Google Translate

miercuri, 30 iunie 2010

... s-a inchis in turnul din Cotroceni si nu a mai iesit de aproape o luna nicaieri!

Nu a existat inundatie majora in tara pana acum la care presedintele Traian Basescu sa nu fie prezent pentru a transmite un mesaj sinistratilor. Din 2005, cand vizita podul de la Maracineni cu consecventa cu care un impatimit isi bea cafeaua dimineata, presedintele a stat mereu aproape de cei loviti de soarta. (...)

In ultimii ani, Romania a tot fost lovita de calamitati naturale. Ca si cum nu i-ar fi fost de ajuns cele politice si economice, ploile si apele au revarsat si au inundat aproape an de an tara.(...)

De unde la inceput, in 2005, era inconjurat de sarmanii napastuiti, pupat si strans in brate de femei, iar el le raspundea pe masura gesturilor, cu cat anii au trecut cu atat intimitatea, comuniunea si empatia dintre sinistrati si presedinte a scazut.(...)

Nu stim de ce Traian Basescu a ales sa nu mearga personal in zonele grav afectate din Suceava si Botosani, insa este usor de presupus. Alegerea presedintelui poate ca este si corecta pana la un punct.(...)

Traian Basescu inca nu si-a pierdut instinctele politice cu totul. A intuit cum ar fi fost primit acum de catre poporul sau cel mereu invocat, dar s-a eschivat in cel mai evident mod. A evitat orice contact cu multimea, s-a inchis in turnul din Cotroceni si nu a mai iesit de aproape o luna nicaieri.

Si-a trimis in schimb aghiotantul principal care, asa cum era si de asteptat, a incasat toate castanele pe care le-ar fi primit si seful sau, daca ar fi fost prezent. Instinctul de ascundere al lui Traian Basescu este corect in sine si il protejeaza pe presedinte de furia populatiei, tot mai nemultumita, mai speriata si mai dezorientata. Emil Boc nu poate reprezenta decat peretele de care sa se sparga ouale, rosiile si castanele aruncate de protestatarii nemultumiti.(...)

Din promisiunea ca va ramane un presedinte al poporului, jucator si galagios, mereu in apararea valorilor democratiei, s-a transformat intr-un sef de stat tacut, ascuns, aparent complice al unei puteri bezmetice si fara orizont.(...)

Integral, Ziare.com : Apele care l-au alungat si pe Basescu

No comment!.

2 comentarii:

  1. Tocmai de-aia e de mai mare mirarea că preşedintele duce o viaţă şoptită. Tocmai el, care făcea zgomot şi din biete nimicuri. La sărăcia în care am ajuns, tace! La inundaţii, tace. Nu-şi imaginează că nimeni nu vrea să-l vadă smulgându-şi părul pentru învârtelile proprii. Vine vremea pentru toate! Dar măcar o talpă pusă în faţa găinăriilor susţinătorilor devotaţi. Şi o încurajare de om preocupat de dramatismul situaţiei! Mor oamenii cu zecile. El, nicăieri!

    Unii spun că poartă povara unei boli. Alţii, doar pe cea a caracterului! Se teme de huiduieli, de cerneală, de ouă, de papuci de casă, de mere, de roşii! Şi stă pitit să treacă valul de durere. Poate trece şi el de mânie. Se gândeşte numai la sine.

    La urma urmelor, pentru un politician mărunt, persoana sa este cel mai important din câte trec pe lumea asta!

    Ce vreau să spun
    Pierdut preşedinte! Îl declar nul! Şi ministru de Finanţe, la fel!
    de Cornel Nistorescu
    http://www.cotidianul.ro/118688-Pierdut_presedinte_Il_declar_nul_Si_ministru_de_Finante_la_fel

    RăspundețiȘtergere
  2. Ultima apariţie publică a preşedintelui Traian Băsescu a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână. Cum presa e obişnuită cu ieşiri spectaculoase ale sale, ziariştii s-au întrebat când va apărea Traian Băsescu din nou în public, mai ales că zilele acestea asistăm la inundaţii puternice, iar preşedintele obişnuia să se deplaseze în mijlocul sinistraţilor, atunci când aveau loc astfel de tragedii.

    Întrebat de către reporterii ziarului „Puterea“, domnul Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, ne-a declarat că deocamdată nu sunt planificate ieşiri ale lui Traian Băsescu: „Atunci când va fi programată o acţiune a preşedintelui vom anunţa presa. Dacă până în acest moment (1 iulie, ora 16.00, n.r.) nu am anunţat ziariştii acreditaţi, înseamnă că nu e planificat încă nimic”, ne-a declarat Turcan.

    Cea mai recentă apariţie publică a preşedintelui Traian Băsescu a avut loc pe 25 iunie, când l-a primit la Cotroceni pe Guido Westerwelle, ministru al Afacerilor Externe şi vicecancelar al Republicii Federale Germania.
    http://www.puterea.ro/news4761/Basescu-presedinte-jucator-in-tacere.htm

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri