Google Translate

marți, 8 iunie 2010

Marti, 3 ceasuri rele! De vazut pentru cine!

Moţiunea de cenzură va fi citită, miercuri, la ora 10.30 şi dezbătută şi votată marţea viitoare, de la ora 10.00, au decis, marţi, Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Conducerile celor două Camere.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, luni, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, iar pensiile cu 15%.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost depusă, luni, la cabinetele preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Documentul a fost semnat de 120 de parlamentari ai PSD şi are titlul "Opriţi genocidul social!".

În cazul asumării răspunderii de către Guvern, Constituţia prevede că Executivul va fi considerat demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege a fost votată de majoritatea senatorilor şi deputaţilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi pentru, din totalul de 471 de parlamentari.
În acest moment, grupurile parlamentare ale PSD şi PNL din Senat şi de la Camera Deputaţilor pot însuma pentru reuşita moţiunii de cenzură 212 voturi pentru, Opoziţia mai având nevoie de 24 de voturi favorabile.

Aceste voturi ar putea fi obţinute de la parlamentari din grupurile PDL, UDMR, grupul mixt de la Senat, grupul independenţilor, cel al minorităţilor sau de la deputaţii fără apartenenţă la un grup parlamentar de la Cameră.

Articol preluat din Puterea.ro

Doamne, ocroteşte-i pe români!

3 comentarii:

  1. Acum sa-i vedem pe 'independenti' si pe pretinsul militar Oprea!
    Acest guvern trebuie sa cada, dar va cadea oare?

    Ar fi o surpriza de proportii sa se solidarizeze macar o data pentru binele comun acei parlamentari pe care i-am ales sa ne reprezinte si sa voteze in numele nostru.

    Dar ei nu tin cont de noi, alegatorii lor, nici de interesul sau vointa poporului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, imi cer scuze, nu mai am nici replici, nici cuvinte de ocara pentru aceste jeguri si casa fiu mai bine inteles, tot ce trebuia se fie aruncat la canal, a ajuns sa guverneze si sa faca legile, pentru aceasta oropsita natie. Pana si "ungurii"ca sa nu le zic altfel au ales "raul cel mai mic". De ce dracu nu i-or fi ales pe boc si base?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ghita
    Independentii vor vota asa cum au votat si in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor pe legea pensiilor. Si eu, in naivitatea mea, ziceam ....

    Cat despre ceilalti, iata cum stau lucrurile:
    - e un obicei nescris ca minoritatile, altele decat cea maghiara, sa NU VOTEZE PENTRU MOTIUNE (asa am auzit si eu cu ocazia deselor mele "vizite" prin Parlament);
    - in ceea ce ii priveste pe cei de la PD-L, i-am vazut "in direct" votand de nenumarate ori. Cum? ca niste roboti, evident.

    Asadar, ramane ultima speranta - Curtea Constitutionala, unde PSD si PNL au anuntat ca vor depune exceptii, fiecare partid in parte, cate una pentru fiecare lege. Ar fi bine daca si ceilalti carora legea le confera acest drept ar sesiza CCR cu exceptii de neconstitutionalitate!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri