Google Translate

vineri, 20 august 2010

Se misca INTERNELE! Nu se pare domnilor, chiar se misca! UPDATE: Tine minte! Un nou serviciu Google!


UPDATE: Tine minte! Un nou serviciu Google! Click aici:
Completeaza datele si vei primi prin e-mail instantaneu...
noutatile! Click pentru marire!
SNPPC ACUZĂ M.A.I. DE MANAGEMENT DESTABILIZATOR ŞI SOLICITĂ,
DE URGENŢĂ, UN RĂSPUNS PUBLIC

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual solicită imperativ conducerii M.A.I. un răspuns, concret şi clar, semnat solidar cu ministrul Administraţiei şi Internelor despre viziunea sa în legătură cu reorganizarea personalului din minister.

Precizăm că răspunsul trebuie să includă obligatoriu şi estimările numerice, privind reorganizarea personalului vizat.

Solicitarea SNPPC poate fi luată în considerare şi drept un avertisment adresat conducerii M.A.I., în baza următoarelor argumente:

 De câteva zile zvonurile legate de restructurare au devenit fluxul prioritar al comunicării, în toate unităţile M.A.I.

 Este incredibil ca un minister, care deţine structuri organizate pentru culegerea de informaţii dar şi pentru optimizarea comunicării, să lase impresia că nu cunoaşte starea de spirit tensionată creată, exclusiv din vina structurilor sale de conducere, în toată masa personalului.

 Un vicepreşedinte al CNP, structură recunoscută ca apropiată de conducerea M.A.I., a publicat deja o listă a criteriilor despre care afirmă că vor fi luate în consideraţie „la eventuala concediere” a personalului de la Poliţia de Frontieră, accelerând amplificarea zvonurilor ostile.

 Este inacceptabilă indolenţa managerilor din M.A.I. care se iluzionează că, ei, o mână de oameni pot sfida, fără a da socoteală: atât democraţia europeană, în sine, precum şi personalitatea câtorva zeci de mii de angajaţi, faţă de care practică, intensiv, diferite forme ale abuzului.

 Lipsa de comunicare internă optimizată, obligatorie în orice management al schimbării, a făcut să crească vina directă a unor şefi din minister pentru protestul sindical de mare amploare care se organizează acum, prin consultarea dumneavoastră.

 Lipsa de transparenţă şi situaţia de criză, pe care conducerea M.A.I. a creat-o deliberat în cadrul personalului, este asimilată managementului defectuos.

În prezent, toată energia personalului s-a concentrat asupra concedierilor preconizate şi nimeni nu îşi mai focalizează atenţia asupra sarcinilor de serviciu.

Pentru această consecinţă care afectează direct ordinea publică, va fi trasă public la răspundere echipa de conducere a M.A.I., reamintindu-i că „managementul defectuos” este formula pe care o foloseşte ori de câte ori demite şeful unei structuri.
Biroul Executiv Central

 Prezentare - Cine suntem

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (civil) din Ministerul Administratiei si Internelor (SNPPC) este primul si singurul sindicat care are reprezentativitate proprie la nivelul Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Institutului National de Evidenta a Persoanei si a fost constituit in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in contractele si acordurile colective de munca, cat si in legislatia muncii existenta in domeniu.

Unde suntem afiliati?
La nivel national SNPPC este afiliat la Confederatia Sindicala "CARTEL ALFA" iar la nivel international la EuroCOP, cea mai mare organizatie sindicala politistilor din care fac parte 28 de sindicate din politie din 21 de tari europene si reprezinta interesele a peste 600.000 de membri.
______________________
1. Amos News Agentie de presa : Ştire: Marin Gruia: Echipa de conducere a MAI va răspunde pentru tensiunile create în poliţie
 
2. InfoMondo Militar : Cei din M.A.I iau atitudine
______________________
Onoare lor, politistilor!
Cu inteligenta, curaj, spun lucrurilor pe nume!
Incet, incet, se pare ca nimeni nu mai are ce pierde!
Nu ne ramane decat sa CEREM SOCOTEALA, celor care
ne pun in PERICOL viata, familia, copii, sanatatea!
Si nu in ultimul rand : Tara, Poporul, Natiunea,
Libertatea si Democratia!
V.Burcu
P.S.: Apropo, si totusi: cine sunt/se cred ei ?
Chiar asa! Un popor intreg, ingenuncheat de-o
mana de neispraviti? Acesti hoti de neam si tara,
vadit incapabili a guverna?! Cat sa-i mai rabdam?
Vine iarna, frigul, foamea, oameni buni!
Iar ei ... taie, taie mereu salarii, pensii,
si dau afara din serviciu pe capete!
Sa punem STOP, acestei Puteri bezmetice
si fara orizont! Sa cerem alegeri anticipate!
Alt Presedinte, alti Parlamentari, alt Guvern!

25 de comentarii:

  1. ... nu e neapărat un atac la domnul preşedinte Băsescu, dar de la dânsul a venit această teorie - că toată lumea e vinovată. Sunt de vină toţi politicienii, ceea ce e neadevărat, pentru că, pot să vă răspund în numele meu, n-am fost nici primar general al capitalei, nici ministru al transporturilor, nici preşedintele ţării în ultimii şase ani, că toate partidele sunt de vină.

    Din păcate, măsurile luate vizavi de tăierile de salarii, pensii - sigur, a căzut la Curtea Constituţională - sunt măsuri luate de un guvern, guvernul Emil Boc, nu de alt guvern; că medicii sunt vinovaţi, şi profesorii, şi funcţionarii publici, şi militarii, şi toţi ceilalţi, dar, în schimb, nu sunt vinovaţi miniştrii şi şefii de deconcentrate, cei puşi de PDL. Este o teorie laşă, pentru că, atunci când nu poţi să negi realitatea, în mod normal, domnul preşedinte, anul trecut, nega realitatea, spunea că vom avea creştere economică, că vor fi bani de pensii, salarii, că nu poţi s-o negi şi, ca să nu accepţi, că, de fapt, tu eşti cel de vină, dai vina pe toată lumea. Şi, cumva, ne simţim toţi vinovaţi.



    Eu nu cred că pensionarul este vinovat că nu mai sunt bani de pensii; nu cred că medicul este vinovat că în sănătate se fură şi se distrug foarte mulţi bani; nu cred că profesorul este vinovat de faptul că s-a votat o lege votată de PDL, de PSD, de toată lumea şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu vizavi de salarii. Cred că există vinovăţii persoanle şi cred că să încerci să fugi de răspundere, dând întotdeauna pe toată lumea acea responsabilitate, e un semn de laşitate politică.

    "Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat la Radio România Actualităţi că partidul pe care îl conduce are capacitatea de a oferi un guvern mai bun."

    http://romania-actualitati.ro/psd_are_capacitatea_de_a_oferii_un_guvern_mai_bun-17879

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am tot întrebat care este motivaţia pentru care în HG 735/2010 se prevede că militarii pensionari trebuie să facă cerere pentru recalcularea pensiei. Era mult mai simplu şi eficient să se ceară structurilor militare, care au în subordine şi casele de pensii şi arhivele, să scoată datele necesare pentru toţi pensionari/urmaşii acestora, în plată , inclusiv pentru cei care au renunţat la pensie in favoarea salariului de bugetar şi pentru cadrele active care vor avea nevoie de aceste date la ieşirea la pensie. Dar guvernul a ales o manevră mult mai greoaie şi practic imposibil de realizat în scurta perioadă de timp alocat
    Pe lângă ideea de a umili, înjosi şi discredita, purtătorii de uniformă militară, categoria socială ce-a mai puţin corupă, greu de influenţat, manipulat şi disipat, principalul motiv l-am considerat necesitatatea stringentă a guvernului de a mai cîştiga nişte bănuţi în plus. Este clar că 10-15% dintre pensionarii militari şi 30-40% dintre cei ce primesc pensii de urmaş, nu vor putea face aceste cereri. Unii sunt plecaţi peste graniţă, alţii locuiesc la ţară şi nu sunt informaţi. Dacă 10-15 % din pensii se vor recalcula pe baza salariului mediu brut se va face astfel o economie în plus la bugetul de pensii. Se dă indirect şi un ajutor substanţial poştei române, prin cele peste două sute de mii de scrisori ce vor fi trimise recomandat la casele de pensii.
    Astăzi citind „Ordinul Ministrului Apărări Naţionale pentru aprobarea instrucţiunilor de aplicare în Ministrerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvenului nr.735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat” am mai găsit un motiv la art. 12 din acest ordin, care prevede : Serviciile prestate de către depozitul central/ depozitele intermediare de arhivă pentru rezolvarea solicitărilor persoanelor fizice se efectuează contra cost, potrivit prevederilor art 21din Legea 16/1996 privind arhivele naţionale.
    Deci in acest fel pe spatele pensionarilor militari guvernul şi structurile militare mai fac rost de ceva bani. Şi unii îl criticau pe Oprea pentru incompetenţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. L 19/2000 Art. 160 al.(7) "Sunt scutite de orice fel de taxe şi comisioane cererile făcute în scris privitoare la orice acte prevăzute de lege pentru a face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori şi a stagiului de cotizare, necesare în vederea stabilirii sau completării dosarului de pensionare. La aceste cereri se va răspunde în scris, în termen de maximum 30 de zile, prin scrisoare recomandată, în cazul în care acest lucru este cerut prin petiţia iniţială”.
    (Completat prin Legea nr. 44/2006)

    RăspundețiȘtergere
  4. Desi nu are legatura cu subiectul analizat, fratilor cititi si va cruciti cu „ce se ocupa Marin si Oprea: „S-a interzis barba în armată. Mustaţa este facultativă... (sursa: ziuaveche.ro /20 aug 2010, 18:54), ca vorba aia „Tara arde si baba se piaptana”!

    RăspundețiȘtergere
  5. PSD vrea şase luni la guvernare.
    PSD va intra la guvernare numai dacă va desemna premierul şi dacă în termen de şase luni se vor organiza alegeri anticipate, afirmă surse social-democrate.

    PSD va depune moţiunea de cenzură după Consiliul Naţional din 16 octombrie, când îşi va lansa programul de guvernare. În acest fel vor fi evitate acuzaţiile că PSD nu prezintă soluţii alternative la programul Guvernului Boc.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/PSD_vrea_sase_luni_la_guvernare_0_320368555.html

    RăspundețiȘtergere
  6. In ATENTIA comentatorilor acestui Blog: ca urmare a unor sesizari indreptatite, sa nu le spun plangeri, am procedat la unele modificari ale ... Blogger Comments!

    Acum, intr-o FORMA noua, radical imbunatatita, "formularul pentru comentarii" este in masura sa va dea satisfactie atat asupra dimensiunii sale, cat si al performanelor de a scrie un TEXT asa cum va doriti! Va doresc ... cat mai multe comentarii, si va astept cu ... eventuale alte propuneri!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  7. In sfirsit KARADENITZ , observ ca pari a renunta la negarea negatiei si...parca ai mai revenit la matca ..desi.... mai ai mult de muncit! daca vei continua asa vei creste..in ochii mei pina o sa te vad un...MILITAR ONEST!

    RăspundețiȘtergere
  8. @PKM 20 august 2010, 21:59
    Portul barbii de catre militarii in uniforma a fost reintrodus de catre dl. gl. Chelaru . (Dupa un accident de circulatie cu masina de serviciu - eveniment in urma caruia un oricare alt militar ar fi suportat consecinte drastice - a considerat - si a 'legiferat' pentru personalul armatei - ca revenirea la moda (pasoptista si a razboiului de independenta) a portului barbii de catre militari va creste prestanta , autoritatea si competenta acestora (probabil si ca o actiune de fronda fata de armatele NATO in care ne straduiam sa intram , pe vremea aceea , armate in care nu prea se vedeau 'barbosi').
    In prezent , probabil ca urmare a unor declaratii ale dl.gl. Chelaru , conducerea armatei a hotarit sa stearga urmele activitatii acestuia in conducerea armatei ... si au inceput cu interzicerea portului barbii... N-ar fi de mirare ca actuala conducere a armatei sa ceara si iesirea din NATO ... pentru ca intrarea s-a facut pe vremea dl.gl. Popescu Mihail, ale carui interventii din ultimul timp sint destul de 'aspre' si in forma si in continut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca dl general Chelaru reusa sa introduca celebrul ORDIN SMG-41 ARMATA ar fi avut acum in fruntea ei NUMAI ELITE si nu generali repetenti sau exmatriculati din liceu slugarnici mediocri lipsiti de personalitate incapabili sa apere ONOAREA siDEMNITATEA MILITARA. Din pacate GUNOAIELE au devenit ,,doctori in stiinte militare,, si conduc ARMATA iar VALORILE ca intodeauna sunt marginalizate umilite si DISPONIBILIZATE adica EPURATE.Si in ARMATA s-au petrecut si se petrec aceleasi lucruri ca si in societate.Daca ne pasa cu adevarat de institutia in care ne-am format si in care ne-am lasat tineretea si sanatatea ATUNCI SA NU PREGETAM SI SA DEMASCAM OPORTUNISTII,CARIERISTII,MEDIOCRII,IMPOSTOPII,CORUPTII si TRADATORII pentru ca ei sunt aceia care in NEMERNICIA lor dau o mana de ajutor acelora care ne umilesc si desconsidera uitand ca maine si ei vor fi NISTE FOSTI.Rusine lor si pacat de munca NOASTRA care le-am fost comandanti si sefi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru D-nul Burcu
    Iata cum efortul nostru si munca sindicatului da roade prin contactele permanente ale filialei Dolj a SCMD cu oamenii politici de buna credinta din Craiova si care sustin militarii in rezerva atunci cind sunt umiliti si dezonorati de ministrul lor si slugile sale uneperiste(articol preluat din Editie Speciala de Oltenia/20.08.2010):

    Militarii, nemulţumiţi de pensii

    Tot în cadrul conferinţei de presă de ieri, consilierul PSD Bianca Predescu a ridicat problema regimului de salarizare şi pensionare a militarilor români. “Unii dintre militari sunt pensionaţi fără voia lor, iar pensiile sunt diminuate. Sunt oameni care se pun în slujba statului român, iar acum li se cere să-şi refacă vechimea pe baza unei cereri sub semnătură, să aibă adeverinţe de la toate unităţile unde au funcţionat şi să-şi formuleze o cerere de recalculare a pensiei, când, de fapt, statul este cel care trebuie să aplice din oficiu recalcularea sau sa renunte”, a precizat Bianca Predescu-consilier municipal PSD.
    Pe cind iau atitudine nea Vasile si UNPR-istii matale?

    RăspundețiȘtergere
  11. Am onoarea sa va salut! Fiind novice in ale internetului, prezint scuze pentru "anonim" si spatiul de postare.
    Intrebare: Cita credibilitate sa acordam "variantei" Ordinului pentru reglementarea modului de recalculare a pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor? Exista publicata pe undeva o forma oficiala(semnata/stampilata/inregistrata)?

    RăspundețiȘtergere
  12. @giuliano-poate ca daca ai fi venit cu mai multe detalii ,vizavi de pozitia si punctul de vedere al domnisoarei Bianca fata de pensiile militare am fi putut si noi sa apreciem efortul si succesul filialei din Banie. A fi fost foarte interesant sa ne transmiteti si noua care au fost de fapt problemele(punctele) pe care i le-ati prezentat si punctual pozitia domnisoarei.Aratat asa in mare viteza este ceva comparabil cu o frectie la un picior de lemn.Inca un politician care zimbind frumos-sper- isi imagineaza ca prin cateva cuvinte a mai castigat o plasa de voturi.

    RăspundețiȘtergere
  13. da cezare ai si tu dreptate dara daca fiecare filiala a SCMD ar aduce cite o firimitura tot s-ar face o piine,. eu am vrut sa arat ca noi facem atit cit putem dar facem totusi ceva, voi ceilalti de ce nu faceti macar atit cit noi? ce va retine si cine va retine? nu crezi ca atit tu cit si ceilalti care posteaza la greu pe acest blog si au timp berechet trebuie sa iesiti la lupta sindicala si nu la smiorcaieli inutile si fara nici un scop, sa facem ceva practic fiecare. eu stiu ca militarii prin excelenta se remarca prin lupta propriu-zisa cu arme(legale) si nu prin vorbarie care este fara sorti de izbinda. Eu am preluat doar un articol dintr-un ziar local din care se vede clar cine dintre partidele politice se preocupa de soarta militarului roman si care arata ca ii pasa de acestia si care conferinta de presa a fost sustinuta dupa o intilnire a acestora cu filiala dolj a SCMD. Inca nu ati inteles ca nu trebuie sa pierdem razboiul adica Legea pensiilor militare sa cuprinda un capitol aparte cu L164 si L179 si pentru asata trebuie sa-i influentam pe parlamentarii tuturor partidelor, atit cit putem si noi si ei? Observ ca nici asa nu vreti unii dintre voi, atunci ce sa facem sa ne ascundem ,sa acceptam recalcularea si apoi sa le mai si multumim? Deci Cezare hai la lupta frate , nu mai baga joarda printre gard, iesi si tu si altii din amorteala si adormirea care v-a cuprins, hai sa iesim la lupta sindicala, la mitinguri, la pichetari, la proteste, la parlament cind se va discuta legea, si nici un militar nu ar trebui sa depuna nici o cerere de recalculare ca sa-i putem da in judecata pe cei vinovati de ce ni se intimpla. EI stiu asata si folosesc metode extraordinar de perfide si de cinice impotriva noastra si pentru asta, acum, trebuie sa vorbim toti aceiasi limba si sa fim mai uniti ca oricind. Ce zici se poate?

    RăspundețiȘtergere
  14. ptr Cezar
    nu mai este timp pentru aprecieri cezare, timpul ne preseaza , trebuie sa facem ceva palpabil si practic, fiecare cit poate si cum poate. si putinul este bun la ceva ca se aduna si formeaza un intreg la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  15. @GIULIANO-cu tot respectul pe care ti-l port-iti spun ca principial ai dreptate si e corect tot ce spui , dar pacatuiesti intr-un singur punct:ANALIZA SITUATIEI. sper din tot sufletul sa-ti amintesti ca la ,,anumite activitati" noi aveam un punct;analiza situatiei si in functie de ce iesea la acel punct mergea sau nu intreaga Treaba.Sper sa intelegi ce vreau sa spun caci m-am saturat sa tot vorbesc cu dei-vopsiti .In concluzie te rog pe tine fa din nou analiza situatiei si raspunde tu la ultima intrebare pe care mi-ai pus-o(daca se poate sau nu). Imi este teama ca daca raspund eu o sa ma acuzi de reacredinta. Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  16. Fratilor, dezbaterile,schimbul de opinii sunt de apreciat daca au finalitate,daca starnesc atitudini si actiuni si nu raman in stadiul de sueta.Giuliano are dreptate sa facem fiecare ceva concret dupa experienta si expertiza pe care o avem.Doljul adovedit ca este o filiala cu potential care desfasoara actiuni importante pe toate planurile.Sa le urmam exemplul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Craiova a facut candva un protocol de colaborare cu sindicate din MI, printre care si SPPC. Este momentul sa isi contacteze colegii de protocol si sa faca ceva pentru sprijinnirea colegilor din SPPC. Este momentul ca domnii din conducerea MAI, opinia publica , societatea,media , sa afle ca sindicatul(sindicatele )politistilor nu sunt singure in lupta lor .

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar nimeni nu sesizeaza importanta acestui articol ? Chiar nimeni nu vede cat de importanta este atitudinea acestor sindicalisti , in uniforma , activi , care isi risca serviciul si cariera pentru a apara drepturile tuturor politistilor din MI , indiferent de sindicatul sau asociatia din care face parte . Chiar nimeni nu gaseste un cuvant macar sa ii felicite pentru curajuul lor , si sa ii imbarbateze , sa le arate ca noi, militarii in rezerva din armata ii admiram , ii sustinem si suntem alaturi de ei . Trecem peste acest articol ca si cum s-ar vorbi despre un protest al biciclistilor din Kurdistan.Acuma , SCMD AR TREBUI SA DEA UN COMUNICAT PRIN CARE SA SUSTINA SI SA SPRIJINE DEMERSUL COLEGILOR DIN SINDICALUL POLITISTILOR SI PERSONALULUI CONTRACTUAL DIN MAI .Sunt colegii nostri, avem aceleasi probleme , ne confruntam cu aceeasi guvernanti . CE FACE ARMATA ? SE UITA ?

    RăspundețiȘtergere
  19. fagarasanu a scris:
    23 August 2010 la 5:50 pm

    din TRANSILVANIA EXPRES BRASOV

    Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Braşov a terminat de recalculat indemnizaţiile celor care au beneficiat până acum de pensii speciale, de lux. Ca urmare, din septembrie, 108 pensionari braşoveni vor primi sume şi de zece ori mai mici.

    Mihail Tarbă, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Braşov, spune că dosarele acestor pensionari au fost practic complet refăcute, şi asta manual, fiindcă a trebuit să li se aplice formula de calcul folosită în cazul tuturor românilor, conform Legii 19/2000, adică să li se stabilească drepturile băneşti în funcţie de stagiul de cotizare (vechimea în muncă) şi de punctajul realizat prin salariul avut şi, pe cale de consecinţă, prin contribuţia plătită. La nivel naţional au fost recalculate şi vor intra în plată din septembrie peste 6.000 de astfel de pensii. 108 dintre ele sunt din judeţul Braşov. De asemenea, legile speciale nu se mai aplică în cazul celor care se pregătesc de pensionare.
    La Braşov, circa 170 de pensionari au indemnizaţii cuprinse între 3.000 şi 20.000 de lei, dar 108 vor fi afectaţi de reducerea drastică. Directorul CJP Braşov a precizat că, iniţial, de la Bucureşti primiseră o listă cu 86 de persoane. „Am «periat» noi fiecare dosar, fiindcă baza de date de la CNPAS nu era bună, şi am ajuns în final la 108 persoane”, a explicat Tarbă. Pensionarii ale căror dosare au intrat în recalculare s-au retras din activitate în baza aşa-numitelor legi speciale, care statuau „pensia de serviciu”, ce reprezenta 80-85% din salariul sau indemnizaţia pe care beneficiarii au avut-o, fie ca medie a ultimelor 12 luni, trei luni, fie chiar din ultima lună, perioadă în care, absolut întâmplător, veniturile salariale al

    RăspundețiȘtergere
  20. 16.

    Aviatorii rămân cu „doar” 5.000 de lei
    Este vorba, în primul rând, de personalul aeronautic navigant, de personalul auxiliar din instanţe, de personalul diplomatic (consular), de parlamentari şi de angajaţii Curţii de Conturi. Recordmenii pensiilor erau şi rămân, totuşi, aviatorii, pentru care s-a aprobat în 2006 Legea 223. În evidenţele CJP Braşov se află acum 35 de foşti aviatori, ale căror pensii de serviciu se situau între 8.000 de lei (80 de milioane de lei vechi) şi 20.000 de lei (200 de milioane de lei vechi). Patru dintre ei încasau net câte 200 de milioane de lei vechi în fiecare lună. Ei au ajuns acuma la pensii de patru ori mai mici, circa 5.000 de lei. Salvarea lor a fost faptul că activitatea pe care au desfăşurat-o a fost inclusă în grupa I de muncă şi astfel au beneficiat de OUG 100/2008, prin care s-au majorat pensiile celor care au lucrat în grupele de muncă. De cea mai dură „aterizare” a avut parte însă un urmaş de pensionar aviator, care de la 3.700 de lei a ajuns la 312 de lei! Cum prin lege, pensia minimă socială este de 350 de lei, va încasa această sumă. Singura scăpare ar fi să fi avut propria pensie, mai mare decât cea minimă, la care să fi renunţat în favoarea celei de urmaş şi la care să se întoarcă acum. În baza Legii 567/2004, circa 40 de foşti angajaţi din personalul auxiliar al instanţelor şi parchetelor, aflaţi în evidenţele Casei Judeţene de Pensii (CJP) Braşov, au mai primit luna aceasta o pensie de serviciu medie de 3.000 de lei. Luna viitoare vor primi circa 1.000 de lei. Şase foşti angajaţi ai Curţii de Conturi primesc între 4.000 şi 5.000 de lei lunar, iar acum vor avea sub 2.000 de lei. Cei mai „săraci” dintre cei care au o lege specială pentru pensia de serviciu sunt foştii angajaţi ca personal consular. La Braşov sunt doar două persoane, care primesc în medie 3.000 de lei şi vor ajunge tot la 1.000 de lei.

    Pensie mai… mare prin recalculare
    Parlamentarii (deputaţi şi senatori) beneficiază de Legea 96/2006, în baza căreia 12 foşti ocupanţi ai fotoliilor din Parlament, aflaţi în evidenţele CJP Braşov, primeau în medie 4.000 de lei.
    Şi în cazul lor reducerile sunt drastice: de la 3.300 la 1.680 de lei şi, mai rău, de la 4.470 de lei la 760! Aici sunt şi excepţii: un braşovean care a lucrat mult timp în grupa I de muncă, înainte de a obţine mandatul de parlamentar, a ajuns acum de la 3.350, pensia de serviciu, la 4.700 de lei, cea prin Legea 19/2000.
    Economiile prognozate de Guvern prin recalcularea acestor pensii speciale se ridică la aproape 87 de milioane de lei în 2010 şi la peste 260 de milioane de lei în 2011.
    Un alt act normativ se referă la recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

    Comentati

    Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

    Nume (solicitat)

    E-mail (nu va fi publicat) (solicitat)

    Website


    Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului coment

    RăspundețiȘtergere
  21. Hi everyone, it's my first pay a quick visit at this site, and article is actually fruitful designed for me, keep up posting these types of articles.

    My blog post garage Rubber floor tiles

    RăspundețiȘtergere
  22. Hi would you mind stating which blog platform you're using? I'm going to start my own
    blog in the near future but I'm having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something completely
    unique. P.S My apologies
    for getting off-topic but
    I had to ask!

    my web site: online dating for over 50

    RăspundețiȘtergere
  23. I love it when individuals get
    together and share views. Great website, keep
    it up!

    Here is my page: ad ware

    RăspundețiȘtergere
  24. I've been surfing on-line more than 3 hours nowadays, yet I by no means found any interesting article like yours. It's pretty value sufficient for
    me. In my view,
    if all web owners and bloggers made excellent content
    as you probably did, the net will likely be a lot more useful
    than ever before.

    my site; direct student loans online

    RăspundețiȘtergere
  25. I am sure this article
    has touched all the internet viewers, its really really fastidious article on
    building up new web site.

    Visit my blog ... CrossFit flooring

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri