Google Translate

vineri, 23 iulie 2010

Militarii vor fi purtaţi pe drumuri pentru a-şi reconstitui propriile dosare!?

Pensiile celor 168.000 de foşti militari, poliţişti, gardieni din penitenciare şi ale foştilor angajaţi la Securitate sau SRI vor fi recalculate până la 1 ianuarie 2011.

Înregimentaţii nu au plătit contribuţii, astfel încât, în cazul lor, calculul se va face pornind de la premisa că ei ar fi virat lunar la bugetul de pensii contribuţiile corespunzătoare soldei.

Marea problemă este că unele unităţi au pierdut documentele ce atestau veniturile lunare ale angajaţilor. În situaţii de acest gen, normele metodologice spun că se ia în calcul salariul mediu pe economie.

„Recalcularea este o muncă titanică şi ar dura peste 10 ani cu personalul actual din sistemul de pensii al înregimentaţilor", spune colonelul în rezervă Constantin Monac.

Ca să scape de asta, Guvernul a stabilit prin norme ca pensionarii să fie cei care strâng documentele necesare recalculării: ei vor merge la ultima unitate unde au lucrat şi vor cere hârtiile cu perioadele lucrate şi soldele avute.

Dacă nu mai există arhivele, se adresează Arhivelor Militare. Apoi vor depune documentele la casa de pensii a Apărării, Internelor şi SRI. Recalcularea, mai spun normele, se va face potrivit regulii „primul sosit, primul servit".

Pentru a reuşi să recalculeze în cinci luni cele 168.000 de pensii militare de stat, normele permit angajarea unor specialişti externi. Potrivit colonelului în rezervă Constantin Monac, veniturile foştilor militari vor scădea cu procente cuprinse între 10% (în cazul pensiilor mici) şi 50% (pensiile mari).


Sursa: Adevarul.ro
Pensiile nesimţite scad de până la zece ori


Se pare, din pacate, ca este adevarat!
Se pare ca noi vom fi OBLIGATI sa umblam
pe drumuri! Sa adunam "bob cu bob", hartiile
necesare reconstituirii propriului dosar!
Va fi cumplit!
Umilitor!

V.Burcu
p.s.: Oficial, Normele inca nu ne sunt accesibile!

2 comentarii:

  1. La 'Proiect semper fidelis' a aparut :

    "Morocanosu
    Thu Jul 22 2010, 11:47AM

    Da ce credeati, cine sa se bage, americanii ?!?...

    Va spun eu din sursa prospata (radiosantz). Dosarele de pensionare ale impricinatilor, vor fi trimise de Casa de Pensii a MAI la inspectoratele generale, in vederea recalcularii pensiilor ("nenorocitilor care sug sangele poporului muncitor"), pe motiv ca Casa de Pensii a MAI nu are suficient personal.

    Sa vedeti ce bucurie, cat entuziasm (muncitoresc) se citeste pe fetele lucratorilor de la directiile de resurse umane din inspectoratele amintite !...mai ales ca, pentru un salariu diminuat cu 75%, vor trebui sa-si tureze motoarele (cel putin) la 125%...adica sambata, duminica, noaptea intreaga eventual...

    Cea mai tare chestie(pe care cred ca n-ati auzit-o inca), stimati pensionari militari, este urmatoarea. Urmeaza sa faceti cerere (cu numar si antet) pentru a va fi recalculata pensia "nesimtita". Mie unul, asta imi suna ca (ma scuzati pentru trivialitate) ca zicerea aia gen "puneti-o tu cu mana ta"... Asta da, lectie de nesimtire, domnilor guvernanti...

    Sa va spun ceva. Azi am mai stat de vorba cu un pensionar "nesimtit" (colonel, fost sef al unei directii) caruia nu-i venea sa creada ca va avea o pensie de plutonier, dupa o viata intreaga in slujba patriei... Asta e un aspect. Oamenilor, inca, nu le vine sa creada...

    Doi. Toti au impresia ca se mai poate schimba ceva (peroreaza in continuu, iti trec pe la urechi arhicunoscutele paradigme, declinari si conjugari ale acelorasi truisme - "contract cu statul", neretroactivitatea legii, "ne-am supus unui regim restrictiv legal", etc.). Nici unul nu vrea sa inteleaga ca "les jeux sont fait, rien ne va plus".

    Si daca...intr-o zi, vor intelege ?!? "

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca intr/o zi vor intelege, suna goarna si ne adunam. Ne adunam si adunam bunele si relele, facem un proces de doua ore si gata. Nu stiu de ce dar adunand la un loc toate care se intampla de un timp incoace, am impresia ac de fapt asta si vor. Nu pot sa prind exact ce urmaresc dar vom afla noi. Sper ca totul sa nu fie pentru acoperirea situatiei din Harcov.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri