Google Translate

marți, 17 august 2010

17 August 2010. Comunicatul presedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate


17.08.2010

Cu privire la ajutorul dat de catre ANCMRR (Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere) la incercarile disperate ale Guvernantilor de a recalcula (diminua) pensiile militare
 
Il felicitam pe dl Gl. (r) dr. Iliescu Mihai, presedintele ANCMRR, pentru ca, benevol, va sprijini recalcularea pensiilor militare “de stat”, dar il avertizam ca din momentul recalcularii, pensiile noastre, cu sau fara sprijinul domniei sale, nu vor mai fi nici militare si nici de stat.


Vor fi pur si simplu pensii civile, in baza Legii 19/2000, si pe cat de civile pe atat de ilegale, intrucat vor fi recalculate pe baza unei contributii personale inexistente (militarul avand alte raporturi cu statul) si vor avea caracterul unei pomeni cu putin mai mare decat ajutoarele sociale date celor care n-au muncit macar o zi in viata lor.

Daca domnul General este fericit ca i se sterge statutul de militar si pentru trecut, si pentru prezent, si pentru viitor, noi ii uram in continuare sa traiasca bine.

In ceea ce ne priveste am decis sa-i indemnam pe membrii sindicatului sa nu accepte formula din cererea tip - “in vederea recalcularii pensiei conform Legii 119/2010” (sa taie acest text), si sa mentioneze pe aceasta ca isi rezerva dreptul de a actiona in instanta de judecata, daca pensia va fi micsorata. Aceasta deoarece nimeni nu are voie sa ne rapeasca dreptul individual la petitie. Cererile de a primi date personale din arhive le facem cum vrem noi si le motivam cum vrem noi, ca cetateni liberi. In plus, noi, sindicatul, am atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucuresti Legea 119/2010, acuzand Guvernul. O alta actiune in acelasi sens o vom deschide in curand, contestand doar Art. 2 al Legii 119/2010, articol prin care cei iesiti la pensie anticipata sau anticipata partial (oameni intre 35 si 54 de ani) sunt asimilati cu cei iesiti la pensie la varsta de 63-65 de ani, rapindu-le nu numai dreptul la munca in continuare, dar si orice fel de compensatie.

Ne-am manifestat de asemenea, dezacordul cu aberanta Lege 119/2010, facand plangere la Guvern, impotriva normelor de aplicare si inregistrand o cerere de chemare in judecata la Curtea de Apel Bucuresti (Dosar 7130/2/2010). Ne vom manifesta si in continuare dezacordul, initiind alte procese impotriva celor 3 case de pensii (MApN, MAI, SRI), pregatind din timp si manifestari stradale sau in Parlament, pentru ca si comunitatea internationala sa afle care este opinia reala a militarilor din Romania.

In cazul in care nu a inteles mesajul nostru, il poftim pe dl. Gl. (r) Iliescu sa ni se adreseze direct. In acelasi timp, adresam aceeasi invitatie tuturor filialelor ANCMRR din MApN cat si din MAI, sa ni se alature fara teama la toate actiunile pe care le vom intreprinde. Pentru ca nu exista solidaritate intre asasini si victime. Si nicaieri nu scrie ca numai hotii si tradatorii au dreptul sa traiasca bine in aceasta tara.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Publicat de Sindicatul Militarilor

9 comentarii:

 1. D-le col (r) dr Dogaru: felicitari!
  De data asta comunicatul se apropie de ceea ce inseamna o adresare directa, clara si la obiect.
  Nu ati pierdut nimic renuntand la stilul dumneavoastra ceva mai spumos in favoarea unui text mai scurt si mai sec.
  Cu multa stima!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut revenirea dl-ui Burcu in calitate de administrator si moderator al acestui blog.Veselie mare … si putin umor (ce-i drept cu tenta macabra),dar la ce sa te astepti pe vremuri de criza? Reactii la colaborarea (sau protocolul ) intre MAp.N,sau mai bine zis Oprea si ANCMR ,AVEM? O sa vin eu cu un punct de vedere . Inainte fac pentru ultima oara o precizare : NU am fost/NU sunt/si NU voi fi niciodata membru al vre-unui partid politic ,cu atat mai putin a celui condus de oprea. Am avut cateva discutii amicale cu fosti colegi trecuti bine de 65 de ani ,care sunt ferm convinsi de faptul ca L 119/2010 II avantajaza. Ideia le-a fost inoculatA de ANCMR,organizatie in cadrul careia s-au facut simulari de catre fosti ofiteri cu state vechi in contabilitate si resurse umane (fosti,, cadristi ‘’) . O parte dintre pensionarii militari ,de la gradul de lt.col. in sus si vechime mare in serviciu ( 40 ani si peste), pensionati inainte de 1992 vor avea un cuantum al pensiei un pic mai mare sau cel putin egal cu cel aflat in plata.Ei nu vor pierde cum dealtfel nu vor pierde nici subofiterii cu vechime foarte mare in serviciu. Au luat anul 1992 ca reper deoarece este anul in care s-a introdus solda de merit iar indemnizatia de comanda a crescut constant de la un nivel relativ mic pana la cel din ziua de astazi. Pentru a intelege filozofia acestor oameni ,cu riscul de a va supara pe mine, va voi reda raspunsul pe care l-am primit de la un fost Cdt.de Divizie,in urma discutiei pe care am avut-o pe tema procesului intentat de sindicat si care isi propune anularea in instant a normelor metodologice de aplicare a legii 119/2010 si implicit blocarea acesteia. Redau din memorie raspunsul …….,, TAMPENII ! Orice complet de judecata din aceasta tara ,inainte de a se pronunta va lua in calcul problema reprezentativitatii SCMD-ului si va tine cont de faptul ca printr-o hotarare favorabila ar dezavantaja diferenta … majoritara in mod covarsitor ‘’. As adouga eu ( adica mult hulitul Nikk) ,, majoritara’’ datorita faptului ca sindicatul nu a avut o strategie bine pusa la punct in a convige marea masa a pensionarilor militari de necesitaea unor actiuni unitare . Dar pentru a convinge trebuia sa se aplece cu mai multa atentie asupra erorilor din vechea legislatie si a efectelor pe care le-au produs . Acest lucru se pare ca l-a facut ACNMR-ul. Oprea mizeaza pe sprijinul acestor organizatii si pe indiferenta multora dintre noi……

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu apreciez acest comunicat al domnului col.Dogaru atat pentru contintul concis cat mai ales pentru modul de redactare/adresare!

  RăspundețiȘtergere
 4. @all,am primit si e-mail-uri, care spun acelasi lucru! Toti apreciaza pozitiv noua ATITUDINE, noul stil de COMUNICARE! Sa asteptam si reactia SCMD central, la punctele noastre de vedere! Asa vom afla ca ... nu vorbim doar noi cu noi! Vom sti ca suntem cel putin ... parteneri ai unui dialog!

  RăspundețiȘtergere
 5. Hop si eu .
  De acord cu cele spuse de predecesorii mei, dar mai sceptic . Nu trebuie sa imi pierd antrenamentul nu ? (aici am facut cu ochiul ) Mie imi e teama sa nu fie vorba de ceva criza de timp sau sa nu fi fost lipsa cel ce ii scria textele pana acuma din cine stie ce pricina . In fine , sa fie intr-un ceas bun !
  Nikk.
  Si ceea ce spui tu poate fi adevarat, si ar trebui sa admitem ca sunt si esnionari -cei cu pensii mai mici care ar putea castiga la recalculare . Nu trebuie sa fim habotnici si sa negam aceasta posibilitate nici sa ii impuscam pe cei ce sustin altceva decat marea majoritate . Asa ca indiferent de opinie atata vreme cat e exprimata civilizat , coerent si fara atacuri inutile la persoana , e binevenita . Eu iti dau dreptate.

  RăspundețiȘtergere
 6. @all, un banc bun pentru descretirea fruntilor sau ... a mintilor unora:
  _______________
  Vasile isi cumpara un dulap.
  Vazandu-l pe Ion ii spune:
  -Ajuta-ma, te rog, sa car dulapul pana la mine, la etajul 9.
  -Hai ca vin acu`.
  Dupa jumatate de ora de urcat greu, Ion:
  -Vasile, du-te sa vezi la ce etaj suntem!
  Vasile se duce, se intoarce si spune:
  -Am doua vesti, una rea si una buna. Cea buna e ca suntem la etajul 9, iar cea rea este ca am gresit scara.
  ________________
  Multumesc, Dorel P.
  Admin, V.Burcu

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna ziua Domnilor
  Eu am discutat cu un coleg de la SMG si mi-a spus ca cei de Sectia pensii militare au facut niste simulari dar pe niste date incomplete(nestiind in totalitate veniturile lunare si anuale ale unui cadru militar caruia i-au facut simularea pe toata perioada cit a fost activ, ci numai partial), si fara a fi primit softul(discheta) cu formula sau modul de recalculare de la Ministerul Muncii,si a fost jale adica foarte dimunuate, aici il cred pe OPREA. Deci in momentul de fata ei inca nu stiu care este modul de recalculare la rezervisti si atunci ii intrebam pe cei de la ANCMR pe ce date si pe ce program au facut ei recalcularea? Iar este praf in ochii nostri aruncat de UNII care nu stau in pensie si care viseaza la cuantumuri marite, iar tu SCORPIO vad ca iar intepi, naravul din fire nu are lecuire. Chiar cind poti gindi si tu cu mintea ta? Tu te dai cum bate vintul, si ma bucur ca il aprobi pe cel care spune ca dupa recalculare pensiile mici vor creste ca fat-frumos din poveste. Deci tu afirmi ca dupa recalculare pensiile de colonei si generali vor deveni de maistri si subofiteri, iar ale acestora vor avea cuantumul celor de colonei si generali, adica dupa tine piramida se va roti cu 180 de grade si aia ii va fi pozitia finala ? Bravo colega, felicitari , ai descoperit ceva ce noua ne scapa ? Cum le stii tu pe toate si cum ajuti tu sindicatul ! adica tu ne critici ca nu avem strategie, ca nu suntem combativi, ca ...de aia nu se inscriu subofiterii si MM in sindicat, dar apoi vii tu cu solutia corecta si magica ca lor le vor creste pensiile de no sa poata duce banii acasa si prin asta ce faci? pai iata rezultatul muncii tale:ii demobilizezi si le spui tacit, stati acasa, nu are rost sa va mai inscrieti, lasatii pe aia ca au alte interese, nu este adevarat ce va spun(vezi nea Vasile de ce ma enervez eu uneori?)! Acum ca sa fiu un pic cinic cu tine ca meriti: chiar as vrea sa se intimple recalcularea si sa te vad ce o sa le spui atunci oamenilor daca pensia se va reduce la jumatate? domnilor chiar nu credeti in recalculare si scaderea acestora? pai guvernantii pentru ce au incalcat Constitutia, legile organice, europene si euroatlantice ? Oare toata aceasta tevatura nu antreneaza si resurse umane si materiale? Si pentru care scop? pai nu pentru a avea bani pentru ei si afacerile lor (aia ca la buget nu mai sunt bani este o minciuna ordinara, nu ne spun ei zilnic ca sunt bani pentru salarii si pensii dar uita sa adauge si cuvintul,,diminuate")? a spus cineva pina acum unde se duc banii din recalcularea pensiilor si din reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor? Domnilor tot ce s-a postat pe acest blog referitor la prevederile legilor invocate sunt clar in favoarea noastra, problema este sa gasim modalitatea de actiune ca sa le punem in practica si instantele sa ne dea dreptate, dar dupa cum stabilesc termenele de judecata si dupa cum sunt aserviti puterii actuale nu cred ca vom avea prea multe hotariri definitive si irevocabile favorabile . Eu ramin la parerea ca indiferent daca actiunile in instante sun ,,beton", nu au fisuri, etc, la situatia politica actuala din tara, finalitatea va fi tot CEDO si tocmai de aceea trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare, cu multa perseverenta, sa nu slabim lupta aceasta cu un inamic mai bine dotat si inarmat, sa nu ne mai batem cuie in talpa, si sa putem supravietui fiecare pina la verdictul acestui organism. Naivitatea unora va fi platita scump, in curind!

  RăspundețiȘtergere
 8. SCORPIO antreneaza-te draga in continuare,pentru tine este chiar foarte indicat, dar nu mai antrena si cadrele militare pensionari spre dezastru si priveste-i in ochi cind te intilnesti cu ei, nu dupa.... ochelarii pe care ii porti uneori.Ia consulta tu un psiholog si roaga-l sa-ti spuna ce fel de om este acela care le vorbeste semenilor dar se uita in alta parte? Ia observa-l pe prietenul tau OPREA?

  RăspundețiȘtergere
 9. @ giuliano57
  Totusi, Scorpio l-a citit intotdeauna corect pe Oprea si nu a fost niciodata prietenul lui, ba dimpotriva. Asta trebuie sa recunoastem

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite