Google Translate

marți, 1 iunie 2010

Zăngănit de cătuse pentru "fiecare în parte şi toţi împreună"!

Asociaţia Naţională a Magistraţilor Pensionari din România
(ANMPR) a depus, la Direcţia Naţională Anticorupţie, o plângere penală împotriva Guvernului României sub acuzaţia de abuz în serviciu.

Preşedinte ANMPR, Ştefan Mateescu, şi secretarul general Lucian Popescu arată în plângere că miniştrii,
„exercitându-şi atribuţiile ce le sunt conferite prin lege în mod frauduluos, neconstituţional, cu rea credinţă, cu rea intenţie, discriminatoriu, cu nesocotirea crasă a normelor şi regulilor de drept internaţional public ce constituie drept intern după aderarea României la Uniunea Europeană, precum şi prin încălcarea grosolană a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi a jurisprudenţelor Curţii de Justiţie a Comunităţii Europene şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului, au emis Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, legea asupra căreia şi-au sumat răspunderea în faţa Parlamentului României.

Prin acest act normativ au fost desfiinţate, între altele, pensiile speciale, existente în Legea organică nr. 303/2004 privind organizarea judecătorească, ce erau recunoscute, în condiţii limitative, magistraţilor cu o vechime de minimum 25 de ani în profesie”.
Reprezentanţii ANMPR consideră că
„această măsură impusă discreţionar şi abuziv de către membrii Guvernului României este luată prin încălcarea grosolană a legislaţiei în vigoare, iar cei ce au emis şi şi-au asumat acest act normativ, prevalându-se de motive pretins economico-financiare şi utilizând o aparentă acoperire constituţională, au comis infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată”.
Ştefan Mateescu şi Lucian Popescu solicită
”să se constate că membrii Guvernului României, emiţând şi impunând asumarea legii criticate, au încălcat grav obligaţiile ce le revin prin Constituţie şi prin celelalte legi citate, săvârşind, fiecare în parte şi toţi împreună, infracţiunile mai sus arătate, împrejurări în care trebuie să răspundă penal fiecare în parte şi material în mod solidar”.
Totodată, ANMPR anunţă că, în numele membrilor săi şi pentru aceştia, se constituie parte civilă şi solicită
”daune materiale reprezentând sumele de bani de care fiecare membru al asociaţiei va fi privat câtă vreme legea în cauză produce efecte, precum şi orice alte sume ce vor reprezenta daune materiale pricinuite nouă în acest context”.
Cititi integral aici:
1. Miniştrii Cabinetului Boc s-au ales cu o plângere penală pe tema Legii măsurilor anticriză. Guvernul, în atenţia DNA


2. Citeste aici plangerea penala

A consemnat pentru dv.,
V.Burcu

2 comentarii:

  1. Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, va depune marţi o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pe motiv că acesta a dat un ordin de schimbare a membrilor comisiilor de bacalureat, deşi atribuţii în acest sens are doar secretarul de stat, nu şi ministrul.

    Raspunsul ministrului, plin de tupeu:
    "Este dreptul fiecăruia să conteste orice vrea".

    Acestia sunt cei care ne guverneaza!
    Asa inteleg ei, sa discute cu cei care i-au ales!

    Pacat! De 3*Pacat!
    Pana una alta, vai mama noastra!
    Vorbim singuri. Vorbim cu peretii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem un guvern de nesimtiti care nu mai tin cont de nimic, decat de faptul ca sunt incapabili sa conduca si sa produca altceva decat suferinta .Un guvern al neputintei si al clientelismului politic . Un guven al hotilor , suparat pe tara ca nu mai are de unde fura si ca sa nu plece cu mana goala, baga mana in buzunarul oamenilor de rand numai ca sa isi multumeasca creditorii care le-au aranjat alegerile . Un guvern care nu pleaca pana nu stoarce si ultimul banut de la amaratii pentru care nu simt altceva decat ura , ca mai traiesc si le incurca lor planurile . Un guvern de hoti si nesimtiti .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri