Google Translate

sâmbătă, 14 august 2010

Amiralul Gheorghe Marin, din varful piramidei militare, naufragiaza intr-o pensie de toata jena !?

Joi 3 iun 2010, Adevarul.ro, plangea pe umerii ministrului Apărării, Gabriel Oprea, dezvaluind cititorilor cum acesta câştigă de circa două ori mai puţin decât Şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, şi îşi donează lunar salariul.

Asa am aflat si noi ca amiralul Gheorghe Marin a avut în aprilie a.c. un venit salarial net de 9.146 de lei, de aproape două ori mai mult decât suma primită de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care a încasat 5.393 de lei, potrivit evidenţei postate pe site-ul MApN.
Articolul integral, click aici!

Azi, Sambata, August 14, 2010 , prinde contur inca o stire, la polul opus, despre d-l amiral Gheorghe Marin . Aflam ditr-un articol cu titlu de titlu, "Șoc în Armată: s-a aflat cât va fi pensia amiralului Gheorghe Marin"  urmatorele (citez integral):

"Militarii activi sunt la fel de indignați ca și cei în rezervă sau în retragere, după ce au aplicat grila de calcul a pensiei, după normele impuse de guvernul Boc, aflând cu cât va trăi cel mai important ofițer al Armatei Române, după ieșirea din viața activă.

Astfel, dacă ar ieși astăzi la pensie, amiralul cu patru stele Gheorghe Marin, șeful Marelui Stat Major, decorat de președintele Băsescu cu Steaua României, va avea 2700 de lei pe lună. Adică, la un curs de 3,2 lei/dolar, exact solda pe care o primește un răcan din SUA, unde amiralul nostru a fost decorat cu Legiunea de Merit.

Astfel, chiar și cei mai optimiști dintre ofițerii români și-au dat seama că nu e de glumă cu tăierile de pensii efectuate de Boc. Este posibil ca unele pensii militare să ajungă sub 1000 de lei. Pe lângă problemele materiale pe care le vor suferi militarii pensionați sau disponibilizați, se adaugă lezarea demnității cadrelor militare.

Ofițerii sunt indignați că, pentru alte categorii sociale, cum ar fi judecătorii, s-au găsit soluții, dar militarii au fost sacrificați ca să nu sufere clientela politică. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, ca și asociații ale pensionarilor militari se pregătesc de proteste în toamnă, ca și de acționarea statului în Justiție.

Iată ce atribuții are instituția condusă de amiralul care va fi pensionat cu 2700 de lei: Statul Major General asigură conducerea, organizarea, planificarea și operaționalizarea forțelor, ridicarea graduală a capacității de luptă și mobilizarea armatei, conducerea operațiilor întrunite, antrenarea comandamentelor și trupelor, pregătirea de bază și de specialitate a personalului militar în activitate și în rezervă, managementul carierei individuale a personalului militar, planificarea armamentelor, standardizarea în domeniul militar, implementarea sistemului de comandă, control, comunicații, computere, informații, informatică, supraveghere, recunoaștere, logistică și infrastructură, desfășurarea relațiilor militare internaționale, asistența religioasă2 în Ministerul Apărării și încheierea înțelegerilor tehnice cu armatele altor state, promovarea valorilor specifice culturii militare și educației civice.

Conform Strategiei de transformare a Armatei României din 2006, forțele armate naționale trebuie să fie în măsură să asigure simultan apărarea teritoriului național și îndeplinirea angajamentelor asumate față de NATO, față de UE, precum și față de alte organizații regionale și coaliții."
Preluat de pe http://www.dcnews.ro/?p=9736

Chiar asa?
Chiar sunt socati?
Pai noi ce discutam/scriem de luni de zile?
De la soldat la amiral ... chiar nimeni ...
Nu vede, nu aude, nu citeste nimic/nimic!?
Sau ... credeau precum in bancul acela ...


Domnului amiral, nu-i plang eu de mila,
deoarece am mai citit una alta prin presa,
dar ... PRINCIPIUL conteaza!  Daca va fi asa,
bataia de joc a celor de la PUTERE, fata de ARMATA romana,
este DOVEDITA inca o data! Aici si astfel!
V.Burcu

5 comentarii:

  1. Camarazi,
    Stiu, am inteles, e vorba de principiu, dar sa nu plangem de mila unui impostor care, in numai cativa ani de zile, a acumulat mai mult decat poate acumula un truditor inalt calificat intr-o viata. De-aia nu-l intereseaza, si-a aruncat in caruta saci pentru alte trei generatii. Dar nu asta este, in fond, problema. Chesiunea este ca acest impostor care in fata unei propozitii alcatuita doar din subiect si predicat, si astea monosilabice, transpira mai mult decat in fata plutonului de executie, a decimat Armata Romaniei, a distrus-o moral si structural... Un neom care toata viata lui a trait intelectual doar din furat la drumul mare. Profesor universitar? Nu, escroc cu pretentii universitare, ceea ce este cu totul altceva. Ca sa nu spun ca treaba asta cu "pensia" amiralului naufragiator de Armata si seranta, este o mare diversiune pauker-securista - daca amiralul are atat, este normal ca noi sa avem ... cat avem. Un nemernic fara limite, nimic mai mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GHEORGHITA MARIN , SE DEFINESTE CA UN SPECIALIST IN PAPUSARII, O SCURSURA CARE INCA MAI CREDE CA POATE MANEVRA OAMENI IN SCOPURILE SALE PERSONALE. CREDE CA POATE COMANDA CONTROALE PE ICI PE COLO, DACA NU I SE DA CE CERE. SPRE EXEMPLU, DACA ITI CERE O TRAISTA DE MANCARE, O MASINA SAU ORICE ALT SERVICIU SI NU II DAI, ACEST BURTOS PENIBIL, INCEPE UN INTREG FILM, GEN NASUL, DESI E BATRAN SI IMBATRANIT DE RAUTATE SI DE MUDARIA DIN SUFLET. INCA II OBLIGA DIRECT SAU INDIRECT PE URMASII GEN ZISU SAU SEFUL SMFN, SA II PUNA LA DISPOZITIE SOFER, CAZARE SI PAPA GRATIS, ACCES GRTUIT COMPLET LA FACILITATILE ARMATEI, RAZAND DE MILITARI SI INREGISTRAND CONVORBIRI SI DISCUTII CU STEFAN DANILA SAU CU CATA ZISU.

      Ștergere
  2. @ Costinel Petrache, va salut si bine ati venit! Va citez: ... treaba asta cu pensia amiralului ... este o mare diversiune ... ! ...

    DA! Asa am gandit si eu, inca de la primele vehiculari, ale acestei asa zise ... stiri! Nu este deloc EXCLUS, sa fie chiar ADEVARATA. E clar ca "amiralul" nu este constrans sa traiasca din mizerabila pensie, mai mult, este posibil chiar sa fi acceptat la "masa verde" acest cuantum! Atunci ... cum s-ar explica?

    Eu cred ca REGII MANIPULARII, diversionistii de neam si tara, au gandit "prin aceasta masura reala", sa ne puna in fata unui fapt implinit, sa ne incaere din nou cu restul populatiei din Romania, transmitand urmatorul mesaj: daca Şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, are o asemenea "pensie", ceilalti pensionari militari ce pretentii sa emita ??? Ce vor? Ce nu inteleg?

    Da, eu asta cred! Acest mesaj cred ca ni-l PREGATESTE PUTEREA, prin cuantumul pensiei amiralului! Dar ... iata ca "marea cea muta", spre deosebire de magistratii care cu sutele scriu pe net comentarii, iau atitudine transanta pentru a fi auziti in tara si peste hotare, ai nostri ca brazii ... dorm, dorm, dorm!
    Dormiti in pace, fratilor!
    Puterea lucreaza pentru voi!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule V.Burcu! V-am urmarit constant activitatea pe blog. Este foarte buna si realizata cu mult profesionalism. Datele de pe blog sunt foarte bine realizate, documentate si sintetizate. Nu cred ca unele comentarii sunt de natura sa va determine a "parasi" acest blog. Vor veni vremuri si probleme mai grele decat " mofturile " vreunui comentator anonim. Sunteti implicat in lupta SCMD-ului foarte mult si foarte bine. Va rog frumos sa nu renuntati la lupta "pe blog" atat de usor. Poate ca unii chiar asta-si doresc. Va trimit acest comentariu ca sa stiti ca nu sunteti singur si "noi" va sustinem, macar moral!
    Vicepresedinte SCMD Buzau
    cpt.cdor.rez. Moldovan Marius

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Vasile Burcu va doresc multa sanatate iar in aceasta perioada foarte tulbure trebuie,noi pensionarii militari,sa fim mai uniti pentru ca acest "inamic" sa fie ingenuchiat.Nu da-ti inapoi de la indepartarea acestor impostori.Eu voi face la fel asa cum in 1974 in cadrul unei alarme am trecut raul Cibin,imbracat,ptr.invingerea "inamicului".
    Doamne ce vremuri de neuitat am trait!Dar ce vremuri de rahat traim acum!
    Cu respect
    un pensionar militar din Buzau

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri