Google Translate

sâmbătă, 17 iulie 2010

Batjocorirea cetateanului de catre o administratie de stat incompetenta

Este un abuz sa se ceara militarilor sa dovedeasca in mod individual, la ce unitati au lucrat si cat au castigat in fiecare luna de activitate, de parca acestia ar fi arhive ambulante.

Este de datoria MApN sa dovedeasca pentru fiecare rezervist in parte, unde a lucrat si cat a castigat ca angajat al MApN, dupa un plan bine gandit, realist, facut de catre acei sefi din SMG care, nadajduiesc, nu vor accepta umilirea institutiei militare dupa scenariul gandit de un cretin sau altul (Boc, Seitan, etc).

Parca vad fostii militari calcandu-se in picioare pe la portile arhivelor militare si indivizi, cu functii si grade mari in Armata (acei din tagma gl. Zisu), dand telefoane, pentru ca o cerere sau alta sa fie tratata prioritar!...

Eu nu voi trimite cereri nici la Sectia Pensii Militare, nici la unitatile militare la care am lucrat, si nici la arhivele militare. Voi trimite la MApN doar dovada ca am lucrat si la societati civile, si cat am castigat acolo, pe ani si luni.

Propun sindicalistilor militari sa adopte aceasta pozitie in mod oficial: sa ceara scoaterea din Normele de aplicare a Legii a acestei cerinte care pune pe drumuri fostii militari, care lasa loc discriminarii si haosului in administratia publica a statului roman. Evident, pana la rezolvarea definitiva in justitia europeana a problemei pensiilor militare.
Cu stima,
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
Telefon 0725 562 223
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
COMENTARII:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Legea privind recalcularea pensiilor militare de stat prevede ca aceasta activitate se va face conform prevederilor L 19/2000 (pensiile din sistemul public de pensii) . L 19/2000 (art.82) prevede ca , pe linga cererea de inscriere la pensie , 'impricinatul' trebuie sa prezinte si actele care dovedesc
indeplinirea conditiilor de pensionare . Ord. MMSS nr 340/2001 detaliaza actele necesare (printre care...Carnetul de munca ...in care sint inscrise salariile primite in perioada de activitate) . Rezulta ca dovedirea veniturilor obtinute este sarcina angajatului , nu a angajatorului... Ordinul este semnat de dl. Marian Sirbu (sef pe linie de partid al dl.ministru al apararii)...

Tot legea privind recalcularea pensiilor militare mai zice ca acolo unde nu sint date privind veniturile se va considera salariul mediu ( un punct de pensie)...Legea respectiva este facute pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile militarilor..."Manastire-ntr-un picior , ghici..." cine va trebui sa dovedeasca veniturile obtinute in perioada de activitate , in asa fel incit pensiile sa fie cit mai mici??? (macar foarte multe dintre ele... ale celor care nu vor sti/nu vor putea sa-si dovedeasca veniturile)
quovadis200911@...>
_______________________
Stimati colegi,
Dincolo de abuz, este si o umilinta!
Subiectul merita a fi discutat!
Militarii nu au avut carti de munca!
Multe unitati au fost desfiintate!
Nu se cunosc adrese, locatii ale arhivelor!
Si multe alte aspecte, la care legiuitorul
ar fi trebuit sa ia aminte!
Trebuie gasite solutii, in timp util!
Altminteri, ne vom confrunta cu abuzuri!
Cu DECIZII aberante! Se doreste oare sa luam
cu asalt instantele? Sa primim pensiile in ceruri?

V.Burcu
p.s. Din comentariile postate de dumneavostra,
voi realiza ARTICOLE periodce cu doua capitole:
A. Probleme
B. Propuneri

3 comentarii:

  1. Umilinta? E putin spus si asta! Nici macar nu-mi pot imagina cum vor arata urmatoarele luni din viata pensionarilor militari...
    CINE VEDE PRIMUL NORMELE SA NE DEA DE VESTE LA TOTI!!!! Poate ne-am facut sange rau degeaba! Poate ne cresc pensiile!
    Din punct de vedere juridic (actiune in instanta strict pe norme) ar fi o solutie, dar la felul cum judeca domnii magistrati in Romania, am maaaaaaaaaari rezerve!

    RăspundețiȘtergere
  2. Catre Admin
    Incerc sa iau de pe Roarmy ceea ce a scris Ionel Moca drept raspuns la agitatia lui Cezar, da' nu pot, nu ma lasa sa postez ca e prea mare! Cred ac nu ar fi rau, pentru linistirea temporarar a sufletelor, sa preluati acel raspuns. In interesul umanitatii!
    Multumiri

    RăspundețiȘtergere
  3. Prevederile Legii 19/2000 erau logice si rezonabile, pana la un anumit punct, pt ca ele s-au adresat initial tuturor fostilor angajati ai Romaniei, angajati care aveau carti de munca si care lucrasera la mii de societati comerciale diferite. Era normal sa se ceara fostului angajat (pensionarului) sa-si caute cartea de munca si s-o duca la ghiseul de pensii.

    In cazul de fata, ""cartile de munca"" (adica statele de plata) ale militarilor sunt toate detinute de catre MApN. Si atunci, nu vi se pare o aberatie sa se ceara, in mod individual, fiecarui militar, intr-un termen anume, sa prezinte date de acest gen tocmai la MApN?

    Cu respect,
    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

    Secretariat
    Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
    Telefon 0725 562 223

    P.S.Preluat si aici mesajul! Asa este, aberatia ar fi atat de mare, incat eu nu cred ca Ministerul Apararii isi va bate joc de fostii sai angajati, mai ales ca multi sunt bolnavi, in incapacitate de a-si rezolva asemenea eventuale probleme!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri