Google Translate

marți, 6 iulie 2010

HOTĂRÂRE - Proiect privind metodologia de recalculare a categoriilor de pensii ... Legea nr. 119/2010

HOTĂRÂRE
privind metodologia de recalculare a categoriilor de pensii prevăzute la art.1 lit. c)- h) Legea nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, acordate în baza unor legi speciale
Având în vedere prevederile art. 3 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 441 din 30 iunie 2010
în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1 – În înţelesul prezentei hotărâri, prin sintagma “pensie de serviciu” se înţelege oricare dintre categoriile de pensii prevăzute la art.1 lit. c)- h) din Legea nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, acordate în baza unor legi speciale, derogatorii de la prevederile Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 2 – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, pensiile de serviciu, cuvenite sau aflate în plată, se recalculează prin determinarea punctajului mediu anual conform prevederilor Legii nr.19/2000.

Art.3 – (1) În cazul persoanelor cărora, la data acordării pensiei de serviciu, li s-a calculat şi punctaj mediu anual în sistemul public, conform legii, li se atribuie acest punctaj mediu anual în cadrul procesului de recalculare şi, implicit, li se acordă cuantumul corespunzător pensiei din sistemul public.
(2) Pensiile de serviciu care, conform legii speciale în baza cărora au fost stabilite au regimul unei pensii anticipate sau anticipate parţiale şi pentru care, la data acordării acestora, s-a calculat punctaj mediu anual în sistemul public, devin pensii pentru limită de vârstă şi se recalculează în conformitate cu prevederile Legii nr.19/2000, respectiv prin eliminarea diminuării, după caz, precum şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare.

Art.4 –(1) În situaţia persoanelor cărora, la data acordării pensiei de serviciu, nu li s-a calculat punctaj mediu anual în sistemul public întrucât nu erau îndeplinite condiţiile de vârstă şi/sau de stagiu de cotizare prevăzute de Legea nr. 19/2000, recalcularea se efectuează considerându-se a fi îndeplinite aceste condiţii.
(2) În cazul pensiilor de serviciu prevăzute la alin. (1) se calculează punctajul mediu anual corespunzător categoriei de pensie stabilită în baza legii cu caracter special.
(3) Sunt exceptate de la prevederile alin. (2) pensiile de serviciu anticipate care devin pensii pentru limită de vârstă, în conformitate cu prevederile art. 2 alin. (2) din Legea nr.119/2010, şi pentru care se calculează punctajul mediu anual corespunzător acestei categorii de pensie.

Art. 5 – (1) Recalcularea pensiilor de serviciu, prin determinarea punctajului mediu anual, se face pe baza documentelor existente în dosarele de pensii.
(2) La calculul punctajului mediu anual se utilizează:
a) stagiul complet de cotizare, în funcţie de data naşterii, prevăzut în Anexa nr. 3 la Legea nr. 19/2000, aşa cum este detaliată în Anexa nr. 9 din Ordinul ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 340/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare
b) stagiile de cotizare prevăzute la art. 43 sau, după caz, la art. 47 din Legea nr.19/2000.
c) stagiile totale de cotizare necesare prevăzute în anexele nr. 4 şi 5 din Legea nr.19/2000, în situaţiile prevăzute la art. 44 din această lege.
(3) În cazul în care la stabilirea pensiei de serviciu s-au avut în vedere perioade realizate în alte sisteme de asigurări sociale, neintegrate în sistemul public, punctajul mediu anual se va calcula ţinând cont de prevederile art. 194 din Legea nr.19/2000.
(4) La determinarea punctajului mediu anual se valorifică numai perioadele realizate până la data stabilirii sau, după caz, a recalculării pensiei de serviciu în baza legii speciale.

Art. 6 - (1) În vederea recalculării pensiilor de invaliditate, stabilite doar în baza unor legi cu caracter special, şi pentru care nu s-a calculat punctaj mediu anual în sistemul public, nefiind îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea nr.19/2000, stagiul potenţial se determină respectându-se prevederile art. 59 sau art. 60 din Legea nr.19/2000.
(2) În cazul persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare mai mic decât jumătate din stagiul de cotizare necesar în raport cu vârsta, prevăzut în tabelul nr. 3 de la art. 57 din Legea nr.19/2000, stagiul potenţial se determină ca diferenţă între stagiul complet de cotizare şi stagiul de cotizare necesar.
(3) Stagiul potenţial rezultat conform prevederilor alin. (2) nu poate fi mai mare decât stagiul de cotizare pe care asiguratul l-ar fi putut realiza de la data ivirii invalidităţii până la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzută în Anexa nr. 3 la Legea nr.19/2000, aşa cum este detaliată în Anexa nr.9 din Ordinul nr.340/2001, cu modificările şi completările ulterioare.
(4) Data ivirii invalidităţii este cea prevăzută în decizia medicală iniţială de încadrare în grad de invaliditate.
(5) Perioada în care persoana a beneficiat de pensie de invaliditate, numai în baza legii cu caracter special, şi căreia nu i s-a calculat punctaj mediu anual în sistemul public, nefiind îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea nr. 19/2000, nu constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în înţelesul prevederilor art. 38 alin.(1) lit. a) din aceeaşi lege.

Art. 7 – Pensiile de urmaş stabilite în condiţiile legii speciale se recalculează, după caz, din:
a) pensia pentru limită de vârstă, recalculată conform prevederilor prezentei hotărâri;
b) pensia de invaliditate gradul I, recalculată conform prevederilor prezentei hotărâri, în cazul în care, la data decesului, susţinătorul era beneficiarul unei pensii de invaliditate de orice grad;
c) pensia de invaliditate gradul I, stabilită conform Legii nr.19/2000, considerându-se îndeplinite condiţiile de acordare ale acestei categorii de pensie, în cazul pensiilor de urmaş stabilite conform prevederilor art. 68 alin. (10) din Legea nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările şi completările ulterioare.

Art.8 – Drepturile de pensie de serviciu recalculate potrivit prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale prezentei hotărâri se acordă pe baza deciziei de recalculare emisă de către casele teritoriale de pensii.

Art. 9 – (1) Conform dispoziţiilor art. 12 din Legea nr. 119/2010, prevederile prezentei hotărâri se aplică şi în cazul persoanelor ale căror drepturi de pensii de serviciu se stabilesc începând cu data intrării în vigoare a acestei legi.
(2) În cazul persoanelor prevăzute la alin. (1), casele teritoriale de pensii emit atât decizia de pensie de serviciu în baza legii speciale, cât şi decizia de recalculare a acesteia.
(3) Decizia prin care se stabileşte pensia de serviciu, nu produce efecte sub aspectul acordării cuantumului pensiei rezultat din aplicarea prevederilor legii speciale.
(4) Drepturile de pensie de serviciu sunt supuse automat procesului de recalculare prevăzut de Legea nr. 119/2010 şi de prevederile prezentei hotărâri. Cuantumul pensiei rezultat în urma recalculării este cel care se acordă şi se plăteşte beneficiarului, cu respectarea prevederilor Legii nr.19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, dacă legea specială nu dispune altfel cu privire la plata drepturilor.

Art. 10 - Modelul deciziei de recalculare se aprobă prin Ordin al Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale.

Art. 11 – Pensiile de serviciu care au fost stabilite în baza unor hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată se recalculează potrivit prevederilor Legii nr.119/2010 şi ale prezentei hotărâri.

Art. 12 - Pensiile recalculate conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale prezentei hotărâri devin pensii în înţelesul Legii nr.19/2000, ale cărei reglementări le sunt aplicabile.
Prim- Ministru,
Emil Boc
Click aici pentru: NOTĂ DE FUNDAMENTARE
_________________________
DA. "Avem probleme, Gogule!"
Tineti aproape!, ne vom lamuri curand!

V.Burcu

62 de comentarii:

  1. Domnule Colonel,
    Si eu am incercat un comentariu si am vazut ca nu a aparut.
    Sper sa fie o simpla greseala de apasare pe un buton si nu un sabotaj.
    Refuz sa cred ca Google nu ne asigura protectia blogurilor noastre!...
    De aceea l-am ales: pentru siguranta si pentru ca ne ajuta sa comunicam gratuit.
    Cu respect,
    Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  2. Am onoarea sa va salut!
    Am constatat, la o citire rapida a "Metodologiei de recalculare..." ca in art.1 se face referire doar la legile speciale ce se aplica categoriilor de personal specificate la lit.c-h din art. 1 al Legii 119/2010, iar in expunerea de motive ce insoteste "Metodologia ..." sunt stipulate in clar aceste categorii, din care LIPSESC militarii si politistii!
    Sunt colegi care stiu sau au cunostinta de anume "portite" ale legii sau un anume interes ca aceste omisiuni sa reprezinte altceva decat o "scapare" a celor ce au intocmit "Metodologia.." ?
    Sunt probleme cu postarea comentariilor!
    Am onoarea domnilor colegi!

    RăspundețiȘtergere
  3. NU!
    Google nu este vinovat!
    Avem "meseriasi" in IT care incearca sa ne incaere! Asta e! Sa fim ATENTI! Sa nu raspundem acestor provocari! Voi prezenta candva DOVEZILE!
    Stiu ce vorbesc!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. @cezar
    Esti un intrus!
    Un provocator de duzina!
    Nu stii sa faci distinctia dintre ce inseamna "pensionar militar" si alti "pensionari". Habar nu ai ce a insemnat "statutul cadrelor militare", "drepturi si obligatii", raspunderea penala speciala in cazul "militarilor"! Tu vezi doar ... eventuale "avantaje"! Pacat de tine! Este primul si ultimul raspuns pe care ti-l dau. Nu meriti atentia!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu am sesizat diferentele din metodologie.
    banuiesc ca pentru cei de art.1 al:a si b ,se va elabora o alta metodologie!?
    la t.v. pe o burtiera aparea stirea ca pensiile recalculate se vor plati de la 01.08,fara nici-o referire la categorii de personal(realitatea tv)

    RăspundețiȘtergere
  6. usor ca ti se umfla vena nea BURCU.uite ca nu stiu care-i diferenta ce e o crima? eu ma gandeam ca voi primi o explicatie,cand colo Burcu face spume. nu-i a buna. ce va frige atat de tare?

    RăspundețiȘtergere
  7. Recalcularea pensiilor fostilor militari va "intra" in "vigoare" dupa 5 luni. Punct. Restul ... sunt discutii, speculatii...
    V.Burcu - un fost pensionar militar

    RăspundețiȘtergere
  8. @all
    Ai nostri inca nu au terminat metodologia. Si care e problema? La noi sunt atat de multe probleme specifice incat nu stiu cum vor putea fi acoperite prin aceste norme. Iar timpul pentru recalculare e ... dezastruos de mic! Nu uitati de recalcularile in temeiul Legii 90/2007. Astea li se suprapun si ma ingrozesc de ceea ce va iesi in final.
    Asadar, sa inteleg ca am fost vizitati! Si eu care credeam ca din ... nestiinta nu pot posta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai oameni buni, voi sunteti visatori . Voi nu vedeti ca pe Basescu il doare in pupa si in prora de legislatia in vigoare , de constitutionalitate , de legi organice , de drepturi cetatenesti ? Ce mai e de analizat ?ELENAAAAAAAAAAAAA
    O RUGAMINTE : nu te mai invarti pe langa subiect , ca o gaina pe langa rama . Teminati cu teoretizarile si cu calculul variantelor . SINGURA VARIANTA A FOST ESTE SI VA RAMANE GASIREA UNOR AVOCATI DESTEPTI, SI CU GANDUL SI INIMA LA NOI, NU LA BANII NOSTRI , STRANGEREA DATELOR , FORMULAREA UNEI CERERI DE TRIMITERE IN JUDECATA SAU CUM S-O NUMI , SOLIDA BAZATA PE CAZURI EUROPENE , PE LEGISLATIA EUROPEANA IN PRINCIPAL, PENTRU CA CEA LOCALA E FACUTA ORICUM PRAF , SI PREGATIREA PENTRU CEDO. NU EXISTA ALTE SANSE . NU EXISTA ALTE VARIANTE .
    lASATI MUNCA IN COMISII CA ACOLO NU SE VA FACE NIMIC . A trecut momentul cand lupta se dadea in senat , camera deputatilor , parlament, comisii si comitete . BAKA ! Orientati-va oameni buni eforturile pe zona unde se poate face ceva . Nu asteptati minuni . Dumnezeii nostri au fost omorati de mult . Singura speranta e CEDO . Urmariti termenele , infatisarile , urgentati deciziile oriunde ar fi , si pregatiti materialele , traducerile , avocatii pentru CEDO . Orice alte discutii sunt sterile , inutile si obositoare .

    RăspundețiȘtergere
  10. pisoias ti s-a aprins ochisorul ala deschis de cat te-ai ambalat.pe bune imi place cum le dai sarcini nu se vor gandi sa te unga sef?daca nu,numai iei au de pierdut.problema este ca te cam grabesti PISOIAS si le dai sarcini VERY proaste. fi atent aici:1. la CEDO nu poti ajunge pana cand nu ai o hot. judec. definitiva[asta dureaza fix 9ani]2.cred ca speta nu intra in competenta CEDO.3.Ii ORIENTEZI pe o directie gresita ,adica :recuperarea drepturilor pierdute-FALS.OBIECTIVUL MAJOR al SCMD ar trebui sa fie promovarea unui proiect de lege nou in strict acord cu NATO siUE pentru a reda pozitia de militar activ sau rezervist;[sub nici-o forma L164]s-ar putea lua in calcul proiectul unui nou statut al cadrelor militare in care sa se defineasca si pozitia rezervistului.Cred ca aceasta-i calea de urmat sprijniti fiind de statutul membrilor NATO.daca se va insista doar pe niste recup. banesti pentru cativa care oricum au fost prvileg.NU SE VA OBTINE DECAT OPROBIUL PUBLIC si altele asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  11. cezar-incerc sa va inteleg.toti, se pare ca avem pareri bine conturate,de neschimbat,unice prin adevarul pe care-l credem.sper sa ma insel crezand ca sunt doar plati curente si nu rafuieli!
    ce vi se pare ne la locul lui dorinta membrilor de sindicat,si numai a lor,de a-si apara pensiile?
    formularea de privilegiat spusa in comentariu ma face sa cred ca nu ganditi ca si pensionarii nostri si atunci ar trebui sa va exprimati parerea pe un alt blog.
    nu sunt exclusivist ,iar de raspuns o voi face atunci cand veti purta un NUME.
    si eu am multe de criticat.am hotarat impreuna cu colegii mei sa acceptam in acest moment hotararile,asa cum au fost ele formulate de o vreme incoace.in sindicat sunt convins ca nu pot exista doar doar 2-3 pareri spuse mai apasat pe o pagina menita sa modereze decat sa destructureze.

    RăspundețiȘtergere
  12. @scorpio
    Pe cuvant ca stim ce avem de facut!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cezare Cezare , un lucru e clar la tine, nu ii ai la inima pe militari, vorbesti de pe pozitii opuse,nu e prima oara cand vorbesti despre drepturile militarilor ca depre drepturile cuiva cu care nu te identifici . Poate ma insel dar asta e impresia pe care o lasi . Privitor la "sarcinile " pe care pretinzi ca le dau, te insel . Nu sunt in pozitia de a da sarccni, nici nu imi doresc . Imi spun doar parerea si eventual sugerez .Spre deosebire de tine insa , eu o fac in speranta ca militarii isi vor recastiga drepturile pierdute . Nu vrem altele , nu vrem mai mult , decat sa nu ni se calce in picioare drepturile . Ca tie ti se pare ca e prea mult , sau inutil, e punctul tau de vedere , indiferent din ce secta ai face parte . DFar nefiind parte integranta a rezervistilor militari , ai putea sa te abtii in a da tu sfaturi pe probleme ale militarilor . . Cred ca asta voia sa spuna si domnul Stramb. Nu intru in polemica , nu incerc sa te conving ca e mult mai usor, mai bine si mai corect sa aperi ceea ce ai decat sa castigi ceea ce nu ai avut niciodata . E o chestie prea complicata pentru tine si oricum nu vei intelege . In ceea ce priveste sansele noastre, dragule, stiu si eu ca pana la CEDO trebuie s atrecem prin faza nationala . Spuneam doar sa lasam celelalte lupte inutile , care ne secatuiesc de forte si puteri, sa ne concentram fortele pe partea juridica sa facem totul ca sa scurtam termenele cat mai mult posibil, ca sa ajungem mai repede acolo unde avem sansele de a castiga . In tara , cat e Basescu la putere nu se va castiga nici un proces impotriva statului roman.Elena ,daca stii ce ai de facut spune macar cum stam cu procesele ca am auzit ca te-a intrebat lumea si nu ai stiut ce sa spui .Scrie pe paginile filialelor . Rusinicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  14. @scorpio
    In privinta proceselor pe care SCMD le are deja declansate prin cabinetul dnei av. Barla am postat raspunsurile. Atata timp cat acestea sunt accesibile tuturor - si membrilor, si nemebrilor de sindicat - e suficient ATAT. Daca nu sunteti multumit de cat am spus si vreti mai multe detalii sunt in masura sa le dau, pe adresa privata de mail, direct sau prin intermediul presedintelui de filiala.
    Daca spun ceva, nu e bine ca de ce spun!!!! daca nu spun, nu e bine ca de ce nu spun!!!
    Si, iertata sa-mi fie impertinenta si insistenta, dar chiar stiu!!!!! Numai ca la lentoarea justitiei de la noi nu am cum sa prezint rezultate imediate.
    De ex. In luna mai la noi la Bucureti, (auzeam de la avocatii cu care lucrez) pe litigii de munca, se dadeau termene in iunie 2011.
    Am mai spus-o si o repet: voi fi mai rezervata cu informatiile, indiferent ce critici mi se atribuie. In fond, apar nu numai interesul unui grup de oamnei, ci si propriul meu interes! De ce mi-as face singura rau!?

    RăspundețiȘtergere
  15. Elena , incepi sa te superi, ca mai toti oamenii, cand li se reproseaza ceva . E de inteles, oricat am vrea sa fim de obiectivi nu putem . 1 . Ti-am laudat efortul si munca depusa intotdeauna
    2 nu te atac , nu am nimic personal cu tine , te apreciez pentru ceea ce macar incerci s afaci
    3 .datele pe care spui ca le-ai afisat vizavi d eprocese , sunt neconcludente . Cineva (din interiorul SCMD , de la o filiala , iti propusese sa faci o legenda cu datele despre procese . Ai motivat-cel putin asa spune in comentariul lor, parca caracalul si craiova , ca nu ai primit datele de la casa de avocatura . Atunci de ce o mai scalzi ? Care sunt relatiile cu aceasta casa a doamnei BARLA ? Dansa face ce vrea , sau face ce i se cere ? Dansa nu da informatiile care i se cer sau da numai ce ii convine ? Daca vine doar " dupa onorariu" sa ne lase . De ce nu spuneti lucrurilor pe nume , de ce nu informati oamenii cu date reale si ii aburiti cu declaratii de genul asta " stim ce facem "? Nu spune nimeni ca nu stiti, ar fi culmea sa faci ceva si sa nu stii ce faci , dar se mai intampla sa nu stii cum sa faci ce faci, sau sa faci gresit .
    4.spusesem mai inainte ca data fiind situatia legislativa , vacanta parlamentara , inutilitatea incercarilor prin camere , sa ne focalizam pe procese si grabirea lor prin presarea avocatului sa micsoreze termenele la minime( acolo unde tine de el) conform legii, si pregatirea documentelor pentru Cedo, printr-un studiu intens al legislatiei europene si identificarea unei case de avocati care sa ne reprezinte cu adevarat acolo . Ce e rau in aceste propuneri ?
    5. Nu pun intrebari pe mail pentru ca ceea ce intreb eu e de interes general, nu simple curiozitati personale, iar raspunsul trebuie sa il cunoasca toti .
    6. Hai sa fim seriosi , ai dat in paranoia lui Dogaru si Pricina care vad dusmani peste tot si intra cu ochelari de soare in masina cand ploua ca sa nu ii recunoasca paznicul din parcare ? Ce e secret in intrebarile pe care le-am pus , de cine te feresti si ce date sunt confidentiale , sau ce ar putea face dusmanii cu informatiile pe care ti le-am cerut ?
    Pastreaza -ti ratiunea Elena si nu te lasa imbrobodita de "pericolul" atacurilor de tip "stahanovist " "stalinist""trotkist", " maoist" "titoist", " Pricinist". Eu speram sa ii vindecati voi cei cu mintea limpede pe bolnavii din conducere , nu sa va imbolnaveasca ei .
    Sanatate si putere de munca .

    RăspundețiȘtergere
  16. @STRAMB-cu tot respectul fata de dv.va spun ori ca nu cunoasteti ce <<a facut l164''in 2001pentru pensionarii militari iesiti pana in dec.2000, ori va faceti ca nu stiti si atunci nu-i frumos.DV. ca si altii sustineti poz.A 15% de avantajati si atat.Eu doresc si am dorit O lege noua egala pentru toti si ,,sa ne avem ca frati"-care-i problema? @PISOIAS-da pisoias ai simntit[cu ochisorul tau deschis] nu-i am la inima pe acei ,militari-15%' care prin efectele perverse ale leg 164 ne-au dat deoparte pe ceilalti 85%.sti matale ca in momentul de fata inca mai sunt vre-o 15.ooo care asteapta o amarata de recalculare pt.spor de vechime si cond. speciale?DV. si cei care se mai erijeaza in luptatori pt. drepturile castigate luati acesti bani din 2001.este corect nu? SI asta-i doar un mizilic fata de ce s-a pierdut.Ceea ce ma revolta e ca nici unul nu puneti problema ,pentru o REPARATIE generala si de lunga durata.DV. vreti numai recastigarea unor drepturi.din punctul meu de vedere aceste drepturi desi au fost legale-intamplator nu sunt deloc morale.m-au mai injurat si altii dar am avut dreptate[am spus ca L164 va muri si asa a fost] Acum va spun ca pe LINIA pe care mergeti veti avea doar ,SUCCESURI' dar nu veti castiga nimic.PS. mai nou vad ca,,stati" toti in spatele lui ELENA si vreti sa va rezolve.chiar e singurul jurist capabil? unde sunt col. gen. de justitie.?fara a avea ceva cu pers.dumnealor Sindicatul trebuie condus de un ofiter care am inteles[de pe blog]ca nu are sc.militara iar altul care a muncit in armata cu aparatul de filmat? intreb si eu ca prostul- oare unde sunt comandantii de regimente,de divizii,de corpuri de arm.sefi de state majore etc.ACUM PISOIAS ASTEPT INJURATURILE

    RăspundețiȘtergere
  17. ilie de la scularie8 iulie 2010 la 11:30

    @cezar
    Am avut 2 colegi 'Cezar' : unul era suflator la bas-alamuri (deci nu militar) , iar celalalt...este in puscarie , deci nici el nu (mai) este militar...Dupa cum vorbesti , ai putea fi oricare dintre ei...Nu L164 a provocat diferente intre cei iesiti la pensie inainte/dupa 2001. Eu am iesit la pensie pe L 3 +Decr.214/77...asa ca nu-mi vorbi de binefacerile includerii militarilor in sistemul public de pensii...In 2000 un fost comandant al unitatii (colonel , 'de 3 caciuli'...daca stii ce inseamna aceasta unitate de masura) avea pensia mai mica decit o spalatoreasa din unitate (proaspat iesita la pensie)...si la mare distanta (in minus) de soferii salariati civili ...

    RăspundețiȘtergere
  18. @cezar,
    Azi postarile tale ma determina sa-mi RECONSIDER pozitia fata de tine. Azi am inteles adevarul: esti fara indoiala de-al nostru, militar cu "necazuri, amaraciuni", generate de inechitatile "legilor" lu'peste. Iti dau dreptate. Asa este. Dar ...

    NU SCMD sau membrii acestui sindicat sunt vinovati. Epurarile politice de dupa '89 au existat in diferite FORME si VARIANTE. Un singur exemplu: amintesc aici aberanta reducere cu 25% a aparatului de "securitate". Cunosc locotenenti si lt.maj. inlaturati in baza "lu'25%", dar mentinuti pana mai "ieri" indivizi care ar fi trebuit sa raspunda poate ... penal. A fost drept?

    Am citit TOT ce ai scris pe acest blog. Am VAZUT ca ai si idei bune, chiar valoroase. Daca renunti sa te mai dai, in limbaj, desigur, la "venele" noastre, am CERTITUDINEA ca vei deveni un VALOROS coleg -partener de dialog/discutii! (Apropo... stii ca eu chiar am probleme cu ... venele? Ai nimerit la fix! Din pacate, pentru mine!)
    Fii binevenit, Cezar!
    Cu prietenie,
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  19. Hopa ...
    @ilie de la scularie
    Te salut si pe tine si iti iert limbajul ... de ieri, de azi! Dar ...
    Te rog ceva: hai sa fim cu totii COLEGI, PRIETENI, oameni de dialog!
    Inclusiv cu "suflatorii la bas-alamuri", cezar, scorpio/PISOIAS, etc. etc. etc.

    Hai sa CAUTAM impreuna SOLUTII, sa renuntam la lupte fratricide, limbaj neacademic. Hai sa ne unim! Sunt mult mai multe "care ne leaga", prin comparatie cu cele care ... ne despart, ne dezbina!

    Dezbinarea, a fost un SCOP al PUTERII de dupa '89, fiind folosite intensiv manipularea, dezinformarea! Sa le dovedim ca le-am inteles JOCUL, ca nu suntem dispusi sa continuam!

    Fii si tu, binevenit!
    Cu prietenie,
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  20. ilie de la scularie8 iulie 2010 la 12:57

    @Admin...
    Nu eu am inceput...

    El (ei...ca , de fapt , sint mai multi) ne ataca oricind , oriunde si din orice pozitie...
    Acum ca am fost declarati oficial 'cancerul societatii romanesti'...macar cu atita sa ne alegem si noi : sa le dam peste bot de fiecare data cind ies in lume...

    RăspundețiȘtergere
  21. @all
    Exista portalul instantelor de judecata. Luati nr. de dosar de pe pagina Sindicatului, accesati si ... informati-va! Asta ca sa nu mai avem dubii - ca nu-stiu-cine minte, ca ascundem date etc.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ BURCU-doamne ajuta ca ati ajuns la aceasta concluzie inainte de a ma,, condamna"-definitiv.Multum. de invitatie,raman pe fir fara a promite ca voi fi cuminte.O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  23. Cezarica Cezarica!!
    Pai baiatul tatii, de ce nu spui ce te doare ? De ce ne urasti tu pe noi, sau pe cei care au pensie mai mare ca tine ? Ce noi am facut legea? Sunt de acord ca la functii egale , conditii egale de pensionare sa fie si pensiile egale . Nu sunt de acord nici eu ca un Subofiter iesit la pensie dupa 2000 sa aibe pesnia mai mare decat un general iesit la pensie in 1999 . Daca asta te doare pe tine , pune tata degetul pe rana , spune ce te doare , si sunt de cord cu modificarea legii in partile ce fac aceste nedreptati si discriminari .Personal sunt impotriva oricarei discriminari de orice natura si a oricarei nedreptati . Nu sunt un meschin , nu imi apar drepturile mele in defavoarea altuia care are aceleasi merite . Dar nu Legea 164 trebuie schimbata in totalitate ci numai anumite articole din ea, care fac aceste nedreptati. Acuma ai venit de acasa . Nu stiam ce te supara . Iti sustin punctul de vedere . Dar si tu trebuie sa admiti ca e mult mai usor sa aperi o lege (cu modificarile necesare) decat sa initiezi una noua . Legea 164 cu modificarile respective e mai buna decat cea actuala .Dar ... la cat te-ai rugat tu , Dumnezeu ti-a ascultat rugamintile si a nivelat toate pensiile militare , din pacate nu in sensul dorit de tine sau de noi . Asta doar daca nu ai mers pe pricipiul caprei vecinului. Nu cred sa fii chiar asa meschin in durerea ta .
    Nea Ilie de la scularie , cum e cand esti impuscat degeaba de colegii tai ? Inainte de a da in cap cuiva , uita-te bine daca nu cumva esti tu ala pe care vrei sa il lovesti .
    Elena , m-am uitat pe pagina juridica si nu am vazut nimic . Ca sa nu te obosesti scriind , fa te rog un copy-paste unde spui matale ca ai info despre procese si pune-mi si mie aici sa vede si eu in ochii mei . Multumesc anticipat .
    Uite cam cum as vrea eu sa fie informatia aceea:
    Dosar 23584 SCMD contra Guvernul Boc , obiectul dosarului , Legea 329 :

    21.10 2009-introducerea actiunii

    21.11.2009-prima infatisare , declinat pe motiv de ..
    21.12.2009. a doua infatisare , trimis la .. pentru .
    Urmatoarea infatisare .. 21.08.2010 la tribunalul ... ora ....sala ..

    etc etc etc .
    Ce zici , se supara doamna Barla daca ii ceri sa faca situatia asta complexa ?Sau o cunoaste cineva ?Daca nu se poate , spune si cunosc eu pe cineva care poate sa faca un soft sa intocmeasca o astfel de situatie .

    RăspundețiȘtergere
  24. sunt un maior nbc scos la pensie de ord 07 din 1998 prin desfiintarea u.m.pina in 2008 am avut o pensie calculata conform legilor din 1998,in2008 am primit o noua decizie de pensionare avind la baza legea164/2001,art53 legea90/2007 art2 rezultina o marire apensiei cu 295roni . aici intervine nedumerirea mea !nu sa recalculat toate pensiile celor care au iesit la pensiepina in aprilie2001? celor care nu li-sau recalculat inseamna ca nu au avut solda de merit,indemnz.de comanda indemnz.de dispozitiv sau altceva . nu inteleg supararea celor iesiti inainte de aprilie 2001 privind calculul pensiilor

    RăspundețiȘtergere
  25. @Anonim D-l mr.r. are dreptate! Rog pe TOTI cei care au nelamuriri sau probleme de natura JURIDICA, sa detalieze AICI, sau sa scrie un e-mail, pentru a primi un punct de vedere de la JURISTII SCMD, cititori si colaboratori fideli ai acestui blog. Va vom ajuta cu placere, stimati colegi. Unde-i unul, nu-i putere ...
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  26. refuz sa cred ca vocabularul suburban folosit de unii de mai sus sunt cadre militare active sau in rz.in 25 de ani de ofiter activ in discutii nu am auzit asemenea cuvinte jignitoare si vulgare sper sa fiu scuzat de aceste observatii

    RăspundețiȘtergere
  27. pt admin ce face conducerea ANRMRR privitor lanoua recalculare a pensiilor?

    RăspundețiȘtergere
  28. @pisoias- fa matale urmatoarea inmultire CEZAR ori85%din cadrele militare[indiferent de grad]aflate in pensie si afli numarul exact al celor care bleastemaL164.Acum este prea tarziu sa se mai faca reparatii[am urlat de un an pentru asa ceva si m-am ales numai cu injuraturi..]Cred cu tarie ca acum se poate argumenta cu faptul ca parem niste ciudati printre aliati si se poate FORTA o lege identica cu a lor. DA IDENTICA DOMNULE FARA SMECHERII ROMANESTI. crezi ca ma ia cineva in serios? SIND. vrea l.164 si atata [le trebuie o trepanatie],ARISTOCRATIA de la centru nu se implica inca mai spera. vorba ceea spermata de geaba.DECI viitorul pare sa fie L119BOC care sincer vorbind la nivel de principiu e corecta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Dintre toate opiniile de pana acum, singura realista este cea a lui Scorpio. V-o spune - fara falsa modestie - un jurist{inclusiv constitutionalist) bun si care s-a documentat, interesat fiind, inca de anul trecut, cand s-a pus prima data problema asumarii. Am toate datele/argumentele juridice specifice, pe care le-as pune in sprijinirea unui avocat specializat pe actiuni la CEDO. Oricum, legea are mari lacune de fond si tehnica legislativa,care discrimineaza evident si flagrant pensionarii militari fata de magistrati. Va supun atentiei doar doua aspecte: 1)obiectia de neconstitutionalitate a fost depusa de I.C.C.J.pt.dispozzitiile art.1 lit.c,ale art.3 si ale art.12 ale Legii nr.119/2010,iar Curtea le-a declarat neconforme doar pe cele de la art 1 lit.c, desi trebuia sa se pronunte "expressis verbis" si la cele ale art.3(privind recalcularea). Astfel, cele doua camere ale Parlamentului, daca erau corecte, puteau sa-i includa si pe magistrati la recalculare, printr-o reformulare,cand au pus de acord textul legii cu cerintele Curtii: 2)va intreb: ati mai vazut D-vs., vreodata, o lege cu asemenea implicatii juridice,si care sa nu aiba "DISPOZITII FINALE"? Pai, aici trebuia sa se reglementeze legile care se abroga (Legea nr.164/2001 si toate "legile speciale"), la intrarea in vigoare a noii legi, ceea ce nu s-a facut.E un avantaj pt.noi, dar prostii nu realizeaza acest lucru esential! Un lucru va mai spun: normele metodologice de mai sus sunt foarte dezavantajoase pentru pensionarii aflati in plata. Daca asa le vor face si pe ale noastre, vai de capul nostru. Intuiesc ca ne pregatesc o capcana neplacuta, la care noi sa nu putem reactiona in instantele romanesti.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Anonim, Citez: ce face conducerea ANCMRR privitor la noua recalculare a pensiilor? Incheiat citatul.

    Stimate vizitator, este o intrebare la care as fi bucuros sa pot raspunde! Din pacate, sunt prea mic si departe de aceasta CONDUCERE, pentru a va putea raspunde!

    Oricum, ma gandesc ca SUNT si ei preocupati, fac totusi ceva!

    SCMD am vazut ca nu este privit cu ochi buni, spre regretul meu, al nostru tuturor, de CONDUCEREA ANCMRR.
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  31. @Marian,
    Te salut si apreciez comentariul tau. Este corect, profesionist! Ar fi bine sa-l repostezi putin mai sus, la "Ganduri amare, probleme cu caru ", ori sa revii cu un altul, la fel de VALOROS!

    Iti multumesc pentru colaborare! Cu cativa ca TINE, am merge ffff repede si ajunge unde trebuie!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  32. Cezarica, ia fa matale o socoteala scorpio X 200000000 si vei afla cata lume injura guvernul Boc si toate legile pe care le scoate inclusiv legeqa unitara a pensiilor , care chiar daca in motivatia pare o lege corecta , in modul de aplicare incalca mai multe legi si articole constitutionale sau ale dreptului european . Cand veti intelege ca pe ei nu ii intereseaza nici aceste aspecte , nici cate articole ale constitutiei incalca , nici cat vor fi nevoiti sa plateasca dupa ce vor pierde procesele la CEDO . De fapt aici e smecheria lor . ca ei nu vor plati, vom plati tot noi, cei multi si prosti , iar ei isi vor pastra averile si formele . Nu Basescu sau Boc vor plati i statul roman , umflatii de bugetari . Asta e culmea ironiei . Ei ne jupoaie , noi ii dam in judecata , castigam si apoi tot noi platim si daunele . Dar de data asta , cerute de noi, si obtinute prin decizie a CEJ . DIABOLIC DI-A -BO-LIC . Pana atunci insa , ne vom certa ca prostii pe aici si ne vom manca nervii unul la altul pentru nuante si interpretari .Si ne vom injura o generatie pe alta , in loc sa ne strangem in fata portilor de la palatele noilor CIOCOI,sa le faramam, sa ii luam de chica si sa ii scoatem in fata lumii, sa mai faca niste promisiuni electorale . Si apoi dupa ce le tabacim pielea sa ii intrebam daca sunt asigurati !

    RăspundețiȘtergere
  33. ANONYMUS, hai s ate lamuresc eu :
    ANCMRR decis sa ceara membrilor sa isi spuna punctul de vedere vizavi de propunerea de a face o scrisoare de intampinare conducerii de artid si de stat pentru a se reveni(pastra ) legea 164. Deci nici macar gand sa dea pe cineva in judecata , sau ceva de genul asta . Acuma , daca cineva va crede ca s-au desteptat si isi dau seama ca isi pierd pensiile , va inselati . Manevra e alta . Isi dau seama ca odata cu aplicarea noilor legi, isi vor pierde toti membrii, care se vor inscrie cu mic cu mare prin SCMD sau alte asociatii care s-au luat la tranta cu BOC. Si ce au zis ei ? Ia sa le aratam noi la tovarasii nostri ca si noi ne vom ocupa de pensiile lor , si asa nu vor mai pleca de la noi . Si hopa cu lista de " aderenti " la propunerea respectiva . Care de la faza de propunere , pana la faza de actiune , va trece prin atat de multe faze incat cei care se vor trece pe lista nu vor mai apuca sa se si vada repusi in drepuri .Mai vrea cineva lamuriri ? Pentru cei cu probleme de vedere , va recomand morcovii, fac minuni . Si sunt buni si pentru momente mai grele, cu frunze cu tot .

    RăspundețiȘtergere
  34. @scorpio
    Cum, Doamne iarta-ma, sa nu inteleaga NICI ACUM ca isi pierd pensiile?

    RăspundețiȘtergere
  35. PIS>PIS nu am stiut ca-i injura si bulgarii si ucrainienii si nemntii si francezii---sau tu ai bagat un zero in plus? oricum dintre romani 5 mil. i-au votat asa ca mai bine ar sta in fata oglinzii si s-ar injura fiecare pe sine [apropo intre noi tu...pe cine?]

    RăspundețiȘtergere
  36. @ELENA-nu dezimforma,inca nu-si pierde nimeni pensia. mai dormiti si voi daca vreti sa fiti lucizi adoua zi

    RăspundețiȘtergere
  37. Da Cezarica , vigilent ca intotdeauna ,sory, mercic pt corectie . Un 0 in plus sau in minus , dupa virgula oricum nu mai conteaza .
    Elena , vrei dovada ca e asa cum spun eu ? Pai fa o socoteala cati rezervisti are UNCMRR si cati SCMD si vei vedea cati botanisti si cati realisti sunt in armata .Ei cand se intalnesc la sedinte , li se spune " stati linistiti, ne-a asigurat tovarasul Oprea ca nu se va umbla la pensii. Daca se umbla isi da demisia . L-ati vazut dandu-si demisia ? NU , DECI STATI LINISTITI .Daca ati confrunta listele ANCMRR cu cele ale FNI si Caritas, ati ramane cutremurati cate coincidente de nume veti gasi ."Si saracii colegi, isi spun 'da domne , asa e , pana acuma cum a spus el asa a fost: a spus ca ne da bilete de tratament, ne-a dat , a spus ca ne avanseaza , ne-a avansat , a spus ca ne face CAR, ne-a facut, a spus ca ne invita la depuneri de coroane , ne-a invitat, pana acuma nu ne-a mintit . Sa avem incredere in tovarasu, si sa nu ne lasam dezinformati de sindicalistii astia , care vor doar sa puna mana pe biletele noastre de tratament , casele de odihna ale armatei si cotizatiile noastre . "
    Dar mai sunt cateva luni, poate chiar foarte putine si vor ramane cu buzele umflate . Atunci se vor rupe portile . Ar trebui inchise atunci si sudate . Pentru ca in lumea asta doua lucruri se platesc domnia si prostia .Ar trebui ca atunci sa plateasca prostii o taxa suplimentara pentru lunile cat au crezut in promisiunile tovarasilor . Pentru cei ce se vor inscrie in sindicat dupa momentul adevarului, propun o taxa de inscriere inzecita . Nu din rautate , dar asa ca lectie de viata . I-as spune taxa botanistilor .

    RăspundețiȘtergere
  38. ,,FELICITARI" SINDICATULUI pentru ca in sfarsit a AFLAT-oare de unde ? ca mai sunt inca vreo 15000 de pensionari care asteapta de 3 ani o amarata de recalculare si mai ales, pentru ca s-au gandit sa-i sprijine dar numai cu o conditie-SA FIEEEE MEMBRI DE SINDICAT [imi mentin pozitia va trebuie o trepanatie, dar repede]

    RăspundețiȘtergere
  39. Cezarica,
    Iti ramasesem dator cu un raspuns , vizavi de unii cu aparatul de filmat . Daca mi-ai citi comentariile ai vedea ca iti impartasesc opiniile vizavi de modul in care este condus si reprezentat acest sindicat . Nici nu mai stiu d ecate ori am spus ca avem nevoie de conducatori , de lideri de sindicat , nu de propagandisti, si absolnenti de Stefan Gheorghiu.Pentru aceste opinii ale mele am fost scuipat, injurat, facut tradator, platit in solda lui Basescu sau Oprea , Dogaru m-a numit inamicul public numaru 1. Mai nou, incepe sa cada ceatza. S-au mai desteptat unii si au inceput s avada ce eu vedeam de acum 8 luni de zile si dupa cum vezi, nu ma mai impusca lumea . Unii -chiar dintre oficialii din teritoriu -au inceput sa isi exprime punctele de vedere diferite fata de Dogaru, Stramb a vrut sa demisioneze dupa intalnirea de la Alba -Iulia , scarbit de proasta organizare si lipsa de maturitate .Nu mai insist acuma si nici nu repet ceea ce spun de luni de zile .NU AM LOVIT NICIODATA IN ACEST SINDICAT SI NU VOI LOVI NICIODATA, DAR NICI NU VOI ACCEPTA DOCIL O CONDUCERE DEZORGANIOZATA , COPILAREASCA , VISATOARE , A UNOR OAMENI CARE NU AU CONDUS NICIODATA ALTCEVA DECAT MASINA PERSONALA . M indoiesc ca domnii Dogaru si Pricina au fost macar comandanti de companie . Daca ar fi fost ar fi avut habar ce inseamna sa conduci oameni , sa fii comandant, sa stii ce astepata oamenii de la tine cand ii conduci . Sa ma ierte , dar ei si inca cativa , habar nu au sa dea un ordin de lupta . Nu spun acuma ca asta ne trebuie , ca vreau strategi cu priceperea lui Napoleon , dar sa aibe macar habar de armata si de actul conducerii .Asa ca nu te voi injura Cezarica draga . Nu de alta , dar nu mi-am injurat in toata cariera nici subordonatii, nici colegii nici prietenii . Recunosc ca mi-am mai injurat sefii, dar in barba, marunt , nu de frica ci de obida.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cezarica cezarica ,
    1. copilul care nu lange , nu primeste tata
    2. rolul unui sindicat este sa apere drepturile membrilor sai
    3. pana acuma acest sindicat face tot ce poate (chiar daca nu f bine si nu suficient ) ca sa isi ajute platitorii de cotizatie .
    4. daca un membru de sindicat sau mai multi cer apararea unor drepturi, acest lucru este discutat si se trece la treaba .
    5. Sindicatul si sindicalistii nu se lupa cu morile de vant, pentru drepturile unora care nu spun ce ii doare .
    6 Luptam si pentru drepturile militarilor activi care-deocamdata- nu pot lupta si le e teama sa se inscrie in sindicat , ca si pentru toti rezervistii care ni se adreseaza .
    7. poti conta pe Vasile , e jurist, da-i cazul tau si daca situatia este asa cum este si sunt mai multi in cazul tau(spuneai de 15000) iti garantez ca aspectul asta va fi pus e tapet si personal voi face lobby pentru a fi preluat de sindicat si inaintata actiune in justitie sau inaintat proiect de modificare a legii .
    8. Te doare daca te inscrii in sindicat totusi ? Sau ai alta optiune ? Sau nu te inscrii din cauza lui Dogaru sau Pricina ? Stai linsitit ei vor cadea , sindicatul va ramane .Si basescu credea ca el e PDL-UL si acuma isi cauta casa prin alte partide . Nimeni nu e profet in tara lui.

    RăspundețiȘtergere
  41. @pisoias;multumesc pt.amabilitate, dar eu mi-am rezolvat,facand scandal bineinteles[de fapt ca sa respectam adev.am inceput de prin 2002 si nu singur cu cei pe care i-am putut mobiliza. am trecut pe la 3 ministrii ai ap.care spre cinstea lor nu ne-au respins ci ne-au dat dreptate de fiecare data[d.TINCA,d.MELESCANU d.ATANASIU] partea drag.era ca memoriile cu rez. ministrilor erau directionate spre casa de pensii de unde ne veneau raspunsuri[erau oblig sa rasp.la rez. ministrului nu?]foooarte suparate.semnate in genul:director adjunct col[r] x-acesta fiind pina mai ieri activ ,iesit la pensie cu tooooate drept. si angajat a doua zi director--frumos nu?Unii dintre acestia se vaita ca le este taiat dreptul constitutional la munca[au incercat la privat, cine i-a oprit]. in concl.dati anunturi ca-i ajutati pe toti indiferent daca e membru sau nu-si cu primul cupon recalculat transmiteti-le sanatate si sal. din partea sindicatului. Eu nu sunt membru pt. inca nu m-am regasit in vre-o idee a sindicatului,desi i-am urmarit cat a fost posibil activitatea[fara sa fiu cinic se poate spune ca acum este numai SIND. CELOR PESTE 3000-poate am si eu nev. de o trepanatie cine stie?] o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  42. Si ce ai vrea atunci sa faca sindicatul, fara "cauze " ? Sa schimbe legile , ? Nu poate , nu este organ in drept . Sindicatul poate doar sa conteste . Ce, atata timp cat nu exista obiectul muncii ? Sa vina oamenii, cei in cauza cu jalbele in protzap, si atunci avem un caz . Dar asa doar stiind ca sunt oameni care au probleme , nu le poti rezolva problema . In al doilea rand , daca sindicatul nu te atrage ce faci pe aici ? Bagi batzul prin gard ? Nu e frumos , dai peste un dulau mai mare care sare gardul si iti rupe pantalonii.
    Si o intrebare de curiozitate . In peregrinarile tale pe la pensii militare , nu ai dat si peste unul MIHAI CONSTANTIN ?Sper ca te-a rezolvat , ca e baiat de treaba , uite e presedinele filialei Ramnicu Sarat.

    RăspundețiȘtergere
  43. @cezar - e ultimul raspuns pe care vi-l dau

    1. Cf. legii, "Organizaţiile sindicale apără drepturile membrilor lor, ce decurg din legislaţia muncii (adica, in principal, drept la munca, drept la pensie!!!!), statutele funcţionarilor publici, contractele colective de muncă şi contractele individuale de muncă, precum şi din acordurile privind raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici, în faţa instanţelor judecătoreşti, organelor de jurisdicţie, a altor instituţii sau autorităţi ale statului, prin apărători proprii sau aleşi.
    În exercitarea atribuţiilor lor, organizaţiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acţiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acţiune în justiţie în numele membrilor lor (...)"

    Asa ca ... cine are nevoie de o trepanatie!?
    Cum sa actionez in numele ... vecinului?

    2. La o alta postare, nu mai stiu pe unde, da; nu-i bai! cand am zis ca isi perd pensia m-am referit la faptul ca li se va diminua atat de mult incat ... Cum pare o diminuare cu un procent de vreo 70% a pensiei (date furnizate de specialistii de la MApN).In fine, voi fi mai atenta la postari.

    @Scorpio
    Cred ca pana la urma am putea sa ne intelegem! Oricum, eu nu am de gand sa ma schimb!

    RăspundețiȘtergere
  44. @BAIETI SI FETE;am intentionat sa inchei pe ziua de azi,ca vorba ceea-trebuie sa mai si mananci-dar uite ca nu se poate.EU v-am recomandat respectuos sa mai si dormiti mai ales noaptea pt. ca uite :NU ATI INTELES NIMIC,dar nimic.ba va mai si contraziceti in zelul de a-mi baga sub nas paragrafe de legi. apropo;cadrele militare[in pensie ]ce contract de munca si cu cine au incheiat[pt,E.] 2.NU va cere nimeni sa schimbati legi[asta am facut noi din 2002 si pana acum.]ci sa-i ajutati sa se aplice legea care exista de vre-o 3 ani,ca ultim amedamen ce am putut obtine.V_ATI luminat ?si eu care credeam ca sunteti documentati.aiurea

    RăspundețiȘtergere
  45. PS.@ELENA-very, very-specical-a ti se reduce valoarea pensiei nu este similar cu ati pierde pensia[d.p.d.v.j]SI totusi poti da un singur ex. cu cineva care pierde cum ai pretins 70%?parerea mea e ca ai invatat si tu [nu stiu de la cine]sa arunci perdele de fum. va pierdeti credib. din atat cat mai este.@PISOIAS- ce caut pe aici?e o tara libera nu? si deci am fost si pe la SEMP...pe la ACVILA,pe la FEDERATI etc.nu m-a inter. absolut deloc [nici macar o virg.]teoretic pe aici mi-ar fi locul dar..inca nu. poate dupa 1-2-3 trepanatii. SAlutare

    RăspundețiȘtergere
  46. @cezar,Te salut!
    Aici, cu adevarat esti ... FREE!
    Esti bine venit, cu bune si rele!
    Aici, nimeni nu pune BOTNITA la nimeni! Liberul arbitru, ti l-a dat Dumnezeu. Asa ca ... TU vei alege!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  47. @BURCU-Si eu va salut,cu respect si va multumesc.Sper sa nu supar pe nimeni prea tare.apropo-cum mai este aerul pe la PARC-HOTEL?Mai infloresc castanii la fel de frumos?

    RăspundețiȘtergere
  48. @BURCU-eu am crezut ca faceti glume cand ati spus ca v-am nimerit cu ,Venele". regret si va doresc multa sanatate. Sper sa reveniti repede pe site.Va multumesc si pentru ca m-ati ,,CITIT" corect si nu m-ati gonit. multa sanatate,o seara buna,

    RăspundețiȘtergere
  49. Cezarica , eu nu te-am gonit , nu am nici dreptul , nici posibilitatea , nici intentia . Eu am intrebat doar ce faci aici , daca nici nu te inscrii , nici nu ai nevoie de ajutor ? Sincer Vorbind , bagatul batului prin gard nu cred ca te onoreaza . Eu cand vreau sa fluier , fluier, tu cand vrei sa fluieri ce faci ? Spui ca fluieri ?Sper s aintelegi ce vreau sa spun .
    Deci din partea mea . liber la publicare atata timp cat termenii folositi sunt decenti . Dar asa cum spunea Elena -si aici ii dau dreptate ei - nu putem sa ne facem aparatorii unor cauze care nu sunt ridicate de nimeni . Iti mai spuneam odata , proverbul cu copilul care nu plange . Sa nu fi priceput intelesul ? Ma indoiesc . Si ca sa poti merge la culcare , un sfat . Data viitoare cand mai intarati cainii prin gard , sa fii sigur ca e poarta inchisa. Iar cand te mai iei de jugulare , sa fii sigur ca te iei de cine trebuie .Uneori adevarul e atat de aproape ca nu il vedem si ne plezneste in ochi de nu ne mai revenim toata viata .

    RăspundețiȘtergere
  50. Vasile , eu , care ti-am spus de atatea ori sa mai lasi noptile pierdute pe blog si sa ai grija dE tine , regret ca Severinul nu va mai avea un lider de sindicat asa de valoros si devotat , dar ma bucur ca ai facut un lucru intelept .Sper ca vei ramane in sindicat si ca vei ramane si aici pe blog, dar ai grija , las-o mai usor . SANATATEA INAINTE DE TOATE !

    RăspundețiȘtergere
  51. Cezare , mi-ai ramas dator un raspuns , vizavi de un nume de la pensii militare .

    RăspundețiȘtergere
  52. Cezarica, vezi ca s-a declansat campania L90 multumit ?Si vad ca Domnul Dogaru,botanist cum e , a si preluat cifra de 15000 avansata de tine aici . Se si vede saracul cu 15000 de sindicalisti tropaind pe aleile SCMD .
    Nu mai ai nimic de rezolvat , ca uite Dogaru preia tot, fara sa verifice .

    RăspundețiȘtergere
  53. -------------NU POT SA MAI PUN O VIRGULA,PANA CAND ADMINISTRATORUL DE DREPT NU NE FACE O INVITATIE, NU MIE PERSONAL ,CI TUTUROR____________

    RăspundețiȘtergere
  54. @cezar, AICI toti au fost primiti cu prietenie! Nimeni nu a cenzurat/gonit pe nimeni! Toti au beneficiat de ce le-a dat bunul Dumnezeu: "liberul arbitru" + educatie + experienta de viata, profesionala! Asa va fi si in continuare, cel putin, cat voi mai fi si eu agreat! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  55. Merita a fi subliniat si faptul ca: la unii oameni primeaza TEMPERAMENTUL, la altii CARACTERUL!
    Oricum, acest Blog este public, deschis TUTUROR, inclusiv anonimilor! Comentariile nu sunt moderate! Responsabilitatea legala si morala, apartine fiecaruia!
    Numai blogurile "de uz intern" au nevoie de "cititori invitati"! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  56. @BURCU-un oltean de pe langa Drobeta Tr-Severin ,va saluta si va doreste Multa Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  57. @PISOIAS-eram dator cu un raspuns[scuze pt. intarziere] nu am calcat fizic pe la casa de pensii ci doar prin corespondenta[memorii,documente].deci nu l-am cunoscut. oricum nu avea ce face C.P. e un simplu executant.are un temei legal baga ,nu are nu pune.Oftica era mare caci vedeai[iti mai si scoteau ochii ]cum se aranjasera unii care cu armata erau si au fost perfect tangenti. de fapt exact ca acum: vezi cine conduce sindic.vezi cine se zbate chipurile pt. armata[de fapt pt. interesele proprii--TANGENTII la cercul numit ARMATA.[cu unele exceptii si le cer scuze.. mult am stat si m-am gandit- oare de ce nu apar militarii veritabili. aceia care la o adica ne trimiteau la victorie sau moarte nevinovati? oare sa fie atat de lasi siincompetenti etc.raspunsul pe care cred eu ca l-am gasit e cam ASPRU,.or fi si lasi aserviti etc. dar cred ca nu toti.ei bine acestia din urma cred ca [asa ca la tactica]au analizat situatia si au ajuns la concluzia ca NEMA SANSE[cel putin d.p.d.v. al sindicatului le dau dreptate] dar nu se reduce totul numai la asta NU??

    RăspundețiȘtergere
  58. @Marian- " Intuiesc ca ne pregatesc o capcana neplacuta, la care noi sa nu putem reactiona in instantele romanesti. "
    Intro relatare despre subiectele discutate la Cina de lucru de la HAIDUCULUI dl.Dogaru era siderat de spusele ministrului Seitan care nu excludea revenirea la legile ocupationale de la 01.01.2011, dupa ce pensiile militare se vor recalcula intre iunie- octombrie 2010 !
    Daca analizam cu atentie Decizia CCR nr. 874/2010 o sa constatam ca dupa actuala recalculare( L. 119/2010) o noua recalculare a pensiilor in plata (dupa revenirea la o lege ocupationala) nu se mai poate face decat tot pe principiul contributivitatii, pentru ca, nu-I asa ?, " in caz contrar, s-ar ajunge la negarea evolutiei in reglementarea juridica a acestui domeniu." Cu alte cuvinte, pensiile militare in plata vor ramane decuplate de o eventuala , si mai mult decat probabila , revenire la o lege ocupationala ( doar pentru militari si magistrati).
    Este ingrijorator si semnalul de nerespectare a obligatiei statului de a adopta reglementari care sa mentina cuantumul in plata al pensiei recalculate, dat de proiectul metodologiei de recalculare a pensiilor speciale, altele decat cele militare ! Desigur, cf. deciziei CCR nr 873/2010 suplimentul de pensie de la buget peste "contributivitate" poate fi suprimat . Dar, cum ramane cu pensiile militare? Intreaga pensie vor s-o considere supliment si in urma recalcularii, in baza unei contributivitati inexistente sa o transforme in pensie cu doua componenete , ca celelalte?
    Si inca un aspect : recalcularea pensiilor militare va fi definitivata prin adoptarea in Camera Deputatilor a Legii privind sistemul unitar de pensii publice .
    Actuala recalculare in baza L. 119/2010 are rolul de a evalua, adormi vigilenta si asmuti unii impotriva altora cadrele militare. Stagiul complet de cotizare intro lege unitara nu poate ramane 20 de ani , doar pentru categoria sociala a militarilor ! Cei care s-au impacat cu ideea ca prin recalculare nu vor pierde prea mult din pensie se inseala amarnic !
    Marian, email-ul dL.col. Burcu este pe site-ul filialei . Conjugati-va eforturile !

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna seara stimati prieteni.
    Ma bucur ca cel putin in aparenta liderii de sindicat -cezar,scorpio etc-au renuntat la dispute duse inpotriva tuturor(cred ca aveau si o oarecare dreptate).Va propun sa mutam disputa in direct cu cei care nu ne convin,sau cu ceea ce nu ne convine,pe pagina interna,cinstit,corect,amabili si fermi.Daca ne-am oprit acum e un semn de intelepciune .Haideti s-o pastram.Eu voi spune in continuare,ca sunt lucruri ce nu-mi convin,dar inaintea acestora cred ca trebuie sa primeze bunul simt,colegialitatea,respectul(inclusiv al celor carora li se cere o dreapta socoteala).
    Regret prietenia pierduta a doi colegi,ca si ei ,nici eu nu pot trece rapid de la o parere la alta.Daca este adevarat ca ne asteapta zile grele macar sa incercam sa le trecem uniti!
    Poate unii isi amintesc de un mare adevar rostit la Alba-se referea la unitatea magistratilor!!!Noi ce facem?

    RăspundețiȘtergere
  60. In primul rand nu sunt pensionar militar !!!! Prin aceasta lege 119/2010 si nornele aparute ,pensiile militare si a politistilor vor fi recalculate in urmatoarele 5 luni ,respectiv pana in decembrie 2010. Insa la 1 ian 2011 apare noua Legea unica a pensiilor care va abroga si legea 119/2010 !!! In noua lege se prevede alt termen de recalculare de 5 luni deci pana in 01. 06.2011.D-lor rezervisti fiti atenti nu la legea 119/2010 ci la cum va fi facuta noua lege a lensiilor care se afla in Parlament

    RăspundețiȘtergere
  61. Domnule Stramb
    te inseli in privinta mea , te inseli de 3 ori :
    1 nu sunt lider de sindicat
    2.Nu am renuntat la nimic si nu voi renunta la a arata ce nu merge bine ,(sau mi se pare mie ca nu merge bine ) si accept orice argumente daca gresesc.Dar argumente , nu doar invinuiri .
    3. Cred ca nu am fost lipsit de bun simt indiferent pe cine am criticat . Poate am fost sarcastic uneori, ironic, alteori glumet, cand era vorba de colegii de pe blog, am mai sarjat, dar nu am jignit , nu am lovit pe la spate . Am recunoscut candva ca am fost prea dur vizavi de domnul Dogaru(si mi-am cerut scuze), dar a fost din cauza faptului ca am mari, foarte mari pretentii de la el si se pare ca degeaba .
    Si intre noi fie vorba , cu toate furnicutele indiferent cat sunt ele de harnicute , daca bondarul sef nu stie sa le conduca , se va lucra ca la cooperativa " Munca in zadar " . Asta risca sa ajunga acest sindicat , daca nu se ia atitudine . Spui ca nici dumitale nu iti convin anumite lucruri . Care ? De ce nu le spui ? Daca toti taceti, Bondarul va avea impresia ca totul e ok , asa crezut si Ceausescu, ca se face planul, ca poporul il iubeste si e multumit, ca conduce tara spre civilizatie si progres . Saracul de el, chiar credea ce spunea .
    De vina nu a fost el de vina au fost cei de pe langa el care ii filtrau informatiile .
    Asa ca fiecare popor are liderul pe care si-l alege , si-l educa , si-l intretine . Pe Basescu , cine l-a format ? Tot noi, care am vrut un tip popular, fara fasoane , cand l-am votat(cei care l-au votat ) doar pentru ca nu voiau sa il voteze pe Geoana , care era prostanac.Acuma de ce ne miram , de ce plangem ? Avem ce meritam .Asa ca , domnule Stramb, stati linistit , nu luati atitudine , treceti peste nemultumiri " obiectivul nostru e sa prosperam" sa fim puternici . Cand o sa vreti sa scapati de bondari nu o sa mai puteti pentru ca o sa fie pe langa ei numai scarabei . Sau mai bine ar fi sa mai vedem odata filmul "FERMA ANIMALELOR ", ca sa reinvatam cum evolueaza societatea .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri