Google Translate

vineri, 27 august 2010

Corespondenta de razboi pe timp de pace! Asteptam urmarea!

Am pus aceste intrebari Presedintelui si mai jos aveti raspunsul Administratiei Prezidentiale. I.N.

1. Ce s-a avut in vedere cand s-a decis ca pensiile cadrelor militare din
domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale sa se recalculeze, iar cele ale judecatorilor si procurorilor nu, in conditiile in care principiul neretroactivitatii este prevazut si in Constitutia Romaniei (art. 15 alin. (2) "Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile."), iar la situatii identice trebuie sa se aplice aceeasi masura?

2. De ce pana la aceasta ultima decizie a Curtii Constitutionale, referitoare la masurile de austeritate adoptate de Guvernul Romaniei,
judecatorii si procurorii erau asimilati cu cadrele militare din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, din punct de vedere al pensiei, iar acum se face o separare totala? Ce a determinat acest lucru?

3. Tinand cont ca prin recalcularea pensiilor cadrelor militare din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, stabilite printr-o lege in vigoare la acea data, se urmareste diminuarea cuantumului lor si prin aceasta masura se incalca dreptul constitutional la proprietate (art. 44 din Constitutia Romaniei), ce s-a avut in vedere cand s-a decis constitutionalitatea acestei masuri (tinand cont ca recalcularea unor pensii se poate face numai prin instantele judecatoresti si numai in situatia in care s-au incalcat prevederile legii in vigoare la data stabilirii pensiei)?

4. Daca statul de drept este statul in care legea este suverana, deci
trebuie si se respecta de catre toti cetatenii tarii respective, atunci cum poate fi caracterizata Romania in care prevederile legii fundamentale, Constitutia Romaniei (neretroactivitatea legii, dreptul la proprietate etc.), sunt incalcate cu buna stiinta chiar de catre cei care ar trebui sa le respecte in primul rand: Presedintele Romaniei, Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, Curtea Constitutionala etc.? Ce atitudine fata de lege ar trebui sa aiba ceilalti cetateni ai Romaniei?

5. Cum raspund cei care incalca juramantul prevazut la art. 82 din
Constitutia Romaniei unde se spune printre altele "Jur ... sa respect
Constitutia si legile tarii ..." ? Cum raspunde Ministerul Public care nu
respecta art. 131 din Constitutia Romaniei care prevede ca acesta "
reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept,
precum si drepturile si libertatile cetatenilor", prin faptul ca este partas la limitarea drepturilor cetatenilor?
__________________________
From:
To:
Sent: Thursday, August 26, 2010 10:43 AM
Subject: Raspuns petitie

Petitia nr.22704

Data: 26-08
Domnule I. N.,
Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui României, Domnul Traian Basescu, despre solicitarea dumneavoastra.
În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Ministerul Apararii Nationale.
Urmeaza ca institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.
Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu
__________________________
Absolut remarcabil!

Se cuvine sa CUNOASTEM cu totii,
despre intreprinderea unor asemenea actiuni.
Scrisori/petitii sunt TRIMISE multe, dar din
PACATE ... raspunsurile se lasa asteptate.
Sa nu spun ... ca lipsesc cu desavarsire!
Indiferenta celor raspunzatori, contravine legii.
Si ce daca!
Admin, V.Burcu
p.s.: Poate ca ACUM, demersul facut de colegul nostru,
va avea o alta soarta! Asteptam ... urmarea!
__________________________
UPDATE: C O M U N I C A T
__________________________
27.08.2010
Ne exprimam profunda ingrijorare si protestam in numele legii fata de modul in care Guvernul Romaniei prin personaje sinistre gen BOC, OPREA, SEITAN au adus la o stare de umilinta incredibila pilonii independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si al ordinii constitutionale in stat – Armata si fortele de ordine.

Minciuna fara limite, haosul deplin, promisiunile desarte, cu privire la pensiile militarilor, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar sunt acum intregite de “competenta” in domeniul legislativ a personajelor enumerate (pline de titluri de doctori si profesori universitari pe taramul dreptului !?) autori ai Legii 119/2010, H.G. 735/2010 si asa zisulor “Ordin comun” si Instructiuni de aplicare “aruncate in mod diversionist pe piata”.

Prin continutul si deplina incoerenta, a acestor acte normative, prin caracterul neconstitutional, antieuropean, antidemocratic dar mai ales, prin incalcarea flagranta a principiului fundamental al dreptului, stipulat si in art. 15 din Constitutia Romaniei – NERECTROACTIVITATEA LEGII –, a principiului sperantei legitime, prin nesocotirea normelor Dreptului Comunitar la care Romania este parte si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului – dreptul de proprietate, dreptul privat la pensie, dreptul bunului castigat, etc., asistam:

 1. La o batjocorire si umilire fara limite a militarilor si politistilor rezervisti care au singura vina ca au jurat pe viata sa fie 24 de ore din 24 in slujba natiunii si au respectat si respecta ad-literam contractul lor cu tara. Drept rasplata acualii guvernanti, prin cele trei odioase personaje i-au transformat pe acestia intr-o “turma de vite biciuite”. Halal tara membra N.A.T.O. si U.E.! Halal guvern national !

 2. La o mostra incredibila de batjocorire a stiintei dreptului si, in mod deosebit, a dreptului romanesc cu traditiile si ilustrii lui slujitori.

 3. La manifestarea Romaniei prin conducatorii ei de azi ca tara bananiera cu deplin haos si viata de jungla. Asistam cu stupefactie la nesocotirea totala a angajamentelor Romaniei in procesul de aderare la N.A.T.O. si U.E., a documentelor internationale si europene, a tratatelor si pactelor privind respectarea dreptului comunitar a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Iata unde a ajuns Romania in mileniul III.

In aceste conditii din deplin respect pentru principiile si normele de drept, pentru demnitatea noastra umana si pentru sacrificiile si privatiunile indurate intr-o viata cu scopul de a ne achita de obligatiile asumate in contractul nostru cu tara, consideram ca si tara, prin oricare ar fi guvernantii ei efemeri, trebuie sa se achite de obligatiile asumate fata de noi. Dar acesti guvernanti efemeri, sfidand tot ce-i drept si sfant pe aceasta lume, ne cer “manifestarea noastra de vointa” in a fi noi autorii genocidului asupra noastra.

Avem minima inteligenta necesara in a intelege acest lucru, fapt pentru care sub nici o forma NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR.

Departamentul Juridic al
Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Publicat de Sindicatul Militarilor

5 comentarii:

  1. Eu am primit exact acelasi raspuns la o scrisoare adresata presedintelui.Raspunsul este tipizat, dovada ca pe guvernantii nostri nu ii doare nici in cot de guvernati. In ce priveste armata, cred ca vor sa o distruga, umilind-o in fel si chip.
    Din cauza ca la conducere sunt cam multi marinari, nava numita Romania se scufunda:

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de taxe ... ce produce un parlamentar ??? mult fum si zgomot cu masina personala , multe gunoaie la resedinta sa , legi care pot fi fentate de marii jefuitori , plimbari pe la televiziuni ptr. a dezbina Romanii , mita electorala , etc. deci va urez Sclavie placuta in slujba Parlamentarilor fara Directie !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. - oameni POLITICI tinuti prizonieri in anumite functii si sub santaj ... vedeti unde le lucreaza sau invata COPIII lor si va veti da seama de la ce nivel porneste santajul si celelalte treburi MURDARE - sper ca acum va dati seama ce se intampla in RO !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest COMUNICAT al Departamentului Juridic,
    Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, vad ca nu starneste iteresul/reactia NIMANUI! Cred ca NU este bine! Cred ca pentru toti ar fi fost UTIL si inca este timp, sa aflam care este parerea/opinia "poporului scmd / membrii si simpatizanti"!

    Cateva chestiuni macar, trebuie lamurite pentru membrii SCMD: este BINE sa urmam CALEA propusa? Cu ARGUMENTE eventual PRO sau CONTRA! Avem o ALTA varianta mai buna? Ce se poate pierde? Ce se poate castiga? Tacerea, poate fi uneori un raspuns, dar in aceasta SITUATIE, nu CRED ca este cazul!

    Va remintesc cu respect, ca la "el acasa",(http://sindicatulcmd.blogspot.com/) nu este posibil tehnic a fi comentat! Asa ca ... "Facă-se voia Ta!", cititorule de buna credinta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Admin,
    Acest comunicat , se vrea ce ?
    Un apel, , un sfat, o indicatie ? Acest gen de comunicat putea veni din partea sectorului "politic " , de propaganda al SCMD . Din partea departamentului juridic , as fi asteptat un comunicat care sa explice implicatiile trimiterii sau netrimiterii cererii, rezultatele consultarilor avute cu oamenii in domeniu in ceea ce priveste rezolvarea . A spune simplu, va rugam sau va sfatuim sa nu semnati, o poate face oricine . Nu oriocine insa poate calcula implicatiile legale . Ale ambelor variante .
    Puntul 2:
    De ce nu sunt reactii ? Pai daca ei nu vor reactii, de ce sa le primeasca . Daca ar vrea reactii, ar da posibilitaea comentarii materialelor lor, pe pagina principala . Dar NU SE VREA ASA CEVA . Posteaza doar sa marcheze activitatea , sa vada lumea ca mai respira cineva prin CD . Vorba lui Marin Sorescu, "uite-al dracu ca mai misca ! "Cam ASTA E .
    Eu suspectez ca ar fi in intelegere cu tine , ca blocheaza comentarea pe pagina principala , ca sa le poti prelua tu si sa ai rating . Cred ca " v-ati inteles " ....

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri