Google Translate

joi, 3 iunie 2010

Statul "de drepti" versus Statul de drept!

_________________________
UPDATE: Nicăieri în Europa militarii
nu sunt umiliţi!Unica soluţie, încă o Revoluţie!
- SCANDEAZA DOLJ-ul - CRAIOVA -
_________________________

Pe data de 02.06.2010, la Craiova a avut loc un miting organizat de Blocul National Sindical, impreuna cu CSDR si Meridian , la care a participat in baza unei intelegeri avute anterior, si SCMD, filiala Dolj.La miting, organizat pe esplanada Teatrului National Craiova , au participat cateva mii de sindicalisti. SCMD filiala Dolj a fost reprezentata de un numar de aproximativ 60 de membri de sindicat, care au manifestat alaturi de celelalte sindicate intr-o nota civilizata si demna . A luat cuvantul din partea SCMD , Col(r) NAON Misupresedintele filialei, care a subliniat faptul ca SCMD s-a format ca o necesitate si un raspuns al cadrelor militare , la campania tot mai activa si perfida a guvernului de a lovi in drepturile militarilor in rezerva sau activi . A fost subliniat faptul ca Romania trece printr-o criza economica dar si morala , care a dus poporul la demonstratiile si grevele prezente . Ca si in Decembrie 89, oamenii prezenti la demonstratie au strigat " ARMATA E CU NOI ".Presedintele BNS domnul Victor Peta a multumit filialei Dolj a SCMD pentru prezenta si sprijin si a subliniat ca va intensifica colaborarea cu sindicatul nostru .De altfel si presa a subliniat in mod deosebit participarea SCMD la miting, dupa cum se vede din materialul alaturat.

Iata cum prezinta ziarul " Cuvantul Libertatii" , activitatea :"Ieri după-amiază, câteva mii de sindicalişti, membri ai filialelor judeţene ale Confederaţiilor Sindicale BNS, CSDR şi Meridian, dar şi pensionari, bugetari şi şomeri au protestat pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, împotriva măsurilor de austeritate pe care Guvernul României intenţionează să le aplice începând din această lună. Mulţimea a scandat pe toată perioada mitingului lozinci antiguvernamnetale şi a huiduit la unison pe preşedintele Traian Băsescu, Guvernul Boc, dar şi pe prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, în calitatea sa de reprezentant al Executivului în teritoriu.

Mitingul a făcut parte din programul manifestaţiilor de protest stabilite la nivel naţional de Confederaţiile sindicale. La acest miting al disperării au participat, în premieră, militari în rezervă, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, “Honor et Patria”, care, alături de ceilalţi manifestanţi, cu lacrimi în ochi, au intonat Imnul României.

“Am început cu Imnul României, pentru că vrem ca aceste versuri să trezească conştiinţa guvernanţilor care se prezintă cu cruzime în faţa românilor, luând astfel locul barbarilor de altădată. Aici luptăm doar pentru un trai decent. Ne-am unit pentru că vrem să luptăm împotriva preşedintelui şi premierului de facto. Eu, personal, am uitat cum îl cheamă. Într-o primă fază, aceste măsuri îi vor afecta pe bugetari şi pe pensionari, ulterior ne vor afecta pe toţi”, a precizat Victor Peţa, preşedintele BNS Dolj.

Nicăieri în Europa militarii nu sunt umiliţiUşor jenanţi, dar foarte disciplinaţi, militarii noştri, adică brava Armată Română, au participat în premieră la miting. Nimic mai ruşinos decât să-ţi umileşti militarii datorită cărora România a intrat în NATO. Este de neconceput ca un popor să treacă prin momente aşa de umilitoare. Este de neconceput să pui în discuţie pensia cadrelor militare, a celor din serviciile de informaţii şi nu în ultimul rând a magistraţilor, categorii de la care statul român are cele mai ridicate pretenţii.
“Este un moment jenant, unic în Europa şi în lume. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană în care drepturile militarilor în rezervă – unii şi-au dat şi viaţa, iar alţii erau în orice moment pregătiţi să o facă – sunt luate în discuţie şi se intenţionează diminuarea lor. Oricum, sunt cele mai mici în comparaţie cu pensiile militarilor din toate ţările UE. Am îndeplinit misiuni în afara ţării: am fost în Golf, am fost în Angola, iar acum fac miting rugând Guvernul să înţeleagă că militarul a fost şi este o categorie aparte, care nu a putut face afaceri şi s-a dedicat ţării. Ne-am mutat prin ţară cu familia, soţiile şi-au pierdut locurile de muncă… Dar noi ne-am făcut datoria şi nu am refuzat nici un ordin…”,
a precizat lt. col. (r.) Neacşu Marin, reprezentant al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

“Unica soluţie, încă o Revoluţie!”La miting au participat membri atât ai sindicatelor bugetare afiliate la Blocul Naţional Sindical, cât şi ai sindicatelor din societăţile comerciale şi companiile naţionale afiliate la cele trei Confederaţii, care au înţeles că solidaritatea şi unitatea sunt singurele arme în lupta cu un guvern care refuză dialogul cu partenerii sociali şi atentează la drepturile primordiale ale cetăţenilor.
“Doar împreună vom reuşi. Unica soluţie, încă o Revoluţie! Ei sunt cei care ne-au îmbolnăvit sistemele. Să fim unitari. Iar dacă ei nu pleacă, îi gonim noi”
a spus Ion Năstase, preşedintele Sindicatului Ambulanţa Dolj. Preşedintele BNS Dolj a mai spus că la acest miting au fost aşteptaţi toţi cetăţenii acestui oraş, deoarece numai dacă sunt uniţi vor putea rezolva ceva. Sindicaliştii i-au aşteptat la miting şi pe toţi pensionarii din Craiova, dar numărul acestora a fost destul de mic. Şi de la CFR, mai exact de la Confederaţia Meridian, au fost prezenţi 500 de ceferişti, în frunte cu liderul lor de sindicat, Gheorghe Frăţică, şi în jur de 200 au reprezentat CSDR-ul."
MARGA BULUGEAN
Publicat de filialascmddolj

Felicitari Craiova!
Felicitari SCMD Dolj!
Bravo sindicalisti!

_________________________
Consiliul Legislativ atrage atenţia că recalcularea pensiilor speciale, prevăzută în proiectul de Lege pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea, încalcă principiul neretroactivităţii legii, cu "repercusiuni asupra caracterului de stat de drept".

În ceea ce priveşte soluţia privind recalcularea pensiilorstabilite prin legi speciale cuvenite sau aflate în plată, aceasta nu se poate face decât prin încălcarea principiului neretroactivităţii legii, prevăzut la art. 15 al. 2 din Constituţia României, conform căruia Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile", atrage atenţia Consiliul Legislativ în avizul dat pe Legea cu privire la pensii.

Consiliul legislativ cu atributiile sale, avand in vedere organizarea si organigrama DEVORATOARE de bani de la bugetul "STATULUI DE DREPTI", si datului cu parerea de pomana dracului, va fi DESFIINTAT, in perioada imediat urmatoare "plimbarii sfintelor moaste" ale membrilor Guvernului Bok.tr, prin Parlamentul Romaniei!
V.Burcu

Un comentariu:

  1. Multumim Mehedinti ! Daca aveti nevoie de noi, chemati-ne si venim . Daca organizati si voi in Severin, spuneti si venim langa voi !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri