Google Translate

miercuri, 5 mai 2010

Senatul nu mai poate schimba legea pensiilor! Un dezastru previzibil!

Legea pensiilor va trece de Senat exact în formula elaborată de guvern, toate eforturile senatorilor de modificare a acesteia urmînd să devină apă de ploaie, în cîteva zile.

Motivul este expirarea, peste 6 zile, a termenului pînă la care Senatul putea dezbate și modifica legea pensiilor, astfel încît, potrivit regulamentului, ea va fi adoptată tacit, toate modificările care i-au fost aduse pînă acum fiind lovite de nulitate.

În aceste condiții, singurul loc unde se va mai putea modifica legea rămîne Camera Deputaților, condusă de pedelista Roberta Anastase.

Senatoarea liberală Minerva Boitan, vicepreședintele Comisiei pentru Muncă, afirmă, pentru Inpolitics, că
”este o situație dramatică, pentru că la comisie, spre exemplu, s-a muncit zi-lumină la această lege, s-au adus modificări importante, cca.40 de amendamente, s-a discutat cu sindicatele, cu pensionarii, iar acum toate acestea vor deveni nule, pentru că legea are termen pînă pe 10 mai, după care se consideră adoptată de la sine exact în forma guvernului.

Cum, pînă în acest moment, am adoptat doar 6 articole și mai sunt 195, e de la sine înțeles că nu se mai poate face nimic pentru finalizarea votului pînă la termenul limită. Așa că noi, toți cei care am formulat amendamente, va trebui să le dăm colegilor noștri de la Camera Deputaților, acolo să se ia de la capăt toată acțiunea de modificare a legii, alt vot și așa mai departe.

Mi se pare complet nefirească această situație, pentru că legea pensiilor este una dintre cele mai importante într-un stat, alături de legea educației, codul penal sau legea sănătății, iar o dezbatere rapidă, superficială, fără posibilitatea de a îndrepta erorile, este ultimul lucru care era de dorit.

Practic, am muncit degeaba la Senat, va trebui să se ia totul de la capăt în cealaltă cameră a Parlamentului”.
Iata de ce, se impune demisia!
Incompetentii, trebuie sa plece acasa!

7 comentarii:

  1. Da, exact cum am mai spus, Basescu face cartile, totul decurge conform scenariului. Degeaba apeluri, discutii cu parlamentarii, ministrii etc.
    Sa fim bine pregatiti pentru instanta.
    Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer - era de asteptat. Pana una-alta, SCMDRR se pregateste pentru comisiile de specialitate din Camera Deputatilor! Ma ia groaza cand ma gandesc ce urmeaza din nou!
    Pana la instanta, mai e cale lunga.
    Important e sa ajungem sanatosi la trup si minte ca sa putem duce procesele ce vor urma.
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca se impune cu necesitate o noua strategie de ACTIUNE!
    Vor trebui URGENT gasite noi modalitati de a atrage ATENTIA parlamentarilor, mass-mediei, opiniei publice interne si internationale!

    Personal,cred ca MESAJUL nostru trebuie FOCUSAT pe NECONSTITUTIONALITATEA proiectului de Lege, aroganta si dispretul guvernantilor fata de "normele legale interne si internationale"!

    O modalitate de ACTIUNE, cu efect maxim, ar fi,din punctul meu de vedere, PICHETAREA PARLAMENTULUI ROMANIEI pe intreaga perioada a "dezbaterilor" Legii in Camera Deputatilor!

    Este suficient ca un grup - maxim 5 persoane/zi/prin rotatie - de "fosti militari destoinici", zi de zi, dotat cu "materiale" de lupta sindicala, sa "demonstreze" temeinicia acestui demers!

    Supun discutiei si eventuala necesitate de "intrunire in regim de urgenta", a TUTUROR Filialeor SCMD. Cel putin 3-5 membrii ai fiecarui Birou Operativ. Impreuna,sa hotaram!

    Cred ca NUMAI ASA, putem spijini si noi, COMITETUL DIRECTOR al SCMD, in "demersurile" sale viitoare!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa hotaram ce ?
    Ma scuzati, dar cine nu a prevazut situatia asta s-a imbatat cu apa rece . Iar acuma , intra in disperare . Oameni buni, asta se stia de mult . Nea Vasile , fara rautate iti reamintesc doar un titlu"sa nu uitam, generalul Oprea " si nu o spun din rautate , nici sa arat ca am avut dreptate ci pentru ca nu trebuie uitat NICIODATA . Si-a batut joc de armata , mai rau decat isi bate joc Bock cu legea lui . Si culmea culmilor, unii sunt masochisti, si acuma inca mai spera la el. Si sa nu ne fie cu suparare , cu ce ne incalzeste acuma sau maine demisia lui ? Legea tot asa va fi , el si-a atins scopul, a imbrobodit o gramada de rezervisti, i-a ametit , i-a facut sa isi puna sperantele in el, unii poate au si intrat in partidul lui, si-a luat si o sa-si ia rasplata de la Basescu pentru peedeaua de fum pe care a aruncat-o peste armata , pentru cacealmaua pe care a jucat-o si gata . Partidul lui va deveni partidul de rezerva al lui Basescu, placa sparge val, si isi va juca rolul in continuare . Cine mai crede in el de acuma incolo, isi merita soarta .Ce e de facut ? Legislativ , nu avem nici o sansa . Votul va fi tot cum vrea Bock , de fapt Basescu . Ati vazut ce raspuns le-a dat celor de la Arges? Vezi doamne , nu se poate baga in faza`asta , pt ca nu are voie , nu e constitutional . Ca in cot il doare pe el de constitutie . Vedeti cat de prosti ne crede ? Si cat de parsiv joaca , intr-un dispret total . Legea va trece , indiferent de actiunile noastre, indiferent de cati oameni am gasi in parlament sa spuna ca ne sustin . La vot va iesi cum trebuie . Cine a reusit sa manevreze votul de la prezidentiale , si sa il intoarca intr-o noapte , acuma se joaca cu 60-70 de voturi. Terminati cu visele . Elena , te asteapta luni si ani grei . Ce e de facut ?
    In nici un caz demonstratii . Nu facem nimic cu ele . Demonstratiile se fac cu doua scopuri : sa transmiti un mesaj si sa arati cat de puternic esti si cati oameni poti strange . Nu cred ca mai e cazul sa transmitem alt mesaj . Toata lumea stie ce vrem acuma deja toata lumea ne cunoaste punctul de vedere . Unii chiar au inceput sa se plictiseasca sa ii vada iara pe Dogaru si Pricina la tv . Chiar si dintre sindicalisti .Orice mesaj , difuzat la nesfarsit isi pierde forta si intelesul, se bagatelizeaza , cade in ridicol, mai ales daca e prezentat si prin fraze bombastice , fanfaronice, gem Vadim .Sa nu mi-o luati in nume de rau, pierdem imens la capitolul imagine .Prezenta noastra in sala parlamentarilor , a fost sesizata si atat . Nu am vazut nici o imagine la tv macar, cu publicul . Asta e interesul media . Acum o saptamana propuneam sa se adune cati mai multi sindicalisti in ziua cand se va vota legea , si sa isi lase caschetele si gradele in fata parlamentului, dupa pronuntarea"sentintei" ca un mesaj ca armata romana a fost demilitarizata , trecuta la categoria alti civili . Si sa stiti ca aceasta imagine , va fi preluata de toate agentiile de presa . Si va fi discutata si interpretata. Si atunci vor realiza si altii ca armata nu va mai fi armata .
    Sau sa se depuna caschetele si gradele , la inceperea sedintei, sa le vada deputatii inainte de a vota .
    Sa realizeze ca votul lor va trimite armata romana in anonimat si ca militarii nu vor mai fi militari . 1000 de cuvinte fac uneori fac mai putin decat o imagine sugestiva .
    Pichetarea parlamentului cu cate 5-6 militari ? Ce gluma . Cine se va uita la ei ? Vor spune , "uite cati oameni a fost in stare sa adune Dogaru . Asta e SCMD ".

    RăspundețiȘtergere
  5. Continuare :
    Nu Vasile . Pichetarea o faci ca si demonstratia cand ai forta .Iar noi la ora asta nu avem forta numerica , chiar daca la nivel imagistic si actional, am facut mai mult decat toate celelalte asociatii la un loc .Nu impresionam pe nimeni cu 4000 de oameni .De acord , ar fi o idee sa se intalneasca comitetele de organizare din fiecare filiala, la Bucuresti, sau macar 4-5 oameni din fiecare comitet si sa discute strategia de actiune . Asta ar fi ceva . Pentru ca razboiul va fi lung si trebuie unitate de actiune , coordonare , dar si tact, intelepciune .Unii instiga deja la revolta , la preluarea puterii. Oameni fara minte. Sau poate infiltraci. Abia astepta puterea sa ne desfiinteze pentru tulburarea ordinii de drept sau instigare la revolta si destabilizare .Mesajul nostru e arhicunoscut . Il cunosc toti de acuma . Si in continuare trebuie sa sustinem un singur lucru :" NICI UN COMPROMIS SAU AMENDAMENT NU NE SATISFACE, NICI O PROMISIUNE NU NE PACALESTE . LEGEA 164 SAU CEDO."


    Si trebuie sa marim randurile , sa ne convingem fostii colegi , subordonati, sefi, sa adere la sindicat .Asta trebuie sa fie prima grija . Pentru ca lupta va dura si e nevoie de oameni la viitoarele alegeri .
    Si ar mai fi un lucru: Activii . Elena , ce spune legea despre dreptul militarilor activi de a ADERA la sindicate ?

    RăspundețiȘtergere
  6. STIRE BOMBA:
    __________________
    Legea Pensiilor a fost adoptata tacit in Senat din vina senatorilor PSD care s-au retras de la dezbateri
    __________________
    Senatul a dezbătut astăzi Legea Pensiilor, prelungindu-şi programul de lucru peste ora normală de închidere.

    Deşi Senatorii PDL şi-au exprimat posibilitatea de a dezbate legea până la epuizarea tuturor amendamentelor de pe ordinea de zi, senatorii PSD s-au retras de la lucrări invocând faptul că nu şi-au putut trece anumite amendamente.

    Astfel, nu s-a mai putut asigura cvorumul şedinţei, Mircea Geoana fiind nevoit să încheie Şedinta şi să considere Legea Pensiilor adoptată tacit.
    Luni, 10 Mai 2010 19:03
    Sursa: www.pdlsenat.ro

    Uau/Lol !!! Iata VINOVATII !!!
    Sa tinem minte, militari!
    V.Burcu
    p.s.: LOL, an abbreviation for "laughing out loud"!

    RăspundețiȘtergere
  7. UNDE ESTE GENERALUL MINCINOS OPREA??? SA-L AUZIM CE MAI SPUNE ACUM CAND PENSIILE MILITARE VOR FI RECALCULATE FAPT CE VA DUCE LA REDUCEREA LOR CU PESTE 75-80 % !

    CE FACE SINDICATUL, IN AFARA DE A INCASA COTIZATIA? AU FACUT VREUN PACT CU PERVERSUL OPREA?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri