Google Translate

joi, 26 august 2010

Cu legea pre lege călcând. Încă o porcărie "marca" Şeitan!

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a dovedit miercuri la Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor că nu stăpâneşte deloc procedurile de legiferare, introducând în mod abuziv o serie de amendamente la legea pensiilor. Tot miercuri, PDL a bătut în cuie pensionarea la 63 de ani a femeilor şi la 65 de ani a bărbaţilor.

Ministrul Mihai Şeitan a reuşit miercuri, la Comisia pentru muncă şi protecţie socială, să introducă în proiectul legii pensiilor prevederi din deja celebra OUG 58/2010, concret, cele prin care şi cetăţenii care obţin venituri de activităţi independente urmează să plătească cotizaţii. Deputaţii PSD şi PNL din comisie au protestat la adresa introducerii acestor prevederi, dar majoritarii - PDL, UNPR şi UDMR - au votat amendamentele lui Şeitan.

"Nu poţi să introduci într-o lege prevederi dintr-o ordonanţă de urgenţă. Există, teoretic este posibil, riscul ca ordonanţa să fie respinsă sau să sufere modificări radicale, iar în acest caz ce s-a trecut în legea pensiilor să fie dat peste cap. În mod normal trebuia aşteptat finalizarea procedurilor legislative privind OUG 58/2010, iar dacă nu se modifică nimic, atunci legea pensiilor poate fi completată ulterior cu prevederile din ordonanţă. Dl Şeitan a ţinut însă morţiş să-i fie aprobate amendamentele, iar majoritarii s-au conformat", a declarat pentru cotidianul.ro deputatul PNL Cristina Pocora.
Şedinţă cu scandal

Şedinţa comisiei pentru muncă şi protecţie socială a debutat şi s-a terminat cu câte un scandal. Deputatul PDL Iulian Vladu, susţinut şi de colega sa de partid Sulfina Barbu, a solicitat expres ca presa să nu asiste la lucrări. Cum nu erau pe ordinea de zi proiecte legislative cu caracter secret, la protestele celor din Opoziţie, preşedintele comisiei, Victor Paul Dobre (PNL), a trecut peste obiecţiile PDL Şi a dat dispoziţie ca presa să fie admisă în sala de şedinţă. Câteva ore mai târziu, când dezbaterile au ajuns la art.102, şedinţa s-a suspendat din cauza căderii cvorumului. Deputaţii Dorel Covaci (PSD) şi Cristina Pocora au părăsit lucrările provocând lipsa cvorumului.

"Am luat această decizie pentru a nu fi părtaşi la votarea unei legi care îşi bate joc de pensionari. Opoziţiei nu i-au admis absolute nici un amendament. Şi vă rog să mă credeţi, au fost amendamente de bun-simţ şi care în nici un caz nu dădeau peste cap posibilităţile bugetului. Când mi s-a respins şi amendamentul care stipula ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut, am considerat că s-a umplut paharul şi am ieşit din sală, urmată de colegul de la PSD.

În urmă cu o lună de zile, ministrul Finanţelor ne-a trimis o scrisoare prin care ne cerea ca să nu se treacă o valoare a punctului de pensie în lege, acest lucru urmând să se treacă annual în legea bugetului. PNL şi PSD a fost de acord cu această solicitare, dar miercuri, ministrul Şeitan a venit cu altă variantă, drept pentru care am propus amendamentul mai sus amintit. Nu Ştiu ce va urma, dar noi vom boicota de acum lucrările comisiei", ne-a precizat Cristina Pocora.
PDL a bătut în cuie vârstele de pensionare

Deşi Opoziţia a propus ca vârsta de pensionare să fie la 60 de ani, sau în cel mai rău caz la 62 de ani, majoritarii au votat propunerile PDL care stabilesc vârsta de pensionare la femei la 63 de ani, iar la bărbaţi la 65 de ani. Comisia urmează să-şi finalizeze lucrările - mai sunt de dezbătut circa 100 de articole - imediat după ce va începe sesiunea ordinară din toamnă.

Articol preluat din Cotidianul.ro : Încă o porcărie "marca" Şeitan

Contribuţiile pentru independenţi, introduse abuziv în legea pensiilor
_____________________
Iata, se confirma ce preconizam!
Masinaria de VOT, face doar ce vor muschii lor!
Fac in Parlament, ce fac si in Guvern: bătaie de joc!
Admin

19 comentarii:

  1. ce simplu este ... intai somatia de vigoare catre parlamentari sa dea o lege ptr. impozitarea temporara a averilor cu 10 % , altfel copiii lor nu vor mai avea loc in Romania decat acolo unde se milogesc unii in genunchi la Straini ptr. o bucatica de PAINE ... dupa somatie urmeaza faptele ... ii ignori pe parlamentari pana ii faci sa plece din Romania si alte metode sunt descrise ....

    RăspundețiȘtergere
  2. - Eliberarea Romaniei se face si prin REFUZAREA Alimentelor CANCERIGENE ,afacerilor imobiliare ale MAFIEI fostei SECURITATI si prin Economia de carburanti cat sunt JEFUITORI la PUTERE in PARLAMENT si alte STRUCTURI !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se stie ca oamenii de afaceri mai ales cei cu averi de peste 500 000 euro sunt aparati de Masonerie , Interlopi , grupuri din SUA , Rusia si Israel , de aceea au Distrus Siguranta Nationala cei din Parlament cu legile lor prin care se inchina la SATAN !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stie , cumva , cineva daca se mai aude ceva despre pensiile ocupationale in proiectul legii unitare a pensiilor ? Sau ramine cum a stabilit presedintele UNPR (Marian Sirbu) - care este si tatal si mama acestei 'facaturi'-.... 'toata lumea la gramada'...?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa mai si radem, ca atat ne-a mai ramas.
    Pe vremea altui dictator (asta-i dictachior) populatia se "elibera" de stres prin bancuri.
    Basescu, in peregrinarile prin tara, vede o batrana mioapa batand matanii si
    inchinandu-se in fata unei troite cu Iisus pe cruce.
    Convins de popularitatea sa si de dragostea netarmurita pe care i-o poarta "boborul" o intreaba:
    "De ce nu te inchini mai degraba la iubitul presedinte al Romaniei?!"
    "Ei, maica" raspunde batrana "tare as mai face-o daca l-as vedea si pe el rastignit...".
    O zi buna va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  6. @MOS ALECU-Hai mos alecu trezeste-i te rog pe toti,ca atata au dormit cu capul pe L164 incat doamne fereste daca L119 nu devine lege ocupationala in cadrul Legii unitare am cam ...sfeclit-o . Suna-le cu goarna la urechi mos Alecu si la sindicat sila asoc.de pensionari si la si la......

    RăspundețiȘtergere
  7. ANUNT IMPORTANT: Vizitati zilnic ACEST Blog! In curand, se va DECLANSA o operatiune de ANVERGURA, la care veti primi INVITATIA sa subscrieti! Va fi in INTERESUL nostru LEGITIM! Fiind in PREGATIRE demersul LEGAL, nu pot detalia amanunte! Rog fara speculatii! Vă rugăm să daţi mesajul mai departe! Tineti aproape!
    In curind o sa revin cu precizari! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  8. Am onoarea sa va salut!
    Despre pensii si despre ce ne asteapta in aceasta privinta e aproape clar.
    Un posibil raspuns pentru domnii "cezar" si 'mos alecu': disparitia pensiilor militare si neincluderea pensiilor ocupationale in Legea unica a pensiilor poate avea - fara sa intram in teoria conspiratiei - o cauza absolut prozaica ( materiala ) - bazele de odihna si tratament.
    http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20100407&pagina=1&articol=25182 si 'CRITERII în baza cărora se acordă, în sistemul public de pensii, bilete pentru tratament balnear' - capitolul E la
    http://www.cnpas.org/portal/media-type/html/language/ro/user/anon/page/ticket
    Pentru pensionarii militari in trim. I/2010 Baltatesti avea oferta de 441 lei pentru tratament si 378 lei pentru recuperare. (cazare 14 nopti, tratament 10zileX4proceduri/zi si 3 mese).
    Cu stima, "Novicele"

    RăspundețiȘtergere
  9. Evitati Relatiile cu Copiii, Rudele si Cunostintele Politicienilor si Sefilor care sunt SATANIZATI de Egoism si Sadism Schizofrenic !!! - atentie ca si Soselele sunt pline de ei , deja unii mai actioneaza ca niste KAMIKAZE !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. - romanii incep sa consume porumbei mai des de saracie - parlamentarii trebuie sa-si dea demisia ptr. a fi bani de investitii - in Romania deja este GENOCID !!! http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/fara-bani-in-buzunar-doi-soti-au-fost-prinsi-in-timp-ce-vanau-porumbei.html

    RăspundețiȘtergere
  11. - Mafia din Partide condusa din SUA , Rusia si Israel care se inchina la SATAN ZILNIC se comporta cu artistii si cetatenii saraci cu datorii ca si cu niste SOARECI de LABORATOR !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. NONIMUS3 a scris:
    26 August 2010 la 9:38 pm

    Din surse demne de incredere,la varful SCMD se duce o lupta pe fata,mai intai intre presedinte si vicelefondator(cum ii place sa-i zici),si intre conducerea centrala si p_ulimea din teritoriu vis a vis de nivelul incasarilor de pana acum,avand ca mobil faptul ca ,cheltuielile sunt din ce in ce mai mari( STIATI CA DL. DOGARU ARE 4.500 SI PRICINA 3.500 LEI NOI PE LUNA?!).In sedinta Consiliului director de saptamana trecuta s-a mai discutat si de necesitatea de a mari cotizatia la 100 lei noi pe luna,avand in vedere taxele si alte cheltuieli efectuate pe timpul procesului cu guvernul. NU E BARFA,sunt membru fondator al SCMD,nu sunt fost sau actual secu,nu urmaresc sa-l inlocuiesc pe dogaru.VERIFICATI SI APOI SA MA INJURATI!

    RăspundețiȘtergere
  13. Poate cineva din conducerea SCMD sa confirme/infirme aceste acuzatii?
    La infiintarea filialei din care fac parte s-a specificat de catre dnul Dogaru ca nimeni nu este renumerat.
    Eu cred ca este o diversiune sau oare tacerea este un raspuns?
    Pentru linistea noastra asteptam .... un raspuns (SCMD) vs. detalii (NONIMUS3 26 August 2010 la 9:38 pm - nu te injuram, suntem oameni de onoare).
    Oare a inceput weekend-ul?
    Cam multa liniste.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  14. @NONIMUS
    Nimic nou sub soare! Asa e la noi la romani...Insa un lucru trebuie retinut, i-am spus-o odata si d-lui lt.col.Rinciog: In acest moment nu cred ca Sindicatul mai apartine vreunei anumite persoane sau grup ci chiar membrilor sai, ca in povestea "Ucenicului Vrajitor" de Johann Wolfgang von Goethe. SCMD de-abia s-a urnit si inca se misca greu dar cred ca acum nu mai poate fi oprit.
    P.S. Si-apoi cred ca se aplica democratia statutara, inclusiv "membrilor fondatori" si nu numai pentru "catei"!

    RăspundețiȘtergere
  15. P.S.2 Scuzati-mi repetitiile cu "cred" si dezacordul de la finalul comentariului meu anterior-forma corecta:...nu numai "cateilor". Sunt cam obosit deh, activitati de teren (agricole)!
    Cu stima si respect tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  16. ce liniste suspecta--oare cin sa fie anonimul din CD? sa spuna prostii ori ba-asta-i intrebarea....

    RăspundețiȘtergere
  17. Se pare ca au fost prostii. Unii umbla cu batzul prin gard sa intarate cainii . Nu e primul si nici ultimul .NIMENI DIN SCMD NU E PLATIT .

    RăspundețiȘtergere
  18. CAND SI CUM AI VERIFICAT?

    RăspundețiȘtergere
  19. Pe mine ma intrebi anonimule ?
    Prin cineva de incredere . Tu cum ai verificat ?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri