Google Translate

sâmbătă, 24 iulie 2010

Comunicatul Presedintelui SCMD !

Cu privire la HOTĂRÂREA pentru aprobarea metodologiei de recalculare a pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor

Astazi, 23.07.2010, in calitate de jurnalist TVRM si de istoric militar, am participat la manifestarile legate de implinirea a 90 de ani de existenta a arhivelor militare, organizate de catre Centrul de Studii si Pastrare a Arhivelor Istorice Militare de la Pitesti. De aici am aflat ca au fost “”divulgate””, in sfarsit, Normele de aplicare ale legii de desfiintare a statutului de militar (Legea 119/2010) – un cadou otravit pentru lucratorii de la arhive, de ziua lor…

Militarii au avut nu legi si pensii speciale ci legi si pensii de stat, adica de serviciu (militare, de urmas, de boala).

Legea noastra de pensionare a fost insusita cu 4 ani in urma de catre magistrati, dupa care, acestia ne-au eliminat pe noi, titularii!...

Singurul efect benefic al Normelor care instituie haosul generalizat si printre specialisti, este acela ca desfiinteaza pentru totdeauna minciuna ca pensiile de peste 3000 de lei nu vor scadea. Cifra 3000 nu apare nici in Lege si nici in Norme. A fost si va ramane un procedeu de intoxicare, de pacalire a celor slabi de minte, pentru a se evita reactia legitima a militarilor in rezerva si in retragere, furati, umiliti, batjocoriti. Conform Legii 119/2010 si Normelor sale de aplicare, nimeni nu va avea o pensie mai mare de 1,9 puncte.

Cine vrea sa mai castige 2-3 lei in plus, fata de cele 900 – 1400 lei, pe care cu generozitate ni le ofera de acum inainte, ca pomana si nu ca drept, comandantul nostru suprem, prin intermediul slugilor Boc, Seitan, Videanu si altii, nu are decat sa se duca, 3ani si 5 luni de acum inainte, pentru a face coada la arhive la Pitesti, ca sa obtina inutilul: statele de plata de acum 60 de ani si care, fara ordinele de zi pe unitate si celelalte documente financiare nu valoreaza doi bani.

Dar daca va duceti inseamna ca acceptati prevederile discriminatorii ale Legii, adica descalificarea domniilor voastre ca militari.

SCMD a pregatit procesul in justitie, pe motiv de discriminare, deoarece pensia nu poate fi asimilata, potrivit legilor europene si Constitutiei Romaniei, drept bun patrimonial dobandit si inalienabil doar pentru magistrati si pentru cei pensionati pe Legea 19. Ori este pentru toata lumea, deci si pentru noi, ori pentru nimeni. In plus, cuantuml de pensie a fost stabilit si pentru magistrati si pentru noi si pentru altii, prin legi organice si nu prin Constitutia care face referire in egala masura si la structurile militare si la Curtea Constitutionala.

Impotriva unei legi strambe si a unor norme cinice si aberante, vom actiona in justitie atat noi, SCMD, cat si sindicatele din justitie, cele ale pilotilor civili si altele.

Atragem atentia totodata ca eventualele scapari (neaparitia la sfarsitul legii Basescu-Boc-Seitan a precizarii privind abrogarea legilor “”speciale””) nu sunt scapari!... Sunt masuri calculate, menite sa sporeasca haosul legislativ si deruta noastra, deoarece “”LEGEA SISTEMULUI UNITAR DE PENSII PUBLICE””, care trebuia votata in Camera in prima decada a lunii iunie, este pe teava si va fi votata si promulgata in situatia in care ne vom afisa prematur asii din maneca.

Oricum, o alta lege diversionista ne va abate atentia – aceea a impozitarii cu 16% a tuturor pensiilor. Adversarii nostri si cei ai natiunii romane actioneaza premeditat, urmarind haosul generalizat, iesirea necontrolata a flamanzilor in strada si, pe fondul declararii statului roman falimentar si neguvernabil, “”salvarea”” noastra se va face pe bucati, adica desfiintarea Romaniei ca stat national unitar. Declaratiile recente ale pastorului Laszlo Tokes fac parte din plan.

In concluzie, pentru salvarea noastra ca structura socio-profesionala, coloana vertebrala a statului, si pentru salvarea Romaniei, propun urmatoarele masuri, in acord cu cele stabilite la convocarea de la Alba Iulia:

*** Nimeni sa nu dea girul, prin cereri semnate, aberatiilor legislative ale Basescului si compania;
*** SCMD sa declanseze rapid in justitie cele 3 procese stabilite la Alba Iulia;

*** Pe data de 25.10.2010, impreuna cu aliatii nostri in uniforma si cu cei din structurile de justitie, vom picheta Palatul Cotroceni, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul de Justitie. Vom face astfel incat atasatii militari straini si canalele media straine, invitate la mascarada anuala a “”cinstirii”” sangelui varsat de catre martirii neamului, sa constate pe teren situatia reala;
Prin toate mijloacele vom alerta sindicatele militarilor activi si ONG-urile militarilor in rezerva din toate statele membre UE si NATO, atragandu-le atentia ca un precedent creat in Romania va deschide larg poarta umilirii si batjocoririi lor intr-un viitor apropiat.

*** Solicitam tuturor membrilor si simpatizantilor SCMD sa raspunda chemarii noastre pentru 25 Octombrie.

Derobarea inseamna sinucidere. Vremea principiului “”apa trece, pietrele raman”” a trecut. Adoptam principiul german “”mai bine un sfarsit cu groaza decat o groaza fara de sfarsit””.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Publicat de Sindicatul Militarilor
24.07.2010

43 de comentarii:

  1. Comunicat privind activitatile istoricului de renume mondial. Se pare ca domnul Dogaru, refuza sa uite ca nu suntem la scoala de partid ci in lupta sindicala . Am sa trec peste partea istorica si am sa ma refer la propuneri , ridicand cateva intrebari :
    1. Cu cine s-a consultat cand a emis directivele ?
    2. Este sigur ca sunt cele mai bune ? Dansul ca presedinte de filiala , nu poate emite pe Blogul SCMD opinii personale ci doar puncte de vedere oficiale, sau sa specifice din start ca punctul de vedere ii apartine exclusiv, neavand girul comitetului Director sau al Filialelor, mai ales intr-o problema de asa natura.
    3. Daca domnul Dogaru crede ca asa se conduce un sindicat, are mari deficiente la acest capitol Vreau sa fiu inteles : NU AM NIMIC PERSONAL CU DANSUL, DOAR CU MODUL IN CARE CONDUCE ACEST SINDICAT SI ACEST COMUNICAT ESTE DOVADA CA SUNT PROBLEME MARI LA CAPITOLUL CONDUCERE .
    4. Cum e cu actiunea de pe 25 Octombrie ?
    Pensionarii militari au luat foc de ieri, iar domnul Dogaru, organizeaza o intalnire de Ziua Recoltei(care coincide cu ziua Armatei)ocazie cu care se mai papa un mic , se bea must si apoi , se desparte lumea ca la Alba iulia , fara nimic palpabil, doar promisiuni ca se va emite un comunicat de presa , ca se vor da instructiuni, ca se va lucra la ROF si statut. Oamenii ard , iar domnul Dogaru ne da intalnire pe 25 Octombrie . Pana atuynci , toata lumea in concediu si mai lasati discutiile cu pensiile astea .
    Apropo, are sunt cele 3 procese stabilite la Alba Iulia , ca in comunicatul aparut dupa intalnire , face aluzie la cele 3 procese anterioare si pomeneste vad de discutii cu medicii militari pe legea 80 si de legea 90 .
    In situatia asta ori nu a facut o informare corecta a celor discutate la Alba -Iulia , ori memoria ii joaca feste.
    Doamne , cata lipsa de realism in partea cu privire la " sidicatele militare internationale" Care ? Cu cine are la ora asta contacte ? Cand au fost stabilite , ce documente au fost semnate , girul cui il poarta si de ce filialele nu stiu nimic despre aceste documente ?Iarasi visam si confunddam marfa cu ambalajul .
    Si daca vor instiinta ONG-URILE , E SUFICIENT ? Si cum ne vor ajuta ?
    Eu as vrea sa vad la tv Delegatia SCMD discutand la Cotroceni cu presedintele , iar la palatul Victoria cu primul ministru, despre umilirea pensionarilor . Scrisorile trimise ONG-urilor si altor asociatii internationale , sunt acte adiacente . Nu spun ca nu trebuie facute , dar acelea sunt informari, nu masuri . Oare SCMD NU STIE DECAT SA SCRIE SCRISORI SAU ARTICOLE SI ATAT ?
    Domnule DOGARU LUATI LANGA DUMNEVOASTRA PE DOMNUL GENERAL POPESCU, PE DOMNUL MONAC , PE DOMNUL CHIRICA AURELIAN PE TOTI PRESEDINTII DE FILIALA CARE POT VENI , SI CERETI AUDIENTA LA COTROCENI,LA PRIMUL MINISTRU, LA MINISTRUL APARARII SI PUNETI IN DISCUTIE BATJOCORIREA ARMATEI SI IESITI DE ACOLO CU O DECLARATIE DE PRESA . Lasati visele si comnunicatele fara substanta . Abia dupa aceea , stabiliti pichetarile si participarea la Ziua Recoltei.
    Va tin curelele , sau aveti pantalonii legati cu sfoara ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit "comunicatul" d-lui Dogaru, reactie la publicarea Metodologiei...
    Cinstit, mi-e jena! Ce asteptam pana in 25 Octombrie? Bataia de joc a tuturor, umilirea in public si degradarea umana a noastra?
    De ce nu se poate organiza o riposta publica, de amploare, cu adunari publice si pichetari, solicitari si demersuri juridice si legale clare si hotarate?
    Daca se intra in "jocul" pe care il pregateste puterea, in care noi respectam ad literam spiritul si litera legilor iar ei le incalca dupa bunul lor plac si interesul exclusiv al lor pierim pe mana noastra.
    Prefer sa mor cu ei de gat decat sa ma umileasca in numele unor principii comuniste! Acum si-au adus aminte de morala si echitate? Egalitarism acum? Cu noi sunt decisi sa faca dreptate poporului roman? Noi suntem cei care au adus poporul si tara in starea in care se afla acum?
    Am ajuns acum, dupa 40 de ani in armata sa imi fie rusine ca mi-am slujit tara cu demnitate si onoare?
    Am pus noi pistolul la tampla cuiva sa ne dea o pensie care tradusa in euro este ridicola fata de pensia primita de omologii nostri din tarile europene?
    La intrarea in Armata Romana, chiar pe vremea comunistilor, am semnat fiecare un contract, cu prevederi clare atat pentru noi cat si pentru stat. Noi ne-am indeplinit obligatiile contractuale pana la capat. Contractul prevedea obligatiile statului fata de noi si dupa incetarea serviciului activ, respectiv acordarea pensiilor, a asistentei medicale etc, pana la moarte. Contractul acesta nu este temporar domnilor, este pe viata si trebuie respectat ca atare. Nu am aflat de nicaieri ca a fost reziliat sau renegociat cu noi, semnatarii lui.
    Mi-e ciuda, cum zic ardelenii, ca au venit niste nenorociti la putere, care nu mai stiu cum sa fure si sa isi ascunda crimele in fata tarii si poporului, acum ca se ajunge, intr-un fel sau altul la scadenta. Principii morale fatarnice, egalitarism si minciuni electorale... mi-e scarba ca am ajuns sa traiesc aceste vremuri!
    Simt ca incet, incet ajung la limita aceea in care nu mai conteaza nimic si dorinta de a face ceva, fizic si concret devine nevoie imperioasa.
    Cred ca limita aceea se apropie pentru multi dintre noi si va exploda luandu-i pe "nepregatite" pe cei de la putere.

    RăspundețiȘtergere
  3. @scorpio,@Pavel M: Vedeti ce inseamna presiunea? Un comunicat mai mult emotional!?! De asta spuneam eu ca trebuie un pic rabdare: MARTI este Sedinta Comitetului Director si am convingerea ca va apare un COMUNICAT adecvat situatiei in care ne gasim!

    Emotiile, framantarile, furia, desi sunt in fiecare dintre noi acumulate la maxim, nu trebuie sa ne copleseasca, sa ne intunece uzul ratiunii! Cu calmm, trebuie elaborata o STATEGIE coerenta, bazata punctual pe prevederi legale interne si internationale -la care Romania este semnatara!

    Acum FORTA LEGILOR va vorbi, nu tumultul strazii! Momentul acela a trecut! Exploatat prost, s-au vazut deja rezultatele! Un singur LIDER a recunoscut si a spus ca-si da demisia!
    Habar nu am de urmare! Toti au lasat-o balta,inclusiv mass-media! Este vorba de Liderul BNS - Dumitru Costin!

    RăspundețiȘtergere
  4. apropo@Pavel M: Salut prezenta ta si alaturarea fata de noi! Dovedesti forta! idei, experienta! Fii binevenit! Eu stiu cat de greu e sa fii CONSECVENT ca blogger/comentator/moderator etc etc! multi dispar repede! Este prea greu... Caldura prea mare ... Ii inteleg! ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Comparand proiectul Legii unitare a pensiilor cu Legea 119/20120 se observa ca exista diferentieri mari in ce priveste stagiul complet de cotizare. Daca in proiect stagiul este de 33 ani, cu posibilitatea dea creste la 35, in Lege este de 20 de ani. Aceasta prevedere cred ca a fost introdusa special pentru disponibilizati, tocmai pentru a nu-i afecta prea mult in calcularea punctajului mediu anual.
    De altfel,mai toate dispozitiile Legii 119/2010 referitoare la militari si politisti sunt derogatorii de la Legea 19/2000.

    RăspundețiȘtergere
  6. jenant si lipsit de vlaga acest anunt. Nu asta asteptam .Daca nu reactionam nici acum suntem lasi si ne meritam soarta.Vrem reactii hotarate ferme fara lalaieri si tinguieri.Vreau sa aud ce-mi spune Presedintele Romaniei vreau sa merg in vizita la Cotrocni.Asta vreau dl Dogaru sa faceti ASTA DORESC SINDICALISTII.Daca nu puteti spuneti.Nu mai suport umilinta.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim: Presedintele si-a EXPUS crezul! Sa nu crezi ca ACUM, si-ar schimba puncul de vedere, in urma unor presupuse/visate discutii cu o delegatie a pensionarilor militari! Aiurea!

    Intelegeti ca nu actiunile pripite, de forta stradala, cu vuvuzele sau nu, pot indrepta ceva! Acum trebuie ACTIUNI ... intelligente!

    Mintile luminate trebuie sa intre in actiune, nu batele unora sau altora!

    RăspundețiȘtergere
  8. De pe margine este usor sa ne umflam muschii si sa strigam cat de tari si de periculosi suntem noi!...
    Suntem in stare sa-l facem praf pe Dogaru, ca este moale, ca este slab, ca nu stie sa conduca, dar, inainte de a-l critica, ar trebui sa vedeti ca SCMD este o organizatie serioasa, stabila, cu filiale in teritoriu, din acelea adevarate, nu tip UNPR, de exemplu, sau alte organizatii fantomatice, in care exista numai lideri si sub ei nu se afla nimic.
    Cand veti descoperi oare ca o organizatie mare, puternica, este aceea in care filialele sunt puternice, in care toti membrii organizatiei se implica si au un cuvant de spus?
    Nu mai puneti semnul egal intre Dogaru si SCMD.
    Este frumos atunci cand spui ca ceva nu este bun, ca cineva nu face bine ceea ce face, sa vii cu o varianta, cu o solutie si sa le argumentezi.
    Indemnuri de genul ""sa iesim in strada"" sau sa ""mergem la Cotoceni"", sunt puerile si sortite esecului, pentru ca poporul mare, muncitor, care l-a votat pe Basescul, inca mai crede ca va trai bine dupa ce noi, militarii vom fi beliti (scuzati expresia cazona) si ne va arunca cu oua in teste, daca ne vom manifesta pe strazi in acest context politic.
    Nu avem incotro si mai trebuie sa asteptam, pana vom iesi in strada: trebuie sa dam timp poporului mare, muncitor, sa vada ca desi pensiile nesimtite au fost taiate, lui nu i-a crescut pensia. Abia atunci se va destepta, iar noi, militarii, vom incepe sa fim din nou respectati si ascultati.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim,@ELENA : voi chiar faceti o CONFUZIE tendentioasa! Postarea mea se lega de postarea anonimului (imediat deasupra postarii mele).

    Presedintele la care amandoi facem referire, este Presedintele Basescu! De unde faceti voi trimitere la: "in stare sa-l facem praf pe Dogaru, ca este moale, ca este slab, ca nu stie sa conduca"??? Spun eu asta? Jenant!

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnilor sa nu uitam pentru ce fiinteaza sindicatul.Daca ramanem in faza de discutii pe blog nu realizam nimic.Actiunile sindicale nu afecteaza dialogul actiunile media si nici pregatirea proceselor.Daca nu ne aratam forta daca ne izolam daca nu sensibilizam poporul suntem pierduti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum avem forta avem si ceva aliati dar nu suntem inca organizati.Ne lipseste curajul suntem dezbinati nu avem incredere in noi si in cei care ne conduc.Asteptam sa faca altii ce ar trebuii sa facem fiecare.Asa nu vom castiga nici macar o batalie darmite razboiul.Treziti-va dragi camarazi cat mai avem timp.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim,@altor carcotasi: Nimeni aici nu uita pt.ce fiinteaza sindicatul. Dimpotriva! Discutiile noastre AICI au atras din ce in ce mai multi vizitatori si comentatori, de cea mai buna calitate!

    Si azi, am inregistrat peste 420 de vizitatori si cca 1200 de vizualizari + cateva zeci de comentarii! Am spus si repet! Lasati orgoliile deoparte, nu suntem la intrecere cu nimeni, nu vrem locul nimanui! DAR trebuie sa fim auziti!

    Acest Blog se pare ca incet-incet, cu sprijinul si munca patriotica a altor cateva zeci de persoane, a devenit VOCEA online a SCMD!

    Este ceva rau in asta? Se poate supara cineva? Munca noastra este pentru interesele SCMD, nu ale unei persoane sau grup ocult de persoane! Dialogul este liber! Cu bune si rele! Precum si viata de zi cu zi!

    Daca se apreciaza ca NU este bine, ca suntem inutili sau potrivnici intereselor SCMD, va rog sa se spuna cu VOCE tare, de cat mai multi, iar in perioada imediat urmatoare, imi vad exclusiv de ... cartile mele, de famile, sanatate!

    Deci ... ori nu mai fiti rautaciosi si sprijiniti eforturile noastre, ori spuneti RASPICAT ca trebuie sa punem punct la ce facem aici! Incetati cu scrierea de mesaje care dezbina, distrug unitatea! Acest Blog este in SCMD, nu in afara SCMD!
    Admin,V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  13. I n fiecare zi de joi sa pichetam MAp cu doua sute de membri din cate patru filiale timp de oluna.Acelasi lucru sa facem si la Cotroceni luna urmatoare pana reusim sa dialogam cu Oprea si Basescu.Sa mediatizam actiunile sa scoatem in fata lideri reprezentativi.Sa pregatim un mare miting unde sa invitam reprezentanti ai asociatilor pensionarilor din UE si NATO.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Burcu va apreciez efortul apreciez ideile colegilor nu sunt carcotas sunt membru in sindicat am numai intentii bune dar cred ca oricat de valoros ar fi un blog un ziar nu pot decat sa trezeasca constiinte mai departe este nevoie de actiune concreta.Vreau un SCMD puternic bagat in seama capabil de ACTIUNE.

    RăspundețiȘtergere
  15. Au inceput iarasi anonimii fara personalitate sa pupe . Iubitorii de "conducatori " , care nici macar nu au curajul sa isi aleaga un id de anonim care sa ii diferentieze de ceilalti anonimi, ca sa poti macar sa eviti confuzia .
    "avem forta, avem ceva aliati nu suntem organizati " .Ce aliati avem ? SPUNE-MI SI MIE TE ROG CARE SUNT ALIATII AI SCMD , CU CARE SCMD A INCHEIAT CONVENTII, ALIANTE , INTELEGERI SI UNDE A APARUT INFORMAREA RESPECTIVA .Da , ai dreptate nu suntem organizati pentru ca NU ARE CINE SA NE ORGANIZEZE.Si asta spuneam si eu . Si mai ai dreptate (gura pacatosului ) intr-un punct, cand spui ca SCMD nu se confunda cu DOGARU. Asta am spus si eu de secole . Si aunci de ce anonimule , afirmi ca daca il critic pe Dogaru, lovesc in SCMD ? ESTI CAM INCOERENT .
    O intalnire la Cotroceni intre Basescu si o delegatie a SCMD ,nu este nici puerila , nici riscanta , nici sortita esecului, este un lucru normal si care va lamuri el putin sindicalistii care este pozitia oficiala a domnului Basescu fata de pensionarii militari . DE CE NU SE DORESTE ACEASTA INTALNIRE DE CATRE SCMD ?NEPUTINTA ?

    ADMIN .
    Noi aici ne expunem punctele de vedere , personale , mai mult sau mai putin emotionale , mai mult sau mai putin corecte , mai mult sau mai putin "bine intentionate, oneste si cinstite " . Daca nu ar fi asa , blogul nu ar mai fi blog . Datoria celui de la carma , (daca este un adevarat comandant , lider de sindicat , este sa urmareasca aceste opinii , sa le disece , sa scoata esenta si sa ia decizii gandite , realiste si viabile .
    Spui ca e vina noastra ca l-am facut sa dea declaratii ripite si negandite ? Pai ce i-am us noi condeiul in mana ? Nu , noi doar l-am trezit . el treuia s aciteasca , sagandeasca si sa spuna , celor ce asteptau un raspuns .
    "stimati sindicalisti. Situatia evolueaza asa cum era previzibil .Luand act de dorinTele si opiniile dumneavoastra , voi convoca in urgenta COMITETUL DIRECTOR SI VOM LUA IN CUNOSTIINTA DE CAUZA SI DEMOCRATIC O DECIZIE . ROG PRESEDINTII DE FILIALA SA VINA CU PUNCTE DE VEDERE , PROPUNERI CONCRETE , SUGESTII, PE PAGINA INTERNA A SCMD. "
    Ce spuneti domnule Vasile ? Cine l-a oprit sa dea un astfel de raspuns , de adevarat lider ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca asi fi rautacios,ar trebui sa zic ca -ce mi-am dorit,s-a implinit.Ma refer la faptul ca am scapat deL164 care imi statea ca un arici in gat de 10 ANI(nu voi mai detalia de ce.cine doreste sa afle, poate face efortul de a citi postarile mele si va afla) AM PROGNOZAT-pe acest site si pe altele ca L164-este o cauza pierduta si ca eforturile tuturor celor care puteau influenta in BINE, sub o forma sau alta soarta milit. rezerv. sau activi(si ei se vor pensiona) ar trebui canalizate in dir. realizarii unei legislatii noi,moderne in acord cu statutul de aliati NATO.NICI nu s-a luat in considerare si drept urmare asa cum spuneam ne va face SEITAN legea asa cum apreciaza el.ASA A FOST. Acum avem situatia data.Nimeni nu pune problema unui efort de a transforma sa zicem ,o batalie pierduta" intr-o victorie,sau macar de a diminua pierderile.SE pare ca toata lumea viseaza inca la ce a fost si nu vede realitatea.CE dorti sa nu se aplice o lege organica(trecuta prin parlament)si cu avizul CCR? E o gluma o iluzie desarta.CE cred eu ca s-ar mai putea face? INBUNATATIRI care se pot face si cu OG.gen.1-grupa 2 pentru toata perioada celor care au activat in unitati operative cu regim de lupta permanent,un procent de compensare-pentru perioad. petrecute in aplicatii, munci agricole-ind.-mina -canal -casa pop.etc, un procent de comp.pentru restrictiile asumate-(restrang. unor drepturi si libert.cetatenesti- restr. de a desfasura alte activitati productive etc. procent pt. periculozitate-unde a fost nu in birouri) Cred ca aceasta ar fi o cale de urmat. in nici-un caz ce se sugereaza[pichetari, plangeri pe la ONG-uri boicoturi etc.CRED in continuare ca trebuie facuta presiune pentru a usura procesul de recalc. de a nu pune oameni batrani cu probl. de sanatate pe drumuri. parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim 10:40: Multumesc. Mesajul postat imi spune inca o data ca TOTI suntem de buna credinta! E clar ca usoarele derapaje apar pe fondul uriaselor necazuri cu care ne confruntam! SCMD, sa nu uitam, este doar de cateva luni infiintat!

    As spune ca EFORTURILE PERSONALE deosebite, neremunerate, ale catorva persoane din COMITETUL DIRECTOR, implicate direct, ma refer la domnii Dogaru, Pricina, Monac, Apostol, au CONTRIBUIT DECISIV sa prindem contur, putere! De pe margine, orice chibit se crede un foarte bun jucator! Am jucat sah, stiu cum devine treaba asta ... cu chibitii! Fara suparare!

    @scorpio, am apreciat si apreciez postarile tale pline deseori de substanta, de analiza lucida, chiar de propuneri foarte bune si, nu in ultimul rand, de umor sanatos!

    Trebuie insa SUBLINIATA si latura care irita: critici mereu, fara a tine cont de partile bune/munca patriotica de Sisif in slujba SCMD, si deseori NEDOCUMENTAT, pe domnii Dogaru si Pricina! Toti stim ca este loc de mai bine! Toti vrem sa fie mai bine!

    Hai s-o facem printr-o CRITICA CONSTRUCTIVA, evitand sa aducem ATINGERE intr-un fel sau altul imaginii SCMD! Esti un tip OK, plin de umor,inteligent, bine intentionat, atasat sindicatului si sunt convins ca vei intelege mult, din ce am spus aici in cateva cuvinte!

    @all, sunt necesare, spuneam si ieri, comentarii cu propuneri de substanta!
    Nu uitati de SONDAJUL din dreapata Blogului:Ore rămase pentru vot: 21 !
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  18. @PISOIAS- nu am mai vorbit de mult impreuna.PERSONAL iti inteleg frustrarea fata de sindicat si iti dau dreptate.NU_MI dau cu parerea pt. ca nu sunt membru si s-ar interpreta ca atac interesat din afara.Cred ca trebuie sa pui punctul unde este nevoie. ceva trbuie sa se intample in sindicat si cu cat mai repede cu atat mai bine p.s. am inteles ca, omul- mare sef la pensii -de care ma intrebai conduce o filiala de sindicat...mai mare rasul --cati luptatori ca acesta or mai fi in struct. de conducere ??

    RăspundețiȘtergere
  19. Corecta analiza domnule Burcu.Se pare ca il cunosti mai bine pe scorpio si asta ma linisteste.Poate il lamuresti sa-si puna inteligenta la lucru in folosul SCMD.Idei are umor are dar se pare ca nu prea a condus oameni si structuri.Mai multa decenta si respect nu strica.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Anonim 13:37 : DA, i-am citit cu multa atentie si fara prejudecati de o natura sau alta COMENTARIILE! Asa citesc tot ce se scrie/publica!

    Interesant, desi am remarcat modul ironic/chiar tendentios in care ma abordati, ca nu faceti trimitere si la alte COMENTARII ale mele, fata de POSTARILE altor comentatori, inclusiv anonimi! De ce oare?
    Eu va respect pe toti!
    Chiar daca uneori ... ma abordati/intelegeti gresit!
    Este un risc asumat!
    Viata de ... Admin!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  21. @all : Mesaj special de multumire celor care ne citesc din:
    United States of America
    Austria
    Poland
    European Union
    Belgium
    Italy
    Spain
    France
    Germany
    Norway
    Netherlands
    Canada
    Acesta este TOP-ul VIZITATORILOR din afara granitelor Romaniei, pe luna in curs! As fi extrem de bucuros daca ar veni in sprijinul nostru si cu mesaje scrise! Critica eventuala, daca nu ne omoara, sunt sigur ca ne va intari!
    Inca o data, multe multumiri!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  22. @ All: special message of thanks to those who read us in:
    United States of America
    Austria
    Poland
    European Union
    Belgium
    Italy
    Spain
    France
    Germany
    Norway
    Netherlands
    Canada
    This is TOP visitors from outside Romania, the current month! I'd be extremely happy if they come to our support and messages! Any criticism, if not kill us, I am sure we will strengthen!
    Again, many thanks!
    Burcu V.

    RăspundețiȘtergere
  23. @PISOIAS-vad ca niste DISTINSI ANONIMI ridica ceva semne de intrebare in ceea ce te priveste. fi atent ,daca aflu ca si tu esti un luptator pentru armata dar care nu ai urcat intr-un tc. tab avion tun si care daca-ti pun in mana un AK-47M il ti invers si-l folosesti pe post de scobitoare(cum ar face sa zicem Elena) TE DESMOSTENESC

    RăspundețiȘtergere
  24. Structurile NATO si UE, ne vor ca aliati doar asa ca sa aiba si ei maidanezii lor. Asa suntem vazuti de ei si nu au nici cea mai mica intentie sa impuna guvernului asigurarea unor conditii de viata similare, decente, partenerului. Fiti siguri, ca nu ne plange nimeni de mila si nici nu ne-ar incalzi cu nimic mila cuiva.
    Este problema noastra, asa am fost in masura sa ne aparam drepturile, asta este potentialul liderilor nostri. Felicitari magistratilor, pacat ca le-a crapat obrazul de rusine ca nu au putut face nimic si pentru noi.Toate relele noastre vin de la basexu-mincinosul.

    RăspundețiȘtergere
  25. ilie de la scularie25 iulie 2010 la 15:12

    @cezar spunea..25 iulie 2010, 12:26
    "am scapat deL164 care imi statea ca un arici in gat de 10 ANI"...aoleo neneo...matale esti de-al lui ala cu moaca de 'vacarul satului la nunta-n tirg' care se plingea ca are o broasca-n git...Se vede treaba ca astia...'portocalistii'...toti aveti cite ceva-n git. Io cre'ca-i de la felul cum va folositi limba-n folosu' maretului...

    RăspundețiȘtergere
  26. @ILIE-nea ILIE nu stiu ce scule folosesti mata dar crede_MA ,,ESTI SARAC CU DUHUL"

    RăspundețiȘtergere
  27. Vad ca "In lipsa mea" (superba melodie, super videoclip!) ati inceput sa va ... dati cu presupusul cu referire la persoana mea, ceea ce nu-mi place.
    asadar,

    @Anonim - nu stiu care, dar nu are importanta, ca tot anonim ramai
    Nu am discutat cu dl. presedinte Dogaru de mai bine de 3 saptamani, asa ca nu i-am dat niciun sfat
    @Admin (surprinzatoare postare, daca ma uit de la cine vine)
    Sunt mai realista ca oricand si nu fac niciun fel de confuzie. Daca ceva nu-mi va conveni (ma refer la masurile juridice care urmeaza sa se ia in urmatoarea perioada de timp) si voi incerca sa determin o schimbare care nu va fi acceptata, voi pleca pur si simplu si voi cauta alta modalitate de a-mi rezolva problema. Deocamdata, SUB CUVANT DE ONOARE, CEEA CE SE VA INTRODUCE CA ACTIUNE (Procedura administrativa pe legae 90/2007 sau Actiunea IN INSTANTA pe discriminare) sunt mai mult decat corecte si binevenite.
    @ CEzar
    Am urcat si-n tanc si-n TAB. Nu le confund cu scobitoarea. Am 11 ani de unitate operativa, cu aplicatii, teren, tot felul de exercitii si alarame cat cuprinde!
    @

    RăspundețiȘtergere
  28. Cred ca unii posteaza legende, povesti si cugetari, doar de dragul de a le citi tot ei.
    E mai bine sa treceti peste ele, doar asa nu le dati satisfactie. Nu e momentul acu sa pierdem timpul cu sicane copilaresti ale unor scriitori de meserie.

    RăspundețiȘtergere
  29. Bun,am facut praf comunicatul D-lui Dogaru!
    Ma onoreaza profilul de diriginte,dar nu are nici urma de intentie din partea mea.Cu ce ne-am ales scriind dupa ureche,jignind,persifland...Comunicatul nu ne spune multe pentru a nu desconspira actiuni trecute si viitoare(o spun d-lor ,nu eu!!!).Noi ne scriem pe pareri,de bun simt(cred).Si?Cei 10%care citesc ,ceilalti habar nu au ce li se intampla,ne intreaba ,daca au pe cine:ce facem?Nu vi s-a intamplat? Daca nu e grav!Haideti sa spunem macar:
    -avem un sindicat al nostru ,al cadrelor militare de ori ce fel ar fi;
    -il acceptam cu ceea ce a facut(sa fim corecti,din cei ce ne dam cu parerea ,habar n-aveam ca se creeaza);
    -ca a facut ceea ce nimeni din sistem nu indraznit nici sa viseze(SINDICAT???)eu ma infioram-catana ,catana!
    -are o recunoastere nationala-nu deosebita datorita unor abordari de tip istoric -nu are trecut!
    -a inceput o treaba ,pe care intelege,s-o desavarseaca,si nu o clameaza la vederea tuturor care ,oricum ar fi ,o contesta;
    -in acest moment nu stie ce sa ne spuna ,rapid,pe intelesul tuturor si in acordul chiar si al nemembrilor;
    Si apoi daca avem solutii ,sa le propunem,clar fara patima si sa nu uitam ca responsabilitatea acestor masuri nu e a celor de le propun ci a care le iau.Fanteziile sunt excluse.
    Personal nu am propuneri valabile in acest moment,de aceea mi-am permis sa spun doar ce gandesc.Cei care le stiu pe toate-banuiesc dintr-o activitate complexa-le pot completa sau rastalmaci.
    Banuiesc ca si prietenul moderator democrat va v-a indemna la fel.
    O saptamana plina de intelepciune tuturor.
    In ciuda aparentelor,cu stima,
    Gh.Stramb

    RăspundețiȘtergere
  30. @ELENA, nu m-am referit la tine! Cu tine vorbisem la telefon, stiam unii de altii! M-am referit la un Anonim care in putinatatea mintii lui, a postat zicerea sa, ca finnd a unei anonime ELENE! Ambele postari, vadit tendentioase, sunt imediat deasupra postarii mele!
    @vasile p.: Ai dreptate. Asta e democratia lu'peste! Fiecare spune/scrie cat il duce mintea!
    @gh.stramb: Multumesc! Sunteti si ramaneti asa cum va stiu! Un om de onoare, un om demn si foarte bine intentionat!

    Remarcabil, citez: "Personal nu am propuneri valabile in acest moment,de aceea mi-am permis sa spun doar ce gandesc.".Cati au curajul sa spuna asta? subscriu si eu acestui punct de vedere! Din aceste motive am insistat in a cere CALM si ECHILIBRU tuturor!

    Trebuie o consultare mai larga, indeosebi a specialistilor! Cred ca SEDINTA de marti a COMITETULUI DIRECTOR, va aduce mai multe clarificari!
    Cu stima si prietenie,
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  31. PROPUN INITIEREA APROPIERII MACAR IN CEASUL AL 12-lea DE TOATE ASOCIATIILE MILITARILOR SI DE CE NU, INCHEIEREA UNUI PROTOCOL AL CONCORDIEI CU TOATE ASOCIATIILE MILITARILOR .CINE AR REFUZA UN PROTOCOL DE COLABORARE SI FAIR PLAY INTRE MILITARII ACELEIASI ARMATE ? DOMNULE DOGARU, PROPUNETI CELORLALTE ASOCIATII SEMNAREA UNUI ASTFEL DE PROTOCOL CARE NU ANGAJEAZA JURIDIC NICI O ASOCIATIE , DAR OBLIGA LA BUN SIMT SI COLABORARE PENTRU INTERESELE ARMATEI . PUTETI FACE PRIMUL PAS ?PROPUN UN COMUNICAT, DACA E NEVOIE UN COMUNICAT DE PRESA PRIN CARE SA INVITATI TOATE ASOCIATIILE MILITARE LA UN PROTOCOL AL CONCORDIEI PENTRU A NE APARA IMPREUNA ONOAREA SI DEMNITATEA.
    Col(r)NEACSU MARIN

    RăspundețiȘtergere
  32. expertgl spunea....
    Îmi pare rău, dar constat că atât la nivelul conducerii centrale a SCMD cât şi la filiale domneşte o mare derută şi confuzie. Este foarte rău că se acţionează emoţional ( gen comunicatul domnului Dogaru), incoerent, şi fără un plan de acţiune bine pus la punct.
    Mai mulţi colegi au remarcat, pe bună dreptate, că nu putem ieşi în stradă, opinia publică a fost intoxicată cu otravă „portocalie” şi nu ne este favorabilă. Singura cale de a acţiona este în instanţă, atât printr-un proces deschis de conducerea sindicatului (probabil pe neconstituţionalitatea Legii nr. 119/2010) cât şi printr-o multitudine de procese, deschise în nume personal, în toate judeţele ţării. Nu trebuie în nici- un caz să aşteptăm emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor, atunci va fi prea târziu. Va trebui să găsim modalităţi legale, de a bloca aplicarea Legii nr. 119/2010 şi a metodologiei de recalculare (care încă nu este oficială). Din studiul Deciziilor CCR nr. 871 şi 873, observăm foarte multe scăpări ce pot fi speculate în favoarea noastră. Cred că este momentul să depăşim stadiul de vorbărie în van, pe acest forum şi să invităm colegii care au pregătire juridică să propună soluţii concrete de acţiune. Deja, timpul nu mai lucrează pentru noi ……..

    RăspundețiȘtergere
  33. @expertgl: ...vorbărie în van, pe acest forum! ... Nu uita ca aceasta, cum ii zici tu VORBARIE IN VAN, ti-a permis sa faci o propunere buna! Nu fii si tu rautacios ca unii ... putini la numar ... spre norocul nostru!

    RăspundețiȘtergere
  34. Atentie pensionari-militari bolnavi. Urmati la rand: Sute de pensionaţi pe caz de boală sunt reevaluaţi zilnic de comisiile de expertiză de la Casa de Pensii Dolj. Pentru aceasta, oamenii trebuie să aştepte ore întregi înghesuiţi pe un hol îngust în picioare şi pe o căldură insuportabilă.

    Vânătoarea de pensionaţi pe caz de boală închipuiţi s-a transformat într-o adevărată prigoană a pensionarilor cu adevărat bolnavi. Sute de oameni sunt obligaţi să stea la cozi interminabile la Spitalul de Urgenţă Craiova în condiţii greu de imaginat pentru reexpertizare. În picioare, pe o căldură înăbuşitoare, aşteaptă ore întregi la uşa cabinetului de expertiză medicală ca să le fie reverificate dosarele de pensionare. În caz contrar, îşi vor pierde pensia de invaliditate.(........)
    http://www.gds.ro/Societate/2010-07-21/Sute+de+bolnavi%2C+chinuiti+la+expertiza

    RăspundețiȘtergere
  35. @expertgl
    Solutiile juridice sunt, vor fi puse in practica.
    Sindicatul nu poate ridica exceptia de neconstitutionalitate (a se vedea legea Curtii Constitutionale) si, oricum, faza e depasita.
    Parerea mea e ca exceptia depusa pe pensii de PSD e corecta (am mai discutat si cu atii cu preagtire juridica si au aceea si parere), dar decizia CCR nu are nimic comun cu constitutia.
    acum sunt alte cai de atac, atat comune, cat si individuale.

    RăspundețiȘtergere
  36. |am putea sa o actionam ca neconstitutionala tot pe baza unei decizii a ccr unde santem asimilati cu magistratii la coditii de lucru, la interdictii etcdecizie de la care iccj ne-a scos pe noi in ultima lor argumentare.chiar asa ne jucam cu legile si nimeni nu protesteaza?

    RăspundețiȘtergere
  37. @Pop ioan
    daca tot veniti cu o propunere, duceti-o pana la capat. Noi, SCMD, in lipsa unui proces pe rol, nu avem competenta sa ridicam exceptia de neconstitutionalitate.
    Vom avea procesul cu discriminare si, in cadrul unui alt proces, vom putea ridica si exceptia de neconstitutionalitate, invocand acele aspecte pe care CCR nu s-a pronuntat.

    RăspundețiȘtergere
  38. Se poate si mai rau!
    S-ar putea ca pensia recalculata sa fie primita pe Cartela BOC!

    RăspundețiȘtergere
  39. expertgl spunea ....
    Da Elena, ai dreptate nu vom putea ridica excepţia de neconstituţionalitate, decât în cadrul unui proces. Eu, însă, am în vedere,initial, sesizarea Avocatului Poporului, ca în baza prevederilor art. 146, lit. d), art. 59, alin. (1), din Constituţie, care stabileşte că „Avocatul Poporului îşi exercită atribuţiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate în drepturile şi în libertăţile lor, în limitele stabilite de lege”, precum şi art. 13, lit. f), din Legea nr. 35/1997, care precizează că Avocatul Poporului „poate sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor”. Veţi spune că demersul nostru nu va fi luat în consideraţie. Şi acesta este posibil. Dar ce avem de pierdut?!
    col (r)Ion Vulpe

    RăspundețiȘtergere
  40. @ expertgl
    Din cate stiu eu la ultima judecare, avocatul poporului a fost sesizat dar nu a luat nici o masura.
    @ cezar
    Tu nu te linistesti mai nazbatie mica ,nici aici ?
    @ All si Elena
    Conform odioasei legi, pentru a se purcede la recalculare , trebuie ca noi personal sa ne/o facem, adica sa inaintam cerere. Eu personal nu voi inainta aceasta cerere. Sa ne spuna specialistii ce se intampla daca nu inaintam cerere, atata timp cat fiecare avem o decizie de pensionare.

    RăspundețiȘtergere
  41. @MICUTZU-LEGIONARUL te saluta. nu prea stai pe acest blog .nu-ti place albastru de Voronet?in alta ordine de idei sti cum e- fiecare lupta se zbate pentru ceea ce crede el ca e bun si corect.apoi nu ma simt bine, daca nu o enervez cel putin o data pe zi pe Maica Tereza-faci o mare prostie daca nu vei depune cerere de recalculare.in conformit. cu Legea(odioasa,dar principial corecta si impartiala si cu muuuulte posib. de imbunatatire)ti se va recalcula cu salariu mediu pe economie.ti-a zis UN specialist in..arme intrunite

    RăspundețiȘtergere
  42. ilie de la scularie27 iulie 2010 la 17:36

    Bre nea' Cezare...matale ai ceva cu L 164/2001...
    Se vede treaba ca ai iesit (ai fost imbrincit) la pensie de pe o functie mai mica decit ceea pe care fusesesi mai inainte (si functia aiasta noua , pe linga ca era mai mica , nu avea nici indemnizatie de comanda , si n-ai mai prins nici solda de merit ). Si de aici toata nasoleala cu ura matale fata de zisa lege...dar si fata de toti cei care n-or asteptat vremuri mai bune si-or iesit la pensie din virful carierei lor . D-apoi stau eu si ma gindesc , ca prostu' , cum o putea "Legea(odioasa,dar principial corecta si impartiala.." (cum zisesi matale) sa-ti faca o pensie mai mare... Ca doara
    n-ai fi fost pe 'cai mari' tot restul carierei , si numai in ultimul (ultimii ) an ai fost azvirlit la 'munca de jos'...iar la cei "profitori" ai legii 164 sa le scada pensiile ca or fi fost toata viata la baza scarii , iara in ultimele 6 luni au fost impinsi in virf (ca sa le iasa pensia mare)...
    S-apoi mai zici matale ca legea asta cu recalcularea este "cu muuuulte posib. de imbunatatire" ...si iar stau si nu ma pot dumiri...ori legea-i 'corecta si principial impartiala' ... ori are nevoie de atit de multe imbunatatiri ca mai bine ar fi data la gunoi...
    Eu is mititel in grade , s-am iesit la pensie de mult...dinainte de a se ivi L164...si stiu cum ii cind colonelul comandant al unitatii avea pensie mai mica decit spalatoreasa unitatii ...nou iesita la pensie... asa ca stai blind , si nu te mai strofoca atita pentru bagarea militarilor in 'sistemul public de pensii'.
    Valeu...c-am mai vazut si niste propuneri d-ale matale pentru imbunatatirea legii...Tare-as vrea sa te vad umblind sa-ti aduni actele ca sa dovedesti cele ce le propui...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri