Google Translate

luni, 2 august 2010

Recalcularea pensiilor militarilor, politistilor si functionarilor publici din sistemul penitenciarelor

UPDATE 1.: 03 august 2010; Vorbeste:Gen Mircea Chelaru - De luat aminte! Ascultati-l si aici, cu atentie! Multumesc,@radu_c!
____________________

Asculta mai multe audio Politica
(....................)
Felicitari domnule general MIRCEA CHELARU - PRESTATIA dvs. la postul OTV din noaptea de02/03.08.2010 a starnit admiratie in randul tuturor celor care au vizionat emisiunea!
HONOR ET PATRIE!
Cititi integral si comentati aici: ORIZONT_2012

____________________

UPDATE 3.:
joi, 5 august 2010

___________
Avem o PROBLEMA!
Eu nu am vazut emisiunea OTV!
Nu am cunoscut alte implicatii/complicatii!
In scopul pastrarii ECHIDISTANTEI politice
a acestui BLOG, va rog sa cititi si sa meditati
la "scrisoarea deschisa" adresata
Domnului general Chelaru ,
aparuta pe blogul SCMD RAMNICu SARAT!

Cer scuze tuturor!
V.Burcu
____________________
Acum ...
Citeste te rog ce scrie Teopal:

Un cuvînt este pe buzele tuturor guvernanţilor. Restructurare. Când îl pronunţă dragul nostru premier însă, auzim destructurare. Pentru că el, micul, tot mai micul prim-ministru, a descoperit acum o nouă distracţie. Iese la televizor şi anunţă nenorociri. Plânge de mila tărişoarei pe care o sugrumă din dragoste, luându-i şi ultima respiraţie. Îşi compune figura tristă a sinucigaşului aflat în faţa paharului cu mătrăgună şi cu privirea încrâncenată ne aduce la cunoştinţă măriri de taxe, tăieri de salarii, ciuntiri de pensii, dezastrul economic tot mai complet, creşterea şomajului, lipsa banilor (unde s-or fi dus ei?), un nou împrumut (de care e prematur să discutăm…) şi alte multe belele.

De ce face el toate astea? N-o să ghiciţi… Pentru că el este un erou. În acest mod premierul se sacrifică pentru adevăr. Şi dreptate socială. Nu mai are nevoie de procente electorale, nu mai are trebuinţă de apreciere, nu-l mai interesează viitorul său politic. Renunţă la tot pentru viitorul nostru fericit. El ia măsuri curajoase! Şi nu pleacă! De ce? Fiindcă nu este un laş…

El, haiducul pe invers, care de când a fost uns în înalta funcţie, ia de la săraci ca să dea la bogaţi, se joacă acum de-a martirul. Şi boceşte, cu ipocrizie, soarta românului. Pe care el a făcut-o de plâns.

Eu cred că nu pleacă pentru că se simte bine la putere, dispunând de banii noştri conform bunului său plac. Pentru că ne crede proşti, creduli şi neputincioşi. Pentru că nu-i pasă de popor, de bătrâni şi tineri, de durerea omului de rând. Are însă o pasiune, dă anunţuri apocaliptice. ... ( continuarea, aici:)
BOCITOR
(din ciclul Pamflete amare)
_________________________

Recalcularea pensiilor militarilor, politistilor si functionarilor publici din sistemul penitenciarelor 2 August 2010 - Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 527 din data de 28 iulie 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Actul normativ a fost emis in aplicarea Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor si cuprinde reglementari cu privire la recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, pe baza principiului contributivitatii.

Aceste categorii de pensii se recalculeaza conform algoritmului de calcul utilizat de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, intr-o perioada de 5 luni de la data intrarii in vigoare a noii hotarari.

Recalcularea pensiilor se realizeaza prin determinarea stagiilor de cotizare si punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor realizate lunar de catre beneficiari si stabilirea cuantumului fiecarei pensii. La determinarea cuantumului pensiei recalculate se foloseste valoarea punctului de pensie valabil la data incheierii procesului de recalculare.

Documentele doveditoare
Pentru recalcularea pensiilor din sistemul militar, documentele doveditoare se solicita de catre pensionarii militari prin centrele militare judetene/zonale/de sector sau prin unitatile militare din care au facut parte.

Pensionarii care si-au desfasurat activitatea in celelalte institutii din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciarelor, solicita documentele doveditoare de la ultima unitate din care au facut parte sau de la structura de resurse umane a inspectoratelor generale/similare, in situatia in care aceste unitati au fost desfiintate.

Documentele doveditoare obtinute se depun apoi de beneficiari la structurile de pensii din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, precum si Serviciul Roman de Informatii de la care primesc drepturile de pensie.

Recalcularea se efectueaza in ordinea inregistrarii acestor documente la structurile de pensii, iar in lipsa acestora, incepand cu cele mai vechi dosare aflate in plata, in functie de anul si luna deschiderii dreptului la pensie.

Stagiul de cotizare si punctajul mediu anual
Stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual este de 20 de ani atat pentru femei, cat si pentru barbati. Determinarea punctajului mediu anual se face pe baza datelor din dosarele de pensie existente in pastrare la structurile de pensii din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, precum si Serviciul Roman de Informatii.

In cazul in care in dosarele de pensionare sunt inscrise perioade care constituie vechime in serviciu, fara date referitoare la venitul realizat lunar, determinarea punctajului mediu anual se efectueaza pe baza documentelor doveditoare solicitate de beneficiari structurilor din care au facut parte.

Pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare, la determinarea punctajului mediu anual se aplica prevederile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare si pentru care nu au putut fi dovedite veniturile realizate sau documentele doveditoare nu au fost depuse in termenul pentru recalculare prevazut de lege, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza salariul mediu brut pe economie din perioadele respective.

Modificarea pensiei de serviciu recalculata
Pensia de servicu recalculata poate fi modificata la cererea beneficiarului, in baza actelor doveditoare prezentate de acesta, din care rezulta date si elemente, altele decat cele utilizate la recalculare, referitoare la drepturi salariale, perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu.

Deciziile de pensie recalculata
Drepturile de pensie recalculate se acorda prin decizie emisa de structurile de pensii. Aceasta va cuprinde in mod obligatoriu temeiurile de fapt si de drept care au stat la baza recalcularii, precum si termenul in care poate fi introdusa contestatia. Deciziile se comunica in scris beneficiarilor, in termen de 30 de zile de la data emiterii.

Contestatia la decizia de recalculare
Beneficiarii pensiei de serviciu recalculate pot depune contestatie in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile de contestatii din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii. Deciziile comisiilor de contestatii pot fi atacate in instanta, potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000.

Alte dispozitii
Pensiile de serviciu stabilite prin hotarari definitive si irevocabile ale instantelor de judecata se recalculeaza potrivit prevederilor noului act normativ. Actul normativ mai cuprinde dispozitii cu privire la modul de calcul al pensiei de invaliditate, pensiei de urmas, precum si alte prevederi necesare recalcularii acestor categorii de pensii speciale.
Articol preluat de pe Juridice.ro Multumim frumos!
____________________________
Iata, asta insistam sa obtinem si de la Comitetul Director largit! Un punct de vedere CONCIS, in conformitate cu prevederile actuale legale! Ce vom face noi "dupa", este o alta poveste! In plus, am fi putut obtine alte cateva informatii, cu caracter specific, de la "specialistii" fosti militari! Dar noi ... noi avem alte treburi! Pacat! Oamenii ... asteapta! Timpul curge! V.Burcu
____________________________
SONDAJ nr.2. Intrebare: Cine citeste acest blog? ____________________________
1. militar pensionar: 83 (76%) 2. militar rezervist: 15 (13%) 3. militar activ: 9 (8%) 4. civil pensionar: 0 (0%) 5. salariat bugetar: 0 (0%) 6. salariat patron: 0 (0%) 7. somer: 1 (0%) Voturi până acum: 108 Sondaj încheiat
_____________________________
Concluzii:
- politica editoriala a blogului, va tinde spre satisfacerea trebuintelor, cerintelor celor care ne citesc!
- surprinzator de mic, numarul militarilor activi! Ehee ... e mult pana la pensie! Sau ... nu o mai vad deloc!
- numarul de votanti desi in crestere, este foarte mic. Insist a va reaminti ca dumneavoastra, prin VOTUL exprimat, puteti decide in mod hotarator! ADMIN este in slujba SCMD-ului, cititorilor/autorilor/comentatorilor, si nu invers! Aici aveti PUTEREA! Invatati s-o folositi! Admin, V.Burcu
____________________________
UPDATE 2.:
Am promis, ma tin de cuvant!
Fiecare ARTICOL DE FOND, va avea un
"update" "spre satisfacerea trebuintelor,
cerintelor celor care ne citesc!":
Bioritmul cotidian al organelor interne
____________________________
Trăim cu toţii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetă: sec, min, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiraţia, bătăile inimii.
Viaţa e formată dintr-o întreagă gamă de cicluri care creează o adevărată simfonie. Dacă reuşim să menţinem un ritm corect în interiorul şi în afara noastră, "concertul" pe care-l susţinem aici, pe Pământ, va fi unul lung şi melodios. Dar, ca să reuşim asta, trebuie să ştim cum. Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne.

Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor nterne, mult mai puţin. Johanna Paungger şi Thomas Poppe, în cartea "Aus eigener kraft", fac o descriere amănunţită a ritmului funcţiilor organelor noastre interne.
Autorii afirmă că fiecare dintre organele corpului are o activitate maximă de 2 ore pe zi, după cum urmează:
- vezica biliară (23:00-1:00)
- ficatul (1:00-3:00)
- plămânii (3:00-5:00)
- intestinul gros (5:00-7:00)
- stomacul (7:00-9:00)
- splina şi pancreasul (9:00-11:00)
- inima (11:00-13:00)
- intestinul subţire (13:00-15:00)
- vezica urinară (15:00-17:00)
- rinichii (17:00-19:00)
- circulaţia sangvină (19:00-21:00)
Haideţi să încercăm să analizăm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viaţa noastră!

Stomacul
E foarte important cum ne trezim dimineaţa. Dacă am încerca să observăm cum se trezesc animalele dimineaţa, am constatat că ele mai întâi se întind, începând fără grabă noua zi.
Să luăm exemplu de la animale şi să încercăm să ne trezim dimineaţa liniştiţi, acordându-ne câteva clipe de relaxare înainte de orice activitate zilnică. Mulţi se trezesc dimineaţa cu "sufletul la gură", cu teama că nu au timp de a rezolva ceea ce şi-au propus. Ar fi bine să ne trezim puţin mai devreme decât o facem de obicei pentru a simţi liniştea dinaintea zilei care abia începe.
Între orele 7:00 şi 9:00, funcţiile stomacului sunt la valoare maximă, deci trebuie să luăm micul dejun fără grabă. Ar trebui să ţinem cont şi de calitatea şi cantitatea alimentelor pe care le consumăm la această masă.

Splina si pancreasul
În intervalul orar 9:00-11:00 lucrează intens splina şi pancreasul, stomacul odihnindu-se. În acest interval e recomandat să nu consumăm alimente greu digerabile.
Pancreasul e cel care controlează nivelul glicemiei. E de preferat să nu consumăm prea multe dulciuri pentru a nu forţa funcţia pancreasului.
Splina, "cimitirul trombocitelor", dacă nu funcţionează corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sânge.

Inima
Între orele 11:00 şi 13:00, activitatea inimii este la capacitate maximă. În această perioadă nu se recomandă mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesară activităţii intense a inimii.

Intestinul subţire
Are o activitate intensă între orele 13:00 şi 15:00.
Autorii afirmă că nu de multe ori s-a observat că un angajat cu norma redusă de muncă realizează la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma întreagă.
De ce? Din cauza randamentului scăzut al organismului după orele 13, mai ales după un prânz copios. Activitatea intestinului subţire, cu rol important în procesul de digestie, e ghidată de sistemul nervos vegetativ, aceasta putând fi blocată sau dereglată de stres sau nervozitate. Din acest motiv se recomandă ca masa de prânz să fie luată în linişte.

Vezica urinară
Între orele 15:00 şi 17:00 e perioada în care funcţionează la maxim vezica urinară.
Ea are un rol important în dezintoxicarea organismului, alături de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacă sunt băute până la ora 19:00.

Rinichii
Între orele 17:00 şi 19:00 rinichii funcţionează intens. Dacă în acest interval orar, puteţi beneficia, alături de un ceai diuretic, şi de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficientă a corpului. După ora 19:00 e bine să nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.

Circulaţia sanguină
Are o activitate intensă între orele 19:00 şi 21:00. Autorii spun că dacă mulţi părinţi au zilnic o problemă cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, după această oră, trimisul la culcare devine deseori "o bătălie crâncenă", care de obicei e câştigată de către copii. În această perioadă, corpul şi spiritul se gândesc la cu totul altceva decât la dormit...
De la ora 21:00 până la ora 23:00 se realizează o acumulare intensă de energie în corp. Aceste 2 ore ale recuperării energetice se numesc la chinezi, după un meridian al corpului, "triplul încălzitor".
Cei care sunt în această perioadă sensibili la frig, cei care nu pot dormi decât într-o cameră încălzită nu ar trebui să ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emoţional şi necesită atenţie.
Pentru mulţi dintre noi, cele 2 ore sunt pline de vitalitate. Acest lucru e mai uşor vizibil la tineri, care în această perioadă se gândesc să meargă la distracţii şi nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rândul, că seara trebuie să ne culcăm devreme, corpul refăcându-se prin somn până la miezul nopţii. Poate că aceste vorbe sunt de fapt interpretarea greşită a ideii că noi acumulăm intens energie între cele 2 ore.

Vezica biliară şi ficatul
Între orele 23:00 şi 1:00 se realizează intens funcţiile vezicii biliare. Aceasta, care contribuie cu secreţiile ei la digestie, e un organ care, prin disfuncţia lui, dă mari probleme întregului organism. Cei care se trezesc des noaptea în această perioadă trebuie să-şi pună cumva problema unei funcţionări greşite a bilei sau a ficatului.
Stresul şi mâncarea consistentă cu prăjeli şi grăsimi seara împiedică o funcţionare corectă a bilei.
Compresele umede şi calde aplicate pe zona ficatului sunt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte, băut cu înghiţituri mici, mai ales cel de pelin, băut cu 20 de minute înainte de masă, ajută la activarea funcţiei bilei. Sucul de ridichi ajută, de asemenea. E de mare importanţă descongestionarea intestinului gros care, dacă nu se realizează în mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. În acest interval orar ar trebui evitate, pe cât posibil, băuturile şi alimentele reci.
Dacă sunt probleme în funcţionarea bilei sau a ficatului, munca desfăşurată în perioada nopţii e foarte nocivă, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. Mai avem încă 6 ore din noapte pentru a încheia ciclul de funcţionare al organelor interne pe parcursul unei zile.

Ficatul
Între orele 1:00 şi 3:00 dimineaţa funcţionează intens ficatul. Acesta, dacă are o structură deteriorată, se poate reface în anumite condiţii, importantă fiind odihna prin somn alături de o bună încălzire a corpului.
Funcţia ficatului suferă din cauza toxicităţii mărite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cât şi a stresului.
De reţinut e că alcoolul şi nicotina au un efect mult mai dăunător între orele 1:00 si 5:00 dimineaţa.

Plămânii
Între orele 3:00 şi 5:00 dimineaţa e rândul plămânilor să funcţioneze intens.
Mulţi fumători au un acces de tuse dimineaţa pentru că plămânii au lucrat toată noaptea şi acum dau afară substanţele care nu trebuie să fie în interiorul lor.

Intestinul gros
Între orele 5:00 şi 7:00 dimineaţa, intestinul gros are o funcţie maximă. Hrana stă în intestinul subţire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subţire indică probleme de digestie în intestinul subţire, iar constipaţiile pun în evidenţă o creştere a toxicităţii organismului.

Alungaţi bătrâneţea! Cu această ocazie, prin scurta călătorie în intervalele orare ale unei zile am încercat să vă prezint, cu ajutorul celor 2 autori, câteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoaşterea acestor ritmuri ne face să avem încredere în instinctele noastre, acţionând corect pentru a ajuta funcţiile organismului.
E foarte important să nu simţim că îmbătrânim o dată cu vârsta, căci starea fizică bună a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil îmbătrânirea.
Să ne ascultăm ceasul interior şi să încercăm să ne adaptăm ritmului său, strivind prejudecăţile. Există personalităţi care au trăit, creând la vârsta de 80 de ani opere nemuritoare, sau tineri care la 30 de ani aşteaptă cu resemnare pensia.
Viaţa zilnică ne arată că fericirea nu are legătură cu vârsta şi bogăţia, ci cu liniştea interioară, cu mulţumirea lucrului împlinit, indiferent de lumea din jur.
Gândurile noastre nu pot modifica totdeauna aspectul lumii exterioare, însă lumea interioară se poate schimba într-o fracţiune de secundă, dacă dorim şi avem voinţa să o facem. Aici este secretul în dorinţă, voinţă şi, mai ales, credinţă.
Să nu uităm că totdeauna pasul cu noul menţine tinereţea, iar conservatorismul, în general, aduce bătrâneţea.

PUTEREA MINŢII. Mulţi se întreabă ce se întâmplă cu corpul uman, cu ritmurile organelor sale, în călătoriile care schimbă fusurile orare. În acest caz, când ajungem într-o ţară unde soarele e pe cer, în timp ce ceasurile interioare semnalizează că e ora de culcare, funcţiile organelor sunt date peste cap, durând câteva zile până ce-şi pot reveni la un echilibru funcţional.
E bine să ne cunoaştem propriul corp pentru a căuta o metodă proprie care să ne ajute la depăşirea cât mai rapidă a acestei adaptări.
Unele dintre aceste probleme se bazează pe activitatea mentală a fiecăruia. Mulţi oameni cărora nu le pasă de călătoriile lungi, de-a lungul şi de-a latul globului, şi nici de fusurile orare, stăpânesc arta de a se simţi oriunde ca acasă. Acestora le reuşeşte cel mai repede schimbarea ritmurilor corpului. Ei sunt oamenii care călătoresc toată viaţa cu bagaje puţine, atât material, cât şi în inimă
Preluat de pe Scribd.com
P.S.Multumesc domnului@v_p

66 de comentarii:

  1. 02.08.2010
    Comunicat al Biroului Operativ al SCMD, 02.08.2010
    Va informam prin prezentul comunicat ca nu s-a produs nici o schimbare in cadrul Comitetului Director al SCMD.

    Referitor la completarea Anexelor 1a si 1b din HG nr 735/21.07.2010, recomandam acelora dintre membrii SCMD, care nu rezista presiunii psihologice si vor neaparat sa-si asigure cateva zeci de lei la cuantumul pensiei "recalculate", sa mentioneze, sub semnatura, pe respectivul formular, urmatorul text:
    "Inaintez prezenta cerere, impotriva vointei mele si imi rezerv dreptul de a apela la instanta de judecata competenta".

    In ceea ce ne priveste, ne mentinem opinia ca prin semnarea unei cereri de recalculare tip, ne declaram in fapt de acord cu desfiintarea statutului nostru de militar si cu incalcarea grava a Constitutiei si a recomandarilor europene.
    Publicat de Sindicatul Militarilor

    RăspundețiȘtergere
  2. 24 iulie 2010, 14:34
    mos alecu spunea...

    Din absurditatile L 119 /2010 si "normele" metodologice pe care ne dam cu parerea...
    La nivelul anului 2009 :
    -sg.maj. ,functie minima ,fara solda de merit,fara vechime,cu indemnizatie de dispozitiv realizeaza 0,4 pcte.pensie
    -pl.adj.sef (ordinul MM cl I),functie max.,solda de merit,vechime max.,cu indemniz.de dispoz. realizeaza 1,11 pcte.pensie
    -considerind aceasta situatie valabila pe intreaga perioada de activitate a unui subofiter , rezulta un punctaj mediu de 0,78 /an
    -pentru o activitate de 30 ani rezulta ca poate acumula 23,4 pcte.
    -deoarece vechimea standard a fost fixata la 20 ani rezulta un punctaj mediu anual de 23,4/20=1,17 pcte.
    -prin aplicarea prevederii cu Ordinul MM punctajul se mareste cu 20% si rezulta 1,404 puncte de pensie. DE RETINUT.
    -acelasi subofiter nu trimite datele privind soldele si i se va calcula 1 punct de pensie in fiecare an
    -pentru 30 ani rezulta 30 puncte
    -pentru vechimea standard de 20 ani rezulta punctajul mediu anual de 30/20=1,5 pcte.
    -majorat cu 20% pentru Ordinul MM rezulata un punctaj mediu anual pentru calculul pensie de 1,8 .
    -comparind 1,8 cu 1,404 (punctajul mediu anual stabilit cu valorile reale ale soldelor) s-ar parea ca (pentru subofiteri) ar fi mai avantajos punctajul stabilit fara folosirea soldelor reale...
    24 iulie 2010, 15:14
    mos alecu spunea...

    Pentru un lt.col. (pornit de la lt. - asa cum am fost noi la vremea noastra) situatia se schimba .
    Facind aceleasi calcule (simulare) :
    -lt. , functie minima ,fara solda de merit , fara indemnizatie de cda. , fara vechime , cu indemniz.de dispozitiv , realizeaza 0,67 pcte pensie
    -lt.col. (ordinul MM cl I) cu solda de merit,indemniz.de cda.,vechime max.,cu indemniz.de dispozitiv , realizeaza 1,89 pcte.pensie
    -media intre cele doua situatii este 1,28
    -in 30 ani realizeaza 1,28*30=38,4 pcte
    -prin vechimea standard de 20 ani obtine 38,2/20=1,92 punctaj mediu anual
    -prin majorarea pentru ord.MM rezulta 2,304 punctajul mediu anual pentru calculul pensiei
    -comparind 2,304 cu 1,8 (punctajul care s-ar obtine prin folosirea salariului mediu brut pe economie ;conform calculului din postarea anterioara) ar rezulta ca punctajul stabilit folosind soldele reale este mai avantajos (in limitele porcariei acesteia de lege).
    24 iulie 2010, 15:54

    RăspundețiȘtergere
  3. Am republicat cele de mai sus pentru ca am mai gasit o ciudatenie...
    In proiectul legii unitare a pensiilor , pentru perioadele fara acte doveditoare a veniturilor se va considera ca fiind realizat salariul MINIM pe economie ... Vechimea standard este 30 ani (pentru militari - fata de 20 in L.119) ; si nu se aplica majorare pentru Ordinul MM...Fereasca dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere
  4. La calculul punctajului se mai tine cont de anii lucrati in grupe de munca si de pensia suplimentara.Voi reveni cu niste simulari mai exacte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant, mos alecu, asa e. Daca nu introduce norma de hrana, primele si al 13 lea salar, suntem "la furat". Presimt ca se va intampla ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. @mos alecu, @vasile p.: Va multumesc pentru modul in care cu multa seriozitate si profesionalism, ati inteles sa participati la subiectele propuse pe acest blog.

    Multumesc si celorlalti colaboratori!
    Daca am fi fost cateva SUTE interesati, altfel am purta dialogul cu puterea, cu cei de la guvernare!

    Pacat ca sutele de vizitatori/zilnic, nu inteleg inca ce inseamna FORTA MEDIA! Pacat! Oricum, eu inca mai cred ca suntem pe drumul cel bun!
    Ca vom ajunge sa fim luati inseama!

    Atentie la noul SONDAJ!
    Nu sunt intamplatoare!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. SCMD Constanţa – organizaţie decisă să protesteze în stradă împotriva Legii 119/2010

    Cadrele militare disponibilizate, membre ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), filiala nr.1 Constanţa, sunt decise să protesteze în stradă împotriva Legii nr. 119/2010. Pe 2 august, în cadrul şedinţei Adunării Generale s-au dezbătut problemele generate de intrarea în vigoare a Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi a Metodologiei de recalculare a pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

    Preşedintele filialei Constanţa a SCMD, Remus Macovei, i-a anunţat pe membrii sindicatului că “SCMD a demarat în instanţă procesul împotriva statului român, pe motiv de discriminare, considerând că pensia trebuie să fie un drept patrimonial câştigat de toată lumea, nu numai pentru magistraţi”.

    “Este cel puţin cinic să obligi pensionarii militari să înainteze caselor de pensii cereri prin care să solicite, culmea, recalcularea şi diminuarea drastică a pensiilor. Nici Legea nr. 119/2010 şi nici metodologia de aplicare a acesteia nu fac nici o referire la faptul că pensiile sub 3.000 lei nu vor fi diminuate”, citează Telegraph online.

    În urma discuţiilor care au avut loc la nivelul organizaţiei, s-a luat decizia ca niciun membru al filialei să nu trimită cerere de recalculare a pensiilor către casele de pensii ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii.

    „Vrem să se trimită individual adrese pentru obţinerea adeverinţelor cu veniturile salariale obţinute de-a lungul carierei militare”.

    “Dacă nu se obţine această adeverinţă în 30 de zile, se va trimite individual o notificare la casa de pensii de care aparţine, prin care să se solicite să nu se recalculeze pensia, întrucât nu au fost asigurate datele necesare”, se mai arată în documentul citat.

    Acţiunea juridică se va desfăşura atât în ţară, cât şi la Strasbourg.

    Cadrele militare disponibilizate pregătesc participarea la acţiuni de protest, la nivel local şi naţional, cu condiţia ca acestea să nu afecteze imaginea Armatei române.
    Ii lasam singuri?

    RăspundețiȘtergere
  9. luni, 2 august 2010
    Propuneri concluzii si probleme din adunarea Filialei Braila a SCMD

    În adunarea sindicală a Filialei Brăila a SCMD din 29.07.2010 s-au dezbătut problemele cu care ne confruntăm în urma intrării în vigoare a Legii nr. 119/2010 și a Hotărârii Guvernului României nr, 735/21.07.2010 privind recalcularea pensiilor militare.

    Au rezultat următoarele concluzii, propuneri și probleme care ar trebui să stea în atenția Comitetului Director al SCMD:
    1. Suntem de acord cu recomandarea de a nu semna vreo cerere de recalculare a pensiei;
    2. S-a considerat că ar fi bine să așteptăm apariția unor ordine ale structurilor implicate, cu instrucțiunile de aplicare a Hotărârii Guvernului(conform art. 16).Din informațiile care ne-au parvenit se pare că se lucrează la aceste instrucțiuni(ar fi strict necesare pentru eliminarea ambiguităților conținute de metodologia adoptată de guvern);
    3. În elaborarea de către Comitetul Director a modelului de cerere prin care vom solicita date despre veniturile obținute de-a lungul carierei ar fi de dorit să se beneficieze de prevederile eventualelor instrucțiuni;
    4. În cerere să se evidențieze că solicităm veniturile obținute de-a lungul carierei( venitul brut lunar), dar și explicitate, adică pe categorii( soldă de grad, soldă de funcție, spor de vechime, îndemnizație de dispozitiv, înemnizație de conducere, de îmbarcare, de zbor, salarii de merit, sporul de iradiere,după părerea unora și normele de hrană și de echipament achitate în bani etc.) pentru că numai așa ne putem da seama că cei care studiază dosarele și extrag datele au luat în calcul toate veniturile și nu tratează problema superficial;
    5. Suntem de părere că cererile de solicitare a veniturilor trebuie să le facem prin CMJ sau celelalte structuri(așa cum prevede metodologia) deoarece acestea au fișele personale cu datele referitoare la evoluția în carieră și unitățile unde am lucrat. În acest caz ar fi totuși o problemă în sensul că CMJ și celelalte structuri ar avea la dispoziție 30 zile pentru inaintarea cererilor către arhive care la rândul lor ar dispune de aceeași perioadă pentru a ne trimite adeverințele;
    6. În cadrul adunării s-a propus ca la nivelul Comitetului Director să se angajeze un jurist sau un consilier juridic, cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, cu competență în problemele cu care ne confruntăm. Filialele, care au juriști în evidență să-i propună pentru formarea unui grup (echipă, comisie, departament) juridic, care sub îndrumarea consilierului să acționeze, în baza unui plan de măsuri coerent, pentru soluționarea problemelor. Consilierul juridic să țină o legătură permanentă cu casa de avocatură și sătămânal sau ori de câte ori este necesar să informeze filialele cu evoluția situațiilor;
    7. Propunem Comitetului Director al SCMD inițierea unei întâlniri urgente cu condu cerile ANCMRR(din MApN, MAI, SRI etc.) și ale altor asociații ale cadrelor militare în rezervă pentru a se încerca o colaborare, știut fiind faptul că în privința pensiilor avem un scop comun: apărarea dreptului la pensie militară decentă în raport cu munca depusă, greutățile,riscurile, sacrificiile personale și familiale suportate în cariera militară;
    8. Mulțí membri de sindicat ai Filialei Brăila sunt de părere că deciziile Comitetului Director trebuie să fie mai ferme, mai clare și mai bine structurate,fără " literatură" și "sentimentalisme";
    9. Propunem ca în Comitetul Director să se coopteze( aleagă) un vicepreședinte care să se ocupe numai de probleme organizatorice.

    Avem speranța că se vor analiza aceste propuneri și, în măsura în care vor întruni sufragiile dumneavoastră, se vor găsi modalități de aplicare.

    Președintele Filialei Brăila a SCMD
    Colonel(r.) Petru Gurău

    RăspundețiȘtergere
  10. De acord cu 6! Gasiti juristul care sa corespunda cerintelor dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ELENA, oamenii sunt necajiti! Sunt bulversati! Nervii sunt intinsi la maxim! Cu asemenea raspunsuri, nu se vor putea linisti, impaca! V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  12. Perfect de acord cu Nikk, e nevoie imperios de masuri ferme, dure, care sa pice ca un trasnet pe capul guvernului si a PDL-ului. L-am ascultat pe gen M. Chelaru, nota zece. De astia ne trebuie la carma, trebuie actionat inteligent, trebuie anihilati imbecilii care ne-au astracizat, dar si cei care au avut interesul sa o faca. Sa lasam de-o parte bocetele si milogelile pe langa parlamentarii perversi, de doua parale.
    Cred ca mai avem coloana vertebrala, sa fim in masura sa mentinem sabia dreptatii la locul cuvenit. Noi trebuie sa ne aparam drepturile, sa nu asteptam pomana de la MAN, MAI etc. Legile noastre trebuie sa ramana asa cum sunt acum, in vigoare, dar avem nevoie de intelepti la carma, sa-i cautam si sa-i propulsam la locul cuvenit.

    RăspundețiȘtergere
  13. "Căpitan Băsescu, la stînga-împrejur!", ziarul "Tricolorul", numarul 1929 08/04/2010.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Nikk
    Fara discutie ca aceasta e ... mai mult decat o permanenta a noastra. Dar nu uitati ca e vacanta si alesii sunt, de regula, in teritoriu. SI EI VOR CA ACEIA CARE II ALEG SA VINA SA II ROAGE, ADICA SA SPUNA CARE LE E DUREREA ... Asta daca nu sunt prin vacante in tari indepartate. In ceea ce ma priveste, si maine am o astfel de inatalnire. Dar, din pacate, nu uitati ca, oricat am numara voturile ... Asadar, sugerez sa va indreptati privirile catre independenti (cati au mai ramas din ei) si minoritati.

    RăspundețiȘtergere
  15. @ ELENA
    Ma chinui cu tine cam demult si tot nu reusesc sa te fac sa intelegi cateva lucruri.
    1. Lupta sindicala pe plan juridic nu reprezinta totalitatea formelor de protest, existand modalitati ca sa spun asa ortodoxe si altele ne...
    2. Faptul ca SCMD vehiculeaza data de 25 oct. ca zi de proteste bulevardiere, ma duce la gandul ca cineva imi spune in iulie ce cadou imi da la Craciun. Noi ca ofiteri am invatat ca pregatirea si ducerea actiunilor de lupta se bazeaza in primul rand pe surprinderea adversarului si se realizeaza ca urmare a analizarii actiunilor inamicului, cunoasterea inamicului, analiza situatiei, calculul timpului, etc. Daca spunem peste tot ce vrem sa facem ...Asta sa o aduci in atentia FCMD..
    3. Scmd ar trebui sa lase deoparte mandria si urgent sa ia legatura cu Generalul CHELARU, sa stabileasca modalitatile de lupta ( sindicala hi,hi,hi)si modul de atragere a tuturor celor in rezerva.
    4. Faptul ca astia vor sa/mi scada pensia, nu ma impresioneaza din partea unor nimicuri, dar faptul ca/mi jignesc onoarea , demnitatea si simtamintele de ostas al Romaniei echivaleaza cu DECLARATIA DE RAZBOI si voi trata ca atare..
    MENTIONEZ CA AM FACUT PARTE DIN CADRELE ACTIVE ALE M.Ap.N. SI NICIDECUM DIN RANDUL MERCENARILOR.
    5 @ all
    Faptul ca deja faceti calcule cum si cat, ii multumeste pe deplin pe acesti parcagii si marmurieni. Inseamna ca a prins nada lor. Trebuie luate masuri urgente ca distrugerea statului sa fie oprita. Si nu e de ras.

    RăspundețiȘtergere
  16. Primit pe e-mail acest MESAJ care daca este ADEVARAT, spune MULTE: Am fost azi la CMJ pentru a depune cererea conform HG735. Stiau despre acest lucru dar nu au primit intructiuni de aplicare. In plus s-au cam codit in a primii aceasta cerere fiind de fapt si prima. In final mi-au comunicat ca pot primii un raspuns in 30 de zile si acesta poate fi negativ pentru ca ei nu au forte pentru a rezolva aspectele cuprinse in cerere conform art.2 si anexa 2 din HG735.O zi buna tuturor. E. C.

    RăspundețiȘtergere
  17. ESTE O MINCIUNA SFRUNTATA> IN TIMISOARA TOTUL ESTE ORGANIZAT DE CMJ SUNT AFISATE TOATE MATERIALELE LA INTRARE IN CMJ IAR LA C>MILITAR SE PRIMESC CERERILE>EU AM DEPUS_O IERI IN 10 MINUTE>

    RăspundețiȘtergere
  18. Micutule,
    iTi respect punctul de vedere , si iti dau dreptate in unele privinte si nu iti dau in altele . Iti dau dreptate cand spui ca nu trebuie sa asteptam pana pe 25 octombrie, chiar trebuie sa facem o pauza in ziua aia pentru ca este ziua in care colegii nostri activi vor nu vor o sa defileze prin marile sau mcile oease , si o antidemonstratie , asa cum o propune domnul Dogaru , imbracati in uniforma ar crea un mare deserviciu UNIFORMEI MILITARE. Stiu ca unii spun ca si asa e terfelita de de guvernanti, si sunt de acord, dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi mai bat si eu joc de ea . NU AM SA FAC ASTA NICIODATA !
    Nu sunt de acord sau d efapt nu vad ce atata secretizare in ceea ce priveste actiunile noastre sindocale ? care e problema ? DAR CE PUNEM LA CALE LOVITURI D ESTAT, DAM LA COASTE , LOVIM PE LA SPATE , DE CINE NE FERIM ? POSIBILITATILE NOSTRE DE LUPTA SUNT ATAT DE CUNOSCUTE SI LIMITATE DIN PUNCT D EVEDERE LEGAL, INCAT NU VAD DE CE NE FERIM ATATA SI CU CE AM PUTEA SURPRINDE ? Poate primn inconsecventa , prostie , infatuare , lipsa de unitate , dezorganizare , lipsa de cooperare si eficienta . ASA DA, pate dar nici cu astea nu mai e sigur . Dar in primul rand prin lipsa de coeziune si unitate . Suntem cred in jur de 20 de asociatii ale cadrelor militare si tragem fiecare in partea ei . Orgoliile la nivel de conduceri nationale sau filiale face ca lupta nostra sa fie in zadar. Ganditi-va ce ar insemna numai o demonstratie a militarilor in rezerva cu o participare de 30000 de oameni de exemplu in toata tara si cateva mii in fiecare oras . Sefii nostri ai acestor asociatii , primesc semnale , primesc propuneri de la noi sa inceapa tratativele sa initieze apropieri, sa semneze protocoale . RASPUNSUL ? INDIFERENTA . ASTA NE VA INFRANGE , NICI BOC SI NICI BASESCU .
    Da, ai dreptatate FCMD trebuie sa lase mandria la o parte si sa initieze acesasta apropiere , cu surle si trambite , nu sa anunte oamenii sa stea in casa cand iese armata sa demonstreze. Inca un semnal ca nu vrem sa ne unim eforturile cu ale celorlalte categorii de oameni, inca un semnal ca ne cosideram " superiori" celorlalti, inca un semnal ca suntem rupti si ne rupem singuri de societate.
    Cu o astfel de politica , dusa de FCMD , REZULTATELE VOR FI CATASTYROFALE .

    RăspundețiȘtergere
  19. In Bucuresti, daca e vorba despre E.C., sunt centre militare de sector si nu CMJ-uri !...si ma indoiesc ca pana la aceasta data nu au mai cazut in " nada " intinsa de guvernanti destui creduli neinformati care si-au depus cererile tip renuntand astfel, fara sa constientizeze, la eventuale actiuni in justitie, colective sau individuale. Ma intreb , totusi, pana unde poate merge manipularea pe pagina scmd-ului ?

    RăspundețiȘtergere
  20. @nicolae, personal nu sunt o persoana CONFLICTUALA/CERTAREATA! Dar nici nu pot PERMITE nimanui sa arunce cu noroi/neadevar/nedreptate in oameni, doar pe considerentul ca ... asa vrea el/ca el le stie pe toate/ca el este unicul detinator al adevarului!

    Aici, pe pagina SCMD-ului NU EXISTA manipulare! Sunt doar puncte de vedere/opinii/intrebari/propuneri ale unor oameni/colegi ai nostri care au nevoie de comunicare/au nevoie de raspunsuri/clarificari la problemele cu care se confrunta! Ca urmare, nu pot fi jigniti de nimeni, indiferent cine/ce s-ar crede acestia cand se uita in OGLINDA lor din bae!

    Rog sa fim mai atenti in ceea ce scriem/spunem! Fara jigniri sau atacuri la persoana, insinuari care nu se sustin! Cui NU CONVINE, net-ul este mare! Click ... mai incolo!

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Scorpio
    Personal sunt de acord ca numai miscarile democratice si legale dau credibilitate actelor de masa. Dar la fel de personal sunt sigur ca astia nu vor renunta de buna voie si sunt in stare de acte miselesti care sa slabeasca sau sa puna in lumina nefavorabila miscarea militara.
    Eu comparativ cu altii sunt mic in grad ( dar mare in gandire, gluma )dar cer tuturor asociatiilor, tuturor generalilor si coloneilor din fruntea lor sa stabileasca de comun acord un plan de cooperare, sa se uneasca in eforturile lor, pentru ca haina militara, meseria de militar sa nu fie batjocorite. Este cazul ca in cel mai scurt timp sa se uneasca si in frunte cu singurul general care a dat dovada de demnitate si verticalitate sa repunem speranta romaneasca pe fagasul ei.
    Stim FB ca cu atat mai mult cu cat ne apropiem de solutia favorabila noua, vor incepe sicanele si presiunile asupra noastra si a celor ce ne vor conduce. De aceea am spus ca trebuie sa fim pavaza noua si lor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am o intrebare : in mod legal, nu trebuie instiintat oficial ( prin document postal sau inscrisuri pe cuponul de pensie) fiecare pensionar militar despre modul cum trebuie sa actioneze, ce trebuie sa intreprinda, ce documente trebuie sa intocmeasca si unde sa le trimita !? Nu toti pensionarii au net, nu toti sunt asa informati ca noi !!!! Nu poti sa tai pensia omului fara ca el sa nu stie nimic.Trebuie trimisa noua decizie , nu ? Am vazut in ,,Observatorul militar ", lor li se pare ca ni se face un bine !! Cata slugarnicie si obedienta.Propun ca pe cei mai tineri sa ne reincadreze in armata pe functiile pe care am fost.Ne-au dat afara din servicii civile, acum vor sa ne taie si pensiile.Isi bat joc de noi. Iar lui Oprea i se pare ca totul este 0K !? Cum se poate sa iesi cu ordonanta maior ca si mine si sa AJUNGI IN REZERVA GENERAL CU PATRU STELE, CEL MAI INALT GRAD ????? Asa ceva nici in statele bananiere nu se poate. Si cumulul pensie salariu tot basescu ne-a facut-o !! Ce are cu noi? Ne-a facut de ras, ne-a balacarit, a pus civilii pe noi !! Din cate am vazut, domnul general Chelaru e cel mai bun, ar trebui sa-l numim seful nostru, e cel mai instruit si reprezentativ. Ceilalti...in afara de g-l Popescu, dar care am inteles ca e bolnav, stau la cutie.De fapt ce sa zica Badalan...el e cu revolutia...imediat il salta basescu, de aceea cred ca s-a inscris in PDL !!! sa-i fie Canacheu sef, care are decat liceul..Doamne, unde a ajuns tara asta !!

    RăspundețiȘtergere
  23. Diversitatea punctelor de vedere trebuie sa ne uneasca si din toate acestea sa identificam directia optima de actiune. Eu sunt convins ca este necesar sa organizam urgent un protest in Bucuresti la care sa participe pe cat posibil toti membri sindicatului din toata tara si nu numai. Pregatirea si desfasurarea acestui protest sa fie un exemplu pentru lupta sindicala din Romania. Trebuie sa adresam scrisori de protest foarte bine fundamentate, parlamentului, guvernului Romaniei,presedentiei si, o instiintare catre Avocatul Poporului prin care sa demonstram neconstitutionalitatea HG119/2010, incalcarea prevederilor Statutului cadrelor militare, Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat. Potrivit art.7, alin.(1) din Legea 164/2001, "Drepturile de pensii sunt imprescriptibile si nu pot fi cedate total sau partial". Unitatea in gandire si actiune trebuie sa ne caracterizeze.

    RăspundețiȘtergere
  24. maiorul v-a spune garantat ca orice am face nimeni nu ne va baga in seama ca pensionari vom protesta si? fara ajutorul colegilor activi nu vom obtine absolut nimicindiferent cum vom actiona

    RăspundețiȘtergere
  25. maiorul spune doar militari ca gen CHELARU cu priza la toate posturile tv care sa faca loby in favoarea pensiei militare putem cistiga Doar o campanie in mass media pe toate posturile tv cu interviuri ale personalitatilor militare interviuri cu militari activi sub anonimat o campanie puternica cu ajutorul jurnalistilor pro militari atunci putem sa ne mentinem pensiile in plata la valoarea prezenta

    RăspundețiȘtergere
  26. cm este posibil ca niste nemernici aflati intimplator si temporar la guvernare sa anuleze un ordin domnesc[ordinul care se referala solda si pensia militarului poruncita de CUZA VODA ]ARMATA ROMANIEI CONDUSA IN CAMERA DEPUTATILOR DE ANALFABETUL MILITAR canacheu MARE presedinte al comisiei de aparare 'MAIORUL A SPUS

    RăspundețiȘtergere
  27. MAIORUL SPUNE ce face armata de gen din conducerea ANCMRR ?ANCMRR PATRONATA DE PRESEDINTELE BASESCU ,PRESEDINTE DE ONOARE ESTE MIN AP GEN OPREA AR PUTEA SA INFLUENTEZE ACESTE INSTITUTII NICI UN GEN DIN CONDUCEREA ANCMRR NU A APARUT IN MASS MEDIACU O PARERE DESPRE TAIEREA PENSIILOR MILITARE

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnilor colegi inceputul a fost greu dar sindicatul militarilor reprezinta deja o speranta pentru toti militarii fie ei activi sau in rezerva.Sa nu distrugem ce nimeni nu se gandea ca militarii vor crea vreodata.Aceasta organizatie care reuneste pe cei care si-au sacrificat tineretea,familia,sanatatea pentru TARA este singura sansa a noastra de a ne face auziti.

    RăspundețiȘtergere
  29. surprizaPasul 1 -copiaza linkul (sau da direct click pe el)
    http://www.websitetester.biz/index.php?lang=en&ref=4ba5429eed69210d99c91337f006cef9

    RăspundețiȘtergere
  30. @Anonim 20:43, Nu este nici o surpriza! Site-ul www.websitetester era acolo de cand a inceput aceasta nebunie BINE GANDITA de cineva, doar TU ANONIMULE (stiue eu care) l-ai descoperit acum! Foarte bine, mergi inainte! Ca tine, sunt multe MILIOANE de fomisti/creduli!

    Stii care e greseala ta? Nu faci o simpla socoteala de unde vor SCOATE astia miliarde de DOLARI pe "seceta asta", sa imparta AIUREA pe mapamond unora care au crezut ca gugustiucii in promisiuni desarte!

    Personal, cred ca e un SPAM nenorocit, cred ca CINEVA este INTERESAT sa faca o COLECTIE uriasa de e-mail-uri, urmand sa VEDETI VOI CREDULILOR mai incolo pentru care ... scopuri!

    Oricum, te rog sa incetezi a mai face postari pe acest site! Vad ca ai umplut net-ul cu OBSESIA ta de imbogatire! Daca DOAR pentru asta ai minte, e strict problema ta si a prietenilor tai! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  31. sigur tov. comisar BURCU,este mai ,,onorabil"sa cersesti de la buget si sa castigi numai d.ta de pe urma comentariilor,altii nici sa nu incerce,dupa tine. A munci nu este rusinos,chia si numai a incerca

    RăspundețiȘtergere
  32. P.S.-am uitat sa te,, informez"tov. comisar BURCU ca si fara ajutorul tau am realizat o echipa babana.tie iti doresc succes in a manipula pe cei care poti si in a trage de mineca sa ..comenteze(comentati va rog,hai comentati..penibil)

    RăspundețiȘtergere
  33. As dori sa stiu ce are de gand Clujul? Oare de ce exista atata dezbinare intre cadrele militare, care au fost obisnuite o viata intreaga sa gandeasca si sa actioneze unitar? Unde ne situam in tara asta? Cand am intrat in armata am intrat pentru a urma o CARIERA MILITARA, cu bunele si relele ei, acum ce se alege de cariera militara? Vezi ghidul care nu face altceva decat sa te trimita dintr-un examen in altul (fiecare cu pilele si relatiile lui)si care nu mai tine cont efectiv de ceea ce ar trebui sa insemne un MILITAR. Vezi in teatrele de operatii ce inseamna militarul pentru SUA, Canada, Franta, Turcia, Italia etc. si cum este batjocorit militarul roman (carne de tun). Cati militari romani au murit in ultimele luni in teatrele de operatii si cati de alte natii? Ati urmarit? Voila de vezi! Romanul pe loc fruntas. Dar la bani? La echipament? La dotare? Pe ultimul loc! Si TACE!!! Ca asa am fost invatati: sa tacem incrancenat si sa suportam. Cand ne-au disponibilizat ne-au pus sa scriem cu mana noastra cereri de trecere in rezerva in conditiile ordonantei ...bla bla bla ca sa dam dovada de patriotism si sa lasam sa fie restructurata ARMATA. Si am scris si le-am facut pe plac ca doar ARMATA a fost dragostea noastra de-o viata. Si-acum vi si ne pun sa scriem din nou, adica sa CEREM sa ni se recalculeze pensia, sa ni se scada TOATE DREPTURILE noastre pe care le-am obtinut cu respectarea si indurarea privatiunilor serviciului militar. Dar pe cine doare? Oanoarea si demnitatea militara sunt cele csre ne indeamna sa tacem si sa acceptam orice! Pana cand??? Revin la Cluj-Napoca. De ce nu face nimeni nimic? Exista Uniunea Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere cu filiale in fiecare judet. Exista si la Cluj. De ce nu misca? De ce ne disipam fortele si nu facem front comun? Pe langa sus amintita organizatie, acum a aparut si sindicatul domnului Dogaru, acum si al domnului Chelaru si probabil vor mai aparea. De ce? Din moment ce exista o organizatie la nivel national de ce mai sunt necesare nu stiu cate alte organisme care sa promita ca fac acelasi lucru dar de fapt TOATE se limiteaza la a vorbi frumos si educat. Dar ca militari, TOTI stim sa vorbim frumos si educat pentru ca TOTI suntem intelectuali de profesie. Atata doar ca nu toti am putut promova si dupa trecerea in rezerva si am fost prea creduli sperand ca statul va respecta SINGURA institutie de care ARE REALMENTE NEVOIE si pe campul de lupta dar si pe timp de pace (vezi incendii, inundatii, mentinerea ordinii publice, etc). Ne-au despartit din start, ca de ce sa existe O SINGURA ARMATA MARE, cand pot fi forte mai mici si mai multe ce sa tina de diverse conduceri si nu de una singura. De ce jandarmii nu-s tot armata? Nu-s! Dar nu-s nici politie! Dar nici politia nu-i militarizata desi sistemul de instruire este armat. Ce daca sunt comisari sau inspectori, chestori s.a.m.d.? Formarea este aceeasi. Ce mi-i Rada Baba, ce mi-i Baba Rada! Sau alta Marie cu alta palarie. Da, dar asa sunt mai usor de condus. Si se vede. Chiar foarte bine. N-am nimic cu felul in care vorbeste domnul Chelaru. Este mai mult decat O.K. Dar de ce uitam asa de usor ca a avut Ministerul pe mana si ....oare ce a facut? Si daca n-a facut atunci cand putea de ce crede acum ca poate? Chiar vreau sa cred ca vrea sa faca ceva, dar atunci ar trebui sa faca la nivelul organizatiei deja existente si care ARE NUMEROSI MEMBRI si nu sa piarda vremea cu organizarea altor structuri. Haideti sa ne unim eforturile si sa actionam. HAI CLUJULE, DESTEPTAREA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. @Anonim de la ora 09.47 si Anonim de la ora 10.10
    Inainte de '89 toti am fost "tovarasi". Ma si gandesc la anul II de Scoala Militara - cum ar fi fost daca eu, fiica de tarani din Nordul Moldovei, cand mi s-a propus sa intru in randurile PCR as fi zis ca nu vreau!
    Cat despre "tenta" pe care incercati sa o dati comentariilor dvs., cred ca .... ati gresit locul. Dl. Burcu indeamna pe toata lumea sa-si spuna pasul/sa comenteze ca, cine stie, poate vocea noastra se va face auzita unde trebuie. Dar nu stiu sa fi pus pistolul la tampla nimanui si sa-i zica: Ba, comenteza, ca nu stiu ce-ti fac!
    Eu, de exemplu, eram un comentator "de baza", dar acum, din cauza timpului, intru doar sa citesc (trebuie sa fiu informata), asta e, pesemne ca daca voi avea de spus ceva CARE ARDE, o voi face.
    @micutzul
    credeam ca esti pe plaja zilele astea, dar tu nu si nu, pe baricade!
    @scorpio
    Bine ai revenit, pisoias! Ai fost sa-ti mai pilesti putin gherutele ca sa imi sari din nou la beregata ... cu procesele?
    @Nedelcu
    SCMD a facut, imediat dupa ce a luat cunostinta de continutul proiectului Legii 119/2010, petitii peste petitii si, bineinteles, si la Avocatul Poporului care, conform legii, putea sa ne sustina in fata CCR exceptia de neconstitutionalitate (vezi pe pagina SCMD interventia la AP). Nu s-a intamplat nimic si atata timp cat voturile in Parlament sunt cele care sunt acum, nu se va putea face nimic. Ce ne-a mai ramas? calea justitiei: In Romania + CEDO.
    @JANA
    Ziceti "Pe langa sus amintita organizatie, acum a aparut si sindicatul domnului Dogaru, acum si al domnului Chelaru si probabil vor mai aparea. De ce? Din moment ce exista o organizatie la nivel national de ce mai sunt necesare nu stiu cate alte organisme care sa promita ca fac acelasi lucru dar de fapt TOATE se limiteaza la a vorbi frumos si educat."
    Ofensiva impotriva Armatei a inceput cu ... cumulul pensie+salariu. Ce atitudine a avut atunci ANCMRR-ul? Sindicatul domnului Dogaru a aparut deoarece chiar era nevoie de o astfel de structura care sa faca auzita durerea nerostita a "marii mute"!

    RăspundețiȘtergere
  35. @JANA, citez: acum a aparut si sindicatul domnului Dogaru, acum si al domnului Chelaru!!! De sindicatul d-lui DOGARU stie o lume intreaga! Este chiar varf de lance in ceea ce priveste drepturile militarilor! Vad ca ai auzit si tu! OK! Dar ... referitor la sindicatul d-lui General CHELARU ... de unde ai mai scos-o nene? Ce stii tu, ne spui si noua?

    RăspundețiȘtergere
  36. @ELENA-ai face bine sa te tratezi ,pentru ca ai anuntat cam multe simptome ingrijoratoare atunci cand ,,te-ai retras pe motive medicale",in rest FEMEIE NAIVA si de loc dezinteresata

    RăspundețiȘtergere
  37. @all-va retin atentia ca sub o forma sau alta va permiteti sa,, atacati"-comandantul suprem ,min.Apararii,implicit ordinea constitutionala. aceasta fapta la militari are o definire deosebita..vedeti DEX

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Anonim de la 14.22

    Baiete, trebuia atunci cand ai inceput cu amenintarile astea slabe sa te gandesti ca nu suntem niste pipite de noapte pe care sa le urmaresti ca asa ti/a zis sefu, sa scape de tine si ti/a marcat si o bancnota in buzunarul blugilor jerpeliti. Eu nu am dex si nici pe net nu stiu sa caut. Explica/mi tu ce vrei sa spuui, dar asta inainte sa iesi din tura. Colega ta e mai cumsecade.
    Ce o sa faceti, incepeti sa ne sunati noaptea, sa ne verificati biletul in tramvai, sa nu ne mai dea lapte laptareasa, sa ne spuna la cionomatograf ca nu mai au bilete ?Cat cu ordinea constitutionala scrisoarea trimite/o la flota romana, la energia romana, la aurul apusenilor ....Sictir

    RăspundețiȘtergere
  39. @Anonim, te rog sa incetezi cu jignirile! Improsti cu noroi pe toti! Ai treaba acum, lasa-ne pe noi. Castigi din septembrie ... dolari cu caruta! Ma obligi sa-ti dezvalui identitatile tale ... anonime! Mergi pe site-urile unde ... discutai altfel cu ELENA!!! Mai mult, te laudai ca ai parasit ... Severinul! Sa inteleg ca esti ... si gelos?
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  40. Alo,domnule comisar...matale care cunosti multe sa dezvalui mai intai identitatea insectelor pe care le gazduiesti si le protejezi pe acest blog.Nu mai face pe echidistantul ca lumea ainceput sa inteleaga ce misiune ai ca prea lesti pe toate.Ciocu mic ca umblam la ARHIVA.

    RăspundețiȘtergere
  41. Chiar ma intrebam cand o sa apara "in clar" amenintarile cu tradarea, cu ordinea de drept, cu securitatea nationala la care "atentam" noi, astia care in naivitatea noastra ne cerem respectarea drepturilor si a demnitatii omenesti si profesionale...
    Uite ca un "anonim" facu pasul!
    Cred ca urmeaza si altii la rand...
    Oare nu este mai bine ca "Supremul" sa cenzureze internetul si se filtreze numai ce ii convine lui si celorlalti de teapa lui?
    Daca el si-a bagat batul din gresala in ureche trebuie sa sara "anonimii" de fund in sus? ori au primit "indicatiile" sa declanseze atacul asupra noastra?
    Avea mare dreptate "Lenuta - turista": mare e gradina Romaniei si multi haladuie prin ea, mai ales "anonimi"... dar au "ei" grija sa rareasca randurile, mai o vaccinare, mai o recalculare...
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  42. @ all

    Urmariti cu atentie, am fost supravegheati iar in aceste zile atacurile au inceput simultan pe blogurile unde vorbesc militari. Dar ori sunt prea prosti, ori nu stiu meserie ori sunt pe ascuns de partea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  43. ca sa vezi lucrul dracului si anonimi resusciteaza blogul lu don COMISAR BURCU(MOTIVE DE MARE FERICIRE pt.don comisar). sper sa castig din septembrie --in plus am uitat sa-ti spun EU si multi ca mine in urma recalcularii CASTIGAM-fara sa manipulam pe nimeni.in ceea ce priveste identitatea esti LIBER s-o faci publica .nu imi este rusine de ce am sustinut pana acum.Ca un BONUS se adevereste ca am avut si dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  44. @micutzul,nu este CAZUL sa ne alarmam!
    Colegii nostrii sunt alaturi de noi, de multa vreme! Ne citesc sistematic, dar nu ne fac rau!

    Anonimul care ne improsca cu venin, noroi si amenintari, este PARALEL cu acestia! El are ... OBSESIILE lui!
    Pacat, o vreme l-am gazduit cu drag!
    Acum ... ma/ne ataca!
    Asa sunt unii dintre noi!
    Au temperament, dar ...
    Fara caracter!
    V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  45. vezi cine a atacat primul si nu o data de mai multe ori.si mai vezi ca sunt mai multi anonimi

    RăspundețiȘtergere
  46. D-le Burcu,
    Nu mai permiteti sa se comenteze ''anonim'', obligati-i pe toti sa-si aleaga o identitate, fie ea si sub forma unui pseudonim.

    RăspundețiȘtergere
  47. @ Ghita

    Adica daca vor pot sa/si spuna si cezar ?

    RăspundețiȘtergere
  48. @ micutzul,
    Sigur ca da.Sunt destule pseudonime pentru toti aninimii.Si unele sunt chiar misto. Ce zici de: rezervistul/monzila/monzila satisfacuta /t_rex/...!!! E plin netul.
    Seara buna tuturor,

    RăspundețiȘtergere
  49. Aceasta pagina demonstreaza ce forta exista la cadrele in rezerva, ce capacitate de a-si expima oful! Ce urmeaza? Ce semificatie are acesata debordanta furie? Sa nu fie doar o rabufnire, o dovada ca cei care trebuiau sa demonstreze ca sunt adevaratii cunoscatorii conceptului de strategie, a modului cum se duce o lupta in care trebuie, dar mai ales, au forta de a castiga pacea?
    Procesul politic (pacea) este independent de vointa si puterea militarilor, rolul militarilor incheindu-se atunci cand zanganitul armelor s-a terminat. Nu cumva, odata cu terminarea zanganitului de arme, li se termina si rolul si toti îi uita? Think about!

    RăspundețiȘtergere
  50. @anonim(pt.micutzu asa am inteles)hai sa te mai ajut ca esti baiat fine;BARABA:BONAPARTE:JVEK GEN.:g,HAMANDIA:KUTUZOV:PATTON:ROMEL:MOZILA:LEGIONARUL.e surprinzator sa constati ca ai lasat..,, urme" pe constiinta ,,inamicului" sa te pomeneasca si cand nu esti pe aproape.sunt onorat dar totusi exagerati,puneti toti anonimii in carca mea. ma onoreaza dar totusi este exagerat-nu am chiar atatea merite.AVE

    RăspundețiȘtergere
  51. Elena ,sunt gata . Numai ca nivelul la care s-a ajuns aici cu comentariile , ma face sa stau deo[parte . O vorba romaneasca spune "daca te amesteci cu taratzele te mananca porcii ". Am mai facut o rugaminte lui nea Vasile sa faca ceva cu ploaia asta de anonimi care nu stiu altceva decat sa se balacareasca si nu stii macar cui ii scrii cand vrei sa dai un raspuns . Stiu ca scriu pe aici un cezar, un ghita , un micut, o elena , mai nou un nedelcu caruia ii uraz bine ai venit , un constantin , mereu cu materiale bune , si 1000 de anonimi anonimi care se balacaresc . Stiu ca e dreptul fiecaruia sa isi spuna cum vrea , dar sa mentii o stare de confuzie , sa nu poti sti cand vrei sa raspunzi -daca esti nevoit , sau jignit - mi se pare a aiureala . Asa ca am sa stau deoparte , pentru a nu fi improscat din greseala .
    "U son le nej d'antartz? "

    RăspundețiȘtergere
  52. @all,_______ Constat ca se acorda ATENTIE nemeritata unor intrusi anonimi (mai mult sau mai putin), care nu este EXCLUS ca aceasta sa le fie MISIUNEA, sa ne otraveasca atmosfera, sa abata ATENTIA spre margele colorate, nimicuri, mizerii personale!

    De aici, si supararea nefondata a unora pe ... Admin! Daca as introduce MODERAREA/CENZURA comentariilor, as fi cu siguranta BLAMAT ca nu stiu ce interese am, ce manipulari doresc!

    Sunteti dificili fratilor! Unii chiar rai! Din pacate, din cauza unor NEAVENITI, este posibil sa pierdem toti! Ar fi pacat! Am ajuns la un NIVEL care ar trebui APARAT, nu distrus! Sau ... tot ce este bun, trebuie ca multe altele in Romania, inlaturat!
    Cu amaraciune,
    V.Burcu
    p.s.1.Sondajul de saptamana aceasta, tocmai asta vizeaza: mergem inpreuna mai departe, sau fiecare cu drumul/poteca sa! Va invit: VOTATI!
    p.s.2.Nimeni nu ma plateste! Aici nu sunt mesaje publicitare din care sa se scoata bani sau alte avantaje! Toata activitatea - nenormata si neonorata - este subordonata intereselor membrilor SCMD! Doar lor!

    RăspundețiȘtergere
  53. Domnule Burcu,
    Va inteleg supararea si dezamgirea. Dar din pacate si pe cei care se plang de acesti anonimi ii inteleg . Si nu a cerut nimeni sa fie cenzurati, atata timp cat limbajul folosit e decent , dar sa isi individualizeze macar anonimatul Este tare ciudat sa incerci sa dai un raspuns cuiva si incercand sa cauti ce a spus sau incercand sa vezi daca e recidiva sau e ceva intamplator, te trezesti ca nu ai aceasta posibilitate si de fapt te lupti cu morile de vant . Deci doua aspecte : limbajul si numerotarea , sau individualizarea . E prea mult ? Sunt legi ale netului as spune universale , in ceea ce priveste bunul simt si decenta exprimarii . Multi anonimi nu o respecta . Daca nu inteleg acest lucru, inseamna ca nu sunt militari . Este o disciplina a scrisului, a conversatiei pe cere trebuie sa o respectam cu totii .
    Nu va va invinui nimeni daca veti atentiona pe cineva de exemplu ca a incalcat aceasta regula iar la a doua abatere va fi eliminat de pe blog . Sunt sigur ca nu veti pierde nimic , nici cota de audienta , nici comentarii, daca eliminati acesti anonimi care nu respecta regulile unui blog civilizat , daca nu isi controleaza vocabularul . Sa nu facem din acest blog, OTV-ul internetului pastrand un limbaj indecent numai din dorinta de a face rating . Nu am spus ca asta intentionati, dimpotriva ,am spus sa avem grija sa nu cadem in acest pacat .
    Cu respect
    Neacsu

    RăspundețiȘtergere
  54. @ All
    Stimati colegi nu trebuie sa ne alarmam si nici sa ne gratulam cu injurii. Am putea sa ne dam chiar numele reale fiindca cei care trebuie le stiu FB si toate rapoartele sunt cu numele noastre reale. Ma bucur ca macar ramane si al meu pe undeva.
    CONCLUZIE Din acest moment eu personal nu voi raspunde si nu ma voi mai adresa nici unui ANONIM.
    Cu respect, va doresc un sfarsit de saptamana frumos.

    RăspundețiȘtergere
  55. @micutzul, te salut! Nu trebuie sa ne suparam pe anonimi! Unii sunt de buna credinta, dar inca nu stiu sa se logheze! Ar fi pacat sa-i indepartam, sa-i izolam! Iar cei ... rai, asta e! Sunt si vor mai fi ... dar noi traim cu speranta ca se vor indrepta, ca vor intelege comunitatea virtuala de aici!

    Apropo de ... va doresc un sfarsit de saptamana frumos! Doresc tuturor la fel, dar sa-si ia calculatorul cu ei! Niciodata nu stii ... ce noutati mai apar! Timpul, e vadit ca nu mai are rabdare!

    RăspundețiȘtergere
  56. Personal nu am nimic cu anonimii, dar am zis ca as vrea sa se stabileasca o .. regula, ca daca vreau sa-l injur pe unul, sa nu cumva sa-l injur pe altul!
    Admin, sunt suparata pe dvs. ca nu m-ati lasat sa injur pe blogul de mehedinti, da' micutzul a vorbit urat si pe el l-ati lasat... De ce discriminarea asta? Ca imediat scot Ordonanta privind combaterea tuturor formelor de discriminare!

    RăspundețiȘtergere
  57. ASA,ASA- ELENA.FI LINISTITA DE LA ASPIRINE VINE STAREA ASTA CRIMINALA

    RăspundețiȘtergere
  58. @ELENA, goagalul ... e mai dastept decat noi toti la un loc! Fiecare anonim se IDENTIFICA prin: ora postarii! deci ... @anonim 15:42 ... nu este deloc anonim! Asa a gandit ... goagalul, si ... a pus in practica! Deci si tu cand vrei sa te adresezi ( ca si mine ) unui ANUME anonim .... sa specifici ORA la care este facuta postarea ... anonimului!

    Asa va sti si anonimul ca lui te adresezi, asa vor sti si alti anonimi ca nu-i vorba despre ei! Deci ...
    ne-am inteles, nu-i asa?

    In alta ordine de idei ... cu privire la injuraturi .... asa este, v-am rugat sa nu o faceti, asa cum ii rog pe toti, asa cum am postat si in NOTA de mai sus! FARAaaaaaaa.......! Nu ne fac cinste! Nu pentru asta suntem pe aici! Avem alte treburi/nevoi/dureri!

    RăspundețiȘtergere
  59. @ELENA, apropo de...:micutzul a vorbit urat si pe el l-ati lasat... ! NU, nu lam lasat eu! A facut-o de capul lui! El nu vorbeste cu mine la telefon! Mai greseste omul ... important este ... sa-si revina! S-a mai intamplat ici - colo si cu altii! E bine cand totul se termina cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  60. mai nou Micutzu vede numai agenti peste tot si e preocupat sa-si verifice ..dosul.degeaba ,ochiu si timpanu" e cu tine dar tu nu sti

    RăspundețiȘtergere
  61. @ tipul de la 16.54
    Cand vii seara din oras si esti urmarit pe scara de vecina de la 2, la trei sunt toti la vizor si l/i se aude respiratia, deschizi usa la apartament si/ti dai seama ca ai gresit blocul, nu se cheama ca esti urmarit ? Nuuuu, se spune ca esti beat . O sa spune/ti voi. AM GLUMIT.
    Pai nu am probleme cu urmaritorii si nu/mi este frica de ei. Dar m/i se pare normal sa spun ce cred ca se intampla.
    @ELENA
    Cand am vorbit eu urat ? Fata draga nu fii trista...Ti/am trimis melodia cu Celentano ?

    RăspundețiȘtergere
  62. @MICUTZU-iti sugerez sa le dai adunarea lui porta si lagionarul.faceti formatia -in spic- si nici dracu nu va mai ia prin surprindere. mai greu cand mergeti la wc. si la domnisoare,dar o rezolvati voi.grija mare mare-poate o bagati si pe Elena in formatie caci in ultima perioada cica are porniri criminale{vrea sa injure de mama pe blog iti dai seama?}

    RăspundețiȘtergere
  63. Raspunsul domnului General (r) Chelaru Mircea

    Domnule colonel,
    vă mulţumesc pentru disponibilitatea d-stră de a mă atenţiona asupra
    câtorva aspecte.la otv nu m-am dus nici ca agent electoral, nici ca produs al facultăţii politice şi nici ca adept ori susţinător al lui dd, "fără rezerve". dimpotrivă! veţi constata şi singur dacă vă veţi detaşa de percepţia sugestionată.

    ceea ce am expus reprezintă o analiză însoţită de soluţii reale cuprinse de mai bine de 7 ani în strategia punr, preluate de mişcarea reformatoare şi cuprinse în noul model constituţional in curs de definitivare.

    nu am făcut referire la nici una din ele pentru că nu am în intenţie
    să politizez sentimente şi nici să fardez politici populiste sau
    politruci cosmetizaţi! dacă se trăieşte într un mediu atât de suspicios şi lipsit de bunăcuviinţă, nu este nici vina mea şi nici a d-stră. totuşi putem fi atenţi a nu distruge ceea ce pleacă din sinceritate şi onestitate.

    cunosc şi susţin cauza cojocaru. nu cunosc dedesupturile dintre dd şi
    domnia sa. şi nici nu mă interesează, dat fiind profilul ambelor personaje de care prefer să fiu detaşat.

    interesant! denumirea de partid al poporului am discutat-o şi cu dl
    cojocaru. punr şi-a propus ca denumire în 2006 această sintagmă,
    preluată fiind de la mrş. averescu, 1921. apoi a cochetat cu ea vadim
    tudor dar a renunţat la indicaţiile preţioase ale lui bolcaş. este
    preluată speculativ acum pe fondul dezastrului actual.

    din ataşamente am reţinut că acţiunea de bază s-a consumat pe 03 iulie
    2010. este ziua mea de naştere. am împlinit 61 de ani. o coincindenţă
    care mă flatează dar nu-mi schimbă decizia de a mă ţine departe de
    ispite imbecile şi în final. dl cojocaru a plecat din start cu handicapul administraţiei iliescu, pe care l-a slujit nepermis de habotnic, dar de la care, ca şi mulţi alţi buni români. a primit doar trădare. apoi
    rigiditatea nu i-a permis să negocieze subtil pentru o cauză nobilă şi extrem de dreaptă. acum totul este intenţie consumată de o istorie imbecilă ireparabilă. doar dacă, prin excepţie, ieşim din această
    "normalitate" fabricată de 20 de ani, prin alte mijloace şi procedee.
    Cu senină detaşare,
    General(r.) dr. Mircea Chelaru
    Publicat de Sindicatul Militarilor, sâmbătă, 7 august 2010; 10:52 ; http://scmdramnicusarat.blogspot.com/2010/08/raspunsul-domnului-general-r-chelaru.html

    RăspundețiȘtergere
  64. Bravo Generale!!!
    Esti singurul pe care l-as pune sa ne reprezinte ..le-ai spus-o mai bine decat oricine care este diferenta dintre cadrele militare si ceilalti civili..Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  65. Cine are forma finală a legii unitare a pensiilor care se află pe masa de lucru a Curţii Constituţionale în data de 06.10.2010 să o scaneze şi să posteze pe site-sindicatului.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri