Google Translate

miercuri, 18 august 2010

Efectele aplicarii recalcularii pensiilor in plata la M.Ap.N

Prin aplicarea recalcularii pensiilor militare, cu ajutorul metodologiei aprobate, valoarea pensiei militare medii scade de la 1708 lei la 1179 lei, o diminuare cu aproape 31%.

Efectul recalcularii pensiilor militare la bugetul statului:

• economie lunara de 43.386.093 lei (10.330.022 Euro, la cursul de 4.2 lei/Euro);

• economie anuala de 520.633.122 lei (123.960.267 Euro, la cursul de 4.2 lei/Euro).
Nota: pentru urmatorii 10-15 ani, numarul de pensionari MApN se va situa constant in jurul a 80.000 persoane

Datele si informatiile utilizate pentru sinteza documentului sunt obtinute din documente, declaratii si surse oficiale, publice si difuzate in mass-media din Romania.

Nota: se observa intentia clara de uniformizare si egalizare a nivelului pensiilor militare!



Concluzii:

• toate pensiile militare scad semnificativ prin recalculare;

• pensionarii ce au pensiile actuale in intervalul 1000-3000 lei vor asigura ponderea majora a economiilor la bugetul de stat;

• toata campania dusa de guvern se bazeaza pe minciuna si dezinformare.
P.S.: Multumesc, D-le col.(r) ing. P.M.!

14 comentarii:

  1. Am onoarea sa va salut/Buna seara!
    „Quod erat demonstrandum”- „Ceea ce trebuia demonstrat a fost demonstrat”! De acum actiunea si numai actiunea tuturor va putea schimba ceva, vorbele multe nemaiavandu-si rostul. Propusesem acum vreo 2 saptamani pe site-ul central al SCMD sa fie luata in considerare si varianta transmiterii unor documentare si proteste atasatilor militari din Romania ai tarilor UE si NATO. Ar fi interesant de aflat pozitia si reactia acestora fata de situatia noastra viitoare.
    Cu stima,
    PKM

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari filialei SCMD din Constanta! "Mi-au luat-o inainte" cu 45 de minute...

    RăspundețiȘtergere
  3. http://resboiu.wordpress.com/2010/08/18/fitze-de-ministru-al-apararii/
    http://ancnmrrvaslui.forumotion.com/pensii-militare-f1/ancmrr-a-avut-o-conferinta-informala-la-care-am-participat-t6.htm

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari Constantei!
    Bucurestiul stiu ca si-a propus trimiterea de plangeri- informari- intampinari catre organismele internationale , nu stiu in ce masura a si realizat ceva sau cum , cert este ca asa cum spuneam pe pagina interna acuma ceva timp, trebuie facut tot ce tine de noi, sindicalist, mediatic, juridic politic,diplomatic , social, in planul relatiilor cu alte sindicate sau asociatii militare, pentru a sensibiliza opinia publica interna si internationala vizavi de incalcarile nepermise ale drepturilor omului in Romania.
    Pe de alta parte , draga PKM, sa nu ne facem iluzii in ceea ce priveste reactia celor din afara .
    De ce ? Pentru ca :
    1. situatia este arhicunoscuta . Daca isi face cineva iluzia ca traim izolati si nu se stie in toate tarile NATO sau Comunitatea Europeana , ce se intampla in Romania , sub toate aspectele , va inselati . Toate ambasadele au oameni specializati in strangerea de informatii si trimiterea de analize si situatii economice, politice , sociale , militare , starii moralului, a educatiei, invatamantului si conflictelor interetnice , nerespectarii drepturilor omului. Aceste situatii se trimit periodic si sunt al dracu de bine intocmaite pentru ca cine greseste isi pierde postul . O sa ma intrebi daca stiu de ce nu fac nimic . Ce sa faca ? Nu pot interveni in politica statului Roman .
    2.Pe de alta parte , totusi fac . Ati vazut filmuletul prezentat de Valentin Stan cu Basescu la intalnirea de nivel inalt de la Praga parca ? Era singur printre dusmani, plimbandu-se cu mainile la spate , cautand cu umilinta o privire care sa-l invite la discutii, facandu-se ca admira peisajul .
    Acea atitudine a sefilor de stat si guverne ii era adresata personal lui Basescu , pentru politica sa interna si externa . Era un semnal ca nu mai e vazut bine si doar atat ne putem astepta din partea lor face la nivel diplomatic . Si se mai face ceva: in cate tari a mai fost Basescu invitat si cati sefi de stat sau de guvern l-au vizitat in ultimul an ?Aveti idee cate vizite i-au fost refuzate politicos sau cati sefi de state si de guverne au avut agenda " incarcata " cand li s-a propus sa ne viziteze tara ?
    Dar domnul Boc , premierul Romaniei , in cate tari a fost primit si cine l-a vizitat ? Din cate stiu eu nici una , exceptand sedinta comuna a guvernelor roman si maghiar . DE CE ? PENTRU CA ASA STIU STATELE LA NIVEL DIPLOMATIC SA ISI ARATE APROBAREA FATA DE POLITICA INTERNA SAU EXTERNA A ALTUI STAT . Cand supararea este mai mare , se intampla ceea ce s-a intamplat cu diplomatul roman in Rusia . Aveati cumva impresia ca nu se stia despre acel diplomat ce face si cu ce se ocupa ? Se cunosc intre ei mai bine decat ne cunoastem noi colegii de sindicat . Dar se supravegheaza reciproc si se pastreaza niste limite . Cand una din parti o supara prea tare pe cealalta (indiferent de domeniu ) se recurge la "rusinica " si i se "prinde " intamplator cate un diplomat in stare de offside .Dupa care si celalalt ii arata pisica colegului , apoi au loc discutii la nivel ministri de externe , se pun lucrurile la punct, cine e mai tare isi impune punctul de vedere si totul intra in normal .
    Asta se intampla la nivel diplomatic . Deci, sa nu credeti ca nu se cunoaste TOT ce se intampla in Romania , ca nu se stie efectul legilor,nu se monitorizeaza demostratiile , grevele, nemultumirile , (ba se fac si pariuri intre diplomati cat se mai da guvernului cutare sau presedintelui cutare ) impactul acestora asupra econimiei , stabilitatii tarii, finantelor, solvabilitatii , se face ratingul de tara .Pana si "amaratele" de ONG-uri, (multe dintre ele organizatii de spionaj in toata regula ) isi au propriile lor sisteme de informatii si informare , rapoartele lor , care v-ar mira cat de precise si obiective sunt .
    Deci inchei felicitand Constanta pentru ca nu sta pe loc , sunt convnis ca si in alte parti se lucreaza , Sibiul , Slatina , Craiova care are intalniri cu partidele .

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari Constantei -partea a doua
    De la Bucuresti, desi e caldura cea mai mare , se transpira cel mai putin(ca informatie), dar sper sa se faca ceva si pe acolo . Am fost recent in Bucuresti si am tinut cu tot dinadinsul sa vizitez sediul SCMD si am gasit acolo inima SCMD lucrand la turatie maxima . Nu stiu cat o sa mai reziste sa tina atatea "organe ", deja unuia din cei doi care robotesc acolo i-a cedat spinarea. Din pacate tocmai CD al SCMD duce o lipsa teribila de personal, situatia din punctul asta de vedere e sub orice critica .Adevarul e ca si spatiul este mic dar si sa fie doar doi oameni care lucreaza efectiv non stop pentru SCMD mi se pare ridicol . Trebuie facut ceva sub acest aspect. Efectiv nu are cine sa lucreze la un volum asa mare de munca . Suntem aproape 60 de filiale . Daca fiecare filiala da un telefon pe zi si vorbeste 10 minute cu unul din cei doi , acesta e scos 10 ore din lucru . As propune filialelor din Bucresti sa isi detaseze fiecare macar un om 2 la 2-3 zile ca sa ii ajute pe cei doi la lucru . Sau sa formeze un grup de lucru care sa lucreze in schimburi sa ii ajute pe cei doi .
    Si asta e unul din motivele pentru care lucrurile nu merg tocmai bine , dar Rinciog si Stefan , nu o sa se planga niciodata .
    Imi cer scuze, ca am trecut de la una la alta . Dar uite asa te iei cu vorba si uiti de unde ai plecat . Vizavi de filiale , daca ne uitam pe bloguri, sunt cateva -nu mai nominalizez , - care au initiative , actiuni, propuneri, in rest, se multumesc sa posteze pe blog declaratiile -unele mai reusite , altele de loc- CD si sa anunte cand au sedintele de sindicat . In rest , asteapta ca puii de barza cu ciocul ridicat , sa li se dea papica.
    PANA CAND ?

    RăspundețiȘtergere
  6. nea...

    vreau sa adresez o ruganinte ADMIN.asa cum faceti pagini cu diverse date importante(ex.graficele) FACETI si o pagina care sa aiba un caracter de permanenta cu OBIECTIVELE PENTRU CARE LUPTA SINDICATUL.pana acum a luptat pt. mentinerea in integralitate a L164.Nu a reusit.ACUM care este OBIECTIVUL ?poate ca fiind cunoscute obiectivele de lupta ale Sindicatului tot mai multi care se vor regasi in aceste ,,obiective" se vor alatura luptei si implicit Sindicatului-multumesc-
    19 august 2010,

    RăspundețiȘtergere
  7. @cezar, am vazut-citit-inteles postarea ta! Este suficient o singura POSTARE cu acelasi continut! O vad/citesc toti! Multumesc pentru intelegere si o sa fac si ce spui tu! Admin V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo Marine Neacsu asa mai merge, cu acest ultim articol postat m-ai incintat extraordinar si observ ca tot ce am zis si spus eu de ceva timp , tu ai sintetizat foarte bine. Asa da, parca te recunosc printre cei care au inteles despre ce este vorba si macar sa reusim sa-i trezim pe toti militarii, parca intr-adevar arati ce esti membru al SCMD si ca actionezi exact in directia care trebuie,
    Da-i inainte asa ca este bine! si promit ca daca vei tine aceasta linie de acum inainte te voi sustine neconditionat. Pina la urma este bine ca te-ai convins personal care este realitatea si cita rautate si manipulare este impotriva noastra.sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mesaj domnului Giuliano57.
    L-as ruga insistent pe distinsul coleg sa incerce sa ma scuteasca de comentariile sale , indiferent de natura lor . E absurd sa sustina ca am sintetizat ceea ce spune dansul de nu stiu cat timp incoace , pentru ca eu nu am jignit pe nimeni .Am facut apel la capacitatea dumnealui de a ma ignora , asa cum voi face si eu de acuma incolo.Orice apropiere fie si o simpla adresare , imi produce furnicaturi. Din suflet il rog pe Giuliano 57 sa se faca ca nu ma vede.Promit sa fac acelasi lucru, nu vreau sa ma molipsesc .

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Neacsu,
    Ma bucur si ma simt flatat cind imi spuneti ca o simpla adresare va produce furnicaturi, acest lucru insemnind ca postarile mele sunt de un mare efect atit pentru d-voastra cit si pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda. Referitor la ceea ce ati afirmat in ultimele 2 postari, am spus ca am regasit o sinteza a ideilor pe care ,,cel putin eu" le-am sustinut permanent de cind am devenit membru al SCMD si nu am facut altceva decit sa va felicit si sa va admir pentru faptul ca in ultimul timp sunteti alt om decit cel pe care l-am cunoscut cindva, la un moment nu prea indepartat si mai observ ca aveti numai pareri constructive pentru sindicat ceea ce va avantajeaza. Si eu incerc sa nu va vad si in unele cazuri o voi face, dar nu pot sa o fac atunci cind voi observa ca va abateti de la linia generala de actiune a sindicatului atita timp cit amindoi suntem inscrisi in acesta si stiti foarte bine ca toti avem obligatia prin statut si prin adeziunea pe care am semnat-o sa luam atitudine cind ne vor fi lezate interesele direct ori indirect. Cine se supara nu are decit sa-si ia jucariile si sa plece, cei mai slabi cedeaza. Cit despre apropiere cred ca ma cunosti destul de bine, nu am avut si nu am asemenea intentii mai ales cu barbati(suntem destul de apropiati doar ca membrii de sindicat) si nu sunt genul de a ma gudura pe linga cineva anume, eu cind am ceva de spus ii spun omului in fata nu pe la spate chiar daca adevarul supara, dar cind este cazul trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. In cele doua postari la care am facut referire te-am recunoscut a fi Cezarul! Jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  11. APEL UMANITAR!
    Ofer recompensa substantiala oricui il va face pe distinsul Giuliano 57 sa inteleaga ca:
    1.atunci am vorbit de furnicaturi , ma refeream la palme si bombeuri
    2. Nu ma intereseaza nici laudele nici criticile dumnealui .
    3.Nu am nevoie de epigoni
    4. De regula se spune ca " cel mai intelept cedeaza" si asta e motivul pentru care vorbeste singur pe blog.
    5.Cam atat. Eu nu ii voi mai raspunde , bunicul m-a invatat sa nu ma pun cu cei cu mintea odihnita .
    Multumesc anticipat oricarui coleg care ma ajuta sa scap de raie .

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu rezulta cum ati ajuns la aceste grafice, ce simulari s-au facut, cine le-a facut, exista o metodologiea simulariilor pe categorii de pensii. Prezentati asemenea simulari pentru pensii , de ex. de 2000 de lei,3ooo de si 5000 de lei. Dar pentru a simula aveti nevoie de veniturile celor in cauza, de grupele de munca, vechime etc. Totusi cum ati ajuns la aceste cifre?

    RăspundețiȘtergere
  13. @ anonim 26.08 12.50
    Sub al doilea grafic autorul precizează
    "Datele si informatiile utilizate pentru sinteza documentului sunt obtinute din documente, declaratii si surse oficiale, publice si difuzate in mass-media din Romania. "

    RăspundețiȘtergere
  14. Aceleaşi grafice sunt şi pe
    http://www.cotidianul.ro/123103-Si_militarii_saracesc_la_pensie

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri