Google Translate

joi, 15 iulie 2010

Refuzam sa cred ca sunteti ca ceilalti politicieni romani!

"Stimati prieteni, cu ceva timp in urma l-am auzit la tv pe Mircea Cosea spunand in treacat ca una din realizarile UNPR-ului, este pastrarea intacta a pensiilor sub 3000 lei in viitoarea lege unitara a pensiilor. I-am aflat de pe internet adresa de email si i-am trimis urmatorul mesaj:

Domnule Mircea Cosea, am onoarea sa va salut. Ma numesc Cojocaru Radu, sunt ofiter in rezerva, pensionat in 2004 in urma procesului de reducere a efectivelor militare cu pensie anticipata partiala , la 44 de ani. Actuamente am 50 de ani si o pensie de 2.300 lei . Am lucrat in sectorul de stat si am fost concediat in urma Legii 329. Acum ma astept ca in urma recalcularii sa raman si fara o mare parte din pensie. Va scriu deoarece i-am auzit pe multi din UNPR spunand ca au reusit sa salveze pensiile militare sub 3000 lei, dar nu le-am prea dat atentie, deoarece din modul de calcul pe care-l contine respectiva lege, nu rezulta asa ceva. Dar acum cateva zile v-am auzit si pe dvs. facand aceasta afirmatie. Acest fapt mi-a atras atentia, deoarece o afirmatie care pleaca de dvs. are o cu totul alta greutate si importanta. Asa ca, daca nu cer prea mult, va rog respectuos sa-mi explicati in doua vorbe pe ce se bazeaza aceasta afirmatie. Va doresc multa sanatate si va salut cu mult respect si consideratie.

A doua zi am primit un mesaj de la cabinetul lui Cosea, cu urmatorul continut:

Stimate Domnule Cojocaru, Dl Prof M.Cosea nu este disponibil momentan având un deces în familie. Va asigur ca veti primi raspunsul în cel mai scurt timp posibil.
Cu stima,
Asist. Stefania Cojocariu

L-am compatimit pe bietul om si mi-am zis ca e mai bine sa-l las in pace pana cand o sa depaseasca acest moment greu.
Intamplarea a facut ca dupa o alta perioada de timp sa-l vad iar la tv, combatand cu competenta-i binecunoscuta. „ E, mi-am zis, uite ca si-a revenit omul”. Asa ca i-am trimis din nou mesajul.
De data asta, nimic.
I-am mai trimis odata mesajul.
Iarasi nimic.

Atunci i-am trimis un alt mesaj cu urmatorul continut:
[ am repostat mesajul de mai sus ca sa nu zica omul ca nu i l-am trimis si a patra oara]

Domnule MirceaCosea
Refuzam sa cred ca sunteti ca ceilalti politicieni romani, si anume mincinosi si fara scrupule.
Email-ul dvs. se numeste „ vaascult@mirceacosea.com”, iar a asculta un om, implica si un raspuns dat acelui om, daca acela va roaga sa i-l dati. Daca nu aveti de gand sa raspundeti oamenilor, ati putea foarte bine sa schimbati adresa in vorbitisingurcatelevizorul@mirceacosea.com.
Va ofer ideea gratis.

Prin mesajele mele la care n-ati binevoit sa raspundeti, va propuneam practic sa dati dovada de putin curaj: e usor sa minti impersonal, privind spre o camera de luat vederi. Ar fi trebuit sa incercati sa-i spuneti adevarul unui cetatean, care asteapta sa-i raspundeti, oricare ar fi fost acel adevar.

Probabil ca la urmatoarele alegeri, domnule Cosea, veti privi in televizor cu privirea dvs. umeda si „sincera”, cerand cetatenilor votul pentru „partidul” dvs (in care-oti fi atunci). Multi chiar or sa fie atat de naivi incat sa creada ca va pasa de soarta lor.

Pastrati-va „pretiosul” raspuns. Nu mai am nevoie de el. De fapt mi l-ati dat. Nu sunt atat de naiv incat sa nu inteleg ce inseamna tacerea dvs. Inseamna ca sunteti UN TICALOS MINCINOS CARE IMPREUNA CU BASESCU, OPREA SI CELELEATE lighioane AJUNSE PRIN MINCIUNA SI HOTIE IN FRUNTEA STATULUI, VETI LICHIDA ROMANIA.
ASA CUM ATI PRIMIT ORDIN, CA NISTE SLUGI JOSNICE CE SUNTETI, DISPUSE ORICAND SA LINGA PE UNUL SI SA TRADEZE PE ALTUL.
PATRIA SI ROMANII FIIND- EVENTUAL- UN SUBIECT DE BANCURI, PRECUM BULA PE TIMPURI.
RUSINE, DOMNULE COSEA !

Eu ma voi impaca treptat cu faptul ca am fost atat de credul in ceea ce va priveste. La urma urmei, rusinea e a dvs . (cu toate ca ma indoiesc c-o aveti, cu toata eruditia pe care o afisati pe televizor). La mine ramane doar greseala de a fi crezut intr-un individ care parea om adevarat.
D-na Cojocariu, nu va e scarba de slujba dvs.?
Cojocaru Radu”

Bineinteles ca de atunci nu mai astept nici un raspuns de la marele gandirist intr-ale economiei , Mircea Cosea. Oricum, repet, raspunsul mi-l daduse, tacand. Era ala pe care l-a scos si seful sau, Basescu pe gaura gurii, in 2004, dupa ce a vazut ca a pierdut Nastase si a castigat el: ’UEEEE !

Oare dom'Traian se gandea la Nastase sau la poporeni cand a spus vorba asta de duh?

Asta e. Nu-mi mai pasa daca jignesc sau ofensez pe cineva cu vorbele mele. Cred ca multi (printre care ma numar si eu) au ajuns la saturatie vis-a vis de haita politica. Cel putin in cazul pedelistilor si a celor care-i sprijina, singurul dialog se mai poate face cu PARUL sau cu GLONTUL. Iar glontul fiind in mana unor nevolnici, nu ramane decat parul. Cred ca gresesc grav ( daca n-or fi cumva… motivati), cei ce sustin ca militarii activi nu pot avea decat o atitudine pasiva, din niste motive invaluite in mister, care, vezi doamne, nu pot fi spuse la lumina zilei. Singurul motiv esta de fapt lasitatea acestora si frica de a nu le dauna la notarea de serviciu. Si asta n-o spun eu, un oarecare, ci reiese destul de clar din ce a afirmat Mircea Pascu, duminica, la Antena 3:” Chiar cu taierile acestea de 25% militarii, jandarmii, politistii, pompierii isi fac datoria. Si exista politicieni care spun: Ati vazut? Poa’sa faca si cu 75% ! E perfect ! Deci, de-acum incolo - 75% , atata merita !” (citat)

Deocamdata, lasitatea „marii mute” o costa 25% . O va costa mai mult, sunt sigur. Iar la iesirea la pensie va plati pretul deplin al acestei lasitati. Caci uniforma militara impune respect doar atunci cand este purtata de oameni care se respecta in primul rand pe ei insisi. Daca insa o poarta „dorel de la scularie”, ea devine doar o simpla salopeta.

Ma pufneste rasul cand ma gandesc la marea masa de pensionari militari care vor da navala sa se-nscrie in SCMD dupa ce vor vedea la sfarsitul toamnei fluturasul de pensie, cu doar jumatate (in cel mai bun caz) din suma actuala si dupa ce vor constata ca doar SCMD va incepe batalia in justitie pentru drepturile lor. Ar trebui sa li se dea la inscriere un test, din care sa se deduca atitudinea acestor „membrii de toamna” fata de teapa numita UNPR, si celor care au crezut in acest Frankenstein sa li se ceara cotizatie dubla. Caci vorba din vechime spune ca nu doar domnia se plateste, ci si prostia."
raducojex@... ( - text primit pe e-mail - )

Ei sunt
Politicienii lu'pazvante chioru!
Ei sunt cei care ne guverneaza!
Ei sunt cei care au FRAUDAT electoratul!
Ei sunt cei care au MINTIT ca vom "trai bine"!
Ei sunt cei care ZI de ZI ne UMILESC!
Ei se cred NEMURITORI!
Ehee ... doar se cred!

V.Burcu
p.s.: Referitor la pazvante chioru, pentru a inlatura orice speculatie:
" Pentru istoricii pasionati, Pazvante este si astazi o personalitate greu de etichetat. Diplomat, egocentrist, maniac, fanatic, lingusitor, sadic, prieten fidel, nostalgic, invatat, vizionar, haimana, arivist, complexat, depresiv, ambitios, misogin, razbunator, el intruchipeaza perfect figura dusa pana la extrem al unui slujbas de rangul doi din Balcanii inceputului de secol 19."
Sursa: Povestea lui Pazvante Chioru’

82 de comentarii:

  1. Daca mai aud / vad / citesc chestia asta cu "pensiile sub 3.000 lei nu vor fi afectate" cred ca ma internez la nebuni sau ii trimit pe cei care o spun acolo!
    Ce ati fi vrut, domnule Cojocaru, sa va raspunda? Mai bine imi trimiteati mie un mail, ca stiti ca va raspund la toate!
    In privinta ultimului paragraf, am rezerve considerabile: cred ca naivitatae unora dintre camarazii nostri rezervisti e atat de mare incat dumnealor inca mai spera ca nu li se poate intampla nimic. Discutam zilele astea cu cineva (grad superior, in rezerva), cu legea in fata si imi zicea ca nu e adevarat ce zice acolo! Simteam ca-mi creste tensiunea, nu alta. Eu personal sunt obosita si dezamagita, dar nu invinsa. Asa simt ca suntem foarte multi! Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne tina intregi la minte si al trup pentru ceea ce va urma!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Elena, eu vroiam doar sa vad cum o da la-ntors musiu Cosea, vroiam doar sa-i vad dibacia verbala in a transforma albul in negru si invers. Normal ca nu-s atat de retardat incat sa cred in gogoasa cu 3000. Da' se pare ca onorabilul nu-i atat de dibaci intr-ale vorbelor pe cat il credeam eu. A preferat sa adopte metoda aia numita "taci ca bok in iarba".

    RăspundețiȘtergere
  3. @elena-ca bine zici,dar ce sa alegem pt.asta PAINE sau parfum FRANCE.

    RăspundețiȘtergere
  4. @cezar
    Desi am zis ca nu va mai raspund, ACUM RASPUND: Chanel 5!!!!!!!!!!!!!!
    Anul 198...
    Eu plecand de la serviciu acasa. Mai aveam vreo 50 de lei in buzunar pentru o sapatamana, pana la solda. Piata Unirii. Magazin Unirea - jos, la cosmetice, OMOR: parfumuri frantuzesti. Am prins un flacon, cu 40 de lei. Apoi am trait o sapataman cu 10 lei! Niciodata nu-mi lipseste un parfum de foarte buna calitate din casa / geanta / birou.
    Cand eram ofiter si mergeam prin unitati si ceilalti colegi "ma pierdeau", era usor de gasit dupa urma fina de parfum pe care o lasam in urma.
    Restul ... e tacere!
    In uniforma militara, kaki sau de justitie, vicepresedinte asu simplu membru de sindicat, raman, totusi, femeie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Faina replica ! Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, dar sa-i dam si Elenei ce-i al Elenei !

    RăspundețiȘtergere
  6. Pomeneati, d-le colonel Burcu , de Pazvante Chioru. Pentru mine nu-i ala din sec. 19, pe care-l pomeniti fara sa fie vinovat, saracu', e asta din sec. 21, e BASELU BETIVELU. Nimeni n-a urat cu o mai mare patima poporul roman, decat acest DERBEDEU DE PORT, scolit prin bordeluri si carciumi, dar cu pretentii de economist de renume mondial. Pana si STALIN a cautat sa gaseasca ( si a gasit) supape prin care poporul roman proaspat supus, sa poata respira, cat de cat. In schimb, acest individ, al carui nume alatura intr-un mod hidos un nume de imparat atat de roman de un zgomot atat de anal, pur si simplu sufoca FARA MILA si ucide CU PLACERE.
    Privesc uneori la fata lui buhaita cu ochi minusculi,reci, cazuti si defazati, cu linia buzelor inghetata intr-o rautate fara de sfarsit, si mi-l inchipui cu un turban tatarasc pe cap, asa slab ca un ogar cum e, doar cu o vesta ponosita pe el, cu salvari largi pe turloaiele descarnate de... grijile tarii, calare pe un cal mic si iute, cu un tui tatarasc in mana stanga, cu o sabie incovoiata si manjita de sange in dreapta, cu o ciosvarta de carne de cal sub sea, si realizez cu groaza ca nu ne-am intors nici macar in evul mediu, cum zic unii, ci in epoca popoarelor migratoare. Vreau-nu-vreau, imi aduc aminte de Vadim, care sustine ca derbedeul asocial e tatar la origine, dar pe Vadim nu-l mai cred, caci il ucide in ziarele lui de 7 ori pe saptamana, de te face sa crezi ca-i inteles cu baselu ca sa arate lumii ce rezistent e asta la cancer, la ciroza, la Johnny Walker, la bomba atomica, la asteroidul Anophis, la dracu' mai stie ce.

    RăspundețiȘtergere
  7. Radu,multumesc,N-am ras e mult!Pentru D-zeu ce-o fi in capul multora?Pacat ca ideea cu publicatia sindicatului nu prinde.Calculatorul...bata-l vina nu ajunge in multe locuri.Nu e un repros , e o trista realitate.Din pacate el nu s-a putut invata in tabere,pe campuri de instructie si aplicatii,pe santiere si mai stiu eu unde.
    Cine se angajeaja sa intocmeasca 2 pagini cu aceste realitati ale pensionarilor militari?
    Filialele s-ar putea angaja ca ele sa ajunga la cat mai multi!Stand stramb si judecand cum ne e felul am putea gasi solutii de informare.Ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  8. Tovarasu moderator . Raducoje copiaaaaaaaaaaaaazaaaaaaaaaaaaa.L-am vazut eu cand s-a uitat la mine si a copiat . Ca io am zis primu ca cei ce se vor inscrie in sindicat dupa ce vor primi fluturasii modificati, sa plateasca "taxa de botanist"(1 taxa botanist = 10 taxe de inscriere obisnuite)drept pedeapsa pentru prostia lor . Si cred ca si Raducu e pasibil de o taxa mica de naivitate , daca chiar a crezut ca domnul Cosea e altceva decat un imbuibat profitor . Si cam toti care mai cred in cuvintele politicienilor sunt cel putin naivi . Admit , ca sunt unii care -deocamdata - merg pe directia noastra , dar stati linistiti ca nu din dragoste pentru noi, ci din interes de partid , pentru ca vor sa vina la putere si momentan nemultumirile noastre ii multumesc pe ei . Cand vor fi la putere , nemultumirile noastre se vor auzi strigate de catzeii PDL-isti SI UNPR-isti .Asta e politica . Dati cu pietre in PDL-isti si UNPR-isti , dar nu-i omorati. O sa avem nevoie de ei cand vor fi ceilalti la putere . Puteti da cu pietre cat vreti in UDMR-isti, ca astia oricum sunt mereu la putere si nu ii intereseaza de nimeni niciodata .

    RăspundețiȘtergere
  9. @raducojex,
    Am ras cu lacrimi! Am ras ... ori ... am plans?!?! Iarta-ma! Nici ca mai stiu ...
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  10. Da domnule Stramb, subscriu . Am cerut de mult o pagina macar a sindicatului . S-a promis , dar se pare ca domnul Pricina nu stie sa faca decat articole in care sa isi apere pielea personala . ATATA A PRODUS IN ACEST SINDICAT DE CAND S-A INFIINTAT SINDICATUL . Cititi toate postarile sale si daca nu e asa , maine imi dau demisia din sindicat . Nu stie decat sa scuipe si sa improaste cu noroi , atunci cand cineva il deranjeaza de la pahar. ATAT . Asa ca domnule Stramb , nu ii mai aduceti aminte de alte promisiuni , ca tocmai reciteste cursurile de la Stefan Gheorghiu, ca uite Cosea era mai slab la invatatura ca el si a ajuns mai sus . Promite mai multe , sau de ce ?

    RăspundețiȘtergere
  11. @scorpio,
    Moderatorul e pe faza! Zi de zi! Tu pe unde mi-ai umblat? Lumea, chiar si eu, ti-am simtit lipsa, ti-am dus dorul! Oricum, nu fi suparat! Radu a meritat pe deplin ... pagina ... "Number 1".

    Cei al tau, e pus deoparte! La finele anului, voi PROPUNE cititorilor sa facem impreuna un TOP al Autorilor, Comentatorilor si ... daca va fi posibil ... vom da si premii, diplome!
    Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
    V.Burcu
    p.s. Atentie! De azi, se introduce pe blog seria ... SONDAJE! Astept propunerile cititorilor, comentatorilor, prietenilor si chiar ... neprietenilor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Apropo, imi aduc aminte o poezie a lui Sorescu .. in care tot vorbea el de niste zale si ma intreb , daca toti aia de au murit fie-le tarana usoara au avut zale pe ei da tot au murit, cate zale are Base de nu mai moare ? ca la cate boli i-a turnat Vadim , murea si nepotul lui Base in fabrica lui .Dar si mai curios e cum d enu se "impiedica " Vadim, cum de nu ii taie o pisica calea , cum de nu face o pana , ca uite saracu Becali nici nu a apucat sa spuna Bas.. ca a si facut pastele la intristare , Solomon , abia a apucat sa zica Ele .. si s-a trezit ferit de canicula,ca sa nu mai zic de OTV-istul nr 1 care (pasami-te)s-a pus rau cu puterea si a fost pus la televizor cu zabrele .Domnul Vadim , dupa ce l-a scos pe Beeeeeeeeee, de la intristare si l-a facut parlamentar, parca i s-a mai umplut pusculita si guita iara pe strazi, lovind in stanga si in dreapta si nu il intreaba nimeni ce laturi mananca . NU VA MIRA ? Si s-a mai trezit parca si godacul de Barca care simte ca se poate ridica iarasi din cocina sa mai scoata niste flacari pe unde mai poate si el . Aferim fratilor ca iara se umfla fasolea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Tovarase moderator, tovarase moderator, va rog io nu ma puneti la panou ca ma vede lumea si ma arata cu dejetul si zice " cine face ca el , ca el sa pateasca!" Va rog io da ? Promit ca nu mai fac prostii .

    RăspundețiȘtergere
  14. FRA - TI - LOR!
    Pai voi aveti talent de talent, nu gluma! De o vom tine asa, Seitan-ul-Boc-ului, ne va pune impozit pe ... drepturile de autor! Asta ar mai lipsi! Sa platim si ce nu primim!
    V.B.

    RăspundețiȘtergere
  15. Stimati prieteni, eu sunt dispus sa platesc o taxa de naivitate daca o transformam in bere, dar va rog sa vedeti comentariul lui "anonim" de sub doamna Elena , sus, aoleu, spun tampenii, mai bine reiau ca ma afund. Deci: al doilea comentariu, semnat de "anonim" e al meu, doar ca nu m-am descurcat sa semnez cu numele de "raducojex", caci vorba unui coleg, adineaori, calculatorul nu-l inveti pe campul de instructie sau pe pista de decolare-aterizare si daca mai esti si lipsit de rabdare (asa ca mine), te-ai dus... Deci: nu-s chiar asa de dobitoc incat sa-l fi crezut pe Cosea, chiar daca acesta s-ar fi coborat din inaltimea ametitoare unde se afla, ca sa-l lumineze pe un parlit ca mine, explicandu-i cum dom' general de izmene antitanc Oprea, a gasit sfarcul din dodoasca cu care sa salveze pensiile sub 3000.Dar mi-ar fi placut sa vad ce subtilitaturi ar fi inventat ca sa ma prosteasca, mai rau decat m-a lasat natura. N-a fost sa fie. Nu mi-a raspus. Is prea tare pentru Cosea asta. In schimb vad ca la Antena 3 si la Realitatea TV isi permite sa-i minta din greu pe moderatorii emisiunilor la care este invitat. Probabil ca pe aia ii crede ori mai prosti decat pe mine, ori mai indiferenti la ce debiteaza el.
    Scorpio, ce mult adevar si ce mult cinism e in mica ta lectie de prostitutie politica de mai sus.
    N-as fi vrut sa ai atata dreptate, dar din pacate, ai cu prisosinta.

    RăspundețiȘtergere
  16. MA BUCUR CA V-ATI STRINS CU TOTII PT. CA VREAU SA VA DAU O VESTE..PROASTA DA - NU MINUNATA. INTRATI PE LEGEA119 DIN2010 SI CE VETI CITI?LA FEL DE HOTESTE IARASI SE FACE SEPARATIE INTRE CEI IESITI DUPA 2001 SI CEI CARE AU IESIT INAINTE.ESTE POSIBIL ASA CEVA. SAU POATE CA EU NU AM FOST CAPABIL SA DESLUSESC RATIONAMENTUL.ERATI DE ACORD CA A FOST O MARLANIE. ACUM SE REPETA?CE ZICE SINDICATUL CARE VREA SA-I AIBA MEMBRII PE TOTI?CE ZICE D. MINISTRU OPREA/SE POATE ASA CEVA?

    RăspundețiȘtergere
  17. Afara ati fost dat ori pentru ca erati un incapabil, ori pentru ca v-ati lacomit la suma de bani primita, de care nu amintiti nimic. Oricum pana sa fiti dat afara vi s-au oferit alte posturi pe care le-ati refuzat. Asa ca ciocul mai mic cu pensia dvs.

    RăspundețiȘtergere
  18. @anonimului de la 19:44,
    E usor a scrie versuri/Cand nimic nu ai a spune! Oricum, de la anonim la anonim: putina decenta nu strica nimanui! Cei 6-7 ani de acasa, se prezuma fiecaruia! Aici, nu vad pe nimeni care sa te fi jignit cu ceva! Atunci ... pe tine ce te-a apucat? Cu cine te certi? Cu cine si ce vrei sa imparti? Postacii de partid ... sunt pe alte bloguri/forumuri!

    RăspundețiȘtergere
  19. cezar,poti fi putin mai deslusit? ideea am auzit-o,n-o sesizez.dar daca e asa inseamna o alta lovitura.hai sa vedem si lasati-i in plata domnului pe cei anonimi.asa vor ramane.

    RăspundețiȘtergere
  20. @STRAMB-VA ROGintrati pe -LEGEA119 DIN 2010 -si veti vedea cum cei iesiti dupa 2001 benf. de vechime 3 6 12 luni iar ceilalti de procente 25%OARE DE CE?impactul pe suma nu este dar parca e mai bine sa ai o vechime in plus. astept parerea dv.cu multumiri. anonimus nu cred ca avea traba cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Vara lui 1983. Colonelul Untaru Gheorghe (Dumnezeu sa-l odihneasca), mugeste catre noi, proaspetii studenti militari aflati in formatie, pe platoul Academiei Militare Tehnice Bucuresti:
    „Tovarasi elevi, in primul rand nu uitati ca uniforma pe care o purtati, este pentru voi ca steagul pentru tara. Niciodata, in nici o imprejurare, sa n-o necinstiti. Caci orice gest de cacat pe care l-ati face aflandu-va in uniforma, va fi observat si condamnat de civili, care au un respect deosebit pentru uniforma armatei romane.”
    Vocea i se auzea ca un tunet, pana in piata Chirigiu, de peste drum.
    Vara lui 2010. Un amarat de maior de aviatie in rezerva se intalneste intr-o zi torida, pe la ora 16.15 cu doi fosti subordonati, maistri militari, aflati la o terasa, in civil, cu cate o bere in fata. Sa fie clar, maiorul nu e un obisnuit al acelei terase, pur si simplu cei doi fosti camarazi ii faceau semne sa vina la ei. Nu putea sa-i refuze. Redau o parte a discutiei:
    -Mai, panaramelor, pai la un sfert de ora de la terminarea programului voi sunteti deja civili? Bai, ce rapizi ati devenit. Sunteti ca vinul: cu cat trece timpul, cu atat deveniti mai buni.
    -Se vede ca esti „conserva” sefule, nu mai stii cum merge treaba. Pai nu mai e ca pe timpu’ matale, cand umblam in uniforma si toata ziua, daca aveam chef. Acu daca te vede imbracat popa, in cel mai bun caz te-jura-n gand. De-aia nici nu umblam militari: venim civili la serviciu, ne schimbam in uniforma si la terminarea programului ne schimbam in civil si plecam acasa. Si e mai bine asa: ca uite, eu, am avut asta-iarna o treaba urgenta si a trebuit sa plec in uniforma in oras. A trebuit la un moment dat sa iau autobuzul. M-am asezat pe un scaun. E adevarat ca am auzit in spatele meu niste tineri care susoteau, radeau, am auzit de multe ori „ apevistu”, dar daca nu s-au luat de mine, n-am zis nimic. Cand am ajuns acasa , pe seara, am vazut ca pe spatele subei aveam muci si flegme intinse. Mi-au dat lacrimile de umilinta cand am descoperit chestia asta, de fata cu baietii mei (fie vorba-ntre noi, eu cred ca s-a dus in baie si a plans, dupa cate il cunosc). De atunci am hotarat ca NICIODATA nu voi mai aparea in oras in uniforma. Pai de ce? Sa ajung bataia de joc a unuia sau a altuia? Apropo, dumneata stii ca acum nu-ti mai trebuie scoala militara ca sa ajungi ofiter?
    -Hai mai baieti, dati-o dracu’, asta n-o mai cred.
    -Bine bine, admite celalalt, Gica nu se refera la ofiteri-ingineri, ci la ofiterii de linie. Aveam un soldat reanganjat care in 6 luni a ajuns locotenent. Da’ a avut ceva pile. Iar altul a ajuns in 4 luni din soldat reangajat, plutonier. Asta – culmea - nu avea pile. Si era si prost ca o cizma.
    Mi-am baut berea si am plecat rapid. Poate ca era mai bine daca baietii m-ar fi lasat sa-mi vad dracului de drum.

    RăspundețiȘtergere
  22. Raducule,
    Banuiam eu ca nu esti plopist, prea combati bine . Asa ca te scap de taxa , ba mai mult , dau eu o bere pentru har si haz . Dar de copiat nu te iert . Asa ca dai si tu o apa tonica .
    In ceea ce priveste .. " dreptatea " , as fi preferat sa nu am, dar asta e soarta mea , sa am dreptate . Mi-au mai spus-o si altii .Lasand gluma la o parte , sunt convins ca asa va fi , de aceea adevar zic voua " cei care sunteti ca floarea soarelui, nu dati cu bolovani, dati si voi cu pietricele , asa , de ochii lumii .
    Cezarica, ce sa-ti fac tata ? La omul sarac, nici boii nu-i trag, ii fura cainii mamaliga din mana si are " bucurii " in biserica. Daca e asa cum spui, eu nu am citit inca legea cu pricina ( nu Valeriu, dar sunt sigur ca pe el nici nu il intereseaza ) atunci sa nu astepti de la Oprea mai mult decat a primit Radu de la Cosea . Astia sunt vorbiti intre ei, , ca nuntasii( "ba , tu cat dai" ? "ba 2 milioane , da-l dracu ca tuica a fost trazvita si sarmalele reci " -"aha si io la fel !ca nici lauratii nu au cantatara ce le-am cerut noi " ai dracu de da unul mai mult ca altul . Cel mult un sut undeva , dar unul singur, ca la al doilea deja se coteaza ca un pas inainte . De la SCMD , ce sa fie ? Depinde . ies ceva cotizatii aici ? Ne bagam .. nu ies .. mai besheaua !Cam asa gandesc cei mari .. Dar ia sa le stricam noi planurile si sa o punem de o campanie impotriva legilor de bock ,(merdre, ca am vrut sa scriu shitze si gandindu-ma la shit , am uitat cum se scrie kk in romana si l-am scris in turca) Acuma intelegeti dumnevoastra despre ce legi este vorba . Hai sa facem o campanie impotriva legilor aparute si in curs de aparitie , a celor ce continua sa discrimineze si sa invrajbeasca diverse categorii sociale impotriva altora , militarii de dupa 2000 impotriva celor dinainte , a legilor care vor sa impoziteze pensiile sub 1000 lei ca nu vor mai avea oamenii bani nici de o aspirina , impotriva articolelor de lege care fac diferente intre oameni si ii judeca cu greutati calpe , diferite de la o marfa la alta , impotriva a tot ce inseamna nedreptate . O sa fie cam multe de spus , dar .. hai sa incercam . Ce ziceti nea Mircea si dom Pricina ? VA BAGATI ? Ca nea Mircea se baga numai daca pica de o cotizatie , iar Dom Pricinel numai daca il strange cineva de cojones .Eu zic ca daca vrem putem.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Scorpio
    1. Ne bagam, da scrieti si pe intelesul meu, ca citesc o fraza de 10 ori si nu pricep nimic. Si, credeti-ma, am pretentia ca dupa ceva ani (peste 10!) petrecuti la trupe am invatat si limbajul ... kaki!
    2. Prima persoana de "la panou" voi fi eu, obtinand "titlul" de "cea mai activa ... rezervista". Asa ca ...

    @Admin
    Va propun sa introduceti la sondaj si rubrica "de mai multe ori pe zi"! Glumeam.

    RăspundețiȘtergere
  24. @All
    Aveti dreptate cu o publicatie mica a SCMD, dar luati in calcul si urmatoarea chestie (ACUM VOI FI EXTREM DE REA, ADUCA EU, CEA REALA): cei din C. Director suntem putini. Tot solicitam specialisti de la filiale ca sa constituim macar niste grupuri de lucru, dar ... pauza! Da, e munca patriotica in folosul comunitatii, dar daca vrem sa ajungem la un rezultat... Si-n privat e la fel: nu ai rezultate/profit din primul an. E o vorba - in primul an aduci de-acasa!

    RăspundețiȘtergere
  25. @ELENA-sunt uimit[vorba vine] cum la solicitatrea mea de a vedea o noua problema reala care apare din nou si in legea 119 si care pare sa duca iarasi la separarea celor iesiti in2000 fata de cei ce au iesit in2001-voi rasundeti cu o tacere cel putin suspecta.vreti pagini la ziar ca asta e tot ce ne lipseste.se pare ca ati primit indicatii sa nu puneti botu. OK -nu e nimic nou sub soare- dar imi este teama ca iar o sa umpleti paginile cu chemari la unitate,solidaritate bla, bla si o sa ptimiti iarasi-pas.AM uitat voi sunteti sindicatul celor cu peste 3000. nu-i bai o sa ne facem si noi unul

    RăspundețiȘtergere
  26. IMI pare rau ca am facut confuzie. nu stiam ca aici e sezatoare culturala, club de tinere sperante in literatura.eu am sperat ca e un loc unde se trateaza probleme concrete reale din viata militarilor rezervisti.apropo vreau sa-i transmit unui coleg care a postat mai sus[si i-a dat pe toti pe spate innnnclusiv pe scorpion]ca postura lui de om in uniforma si care s-a trezit plin de muci sau.si flegma fara sa stie e...ridicola.or dormea pe scaun de obosit ce era ori era cu capul in ...nori rau rau.daca era un kaki-cercetas diversionist-parasutist-alpinist- povestea avea alt final-fericit desigur

    RăspundețiȘtergere
  27. Cezar, exista o pagina speciala unde se pot dezbate chestiuni juridice, du-te si posteaza acolo.

    Te crezi cel mai tare din parcare si totu-ti pute, omule! Ori esti invidios pe cei pe care Dumnezeu i-a harazit cu mai mult spirit, mai mult umor si care manuiesc cu mai multa usurinta decat tine (fie vorba intre noi, scrii intr-un fel...fastidios!) condeiul?

    Ai acumulat, ca noi toti, multa zgura. Du-te la biserica si roaga-te sa-ti despietreasca Domnul sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  28. @cezar,
    Am spus si alta data: dupa 1990 multe Legi au fost facute aiurea, chiar stramb, pline de nedreptati! Nu poti cere SCMD sa indrepte "cocosatii"! Nu are cum: nici legal si nici ca forta!

    Referitor la ce spui tu, pe "text" de lege, pana la aparitia "normelor de aplicare", nimeni nu poate face nimic! Orice instanta, ar respinge orice actiune! Sa asteptam cu rabdare si incredere! Poate ca ... nu va mai fi cazul ... de nicio actiune!
    V.Burcu
    p.s.@all: Amaraciunile din suflet, din viata de zi cu zi, nu ne fac "mai bine", daca suntem rai unii cu altii!

    RăspundețiȘtergere
  29. Se pare ca Cezar are dreptate. Si eu am fost convins de faptul ca L 90/2007 a rezolvat definitiv modul de abordare a problematicii pensiilor militare d.p.d.v. a perioadei in care a avut loc trecerea in rezerva.Legea 119 din 2010 la art. 8 respectiv 11 face din nou referire la persoane pensionate anterior / ulterior anului 2001 cand a intrat in vigoare ,,celebra " Lege 164 .

    RăspundețiȘtergere
  30. @ALL
    Vi se pare ca nu mi-a pasat de ceea ce a postat Cezar pe Legea 119/2010. DOMNUL COL. BURCU (Admin) ESTE SINGURUL DE AICI CARE STIE CA MI-A PASAT SI CE AM FACUT IN ACEST SCOP.
    Dar am o varsta si un nr de ani de experienta cand nu ma arunc cu capul inainte la prima vorba care mi se spune.

    RăspundețiȘtergere
  31. @anonim,
    Eu nu am spus ca Cezar nu are dreptate! Eu, repet, spun ca MULTE LEGI au fost nedrepte! Au avut si inca au MOTIVATII politice! Acestea sunt fff greu de indreptat! Cezar, ca multi foarte multi romani, stie ca NU ARE NICIO VINA! El vrea DREPTATE! Atat si nimic mai mult! Dar DREPTATEA o fac LEGILE, cei care aplica legile!

    Sa va dau un EXEMPLU: poporul roman, noi cei de AZI, unii nici macar nascuti pana prin '50-'60, am platit si vom continua sa platim DESPAGUBIRI unora si altora. Am platit la greu rusilor, Regelui Mihai, multor altora. Nu zic ca nu or fi avand "dreptate" toti! Dar ce vina avem noi, cei care platim azi din salarii/pensii?

    Stiti ce au cerut zilele trcute EVREII din Romania? Iata: " Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), a declarat la cel de-al doilea Congres al Federatiei ca bunurile evreilor fara urmasi morti in Holocaust ar trebui recuperate, in contextul in care legislatia romaneasca permite acest lucru.

    "Trebuie sa redobandim aurul confiscat de la evrei in timpul celui de-al doilea razboi mondial", a spus Vainer, citat de Agerpres,care a prezentat, miercuri, raportul de activitate al Consiliului de conducere al FCER pentru perioada 2005-2010." Sursa:http://www.ziuaveche.ro/social/vainer-trebuie-sa-redobandim-aurul-confiscat-de-la-evrei

    Pe langa milioanele de euro ceruti de fostii detinuti politici, acum si evreii vin cu pretentii! Eu nu spun ca NU sunt indreptatiti! Spun altceva: ce vina avem noi,cei care trebuie sa platim AZI !!!! Cutia Pandorei a fost deschisa! Dumnezeu cu mila! Din ce'om trai noi oare? Ce ne va mai ramane si noua? Unii/tot mai multi ne cer mereu, revendica, iar altii ... ne fura,fura,fura ...!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  32. @BURCU-in primul rand ma bucur ca sunteti bine.TREBUIE sa fac o clarificare :acum nu mai este vorba de o lege veche care s-a facut cum s-a facut. ACUM ESTE O LEGE NOUA CARE S-A NASCUT SUB OCHII TUTUROR FACT. RESPONSABILI DIN ARMATA, SINDICAT ETC.CINE SI DE CE A PERMIS[PROPUS] ART.8+11 CARE FAC DICRIMINAREA?CINE S-A LUPTAT PT. A FI ELIMINAT CINE ATIPAT CA IARASI SE FACE O NEDREPTATE?MA TEM CA NIMENI SI CA ISTORIA SE REPETA. INCA SE MAI POATE INDREPTA, LEGEA NU A INTRAT IN VIGOARE

    RăspundețiȘtergere
  33. @ ELENA
    Legea 119/2010 prevede recalcularea pensiilor speciale in scopul integrarii acestora in sistemul unic de pensii.Pentru militari / politisti ../ se pleaca de la premiza ca partea noastra de contributie si-o asuma statul.Intrucat nu am studii juridice de specialitate as dori sa te intreb daca s-a prevazut in vre-un act normativ modalitatea de valorificare a perioadelor lucrate cu contact de munca (implicit plata CAS) ulterior pensionarii.Sistemul ce se doreste a se implementa fiind unic, exclude in mod automat posibilitatea unei a doua pensii dupa incetarea activitatii (indiferent de nr. de ani lucrati 10..15).multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  34. Elena ,
    1.Spune te rog ce nu ai inteles din ceea ce am scris si traduc pe loc .
    2. Sa nu spui ca nu are cine scrie sau colabora din filiale la Ziarul SCMD ca nu cred . Uite , dati voi anuntul ca ati infiintat rubricile ... Cutare "si cereti materiale . Si vei fi uimita d ece vei primi . Problema e cum am mai spus-o de atatea ori , CINE SA COORDONEZE ACTIVITATEA ? Ca marele purtator de cal si ziarist de talie mondiala cel cu trecutul nepatat dar fara fata de masa, omul care nu scoate un cuvant fara pricina de scandal , habar nu are cum sa organizeze o redactie . El cat a fost ziarist , a scris ce i s-a spus . Nu i s-a spus , nu a scris , ca omul atata stie , atata face . Asa ca nu mai dati vina pe lipsa de colaboratori ci admiteti LIPSA DE COORDONATORI.
    4.Daca si dumneata , ofiter jurist( parca asa spuneai nu, ca si domnul Oprea -din pacate ) spui ca nu ai studii juridice de specialitate , ce faci prin biroul ala ?
    4. Fara rautate , dar tot mi-am adus aminte , a trecut o luna de cand am intrebat ce se mai aude cu procesele noastre . Ai reusit sa obtii datele necesare de la casa aia mare de avocatura , sau trebuie sa platim pentru aceste informatii ? Si daca da , cat , ca sa stim sa marim cotizatia .

    Ghitza, esti prea dur cu Cezarica . Are si el o durere , reala si e bine ca o spune . Nu trebuie invinuit pentru asta si nici ca are niste pretentii-sperante de la acest sindicat . Si eu am . Are dreptate, Sindicatul nu poate schimba legea , dar poate pune problema prin membrii de sindicat, prin conducere , prin filiale , la parlamentarii care inca mai sunt de partea nostra , poate demara o discutie in presa , pe marginea continuarii discriminarii cadreleor militare chiar si unele fata de altele . Sunt de acord cu el ca trebuie sa ne zbatem pentru toti colegii nostri, indiferent ca sunt sau nu membri de sindicat, atata vreme cat drepturile le sunt lezate . Si asta propusesem mai inainte . SA FACEM TOT CE NE STA IN PUTINTA SUB TOATE FORMELE , JURIDICE, MEDIA , SOCIALE , PERSONALE , PENTRU A OPRI O NOUA NEDREPTATE.Si aceasta problema nu poate fi subiect de bascalie sau ranchiuna nici de o parte nici de alta .

    Cezarica , cand am spus ca mi-a placut articolul ma refeream la cel cu Cosea nu la faza din autobuz.Daca ai sezizat am spus ca admit povestea chiar si daca nu e adevarata , pentru modul in care a fost spusa . Nu am comentat a doua povestire si nici nu o comentez pentru ca asa cum spuneai nu se stie in ce conditii a avut loc . E insa trista oricum ar fi . Practic, daca ne uitam bine nu pe spatele mantalei ci pe buzunarele de la piept ale uniformei , la toti se observa " decoratiile " puse de Basescu , Boc si Oprea in acelasi mod ca si cele din povestea lui Radu . Verificat-va uniformele din dulap si vedeti cum sunt . Intrebarea e , ce facem , le lasam asa , sau trecem la curatenie Iar un zar al nostru ar face enorm pentru sindicat si militari, mai mult decat 10000 de bloguri, pentru ca ar intra in contact cu icebergul din ocean , care nu are inca acces la internet . Proportia este de cel putin 8/1. Elena , daca nu intelegi ce am vrut sa spun , intreaba pe mail . Sa nu creada lumea ca sunt chiar asa de ermetic .De asta , sustin ca ne trebuie o foaie , nu neaparat pentru talentele literare nedescoperite, cu sau fara umor. Se aude Nea Mircea ?

    RăspundețiȘtergere
  35. @Anonim
    Eu sunt intr-o astfel de situatie si acum SUNT IN ASTEPTAREA NORMELOR SPECIFICE NOUA sa vad ce va scrie in ele. Perioada de dupa trecerea in rezerva, dupa legae veche, putea fi valorificata in 2 moduri: daca nr. de ani de munca e mai mic si nu sunt indeplinite conditiile pentru o "pensie civila", in momentul cand cel in cauza nu mai munceste vine cu dovada vechimii in munca la DFC si solicita recalcularea (am avut un caz chiar anul acesta, numai ca, din pacate, era vorba de recalcularea pensiei militare pentru stabilirea pensiei de urmas). Daca nr. de ani de munca si, implicit, de contributie e suficient de mare (si in cazul meu sper sa fie, deoarece am iesit la 40 de ani si un pic in rezerva), se mai putea obtine o pensie! Nu stiu ce va scrie in Norme sau in Legea finala, dar eu sunt inscrisa si in Pilonul 2 unde deja am luni bune de contributie, precum si la o pensie facultativa. Asa ca, din toate astea, m-oi laege cu ceva!
    Reluam discutia fie dupa ce vedem normele, fie la toamna.
    @cezar
    Degeaba te straduiesti sa ma enervezi; viata e atat de frumoasa incat nu am de gand sa mi-o scurtez cu ajutorul tau. CHIAR ESTI ATAT DE NAIV SA CREZI CEEA CE AI POSTAT mai sus
    "TREBUIE sa fac o clarificare :acum nu mai este vorba de o lege veche care s-a facut cum s-a facut. ACUM ESTE O LEGE NOUA CARE S-A NASCUT SUB OCHII TUTUROR FACT. RESPONSABILI DIN ARMATA, SINDICAT ETC.CINE SI DE CE A PERMIS[PROPUS] ART.8+11 CARE FAC DICRIMINAREA?CINE S-A LUPTAT PT. A FI ELIMINAT CINE ATIPAT CA IARASI SE FACE O NEDREPTATE?"
    Uite ca Boc nu m-a intrebat daca imi place legea pe care si-a asumat raspunderea! Si nici macar nu m-a consultat cand a facut proiectul. Pe aia din MApN poate!

    RăspundețiȘtergere
  36. @ELENA-multum. pt. raspuns cu atat mai mult cu cat eram trecut la,indezirabili".nu v-am reprosat dv. personal, deci nu trebuie sa o luati asa.e adevarat ca sunt f. revoltat pt. ca vad modul de actiune similar cu L164.mai sunt tov.care inca nu s-au pensionat.naiv asa cum zici ca sunt am ferma conving. ca marlania nu a pornit de la BOC ci de la noi din interor.art.8+11 cu specific. actuale duc la niste consecinte pe care nu le exp. aici.I rest v-am mai recom. nu puneti totul la inimioara,mai ales ce vine de la un ..ei asa da..neam prost ca mine. saru"mana cu miros de CHANEL FAIVE

    RăspundețiȘtergere
  37. @Scorpio
    Am studii juridice la Universitatea Bucuresti, master tot acolo si 15 ani vechime ca jurist, adica am muncit efectiv si in armata si acum, in viata civila. Problemele juridice sunt atat de multe incat chiar e nevoie de mai multi sa puna osul la munca. Apoi, am un serviciu la care nu-mi permit sa renunt. Oricum, daca ai vreo propunere pt vicepresedinte pe pb juridice, cedez functia cu draga inima, ramanand doar simplu membru de sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  38. Seara buna ! De poate ? Nou pe blog, dar catana veche . Se primeste cu colindul ?
    Pentru domnul Burcu, cel care da cu flori in vecinii din Dolj care se pare ca nu sunt (sau macar nu toti ) chiar sa de imaculati . Am citit pe pagina Craiovei ca au facut un mare protocol cu niste sindicate , ieri seara poate , zic ei in jurul orei 18.Atunci cum se face ca la ora 20.30 unii din cei ce conduc destinele filialei, erau la o sueta mica , cu unul din vicepresedintii UNPR si alti membri de partid (si de stat ) ? Asta concordie de ce nu apare in comunicatul lor ?Ce spui domnule Burcu ? Am vazut ca ii laudai .

    RăspundețiȘtergere
  39. @taunul,
    Fii binevenit!
    E dreptul fiecaruia sa aleaga. Nimeni nu opreste pe nimeni. Liberul arbitru este un dat se zice de la Dumnezeu! Cum iti asterni, asa dormi!

    Dar ce are a face SCMD cu eventuala apartenenta politica a fiecarui membru al sau? SCMD nu face politica!

    Si nu in ultimul rand, a fi sau a nu fi "membru de partid" (indiferent de culoarea sa): este un defect? calitate? crima? ceva rusinos?

    Mesajul meu pentru pentru cei de la DOLJ, este in esenta lui ALTUL, fara conotatii politice! Pentru o mai buna lamurire, subiectul POLITICA, partide, UNPR, etc. etc. etc au facut obiectul a mai multor postari/comentarii/discutii pe acest blog! Va invit sa le cititi! Suntem satui de politica si politicieni! Toti, o apa si un pamant!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  40. Da domnule Burcu, dar daca sunt asa de deschisi si se lauda cu realizarile lor , de ce nu pomenesc nimic despre intalnirile conducerii filalei cu membrii marcanti ai UNPR ?Ce se pune la cale ? Si de ce pe ascuns , pentru ca se pare ca unii dintre cei din conducerea filialei habar nu au . Asta ti se pare corect? Uite tocmai discut cu domnul Neacsu care se jura ca nu stie nimic . Asa sa fie oare ?Ori minte , ori a fost mintit, dumneata pe care varianta ai merge ?

    RăspundețiȘtergere
  41. @taunul,
    Imi cereti prea mult! Dincolo de faptul ca NU am niciun drept/cadere sa ma amestec in viata privata a nimanui, referitor la eventualele OPTIUNI politice, mi-am exprimat deja punctul de vedere: fiecare e liber sa aleaga!

    SCMD nu poate fi implicat politic! Ca orice sindicat care se respecta, are propriile sale obiective!

    In alta ordine de idei, a cere unor oameni, colegi de sindicat, sa-mi dea mie socoteala cine le sunt prietenii si neprietenii, ar fi cu totul deplasat si inacceptabil! Traim zic eu, intr-o tara inca libera! Cred ca vremurile cand trebuia sa dai socoteala PARTIDULUI, unicului partid, au trecut! Asta insa nu ma face sa fiu naiv: politia politica nu a murit! Pirul este al dracului! Nu piere cu una cu doua!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  42. Domnule Burcu
    Pai fa-ma sa inteleg , sa nu mor prost. Nu te intereseaza`daca conducerea unui filiale, pe care o ridici in slavi negociaza pe ascuns cu conducrea unui partid ? Mai ales al celui ce a tradat interesele armatei si ale militarilor ? Sunt de acord, poate merge fiecare sa se inscrie unde vrea el, sa voteze pe cine vrea el, dar cand CONDUCEREA UNEI FILIALE, SE INTALNESTE FARA SA ISI ANUNTE COLEGII, FARA SA DECLARE CEVA IN SENSUL ASTA(cel putin asa pretinde domnul neacsu, daca nu minte ), CU CONDUCEREA UNUI PARTID CARE A VOTAT IMPOTRIVA INTERESELOR MILITARILOR SI PENSIONARILOR MILITARI,AR TREBUI SA TE INTERESEZE DAR CE TE INTERESEAZA PE DUMNEATA ATUNCI SAU PE CEI DIN SINDICAT ? PRETUL ROSIILOR , AVENTURILE LUI IRINEL COLUMBEANU ? ARE DREPTATE CEZAR . ASTA E UN CERC LITERAR AICI , NU UN SINDICAT CARE SE LUPTA ENTRU DREPTURILE OAMENILOR .

    RăspundețiȘtergere
  43. Cum adica va cer prea mult ? Va cer mult daca va rog sa va exprimati punctul de vedere vizavi de acest aspect ? Ma dezamagiti . Credeam ca pe acest blog se spune lucrurilor pe nume . Vad ca se spune numai ceea ce nu doare , ceea ce nu supara , va tineti de bancuri, glume , mici intepaturi prietenesti dupa care iesiti la o bere ca gata , s-a inviorat atmosfera . Hai sa fim oameni seriosi domnule Burcu. Aveti curajul sa spunerti lucrurilor pe nume , indiferent pe cine ar supara . Daca sindicatul nu se implica in activitati politice , atunci CE CAUTAU ACEI OAMENI LA ORA 20.30 , FARA STIREA MEMBRILOR FILIALEI , SI SE PARE CA NICI A TUTUROR CELOR DIN BIROU, LA ACEA INTALNIRE DE TAINA CU MEMBRII UNUI PARTID , FIE EL SI DE TRADATORI . Aveti voie sa raspundeti la intrebarea asta domnule Burcu, sau trebuie sa va intrebati staful de campanie ca domnul Basescu, cand a lovit copilul . Sa fim intelesi, nu va fac raspunzator, va intreb doar ce parere aveti despre acest aspect(eu garantez ca intalnirea a avut loc ) . Puteti sa va spuneti punctul de vedere ?In conditiile in care statutul spune ca SINDICATUL NU POATE FI IMPLICAT IN ACTIVITATI POLITICE.

    RăspundețiȘtergere
  44. @taunul,
    Imi cereti prea mult!
    E dreptul fiecaruia sa aleaga.
    Asa scrie Constitutia, Legea!
    Eu, ce as putea face eu?
    Sa infierez cu manie proletara
    eventuale OPTIUNI/prietenii personale?

    Incerc sa va inteleg,
    dar vi s-a pus pata pe mine!
    Ma faceti raspunzator,
    de ceva ce nu-mi apartine!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  45. @taunul,
    Insistenta domniei voastre de a ma pronunta cu privire la optiunile politice ale unor COLEGI, ma DETERMINA sa fac in PREMIERA o dezvaluire strict autentica:

    Cu ani in urma, circa 20, l-am cunoscut personal pe ACTUALUL Presedinte al Romaniei, d-l Basescu! Pret de aproape "una ora", am discutat... "diverse"!
    M-a impresionat, era imediat dupa evenimentele din decembrie '89. Prin februarie-martie '90, daca memoria nu-mi joaca feste! Am vorbit public "de bine" apoi, deseori despre Basescu, steau lui politica! Am avut dreptate! A ajuns SUS de tot! Presedinte!

    Peste alti ani de zile insa, fiind EL in OPOZITIE, politia politica m-a aruncat in "bratele corpului de control al ministrului" si mi s-au cerut "relatii": de unde pana unde il cunosc pe Basescu, ce relatii am avut, etc.etc.etc.! Norocul meu a fost ca atat "controlorii", cat si ministrul PUTERII de atunci, nu erau batuti in cap! Au inteles ca nu era/facusem NIMIC ilegal, in afara legii! Nu am patit nimic! Buuuun!

    Ce credeti ca s-a intamplat peste un alt NUMAR de ani? A venit Basescu la putere,
    cu un alt MINISTRU si "sleahta" lui! Bine pana aici! Dar ... stiti ce a urmat?

    Procesul invers! Politia politica m-a tocat din nou, ca am RELATII POLITICE suspecte, dar acum cu ... ceilalti, cu OPOZITIA! Ca facut-am si dres-am! Complet aiurea, fara a fi nimic real, fara dovezi! Pure inventii!

    Stiti ce am patit? De 4 ani aruncat in strada, cu 1/2 din pensia la care aveam dreptul!
    Din OM, facut ne-OM! M-au facut ca la nufarul! Fara drept de apel! Fara a tine cont de Constitutie, legi etc. etc. etc! Doar ca... asa au vrut ei!

    Acum INTELEGE toata lumea de ce am eu “ceva” cu PUTEREA de azi?
    De ce scriu mereu despre ce fac ei? Simplu: am patit-o pe pielea mea!
    Asta e Romania! Democratia originala! Dreptatea!
    Cu prietenie,
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  46. Domnule Burcu,
    trista povestea dumitale , dar mai trista este pentru mine incapatanarea cu care refuzi sa vezi esenta problemei . EU NU AM INTREBAT DE 3 REZERVISTI OARECARE CARE AU MERS SA SE INSCRIE LA 20.30 INTR-UN PARTID POLITIC, CI DE 3 MEMBRI DIN CONDUCEREA UNEI FILIALE A SCMD , CARE DUPA CE AU SEMNAT UN PROTOCOL DE COLABORARE CU NISTE SINDICATE UNDE PROBABIL AU ARATAT CAT DE VASNICI APARATORI AI DREPTURILOR SUNT EI, AU PLECAT IMEDIAT SA SE INTALNEASCA CU CEI IMPOTRIVA CARORA SE ANGAJASERA CA LUPTA PENTRU CA LE-AU TAIAT SALARIILE MILITARILOR SI LE VOR LUA PENSIILE . Asta e buba . Nu o vezi sau nu vrei sa vorbesti ? Fii barbat, fii ofiter, si spune " domnule , nu stiu, nu ma pot pronunta pana nu aflu sigur , daca e adevarat sau nu . Dar nu ma lua pe mine cu drepturile constitutionale, ca nu sunt copil de tata . Am pretentii mari de la dumneata . Nu mai ocoli esenta . Sau ai spus povestea cu Basescu , sa inteleg ca iti e frica sa mai vorbesti?

    RăspundețiȘtergere
  47. @taunul,
    Frica mie? Nu stiu ce este frica!
    O spun cu amaraciune, tristete chiar!
    Nu este ceva cu care nerita sa te lauzi! Este chiar ... un handicap!
    Lipsa acestui SENTIMENT uman, mi-a afectat grav capacitatea de autoaparare, sistemul de autoconservare! Probabil este si "cauza directa" a multor necazuri in plan personal! Profesional, mi-a prins bine! Am ce povesti nepotilor!

    De ce nu ma pronunt?
    Simplu! Aici intervine CARACTERUL!
    Nu pot arunca cu pietre in oameni pe care nu-i cunosc, nu stiu cu se s-ar face vinovati!

    Cred, chiar am convigerea, ca dupa ce vor CITI "corespondenta" noastra publica din noaptea aceasta, vor veni dansii cu EXPLICATIILE necesare!

    Oricum, SCMD Craiova este o ORGANIZATIE mare, puternica! Nu poate fi atrasa in aventuri politice de nimeni, indiferent despre cine ar fi vorba! Am incredere in colegii mei!

    Inca o data, ii FELICIT pentru PROTOCOLUL incheiat! Cunosc forta sindicatelor doljene, de mai multi ani! Oameni de isprava!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  48. @taunul,
    Stiu ca esti inca aici!
    Inca nu te-ai culcat! Nici eu!
    Amandoi suntem tristi, suparati!
    Dar ... si AZI este o zi!
    Sa speram ... mai buna!

    O zi care sa CLARIFICE
    ce s-a intamplat la Craiova!
    O zi in care si eu sa uit,
    ce mi s-a intamplat in viata!
    Noapte buna, prietene virtual!
    Buna dimineata, tuturor!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  49. Domnule Burcu . Ai facut cumva scoala de partid ion iliescu ? Intreb , pentru ca observ ca stapanesti tehnica disimularii . Eu intreb ceva , dumneata raspunzi altceva . Eu intreb una , dumneata raspunzi alta . Ce sa inteleg ? ca nu vezi unde e problema ? Am contestat eu cumva valoarea , puterea acelei filiale ? NU! Am facut aprecieri negative vizavi de protocolul incheiat cu sindicatele ? NU ! ATUNCI DUMNEATA DE CE RASPUNZI ABORDAND ACESTE SUBIECTE SI NU CEL CUPRINS IN INTREBAREA MEA? NU TE-AM RUGAT SA ARUNCI CU PIETRE IN NIMENI, CI DOAR SA SPUI CE PARERE AI DESPRE ACEST FAPT , DESPRE O INTALNIRE A 3 MEMBRI DIN CONDUCEREA UNEI FILIALE , LA ORA 20.30 , FARA A INFORMA INTREGUL BIROU, CU MEMBRI MARCANTI DIN CONDUCEREA UNUI PARTID POLITIC, AVAND IN VEDERE PREVEDERILR STATUTARE . Daca nu poti raspunde la aceasta intrebare simpla , stai jos si nu mai divaga , cu povesti siropoase si raspunsuri evazive . Sunt satul de ele . Domnul Neacsu a fost mai transant . A spus ca nu stie nimic despre aceasta intalnire , si daca a avut loc cu adevarat , se va retrage din conducerea filialei . Este un om transant, de onoare, sunt convins si nu m-a aburit cu raspunsuri de duzina , ca dumneata . Ai ce invata de la el .
    O noapte buna , m-ai dezamagit .

    RăspundețiȘtergere
  50. @taunul,
    Ai temperament de oltean pursange!
    Nu evit discutia, nici UN punct de vedere transant! Dar ... s-o luam metodic:

    Citez: "SA SPUI CE PARERE AI DESPRE ACEST FAPT , DESPRE O INTALNIRE A 3 MEMBRI DIN CONDUCEREA UNEI FILIALE , LA ORA 20.30 , FARA A INFORMA INTREGUL BIROU, CU MEMBRI MARCANTI DIN CONDUCEREA UNUI PARTID POLITIC, AVAND IN VEDERE PREVEDERILR STATUTARE ." Incheiat citatul!

    1. Prezum ca acesta este adevarul! Care este problema? Sunt DOVEZI ca au tradat interesele SCMD? Ca s-au dus la o intalnire unde au COMPLOTAT impotriva sindicatului?

    2. La Craiova Biroul Operativ SCMD este Dumnezeu? Cineva, chiar "3 MEMBRII DIN CONDUCEREA SCMD" trebuie sa ceara "aprobare" cu cine sa se intalneasca/vada/discute?

    Ar fi grav! Deosebit de grav! Sindicatul NU este constituit pe ASEMENEA principii! Nu scrie in niciun STATUT ca "eu" sau altii, trebuie sa ne cenzuram relatiile, prietenii, in numele sindicatului! Iar daca cineva mi-ar impune ASTA, in "secunda 2" as fugi mancand pamantul! Asta ar mai lipsi: o noua dictatura!

    3. Iti inteleg supararea, dar de ce ma gratulezi tendentios cu ce nu-mi apartine, nu am vina?! Gen: "scoala de partid ion iliescu", "stai jos si nu mai divaga", "povesti siropoase", "aburit cu raspunsuri de duzina , ca dumneata" !

    Pacat! Eu am fost periculos de sincer! Am fost un OM care si-a deschis sufletul in public, altui "OM"! Nu doresc sa regret,
    nici sa-mi para rau!
    Cu prietenie,
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  51. Taurul, n-ar fi mai bine sa incercati sa-i intrebati pe cei trei ce au discutat aseara cu acel vice de la UNPR? Ar fi foarte interesant sa se afle varianta lor. Cine stie, poate cei trei au incercat sa-l convinga pe uneperist sa se-nscrie in SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  52. Admin
    1. Dragul meu tot incerci sa eviti o evidenta . Faptul ca au fost .Nu e nimic grav, daca s-ar fi dus in nume individual indiferent de motivatie . Dar e ceva putred cand se duc toti trei, la aceeasi ora si nu mai stie nimeni altcineva nimic.
    La craiova , biroul operativ e constituit din 6 membri, din cate vad. Sunt curios , unde se aflau ceilalti 3 si daca stiau ceva . Pentru ca cel putin unul, cel care e raspunde de departamentul comunicare si relatii , (deci cel care ar trebui sa stie tot pentru a da relatii, sau sa intretina relatiile cu toate structurile , UITE CA HABAR NU AVEA LA 24 DE ORE DUPA INTALNIRE , SI MAI ALES, DUPA CUM SPUNE CHIAR EL IN CORESPONDENTA DE ASEARA , CHIAR SI DUPA CE VORBISE CU PRESEDINTELE DE SINDICAT IN ZIUA RESPECATIVA . Cum spuneai domnule Burcu, E GRAV , FOARTE GRAV.
    3, Te-am gratulat nu tendentios, ci in baza unor evidente cu ceea ce am spus , fara rautate , fara lipsa de respect. Si sa le luam pe rand :" scoala d epartid " cred ca nu mai e nevoie sa dau copy-paste . Am intrebat daca ai scoala respectiva pentru ca ai talentul de a raspunde la o intrebare fara a raspunde concret .Chiar si acuma , dupa ce ti-am scris de nu stiu cate ori intrebarea , in loc sa spui care iti e parerea daca aprobi sau nu acest lucru , ca om , ca sindicalist , te eschivezi incercand sa ma aburesti cu drepturile membrilor biroului de a se intalni cu cine vor ei .Ca divaghezi , este demonstrat , nu mai e nevoie de argumente . Expresia stai jos ,o folosesc cand consider ca cineva a epuizat subiectul si nu mai e nevoie de alte explicatii . E mai neacademica , daca a deranjat , imi cer scuze , dar ma cam saturasem de raspunsuri fara continut . Iar siropoasa a fost povestea ta cu Basescu- nu contest ca e adevarata , nu contest ca e dureroasa , nu contest faptul ca e traumatizant dau nu era cazul, momentul sa o spui in conditiile in care eu intrebam cu totul si cu totul altceva . A parut o incercare de a divaga de la subiectul real.Iar raspunsurile de duzina sunt cele pe care le pot primi si de pe strada . De la dumneata aveam pretentii .Lamurit ? data viitoare promit si un desen , desi nu prea am talent.
    RADUCOJEX
    Nu sunt taur , sunt taunul dar se accepta , ai citit superficial . I-as fi intrebat pe cei trei dar nu am cum , nu ii cunosc , stiu doar ca a fost presedintele de filiala cu inca doi oameni din birou, nu stiu ce functie sau ce nume au si nu ma intereseaza . In definitiv e treaba lor, se pot pupa si cu Osama Bin Laden, dar voba lui nenea Inacu, "tradare sa fie dar sa o stim si noi !"Si cum se face ca alti oameni din birou nu stiau si nu sunt informati nici dupa consumarea evenimentului . Asta cum vi se pare ? A` ce ar suna ? Dar nu m-ar mira sa sustina ca au fost la un SPA . Parca asa a zis si Geoana cand a fost la Vantu nu ? Au fost baietii sa se relaxeze .
    Sper sa citeasca discutiile mele cu domnul Neacsu si sa aibe onoarea de a da un raspuns. Oricare ar fi , pe el au reusit sa il faca de kko, neinformandu-l si punandu-l intr-o pozitie mai mult decat jenanta .

    RăspundețiȘtergere
  53. afurisit Taunul asta,baziie toata noaptea si nu lasa oameniisa se odihneasca.daca vrei ceva du-te domnule la sursa si afla. pe de alta parte mie ca simplu observator NEAFILIAT la nici-o organizatie, apreciez ca un protocol cu sindicatele este un mare fas ,pe motiv ca activit. sindic. militar nu se imbina de nici-o culoare cu activitatea sindicatelor civile. colac peste pupaza mai este si problema de natura juridica, care pune in discutie insasi existenta scmd[am mai atent. dar nimeni se pare ca nu-i curios] astept; cu cine ma iau la tranta?

    RăspundețiȘtergere
  54. Daca tot e un forum de discutii,macar sa fie deschise si fara raspunsuri evazive . Poate mai au si altii opinii vizavi de acest subiect . Sunt curios cum vad membrii de sindicat acest aspect. Si apropo domnule Burcu , eu consider ca un presedinte de filiala cand se intalneste in numele sindicatului cu sefii unui partid are datoria daca nu de a cere avizul intregului birou, sau al membrilor de sindicat , macar sa ii INFORMEZE CU ACTIVITATEA , FIE SI MACAR DUPA CONSUMAREA ACTULUI.Daca insa , dumneata ai alta parere , se pare ca acest sndicat nu este al militarilor , ci al nebagatilor in seama . Ca s-a constituit ca sa aibe unii activitate , ca sa poata face altii cate o aapa , si ca sa mai stearga unii praful de pe epoleti.
    E pacat . TARE PACAT .

    RăspundețiȘtergere
  55. Vad ca se invioreaza ziua Buna diminetaza Cezare !
    Domnule , face fiecare ce il tin curelele nu ?Sper ca nu ti-am deranjat somnul cu bazaitul meu . Si mai sper ca nu te supara subiectul si pe tine . Dar era fierbinte aseara , tocmai primisem informatia era certa, fara dubiu, iar cineva din Conducerea filialei , habar nu avea . Iar altii incercau sa ma abureasca cu raspunzuri evazive . Asta e tot . Pe mine nu ma intereseaza nici Protocolul semnat nici valoarea lui practica sau juridica , e treaba lor daca l-au facut ca sa mai bifeze o activitate , sau chiar ii ajuta cu ceva si personal nu vad nici o ilegalitate in acest protocol care jurdic nu are nici un efect, dupa cum se spune acolo . Mult mai importanta mi se pare insa intalnirea te taina cu Generali din UNPR , la ore destul de avansate pentru o cafea sau intalniri de protocol, si mai ales DEOSEBIT DE GRAVA, ASCUNDEREA ACESTEPI INTALNIRI CHIAR SI DE OCHII SI URECHILE CELOR CE AR FI TREBUIT SA STIE . Pe dumnevaostra domnule Cezar am inteles ca nu va priveste , ca nu faceti parte din sindicat . Atunci de ce mai comentati? Faceti parte din categoria " anexelor " stiti la care ma refer, la bijuteriile de familie , ca numai alea " participa , dar nu se baga " . Sunteti responsabil cu intaratatul, sau intrati doar ca sa va satisfaceti orgoliul ? . Spor la munca! .

    RăspundețiȘtergere
  56. Apropo domnule Cezar, ca nu am inteles , care este diferenta dintre activitatea sindicala militara si cea civil? Da si mie regulamentul, legea , intructiunile sau operele complete ale celui ce a emis aceasta teorema deosebit de interesanta .Sau mai iesplicit, unde sunt categorisite activitatile sindicale , pe "caprarii" . Nu ma lasa in bezna te rog, fa-ma fericit si lumineaza-ma !

    RăspundețiȘtergere
  57. Si daca vrei tranta , spune si mie , care e problema juridica ? CU DESEN TE ROG, CA NU PREA AM DORMIT AZI NOAPTE SI MA PRIND MAI GREU .

    RăspundețiȘtergere
  58. @TAUNUL-ei vezi?anexa sau nu,uite ca am starnit interesul, plesnesti de curiozitate.dar raspunsul inca nu...mai fa sapaturi prin normele care regl. activitatea sindicala de orice fel-daca tot te-ai varat cu capul inainte. o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  59. quo Vasile intreaba pe roarmy230:
    " Aveti informatii mai noi, cum ca la recalculare sint supusi numai OFITERII , nu si MM si subofiterii in rezerva ?? "
    Poate stiti careva ceva.
    Eu stiu ceva, dar nu stiu daca e adevarat: se pare ca recalcularea se va face doar la ofiterii care aveau mustata la trecerea in rezerva si/sau aveau(inca) erectii matinale la acel moment (ca acuma...).

    RăspundețiȘtergere
  60. @all,
    O noapte fierbinte in Oltenia!
    La propriu si la figurat!
    Un subiect care a incins spiritele!
    Asa zisa "intalnire de taina" a "3 MEMBRI DIN CONDUCEREA" SCMD Craiova, cu Generali din UNPR!

    Trebuia sau nu APROBAREA Biroului ?
    Trebuia sau nu INFORMAREA celorlalti?
    Trebuie sau nu un punct de vedere oficial? O explicate publica?

    Ce parere aveti?
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  61. pana cand veti continua o discutie ce risca sa devina cazona?eu mai cred in bune intentii!
    faptul ca duceti o discutie in trei ,moderati intelept de d-nul Burcu nu va da de gandit?
    D-nule Burcu in numele cui se pun intrebarile,ce treaba au cei ce scriu cu filiala olteana?N-am stiinta de infiintarea in sindicat a unui super vizor!chiar se doreste in toate aceste compuneri postate o farama de bine?sau este altceva si cu alte intentii?

    RăspundețiȘtergere
  62. Stimati colegi, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Preiau un fragment din comunicatul dat de d-l Mircea Dogaru pe saitul Sindicatului, Catre simpatizantii SCMD din Mangalia, citez:” Normele de aplicare vor aparea la inceputul saptamanii viitoare si veti avea la dispozitie 3 ani(!?) pentru a va cauta singuri statele de plata de acum 30-40 de ani pentru a obtine in plus cativa lei fata de pensia stabilita ilegal pe baza salariului mediu pe economie.”
    A vrut de fapt sa spuna 3 luni, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  63. Sunt anonimul ce am postat ieri 16.07. la orele 12.45 si 14.32.La ceea de-a doua postare am primit raspunsul Elenei,careia ii multumesc, dar consider ca vor trebui monitorizate foarte atent actele normative ( norme metodologice / baza calcul..)ce vor pune in aplicare prevederile legislatiei referitor la recalcularea pensilor militare.Orice eroare mai mult sau mai putin intentionata poate duce la discriminari greu de eliminat. Unii dintre noi avem trista experienta a L164, de la a carei intrare in vigoare ne-au trebuit 6 ani pina la aparitia L40/2007 care a mai reparat cate ceva si inca vre-o 2 pana am primit o parte din drepturi.Referitor la prima postare poate nu am fost destul de explicit si de aceea revin cu urmatoarele precizari:
    L 119/2010 cu referire la recalcularea pensiilor speciale are doua art.(8 si 11)care reglementeaza sporurile ce se acorda pentru perioade lucrate in alte conditii de lucru decat cele normale ( altfel spus grupe de munca ).Nu am inteles de ce este necesara (din nou)impartirea personalului militar pensionat, in doua categorii - cei pensionati inainte respectiv dupa 1.04.2001. Uitasem!!!1.04.2001 este data intrarii in vigoare a L164.
    Revenind la L119/2010 , art 8 prevede sporuri la vechime de pana la an/an (adica 1/1) persoanelor ce s-au pensionat dupa 1.04.2001 in timp ce art.11 precizeaza ca sporul maxim ce se acorda personalului pensionat anterior datei respective este in procent 50% adougat la puctajul obtinut in perioadele respective.Si cum 1/1 nu prea este egal cu 1/2,nu stiu care este opinia celor care au dreptul la aceste sporuri: piloti militari / scafandrii/ genistii (pt.unele activitati)...
    Partial justificata iritarea Taunului.
    Nu raspund intrebarilor puse de dl. Bucur deoarece nu sunt membru SMCD.Este singurul motiv.
    Pentru cei care doresc sa mi se adreseze am rugamintea sa faca precizarea :pt.Anonim 1.

    RăspundețiȘtergere
  64. Pentru Quo Vasile de pe roarmy230: Mesajul meu a fost nu „istet”, ci tampit de-a dreptul. Asa cum suntem si noi, rezervistii militari, care in loc sa ne aflam acum in formatie completa in fata palatelor leprelor alora care raspund la gretoasele nume de Basescu si Boc (parca-s predestinati, ma tata, un cur si-un rahat, caci un cur care se respecta e musai sa aibă si un rahat, cu ochi sau fara) deci reiau : in loc sa fim acolo si sa organizam o noua Piata a Universitatii, dar de data asta mai mare decat o revolutie de partid si de stat ca cea din 89, in care destui dintre ai nostri au murit ca niste prosti crezand ca mor pentru patrie, cand de fapt rodul sacrificiului lor suprem e pentru ca acum, in 2010, sa apara in fruntea tarii Basescu, Boc si ceilati din haita politica de terminatori care sa n-aiba alt scop decat sa asasineze metodic si gospodareste un popor intreg, dupa ce in prealabil i-au furat si trigliceridele din sange.
    Acolo ar trebui sa fim, cu sau fara sindicat, toti cei ce au purtat sau poarta haina militara. PIERE TARA,nu doar pensiile militare. Tara pe care noi am jurat s-o aparam cu pretul vietii, nu cu juraminte de politicieni verosi, ca cele slobozite de-o baba pilita care vine de la birtul satului si sughite de la tescovia: ”asa sa-mi ajute Dumnezeu…c-am beut si nu mai beu”.
    Stiu quo Vasile, ca ai vrut sa tragi un semnal de alarma, si daca le tine figura sa dea o spoiala de legalitate acestei chestii care acum este abia la stadiul de zvon, s-a dus dracului si forta Sindicatului si vigoarea viitoarelor actiuni in justitie. Si bineinteles, dupa ce ii vor fi belit pe ofiteri (pe care probabil ca subofiterii ii vor lasa singuri , caci asa arata unitatea la romani) or sa urmeze chiar ei, subofiterii, carora le va veni randul sa ramana la randul lor singuri, fara sprijinul ofiterilor, in fata satarului kmerilor portocalii.
    Imi cer scuze quoVasile, ca te-am suparat azi-dimineata cu mesajul meu, dar am zis s-o dau un pic pe gluma , ca altfel prea seamana a epurare de cea mai joasa speta demna de Pol-Pot.

    RăspundețiȘtergere
  65. @ANONIM-1 Foarte la obiect si bine documentat comentariul dumneavoastra. Sper sa ramaneti mai mult timp pe blog si sa mai postati opinni bine documentate.Eu am ridicat aceasta problema dar nu stiu raspunsurile . mai astept. o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  66. @all,
    Sunt ANONIM 1,si pentru a elimina orice confuzie voita sau nu , anunt ca din momentul de fata nu voi mai posta nici-un mesaj.Sfatul meu pt. anonimul ce a postat la 19.17. este sa fie mai ponderat, pentru ca nu e atat de anonim pe cat crede.Admin.(si nu numai)cunoaste acest lucru si cred ca ar trebui avertizat ,,posibilul ''nostru coleg,asupra faptului ca mesajul lui aduce un pic a instigare ....
    In rest ... numai de bine ... ANONIM 1.

    RăspundețiȘtergere
  67. @ANONIM 1,
    de ce te-ai suparat? Cred ca nu e cazul! Nimeni nu te-a atacat! Mai mult, Cezar te apreciaza, inclusiv eu! Iar cu alti "anonimi" ... treaba lor! Sunt majori! Au si ei ... necazuri de necazuri! Stii cum e ...
    Un rau nu vine niciodata singur!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  68. Ce s-a intamplat Anonimule 1, te-ai speriat ca ti se pune in carca tie ceea ce am spus eu de Basescu si Boc? Sau nu vroiai sa ti se atribuie afirmatia ca militarii care au murit in 89, au murit de pomana? Ei afla, curajosule, ca parerea mea despre cei doi tradatori de patrie este MULT MAI PROASTA. Am instigat ! Auzi, maica-mare! I-ai vazut pe rezevistii sarbi cum isi aparau drepturile ? Stii macar despre ce vorbesc? Sau nu te-ai uitat la imaginile alea de frica sa nu te depisteze „serviciile” ca te uiti la imagini …” instigatoare”? Vezi, prietene anonim, de-aia plec eu din tara asta, ca m-am saturat sa fac parte dintr-o societate in care majoritatea membrilor ei are mare grija sa nu fie banuita de… instigare. Instigare la respect fata de sine si la apararea drepturilor pe care le are prin lege, pe care niste mafioti i le iau bazandu-se tocmai pe faptul ca acea majoritate n-o sa se impotrivesca, de frica sa nu fie banuita de …(ai ghicit) instigare si, doamne fereste, sa ramane fara umilinta cea de toate zilele, care-o ajuta sa-si tarasca zilele prin praful vietii . Si stii ceva, anonimule? O sa le reuseasca. Sper sa nu ma mai ia valul si sa mai dau mesaje pe acest forum, nu de alta, dar ma enervez complet de pomana. Ce a fost de zis s-a cam zis. Din pacate, ceea ce e de facut nu se va face niciodata. Apropo, mesajul precedent l-am dat anonim fiindca pur si simplu n-aveam chef sa tastez codul de acces. Sa te rog sa-ti desconspiri si tu anonimatul? N-am s-o fac, caci poate o sa ai accese de panica la noapte. Asa ca ramai linistit si …(bineinteles) neinstigat.
    Quo Vasile, inca odata imi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere
  69. @ Admin
    Nu m-am suparat.
    @ raducojex
    Fii linistit ! Singurul ,,incident "care mi-ar fi putut declansa accese de panica azinoapte n-a avut loc - a fost ok - si sper sa fie pt.mult timp de acum inaine.
    @ cezar
    Cand te mai iei la tranta , ai grija la ,,anexa ". Nu de alta dar o cam iei sub centura.Nu vreau sa te jignesc dar daca nu intelegi continutul mesajului suna-ma!
    ANONIM 1

    RăspundețiȘtergere
  70. Domnule moderator
    Incep sa ma lamuresc ce e cu sindicatul asta . Seamana cu mama lui, Romania . Si cum ce naste din pisica soareci mananca , cum e turcul si pistolul .
    Avem o tara de tradatori si lasi , avem si in sindicat aceiasi oameni .
    Unii tradeaza partide si institutii, altii si tradeaza colegii . unii sunt lasi pentru ca stau acasa si astepata cu teama sa nu cumva sa auda Basescu ca sunt nemultumiti, ca vine si le ia si ce le-a mai ramas , ceilalti se fac ca nu vad ce se intampla in sindicat de teama sa nu strice relatiile cu colegii sau sa nu supere pe cineva .
    Este inadmisibil, si totodata de neiertat .
    Faptele spun ca :
    1. 3 membri ai unui birou de filiala , se inalnesc PE ASCUNS cu conducerea unui partid de tradator (toata clasa poiltica spune asta , nu eu ) iar dumnevoastra imi vorbiti despre drepturile individului si neamestecul in treburile interne .
    2. Unul din membrii biroului respectiv , habar nu are cu ceea ce s-a intamplat(cel putin asa spune si il cred, pare sincer) iar dumnevoastra spuneti ca fiecare filiala are viata ei proprie si nu e timpul sa discutam barfe.
    3. de trei zile de cand acest subiect a aparut inclusiv discutia mea cu Neacsu pe blogul lor , si nu s-a dat nici o dezmintire , nu a aparut nimci din partea celor 3 . OARE DE CE ? Sa credem ca nu au citit , nu au azut, cu au comunicat intre ei ? In 3 zile ?
    4. Toata lumea de pe acest blog, se cearta care e mai anonim decat altul dar nimeni nu se intreaba ce se intampla cu oamenii aia si daca nu cumva acest fenomen nu este izolat si astfel de intalniri au loc si in alte filiale . Nimeni nu se intreaba daca nu cumva s-a trecut la recrutarea membrilor marcanti ai sindicatului .
    5. Pe pagina principala apare o dezmintire din partea lui Dogaru si Pricina vizavi de racolarea lor de catre acelasi partid . Asta spune ceva si anume ca se incearca fie acolarea , fie discreditarea membrilor marcanti ai SCMD . De unde stiti ca Bucurestiul si Craiova sunt singulare ? Cei de la Bucuresti au avut macar onoarea sa anunte si sa dea dezmintire . Ceilalti ce fac ? De ce tac ? Eu cred ca ar trebui ca toate filialele sa isi puna macar intrebarea daca nu cumva s-a trecut la dezmembrarea acestui sindicat .
    6. Dumnevoastra taceti, va faceti ca nu vedeti si imi vorbiti de drepturile individului , negand evidenta. VA MERITATI SORTA .
    7. VAE VICTIS !

    RăspundețiȘtergere
  71. @TAUNUL-ca simplu spectator[adica neafiliat] cred ca exagerezi. in principiu oricine se poate intilni cu oricine,fara sa faca ,nota informativa" pe undeva. ne place sa credem ca totusi suntem intr-o tara libera.pe de alta parte daca tradatorii se intalnesc, iarasi e treaba lor. nu are nici cea mai mica implicatie atata timp cat nu au Grosul in spate.iar grosul ii va debarca sub o forma sau alta.Dupa cat esti insa de pornit cred ca tu sti mai multe si ,sau vrei sa bagi pe cineva in gura opiniei publice. mai analiz.si vezi daca meita. succes la BBZAIT

    RăspundețiȘtergere
  72. Simt din plin lipsa a doua personaje cu vechime si ,,performanta" pe acest blog.Este vorba de ELENA[ care cu mine oricum nu mai vorbea ]si Pisoiasul. Oare ce sa fie?Motanel--unde esti

    RăspundețiȘtergere
  73. @cezar
    Am fost ... plecati!
    Ce, pe InfoMondo sau in alte parti unde postez m-ai vazut?

    RăspundețiȘtergere
  74. Despre colegii nostri, maistri militari si subofiteri, cu foarte mare regret trebuie sa spun un lucru: in aceasta saptamana am avut o "sedinta de lucru" cu una din filiale si mai multe discutii telefonice cu altele. I-am rugat sa se implice mai mult in actiunea de aducere alaturi de noi si a maistrilor militari si subofiterilor. Invariabil, am primit acelasi raspuns - nu vor, nu cred ca li se va recalcula / diminua pensia. Chiar in conditiile in care au vazut textul legii. Ei tot mai cred ca "pensiile sub 3.000 lei nu se vor diminua!" Din pacate, ACUM alta modalitate de convingere decat dialogul, nu avem. Pesemne vor constientiza acest lucru mai tarziu. Nu iau in calcul nici macar varianta unei actiuni individuale in instanta.
    Daca are altcineva vreo idee mai buna, o astept cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  75. Domnul Burcu.
    M-am lamurit cum e cu sindicatul asta . Toata lumea tipa ce il doare pe el, nimeni nu e interesat de principii, de respectarea unor proceduri , de respectarea statutului , etc . Cand intrebi de ce sefii unei filiale nu spun nimic despre intalnirea cu conducerea unui partid si ascund acest lucru si fata de proprii lor colegi (inclin sa il cred pe cel ce spunea ca nu stia ) lucrurile au un iz de cel putin lipsa de loialitate. Iar daca ridic aceasta problema aici , sa vad care e parerea blogistilor, imi pomeniti de dreptul fiecarei persoane de a se intalni cu cu cine vrea el, de neamestecul in treburile interne . Dragilor , daca a fost o iesire la o cafea , e ok, dar sa spuna , a fost o invitatie la o cafea . Vad insa ca in acest sindicat , probleme importante sunt tratate cu superficialitate , iar cele lipsite de interes general sunt facute capete de tara . Credeam ca cel putin aici se vorbeste deschis si fara teama ca suparati pe unul sau pe altul Sau gunoiul se ascunde dupa usa ?
    Cezar,
    Matale daca esti spectator, mai si aplauda din cand in cand , altfel o sa adoarma actorii.Si pentru linistea dumitale , nu vreau sa bag pe nimeni nicaieri si o sa va las sa va spalati pe cap cu intalnirile prietenesti . Eu am sesizat ca se vorbeste numai despre unele intalniri, care dau bine , iar de altele nu . De ce oare ? Daca e transparenta sa fie transparenta. Si daca intalnirea (depre care garantez ca a avut loc, cine mi-a spus nu m-a mintit ) a fost nevinovata , de ce in 3 zile nu a iesit nimeni sa spuna , "da domnule , ne-am intalnit , a fost o discutie de tatonare , e un partid nou , care ne poate ajuta . " Nu era nimic rau in asta , chiar daca e un partid de tradatori . Dar sa te faci ca nu stii nimic si sa scoti la inaintare pe unul care chiar nu stia nimic sa se jure el ca nu a fost cu rata in gura, parca nu se face . E ceva putred in Danemarca.
    Cu asta eu va salut domnii mei colegi, am crezut ca am cu cine vorbi pe aici , m-am inselat.
    Aparati-va intre voi, ascundeti-va gunoiul dupa usa si dati-va cu spray la intrare .
    Sanatate si virtute!

    RăspundețiȘtergere
  76. Apropo, si cu asta va las , cititi raspunsul unui vicepresedinte de la Craiova si lamuriti-va cu activitatile sindicale . Intre altele se confirma ca EU nu am mintit .
    Nu strica sa mai pun cate o intrebare din cand in cand , asa mai aflati si voi ce se intampla prin sindicat . Va las sa va spalati rufele .

    RăspundețiȘtergere
  77. Ce e Cezarica ?Ti s-a urat cu binele ? Ti s-a facut dor de intepaturile mele ? Mai avem si noi viata ( la ) privata nu ? Glumeam , dar asta e , nu putem sta toti mereu pe blog, ca tine . Care e problema pe aici vad ca a fost rascoala . Au dat mustele .. pe la miere sau .?
    TAUNUL .
    Bine ai venit ! Am mai avut colegi ca tine , care au venit, au stat doua replici si au disparut . Era unul Micea cel trist parca , sau suparat , care am crezut ca rupe cerul VENI, VIDI VICI a scris pe el Care e problema ta ? Vad ca te doare sufletul de olteni . Intre altele , sunt oameni de isprava . Cu ce ti-au gresit ? Nu te-au invitat la paranghelie , sau ce te-au suparat ? Nu au dat adunarea generala la muste ? Pai baiatule , sunt strazile pline de .. oferte tentante . Nu ai de unde alege ? Ce te-a suparat ? Ca s-au intalnit cu altii si nu te-au invitat la cina ? Pai mustele nu au nevoie de invitatie ca se baga singure . eu asa stiu .Ca nu s-au anuntat prin lantul telefonic ? pai erau poate in parasire de garnizoana . Care e problema ta ? Asta chiar e treanba lor . Subscriu ca anumite activitati de interse general, se fac cu consimtamantul(instiintarea) tuturor celor in drept, dar asta e problema lor si nu a ta . Ca s-au intalnit cu membrii unui partid ? Dar unde spune ca nu e voie ? Da , s-au intalnit, si ? S-au intalnit si nu cei din PSD, si cu cei din PNL si cu cei din PSD(citeste in materialele lor si vei afla . Si ? Trebuiau sa iti spuna tie , sau care e problema ? Cum spunea si Cezar, bazaie la alta masa .
    SINTETIZAM ?
    1. S-AU INTALNIT CU MEMBRII UNUI PARTID . Si ? Unde scrie ca nu e vorba .
    Ai stenograma discutiilor din care rezulta ceva ilegal ? Toarna. altfel, nu ai obiect.
    2. NU S-AU INFORMAT UNUL PE ALTUL ? Este treaba lor , ai dreptate , e chestie de incredere , loialitate , stil de lucru, dar atata tot , nu face subiectul Intregului Sindicat cum se anunta intre ei, membrii unei filiale .
    Altceva ?
    Am citit , si comentariul lui Giulianao de pe pagina lor . Acam confuz , dar recunoaste ca s-au intalnit cu cei in cauza si ? ai primit raspunsul pe care il asteptai . Subiectul discutiilor (chiar daca scapat din greseala printre randuri si cam neinspirat) nu te intereseaza , e treaba filialei si probabil va face obiectul unei informari interne , sunt sigur . Ai dreptate , cam neispirate si aprecierile facute in post scriptum, dar asta nu e o crima , e doar o gafa . Iti recomand gafele lui Bush. Sunt mult mai spumoase si mai savuroase.
    Si acuma ca am lamurit aspectul(sper) ce te mai doare Musculita?.

    RăspundețiȘtergere
  78. Apropo, are dreptate Elena . Fratilor ce e cu lipsa asta de inspiratie ?Nu ati gasit alte id-uri decat anonimi ? Macar dati-va numere .. unul la altul, daca singuri nu puteti .Adica , anonimul 1, anonimul 2 , anonimul 3 , sai 111 112 113 , va stabiliti voi intre voi cum sa va spunem . Ca altfel , o sa va furati injuraturi unul in numele altuia , ca sa nu mai pomenesc trimiteri la origini gratis .Treaba voastra , eu v-am spus .

    RăspundețiȘtergere
  79. Scorpio.
    Bun la intepat, dar atat . Te-au platit astia de la Craiova sa le sari in ajutor ? i dreptate , ce mare lucru ? S-au intalnit 3 insi pe sest cu Tradatorii. Si ? Care e problema ?I-au chemat la relaxare , ca Vantul pe Geoana . Nu si-au informat colegii . Si ? Care e problema ? Au tot timpul sa afle de pe blog, ce au ei ceva in plus sa afle primii ?Se fac ca nu vad ca lumea ii intreaba daca e adevarat sau nu . Si ? Care e problema ? Canta un cuc pe-o ramurea ... "ce-i pasa lumii dimprejur .. "Dupa care vin cu un raspuns al unui vicepresedinte , de te ia cu racori . Si ? Care e problema ? Si asa e canicula , racoarea face bine .
    Scorpioane somn usor !
    Eu te las pe aici ca vad ca te place lumea .
    Mi s-a aplecat .

    RăspundețiȘtergere
  80. TAUNUL asta are o fixatie[ca sa nu zic ca sufera rau rau]mergi omule si fa o trepanatie .....lingvistica,scoate dracului cuvintul intalnire din vocabular si o sa fi fericit pana la adanci batranete. @CHANEL-FIVE-multam ca mi-ai gasit si mie grupul<<LA agitati"oricum nu am inteles --EU-- nimic,ca atare agitatia ta a fost MOCA[pt. mine desigur]

    RăspundețiȘtergere
  81. "UITE CINE VORBESTE " Era un film da ? Il vedeti aici in versinea Cezar , care d ecand a intrat pe acest blog , nu vorbeste decat despre pensionatii dinainte si dupa 2000. Altceva nu mai vede . Scoteti-l din priza . Eu am spus ca va las , ma tin de cuvant .Va las in ciorba voastra .

    RăspundețiȘtergere
  82. @cezar
    1. Ai avut impresia ca nu-mi pasa de ce scrii. Problema ta! Nu ti-am dat raspuns pe loc intrucat am vrut sa mai discut cu niste specialisti sa vad daca ai dreptate. Parerea lor (ca si a mea initiala) e ca trebuie sa ateptam normele care vor veni, pesemne, maine! Oricum, avem treaba!
    Cat despre A INTELEGE... E cam complicat sa te ajut sa intelegi ceea ce nu intelegi, desi ar trebui foarte bine sa intelegei, fiind in miezul problemei si mi-e somn!
    2. La oricare dintre grupuri te referi (cred ca e vorba de RoArmy, unde am fost .... in primii 5 inscrisi), vezi ca tot "pe teritoriul meu" esti. Sic!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri