Google Translate

miercuri, 28 iulie 2010

... pentru a vedea si alti rezervisti la ce ne putem astepta!

UPDATE:
________________________
A fost publicata Metodologia in
MO 527 de azi 28 07 2010.
Este identica cu cea care ati publicat-o si dvs.!
Multumesc, plano 10 !

Monitorul Oficial nr. 0527 din 28 Iulie 2010
Actul nr. 735 din 21 Iulie 2010
Emitent: Guvernul Romaniei
Hotarare pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor
http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html
Celor care ma intreaba pe e-mail!
Aici a fost publicata, oameni buni!
Va rog consultati Arhiva blogului:
Au aparut! Asteptarea a luat sfarsit!
________________________
E-mail: Domnule colonel
Imi cer scuze daca va inoportunez cumva, dar am indraznit sa ma adresez domniei - voastre, desi nu am avut onoarea sa va cunosc personal, in virtutea sentimentului de camaraderie ce trebuie sa-i anime pe cei ce au servit sub drapel, chiar daca in arme diferite, si, nu in ultimul, la recomandarea domnului colonel ....
Anexez in atasament un articol referitor la modul in care am fost tratat de o fosta colega de unitate in momentul in care am solicitat anumite date necesare recalcularii pensiei.
Am rugamintea de a sacrifica un sfert de ora din pretiosul timp al domniei-voastre si, in cazul in care considerati ca merita, sa dispuneti publicarea articolului pe site-ul SCMD pentru a vedea si alti rezervisti la ce ne putem astepta.
Cu deosebita consideratie,Col.(r)B.I.
O stafie comunistă bântuie prin I.P.J. Dolj
de Iancu BÂŢĂ

,,CADRELE HOTĂRĂSC TOTUL” – scria cu litere mari si roşii pe lozinca atârnată la loc de cinste pe peretele din spatele şefului de cadre stalinist, interpretat magistral de Octavian Cotescu în filmul Puterea şi Adevărul. Şeful de cadre întruchipat la fel de magistral de Victor Rebengiuc, plasat de această dată sub portretul lui Gheorghiu-Dej, jovial, bonom, amabil şi sfătos la inceput, fals interesat de domeniul profesorului Petrini, filosoful care îşi dorea să fie cel mai iubit dintre pământeni, trimis la munca de jos după un sejur în minele de uraniu folosite pentru disciplinarea elitei intelectuale a României îngenunchiate de regimul instaurat de tancurile cu stea roşie pe turelă, întoarce brusc foaia, îi ordonă să se ridice in picioare şi-l ameninţă cu lăsarea pe drumuri prin vârârea unei hârtiuţe la dosar.

,, Ce-ai zice dacă-ţi vâr o hârtiuţă la dosar, hă? Ce-ai zice?” – strigă cadristul după el in timp ce Petrini ieşea umilit din birou.

Vârâtul unei hârtiuţe la dosar a constituit timp de aproape 50 de ani spaima a milioane de români care nu îşi doreau decât o viaţă liniştită, fără imixtiunea unuia sau altuia care să-i oblige să-şi trăiască viaţa după cum considerau minţile lor bolnave că e etic, moral sau conform unor aşa-zise principii sănătoase care să conducă in final la apariţia unui om faţă de care Isus ar fi fost doar un palid ideal.

La începutul anilor ’80, tânăr locotenent de miliţie pe atunci, am fost chemat de şeful inspectoratului care mi-a cerut să aleg între a mă căsători cu o doctoriţă care are ,, probleme de dosar”, sau a pleca in civilie ,,cu tinicheaua de coadă”, după cum s-a exprimat tovaraşul colonel de securitate, proaspăt aterizat în Oltenia din oraşul actualului nostru distins prim-ministru.

După câteva zile de gândire, sfătuit şi de alţi colegi mai în vârstă, am ales laşitatea specifică neamului nostru, că doar spiţă de român eram şi eu, şi nu i-am mai călcat pragul domnişoarei doctor care, dacă nu m-a uitat între timp, probabil se mai întreabă şi astăzi cu ce oare mi-o fi greşit.

După ani şi ani, când la rândul meu ajunsesem şef, e drept mai micuţ, am aflat că hârtiuţa vârâtă la dosar se referea la faptul că un unchi al doctoriţei, pe care ea nu-l cunoştea decât din auzite pentru că trăia tocmai la Suceava, se înscrise-se pe când era student, imediat după război, într- o asociaţie numită ,,Amicii S.U.A.”. Atât, se înscrisese. Nu activase, nu fusese recrutat de vreun serviciu american, nu figura ca agent şi nu fusese cercetat sau condamnat pentru vreo activitate ostilă statului român.

Dar vezi, vigilenţii noştri cadrişti au verificat-o mintenaş pe aspiranta la statutul de soţie de ofiţer, au stabilit că provine dintr-o familie cu probleme şi au concluzionat că dacă m-aş fi căsătorit cu ea aş fi prezentat un risc pentru securitatea statului român aşa că au acţionat in consecinţă, eliminând pericolul. Cu surprindere am mai aflat că, deşi trecuseră mai bine de douăzeci de ani de la pasagera mea relaţie cu doctoriţa iar statul român avea acum relaţii bune cu americanii, spectrul amicului acestora continua să mă ameninţe, hârtiuţa fiind bine mersi acolo, în dosarul meu de cadre.

Credeam că, după mai bine de douăzeci de ani de democraţie am scăpat de problemele cu dosarul, mai ales că între timp m-am şi pensionat. Până zilele trecute când, studiind proaspăt promulgata lege 119/2010 care prevede recalcularea in termen de cinci luni a pensiilor militarilor si politiţiştilor m-am uitat prin arhiva personală, observând din copia unui document că distinşii mei foşti colegi de la Serviciul cadre, rebotezat pompos Serviciul management resurse umane, în fişa de personal înaintată în 2005 celor în drept să-mi aprobe pensionarea mă văduviseră de oarece funcţii, menţionând în scripte responsabilităţi inferioare celor care imi mâncaseră zilele şi nopţile nu mai puţin de opt ani în vremea tinereţii mele.

Nu ar fi fost nici un bai pentru orgoliul meu dar, după noua lege, pensia nu se mai calculează pe baza ultimei solde ci a unor punctaje stabilite pentru fiecare an de activitate. Hopa!- mi-am zis .Functii mai mici presupun salarii mai mici, deci şi …!
Ia hai să merg la personal, să încercăm să îndreptăm eroarea.

Am mers cu toată încrederea la IPJ Dolj, la şefa serviciului de resort, cu intenţia să mă uit în dosarul personal şi să-mi extrag câteva date ce le consideram necesare fundamentării unei solicitări adresate celor in drept să rectifice erorile din dosarul meu de pensie.

Nu am avut nici o reţinere şi nu mi-am făcut nici o problemă, bazându-mă atât pe bunele relaţii, credeam eu, cu foştii mei colegi cât şi pe prevederile art.25 din Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului care specifică expres în ultimul alineat: “ Poliţistul are acces la dosarul personal iar, la cerere, i se vor elibera copii de pe actele existente in dosarul său”.

Şefa m-a primit cu bunăvoinţă şi a dispus ca dosarul să fie scos din arhivă, urmând ca eu să revin peste două zile pentru a se rezolva cele solicitate. Am revenit peste două zile dar dosarul era tot la arhivă.

Peste alte două zile dosarul fusese scos si am fost îndrumat la o cadristă al cărei nume te duce cu gândul la capătul tunelului din viziunea lui Ciorbea. Dar madama respectivă, că doamnă nu o pot numi, ştie ea bine de ce, a început să invoce tot felul de pretexte pentru a nu-mi permite să-mi extrag datele necesare.

La început, deşi nu ştia nici o iotă din ce prevede noua lege privind recalcularea pensiilor, a încercat să mă convingă că ceea ce intentionez să fac nu e nici necesar nici indicat. Apoi, ba că una... ba că alta....

În cele din urmă, văzând că nu mă poate convinge cu nici un chip si că insist să-mi notez date din propriul dosar, m-a refuzat ritos motivând că simplul fapt că legea permite accesul la propriul dosar nu e suficient şi că îmi sunt necesare înalte aprobări. Ideea de bază care se desprindea însă din penibilile noastre pertractări era aceea că noi, poliţiştii- muritori de rând, nu ne putem uita in dosarele noastre personale, care cuprind ceva ce, vezi doamne , probabil universul s-ar da cu roţile în sus dacă am cunoaşte.

Argumente precum că la vremea mea am fost şi eu oarece şef şi am avut acces la dosarele subordonaţilor, că în urmă cu nişte ani chiar am recrutat câţiva tineri care acum sânt poliţişti şi ale căror dosare au fost întocmite iniţial de mine, ba chiar că dosarul meu personal cuprinde în majoritate hârtii care mi-au trecut prin mână şi poartă semnătura mea, precum foile de notare întocmite de şefii mei ierarhici în cei 30 de ani cât am servit sub arme, nu au rezonat în nici un fel cu convingerile intransigentei cadriste care se da de ceasul morţii că prevederile invocatei Legi 360/2002 nu au nici o relevanţă în faţa ei şi a ordinelor şefilor ei, dosarul de cadre fiind sacrosanct, întocmit doar pentru uzul şi ochii cadriştilor. Nici faptul că în urmă cu patru zile fusese şi ea prezentă in biroul şefei de personal când îşi dăduse acceptul să-mi extrag datele respective din dosar iar agentul care căutase dosarul în arhivă era de faţă şi confirma că l-a adus din beciurile inspectoratului din ordin, nu a avut de asemenea nici o relevanţă in faţa încrâncenatei cadriste.

Scârbit de aceasta atitudine am lăsat-o în plata Domnului, nu înainte de ai reproşa că atunci când în biroul şefei sale a aflat de ce eram acolo şi ce doream, dacă ar fi fost de bună credinţă, putea să-mi ceară să redactez un scurt raport către cei în drept prin care, cu umilinţă, să solicit aprobare pentru a beneficia de un drept prevăzut de lege.

Dar în acest caz probabil nu şi-ar mai fi putut etala importanţa pe care crede că i-o conferă poziţia ocupată temporar în ştatul de organizare, neştiind că autoritatea, prestanţa şi respectul se câştigă, nu vin automat odată cu rangul de ofiţer, căpătat la apelul bocancilor, pe bază de pile şi relaţii.

Cred însă că întâmplarea al cărei erou neinspirat am fost relevă o chestie mai profundă, ce ţine de mentalitatea de cadrist. Transplantaţi în decembrie ’89 într-o instituţie pe care o cam dispreţuiau, sau, mă rog, nu o considerau de rangul lor, foştii ofiţeri de securitate ajunşi poliţişti prin forţa împrejurărilor trebuiau să-şi conserve cumva importanţa şi privilegiile. Pe care le avuseseră din plin, cadriştii fiind consideraţi crema cremelor în vechiul aparat de represiune. Ei aveau pâinea şi cuţitul, nimeni nu era promovat sau numit într-o funcţie cât de mică, dacă ei nu erau de acord. Nici şef de post la Vela.

Când o funcţie de orice rang era vacantă, ei întocmeau lista cu cei propozabili, deci nu aveai nici o şansă la promovare dacă nu le erai simpatic. Erau temuţi chiar şi de şefii cei mari, pentru că ei erau cei care vârau şopârle în dosar, ei efectuau tot felul de verificări mergând pe urma ta până la grădiniţă şi până la al nouălea neam, ei te puteau trage pe tuşă oricât de bun specialist ai fi fost.

Am asistat la o scenă în care a fost suficientă o clătinare imperceptibilă din cap a ofiţerului de evidenţă cadre pentru ca unul din cei mai buni judiciarişti să fie scos din discuţie ca potenţial şef. De regulă nu proveneau din rândul ofiţerilor absolvenţi de şcoală militară ci, ca şi locţiitorul politic, direct din aparatul activului de partid.

Acum nu mai este chiar aşa, dar unii regretă influenţa şi privilegiile pe care le-au avut cândva. Chiar dacă nu au lucrat pe atunci, au aflat de la cei vechi şi nu le-a displăcut ce-au aflat. Şi chiar dacă nu mai poate fi la fel, încearcă să recapete sau să păstreze măcar ce se mai poate.
Şi unul din lucrurile rămase, de care ţin cu dinţii, e mitul ‚,scheleţilor din dulap’’.

Şi, după cum am constatat pe propria-mi piele, stafia acestuia bântuie prin birourile IPJ DOLJ.
_________________________
Noi am COMENTAT deja aici ca vor urma
UMILINTE, care de care mai dureroase!
Iata ca incepem sa CONSTATAM PE TEREN!
Ne vom CONFRUNTA cu birocratia, cerbicia
unor "functionari" vai mama lor!
Este corect si benefic sa-i sanctionam public,
cu nume si prenume! Tot se fac disponibilizari!
Ajutam si noi la DEBIROCRATIZARE, eficientizarea
muncii unora, platiti din banii nostri!

Va multumesc pentru colaborare!
V.Burcu

11 comentarii:

 1. Prieteni,
  poate dati un e-mail catre Seful IPJ Dolj cu aceasta postare! Posibil ... sa fie un adevarat COMANDANT, care va dispune o VERIFICARE a celor semnalate! Poate ... vom primi si un RASPUNS cu rezultatele verificarii!
  Poate ... mai sunt si OAMENI ADEVARATI, care isi merita din plin salariul ... diminuat cu 25%! Poate!
  V.Burcu

  RăspundețiȘtergere
 2. A fost publicata Metodologia in MO 527 de azi 28 07 2010.
  Este identica cu cea care ati publicat-o si dvs, pe surse

  RăspundețiȘtergere
 3. Trist. Trist dar adevarat. Si asta face parte tot din umilinele la are este supus pensionarul .Si culmea culmilor, acest om a fost acolo unde a lucrat, la oameni cu care a lucrat, fosti colegi, subordonati . La ce sa ne asteptam cand vom merge la unitati si in orase unde nu ne cunoaste nimeni ?

  RăspundețiȘtergere
 4. SCMD sa atace metodologia la cc pe motiv ca a aparut in afara termenului prevazut de lege . Termenul prevazut de legea 119 era de doua saptamani de la aparitia legii .

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitari autorului articolului . Si pentru modul in care a scris si pentru atentionare . Toti o sa ne lovim de astfel de probleme . e bine de stiut !

  RăspundețiȘtergere
 6. @Scorpio
  1. SCMD nu poate sa atace NIMIC (ci numai prin "intermediari") la Curtea Constitutionala. Ceea ce spui e luat in calcul, PE LANGA MULTE ALTELE, referitor la atacarea Normelor.
  2. Nu m-a destituit nimeni, pur si simplu, din motive de ameteli, tulburari de auz, dureri de cap si stare de oboseala avansata, "mi-am dat" o pauza. Asta nu inseamna ca lipsesc de la vreo intalnire de lucru avocateasca a SCMD. Sau ca am uitat ca mi se amputeaza nelegal pensia.
  3. Astept raspuns URGENT (vezi mail).
  4. Daca nu posez cu aceeasi frecventa ca alta data, va rog sa intelegeti ca fac altceva mai util. Cum ii raspundeam altcuiva - la noi, juristii, uneori, un mterial de 3-4-5 pagini poate insemna si o saptamana de lucru! Mai ales cand necesitatea elaborarii materialului se suprapune peste ceva preexistent!

  RăspundețiȘtergere
 7. Draga elena .
  1. Eu nu spuneam ce trebuie sa faca SCMD pentru ca FCMD NU POATE S AFACA NIMIC . Nu te mai face ca nu intelegi si nu mai ascunde sensul formularilor .Eu repetam -a cata oara - una din verigile care pot fi atacate . iAR DUMNEATA , CA SA-MI ARATI CAT SUNT DE NEINSTRUIT , IMI SPUI CA scmd NU POATE SA ATACE NIMIC. Dar ce poate ? Realatii cu privire la proseces nu poate sa dea , de contestat nu poate sa dea , atunci ?
  FCMD STIU CA NU POATE NIMIC, DAR NICI SCMD ?
  2. Am spus ca iti respect decizia , nu am nici o intrebare vizavi de ceea ce "ai decis " Eu asteptam doar un raspuns din partea CD care e dator sa informeze sindicalistii cu ceea ce se intampla, inclusiv demiterea(la cere sau nu ) a unui vicepresedinte . ESTE DE TAORIA LOR SA INFORMEZE SINDICALISTII. ESTE OBLIGATIA LOR . TACAND NU FAC DECAT SA ALIMENTEZE ZVONURILE , BANUIELILE SI SA IRITE LUMEA . ESTE O DOVADA DE LASITATE SI DE LIPSA DE RESPECT LA ADRESA SINDICALISTILOR.
  3. Daca ai ceva de spus , spune aici . Ceea ce intreb eu aici nu este doar pentru urechile mele , sunt si altii care vor sa auda . Ti-am mai raspuns si pe mail, eu vorbesc aici , nu pe la colt de strada .

  RăspundețiȘtergere
 8. @Scorpio + all
  ca sa nu-si imagineze lumea nu-stiu-ce (ca la asta vad ca ne pricepem): AM SOLICITAT (pe mail-ul personal)FORMULAREA INTREBARILOR PE CARE SA LE TRANSMIT D-NEI BARLA ASTFEL INCAT SA PUTEM SATISFACE TOATE CERINTELE MEMBRILOR DE SINDICAT. Asadar, le astept, iar eu le voi da EXACT ASA CUM LE VOI PRIMI.
  ...Iar daca munca patriotica pe care o fac de un an incoace ma obliga sa-mi pun viata personala (si stare de sanatate) la dispozitia cui vrea si care nici macar nu are curajul sa semneze cu numele propriu sau sa spuna cine e / cum poate fi identificat, ma las pagubasa, ca, deocamdata (cel putin pe parte financiara) lucrez numai in pierdere pentru mine si familia mea.

  RăspundețiȘtergere
 9. Draga Elena .
  Toti facem munca patriotica in acest sindicat . Dar daca dumneata te superi pentru ca un membru de sindicat vrea sa stie care este stadiu proceselor pentru care plateste un ban , eu nu te voi mai aborda sub nici o forma . Am dat de atatea ori pe acest blog ce anume doresc sa aflu , incat nu stiu de ce mai ceri inca odata . Sa o lungim asa pana la Cedo ? Ai dat odata un raspuns care m-a bulvesat. Ca SCMD l-ar fi dat in judecata pe Boc pentru calomnie . Daca asta e adevarat, atunci s ane fie cu iertare , dar platim degeaba banii, nu asta este scopul nostru, sa il dam pe boc in judecata pentru calomnie . Daca vrea domnul FCMD sa faca asta , o poate face in nume personal , dar nu in numele SCMD . Daca raspunsul respectiv a fost la la misto, accept scuzele daca a fost o gresela astept erata , daca fost o informatie gresita astept lamuriri , si cred ca nu numai eu . TOTI MEMBRII DE SINDICAT AU DREPTUL LA MAURIRI PRIVIND MODUL CUM LE SUNT CHELTUITI BANII SI UNDE AU AJUNS CU PROCESELE , DAR MAI ALES IN CE PROCESE SUNT IMPLICATI . CEREM PREA MULT ?

  RăspundețiȘtergere
 10. Elena acest scorpio lucreaza impotriva sindicatului avand misiunea de provocator.Baiatul e scolit in domeniul e profebionist si nu se va lasa pana nu sparge conducerea.

  RăspundețiȘtergere
 11. E usor ascrie versuri,Cand nimic nu ai a spune,Insirand cuvinte goale Ce din coada au sa sune.Critici voi,cu flori desarte,Care roade n-ati adus E usor a scrie versuri,Cand nimic nu ai de spus.Aviz scorpio.

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite