Google Translate

sâmbătă, 8 mai 2010

Măsurile anunţate de preşedinte sunt corecte sau nu?

Economiştii şefi de la BCR, ING Bank România şi Raiffeisen Bank România consideră că decizia anunţată de preşedintele Traian Băsescu privind reducerea cheltuielilor bugetare este corectă, întrucât pune baze sănătoase pentru revenirea pe creştere a economiei româneşti, începând chiar de anul viitor.

Aceeaşi opinie a fost prezentată vineri şi de reprezentanţii patronatelor, care susţin măsurile privind reducerea pensiilor şi a salariilor din sistemul bugetar, considerând că decizia este corectă,
deşi dureroasă.

Ce spun Sindicatele?

A. Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul de Interne afirma intr-un comunicat ca
"atrage atentia guvernantilor ca, prin impunerea masurilor anticriza anuntate recent de Presedintele Romaniei, politistii vor suporta presiuni fiscale mult mai mari decat celelalte categorii de bugetari".
Mai mult, acestia afirma ca, in mod deliberat Guvernul mentine siguranta publica subfinantata, in numele economiilor la Buget, asumandu-si prin aceasta riscuri majore, mai ales in contextul nemultumirilor sociale.
1. Politistii ameninta cu proteste de strada
2. Pensiile scad cu 15%, se reduc salariile la stat si ajutoarele sociale
3. Basescu anunta scaderea salariilor si pensiilor - ce spun Opozitia si sindicatele
4. Patronatele, încântate de reducerea salariilor


B. Pensionarii au hotarat sa iasa in strada, miercurea viitoare, dupa ce Guvernul a decis reducerea punctului de pensie pentru a diminua cheltuielile.

Pensionarii vor picheta, miercuri, sediul guvernului, anunta Realitatea TV, dupa ce presedintele Basescu a anuntat, joi, ca Guvernul trebuie sa ia masuri de austeritate.

Salariile bugetarilor vor scadea cu 25%, iar punctul de pensie scade cu 15%, de la 1 iunie. Astfel, de la 1 iunie, punctul de pensie va cobori de la 732 de lei la 622 de lei.Romania are aproape 5,5 milioane de pensionari, dintre care 3,7 iau pensii mai mici de 740 de lei.

Liderul Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, Preda Nedelcu, a declarat ca scaderea va fi in realitate mai mare de 15%, in conditiile in care urmeaza sa se introduca coplata, iar preturile vor creste.
Pensionarii protesteaza miercuri in fata Guvernului

C. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) dezaprobă şi respinge în totalitate propunerile preşedintelui Traian Băsescu de redresare economică prin reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, a pensiilor şi ajutorului de şomaj cu 15%.

D. "Sindicatele fac parte din consiliile de administraţie ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casei Naţionale de Pensii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Consiliului Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor, dar şi din Consiliul Economic şi Social, iar retragerea lor din aceste structuri va duce la blocara activităţii şi la imposibilitatea luării unor decizii",
a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele "Cartel Alfa".
Cartel Alfa: Sindicatele se retrag din ANOFM, CNAS, CNPAS şi CES, activitatea acestora se va bloca

E. Liderii celor cinci confederaţii sindicale au constituit, vineri, un comitet de criză, în urma măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu şi şi-au retras reprezentanţii sindicali din toate organismele tripartite, ca o primă formă de protest, urmând să stabilească luni mitingurile şi greva.
Sindicaliştii au constituit comitet de criză

F. Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, a precizat pentru Gândul care sunt revendicările cărora Guvernul va fi somat să le dea curs, pentru a evita o nouă Revoluţie:
- renunţarea la diminuarea pensiilor şi
- renunţarea la suplimentarea transferurilor dinspre Fondul Public de Pensii spre fondurile de pensii obligatorii administrate privat,
- diminuarea selectivă nu în bloc a salariilor bugetarilor,
- luarea unor măsuri concrete de reducere a evaziunii fiscale şi
- de reducere a cheltuielilor administrative,
- renunţarea la cota unică de impozitare, cel puţin în cazul salariilor.


Marius Petcu, liderul CNSLR-Frăţia, a declarat, la rândul său, pentru Gândul, că, foarte probabil, confederaţia pe care o reprezintă va avea aceleaşi revendicări:
"Toate confederaţiile ne-am retras din comisiile tripartite şi am stabilit că vom acţiona concertat. Ne vom consulta în zilele ce urmează, până la întâlnirea de duminică, de la ora 11, cu preşedintele Traian Băsescu, în vederea unei platforme comune şi a unui plan de acţiuni.

Din start, am respins măsurile anunţate de preşedinte, dar nu am apucat să intrăm în detaliile revendicărilor, a contraofertei noastre. Dl. Hossu şi-a formulat propriile idei, mi se par potrivite şi e foarte posibil să fie ceea ce vom revendica cu toţii".
"Ei ţin cu dinţii de bunăstarea lor, noi ne luptăm pentru subzistenţă"
"Dacă ei (guvernanţii - n.r.) ţin cu dinţii de măsurile lor, ţinem şi noi cu dinţii de revendicările noastre. Şi dacă aplică măsurile şi nu ţin cont de revendicări, vom avea încă o Revoluţie!",
ne-a declarat Hossu.

Liderul Cartel Alfa precizează că îşi doreşte o coalizare a confederaţiilor sindicale cu federaţiile de pensionari, respectiv stabilirea unui calendar comun al protestelor.
"Sper ca pensionarii să vină alături de noi, pentru că ne vom bate pentru pensii. Înţelegem să le conservăm, dar nu să le diminuăm!

Guvernanţii se tot plâng că sistemul public de pensii este destabilizat, dar tot ei continuă să îl destabilizeze, reducând contribuţiile la pilonul I public, transferându-le la pilonul II, ca să facă profit firmele private ce administrează aceste fonduri şi care nu oferă niciun fel de garanţii în privinţa profitabilităţii lor şi a faptului că oamenii vor avea de încasat nişte pensii de acolo, pe măsura contribuţiilor",
spune Hossu.Bogdan Hossu, Cartel Alfa: dacă nu obţinem ce vrem în urma protestelor, va fi Revoluţie!

Ce face SCMD?
SCMD, se-nchină la Înalta Poartă!
(... )Citez: "Consideram asadar necesara o interventie din partea NATO, prin care Statul roman sa fie avertizat ca actualul tratament discriminatoriu aplicat militarilor romani va afecta pe termen lung capacitatea Armatei Romaniei de a face fata solicitarilor Aliantei."
_____________________
Domnule Presedinte Dogaru,
Cu tot respectul cuvenit, va anunt ca
ma desolidarizez de asemenea
"proceduri" si "formulari"!

Ati mai gresit de cateva ori public!
V-am luat apararea, desi fierbeam!
Nu inteleg insa, ca personal sa subscriu
tacit, de fiecare data, oricarei "aberatii",
indiferent cine ar fi "autorul"!

Dincolo de "umbrirea grava a demnitatii si
onoarei militare", solicitarile din "depesa" domniei voastre,
incalca la fel de grav SUVERANITATEA statului si poporului roman!
S-a schimbat Constitutia fara ca si eu sa fi aflat? Nu cred!

Folosesc acest blog ca modalitate de comunicare,
deoarece factura mea la telefon a ajuns peste
250 lei dintr-o pensie de 2500, care merge in
TOTALITATE la Banca! Mi-a trebuit si mie o locuinta!
Am si o Dacie, dar nu am bani de benzina!
Asta e, din pacate, realitatea cea cruda!

NORTH ATLANTIC TREATY ORGANIZATION
In atentia: Excelentei Sale, Domnului ANDERS FOGH RASMUSSEN, Secretar general al NATO!

_______________________
Revenind la SUBIECTUL postarii,
"reformulez" PROPUNEREA de ieri:

Propuneti tuturor filialelor o "strategie de actiune", pentru STABILIREA unor masuri COMUNE, LEGALE si in concordanta cu alti PARTENERI SOCIALI! Crezand ca noi, SCMD-ul, SUNTEM buricul pamantului, ne inselam amarnic!

Col(r) Vasile Burcu

p.s.: Iar in aceste vremuri de sfarsit al timpului,
Averile demnitarilor devin semisecrete!

"Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!"
Eminescu

3 comentarii:

  1. De acord Vasile . Ai perfecta dreptate . Eu insa intreb asa ca prostul de ce sa chemam NATO sa puna ordine in guvernul roman si in politica interna a Romaniei si nu Rusia , ca e mai aproape si are experienta?!!!!Astia sunt oamenii , cu astia defilam . Si ai grija , cum te exprimi, nu te atinge de GURU , ca vei fi catalogat drept destabilizator , oportunist,ca vrei sa ii iei functia , ca esti infiltrac , etc . Pacat de oamenii aia minunati din secretariat care muncesc pe branci si alti , ca Elena si Ranciog. In fine , asta e , cum spunea pe vremuri Divertis , presedintii si parintii nu tii alegi tu , ti-i alege altul .SI CRED CA E BINE SA RAMAI LA VARIANTA PRIMA . SE CERE , E NEVOIE SA SE INTALNEASCA TOTI PRESEDINTII DE FILIALE SI INCA 2-3 OAMENI DIN COMITETELE DIRECTOARE , LA BUCURESTI, SA SE CUNOASCA , SA STABILEASCA UN PLAN DE MASURI, SI DA SA NE UNIM EFORTURILE CU CELELALTE ASOCIATII MILITARE CARE DORESC SI SINDICATE .SUBLINIEZ, "EFORTURILE " , NU ASOCIATIILE , PENTRU CA UNII DEJA AU ALERGIE LA CUVANTUL UNIRE. ITI PROPUN SA TRIMITI CATE UN MAIL LA TOTI PRESEDINTII DE FILIALA SI SA LE PROPUI ACEST LUCRU . SI SA VEDEM CE RASPUNDE FIECARE .Cred ca nici nu va fi nevoie sa se organizeze cazare , sunt sigur ca fiecare isi va gasi unde sa se cazeze, tot ce va trebui sa organizeze SCMD e sa inchirieze o sala unde sa ne putem aduna . Eventual la GOLDEN BLITZ , CA POATE VINE SI BASE . GLUMEAM . Deci, cred ca gasirea unei sali pentru desfasurarea adunarii , nu ar fi chiar asa o mare problema sau nu ar trebui sa fie , dar mai stii .

    RăspundețiȘtergere
  2. Filiala 1, sector 6 se pregatise bine pentru activitatea din 03.05.La ora 14.30 cei 5 membrii desemnati erau prezenti la intrarea in senat cu benere special pregatite .Din pacate benerele ne-au fost retinute la intrare iar activitatea a inceput la ora 16.30 nu 14.30 asa cum fusese anuntata.Pensionarii militari au aplaudat frenetic pe senatorii care ne-au aparat interesele, lucru care l-a deranjat evident pe dl.OPREA. A fost o prima actiune de testare a posibilitatilor SCMD.Personal sunt specializat in razboi electronic si informational ,insa sper sa ma specializez si in lupta sindicala.Ce ma deranjeaza este ca inca suntem prea putini si multi dintre noi nu mai suntem capabili sa ducem lupte de strada.Trebuie sa crestem rapid ca numar ,sa ne punem la punct un sistem de comunicatii viabil iar filialele sa devina adevarate batalioane gata de lupta permanent. Conducerea SCMD sa nu intreprinda nici o actiune fara sa consulte filialele.Nu trebuie sa neglijam insa si atragerea militarilor activi de partea noastra.
    Cu stima si speranta,
    Col(r)ing.Voinea Ion,presedinte Filiala 1,S6

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Voinea,
    Felicitari pentru organizarea actiunii de la sedinta senatului din data de 03.05.
    Personal nu cred ca trebuie sa ducem lupte de strada . Miscarea sindicala nu inseamna numai mineriade . Iar Cadrele militare in Rezerva , nu pot iesi la "lupta " efectiva , cu cozi de lopeti, bastoane , sau alte instrumente din arsenalul luptelor de strada . Daca te refereai insa la lupta sindicala , la demonstratii, actiuni de protest, pichetari,manifestari pasnice , decente , legale , de asta cred ca suntem in stare . Numai ca nu vor fi prea multi care vor raspunde chemarii . Multi asteapta , nu stiu ce , sa faca altii iar ei sa se alature , cand vor vedea ca lucrurile merg spre bine . Uite si aici , din 4000 de membri de sindicat , cati isi spun punctul de vedere , cati se implica , fie si verbal ? Sunt 30 de persoane interesate pe Blogul SCMD , si vre-o 10 care au de spus cate ceva, mai bine sau mai rau, dar mereu aceiasi . Unii nu au incredere , altii sunt scarbiti , altii nu mai spera la nimic , si usor usor in loc sa ne marim randurile asa cum speram si ar trebui, ne plafonam .Personal sunt dezamagit de lipsa de interes si initiative , dar nu dezarmat . E clar insa ca trebuie facut ceva si o intalnire intre delegatiile filialelor ca si o consultare a SCMD cu filialale este mai mult decat necesara . De ce nu se angajeaza nici o filiala sa raspunda apelului Filialei Severin , nu pot intelege . De parca nici nu le-ar pasa . Aceasta atitudine de indiferenta este de neexplicat . Dumnevoastra ce spuneti, e nevoie de o intalnire a delegatiilr filialelor ?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri