momentul.
(http://www.gov.ro/ajutor-nerambursabil-pentru-republica-moldova__l1a108384.html).

Daca ne uitam la cheltuielile aberante care se fac in continuare pe telefoane mobile etc. din banii publici si la salariile deputatilor, vom intelege de ce bugetele Romaniei nu au fost valorificate inteligent, intru beneficiul poporului roman.
( http://www.gandul.info/news/lista-companiilor-de-stat-care-au-cumparat-in-4-luni-masini-laptopuri-si-telefoane-de-124-mil-euro-6107208).

Crin Antonescu il interpela pe Mircea Geoana, in timpul campaniei prezidentiale din 2009, in legatura cu salariul cumnatului sau, functionar intr-o banca cu capital de stat, Eximbank. S-a pomenit de un salariu de 20 000 EUR! Chiar de 25 000 EUR!

Citez:
"Premierul Boc a cerut EximBank, in urma cu doua luni, sa diminueze salariul sefului de la circa 20.000 euro la 1.000 de euro.
La inceputul lunii februarie, Ionut Popescu, directorul General al Fondului Proprietatea, a cerut reducerea salariului sau de la aproximativ 15.000 euro, pana la nivelul unui secretar de stat."
(sursa: http://www.ziare.com/articole/cumnat+mircea+geoana).

Intelegem din acest articol ca un secretar de stat are 15000 euro salariu lunar!!!. Cat au un ministru si un prim ministru?

Poate ca exista sectoare/segmente bugetare in care salarizarea este excesiva. De ce nu sunt vizate numai aceste segmente? Sa se termine cu afirmatiile generice!

Exista prea multi bolnavi in concedii medicale? Poate ca sunt intr-adevar bolnavi. Nu-i deloc de mirare, in situatia de marasm economic, moral si politic in care traim. Ei au platit de-a lungul timpului ca sa fie ingrijiti daca li se intampla sa se imbolnaveasca.

Exista suspiciuni asupra lor? Iar se vorbeste la general? Au fost identificate cazuri in care bolnavii erau inchipuiti si medici care au dat concedii medicale fictive? Nu am vazut nici un caz concret.


Exista parinti care traiesc de pe urma alocatiilor pentru copii? Vrem exemple. Sa fie identificate aceste cazuri exceptionale si remediate. Nu este normal ca sub anumite invinuiri generice, ne demosntrate, sa fie napastuite familii nevoiase.

Exista cultivatori care incaseaza taxe necuvenite de la stat si nu-si cultiva terenurile? Cine sunt acestia? Sa li se taie lor subventiile nu si celor care le folosesc si-si cultiva terenurile.

Si asa poate fi demontata toata mascarada programului de criza, ca sa nu mai vorbim, ca dupa spusele presedintelui (fost si actual) din timpul campaniei din noiembrie 2009, Romania incepuse deja sa iasa din criza!!!!!!

De unde s-au gasit sumele uriase irosite in timpul campaniei din 2009, intr-un an de criza?
(http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6659081-evaluare-apd-cat-costat-geoana-basescu-afisajul-stradal-campania-electorala.htm = campania prezidentiala pentru afisaj stradal = 1 740 000 EUR! 70-90 de milioane de euro au fost cheltuiti in aceasta campanie electorala de catre candidatii la presedintie :
http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/cat_ne_costa_campania_electorala_77834.html).

Daca actualul presedinte iar a fost "ne/dez/informat" si ne trezim acum cu un deficit imens, nu sunt de vina ajustarile neinsemnate facute la salariile bugetarilor, inseamna ca nu stie sa-si aleaga si sa gestioneze o echipa fiabila.

Mai inseamna ca toti banii pe care i-am platit, noi, alegatorii, pentru campaniile electorale, ca sa-i alegem pe incompetenti, sa ne fie returnati. din veniturile acelora care nu au respectat acest contract cu aceia care i-au ales, bugetari si nebugetari!!!

Presedintele vorbea aseara despre maririle acordate bugetarilor in 2008 si 2009 cand el "atrasese atentia ca productivitatea muncii era in scadere"! De ce nu trage atunci la raspundere guvernul si parlamentul pentru proasta gestionare, pentru legile si ordonantele nefundamentate pe care le-au propus si promulgat?

Maririle despre care vorbeste au fost in mare parte reajustari in functie de evolutia inflatiei. De exemplu, maririle salariale pentru profesori declarate, prevazute in bugetele din 2006, 2007, 2009 etc., garantate si promulgate chiar de presendinte, nu au fost aplicate deloc sau au fost doar partial aplicate (intr-o prima transa, din doua, cu un procentaj foarte mic).

Este si aceasta o tactica pentru a induce opinia publica in eroare. Se acrediteaza astfel ideea, impresia, ca din cauza acestor mariri salariale s-a ajuns la acest deficit economic fara precedent, cand de fapt, aceasta situatie se datoreaza proastei guvernari si coruptiei!

Normal ar fi ca salariile celor raspunzatori sa fie injumatatite pana la iesirea din criza si chiar sa li se confiste din averile castigate nemeritat (ma feresc, spre deosebire de alesii nostri, darnici in acuzatii publice, sa spun ilicit, cata vreme nu am informatii concrete!!!)

Nu trebuie sa ne gandim nici la remaniere, nici la realegeri etc. Sa fie trasi la raspundere aceia care au gestionat prost bugetul, avand in vedere sumele mari care s-au evaporat fara sa poata fi justificate, dupa afirmatiile publice chiar ale premierului Boc.

Sa fie identificate situatiile care nu corespund realitatii, schemele de functiuni umflate artificial, intreprinderile capusa.De aceea sunt platiti profesionisti: economisti, inspectori, analisti.

Sa fie desfiintate scoli cu elevi putini dar sa se asigure transportul copiilor la scolile invecinate, ca in tarile occidentale, daca vrem sa le copiem sistemul (francez, spre exemplu). Sau se doreste ca, odata cu politizarea invatamantului (promovata de actualul proiect al legii invatamantului), sa se scoata pe banda analfabeti care nu fie capabili sa gandeasca si sa judece incompetenta?

Nu s-au facut investitii, infrastructura este deterioarata, nicidecum modernizata sau dezvoltata, sectoarele publice sunt falimentare. Da, dorim reforma, dar facuta cu cap, nu dupa urechi.afoane!

Si nu este vorba despre "capul presedintelui", care, oricat isi inchipuie el ca este atotstiutor si ca "are dreptate" intotdeauna, nu poate nici macar coordona o echipa! Caci, daca "iarna nu-i ca vara", nici o tara nu este un vapor!

Dar..nu putem, noi, simplii (chiar daca avem doctorate.obtinute prin munca, necumparate) cetateni, sa dam solutii unor guvernanti, nu-i asa? Ca doar nu ne intreaba nimeni !!!???

Spune-ţi părerea şi ia atitudine şi tu, Românule! Deşteaptă-te!

sorana serban
Un simplu cetăţean al României

p.s.Primit prin e-mail
Multumesc, Sorana!

V.Burcu

19 comentarii:

  1. Un simplu cetăţean al României

    Se straduie si scrie un DOCUMENTAR excelent! E clar, alaturi de batranii care in carje iau cu asalt PUTEREA, vin si TINERII cu FORTA/VIGOAREA lor!

    Daca nu ar fi ORBITI de PRIVILEGIILE obtinute, de AROGANTA ca nimeni nu-i poate schimba, GUVERNANTII de AZI incepand, ar trebui sa DOARMA precum iepurii! Cu ochii deschisi!

    Atentie d-lor politicieni: bate ceas de schimbare!!

    Col.(r) Vasile Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. E rusinos . Lumea doarme . Prea multa lume doarme .Vasile , tu te zbati sa scrii materiale , sa trezesti oamenii , sa inviti la actiune , iar ei dorm . M-am uitat pe la alte filiale , nimic cel mult lamentari, dar nici o actiune , nici o initiativa , in cele mai multe in afara de sedintele de constituire si informari privind sedintele , nu gasesti nimic . La unii abia daca apare cate un articol , la altii nimic de la paste incoace. Asta e activitatea Sindicala cu care ne laudam . La mai toate filialele , e cate unul care scrie si posteaza materiale si abia daca apare cate un comentariu la 5-6 materiale . Si atunci sa nu ne mire ca pe blogurile unde se mai scrie cate ceva , nu scriu decat latraii atunci cand le critici seful, dar nici unul nu se baga in comentarii serioase sau de esenta in ceea ce priveste lupta sindicala sau masurile ce trebuiesc luate pentru a nu ne lasa sugrumati. Rusine !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda...
    Se intampla lucruri ciudate!
    Personal, m-am angajat de unul singur, intr-un razboi total aiurea!
    Am crezut sincer ca merita, sa ajut amaratii din strada, macar cu atat!

    Azi au "trecut" pe "aici" peste 400 de cititori! Au trecut precum umbrele!

    Singura bucurie, aparitia Soranei!
    Merita tot respectul meu!
    Al tuturor celor ce citesc!
    V.Burcu

    p.s.: Apropo,
    Iti multumesc si tie... scorpio!
    Esti "campionul" meu la comentarii!
    Cu bune si rele, desi uneori, esti prea patimas! Am mai scris asta!

    Dar fara indoiala, onest in felul tau!
    Un luptator darz, chiar crud uneori!

    Cred ca amprenta unor misiuni dificile, Irak?, Afganistan?, isi spun cuvantul! Nu te cunosc, dar presimt! Aici, esti un OM liber!
    Thanks!
    Acelasi

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de... scorpio!
    Cred ca m-am prins...

    Esti unul dintre cei 400 de „Scorpioni Galbeni”, care au mers într-o "misiune de război" in Irak !?...

    OK. Cinste tie, mai ales ca nu te dai... "rotund"! Felicitari!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  5. Te inseli Vasile . Nu sunt scorpion, decat ca zodie . Nu am fost in Afganistan sau Irak si nu imi pare rau . Sincer, nu as fi vrut sa lupt intrun razboi care nu e al meu . Acolo americanii se lupta cu terorismul asa cum se lupta Basescu cu nesimtitii. Adica scopul real e altul . E acelasi care a fost si in Vietnam si in Corea .Producatorii americani de armament si tehnica militara au nevoie de poligoane de incercare si piata de desfacere . Statul american nu isi poate permite sa isi aduca in tara toti militarii . Nu ar avea cum sa-i intretina . Asa ca ii da pe cheltuiala NATO spre subzistenta in locurile unde interesele SUA o cer . Din drogurile si petrolul arab Americanii scot bani f buni . S-a terminat Irakul, se va termina si Afganistanul, vor "aparea" alte sperietori alti dusmani ai " democratiei " si razboiul se va muta in Iran, Corea . Si uite asa tot mereu . Daca nu va aparea un conflict, va fi inventat , daca nu ii ataca nimeni, se vor ataca singuri, dand vina pe altii . Asa a inceput al doilea razboi Mondial , cu atacul unei amarate de statii radio , in Polonia . Asa a intrat SUA in razboi, lasand Pearl Harbour sa fie atacata , desi stiau dinainte ce se va intampla . AVEAU INSA NEVOIE DE ACEST ATAC PENTRU A SENSIBILIZA POPULATIA CARE SE IMPOTRIVEA INTRARII SUA IN RAZBOI .Si istoria s-a repetat pe 11 septembrie . Dupa 50 de ani se va afla ca CIA, FBI, NSA, presedintele , toti stiau ca se planuieste un atac sinucigas , cu atat mai mult cu cat pilotii care au condus avioanele erau intruiti de ei, dar .. Dar am devagat de la subiect . Deci nu am fost in Irak si chiar daca as fi fost , nu as fi avut de ce sa ma dau "rotund ". Daca ar fi dupa mine , as retrage trupele romane din Irak si Afganistan si le-as trimite in misiuni ONU. De ce ?
    1. sunt mai putine riscuri
    2. costurile legate de uzura tehnicii , distrugerea materialelor, echipament, logistica , hranire sunt acoperite de ONU,
    militarii sunt platiti de ONU.
    3. s-ar face astfel economii la bugetul armatei si al tarii ba mai mult , s-ar aduce fonduri, in tara , din fondul ONU , fond la care oricum contribuim .
    4. misiunile sunt pe 6 luni, cu posibilitati de prelungire sau inlocuire a contingentelor .

    Gata . Cum spuneam , cam saraca recolta . Nimeni nu vrea sa ia atitudine .Vorbesti singur Vasile . Ca Moise in pustiu . Vrei comentarii? Daca da , iti dau un sfat :spune ceva rau de Domnul Dogaru si vei avea un rating nemaipomenit . Te va onora cu prezenta si domnul Pricina in persoana . Se pare ca asta e singurul subiect care intereseaza sau suscita interesul sindicalstilor . Pentru ca nu risca nimic, doar sa fie laudati ca au luat partea sefului .

    RăspundețiȘtergere
  6. ... vei avea un rating ...

    Nu rating-ul e problema mea!
    Eu chiar cred/pun suflet in ce fac!
    Dar... e clar! Nu pot indrepta raul!

    Nu pot scoate frica din oameni!
    Le-am gasit o scuza, nu-i asa?
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiu ca nu ratingul e problema ta ,
    Cand am spus rating ma gandeam la comenarii. Am uitat sa pun ghilimelele.

    RăspundețiȘtergere
  8. D-lor, faptul ca puteti posta aici si faptul ca atatea camarazi trec pe aici, nu inseamna nimic? Sindicatul fiinteaza abia de o jumatate de an si deja exista... multe filiale (nu stiu cate, nu le-am numarat). Toate astea inseamna munca, chiar multa, nu credeti?
    Nu toti care citesc ce scrie d-l Burcu&co lasa comentarii, dar e bine ca citesc si apreciaza, altfel n-ar reveni, de asta fiti siguri.
    D-l Dogaru are limitele lui, toti le avem pe ale noastre. Iar eu nu l-am aparat pe el, de exemplu, ci am combatut felul in care scorpio ataca...cam donquijoteste.
    Fiecare filiala si-a ales singura oamenii care sa o conduca, initiativa e libera de asemenea.

    Unii se dovedesc lideri cu adevarat, au lansat idei valoroase (cum e aceea a contactarii parlamentarilor din zonele respective, a atragerii si obligarii senatorilor si deputatilor la a-si clarifica pozitia fata de ce se intampla cu militarii), demne de urmat, a-propos! La Mehedinti ati facut asa ceva?

    Acestia se afirma si vorbesc in primul rand prin fapte. Stiti ca absolut fiecare parlamentar a primit pe e-mail materiale de informare? Numai sa-i cauti pe toti, sa faci baza de date, sa concepi informarile, sa le dactilografiezi, etc. etc, Toate inseamna lupta. Si izbanda. Voi chiar nu vedeti schimbarea de ton in mass-media, bunaoara?...

    Aveti idei? Puneti-le in practica! Si rezultatele se vor vedea, nici nu va fi nevoie sa le trambitati. Sa stiti ca omul de calitate se vede de la o posta, nu trebuie sa se bata el cu caramida in piept. Bineinteles, daca sunt ochi dispusi sa vada.

    P.S. Apreciez mult ceea ce faceti, d-le Burcu. Dar probabil ca e momentul sa sariti peste zidul la care ati ajuns, intelegeti?

    RăspundețiȘtergere
  9. Tortue,
    Eu nu CONTEZ ca persoana.
    Tot ce fac, fac din convingere!

    Cunosc BINE, chiar personal sau... "prin telefon", pe MAJORITATEA celor din COMITETUL DIRECTOR + Secretariat al SCMD! Ii respect si sprijin in tot ce fac!

    Nu asta ma framanta! Ma innebuneste gandul, IDEEA ca in fata POLITICIENILOR, Guvernantilor, noi miltarii pensionari NU CONTAM!

    Ne-au pus eticheta de "nesimtiti", si isi vad linistiti de TREBURILE lor, care de departe nu au nimic cu NOI, cu cei multi si mai ales saraci, lipsiti de aparare!

    Mai mult, se straduie si REUSESC sa ne incaiere, dezbine! Principiul este vechi, arhicunoscut!

    Cu EI, am eu multe de impartit!
    Cu EI, cei care ne-au furat 20 de ani din viata, iar acum linistea necesara anilor, atati cat or mai fi! Oricum, putini! Putini si plini de obida!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum spuneam Vasle,in alt comentariu, spune-i tu broastei testoase ca nu i-a cerut nimeni lui sa scoata capul din carapace . Imi facuse alta impresie candva , ma dezamageste pe zi ce trece , dar nu-i bai . Ii dau dreptate intr-un punct :"Domnul Dogaru are limitele lui, toti le avem pe ale noastre". Daca ar fi spus asta inainte de a scuipa , i-as fi intins mana . Daca si-ar fi cerut scuze dupa ce m-a facut mincinos, sau platit de altii, as mai fi discutat cu el.Dar cum spunea si el, de unde nu e , nici dumnezeu nu cere . Sa-i spui insa ca cel care stie ca nu poate depasi anumite limite are doua variante : ori se da la o parte , ori chiama un prieten care poate si stie cum . Eu nu cer schimbarea lui Dogaru ci doar schimbare de atitudine.Am facut propuneri, le baga cineva in seama ? Sa spuna broasca ce crede despre propunerea mea . Sa vina cu alta daca aia nu e buna, nu sa spuna ca e incapabil si ca nu are ce sa faca . Ideea cu contactarea parlamentarilor si fortarea lor sa iasa din anonimat si sa isi exprime punctul de vedere clar , fara echivoc , de unde a plecat ? Din iazul de la capatul satului ?Nu e momentul acuma sa facem bilanturi si sa ne declaram multumiti . E momentul sa participam alaturi de ceilalti la discutii cu guvernantii. Daca ei nu ne invita , sa cerem sa fim invitati daca ei ne dau afara pe usa sa intram pe geam , daca ei se fac ca nu ne cunosc sa ii facem noi sa ne cunoasca.Daca sindicatele celelalte nu ne baga in seama sa ne bagam noi in seama cu ei .Daca tara iese in strada , sa iesim cu ei, nu sa stam sa vedem la tv si sa comentam .Suntem putini, suntem mici ? Asa vom ramane , daca acuma cand ceilalti se misca , noi stam si facem comentarii .La greu se leaga prieteniile , nu dupa ce trece valul .Asta e problema . Dar unii se multumesc sa mai treaca pe aici pe blog,citesc apoi se duc si se uita la tv si gata , s-au pus la punct cu activitatea sociala si politica a tarii .

    RăspundețiȘtergere
  11. Apropo SCMD fiinteaza`de un an . Sa asteptam sa faca majoratul ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Colonel Burcu,

    M-am interesat si scorpio nici macar nu e membru de sindicat.
    Sta toata ziua si posteaza pe site-ul SCMD-ului.

    In ce scop?

    Mesteca si amesteca mereu aceleasi idei contradictorii, preia cuvinte, expresii, imagini din comentariile altora (cineva a spus despre el ca are o resursa inepuizabila de sputa: si-a insusit imaginea si o aplica altora despre care spune, fara sa argumenteze, ca scuipa; altcineva a folosit un epitet foarte sugestiv, si anume ''latrau'': imediat personajul scorpio a inceput sa foloseasca aceasta inovatie stilistica in "discursul" sau. Si ar mai fi si alte exemple.

    Este oare un plagiator naravit, sau doar un ins bine instruit in tehnici de subversiune?

    Oricum ar fi, este un personaj extrem de conflictual, total lipsit de coerenta, daca-i citesti cu atentie postarile.

    (Desigur, aceasta incoerenta este una voita, cu scopul de a-si ameti publicul tinta! Iar publicul lui tinta este format din militarii deveniti incomozi pentru Putere! Iar militarii au devenit incomozi pentru Putere din momentul in care au decis sa sa se uneasca intr-o organizatie pe care o pot face prea puternica si prea periculoasa pentru Mafia de la conducerea tarii.

    Scorpio urmareste dezbinarea militarilor care vor sa vina alaturi de Sindicat, lucrul acesta e vadit pentru orice om dotat cu o elementara logica.

    Scorpio este un ''personaj'' pentru ca joaca un rol intr-o piesa regizata de altii. Actorul care intruchipeaza acest personaj scorpio, poarta masca. De ce?

    Nume, prenumele si gradul, daca nu are nimic de ascuns si daca nu-i e rusine cu sine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Col Burcu .
    M-am interesat si tortue nu e .... Tortue nu e cine am auzit initial ca e , un om cu spirit si coloana vertebrala . tORTUE E UN SIMPLU CATEL DRESAT SA LATRE LA CEI CE SE IAU DE SEFUL. Nici nu stie ce inseamna lupta sindicala , nici nu vrea sa se implice . El face greva stand in fata televizorului, pentru ca nu vrea sa-si murdareasca mainile si hainele , si nu se poate cobora la a participa la manifestatii in strada alaturi de amaratii aia de 70 de ani cu 600 lei pensie . Inutil sa dezvolt subiectul. Inutil sa ma justific in fata unui om care se lauda cu numarul mare de filiale dar nu stie cate sunt . Si nu stie ca multe dintre ele nu au depasit nici numarul de 15 -16 membri cati au fost la infiintare.Si nu stie cum au fost alese birourile opreative si presedintii . Si nu stie cum s-au infiintat filialele . Dar asta oricum e prea putin important acuma . Important e faptul ca ne mentinem IZOLATI si ne izolam in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Apropo domnule Tortue ,eu nu am plagiat pe nimeni. Daca a folosi un cuvant din dictionarul limbii romane , inseamna a plagia , ai mari carente in ceea ce priveste problemele juridice literare sau de proprietate intelectuala . Am folosit cuvantul latrau sau scuipat ? Si ? Are cineva monopol pe aceste cuvinte ?
    DEX:"PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific"
    Ce ti se pare ca am furat domnule Tortue ? cuvantul latrau ? L-am cautat si nu figureaza la oficiul national de invetii si brevetari cu drept de proprietate sau brand-ul cuiva . Asa ca te rog sa vorbesti autorizat nu doar asa sa te bagi in seama . Eu nu am preluat imagini, eu am constatat . Am constatat ca dumneata nu ai venit cu nimic concret, doar ai latrat si ai scuipat , fara sa aduci nici un argument , fara sa pruduci nimic altceva decat curent , in momentul in care ai deschis gura . Asta nu inseamna ca ai produs ceva util . Eu am criticat un material, am spus ceea ce nu mi-a placut la cineva , dumneata nici macar asta nu ai fost in stare . Doar ai invinuit, fara a spune insa ce argumente ai in sprijinul dumitale . Eu cand am criticat materialul domnului Dogaru, am spus ce nu mi-a placut la el . Am justificat critica mea cu ceva . Dumneata domnule Tortue( banuiesc ca tortue reprezinta si numele mic si numele de familie , si varsta si adresa si gradul si functiile ocupate in armata si si adresa nu, ca altfel nu vad de ce mi-ai cere mie sa iti dau aceste date in vreme ce dumneata te declari doar "tortue " )cu ce ti-ai justificat aprecieriile si cuvintele denigratoare ? Eu spus ce anume am considerat ca nu e bine . De la dumneata nu am inteles ce te-a suparat ca nu ai spus nimic in sensul asta . Doar faptul ca l-am atacat pe domnul Dogaru. Si ? Cine imi interzice domnule Tortue sa aduc critici cuiva ? Cine te indreptateste sa faci un om cu ou si cu otet numai pentru ca are alta parere ? Spune-ti parerea daca ai una personala , daca nu , ridica mana si spune:"sunt intru totul de acord cu scumpul nostru conducator " si stai jos in banca .Si sa nu te apropii prea mult de televizor cand demonstraza HULIGANII AIA DE 70 DE ANI CU CARJE IN MAINI ca poate cazi din greseala in televizor si te trezesti saltat de politie .

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici eu nu sunt membru de sindicat si de aceea am folosit un pseudonim. D-l Burcu insa stie cine sunt pentru ca am lasat datele cand m-am logat pe grupul de discutii(si-l rog sa pastreze confidentialitatea, din motive evidente).

    Onoarea, de care se face caz in randul militarilor, te obliga ca atunci cand critici, daca critica se cheama, sa-ti dai numele. Nu e evident? Altfel nu e critica, e cleveteala si nu ti se va lua in seama. Intelegi? Probabil ca nu.

    Critica inseamna sa dai si solutii; cand spui ca ceva nu e bine sa argumentezi si de ce nu e bine si cum se poate face ca sa fie bine.

    Am multe criticat si eu la conducerea Sindicatului, dar ma abtin cata vreme eu chiar nu fac altceva decat sa urmaresc ce se intampla, cata vreme nu ma implic si nu pun umarul efectiv.
    Mai mult decat atat, a critica inseamna a-ti asuma opinia iar nu a te ascunde ca un las sub fustele anonimatului total!
    De ce ti-e teama? Ce crezi ca ti se va intampla daca ti-ai da numele? Crezi ca vei fi dezavuat de cei care te cunosc? Atunci ce sens mai are?

    RăspundețiȘtergere
  17. E inutil . Tu citesti numai ce vrei tortue . Daca ai fi citit primul meu mesaj pe acea scrisoare a lui Dogaru catre secretarul general NATO , ai fi vazut si ce am criticat si de ce am criticat si ce consideram ca e gresit . Dar pe tine nu asta te intereseaza. Tu ai intrat in discutii pe la mijloc, cand ai vazut care e "parerea generala " te-ai bagat si tu in ceata cea mai mare si te-ai pus pe latrat stiind sigur ca vei nvinge pt ca nu e asa , tu nu intri intr-o batalie pana nu esti convins ca o castigi si spiritul de haita te-a indreptat catre ceata celor mai multi .Cred ca nici nu stiai despre ce era vorba stiai doar ca scorpio(scorpionul, scorpia , tradatorul, vanzatorul, iuda , cel platit de altii ) a facut ceva ce nu trebuia , a criticat pe sefu si .. ceata de catzelusi il musca de varice . Hop si eu -ti-ai spus- , acolo unde sunt mai multe sanse sa inving . Poate imi ramane si mie un os de ros .Indiferent daca esti membru de sindicat sau nu, banuiesc ca esti militar si ai ceea ce ar trebui sa se numeasca onoare . Cand te legi de familia cuiva , si iti bati joc de suferinta sau necazul unui om , sa imi fie cu iertare , nu mai esti nici sindicalist, nici ofiter .Cauta-ti tu alt epitet , mie imi e jena sa scriu .Iar daca nu esti membru de sindicat ce faci vere pe aici ? Umbli cu batzul prin gard si intarati lumea ?Hai sa fim seriosi . Eu cel putin vorbesc in cunostiinta de cauza , dar tu ? Doar ca bagator de seama ? Si eu am facut si propuneri si unele au fost chiar luate in seama, chiar daca nu a convenit . Si criticile le-am facut si le voi face tocmai pentru ca sunt incredintat ca exista cineva acolo care are capul pe umeri . Alte explicatii nu am a-ti da . Nici ca om , nici ca ofiter , nici ca nesindicalist.Nu ai avut nici macar bunul simt sa-ti cer scuze pentru ca ai facut bascalie de problemele mele personale . Ce ofiter esti domnule , daca te legi problemele mele familiale , le pui sub semnul indoilelii, faci misto de ele si faci afirmatii nefondate ? Stai sub carapacea ta, nu cumva sa te contaminezi de ceva spirit civic . Rumega-ti in continuare botzul de pensie ce iti va ramane si asteapta sa se lupte altii pt tine .

    RăspundețiȘtergere
  18. Scorpio

    tu nu esti militar. Tu iti asumi o identitate falsa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tortue
    Cata profunzime si clarviziune in tot ce ai spus tu !!!!!!Excelent articol, un material ce poate fi dat model in scoala de jurnalistica ! Maiorescu ar muri de invidie . TE INVIDIEZ!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri