Google Translate

luni, 26 iulie 2010

Absolut ingrijorator!

Am orbecait pana la acesta ora prin presa de azi, site-uri si forumuri specializate, pentru a vedea ce aduce NOU ziua de azi, luni 26 iulie a.c., cu privire la "HOTĂRÂREA pentru aprobarea metodologiei de recalculare a pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor", aparuta inca de vineri, 23 iulie 2010 si publicata pe diferite site-uri! Absolut ingrijorator! NIMIC.
Nimeni nu sufla o vorba!

Ministerul Apărării Naţionale - www.mapn.ro/ - nu a putut fi accesat, cu toata straduinta mea. Iata cum s-a prezentat toata noaptea:MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR - http://www.mai.gov.ro/ - nu este interesat a comunica nimic pe aceasta tema; idem MINISTERUL JUSTIŢIEI - http://www.just.ro - ; Singurul incremenit intr-un "comunicat de presa", este Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din care desprindem ca fiind de interes doar finalul:
" Recalculare pensiilor de serviciu din sistemul public se va face într-un termen de 30 de zile, iar a pensiilor militare de stat, precum şi pentru pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor într-un termen de 5 luni de zile de la data intrării în vigoare a hotărârilor de guvern.

Drepturile de pensie de serviciu recalculate potrivit prevederilor Legii nr. 119/2010 se vor acorda pe baza deciziei de recalculare emisă de către casele teritoriale de pensii în evidenţa cărora se află beneficiarii pensiilor de serviciu."
Direcţia Politici Publice şi Comunicare,23 Iulie 2010.

Asociatiile militarilor, alte ONG-uri ale acestora sau asa zise Federatii, forumuri ... nimic ... nimic!

Singurii care am "dezbatut" si incercat pe de o parte sa descifram ce-i cu aceste "norme" si cum se vor "aplica", iar pe de alta parte care ar fi cele mai bune "SOLUTII" de urmat, de catre fostii pensionari militari, am fost doar noi,
cei din SCMD!

De ce oare?
Care sa fie misterul?
Ce stiu ei si nu stim noi?
Ne poate cineva lamuri?
Dezlega enigma?

V.Burcu
p.s.: Comentarii interesante si AICI!
_________________________
UPDATE: SONDAJ: "Cititi acest blog:
_________________________
zilnic 43 (81%)
deseori 7 (13%)
rareori 0 (0%)
doar acum, din intamplare 3 (5%)
Voturi până acum: 53
Sondaj încheiat
________________________

Concluzia: inca e mult pana departe!
Abonatilor "zilnic", altor persoane care vor
sa CONTRIBUIE la PROMOVAREA acestui Blog,
le adresez RUGAMINTEA sa se LOGHEZE in dreapta,
in caseta "Persoane interesate"!
Va multumesc anticipat!

Admin

37 de comentarii:

  1. Nimeni nu stie nimic? Nu avem nicio noutate? Nici macar opinii? Puncte de vedere personale fata de conspiratia tacerii? V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. Ministerul Apărării Naţionale - www.mapn.ro/ - acum este disponibil! Poate fi accesat! Dar ... inutil! Pensionarii fosti militari nu exista pentru acest minister! Niciun COMUNICAT DE PRESA, care sa ne priveasca! Suntem doua lumi perfect paralele! Pacat, dar in egala masura extrem de rusinos! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. balonul de sapun numit ,,lupta sindicala s-a spart"......si s-a lasat linistea. auziti cum ,,urla" LINISTEA?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fratilor nu disperati.Asteptati sedinta Comitetului Director.Lumea politica se zdruncina convingerile si interesele se schimba sindicatul se intareste. Rabdare si vigilenta.Coco.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hotararea nu a fost publicata in MO. A fost aruncata pe piata sa vada cum reactioneaza lumea. Lumea nu reactioneaza. Ca urmare va fi publicata. Televiziunile nu-si spun cuvantul pentru ca nu au baza legala. Cand guvernul vede cum va certati intre voi, intre sindicate si asociatie cadrelor, cand se asteapta 25 octombrie ca sa existe ceva proteste anemice si pichetari fara sens, fiti siguri ca se vor bucura de dezbinarea existenta. Orgoliile fac pensia mica. Stiti cat avea un locotenent abia iesit din scoala punct de pensie in 1983? 1,13. Adaugati 25% pentru conditii deosebite, iese in jur de 1,4 puncte, inmultiti cu 732 si vedeti cat face. In 1984 e si mai putin pentru ca a crescut salariul mediu brut pe economie fata de solda locotenentului. Calculati cu ce pensie mai ramaneti. Vai de noi!

    RăspundețiȘtergere
  6. @cezar, se pare ca ai dreptate! Doar ... un singur amendament la cele spuse de tine: in noi din pacate, bantuie multa lasitate! Nici macar OPINII/ATITUDINE nu suntem capabili sa exprimam! Atunci, de unde SOLUTII? Se zice ca va veni MESIA, dar ... nici Dumnezeu nu stie cand!

    Am rugat sa GANDEASCA fiecare, mai ales specialistii, care ar fi cele mai bune SOLUTII, pasii de urmat in perioada urmatoare ... putine reactii!
    Unele, desi usor de inteles, chiar aiuritoare, LEGAL POTRIVNICE intereselor noastre!

    Doar cateva de luat in seama! Prea putine pentru CONCLUZII SANATOASE! Avem alte preocupari,orgolii marunte! Vai mama noastra! Cate bordeie, atatea obicee (obiceiuri)! Ehee ... cand ne vom trezi, va fi prea tarziu!

    Se va intampla precum cu protestele, pichetarile! Atunci, cand s-au facut asemenea PROPUNERI/APELURI - a se vedea si postarile/comentariile de pe acest site la vremea aceea - ca si acum: indiferenta, nimicuri, margele colorate ...!

    Acum ... degeaba se propun asemenea actiuni! Sunt inutile, ba mai mult, ar aduce ATINGERE ordinii constitutionale conform prevederilor legale!

    Recomand unora sa aprofundeze subiecte precum: Cazurile în care se poate dispune arestarea prevăzute de art. 148 lit. e şi h din C. proc. pen. Ordine de drept. Ordine publică. Ordine constituţională. Pericolul social al faptei. Pericol social al infracţiunii. Pericol concret pentru ordinea publică. Asa ca ... lasati-va de AVENTURI, de atragerea oamenilor in ZONE periculoase!
    DURA LEX, SED LEX!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim 14:11; si tu este posibil sa ai MULTA dreptate! A fost data - pe surse - nenorocit obicei/practica a guvernantilor, PROBABIL tocmai pentru a TESTA REACTIILE! Care reactii? De unde reactii? De la cine reactii? Prea putine si nesemnificative ca numar, substanta! Asa cum aratam in POSTARE, toti au ADOPTAT TACEREA! Cu cateva flori, NU vine primavara! Cu atat mai mult ... cea de la Praga/Bucurestiul de azi!

    RăspundețiȘtergere
  8. mai nou acum dau sfaturi si imbarbatari Anonimi- anonimi'Anonimii -cu staif au disparut cu totii. cei cu nume si prenume nici nu mai vorbesc.IMI propusesem sa stau limistit, sau mai bine zis sa las pe altii, pana maine cand va avea loc Marea FASAIALA.IN atare conditii uite ca nu pot si voi face cateva aprecieri- stiu ca o sa mi se spuna ca nu am dreptul, nefiind membru de sindicat. nu conteaza ,poate prinde bine pentru Grand-congresul de maine. SCMD- s-a nascut ca o improvizatie de moment determinata de o disperare tot de moment:apararea L164 .nu a interesat realitatea din teren[nici nu s-a vrut a fi cunoscuta] nu a interesat reprezentativitatea[nici nu putea avea atata timp cat apara numai L164} s-a mai numit si sindicat{am citit in DEX si nu se potriveste, pensionarii nu pot avea sindicat pentru ca lipseste PATRONATUL, lipseste un contract de munca colectiv sau personal.pensionarii pot avea orice ; asociatie, uniune,organizatie,gradinita ETC.dar nu sindicat. pensionarii se pot afilia unui sindicat. din acest punct de vedere e foarte posibil ca orice actiune in justitie sa fie lovita de nulitate] Toata actiunea[ile] de pana acum au fost ca la poker-la cacialma.sa facem galagie ,sa speriem, sa amenintam -ca poate stopam actiunile guvernului.Din acest punct de vedre este de inteles tactica si strategia d. Dogaru EI uite ca nu a tinut.GUV. din acest punct de vedere se pare ca pentru prima data a cunoscut situatia reala din teren si drept urmare a actionat fara sa aiba nici-o greata[ar fi trebuit sa se teama ca ies coloneii si generalii in strada la o portie de imbrinceli cu jandarmii? sa fim seriosi] ce cred ca trebuie facut pt. viitor? asa cum am mai spus legea trebuie respectata dar legea poate fi IMBUNATATITA.PENTRU asta trebuie forta. nu forta bruta ci sa zicem forta institutionala,constitutionala .ACUM GUV. a reusit sa ne aduca pe toti-MApN,MAI,SRIetc.la acelasi numitor si ne-a ajutat creindun-ne premise pentru UNITATE.Acum ar fi cazul ca toate asociatiile,sindicatele,legiunile si ce-or mai fi sa se intalneasca, sa se inteleaga sa se uneasca si sa faca CEVA-puternic, care sa IMPUNA respect si daca este cazul chiar si teama. APOI OR MAI VEDEA

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca s-au dorit reactii... le-au avut!
    Cine face o sinteza a ce s-a comentat pe site-urile pensionarilor... si aiurea, a vazut o reactie destul de ingrijoratoare, mai ales ca HG-ul, deocamdata oficios, are cateva lacune si chiar dispozitii abuzive... despre care am mai scris.
    Sunt de-a dreptul hilare sperantele unor responsabili din organizatiile oficioase de pensionari ca aceasta lege nu se va aplica... si asteapta adoptarea Legii unitare a pensiilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am onoarea domnilor!
    A trecut o zi-doua si s-a lasat o liniste rau-prevestitoare... chiar nu exista o cale de a ne pastra onoarea?
    Am pus mana si am inceput sa fac o mica aplicatie in EXCEL sa imi "simulez" ce ma asteapta din ianuarie 2011 incolo.
    Am reusit usor sa strang datele referitoare la valorile salariilor medii anuale (brut si net) pentru anii 1960-1991, dar pentru anii 1992-2010 merge greu, ca internetul abunda de xxx si nu de date utile.
    Cu datele de pana acum am ajuns la o prima concluzie, amara pentru noi: in comunism clasa muncitoare chiar era la putere si la bani: salariul mediu era chiar mai mare decat primeam noi, cei din armata.
    Tot acum incep sa inteleg cum gandesc nenorocitii care ne conduc: armata era platita prost chiar si de comunisti, de ce sa "stricam" noi treaba si sa le dam cat li se cuvine. Armata si rezervistii ei trebuie sa taca si sa inghita!
    Inainte eram trecuti prin toate "fronturile" civile (mine, agricultura, canale, inundatii si cutremure etc) si ni se ordona sa "facem" totul pentru tara, popor si partid... Acum ni se scot ochii ca am fost militari si nu am fost in nici un razboi, ca doar azi, cativa, participa la lupte adevarate si isi merita "titlul" de militari si solda pe care, cu ingaduinta si atentionare publica, trebuie sa o primeasca cu vesnica recunostinta si amara obedienta pe acelasi termen, ei fiind fericitii care se intorc din teatrele de lupta (a altora), intregi la trup dar macinati pe dinauntru...
    Nu am terminat calculele... ca nu am pastrat nicaieri amintirea banilor pe care ii primeam lunar si care ii chiverniseam ca sa pot face rate si CAR-uri pentru mobila, mai tarziu pentru o Dacie 1300, apoi pentru un televizor color...
    Nu inteleg cum i-au prostit pe cei din MApN canda acestia au spus adevarul ca toate pensiile vor scadea, dupa ce au facut ei calculele si simularile. Cum au reusit sa faca alb din negru si sa semene atata ura, vrajba si neincredere in toti cei din neamul nostru?
    Cred ca toti dusmanii tarii asteia isi freaca mainile de satisfactie: tot, dar absolut tot ce inseamna ROMANIA se duce de rapa si se naruie fara ca ei sa faca cel mai mic efort. Vor obtine mult mai mult decat ar fi cucerit printr-un razboi deschis...
    Sunt convins ca asistam la un experiment reusit: distrugerea unei natii prin ea insasi! Tragi sforile sa ajunga la putere cei mai nenorociti si jalnici dintre cei care ies la suprafata dupa caderea unui regim si apoi ai rabdare cativa ani sa iei totul de-a gata...
    La tacerea, educatia si bunul simt pe care il avem, ne meritam soarta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ingrijorator sau nu, unii mai trebuie sa se ocupe si de familie, si de serviciu si daca nu posteaza cate 1kmp de comentarii pe zi, asta nu inseamna ca nu le pasa.
    Vorbiti de lipsa de reactie si de linistea rau-prevestitoare. Ce reactie sa am fata de un zvon? Daca asta va fi HG cu pricina, inseamna ca e mai mult decat vulnerabila juridic. I-am vazut 100 de lacune, de aberatii, de nelegalitati (de constitutionalitate nu mai putem vorbi!).
    E un act normativ total aiurea, fara cap si fara coada, care deschide posibilitatea unor actiuni in justitie .... la greu.
    Partea proasta e ca unii dintre ex-colegii nostri (rezervisti, evident) se bucura ca lor nu le va scadea pensia, "o sa le scada doar coloneilor si generalilor, pensiile alea de peste 100 de milioane, fir-ar mama lor sa fie ... etc." Si-au si completat cererile, azi plecau sa le depuna. Nu stiu unde, da' ei erau gata cu ele!
    Cred ca unii au soarta pe care o merita!
    Sunt total dezamagita si dezgustata... In fine, o sa-mi treaca pana maine.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ELENA_partial, sau deloc ai dreptate cand spui ca la unii colegi nu le vor scadea pensiile.....LOR NU LE VOR SCADEA PENSIILE PENTRU CA LE AU MICI,MICI- multumita L164-chiar este cazul sa-o iau de la capat. cred ca ar trebui sa te concentrezi mai mult pe defintia SINDICATULUI-conform DEX

    RăspundețiȘtergere
  13. @ELENA, nu fi nedreapta cu oamenii! Nu la tine s-au referit! Tu esti activa, citesti, postezi, intervii! Doar ca ... esti prea iute la manie! Nu rezisti uneori ... chiar la o usoara critica!

    In alta ordine de idei, de ce nu ai postat "si AICI" interventia d-nei : Lt. col. (r) Winzer Anisoara, Vicepresedinte al SCMD? Noi nu-i suntem la fel de dragi? Chiar asa?
    Sa inteleg ca aici PRETIOASELE mesaje ale d-nei nu e cazul a fi postate?
    Citez cu amaraciune: " ... incercati sa nu mai publicati aceste mesaje peste tot ..."

    Sau ... daca in Comitetul Director a fost luata o astfel de decizie, spuneti fratilor/surorilor, sa stim si noi! Mai ramanem, ori plecam!?
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  14. CE LINISTE PERICULOASA . UNDE OR FI OAMENII ? AU FUGIT SA ISI DEPUNA RAPOARTELE PENTRU RECALCULARE ? IMI E FRICA SA STREC PE LANGA COMISARIAT . E LA DOI PASI DE MINE , S-AR PUTEA SA NU MAI AM UNDE PARCA MASINA .

    RăspundețiȘtergere
  15. Admin , despre ce interventie a doamnei winzer este vorba ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Dulce ca mierea e legea patriei !

    Ţara, prin reprezentanţii săi, aleşi în mod democratic, a decis că în calitatea mea de pensionar militar iau prea mulţi bani. În mărinimia ei mă lasă să merg singur la arhivele militare şi să-mi obţin de acolo drepturile salariale în vederea recalculării pensiei. Ar trebui să caut prin arhivele a 12 unităţi militare, să văd cum rezolv problema acolo unde ştatele de plată ori ordinele de zi nu au fost semnate şi ştampilate de cei în drept. Ar trebui să merg la filiala ANCMRR de care aparţin şi să le cer celor din conducere să acţioneze conform statutului pentru apărarea drepturilor mele. Ar trebui să mă înscriu în SCMD şi să particip alături de ceilalţi membri de sindicat la greve, manifestaţii, să merg la pichetările ce se vor face pe 25 octombrie şi să mă iau la trântă cu jandarmii. Dar nu pot face nimic din toate acestea. De ce ? Pentru că ţara mă obligă. Când am îmbrăcat haina militară am fost pus să jur:
    "Pentru îndeplinirea datoriei sacre, de apărare a patriei, înscrisă în Constituţie, eu.... Cetăţean al Republicii Socialiste România, intrând în rândul forţelor armate, jur credinţă nestrămutată poporului român şi patriei mele socialiste. Jur să respect legile ţării, să execut întocmai ordinele comandantului suprem, cerinţele regulamentelor militare şi ordinele comandanţilor şi şefilor mei, atât în timp de pace, cât şi în timp de război. Jur să nu-mi precupeţesc sângele şi viaţa pentru a apăra pământul strămoşesc, independenţa şi suveranitatea patriei, cauza socialismului. Dacă voi călca jurământul meu, să suport pedeapsa aspră a legilor Republicii Socialiste România."
    După 1990 ţara m-a pus să jur din nou:. "Eu.... militar al Forţelor Armate, jur credinţă patriei mele, Romania. Jur să-mi apăr ţara chiar cu pretul vieţii. Jur să respect legile ţării si regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu."
    Dacă ţara decide să-mi ia din bani nu pot să mă opun, căci mi-aş încălca jurământul făcut faţă de ea, aşa că mă supun şi nu pot să spun decât „Servesc Patria”
    Un singur lucru pot, legal, să-l fac şi îl voi face, să renunţ la calitatea de creştin ortodox şi să mă înscriu ca membru al cultului Martorii lui Iehova. Dacă ţara mă va chema vreodată să o apăr o voi face, conform jurământului, dar nu cu arma în mână ci cu lopata ori târnacopul.

    RăspundețiȘtergere
  17. @karadeniz, Superb! Vin si eu cu tine!
    Ar fi si asta o solutie! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  18. @neacsu, Nu-mi pot permite a spune mai mult! Este vorba de mesaje ... doar intre amici, oarecum private! Asta e ... m-am amarat suficient pe ziua de azi! Nici noaptea nu a fost mai buna! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  19. @ELENA-cu scuze firesti-daca se crede ca e un zvon ,de ce avem o reactie oficiala la el si nu am mai asteptat?E remarcabil spiritul caramaderesc ce-l promovati.

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Stramb, prindeti culoare. Va prinde un pic de rosu ! Ati avut probleme cu circulatia periferica . Bine ca s-a rezolvat .

    RăspundețiȘtergere
  21. Cateva precizari pentru cei prea "sensibili" si care se cred "atacati" de camarazi:
    - imi cer scuze daca cineva (...) credea ca ma refer la persoana ei si astept reactii "la minut"... O inteleg si o asigur ca nu ma refeream la ea si nici nu am sperante sa imi rezolve mie problemele, chiar daca sunt comune cu a celorlalti rezervisti;
    - nu prea pot sa stau in expectativa in ideea in care "cineva" stie ca toate sunt numai zvonuri, petarde etc, si ca daca totusi se adevereste textul "Metodologiei ..." sunt atatea hibe la ea ca noi, astialalti, profanii si bagaciosii, care nu pricepem cum devine cazul cu "treburile finantiste", nici nu trebuie sa o bagam in seama (metodologia, nota bene!). Pozitia asta de asteptare increzatoare prea aduce cu reclama de pe urma a FNI: "... dormiti linistiti, cineva lucreaza pentru dumneavoastra...
    - m-am saturat sa fiu "informat" post-factum de situatii sau stari ce imi pot afecta viata, sa "iau la cunostinta" de ceva ce s-a discutat ori hotarat si pentru mine;
    - nu mai suntem "in front" sa vina cineva si sa ne spuna, din varful buzelor "ce si cum...", dar numai daca vrea ori a primit "indicatii" sa spuna.
    Nu cred ca in momentul de fata este cineva care sa detina adevarul in totalitatea sa, deci cred ca suma adevarurilor sau a parerilor noastre poate fi filtrata astfel incat sa iasa idei si masuri utile pentru toti.
    Daca exista un "conclav suprem", detinator al itelor si adevarurilor pe care noi, cei umili si anonimi nu trebuie sa il stim, imi cer scuze inca o data pentru faptul ca am deranjat cu postarile mele.
    Devine de tot rasul sa-ti spui o parere sau o opinie fata de o problema sau alta, pentru ca imediat devine un "casus beli" pentru un razboi sau o rafuiala fara sens.

    Lasand acum "nervii" la o parte (suntem doar "batrani, bolnavi si isterici", nu?...), este interesant de aflat ce punctaj se acorda pentru anii de scoala militara, pentru cei in care s-a lucrat in conditii deosebite, speciale etc...

    Tot interesant ar fi ca la televizor sa fie prezentat, in clar exemple de "recalculare" a pensiilor militare, astfel incat sa se vada cat de ordinar se poate minti si manipula opinia publica!

    ... Iar daca stiti mai multe... spuneti-ne si noua, prostovanilor, sa nu dormim in post...

    ... colegii cu "ochi albastrii" chiar atat de transparenti ati ajuns ca nu va mai vede nimeni nu mai "ciripeste" nimeni nimic... ori noi suntem tot "obiective" si trebuie sa fim lucrati?... Curaj, nu suntem chiar atat de ranchiunosi si raiosi ca sa nu fiti si alaturi de noi nu numai "printre" noi!

    Cu onoare! si daca am deranjat iar scuze, o sa ma mai repet...

    RăspundețiȘtergere
  22. Cateva PRECIZARI de genul celor asteptate de noi toti: Special categoriilor de pensii prevazute la alin a )si b) ( pensiile militare de stat si pensile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor):

    Art 8 din legea nr 119/2010 –
    Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale:

    - 3 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca
    - 6 luni pentru fiecare an lucrat in conditii special de munca
    - 12 luni pentru fiecare an lucrat in alte conditii de munca, asa cum sunt reglementate in domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, pe baza criteriilor prevazute in H.G. 1.294/2001 si H.G. 1.822/2004

    Art 11 din legea nr 119/2010 prevede:
    Beneficiarii pensiilor care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca , potrivit legislatiei anterioare 1 aprilie 2001 , cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii special sau alte conditii de munca, confrm legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective astfel:

    - Cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in ocuri incadrate in grupa a II a de munca conform legislatiei anterioare 1 aprilie 2001, sau locuri de munca incadrate in conditii deosebite
    - Cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii speciale
    - Cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in alte conditii de munca, potrivit legii
    Sursa: http://www.avocat-consultanta.com/articole-indrumari/legea-119-2010-noi-masuri-in-domeniul-pensiilor/
    Iata ce inseamna ... a fi profesionist! Scurt, concis si la obiect! Gratuite, fara osanale!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  23. Alte puncte de vedere, la fel de gratuite: Pentru recalcularea pensiilor de serviciu din sistemul militar, documentele doveditoare, necesare stabilirii punctajului pensiei recalculate, se solicita de catre pensionari, urmand a se depune de catre acestia, la structurile de pensii din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor precum si Serviciul Roman de Informatii de la care primesc drepturile de pensie .

    Recalcularea pensiilor se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare.



    Recalcularea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, pensiilor de serviciu ale personalului diplomatic si consular, pensiilor de serviciu ale functionarilor publici parlamentari, pensiilor de serviciu ale deputatilor si senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila si pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi, se realizeaza prin determinarea punctajului mediu anual, si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand-se algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare si respectandu-se metodologia stabilita prin hotararea de guvern.

    In cazul persoanelor carora, la data stabilirii pensiei de serviciu, li s-a determinat si punctajul mediu anual in sistemul public, potrivit Legii nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, in cadrul procesului de recalculare li se atribuie acel punctaj mediu anual si cuantumul pensiei din sistemul public corespunzator acestuia.

    In situatia persoanelor carora, la data stabilirii pensiei de serviciu, nu li s-a calculat punctaj mediu anual in sistemul public intrucat nu erau indeplinite conditiile de varsta si/sau de stagiu de cotizare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, recalcularea se efectueaza considerandu-se a fi indeplinite aceste conditii .

    Recalcularea pensiilor de serviciu in cazul acestei categorii, se face prin determinarea punctajului mediu anual in sistemul public, pe baza documentelor existente in dosarele de pensii.

    Pensiile recalculate conform prevederilor Legii nr. 119/2010 precum si in baza hotararii devin pensii in intelesul Legii nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, ale carei reglementari le sunt aplicabile.

    La determinarea cuantumului pensiei recalculate se foloseste valoarea punctului de pensie valabil la data incheierii procesului de recalculare.

    Recalculare pensiilor de serviciu din sistemul public se va face intr-un termen de 30 de zile, iar a pensiilor militare de stat, precum si pentru pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor intr-un termen de 5 luni de zile de la data intrarii in vigoare a hotararilor de guvern.

    Drepturile de pensie de serviciu recalculate potrivit prevederilor Legii nr. 119/2010 se vor acorda pe baza deciziei de recalculare emisa de catre casele teritoriale de pensii in evidenta carora se afla beneficiarii pensiilor de serviciu .
    http://www.euroavocatura.ro/stiri/5144/Precizari_privind_metodologia_de_recalculare_a_pensiilor_de_serviciu__Legea_119_2010_
    Nu trebuie sa pupati mana nimanui, sa bateti matanii sau sa dati bani!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  24. Si cum spuneam... revin!
    Excelent textul "Scrisorii catre presedinte" (obs: in cazul de fata civantul "presedinte" trebuie ortografiat cu minuscule nu cu o majuscula ca in textul original, ca nu merita ipochimenul...) de pe pagina SCMD, este genul de document pe care il astept demult.
    Cred ca putem avea mai multe documente de acest fel care sa fie destinate tuturor factorilor ce pot interveni asupra situatiei rezervistilor din armata si servicii.
    Gata nu mai intervin sa nu va agasez...
    Am Onoarea domnilor!

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Burcu colegii dl Neacsu saluta decizia acestuia de a reveni langa camarazii care il respecta si apreciaza efortul.O decizie inteleapta onesta in folosul sindicatului.

    RăspundețiȘtergere
  26. Intotdeauna ma voi bucura alaturi de colegii mei, de ce fac BUN impreuna! Acesta este si punctul meu de vedere:
    doar impreuna vom razbi!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  27. Karadeniz,facem un pluton de munca patriotica ?
    Pavele, voevoade , eu zic , ca si in cazul domnului Stramb sa mai stai pe aici . De oameni ca dumneata e nevoie pe aici nu de anonimi anonimi care nici macar un numar nu isi iau, ca sa poti sti care ce a spus si sa nu incurci adresele cand vrei sa ii mai trimiti pe la origini , usor , printre dinti . Desi mi-am propus sa nu iau in seama ce nu are substanta sau importanta pentru sindicat, vad ca mi se atribuie-de unde nu stiu – de catre un anonim, o anume decizie , care NU IMI APARTINE .Fara a fi rautacios, cred ca e vorba de o neintelegere , eu imi respect cuvantul dat chiar si unui taun, si raman la decizia de a ma tine deoparte de sedintele si activitatile biroului Operativ pe toate planurile .Am anuntat decizia mea celor interesati si nu stiu de unde apar acuma zvonuri nefondate . Probabil alti tauni doar ca acuma sunt neinformati . Nu ma voi mai amesteca in activitati de conducere , decizionale, actionale mai mult decat orice alt membru de sindicat si rog sa fiu inteles . Din momentul in care am anuntat decizia mea pe blog, nu am mai postat si nu voi mai posta nimic in numele filialei, imi voi semna toate luarile de pozitie cu numele meu , si nu in numele filialei , tot ce voi spune va reprezenta opinia mea si atat .Spun acest lucru pentru a nu mai aparea confuzii si interpretari gresite . Voi ramane activ in cadrul sindicatului, cred ca se vede , si rog chiar pe cei ce au acces la pagina interna sa dea curs propunerii mele facute sub articolul “ dragi colegi “. De asemenea domnule Burcu , recomand aducerea aici pe blog a articolului domnului Tudose , de la Sibiu “ sa criticam , dar sa ne si implicam . “ de pe pagina interna . Nu cred ca se supara , dar pentru orice eventualitate , intreaba-l, poate dansul doreste sa il tina doar acolo . Daca nu il vrea publicat aici, merita citit si comentat acolo.
    Cu respect,
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  28. @gh. stramb
    Pentru mine, ca jurist, ceea ce nu e oficial (asa cum cere tehnica legislativa), e ... zvon. Deci, dpdv juridic, nu pot face nimic. Dar nu pot cere altcuiva (care e foarte bun dpdv profesional pe ceea ce s-a specializat) sa se ghideze dupa regulile mele.
    @Cezar
    Nu-mi pasa cui si cat le va scadea pensia. da' m-au enervat cand am vazut ce atitudine au! Sigur si eu sunt in categoria celor cu pensii nu foarte tare afectate, dar asta nu inseamna ca daca pot sa ajut, nu o fac...
    @Admin
    Relatia de suflet care, involuntar, s-a creat pe Roarmy, nu cred ca poate fi comparata cu nimic! Stiti cati dintre ei, cand au venit in Bucuresti (cu diverse probleme) au dorit sa ma cunosca si si-au facut timp pentru asta? Eu stiu si ma bucura! Despre cei din Bucuresti, ce sa zic? Cred ca ne stim cu totii.
    V-am mai spus, grupul acesta a suportat deja prima... lovitura. Pentru asta cu pensiile, pregatirea e facuta.
    @Pavel M
    Ce vreti, sa tin o prelegere de juma' de noapte pe un blog cu cate hibe am vazut eu la ceea ce circula pe net ca fiind metodologia de recalculare a pensiilor noastre? Imi rezerv dreptul ca, dupa ce voi fi convinsa ca aceasta e HG de aplicare a Legii 119/2010 li. a si b sa trimit opiniile mele biroului de avocatura care ne va reprezenta si care, daca va dori, va tine cont de ele.
    In alta ordine de idei, nu sunt nici batrana, nici bolnava, nici isterica.
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cand am vorbit de Roarmy, ma refeream la grupul de discutii Roarmy230, nu la pagina web Roarmy. In seara asta am descoperit ca exista si unul si alta. Si Roarmy230 nu mi se pare chiar deloc un grup apatic.

    RăspundețiȘtergere
  30. Catre d-na Elena, de data asta personal: chiar nu m-am referit la dumneavoastra cand am introdus observatia cu "batrani, bolnavi si isterici..." - era o figura de stil ce trebuia luata ca atare.
    Daca nu mai avem simtul umorului e grav si mai ales trist.
    Ma bucur pentru dumneavoastra ca sunteti tanara, sanatoasa si joviala!
    Cu stima!
    Sunt onorat sa va salut si va rog sa nu mai luati comentariile mele ca referiri la persoana dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  31. Ce se intampla ? Se reconfirma regula de aur a romanilor " ORICE MINUNE , TINE 3 ZILE ". In prima zi,am crezut ca o sa ia foc blogul . Acuma , la 3 zile , toata lume adoarme . Nu mai spune nimeni nimic , nu mai avanseaza nimeni nici o propunere , nu se mai cauta solutii , nu se mai fac aliante , nu mai suntem impreuna . Deja am obosit ?

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu domnule Neacsu, oamenii asteapta rezultatele si informatiile de la sedinta SCMD... Mai pe seara, la lumina mica, vor aparea si "licuricii"...
    Rabdare si tutun, sau numai rabdare ca da lumea in clocot numa-ndata!

    RăspundețiȘtergere
  33. LA POMUL LAUDAT SA NU TE DUCI CU SACUL

    RăspundețiȘtergere
  34. Bravo Neacsule esti un mare caracter .Asa te vreau incapatanat ferm si hotarat ca un Taun.Inca doi trei ca tine si sindicatul se intareste.

    RăspundețiȘtergere
  35. @Anonim 09:32 , cultura noastra, scopurile si obiectivele urmarite de cei care TRUDESC pe aici, NU se PROCOPSESC cu "intepaturile" la adresa lui neacsu, taun-ului etc.

    Va rog canalizati-va EFORTURILE pe problemele care ne dor! Aici nu este un grup de discutii gen "sezatoarea satului". Vorbele de "claca", postati-le in alte locuri! Lumea net-ului, e vasta!

    p.s.: “Mare'i gradina Domnului...
    ”...si multi mai sar gardu', când poarta-i larg deschisã ...

    RăspundețiȘtergere
  36. Domnule Pavel,
    A aparut comunicatul mult asteptat.Nimic nou pe frontul de Vest.

    RăspundețiȘtergere
  37. Am onoarea, domnule Neacsu!
    Multumesc pentru anunt, dar nu dau neam de "Comunicat", ori nu am eu acces la sferele inalte...
    Vre-un pont, un "tip", o indicatie pretioasa ceva acolo ca sa dau si eu cu ochii de ceva concret, sa ma enervez, sa comentez, vorba aia: sa ma "blogherez" si eu pe aici?
    Nu ma asteptam sa gasesc chiar din prima Comunicatul, dar macar o "informare"?
    Nu de alta, dar sa stiu ce ma asteapta la emisiunea lui DDD in direct cu dl col. dr (r) Mircea Dogaru, sa fiu in tema, sa iau notite, sa revad episoadele cu Elodia, sa imi iau stiletul ca sa tai venele (ale mele sau a altora, dupa caz...) etc...
    O fi de bine ca apare d-l Dogaru la OTV? Dau in bobi si zic ca decat deloc la TV e bine si la OTV, ca acolo i-a convins "El presidente" pe romani sa-l realeaga, acolo isi varsa ideile si Leana lu' Udrea etc, etc...
    Doamne ajuta! si rog o indrumare, daca nu e cu suparare.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri