Google Translate

marți, 17 august 2010

Colaborare intre Ministerul Apararii Nationale si ANCMRR

Colaborare intre Ministerul Apararii Nationale si ANCMRR

Suntem informati ca vineri a fost o întâlnire la Hotelul Militar Haiducului, între ministrul Oprea, directorul SRI - dl. Maior, şeful SPP şi un adjunct de la Interne, cu mai mulţi invitaţi. Un "dejun de lucru". Cu acest prilej, cei 4 demnitari au respins categoric orice intervenţiepentru menţinerea pensiilor militare! Să fie recalculate şi aliniate celor civile! S-a convenit emiterea urgentă a ordinului comun privind procedura recalculării şi detaşarea a peste 1000 de oameni pentru a participa la căutara în arhive şi recalculare.


Acesta a fost rezultatul final.
Restul, au fost poveşti ale ministrului Oprea...

Va invitam sa cititi in Observatorul Militar (clic pe titlul postarii) relatarea intrevederii dintre dl. Oprea si dl. Gl (r) Mihai Iliescu, presedintele ANCMRR .

Urmeaza sa va prezentam comunicatul presedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in legatura cu evenimentele amintite mai sus.
Publicat de Sindicatul Militarilor
___________________

Eheee ....
Prietenii la nevoie se cunosc, se ajuta!
Problema ar fi alta: cum comenteaza miile
de membrii ai ANCMRR ? Cat de utila le poate
fi lor, aceasta acum, dovedita prietenie?
Cu respect ii invit, sa comenteze, sa spuna
tuturor la ce se asteapta?! Cat de bine va fi?
V.Burcu

p.s. Din cate cunosc, un ORDIN COMUN de genul
celui specificat "acum", s-a mai dat odata!
Publicat si aici, urmariti linkul!
Acum ... ce ordin mai poate fi?
Se da in reluare? A fost "atunci" testare?
Ori noi am obtinut informatia cu 2 zile inainte,
Ori Observatorul Militar ... mai tarziu!
Hmmm .... Curios lucru!
Ordin la ordin ?!?

P.S.: Ce este scris cu rosu si subliniat,
sunt link-uri care va duc in alte pagini!
Va rog, cine doreste sa le vada, Click pe ele!
Pe imagini, pentru marire, tot: Click!
V.B.
_________________________
Update 17 august 2010:
"Scrisoare deschisă
adresată de Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN,
ministrului Apărării Naţionale
_________________________
Ministrului Apărării Naţionale
Domnul Gabriel Oprea
Domnule ministru,
Încă de la început vă aduc la cunoştinţă faptul că până acum, în pragul celor şapte decenii, nu m-am simţit niciodată mai desconsiderat şi umilit ca militar.
Umilinţa a început o dată cu catalogarea de către primul ministru, atât a mea cât şi a camarazilor mei generali, ofiţeri, maiştrilor militari şi subofiţeri, activi sau în rezervă, ca fiind „nesimţiţi”.
Încă de la “înscăunarea” dumneavoastră la conducerea Ministerului Apărării Naţionale aţi început să peroraţi, cu o insistenţă demnă de o cauza mai bună, că nici unui militar nu i se va diminua solda sau pensia iar dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, atunci, vă veţi da demisia.
În cele trei întâlniri oficiale pe care le-am avut cu dumneavoastră, în perioada în care proiectul legii sistemului unitar de pensii era în dezbaterea Senatului, prezentându-vă pericolul diminuării drastice a pensiilor militare, mi-aţi replicat de fiecare dată că prin acţiunile dumnevoastră inteligente veţi contracara acest pericol.
Efectul acţiunilor dumneavoastră s-a văzut: legea a trecut de Senat prin adoptare tacită.
Acelaşi efect s-a văzut şi în avizele comisiilor Camerei Deputaţilor când nici un amendament nu a fost aprobat.
Ulterior aţi început să schimbaţi placa “cântând”, la unison cu primul ministru, că nu se vor reduce pensiile sub 3.000 lei, dar nici dumneavoastră nici altcineva nu aţi precizat baza juridică, toate actele normative de până acum neavând asemenea referiri.
Ce încredere sa mai am în cuvântul dumneavoastră domnule ministru?
Şi ca “tacâmul” să fie complet ne obligaţi acum să alergăm după hârtii pentru a ne cere, „culmea umilinţei”, diminuarea propriilor drepturi.
În calitate de minstru al Apărării şi membru al guvernului, cum aţi putut aproba H.G. nr.735/21.07.2010 – un exemplu clar de desconsiderare a celor care au slujit Patria sub drapel?
Oare Direcţia Financiar Contabilă, Direcţia Resurse Umane şi arhivele militare nu vă sunt subordonate?
De ce ne obligaţi să ne scărpinăm la urechea dreaptă cu mâna stângă? Nu tocmai pentru satisfacţia de a ne umili?
Cand s-au stabilit condiţiile de muncă ni s-au cerut exact aceleaşi documente, care acum se află la Secţia Pensii Militare. Dacă tot aţi hotărât să ne diminuaţi un drept cuvenit, deşi Curtea Constituţională a statuat clar că pensiile în plată nu pot fi diminuate, nu era mai corect şi cinstit ca în mod centralizat să se obţină datele necesare? Sau era nevoie de o umbrelă care să acopere, în faţa instanţelor de judecată, eventualele daune interese pe care cineva trebuie să ni le asigure?
Domnule minstru, fiind primul ministru politic provenit din cadrele militare mă aşteptam să fiţi mai ferm în apărarea hainei militare şi a slujitorilor ei de ieri, de azi şi de mâine, să nu fiţi părtaş la disoluţia Armatei – bastionul, alături de Biserică, a Românismului şi a statului Naţional Unitar Român.
M-am înşelat şi în această privinţă.
Totuşi nu ceredeţi că este cazul să va daţi demisia, domnule ministru.
Gl.bg.(r) Nicolae GROPAN”
Preluat de pe InfoMondo Militar
____________________
Preiau doua COMENTARII, de larg interes:
____________________
mos alecu a scris:
17 August 2010 la 2:08 pm

Ar fi interesant de stiut daca scrisoarea domnului gl.Gropan este in numele Federaţiei Militarilor din România , sau in nume personal ?
___________________
N.GROPAN a scris:
17 August 2010 la 3:14 pm

@ mos alecu: scrisoarea este in nume personal. Momentan mi-am intrerupt activitatea in Federatia Militarilor din Romania. Cu stima N.Gropan
__________________

5 comentarii:

  1. Imi pare rau ca mi se confirma o mai veche banuiala!In multe cazuri nu se poate avea incredere in cei proveniti din structuri militare.
    Halal unitate.Ii si vad luandu-ne la intrebari cand vom merge cu cererile.Incep sa nu mai cred in pensionarul militar:sluga pana la moarte!S-a stabilit si tariful pe ora?

    RăspundețiȘtergere
  2. @gh.stramb, va multumesc si o intrebare pe care v-o adresez domniei voastre, ca prim/comentator la acest subiect: cum va explicati ca NIMENI, nici macar UN membru al ANCMRR nu are nimic de zis/comentat?

    Cum s-ar explica si tacerea celorlalti cititori/comentatori SCMD?

    Resemnarea sa fie raspunsul? - ma intreb eu, pe mine insumi, cu multa, multa amaraciune! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca este vorba de resemnare. Mai degraba inclin sa cred "de lehamite" scuzati regionalismul. Pacat...suntem o forta din toate punctele de vedere (si nu am scris "forta")dar, asa cum se observa si la celelalte categorii socio-profesionale din Romania, unii trag "hais" iar ceilalti "cea".

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. @bacauanul, fara instigari la violente! Asemenea POSTARI, vor fi sterse intotdeauna de pe acest blog!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri