Google Translate

marți, 31 august 2010

Unirea forţelor cu singurul sindicat al militarilor în rezervă şi retragere, SCMD. Lăsând deoparte disputele sterile!

UPDATE 01sept2010
Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie
Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu excepţia celor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, vor încasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, informează, marţi, Casa de Pensii.

Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) precizează că pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.


"Noile decizii de pensie, însoţite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin poştă sau au fost ridicate personal de către aceştia de la sediile caselor teritoriale de pensii, acţiunea având termen de finalizare data de 1 septembrie 2010.
Începând cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmează  să încaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuându-se în funcţie de opţiunea iniţială a acestora, prin poştă sau prin cont bancar", se arată în comunicatul remis, marţi, agenţiei   MEDIAFAX.

CNPAS precizează că pensiile militare de stat şi pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor sunt în prezent în proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, de către instituţiile în evidenţa cărora se află persoanele beneficiare.

"Datorită numărul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi până la data de 1 ianuarie 2011", se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc a anunţat, în iulie, că până la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi, iar până la sfârşitul acestui an vor fi recalculate 168.000 de pensii militare de stat, urmând ca acestea să fie achitate într-un nou cuantum după 1 ianuarie 2011. Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei.
Stire preluata de pe Mediafax.ro

                                        SE TREZEŞTE, OARE, ANCMRR?

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR) a efectuat, în sfârşit, un demers concret menit să-i salveze condamnabila imaginea de organizaţie pur contemplativă de până acum. A acţionat în judecată guvernul pentru actele sale legislative anticonstituţionale şi vădit ilegale prin care loveşte crunt în tot ceea ce înseamnă purtător de uniformă aflat încă sau ieşit din rândul militarilor activi.

Lăudabil. Numai că, aşa cum spune proverbul, cu o floare nu se face primăvară!

ANCMRR încearcă acum, destul de timid dacă citim actele cu pricina, să repare stricăciunile provocate de un lung lanţ de decizii care nu numai că nu erau în favoarea membrilor Asociaţiei, dar, unele, s-au dovedit a fi împotriva acestora.

Poate o să spuneţi că sunt nedrept cu o asociaţie a pensionarilor militari (singura de altfel) care nu are alte interese decât să apere drepturile membrilor săi. Şi aş putea fi de acord cu dumneavoastră dacă ANCMRR-ul ar fi demonstrat şi până acum, prin fapte -nu prin vorbe şi proteste formale- că îşi respectă raţiunea de a fi, adică: “îmbunătăţirea protecţiei sociale a cadrelor militare în rezervă şi retragere, precum şi a familiilor acestora.” (Statutul ANCMRR, 2009, art7, al(1)) .

Ca să vă conving că am dreptate, amintesc una din recentele acţiuni concrete ale acestei asociaţii. Citez din Observatorul Militar nr. 32 (11-17 august2010), unde în articolul intitulat trimfător”Măsuri dispuse de ministrul apărării naţionale pentru sprijinirea militarilor pensionari în procesul de recalculare a pensiilor”, este scris: ”Luni 9 august, ministrul apărării naţionale a avut o intrevedere cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, generalul ( r) Mihai Iliescu, acesta din urmă manifestând disponibilitatea Asociaţiei de a sprijini, benevol, cu personal, activitatea de soluţionare a cererilor pensionarilor militari”(sn).

Nu, preşedintele ANCMRR nu doreşte să ajute benevol la soluţionarea unor cereri de mărire a pensiilor, cum aţi putea crede, cunoscând obiectivele de bază ale ANCMRR! Dimpotrivă! Este vorba de încurajarea şi sprijinirea pensionarilor militari pentru a-şi cere, fiecare, sub semnătură, ieşirea din sistemul militar de pensii de stat şi reducerea drastică, până la moarte, a valorii veniturilor proprii. Legal câştigate!

Citind cele de mai sus, am simţit cum îmi creşte tensiunea arterială. Cum să nu te indignezi? Domnul M. Iliescu, nu este stăpânul ANCMRR! Nu poate lua decizii de capul său, la o discuţie prietenească cu domnul ministru. El trebuia să consulte Biroul Permanent Central, Consiliul Director şi de ce nu, într-o chestiune atât de gravă, Conferinţa Naţională. Şi mai apoi, cu acordul acestor organe de conducere ale Asociaţiei, să-şi “manifeste disponibilitatea” de a certifica în numele ANCMRR un act politic ilegal, imoral şi umilitor atât pentru bătrânii Armatei, cât şi pentru mai tinerii militari, aruncaţi prematur pe drumuri din considerente politice.

Aţi auzit dumneavoastră despre astfel de consultări? Despre astfel de hotărâri ale acestor organe de conducere ale Asociaţiei? Nu cred. Cunosc mulţi din membrii acestor structuri statutare şi nu-mi vine a crede că au putut accepta o astfel de decizie. Iar eu ştiu, de la militari în rezervă ori retragere, că mulţi, foarte mulţi membri ai ANCMRR, chiar şi o mare parte din filialele judeţene, nu sunt de acord cu drumul pe care cei câţiva din conducerea centrală au împins Asociaţia.

Am văzut cum, în loc să se opună din răsputeri samavolniciei fără seamăn prin care se fură drepturile pensionarilor militari, în loc să denunţe ministrului nedreptatea şi să se disocieze de ea şi de maşinaţiunile politice ale domnului Oprea, generalul M. Iliescu, fără pic de jenă, s-a oferit benvol, în numele ANCMRR, să îngroape pensiile militare de stat. Singura sursă de venit a membrilor Asociaţiei căreia îi este preşedinte !

Dacă ar fi de acord cu preşedintele său, ANCMRR şi-ar păta definitiv deviza PATRIE-ONOARE-DEMNITATE, primită de la bravii săi înaintaşi. ANCMRR şi-ar încalca grav propriul statut (vezi art.7 al (1), mai sus citat) şi ar dovedi că participă conştient, în mod partizan, la jocurile politice ale momentului. În contradicţie cu propriul statut, care la art.5 spune: ”Asociaţia nu este angajată politic şi nu desfăşoară activităţi în favoarea sau în defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică.”

Şi, urmând în continuare firul logicii, dacă s-ar alătura poziţiei preşedintelui său, înseamnă că ANCMRR, zecile de mii de membri ai săi, ar da dreptul preşedintelui ţării să susţină în continuare ceea ce a spus la Constanţa, că militarii au acceptat şi sunt de acord cu reducerea soldelor şi pensiilor. Lucru profund neadevărat.

În încheiere, pentru a clarifica definitiv anumite atitudini şi acţiuni ale conducerii ANCMRR care au legătură cu posibilul partizanat politic, citez din art. 3 din Statut (refăcut în 2009!), unde se spune, negru pe alb, că ANCMRR “ Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare.”

Nu aş dori să se înţeleagă că nu sunt de acord cu recenta acţiune de dare în judecată a guvernului. Salut această decizie! Dar nu ar fi corect să nu arăt şi greşelile, de neiertat, ale conducerii ANCMRR, greşeli de care, până în prezent, domnul general(r) M. Iliescu nu s-a disociat.

Scriu cele de faţă cu speranţa că, poate în sfârşit, se va înţelege că a sosit timpul ca ANCMRR să-şi precizeze clar poziţia. Să declare, răspicat şi hotărât, de partea cui este. Convingându-se că nu se poate afla în ambele tabere în acelaşi timp şi că o astfel de postură este neproductivă pentru toată lumea.

Scriu acum cu nădejdea că ANCMRR va fi, tot timpul, dedicată ostăşeşte zecilor de mii de pensionari militari, încetând să linguşească şi să se supună celor care, cu cinism şi ură, doresc să-i scoată din lumea aceasta pe membrii săi, să şteargă definitiv din realitatea românească statutul social de militar.

Şi mai am credinţa că singura asociaţie naţională a pensionarilor militari va accepta, prin conducerea sa, unirea forţelor cu singurul sindicat al militarilor în rezervă şi retragere, SCMD. Lăsând deoparte disputele sterile. Şi împreună să se opună, cu mai multe şanse de succes, politicienilor inconştienţi care au făcut posibilă apariţia acestui moment dramatic în viaţa Armatei Române şi a fostilor săi slujitori.
August 2010

Preluat cu acordul autorului de pe TeoPal

Unirea ....
Unirea fortelor ....
Cat adevar ... cat de necesar ar fi!
Dar ... cum si cine va mai unii romanii?
Ori ... mai ales, cand!? Deja e prea tarziu!
Procesul destructurarii institutiilor, tarii,
poporului , este aproape ... ireversibil!
Asta le-a fost unora ... "pohta ce-au pohtit"!
Iar noi, noi ... "cei multi " (dar prosti Maria Ta"),
Ce facut-am oare?
Admin, V.Burcu

58 de comentarii:

  1. Nu inteleg titlul articolului , Ce legatura are actul de trimitere in judecata , cu unirea ?
    Eu ma speriasem si chiar credeam ca ANCMRR a facut un pas sp0re unificarea eforturilor, cand colo, fassssss!
    Sincer , nu ma intereseaaza si nu comentez ce face ANCMRR decat in masura in care se leaga oarecum de activitatea sindicatului . Ma intereseaza daca colegii nostri vor face ceva sa schimbe orientarea politica a asociatiei .In rest nu ma intereseaza si nu vreau sa comentez ce face domnul Iliescu . De ce ? Pentru ca avem si noi conducatorii nostri care fac la fel ca dansul si asta imi ia tot timpul . Si la noi se iau hotarari fara consultarea filialelor , si la noi exista aceeasi indiferenta fata de ceea ce se scrie pe blog si de ceea ce propun sefii de filiale sau filialele . ATunci de ce sa ma uit in gradina lui Ion ? Avem gradina noastra plina de buruieni . Ce este interesant insa si demn de retinut este faptul ca desi ANCMRR si-a depus documetul de trimitere in judecata ( vai de el, intocmit cine stie ce " anagramat ") dupa SCMD , li s-a stabilit termenul de judecata cu doua zile inaintea SCMD , PE 13 SEPTEMBRIE. Nu cumva 13 Septembrie este si locul unde sta stabilit aceasta actiune , atunci cand s-au intalnit cei doi presedinti ai ANCMRR " Nu cumva s-a decis atunci sa se introduca aceasta actiune in dorul lelii , pentru a putea fi respinsa si a crea un precedent judiciar pentru SCMD pe data de 15 Septambrie, cand (o alta coincidenta curioasa ) este si termenul limita pentru aprobarea in parlament a legii unitare a pensiilor .
    Eu unul, de cand a nascut mama doi gemeni, nu mai cred in coincidente .

    RăspundețiȘtergere
  2. Prieteni,
    Consilier, sub mandatul ministrilor Melescanu si Stanisoara, am avut, un timp, in responsabilitate si gestionarea interfetei cabinetului ministerial cu organizatiile cadrelor militare care nu sunt in activitate. Cunosc, hai sa zic, relativ bine conduita intestina a ANCMRR si, si mai bine, conduita publica. Sa o luam, oarecum, metodic. Conduita interna: lupta decimanta pentru pozitii cat mai inalte in conducerea organizatiei; inflexibilitatea catastrofala, alienanta a liderului, care conduce "nedemocratic" (va place peiorativul?)un comitet invatat sa fie condus ... nedemocratic, fata de orice problema nu neaparat reformatoare, ci constructiva; respingerea oricarei formule de unitate, alta decat a celei care sa ii asigure conducerea suprema; gestionarea si incurajarea traficului de dobandire a gradelor de general de catre impostori, precum Oprea, Ontanu, Iordanescu; lupta/preocuparea fiecarui general spre a mai obtine o stea, si inca una, si inca una, si inca una (nu-i mai satura Dumnezeu!) si a unora dintre camarazii nostri care tangentiaza conducerea ANCMRR, de a obtine o stea, apoi mai vad ei... Conduita externa: o obedienta fata de descreieratul de la Cotroceni si fata de tot ce inseamna putere, obedienta pentru care, credeti-ma,orice regim dictatorial i-ar invidia. Nu exclud, sa-i fi tulburat oleaca evenimentele decimatoare care ne inghit cu totul. Dar, este tarziu si dumnealor nu sunt in masura sa tina ANCMRR, umar la umar, cu comandamentele vremurilor care ne anuleaza existenta ca Oameni, ca Neam si ca Tara. Pentru ca, vad asta in comentariile camarazilor nostri, astfel simt si eu, problema pensiilor este un detaliu al luptei noastre pentru reconfirmarea demna a Romaniei. Solutia in ceea ce priveste ANCMRR? Dizolvarea organizatiei, in toate componentele sale organizatorice si alegerea la toate nivelurile a altor structuri de conducere, in principal dupa criteriile autoritatii, deschiderii culturale, al reprezentativităţii si altruismului. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. @D-le Costinel Petrache, este o ONOARE pentru mine, noi toti sa COMENTATI orice articol/problema/subiect!
    Dar ... cu mult mai UTIL si BENEFIC, ar fi sa va AVEM in PRIMA PAGINA, pe acest BLOG, cu ARTICOLE DE FOND!
    Va multumesc mult!
    Va astept cu nerabdare!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca o diversiune josnica si perfida menita sa dezbine si sa zapaceasca cadrele militare. Daca conducerea ANCMRR ar avea bune intentii arsustine actiunile SCMD,ar initia un protocol de colaborare cu toate organizatiile militare si ar inceta cu servilismul umil si slugarnic fata de putere.Sa credem ca ANCMRR se judeca cu GUVERNUL care o finanteaza si care i-a recunoscut UTILITATEA PUBLICA?...Dlex general Iliescü face jocul lui Boc si Oprea tradand cuza camarazilor sai cu speranta ca cineva ii va MASLUII ADEVERINTELE si astfel va obtine o pensie mai mare.RUSINE.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ...care spuneau de platile in sindicatul nostru-conducerea- va rog sa intrebati si conducerea ANCMR, nu de alta dar domni generali nu cred ca au mers cu mijloace de transport in comun, ori altfel ar fi fost soferi, si cum...,pentru ca ar mai trebui si vizita medicala, ma indoiesc!
    Dar gratie guvernului domniile lor au totul!Slugi, la scara,precum ordonantele, dar acestea sunt OFITERI, unii chiar parveniti, adica "inaltati"
    Spuneti domnilor ce venit ati incasat anii anteriori, aveti curaj?,S-o faca altii, daca dvs. taceti!Organigrama este SOC-PROVINCIA PE BICICLETA, DVS PE...
    Oricum organigrama dvs. are numai functii de.., sa nu zic numai, si ce tara saraca suntem, trag concluzia din pozitia dvs. din ultimii ani, aia de, sa asteptam, sa vedem, de onoare, dar care domnilor, a dvs. care fiind in partea de apus a vietii, v-ati realizat, n-ati vrut sa plecati nici acum de la ciolan, in niciun caz a DISPONIBILIZATILOR!
    Din banii guvernului-cu litera mica-, de fapt ai TARII, va infruptati.!
    Noi vom plati, gradele si plimbarile, si excursiile dvs.
    Opinie personala, de la un secretar!

    RăspundețiȘtergere
  6. DOMNULE SECRETAR OPERATIV SLATINEAN ,

    TREBUIE SA FITI TARE SUPARAT CA SA VA EXPRIMATI ASA DE...COMPLICAT !
    CE SA INTELEG, CA SUNTETI SUPARAT PE CONDUCEREA ANCMRR-ULUI , NU A SINDICATULUI, PENTRU CA ACEASTA SE EXCURSIONEAZA PE BANII CONTRIBUABILILOR (SUNTETI COTIZANT SI LA ANCMRR ?) PRECUM SI PENTRU CA ACEASTA ARE SOFERI OFITERI ?!
    D-LE, DACA STITI CEVA, VORBITI ...M-ATI FACUT CURIOS !
    (Amicus Plato, sed magis amica veritas !)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din surse sigure(servicii romanesti 100%) va spun ca darea in judecata a guvernului de catre ANCMR este o diversiune ordinara a puterii si a slugilor lor care conduc aceasta asociatie astfel incit actiunea SCMDRR sa fie incununata cu un esec si sa arate cadrelor militare in rezerva ca nu au nici o putere si ca este praf aruncat in ochii acestora si sa-i determine pe militari sa nu se mai inscrie in acesta. Sa ma explic: in data de 13 septembrie ANCMR nu va reusi in instanta anularea celor 2 legi 119 si HG 735. Astfel se va crea un precedent si la fel se va intimpla si cu actiunea SCMD din data de 15 septembrie care va fi respinsa, si nu i se va da curs. Deja judecatorii de la instantele respective au primit acest ordin de la putere motivatia fiind presiunile si angajamentele fata de FMI ale Romaniei. Consecintele vor fi discreditarea totala a SCMDRR si aruncarea acestuia in derizoriu, intrucit era singura forta a militarilor in rezerva si chiar a activilor(prin sustinerea indirecta) care putea creste de la o zi la alta si care se putea lupta atit cu puterea cit si cu ANCMR care isi pierdea pe zi ce trece rolul de utilitate publica pentru militari. Singura noastra sansa este sa nu ne lasam afectati de acest semiesec, sa continuam sa ne inscriem in sindicat, sa devenim din ce in ce mai activi si mai radicali, sa iesim in strada fie singuri fie alaturi de celelalte sindicate, si sa ne aparam totusi drepturile la CEDO, pentru ca in acest moment este clar pentru toata lumea ca in Romania nu putem cistiga nimic legal,nu degeaba judecatorii si magistratii au privilegiile pe care CC(comitetul central)le-au stabilit doar pentru ei. Rog Comitetul Director al SCMD sa ia deindata legatuta cu Asociatia Internationala a Juristilor Democrati de la Bruxelles care si-au oferit gratis serviciile de a ne apara drepturile atit in instantele din Romania cit si la CEDO. HAIDETI SA IESIM LA LUPTA CEA MARE! HAIDETI SA IESIM MASIV LA PROTESTE! NU EXISTA ALTA SANSA IN ACEST MOMENT!

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SLATINA, te rog sa revii asupra spuselo, exprima opinii, gramatical si coerent sa putem intelege si noi militarii.
    Eu personal, nu am incredere in ANC....., in conducerea acesteia. Cred ca trebuia sa colaboram indeaproape cu politistii, trebuie abordata biserica in toate zonele, fiindca are priza mare la public ( in ultimul timp au fost atacati si ei ). Sunt de acord cu actiunile conducerii SCMD, ii respect, dar trebuie sa inteleaga , nu mai avem timp de vorbe. In frunte trebuie sa vina un om care stie sa organizeze si sa conduca oastea. Exista un singur general in rezerva care si/a exprimat clar punctul de vedere, opiniile visavis de batjocura la care suntem supusi, general care are experienta. Cred sincer ca trebuie sa se ia legatura cu el si sa i se propuna conducerea tuturor militarilor in rezerva. Pe un alt blog cineva exprima opinia ca nu este bine ca in conducerea SCMD nu sunt subofiteri sau MM. Are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Micutule,
    De acord cu tine . Nu mai recunosc Slatina . Sau nu asa o cunosc . Am ramas si eu perplex cand am citit . Chiar suspectez ca e altcineva care a scris , pentru ca cunosc bine pe cei de acolo, iar Lintoiu nu cred ca ar fi scris as de dezlanat. In fine , orice ar fi, sper sa treaca . Supararea vizavi de ANCMRR orice ar fi , nu trebuie sa na intunece mintile . Sa nu uitam ca acolo sunt membri colegii nostri . Sunt sigur ca mai devreme sau mai tarziu se va schimba in bine si acolo . Nici la noi nu merg lucrurile foarte bine . Mai avem multe lipsuri si o parte din ele ai evidentiat si tu . Dar esti visator . Cine crezi tu ca va recunoaste ca nu e in stare sa conduca si sa aduca pe altcineva ? Arata-mi omul care e in stare sa recunoasca asa ceva si sa spuna , " fratilor , eu nu ma pricep, care poti si vrei, treci aici" E absurd ce spui tu , nu te supara . Si asteapta sa vezi ce reactii vei primi . Apoi , nu asta e problema . Problema e ca desi apar puncte de vedere, idei, propuneri, NU SUNT BAGATE IN SEAMA . Cand am spus asta , am fost blamat , ca destabilizez . Sa te astepti la aceleasi critici din partea unor colegi , si la indiferenta din partea CD. Iar vizavi de subofiteri, eu am spus doar ca mare parte din filialele SNPPC sunt conduse de subofiteri si inca foarte bine . Era o observatie ,o realitate si ma refeream in primul rand la interesul pe care acestia il acorda activitatii sindicale . Nu am dorit sa fac alte insinuari sau sa jignesc ofiterii . Am mai spus-o si o repet, nu ma interseaza daca ne conduce si un soldat , daca o face bine si se dedica activitatii . Din pacate noi avem in multe locuri sindicalisti de Marti. Adica oameni care isi aduc aminte de sindicat numai cand sunt sedintele . In rest , nu ii interesaza . Si si atunci, vin , isi impun punctul de vedere si pleaca .
    AMR 14 .

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Neacsu
    Nu am nimic cu membrii ANCMR. Respect toti militarii fosti si actuali purtatori de uniforma cu modul lor de intelegere a problemelor. NU FAC PARTE DIN NICI O ASOCIATIE SAU DIN SCMD. Respect munca celor din conducerea SCMD, actiunile lor in justitie. Nimeni , niciodata nu le v/a putea nega meritul infiintarii SCMD si organizarii acestuia. Nu am cerut plecarea lui MD, sau a altuia, nici nu am dreptul si nici nu cred ca e cazul. Solicit doar, de exemplu, infiintarea functiei de presedinte operativ al SCMD , functie in care sa vina un ofiter ( general ) cunoscut, iubit de mare parte din cadre si care sa aiba experienta vasta in organizare, planificare, conducere. Pe Elena am rugat/o sa prezinte lui MD o propunere a mea de reorganizare a SCMD pentru a se realiza o conducere supla si eficienta . Pana acum ...nimic, nici un raspuns. Nu trebuie decat reorganizata conducerea SCMD si cei care l/au conceput sa/si pastreze locurile binemeritate.
    DAR DACA BIROUL OPERATIV NU IA IN SERIOS COOPERAREA CU ALTE SINDICATE , ORGANIZATII MILITARE SI CIVILE, SINGURI V/A FI FOARTE GREU SA STRANGEM RANDURILE SI SA REUSIM. NU SPUN IMPOSIBIL.

    RăspundețiȘtergere
  11. PUBLICITATE,brand OPREA Ep.1.:
    Ministerul Apărării Naţionale
    Direcţia Informare şi Relaţii Publice
    Tel./ Fax: 021-319.60.22
    E-mail: presamapn@mapn.ro

    Comunicatul nr. 223 din 25.08.2010

    COMUNICAT DE PRESĂ

    Conducerea Ministerului Apărării Naţionale întreprinde toate demersurile instituţionale, inclusiv la nivel parlamentar, pentru ca, în această perioadă economică dificilă prin care trece ţara noastră, reglementarea sistemului de pensii militare şi recalcularea lor să nu afecteze cadrele militare care şi-au dedicat întreaga viaţă slujirii ţării, sub jurământ militar, printr-o muncă plină de greutăţi şi riscuri.

    În acest context, ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, a semnat Ordinul nr. M.101 din 23 august a.c., pentru aplicarea, în Ministerul Apărării Naţionale, a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

    Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101 este în primul rând menit să înlăture un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau să îl parcurgă în procesul de recalculare a pensiilor, astfel încât efortul în acest demers va reveni instituţiei militare. Prin organizarea mai multor grupuri de lucru şi consultări cu specialiştii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi cu reprezentanţii asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, M.Ap.N. a identificat o soluţie corectă, care reflectă deopotrivă respectul pentru pensionarii militari şi pentru activitatea desfăşurată de aceştia în cadrul Armatei Române şi în slujba statului român.

    Alături de această iniţiativă, eforturile M.Ap.N. pentru menţinerea la acelaşi nivel, în urma recalculării, a pensiilor militare mai mici de 3000 de lei, sunt un semnal ferm de susţinere a drepturilor pensionarilor militari. Ministrul apărării naţionale consideră că statul trebuie să îşi respecte obligaţiile faţă de militari, de pensionarii militari şi veteranii de război, aşa cum aceştia au slujit ţara, în virtutea jurământului militar. Acest principiu a constituit punctul de plecare în demersurile privind drepturile militarilor, pensionarilor militari şi veteranilor de război şi va sta în continuare la baza oricăror iniţiative şi acţiuni ale ministerului în acest domeniu.

    - va continua -

    RăspundețiȘtergere
  12. Despre Actiunea ANCMRR.
    Capatul de cerere privind solicitarea de anulare sau suspendare a unor texte din Legea 119/2010 este inadmisibil.
    Instantele judecatoresti aplica legile in vigoare, dar,niciodata nu le cenzureaza.
    Mai raman de discutat cererile privind HG 735/2010 daca aceasta a incalcat Legea pe care o aplica sau LEGEA in general.Aici se pot ridica exceptii de neconstitutionalitate, altele decat cele judecate. Exceptiile se judeca de CCR si nu de catre instantele judecatoresti.

    RăspundețiȘtergere
  13. PUBLICITATE,brand OPREA Ep.2.:
    ...............
    Prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101 se simplifică procedura de obţinere a adeverinţelor de venit şi se statuează responsabilităţi pentru structurile din M.Ap.N. implicate în procesul de recalculare a pensiilor. Conform art. 2 din Ordin, "în vederea obţinerii documentelor doveditoare necesare recalculării pensiilor militare de stat, beneficiarii se adresează centrului militar zonal/judeţean/de sector pe a cărui rază domiciliază sau unde au fost luaţi în evidenţă la data trecerii în rezervă, completând cererea prevăzută în anexa nr. 1".

    Potrivit acestei prevederi, procesul de eliberare a adeverinţelor de venit se va desfăşura prin centrele militare zonale/judeţene/de sector, fapt care vine în sprijinul pensionarilor militari, astfel încât să nu fie necesar ca aceştia să se adreseze, pentru obţinerea adeverinţelor, fiecăreia dintre unităţile militare unde au lucrat. La centrele militare, beneficiarii vor depune cererea şi vor certifica datele din actele doveditoare, dacă în timpul perioadei de activitate au fost încadraţi numai în unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale. Modul de obţinere a adeverinţelor de venit, pentru cazurile particulare ale cadrelor militare care au lucrat în unităţi din afara M.Ap.N. sau au fost detaşate la alte instituţii este, de asemenea, reglementat în art. 2.

    Potrivit art. 3 din Ordin, "unităţile militare deţinătoare de arhivă şi depozitul central/depozitele intermediare de arhivă vor asigura culegerea şi transmiterea, în format electronic, a datelor necesare recalculării pensiilor militare".

    Unităţile militare deţinătoare de arhivă, depozitul central/depozitele intermediare de arhivă, care eliberează copiile după documentele arhivate, şi centrele militare care eliberează adeverinţele în vederea recalculării pensiilor poartă întreaga răspundere cu privire la valabilitatea şi corectitudinea acestora.

    Ordinul defineşte "veniturile realizate lunar" care fac obiectul adeverinţelor de venit şi categoriile de solde/retribuţii/sporuri/indemnizaţii/alte elemente salariale care intră în această noţiune.

    La stabilirea stagiului de cotizare se are în vedere vechimea în serviciu şi, după caz, vechimea în muncă valorificată în ultima decizie de pensie, până la data încheierii procesului de recalculare, potrivit prevederilor art. 8-10 din Legea nr.119/2010.

    În anexele la Ordinul nr. M.101 sunt prezentate modelul de cerere prin care pensionarii militari se adresează comandanţilor centrelor militare, modelul de corespondenţă între unităţile militare cu atribuţii în recalcularea pensiilor, precum şi modelul de adeverinţă salarială.

    Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, rămâne preocupat de sprijinirea pensionarilor militari în procesul de recalculare a pensiilor şi de reglementare a acestui domeniu, astfel încât cadrele militare în rezervă şi în retragere să fie tratate cu preţuirea, demnitatea şi onoarea cu care acestea şi-au servit Patria sub Drapel.

    Biroul de presă

    RăspundețiȘtergere
  14. "Printre picături" şi "schimburi de focuri" urmăriţi şi http://www.adevarul.ro/documentare/..S-ar putea să vă placă.

    RăspundețiȘtergere
  15. Micutule,
    Se pare ca ideile noastre coincid . Asta am cerut si eu . Am si propus un nume , Gen Pinta , care emembru de sindicat, dar este consilierul lui Badalan din acate . Din cate il stiu eu, daca i s-ar propune cred ca ar veni . Numai ca NIMENI NU DORESTE . Iar Elena , ce sa faca ? E tare mica si prea ocupata . Dogaru o flituieste de cate ori are ocazia . Crezi ca degeaba demisionase din CD sau si tu crezi in comunicatul care spunea ca nu s-a intamplat nimic ?In fine , e fapt trecut , dar a nu se uita .Tare imi e teama ca mai mult decat atat nu se poate .Un proverb spune "nu poti cere unei ciori sa cante ca privighetoarea" . Fara suparari, fara jigniri, adevarul e ca fiecare da cat poate . Grav e ca nici nu vrea sa primeasca sfaturi sau sa aduca langa el oameni care se pricep. TEAMA , INVIDIE ?

    NEACSU Marin

    RăspundețiȘtergere
  16. domnilor stau citesc si ma crucesc;Sindicatul acesta mare si tare are obiective marete; sa nu respecte legile organice emise de guvern-parlament-CCR ,sa lupte pt. pensii mai bune,demnitatea armatei active sau in rezerva si de ce nu sa dea jos guvernul si chiar presedintele.PE de alta parte ACEST SINDICAT NU ESTE IN STARE SA_SI INOIASCA PROPRIA-i CONDUCERE. realizati ridicolul situatiei?IN fapt sindicatul rep. vointa si actiunea d. Dogaru,Pricina etc. si cam atat.Toti ceilalti stau si asteapta sa vada ce face sindicatul-in fapt DOGARU si comp. e de rasul curcilor

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Cezar
    Pune frana..Omule chiar daca nu esti de acord cu persoanele, nu ai dreptul sa intervii de genul acesta. SCMD are un statut, are conducere si membrii si se voteaza. Deci daca membrii in majoritate vor schimbare atunci sa o faca. Eucred sincer ca Dogaru si ceilalti trebuie sa ramana unde sunt dar trebuie infiintata functia de lider combatant, adica seful de pe campul de batalie. Aici trebuie un om tare.Nu incerca sa pui in gura noastra ce vrei tu...Toti militarii in rezerva trebuie sa inteleaga ca aceste atacuri ale presedintelui si guvernului impotriva militarilor sunt doar inceputul si daca nu reactionam ferm si dur inca de acum, mai tarziu vom fi doar niste paparude. Atacul trebuie sa fie TOTAL LEGAL> Cred ca intelegi ce vreau sa spun , nu ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Neacşu am avut onoarea de a lucra în subordinea directă şi nemijlocită a domnului Gl. Florian Pinţă pe vremea când era Locţiitorul Şefului SMG şi nu numai. Ţin să vă spun că într-adevăr este un om deosebit. Anecdotic vorbind, îmi aduc aminte de o şedinţă de lucru - nu are importanţă ce fel, în care, peste glasul şi atacul altora cu stele pe epoleţi a spus auditoriului cam aşa (citez din memorie): „Să-i lăsăm pe băieţii aştia tineri, inginerii să-şi facă treaba că ştiu ei s-o facă foarte bine!” Mi – a plăcut să lucrez cu domnia sa la fel cum mi-a plăcut să lucrez cu Gl. Maftei sau Gl. Orzeaţă. Puţină lumea ştie că s-au dat adevărate bătălii cu „factorul politic” din MApN în vederea obţinerii de fonduri pentru înzestrare – atât cât o avem, lefuri, pensii ş.a. Deşi clădit pe umerii ARMATEI, MapN prin acest „politic” a lovit permanent în cei care au purtat şi poartă uniforma militară.
    Cu stimă şi respect.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ PKM
    In ce il priveste pe Gl. Orzeata, daca stiai meserie, era o placere sa lucrezi cu el. Daca nu ...Pe ceilalti nu/i cunosc dar va cred. Totusi unde sunt oamenii astia acum ?

    RăspundețiȘtergere
  20. Sincer nu ştiu! Gl.Maftei era de AA (lucrase parcă pe la COAP), a fost Director al SMG pe vremea când Gl.Pinţă era locţiitor şi în ultima perioadă (2006)a fost la SMFA locţiitorul Gl.Catrina. Cât despre Gl.Orzeaţă...îmi vine să râd chiar acum în clipa în care scriu aceste rânduri. Dacă nu veneai la el pregătit cu toate argumentele "dădea de pământ cu tine" şi nu conta că erai general, colonel sau căpitan.
    S-auzim de bine!
    PS. Cred că acum Gl.Orzeaţă este profesor asociat la UNAP:

    RăspundețiȘtergere
  21. @MICUTZUL-eu am scris cu litere mari;INOIREA CONDUCERII nicidecum nu am zis schimbarea conducerii.Nu am eu absolut nimic cu nici-o persoana de pe acolo,dar totusi parca mi-ar placea sa stiu ca este in fruntea ostii o personalitate care chiar stie sa conduca. Ceva in genul domnilor generali pe care i-au pomenit colegii mai sus. Si mai sunt multi ca dansi- nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  22. Micutu, PKM,
    Pinta este un om de toata isprava . Lam cunoscut in scoala militara , ne-am intersectat si pe parcurs, nu s-a schimbat .
    Cu Orzeata era gata sa ma ciocnesc cand lucram la UNAP, dar "m-a ferit Dumnezeu " .Eu am alte informatii si stiri despre firea dansului si stilul de lucru, dar cum nu l-am cunoscut direct, nu comentez . Un timp stiu ca se pregatea sa vina la UNAP si nimeni nu era prea vesel . Mai pun pe tapet un nume , care chiar daca are unele "pete " sau poate una singura , este un om pregatit, poate cel mai pregatit din tot ce am cunoscut, un om principial, care se zbate pentru armata . Nu stiu in ce ape se scalda acuma , dar e un om deosebit . Este vorba de fostul comandant al UNAP , Generalul MURESAN . Am lucrat cu el, este uns cu toate alifiile , cand isi propune ceva merge pana in panzele albe , este principial, , corect. Daca studentii din acedemie au acuma conditii bune de locuit, decente , o popota , program, posibilitati bune , se datoresc lui Muresan , chiar daca popota de exemplu a fost inceputa de Cioflina . Cioflina a inceput-o si a tinut-o 3 ani, Muresan a terminat-o in unul. Sistemul de invatamant militar a fost reformat de Muresan si aliniat la cel national, in asa fel incat studiile militare acuma sunt TOATE ECHIVALATE . Ba mai mult , vin civilii acuma sa isi competeze studiile " politice " la UNAP .
    Lui Muresan nu ii trece nimeni prin fata .

    RăspundețiȘtergere
  23. O precizare vreau sa mai fac pentru asaltul cozilor de topor si catzeilor : NICI EU SI NICI COLEGII CARE AU COMENTAT AICI NU AM PUS PROBLEMA SCHIMBARII DOMNULUI DOGARU, ASA CA CEI CE VA PREGATITI SA MUSCATI DE VARICE , CALMATI-VA . NUMELE AVANSATE SUNT NUMELE UNOR OAMENI CARE -SPUNEM NOI- AR FI FOARTE NIMERIT DACA S-AR IMPLICA IN ACTIVITATEA SINDICATULUI SI AR ADERA -IN CAZUL IN CARE NU SUNT DEJA MEMBRI - SI S-AR ALATURA EFORTURILOR TUTUROR SINDICALISTILOR . PRIN ASTA NU VREM RAUL CI BINELE SINDICATULUI
    PUNCT !

    RăspundețiȘtergere
  24. Mulţi dintre foştii noştri şefi sunt de ispravă dar... şi acest "dar" împreună cu punctele de suspensie nu cred că pot să le umplu acum cu nimic din păcate.
    Cu stimă şi respect.

    RăspundețiȘtergere
  25. PS. Domnule Neacşu dar dumneavoastră aţi propus deja o soluţie: topor - cozi - căţei!

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule PKM , eu nu am propus nici o solutie . Eu am preintampinat ceea ce sper sa nu se mai intample .

    RăspundețiȘtergere
  27. Prieteni,
    Nu imi permit sa spun cum este gl Orzeata, imi permit, insa,sa spun cum l-am cunoscut pe gl Orzeata. L-am cunoscut indeaproape, pot vorbi mult despre el, dar nu am s-o fac, cel putin acum, in acest context. Este important sa va spun ca nu i-am cerut nimic niciodata, nu mi-a oferit nimic niciodata; eu, insa, l-am ajutat fundamental, cel mai adesea fara sa imi ceara, si pot dovedi acest lucru. Cum l-am cunoscut pe gl. Orzeata... A fost principalul instrument de teroare a SMG sub mandatul impostorului travestit in amiral, care a terminat statutul conditiei noastre nationale! A facut parte din echipa amiralului Gh.M. din primul moment, fiind "recuperat" de la SMAVAA si numit director al SMG. Iar noi stim bine cine a facut si cine face parte din din staff-ul amiralului fara o secunda de conducerea reala a vreunei ambarcatiuni, de orice fel ar fi aceasta, dupa cum vedem bine ce fel de prim-minstru agreeaza descreieratul de la Cotroceni. Comparatia nu este intamplatoare. Alte calitati: razbunator, din considerente care tin exclusiv de frustrari, complexe si ura nedefinita; a incurajat sectarizarea institutiei, prin asmutirea grupului din jurul sau impotriva celor pe care, din ratiuni numai de el stiute, nu ii suporta; a fost un general corect, dar nu foarte corect, cum ii placea sa pozeze public; a incurajat delatiunea, din care a facut un instrument de fierbere a suspiciunii, pana la darea acesteia in clocot; a fost de-o obedienta desavarsita in calea si in poftele amiralului; a fost pumnul cu care Marele Amiral a lovit in cine i-a dorit sufletul lui negru... A fost seful Cartelului de descurajare si teroare aero-terestra in mediul marin. Este un om inteligent, dar nu intr-atat cat crede; are ceva cultura, dar mai putina decat considera; se crede, deseori mai destept decat cei care ii dovedesc ca ii sunt semnificativ deasupra. Pacatul este, insa, ca, prin intermediul puterii, ii poti afla unui om degraba caracterul si, mai apoi, cultura.... Este adevarat, in ultimii mei doi ani de activitate am fost intr-un dezacord flagrant cu domnia sa. Refuzand cronic dialogul, i-am adresat, confidential, doua scrisori, inregistrate, bunaoara asumate, în care ii reprosam, pe fond moral si caracterial, punctual, chestiuni foarte grave. Neavand incotro, erau inregistrate!, mi le-a returnat sub amprenta unei rezolutii de-a naivitate inspaimantatoare. Daca nu as fi avut dreptate, le putea folosi in instanta, daca, eventual, m-ar fi dat in judecata. Intr-o perspectiva, poate, am sa public continutul acestora. Dupa trecerea in rezerva, apare pe unde nu i se inchide, din bun simt, usa, si ne intampina cu chipul unui blajin care intrece starea painii calde, intinzandu-ne mana. Eu i-am intors fatis spatele. Atat despre gl. Orzeata. Deocamdata. Mai multe in cartea "Altitudini de carton", aflata pe ultima suta a finalizarii.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Neacsu
    Va spune ceva aeroportul din Craiova ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Costinel Petrache ,
    V-am citit intotdeauna materialele cu interes , interesul ce trebuie acordat unui om talentat unui condeier de exceptie si unui coleg de suferinta . Ceea ce ati spus dumnevoastra acuma , coincide cu ceea ce auzisem eu, de la prieteni care lucrau in SMG pe timpul domnului respectiv, asa ca nu am sa spun mai mult. Vreau sa spun -si nu mi-o luati in nume de rau - ca ati insistat prea mult , poate si prea patimas pe aceste " calitati" . Daca adevarul este asa cum il spuneti dumnevoastra , nu cred ca merita atatea randuri . Daca insa scopul dumnevoastra a fost sa ne atrageti atentia asupra ultimului rand , o puteati face altfel .Sincer vorbind , -de parca asta ar conta - va spun totusi ca m-ati dezamagit un pic cu aceasta interventie . Sper insa din toata inima sa fie doar o sincopa . Spuneam candva unui alt coleg aici pe blog ca nu-i permis magarului , ce-i permis Cezarului . Dumneavoastra va spun fara a risca sa fiu gresit interpretat, ca se aplica si reciproca " Nu-i permis Cezarului , ce-i permis magarului "
    Cu respect
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  30. Micutzul,
    Nu stiu la ce te-ai putea referi, Aeroportul Craiova nu imi spune nimic, nu ma leaga nimic de el. Daca e ceva ce crezi ca trebuie lamurit sau m-ar putea interesa , iti stau la dispozitie . Sau daca e ceva ce crezi ca stiu si te-ar putea interesa , sunt gata sa te ajut .
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  31. Domnule Marin Neacsu,
    La repede:
    1. Randurile trimise sunt un rezumat dinadins domesticit si cenzurat, in ceea ce-l priveste pe gl. Orzeata. Scrisorile pe care i le-am trimis sunt de-o severitate si de-o radicalitate extreme!
    2. Descrierea deloc insistenta, cum o apreciati dumneavoastra, este, dimpotriva, dinadins superficiala si blanda.
    3. Scopul meu a fost sa cunoasteti si o alta opinie, careia i se poate atribui soarta oricarui obiect fara trebuinta. Opinii, ce mare lucru...
    4. Dezamagirea poate fi, uneori, o forma de cuantificare doar de noi stiuta, a resurectiei interne (scuze pentru pleonasm!)
    5. Diferentele ne fac puternici!
    6. Viata a incercat, saracuta, sa ma invete multe. Nu stiu cate s-au prins, nu stiu cate nu s-au prins. Oricum, am invatat ca, spre a fi inteles, fiecaruia trebuie sa ii vorbesti pre limba caracterului, a faptelor si a culturii sale. Vorbindu-i altfel, nu te va intelege.
    7.Pledati cu argumente de buna credinta pentru o personalitate militara arhicunoscuta. De fapt, sunt convins neintentionat, ati construit aversul medaliei; reversul este urat, murdar, dezgustator, dezonorant. Dar, mai multe, tot in "Altitudini de carton".
    Cu pretuire,
    Costinel Petrache

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Neacsu
    Credeam ca ne cunoastem, dar este doar coincidenta de nume. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule Costinel Petrache ,
    Raspunsul dumneavoastra m-a lamurit pe deplin .Va multumesc! Tin sa va reamintesc ca randurile mele nu au avut nimic subversiv,nici macar o tenta desi in armata tentele de mult ori (stat majoristii pot confirma ) faceau toti banii .Sunt sigur ca ati inteles ca atunci cand am spus ca a fost prea mult , ma refeream la sensul proverbului "ajunge un par la un car de oale " si la puterea dumneavoastra de a sintetiza esentialul .
    Dezamagirea era de data asta de natura externa dar aproape ca nu mai conteaza trece pana la viitoarele alegeri .
    In ceea ce priveste medalia , imi permit sa observ ca ambele fete fac parte din medalie si este nerecomandat sa faci pariu pe ce va cadea , pana cand se opreste din invartit . Pentru a evita confuzia eu am asezat-o cu fata favorabila. Dumnevoastra curios ati verificat si partea care nu va era destinata .Curiozitatea bat-o vina .
    Va asigur de respectul meu !
    PS . Astept cu interes aparitia cartii .
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  34. E ok Micutzule ! Mi-ar fi placut sa ne cunoastem. Dar nu se stie niciodata .Daca ai drum prin Craiova , da un semn . Daca nu ai cum sa ma anunti, Rinciog, Vasile , Elena au telefonul meu .
    Sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  35. @D-le Costinel Petrache: Nu ati raspuns la propunerea mea! Nu ati remarcat-o, sau nu doriti ... in PRIMA PAGINA ... Oricum, PROPUNEREA ramane. Va astept si in PRIMA PAGINA!

    In alta ordine de idei, cred ca nu se supara nimeni, nu vom TRATA aspectul ca publicitate mascata, faptul ca veti POSTA din loc in loc, anumite paragrafe din CARTEA/CARTILE domniei voastre! Nu toti avem posibilitatea sa le CITIM integral, din variate motive! Sunt convins ca vor fi SUBIECTE fierbinti, daca nu chiar EXPLOZIVE!
    Cu respectul cuvenit, pe receptie alaturi de colegi,
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  36. Stimati colegi de uniforma vad ca ati transformat discutiile despre necazurile noastre prezente si viitoare in scrisorele de preamarire ,dragoste si atasament.De ce nu veniti cu idei salvatoare,taierile de pensii bat la usa si tin sa va anunt ca eu si alti napastuiti ca mine suntem obisnuiti cu nedreptatea ce am suportat-o 9 ani de cand cu stramba Lege 164,dar dvs [cei ce v-ati dedat la venituri frumusele ]o sa suferiti inzecit.Cel ce cade de la inaltime mai mare isi rupe mai usor gatul.tigri2[Daca doriti sa discutati doi cate doi faceti schimb de adrese,pe noi nu ne priveste.

    RăspundețiȘtergere
  37. @ tigrisor
    Aici nu se discuta cate doi. Discutam toti. Faptul ca primesti replica nu inseamna ca discuti doar tu cu mine. Chiar am vrut inainte sa/ti dau o replica la articolul celalalt si m/am gandit sa nu o fac fiindca sunt prea rau. Acum regret. Ca tine au venit multi si cereau dezgroparea securii. Daca stii atat de bine ce e de facut de ce nu faci si poate noi te urmam ca pe un PRVIDENCIALMAN. De ce nu faci rost de ce trebuie, faci panda si gata ? Hai as fim cu picioarele pe pamant , sa gandim limpede. Daca vor astia tot o fac. Problema este ca nu putem merge la ei cativa ca ne rad in fata. Trebuie sa fim peste 20000. Atunci le punem aripi .Tu esti sigur ca ne strangem atatia ? Doar e un meci de prima mana nu ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Ai mai e ceva . Propuneri aici s-au tot facut . Legea 119 si legea unitara a pensiilr au tot fost dezbatute si intoarse pe toate capetele . Problema e ca noi scriem, noi citim , noi ne certam, noi suferim , iar cei ce ar trebui sa citeasca , sa ia decizii, sa coordoneze , dorm . DIN CAUZA ASTA NE CERTAM . L-as intreba pe tigru sa spuna , cam ce doreste dansul sa facem noi . Sa facem greva aici ? Toti de aici am cerut, am propus , am incercat sa convingem ca e nevoie sa ne miscam, sa ne alaturam altor sindicate , sa ne unim fortele cu cei asemenea noua , sa facem presiune media si la cei responsabili, sa convingem oamenii politici , parlamentari, sa ne sustina unctele de vedere . Ei bine , asta nu se intampla , pentru ca la nivel central se doarme . Ce ai dori tigrule sa facem ? Sincer, chiar as dori sa stiu ce astepti de la cei de aici .Si ce ai vrea tu sa se faca .

    RăspundețiȘtergere
  39. Domnule Marin Neacsu,
    Nu pot sa spun ca nu am o anumita curiozitate, as minti si-apoi nu m-ar crede nimeni. Declar, o am, dar incerc sa o folosesc in demersuri cu semnificatii trainice. Sau, sunt "curios" sa stiu mai bine ceea ce credeam, candva, ca stiu bine. Mai concret, incerc ceea ce n-am sa reusesc niciodata: sa aflu care sunt, precum spunea P.Tutea, cele 100 de carti care merita a fi citite intr-o viata... ... ... In cazul de fata, va dezamagesc, poate... Cunosteam la fel de bine ambele fete ale medaliei. Din pacate...
    Cu prietenie,
    Costinel Petrache

    RăspundețiȘtergere
  40. Domnule Vasile Burcu,
    Acceptati-mi, va rog, scuzele pentru neoperativitatea reactiei. Am remarcat-o, evident, ma onoreaza, va multumesc! Ramane sa deprind tehnic priceperea de a intra pe PRIMA PAGINA! Relativ la "Naufragiul Submarinului Garinus", cu acordul meu, pe un singur blog au aparut, pana cand eu am zis ATAT!, cateva fragmente, distribuite, pare-mi-se, in 16 sau 17 afisari. Dar, daca exista vreun interes anume, putem opera o prezentare-lansare la Drobeta Turnu Severin, in a doua parte a lunii septembrie.
    Cu prietenie,
    Costinel Petrache

    RăspundețiȘtergere
  41. @D-lui Costinel Petrache, @all ... sa deprind tehnic priceperea de a intra pe PRIMA PAGINA! ... Raspuns: TEHNIC nu este decat o SINGURA posibilitate: sa-mi trimiteti pe e-mail ( sunt afisate adresele de e-mail Admin in partea dreapta a blogului ), MATERIALUL in word/attachment dorit a fi publicat, iar eu il voi publica! Simplu, nu-i asa?
    Cu multumiri, Admin V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  42. Sa mai si ridem:
    "Base in masina cu SPP-istul. Intr-un sat calca o gaina.
    Base: Las` ca vorbesc eu cu taranul si ii explic ca a fost un accident nefericit. O sa ma inteleaga - doar sunt presedintele tarii.
    Dupa cinci minute Base se intoarce batut mar.
    Pleaca in tromba mai departe. In satul urmator masina calca un porc.
    SPP-istul: Sefu`, las-ca merg eu la taran sa-i explic.
    Dupa zece minute se intoarce cu doua damigene de vin si o putina de branza.
    Base. -Ce i-ai spus, ma?
    SPP-ul: - Ca sunt soferul presedintelui si ca l-am omorat pe porc. M-a pupat si mi-a dat astea."

    RăspundețiȘtergere
  43. Cand am propus o lupta mai hotarata ,eventual"BATA" termenul a fost metaforic{spre exemlu eu as folosi o "racheta"]asta ca sa-l impresionez pe cel ce-si zice "Micutzu" si care nu are motive sa fie sarcastic cu mine.Sa fim mai hotarati ,sa fim mai multi ,adica sa ne unim si am fi peste o jumatate de milion,ce greva sa facem?doar stiti cine face greva,noi ce productie sa oprim -da miscari de protest ,lobi pe langa forurile europene ,ajutor de la armatele sau pensionarii militari ai EUROPULUI,aliante cu dusmanii actualei puteri.Cand sunt anumite simpozioane sau adunari gen SUMMIT in capitala sa manifestam pasnic [in vechile uniforme?]sa chemam televizii straine si sa implicam ziaristi,sa propunem comisii de control [in toate domeniile ] din care sa facem si noi parte.SIII sa chemam pe Ministri apararii,Internelor ,prim ministru si Presedinte la un dialog direct -numai cu militarii -stric mediatizat.tigri 2

    RăspundețiȘtergere
  44. D-le Vasile Burcu,daca vizionati scmd-cluj si va place DEPESA va rog sa o postati pe acest blog care e mult,mult citit.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  45. Am vorbit cu autorulDEPESEI de la scmd-cluj si a fost de acord cu popularizarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  46. @ Anonim de la 17.35

    Oare soferii presedintelui au citit bancul ? Eu sunt sigur ca l/au lansat cei din SPP. In acest caz pilotul elicopterului trebuie sa se pregateasca.

    RăspundețiȘtergere
  47. Domnule Vasile,
    Daca stiam ca e asa de usor , incercam si eu .
    Dar pentru ca am pierdut startul, am sa stau pe tusa.

    RăspundețiȘtergere
  48. Cu aceasta aplicatie va puteti evalua pensia .va doresc succes si o zi buna.http://dl.transfer.ro/transfer_ro-01sep-8c90078a1ea.zip

    RăspundețiȘtergere
  49. @ tigri 2
    Nu am vrut sa fiu sarcastic dar intelege odata ca problemele acestea au fost puse de nu stiu cate ori. Toti de aici ( sau aproape toti) am lansat rachete si am dat cu bata de nu stiu cate ori.Problema este ca la SCMD este liniste mormantala, nu avem un om care sa ne conduca in batalie, ( Dogaru e excelent ca vorbitor, ) care sa ne uneasca sa se alieze cu politistii si impreuna sa mergem cateva zeci de mii.Altfel....

    RăspundețiȘtergere
  50. tigri 2
    Spere completare la ceea ce a spus Micutzul iata ce spuneam eu acuma o luna jumatate :
    "neacsu spunea...
    Domnule Burcu ,
    In spiritul aceleiasi gandiri analitice , sunt de acord ca unele masuri /actiuni poot fi tardive sau nu se pot bucura de sprijinul popular dar acesta este si o consecinta a unor " recomandari" neispirate a Aceluiasi Comitet Director pe care il asteptam acuma sa ne salveze . Sa nu uitam faimosul comunicat al domnului Dogaru prin care ne cerea sa stam in banca noastra si sa nu ne amestecam cu plebea . Acuma avem nevoie de plebe , iar plebea ne va arata ce i-am aratat si noi cand ei aveau nevoie de sprijin. La Craiova , s-a facut opinie separata(si si in alte cateva filiale) , vizavi de recomandarile neinspirate si din cauza asta s-au si realizat cateva actiuni comune care au castigat respectul si aprecierea altor sindicate si au dus la semnarea PROTOCOLULUI CONCORDIA care poate ajuta , sau poate nu la ceva , dar e un pas bun , o realitate.Craiova poate spera acuma ca cel putin la nivel declarativ si mediatic, colegii de protocol ii pot sprijini .
    Hai sa facem o scurta socoteala sa vedem ce se poate face :
    1. Protest public , prin pichetari, delegatii si discutii cu Presedentia = Se poate face , indiferent care sunt sansele de izbanda .
    2. Aparitii in media si expunerea punctului nostru de vedere = La indemana , chiar daca nu vom avea sustinere , dar trebuie stabilit pe ce idee trebuie sarjat pentru a nu avea efectul bumerang.
    3. Verificarea legii si modului in care s-a facut ca si anormelor de palicare si metodologiei =DAAAAAAAAA. EXISTA HIBE , NEREGULARITATI SI DOUA DINTRE ELE LE VOI ARATA MAI JOS .
    4. Discutii, consultari si pregatirea unei strategii viabile , dar nu stabilite de 2-3 oameni din Comitetul Director , care din pacate nu au nici o tragere de inima si nici calitatile necesare ci de toti cei care au cu adevart calitatile cerute pentru a analiza , organiza si pune in tractica ceea ce se stabileste . ESTE NEVOIE DE OO STRATEGIE DE ABORDARE SI DE LUPTA , NU IMPUSA DE SUS CI GASITA IN COMUN . bUCURESTIUL ACUMA TREBUIE SA CONVOACE IN CATEVA ZILE CNR , la Bucuresti, fara mese festive , fara discutii sterile , fara sa vina fiecare cu punctul de vedere al filialelor si propuneri concrete , scurte . si sa le gaseasca numitorul comun , chiar daca intalnirea va avea loc intr-o camera de 2/2 , sau la sediul central in apartamentul pe care il ocupa .

    Si acuma pentru juristi si cei ce au expertiza in domeniu, ii rog sa revada art. 3 pct 3 din Legea 119/2000 si art 4 pct 1 din aceeasi lege .
    Art 3.pct .3 se refera la faptul ca ") In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1, care se aproba prin hotarare a Guvernului"
    INTREBARE : CAND A PARAUT (DACA A APARUT) METTODOLOGIA IN MONITORUL OFICIAL DECI CAND ESTE
    DATA DE NASTERE A ACESTUI ACT ? SE INSCRIE IN TERMENUL PREVAZUT DE LEGE ?
    Nu cumva a aparut in afara termenului stabilit de lege , deci este NULA ?

    ART.4.1spune ca :") Recalcularea pensiilor prevazute la art. 1 se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare, dupa cum urmeaza:"

    NU CUMVA ACEST ARTICOL ESTE IN CONTRADICTIE CU
    ARTICOLUL 6 IN METODOLOGIE, CARE SPUNE CA : "6) Documentele doveditoare obţinute în condiţiile alin. (3) şi (4) se depun de către beneficiari la structurile de pensii din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor precum şi Serviciul Român de Informaţii de la care primesc drepturile de pensie."
    IATA DOUA CAPETE DE ATA DE CARE SE POT AGATA JURISTII NOSTRI .
    Mi se pare mie , sau avem cumva un caz ?
    Dumnevoastra ce spuneti dragi colegi ? Si astfel de scapari gasim peste tot, daca stim unde sa cautam .
    24 iulie 2010, 14:34"
    Dupa cum se observa , cam aceleasi lucruri pe care le sustii dumneata acuma . Si asta acuma o luna jumatate . Rezultatul ? NIMIC. SOMN !Si atunci intreb eu , DE CE NE CERTAM NOI AICI ?

    RăspundețiȘtergere
  51. Si eu am cerut ca si dumneata inerventii in plan :
    -mediatic--
    - demostrativ
    -diplomatic
    -politic(discutii si lamuriri din partea partidelor politice , presedentiei, guvernului, ministerului apararii
    -sindical (unirea eforturilor si semnarea unor conventii pentru inceput cu sindicatele politistilor si celor din penitenciare-cum s-a reusit la Craiova-), stabilirea de relatii de colaborare cu toate sindicatele . Trebuie sa intelegem ca noi suntem noii veniti in activitatea sindicala , noi trebuie sa initiem contactele, nu sa asteptam sa fim invitati la actiuni. Mandria si orgoliul nu isi au rostul aici .Si nici ambitiile prostesti .
    Ei bine , la toate aceste propuneri , nu s-a primit nici macar raspunsuul ca nu e bine ceea ce am propus . Si atunci draga tigri2 , spune dumneata ce e de facut, ca de vorbe te-ai saturat . Ce puteam face noi aici si nu am facut ?

    RăspundețiȘtergere
  52. Vad ca AM DERANJAT prea multe fete luminate ,asa ca ma retrag din discutii?[dispute]si va urez SUCCESURI IN PREGATIREA DE LUPTA SI POLITICA .Sa fiti iubiti ,tigri 2.

    RăspundețiȘtergere
  53. @ tigri2
    Noi am raspuns fiecare cum am crezut la ceea ce ai scris tu. Nimeni nu cred ca ti/a cerut sa pleci. Vino/ti in fire , vorbeste calm, spune ce vrei ce te doare, ca oricum la Poarta ne vom intalni multi ...

    RăspundețiȘtergere
  54. Poezia
    Indemn la lupta
    DE RADU GYR
    Nu dor nici luptele pierdute,
    Nici ranile din piept nu dor,
    Cum dor acele brate slute
    Care sa lupte nu mai vor.
    Cat inima in piept iti canta
    Ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
    Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
    Cand te ridici cu-n steag, mai sus ?
    Infrant nu esti atunci cand sangeri,
    Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri,
    Sunt renuntarile la vis.**

    RăspundețiȘtergere
  55. Indemnul strofei ma-nfioara Dar sumbre ganduri ma-nconjoara La lupta as pleca si maine, Pentru a mea putina paine, Dar graul din lanul manos Il iau tot cei ce-mpart un os Si-atunci ce apar mar fartat? A lui Videanu GRAND PALAT ?

    RăspundețiȘtergere
  56. tigri2,am pus-o in versuri dar nu s-a editat.Scuze.

    RăspundețiȘtergere
  57. Micutule ,
    Nu are rost sa te consumi . Imi face impresia ca unii oameni intra aici doar pentru a se face observati . Vin , arunca piatra si dupa aia se distreaza . Ca si domnul Cezar care aduce subiecte importate fara acceoptul autorului , le posteaza , fara a comenta si apoi spune ca si-a spus pararea . Se are ca si tigrul e la fel . La argumente si mana intinsa , se supara si pleaca . Concluzia se trage singura . Nu discutiile serioase il intereseaza ci certurile . Nu poate trece de legea 164, ca si Cezar . Ma intreb daca nu sunt frati sau cumva una si aceeasi persoana .
    Lasa-i in durerea lor .

    Cu respect, Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri