Google Translate

miercuri, 26 mai 2010

Penitenciare greva generala! Inconstienta guvernantilor, depaseste orice limite!

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), anunţă grevă în toate unităţile din sistemul penitenciar,începând cu 31 mai 2010.
"Măsurile anuntate de Guvern şi Presedinţie referitoare la reducerea salariilor, pensiilor şi prestaţiilor sociale, dar şi lipsa unui dialog social real obligă salariaţii din penitenciare la încetarea lucrului alături de celelalte categorii profesionale din sectorul bugetar şi din economie",
se arată într-un comunicat semnat de preşedintele FSANP, Sorin Dumitraşcu.

Potrivit sursei citate, subfinanţarea cronică a sistemului penitenciar şi cele 3.000 de posturi vacante fac imposibilă aplicarea măsurilor guvernamentale în sistemul penitenciar fără ca penitenciarele să intre în colaps.
"În primele cinci luni din 2009 au fost acumulate doar în sectorul operativ 200.000 de ore suplimentare, iar condiţiile de lucru şi riscurile deosebite nu sunt nici pe departe de natură să plaseze salariaţii din penitenciare în categoria privilegiaţilor sistemului bugetar. O reducere a schemei cu inca 25% ar dubla orele suplimentare generând un total anual de un milion de ore în plus, imposibil de compensat vreodată, în contextul în care se anunţă peste 10.000 mii de deţinuţi ce urmează să fie repatriaţi, iar necesarul de noi angajari devine vital pentru îndeplinirea misiunilor în bune condiţii",
se arată în comunicat.

În caz de disponibilizare, sindicaliştii spun că nu le rămâne decât să ia deţinuţii acasă.

"Criza nu a diminuat şi pedepsele cu executarea închisorii, infracţionalitatea fiind în crestere în ultima perioadă", arată sursa citată.Pe perioada grevei încetează activităţile de escortare a deţinutilor la punctele de lucru; înceteaza activităţile de prezentare la instanţele de judecată - cu excepţia deţinutilor arestaţi preventiv; încetează transferurile pentru executarea pedepsei; încetează activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii; încetează intervenţia şi consilierea psihologică planificată; încetează orice alte activităţi de grup cu detinuţii; încetează activităţile din sectorul economico-administrativ; înceteaza activitatea la sectorul Organizarea Muncii; se reduce programul la sectorul evidenţă deţinuţi la 4 ore pe zi, plus programul de vizite/cumpărături la 4 ore pe zi.

Va funcţiona normal doar paza penitenciarului, supravegherea deţinuţilor pe secţii şi asigurarea utilităţilor de minimă necesitate.

Sindicatele din penitenciare, care au aproximativ 11.000 de membri din cei 12.500 de salariaţi, participă la toate acţiunile organizate de Confederaţiile sindicale împotriva măsurilor anunţate de Guvern şi Preşedinţie.

Stire preluata de pe Mediafax.ro
_________________________
Sindicalistii au dreptate!
Indiferenta guvernantilor,
poate arunca in haos sistemul penitenciar,
parte componenta a "apararii nationale,
ordinei publice si sigurantei nationale."!


Consecintele pot fi imprevizibile!
Din multe, foarte multe puncte de vedere!
Ehee... Boc se joaca demult cu focul!
Odata fi ca niciodata!
Fereasca-i Dumnezeu!

Col.(r) Vasile Burcu

p.s.: Detinutii vor ajunge la CEDO
inaintea cadrelor! Si iarasi vom fi buni de plata!

_________________________
UPDATE 1.: Deputatii din Comisia de aparare au votat mentinerea pensiilor militarilor
_________________________
Membrii Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor au adoptat, miercuri, mai multe amendamente la Legea unitara a pensiilor, care vizau mentinerea pensiilor pentru militari si functionarii publici cu regim special, a anuntat deputatul Niculae Mircovici, reprezentantul minoritatilor in Comisie.

Deputatul a declarat ca membrii Comisiei au adoptat amendamentele pe care le-a propus, prin care militarii si functionarii publici cu regim special, respectiv politistii si angajatii din penitenciare, sa nu fie inclusi in noua lege a pensiilor, adica sa ramana cu pensiile pe care le iau in prezent.

Potrivit lui Mircovici, amendamentele au trecut cu 24 de voturi pentru, prin care si voturi de la UDMR, dar si de la reprezentanti ai PD-L, precum generalul Eugen Badalan, si 8 voturi impotriva.

Totodata, proiectul urmeaza sa ajunga joi la Comisia pentru munca a Camerei, care va intocmi un raport, dupa care va fi luata in discutie in plenul Camerei.

La randul sau, vicepresedintele Comisiei pentru aparare, liberalul George Scutaru a spus ca spera ca si plenul Camerei Deputatilor sa sustina amendamentele Comisiei de aparare la legea pensiilor,"care ar reprezenta o recunoastere a importantei sociale a activitatii militarilor".
"Faptul ca in Comisia de aparare parlamentarii din opozitie si o parte din cei din arcul guvernamental au sustinut amendamentele deputatului mircovici, prin car se mentine principiul pensiilor speciale pentru militari arata ca politicienii pot coopera in folosul acestor categorii speciale",
a declarat Scutaru.

Legea pensiilor a trecut tacit de Senat, pe 10 mai, urmand ca plenul Camerei Deputatilor sa o ia in discutie.
Pentru conformitate,
V.Burcu
_________________________
UPDATE 2.:Scrisori: "Spânzuraţi-ne!!!" - scrisoare pe Net de Lt. col. (r) ing. Gheorghe Nedelcu
_________________________
Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.

Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.

Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.

- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.

- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.

Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

Cu ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1. Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.

8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

Cu stimă,
Lt. col. (r) ing. Gheorghe NEDELCU
Şef compartiment GIS C.J. Bihor

Preluat din Cotidianul.ro
Pentru conformitate,
V.Burcu

4 comentarii:

  1. Clasa politica trebuie sa-si asume responsabilitatea!
    ________________
    Clasa politica trebuie sa-si asume dezastrul economic si social in care se afla Romania. Amanarea reformelor structurale, din motive pur electorale si datorita unor calcule politice meschine, au adus Romania in aceasta situatie.

    Orice masuri de criza trebuie sa inceapa cu reforma clasei politice nicidecum cu stigmatizarea si sacrificarea unor categorii sociale.

    Presedintele tarii a declarat ca tinta reala a diminuarilor salariale este reducerea schemei de personal. In sistemul penitenciar aceasta este deja redusa cu 25%, prin urmare se doreste mutilarea unei jumatati din organigrama.

    Personalul din penitenciare se afla deja in categoria bugetarilor sacrificati si nu poate suporta alte restrictii suplimentare.

    Guvernul distruge serviciul public si blocheaza activitatea penitenciarelor.

    Avem peste 3000 de posturi vacante. De cele mai multe ori un singur agent din sectorul operativ are in grija peste 100 de detinuti.
    COMUNICAT DE PRESA
    http://www.fsanp.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=171:comunicat-de-presa&catid=36:prima-pagina
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sindicalistii din penitenciare (peste 90% din salariati sunt afiliati SNLP si FSANP) au demonstrat ca stiu sa lupte pentru drepturile lor.

    Daca pana acum actiunile au fost orientate pe drepturi neplatite, restante, lipsa transparentei decizionale si conditii de munca, de acum lupta noastra devine una PENTRU SUPRAVIETUIRE si nu vom da inapoi de la nicio modalitate de actiune sindicala.
    COMUNICAT DE PRESA

    http://www.fsanp.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=171:comunicat-de-presa&catid=36:prima-pagina
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca v-ati bucura nespus de mult sa ii aveti printre detinutii carora le asigurati paza pe Basescu, Boc, Videanu, Blaga, Udrea si restul gastii! Nu mai au mult, pedeapsa pentru subminarea economiei nationale nu s-a abrogat inca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule vasile ,
    Vezi sa nu fii demascat drept agent provocator . Tu nu ai citit ultimele instructiuni ale domnului Dogaru? Nu mai incita oamenii la greve sii demonstratii. Rolul nostru este sa stam si sa asteptam sa fim invitati, ca miresele , la hora . Ce tot vii dumneata aici cu informatii de astea ca penitenciarele ies la greva , ca gataiul se lega cu lanturi, ca nu mai stiu cine iese in strada . Dumneata nu citesti directivele domnului Dogaru ? La valoarea noastra , nu ne amestecam cu oricine , stam si asteptam ca politistii odinioara , sa se termine scandalul privim , scriem linistiti raportul si cand e gata totul, strangem mortii si ne ferim sa nu calcam pe cioburi ca se taie pingeaua . Ce tot vii dumneata aici cu materiale de astea subversive ?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri