Google Translate

joi, 27 mai 2010

Romani, e de belea! Palatele iau masuri exceptionale! Miroase a razmerita ?!

________________________
UPDATE: Vezi aici ce măsuri
de austeritate propune Guvernul:
1. Citeşte aici documentele - I
2. Citeşte aici documentele - II
3. Citeşte aici documentele - III
4. Citeşte aici documentele - IV
______________________
EXCLUSIV: Pensiile speciale ale magistraţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi foştilor angajaţi ai Curţii de Conturi vor fi recalculate în 30 de zile, în timp ce pensiile militare de stat şi pensiile poliţiştilor şi funcţionarilor din administraţia penitenciarelor vor fi recalculate în 5 luni.Boc: Restrângerea unor drepturi se face pentru apărarea ordinii şi securităţii naţionale

Premierul Emil Boc a explicat miercuri că restrângerea unor drepturi, care reprezintă temeiul legal pentru reducerile de salarii şi pensii, se va face pentru apărarea securităţii naţionale şi a ordinii, în conformitate cu articolul 53 din Constituţie.

Întrebat la finalul şedinţei Executivului, care este argumentul pentru care Executivul a decis restrângerea unor drepturi constituţionale,
Emil Boc a declarat:
"Ordinea publică şi siguranţa naţională (referirile din articolul 53 al Constituţiei la cele două, n.r) ne permit să facem acest lucru".
Potrivit articolului 53 din Constituţie,
"exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav".
De asemenea, legea fundamentală mai spune că restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică şi că măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii__________________________
CTP: Boc apelează la un tertip sinistru. Rezerva de încredere este aproape de zero

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că premierul Emil Boc a invocat articolul 53 din Constituţie pentru că se aşteaptă la un val de procese, în urma aplicărilor măsurilor de austeritate.
"Sinistru este doar tertipul până în secunda de faţă. Ce o să mai fie sinistru în continuare, o să vedem. Tertipul este sinistru şi el măsoară destul de precis cantitatea de încredere pe care se bazează domnul Boc în aplicarea acestor măsuri, încrederea din partea populaţiei.

Pentru că se aşteaptă la un val de procese în acest moment, în urma aplicării măsurilor, se aşteaptă la o reacţie violentă, foloseşte acest tertip şi face apel la un astfel de articol care nici pe departe nu este potrivit unei situaţii de genul acesta, este pentru calamităţi cutremure, războaie. Doar dacă domnul Boc a identificat duşmanii poporului în vreun război, cum spunea domnul preşedinte",
a spus Cristian Tudor Popescu în cadrul emisiunii Ora de foc.
_________________________
Emil Boc decretează restrângerea drepturilor cetăţeneşti

Cel mai interesant lucru este faptul că guvernul îşi va asuma răspunderea pentru legea care prevede restabilirea echilibrului bugetar, invocându-se art.53 din Constituţia României privind restrângerea temporară a unor drepturi cetăţeneşti.

Acel articol se referă la măsuri legate de siguranţa naţională şi ordinea publică. Este neîndoios faptul că această găselniţă juridică va da naştere la multe procese împotriva statului român. Ea semnalează teama constituţionalistului Emil Boc tocmai în faţa unor eventuale procese.

Această găselniţă este şi măsura neîncrederii populaţiei faţă de guvernanţi, de care cei din urmă încep să fie din ce în ce mai conştienţi.

Zilele trecute, a fost văzută o maşină a Curţii Constituţionale în curtea Palatului Cotroceni,
chiar în ziua în care Traian Băsescu se consulta cu membrii arcului constituţional.
Acum am aflat de ce...

_________________________

Securitatea lui "Boc&Co" in pericol iminent ?!
Urmeaza oare: ... „Radu cel Frumos” ?!?
adica ... "indicativul alarmei de lupta partiala" ?!?
adica ... "trecerea armatei de la stare de pace la stare se razboi" ?!?.
[Remember: „Deoarece acţiunile grupurilor antinaţionale, teroriste au continuat, conform Constituţiei şi în conformitate cu legile ţării, unităţile militare au fost obligate să se apere, să apere ordinea şi bunurile întregului oraş.De fapt să apere ordinea în întreaga ţară.
Organele de ordine şi procuratura au efectuat şi continuă să efectueze cercetările corespunzătoare pentru a stabili cauzele şi vinovaţii acestor acte cu caracter net fascist, provocator, de distrugere.” Nicolae Ceausescu, 20 dec. 1989.]


Ptiu, drace!
Pitifelnicul e prost făcut grămadă!
Mai mult intărată lumea, decat o linisteste!

Blogger de serviciu &
Comentator de ocazie,
Col.(r) Vasile Burcu
_________________________
P.S.: Lista finală a măsurilor de austeritate.
Cine suferă, cine scapă!

_________________________
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, scrisoarea către FMI, care cuprinde măsurile de austeritate. Urmează ca membrii Cabinetului să se reunească din nou în şedinţă, cel mai probabil duminică, potrivit unor reprezentanţi ai Executivului.
"Am ales răul cel mai mic, să nu majorăm taxele, să dăm posibilitate mediului privat să pregătească creşterea economică. Am ales reducerea cheltuielilor bugetare. Creşterea impozitelor ar fi condus la inflaţie ceea ce ar fi muşcat din buzunarul românului",
a declarat Emil Boc, după şedinţa de Guvern în care a fosta doptată scrisoarea către FMI.Vor fi afectate de măsurile de austeritate:

* renta viageră a sportivilor scade cu 25%
* bursele de cercetare cu 25%
* indemnizaţiile oamenilor de ştiinţă scad cu 25 %
* salariile preoţilor scad cu 25%
* salariile bugetarilor scad cu 25%
* pensiile scad cu 15%
* indemnizaţia pentru creşterea copilului scade cu 15%
* ajutorul de şomaj va fi mai mic cu 15%

Sunt eliminate:

** subvenţiile pentru încălzire
** biletele de odihnă pentru pensionari
** trusoul pentru nou-născuţi
** ajutorul pentru tinerii căsătoriţi
** facilităţile de transport pentru pensionari şi profesori
** al 13-lea salariu

Se impozitează:

*** tichetele cadou, de creşă, de vacanţă şi de masă
*** dobânzile la depozitele la vedere/conturi curente şi la termen plăţile compensatorii
*** salariile programatorilor
*** 3 clădiri în proprietate, în afara celei de domiciliu - taxare suplimentară 200 %
*** procentul deductibil pentru drepturi de autor scade de la 40% la 20%

Premierul a enumerat categoriile sociale care NU vor fi afectate de măsurile de austeritate:

- Reducerile anunţate nu afectează salariul minim pe economie.Nimeni nu va primi în mână în România un salariu mai mic de 600 de lei şi după aplicarea măsurilor de austeritate.

- Este păstrată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Nimeni în România nu va avea o pensie sub această sumă.

- Este păstrat venitul minim garantat, în funcţie de numărul membrilor familiei, ca o formă de prevenire a sărăciei extreme.

- Nu sunt afectate multe prestaţii sociale importante care vizează diverse categorii ale populaţiei. 35 de prestaţii sociale nu sunt afectate de măsurile de austeritate.

- Măsurile de austeritate nu afectează alocaţia pentru copii. "Orice copil benificiază până la 2 ani de o alocaţie din partea statului. Alocaţia până la vârsta legală este asigurată în continuare. Până la doi ani, se menţine şi plata alocaţiei de 200 de lei. După doi ani, este de 42 de lei", a precizat premierul.

- Indemnizaţia pentru mame va fi redusă cu 15%, dar nu va fi mai puţin de 600 de lei, plus 200 de lei pentru fiecare copil până la doi ani. Nicio mămică nu primeşte mai puţin de 800 de lei.

- Nu este afectată alocaţia complementară pentru copiii, monoparentală, de plasament, pentru copiii cu handicap, stimulentul de copil, indemnizaţiile pentru creştere pentru copii cu handicap, indemnizaţia de hrană HIV SIDA, indemnizaţia persoanelor cu handicap grav. Bugetele pentru handicap nu sunt afectate.

- Ajutoarele pentru refugiaţi nu sunt afectate, pensiile invalizilor, veteranilor, indemnizaţiile persoanelor persecutate politic nu sunt afectate, abonamentele telefonice pentru veteranii de război.

- Artiştii şi pensionarii care lucrează în mediul de creaţie nu sunt afectaţi.

- Bursele studenţilor şi ale elevilor nu sunt afectate.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor. Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului, după avizul CES.

Măsurile de austeritate sunt aplicate până la 31 decembrie 2010, în condiţiile în care din 2011 vor fi aplicate Legea pensiilor şi modificările la Legea salarizării.

V.Burcu

7 comentarii:

  1. Trebuie sa intelegem ca presedintele"jucator"care obisnuia sa faca baie de multime cat si pdl in frunte cu acest maimutzoi(boc)nu pot aplica aceste masuri de austeritate daca nu sunt atrasi la stilul"SMULS"al unui barbos si niste venetici(Sarbu,Oprea,Diaconescu,Ontanu etc.) dar si udmr cu minoritatile-altele decat cea maghiara(fiecare cu interese de grup).Daca monitorizam pdl-ul(care este capul rautatzilor)cu aceeasi masura sa-i monitorizam si pe ceilalti lachei,pupincuristi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule radud
    __________________
    Ma surprinde "putinatatea" ideilor/propunerilor dv.!
    Va inteleg "of"-ul cu pdl-eii, dar
    pe de o parte EI sunt cei care ne GUVERNEAZA + Basescu, iar pe de alta parte, EU nu "iert" pe nimeni, nu favorizez pe nimeni!

    Prin urmare, nu va inteleg!

    Ati postat ACEST "mesaj" de 4-5 ori
    pe acest blog,la mai multe articole!
    Daca nu AVETI si altceva a spune, renuntati!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le Burcu va spun sincer ca am avut(sper sa mai am)aprecieri pozitive asupra modului cum administrati acest siteu pentru filiala Drobeta Turnu-Severin dar comentariul d-vostra despre mesajul meu este unul tendentios.Acest mesaj a fost postat aici si la filiala 2-sector 6 Bucuresti si cred ca nu este ceva rau!Idea mea,chiar si una singura)de a monitoriza pdl-ul si toti pupincuristii trebuie inteleasa chiar si de d-voastra dar nu cu jumatate de gura.
    Cu respect: radud-sindicalist militar din Buzau

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule coleg radud
    ___________________
    OK! Daca dv. credeti ca am gresit,
    imi cer scuze! Personal, NU doresc
    sa port RAZBOIAE fratricide!

    In alta ordine de idei, NIMENI
    nu cred ca ma poate banui/crede
    ca as avea vre-o afinitate fata
    de PDL ori fata de oricare alti
    "HOTI DE NEAM SI TARA"!

    Cititi cele peste 100 de postari
    de pe acest SITE, care imi apartin
    in TOTALITATE, si nu cred ca veti
    gasi MACAR "una", care sa apere pe "vreunul", indifernt de culoarea sa politica!

    Aici nu este loc de "pupin...sti"!
    In rest, va astept cu placere!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa copii, certati-va . Culmea e ca aveti aceiasi dusmani care acuma se bucura ca voi va legati de o virgula in plus sau in minus . Nea Vasile , ce ai nene , esti suparat ca nu iti acorda exclusivitate ? Lasa-l nene sa posteze unde vrea si de cate ori vrea un material , mai ales daca e al lui si i se pare reprezentativ . Ce daca e stereotip. Fiecare da ce poate , nu toti au avut parte de condei din partea ursitoarelor . Principalul e ca sunteti de cord asupra problemei de fond .
    Radud,nu te lasa , persevereaza!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai sa ne certam intre noi !
    Nenorocitii isi vad in continuare de jaf.
    Ce facem asteptam sa ne taie pensiile si apoi actionam sau actionam inainte de a se produce dezastrul ?

    RăspundețiȘtergere
  7. dupa ce vine pensia scazuta actionez in contencios adm. guvernul,imediat

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri