Google Translate

sâmbătă, 15 mai 2010

Război in blogosferă ! „Ordonanţa Ciomu”, a stârnit revolta pensionarilor militari!

Apelul pensionarilor militari la intervenţia NATO
declanşează un război în blogosferă
titreaza ziarul PUTEREA.ro


„Ordonanţa Ciomu” a stârnit revolta pensionarilor militari şi a exacerbat diferendul dintre simplii membri şi şefii organizaţiilor de rezervişti sau disponibilizaţi. Disputa a devenit publică odată cu mutarea scandalului în blogosferă.

Astfel, pe blogurile Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) s-a desfăşurat o „rebeliune”, în care sunt puşi la zid guvernanţii.

Conducerea ONG-ului care îi reprezintă pe militarii trecuţi forţat în rezervă, pentru a facilita integrarea euroatlantică, a propus trimiterea unei scrisori către NATO, prin care se cere o intervenţie a organizaţiei. În viziunea conducerii SCMD, NATO urma să intervină pe lângă autorităţile româneşti, astfel încât acestea să-şi respecte angajamentele luate faţă de militari. Valeriu Pricină, fost propagandist al Armatei, a susţinut această abordare, considerată ridicolă de către unii membri de sindicat.Ei vor acţiuni mai ferme de apărare a drepturilor militarilor, inclusiv prin participarea la mitinguri de protest. Alţii critică dur apelul la intervenţia străină. “Scrisoarea conţine o cerere de intervenţie împotriva Statului Român, inadmisibilă, care se poate întoarce împotriva SCMD”, spune unul dintre cei revoltaţi de scrisoare.

Sunt şi susţinători ai măsurii. “Este vorba despre o intervenţie, posibilă şi chiar necesară, pe cale diplomatică, din partea oficialilor NATO - pentru că atunci când un tratat nu se respectă sau se pune în pericol funcţionalitatea sa, responsabilii trebuie sa ia atitudine şi să intervină”, explică unul dintre membri.

Boc şi Şeitan, consideraţi “neicanimeni” de către militari
“NATO trebuie să ştie că nu putem merge alături de ei cu traista goală, iar la ieşirea la pensie să fim batjocoriţi de către nişte neicanimeni gen Şeitan sau Boc, care în calitatea lui de prim-ministru nu a călcat într-un teatru de operaţiuni din afara ţării sau într-un poligon comun de antrenament să vadă concret că munca în armată nu este chiar ce crede el”,
susţine alt membru al SCMD.

Cu toţii sunt însă de acord că în structurile de conducere ale Armatei există oameni, chiar şi din rândul lor, al pensionarilor, care preferă să rămână tăcuţi pentru a păstra anumite privilegii pe care le obţin.

Ce conţine scrisoarea către NATO
„Noi, foştii şi actualii militari, înţelegem să facem sacrificii personale, dar nu putem accepta jocul murdar al actualei conduceri guvernamentale care încearcă să ne facă răspunzători de dezastrul ţării şi care învrăjbeşte celelalte categorii sociale contra noastră. Considerăm aşadar necesară o intervenţie din partea NATO, prin care statul român să fie avertizat că actualul tratament discriminatoriu aplicat militarilor români va afecta pe termen lung capacitatea Armatei României de a face faţă solicitărilor Alianţei”,
se precizează în scrisoarea trimisă către NATO.
__________________________
Ciudata si imprevizibila mass-media!
Toate "zbaterile" noastre pe internet
privitor la ce se intampla/nefericit cu noi,
nu au atras ATENTIA!

Iata insa, ca o DEZBATERE de idei/principii,
ne propulseaza pe noi si "comentariile"
noastre, in presa scrisa!

Autorul ANDREI COSMA,
se dovedeste un profesionist!
A retinut dincolo de ineditul situatiei,
ESENTA problemelor care ne framanta:
"Proiectul Ordonantei Ciomu!"


Sa multumim frumos,
si sa-l invitam sa mai vina pe la noi!

Blogger de serviciu &
Comentator de ocazie,
Col.(r) Vasile Burcu
_________________________
Cine doreste, sa revada:

1. Catre,
NORTH ATLANTIC TREATY ORGANIZATION

In atentia: Excelentei Sale, Domnului ANDERS FOGH RASMUSSEN, Secretar general al NATO

2. Purtatorul de cuvant al SCMD, domnul Col. (r) Valeriu Pricina, atentioneaza pe toti membrii SCMD

__________________________
UPDATE/comentarii:
Imi apar demnitatea!
Subliniez si reafirm:
Nu sunt in competitie cu nimeni!
Nu doresc/accept "locul" nimanui!

Postez acest "PrintScreen",
pentru a incheia un "subiect"!
Somn linistit! Cineva ... lucreaza!

__________________________


Luni, 10 Mai 2010 19:03
Sursa: www.pdlsenat. ro
___________________________
Uau/Lol !!! Iata VINOVATII !!!
Sa tinem minte, militari!
V.Burcu
p.s.: LOL, an abbreviation for "laughing out loud"!

13 comentarii:

 1. Ordonanta lui Ciomu? Nu-l mai chiama Basescu? Oricum, Ciomu suna mai bine, iar lui i-au fost retrase temporar ustensilele, chiar si pentru o amputare eronata.In cazul de fata, pe cand masura corecta?
  Sa auzim de ea, cu cat mai repede cu atat mai usor de reparat daunele dezastrului.

  RăspundețiȘtergere
 2. vasile p. spunea...
  "... pe cand masura corecta?"

  Pe 19 mai a.c.!
  Asa spun Marile Confederatii Sindicale!
  Blogger de serviciu,
  V.Burcu

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma dezamagesti Vasile P . Doar atat poti observa in materialul de mai sus ? "CIOMU " ? Parca vad ca ti-ai si dus mainile protector , la locul cu pricina cand ai citit cuvantul . Hai sa fim seriosi , articolul de pe Puterea implica si evidentiaza cu totul altceva , nu doar comparatia Ciomu-Basescu.Ia sa incercam :
  1.Este un articol despre SCMD , MAI CONCRET , DISPUTELE , SAU DISCUTIILE pe marginea nefericitei scrisori a domnului Dogaru catre NATO.
  2. Spre cinstea lui , (MERITA FELICITARI ) autorul articolului , nu s-a legat de expresiile neacademice folosite ba de unii , ba de altii , ci a extras substanta , adica parerile impartite vizavi de scrisoare . Aici a comis o mica greseala interpretand ca discutia s-a purtat pe marginea inoportunitatii scrisorii . Gresit, dar scuzabil . Eu am criticat forma in care a fost conceputa scrisoarea , chiar daca am mentionat si faptul ca este si inutila , mai ales in forma inaintata .
  3.Spre deosebire de majoritatea colegilor nostri participanti la disputa , a sesizat totusi macar ideea demersului si s-a referit la discutia in sine , nu la modul in care a fost purtata . (Avem a-i multumi )
  Ce semnificatie are articolul ?
  1. Atrage atentia membrilor SCMD ca vrem nu vrem mai sunt si altii care citesc blogul nostru si trebuie sa fim foarte atenti la tot ceea ce spunem .
  2. Presa de scandal, ar fi putut prezenta subiectul in cu totul alt mod , dand cu totul alte citate .
  3. Scrisoarea domnului Dogaru , are in sfarsit cel putin un cititor din afara SCMD .
  4. Toti cei care au citit articolul si vor intra pe blogul nostru , vor constata ca SCMD NU este un sindicat al unor militari care fac sluj in fata sefilor , ci al unor oameni care au un cuvant de spus , isi exprima deschis opiniile (chiar daca uneori prea patimas)nu se tem sa aibe si sa sustina pareri contrare conducerii , nu sunt o masa de manevra dusa la taiere fara sa gandeasca , fara discernamant .
  5. Multi din cei care nu stiau , vor intra acuma macar din curiozitate pe blogul nostru,pentru a vedea cine sunt acesti sindicalisti care se contrazic pe blog si ce vor .
  La capitolul minusuri, ar fi un singur aspect, Limbajul total necivilizat si nedeam , folosit de unii din participantii la discutii, si recunosc si de mine intr-o arecare masura , in prima parte a interventiei . Dar mi-am facut MEA CULPA si nu voi mai repeta greseala .
  Alfel, cum spune romanul , TOT RAUL SPRE BINE !
  INCA ODATA , FELICITARI SI MULTUMIRI DOMNULUI ANDREI COSMA PENTRU modul profesionalist si netendentios in care a prezentat subiectul .

  RăspundețiȘtergere
 4. @Admin
  Voi relua SI aici raspunsul pentru chestia aia cu trecerea prin Senat a legii pensiilor.
  Sincer, sunt TOTAL DEZAMAGITA de ceea ce vad ca puteti sa scrieti!
  asadar
  Cu scuzele de rigoare, dar mi se pare o josnicie absoluta sa pui in carca PSD-ului faptul ca legea a trecut in forma asta care nu ne convine, evident, prin adoptare tacita. Si daca PSD-ul era in sala ce se intampla? Credeti ca se schimba situatia cu ceva?
  Sa nu uitam ca PSD-ul si PNL-ul au votat "in bloc" la fel, adica in favoarea noastra.
  Eu, personal, care - impreuna cu dl. col. dr. Monac - am fost "de serviciu" zile in sir la Senat cunoastem cel mai bine situatia.
  Si, pentru respectul fata de adevar, indiferent de cum se va finaliza balamucul asta, nu voi putea uita niciodata cat si cum a luptat dna senator Mitrea pentru noi.
  Asa ca... fiecare face "de serviciu" sau "deserviciu".
  Un week-end fara ploaie,
  Elena

  RăspundețiȘtergere
 5. elena , Vasile ,
  va apreciez pe amandoi . Nu va certati va rog pentru niste puncte de vedere diferite . Partidele azi sunt cu noi, maine cand vor fi la putere vor uita promisunile de azi . Oamenii insa raman . Cine e om va ramane om si este om indiferent de partidul din care face parte .

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga Elena,

  Nu inteleg, cui reprosezi!
  A cui este "josnicia"?

  Cred ca "din graba",nu ai inteles exact sensul POSTARII mele!

  Am fost SUFICIENT de explicit, aratand ca PDL (deci nu EU)...
  a identificat VINOVATII
  in randul.... senatorilor PSD!

  LOL, era modul meu de EXPRIMARE SCRIS,
  la o asemenea GUGUMANIE!

  LOL = " a Rade cu voce tare!"
  Imi pare nespus de rau, pentru apostofarea pe care mi-ai tras-o ... nemeritat! Cred ca este a doua,chiar a treia! (?!)

  Blogger de serviciu &
  Comentator de ocazie,
  Col.(r) Vasile Burcu
  http://scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com/

  p.s.1: Acest mesaj a fost POSTAT si pe Roarmy230! (
  http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/3717 )!

  p.s.2.: Ce nu inteleg si ma intreb:
  De ce vrei sa ma discreditezi?
  De ce imi atribui MIE "tandreturi" cu pdl-eii? Tocmai mie? Tu chiar nu citesti ce scriu eu de 2 luni pe aici?
  Ma surprinzi, Elena!
  Chiar ma doare!
  V.Burcu

  RăspundețiȘtergere
 7. Scorpio,
  Si pentru tine un mesaj!

  Eu si Elena nu avem p.d.v. diferite!

  Totul a plecat de la faptul ca eu am descoperit pe un SITE al PDL (www.pdlsenat. ro) faptul ca acestia ARUNCAU nefondat VINA pe senatorii PSD,cu privire la trecerea in mod "tacit" a proiectului Legii pensiilor!

  Marsavia aceasta,am "afisat-o" pe Roarmy230, dar Elena, nejusticat, m-a
  apostrofat gratulandu-ma cu o jignire!

  Iata postarea de acolo: http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/3716

  Ce ma doare, este faptul ca Elena persista in a duce mai departe NEADEVARUL, incercand a-mi pune in sarcina, ce nu-mi apartine!
  Qui prodest?
  V.Burcu

  RăspundețiȘtergere
 8. Cred ca a fost vorba de o neintelegere . Probabil Elena nu a sesizat "ghilimelele" din mesajul tau !

  RăspundețiȘtergere
 9. 1. Ghilimelele nu exista. Le-as fi vazut si, fara a avea mari pretentii, cred ca stiu suficienta lb. romana ca sa imi dau seama ca reprezinta un citat de undeva. OK, am inteles, dar nu am inteles de ce tebuia sa se faca atata caz pe tema asta;
  2. Este singura postare cu referire la aceasta problema si ... nu am timp sa o duc mai departe;
  3. Nu vreau sa discreditez pe nimeni, nu am de ce, nu am timp pentru dispute personale pentru ca sunt implicata in niste chestiuni din care sper sa iasa ceva. Mai exact, urmez sfatul unui prieten de pe Roarmy230 - "Fa ce stii tu mai bine, adica munca juridica!" Asta am invatat, asta fac. Astept sa vad sub ce forma se vor concretiza masurile anticriza si, in functie de asta, vom adopta un plan sau altul. Nu neglijez nici legea pensiilor care, pesemne, va intra luni pe rolul biroului permanent al Camerei. Mai e si Abrogarea Cap. IV din L 329 care e deja pe rolul Camerei. Mai sunt si zecile de procese individuale pe 329. Mai suna lumea in disperare ca vrea sa porneasca proces individual pe Legea pensiilor (care nici nu a aparut, evident, ca e pe rolul Parlamentului. Da' fiecare vrea sa fie primul!)
  4. Asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii si au sarit toti de cur in sus (poate si pentru simplu motiv ca era spusa de mine), CRED CA LA CAMERA OPREA NU ISI VA LUA MANA DE PE ARMATA. Acolo voteaza. Credeti ca sunt singura care numara deputatii PRO si CONTRA? Credeti ca nu stie ca de independenti depinde totul? Nu l-am subestimat niciodata pe omul acesta, recunosc, m-a derutat de multe ori dar cred ca stie ca are sansa de a juca o carte mare. E o ocazie unica de a se transforma in erou pentru purtatorii de uniforma. De ce nu ar face-o? Si, ca sa "pun concluzii" - cred ca dezbaterile la Camera vor fi lungi si inversunate. Vor fi amendamente si ... lupta pe amendamente. In final, PSD, PNL, Independentii si o parte de la minoritati vor vota in favoarea noastra.
  Noapte buna, Dvs., stimati colegi de conversatie si spor la lucru mie, pana dupa miezul noptii!
  Elena

  RăspundețiȘtergere
 10. Scorpio, oricat as vrea sa te cred nu pot - ori esti o unealta pedelista, ori vrei locul d-lui Dogaru, ori esti un frustrat.Ori oi fi un nostalgic agitator din secolul trecut? Faci atatea valuri pe ro army, pe bloguri de parca ai fi un ucenic de Dumnezeu. Coboara pe pamant, frate, gandeste-te ca poate nu suntem chiar toti foarte curiosi sa-ti cunoastem parerile. Si nu te-a pus nimeni supervizor. Si daca totusi vrei sa spui ceva, ai curajul si da-ti numele, nu te ascunde in spatele perversitatii unei pisici.

  RăspundețiȘtergere
 11. DEZMINTIIRE !
  lyonlyon, te anunt si pe tine si pe toti cei care fac aceeasi confuzie , ca nu sunt acelasi cu cel de pe roarmy. Daca exista cineva cu acelasi id, nu sunt eu. E ori o coincidenta , ori cineva vrea sa ma discrediteze , sau .. sa creeze confuzie . Imi dau cuvantul meu de onoare ca nu am postat nimic pe roarmy .Si pe nrtu a te linsiti, nu am nevoie de functia lui Dogaru si nici unealta pdl-ista si nici agitator . Pur si simplu exist . Sau, cum spuneam cuiva , EU DACA VREAU SA FLUIER FLUIER.Daca te-a suparat ceva din ceea ce am spus eu, spune ce te-a suparat . Daca nu , am sa consider ca esti o unealta a PSD sau a mai stiu eu cui pus sa ma loveasca . E foarte usor sa invinuiesti fara sa spui ce vina poarta cel pe care il blamezi . Ceva concret ai ? Poti spune ce te doare ? Altfel nici un doctor nu -ti poate pune un diagnostic .

  RăspundețiȘtergere
 12. Scorpio, cum e vremea la Craiova?
  Imi place poezia cu broasca! Ai talent, ce mai!
  Pacat ca nu-l folosesti cum trebuie.

  RăspundețiȘtergere
 13. Nu te lasi . Tot ceri . Eu de zi nu mai raspund orice ai scrie pana nu iti ceri scuze .
  PUNCT !

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite