Google Translate

marți, 28 septembrie 2010

Azi! Peste 10.000 de sindicalişti au plecat în marş către sediile ministerelor! Felicitari SCMD!

UPDATE, 29 septembrie 2010:
Câteva sute de protestatari care au scandat în faţa Ministerul Agriculturii au încercat să rupă cordonul format de jandarmi. Bugetarii nemulţumiţi de tăierile de salarii şi de disponibilizări au ieşit astăzi din nou pe străzile Capitalei. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, circa 8.000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoriei, de unde au pornit în marş spre sediile mai multor ministere. Protestul BNS s-a încheiat cu o oră mai devreme.
LIVE ACUM! Sindicalistii protesteaza la Ministerul Muncii. Trafic deviat. Urmariti desfasurarea protestelor
13:40 Protestatarii sunt in fata Ministerului Muncii, unde va avea loc un miting de aproximativ o jumatate de ora.

13:10 Salariatii din BNS au ajuns la sediul Ministerului Economiei, prima institutie aflata pe traseul marsului. O delegatie a protestatarilor a intrat in sediul ministerului pentru a depune memoriul cu revendicarile sindicalistilor. Protestatarii huiduie, fluiera si scandeaza mesaje impotriva Guvernului si a sefului statului.

12:45 Sindicalistii s-au incolonat si ai pornit in mars spre Ministerul Economiei.

12:30 Aproximativ 8.000 de sindicalisti BNS s-au adunat in Piata Victoriei. Dupa ce o delegatie a BNS va depune un memoriu la Guvern cu revendicarile sindicalistilor, acestia vor pleca in mars.
Cine protesteaza in Capitala
Dupa ce saptamana trecuta protestele au fost organizate de CNSLR Fratia si Confederatia „Cartel Alfa”, acum BNS a adus in Capitala salariati din sectoarele transporturilor, constructiilor de masini, posta si telecomunicatii.
Reprezinta de asemenea angajatii din tipografii, industria de aparare, din institutii de cultura si sectorul energetic. Vor iesi in strada si salariati din industria textila, agricultura, banci, din sectorul sanatatii (dar nu medici si asistente din spitale, ci angajati de la Ambulanta si din casele de asigurari).
Functionarii din administratie publica nu puteau lipsi de la un asemenea protest. Vorbim aici despre cei din penitenciare, siguranta publica si asistenta sociala.
Printre manifestanti se numara si 100 de mineri din Valea Jiului. Ei cer solutii pentru minerit si insista pentru acordarea ajutoarelor de stat in acest sector si dupa 1 ianuarie 2011.
Unde au loc manifestatiile
Totul va incepe la Piata Victoriei, unde sunt asteptati sa soseasca din toate colturile tarii mii de oameni pentru un miting, la ora pranzului. Participantii vor pleca de aici, in jurul orei 13:00, intr-un mars spre mai multe sedii de ministere.
Traseul marsului incepe la Guvern si trece pe la Ministerul Economiei, cel al Muncii, Ministerul de Interne, cel al Sanatatii si se va opri la Ministerul Agriculturii, in centrul Capitalei, langa Universitate.

Restrictiile de trafic
Politia rutiera va opri circulatia pe strazile pe care va avea loc marsul, insa interdictia va fi temporara, pana la trecerea coloanelor de manifestanti. Zona centrala va fi afectata de restrictii, adica cea dintre Piata Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei si Piata George Enescu.
Autobuze RATB cu trasee modificate din cauza mitingului
Ce revendica protestatarii
Potrivit liderului BNS, Dumitru Costin, exista o lista de revendicari care vizeaza in principal crearea unui program clar de investitii, tinte pentru piata muncii si finalizarea Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar.
De asemenea, BNS solicita Guvernului cresterea in regim de urgenta a salariului minim pe economie la 750 de lei.

Sursa: Pro TV
_______________________
SCMD PARTICIPA LA DEMONSTRATII
___________________________



Antena 3: Video clip : http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/58658/A-inceput-marsul-de-protest-al-sindicalistilor-din-BNS/
Nu mai puţin de 10.000 de sindicalişti de la Blocul Naţional Sindical au pornit într-un marş de protest prin centrul capitalei. Sindicaliştii vor poposi pe rând în faţa Ministerului Economiei, al Muncii, al Administraţiei şi Internelor, dar şi în faţa Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Agriculturii.
Sindicaliştii din Blocul National Sindical nu au primit aprobare pentru staţionare în Piata Victoriei, motiv pentru care ei s-au retras pe soseaua Kiseleff de unde coloanele de manifestanţi au plecat în mars pe Calea Victoriei.
La miting s-au strâns salariaţi din transporturi, construncţii de maşini, poştă sau telecomuniaţii. Mii de sindicalişti au pornit încă de luni noapte către Capitală. Printre ei şi minerii din Valea Jiului.
Ministrul Muncii Ioan Botiş a chemat liderii sindicali din BNS la negocieri, la ora 12.30, însă aceştia au anunţat că nu vor merge. La rândul său, ministrul a fost convocat la Guvern de către Emil Boc, unde a discutat despre protestele de astăzi.
În urma discuţiilor, premierul Emil Boc i-a chemat la negocieri pe liderii sindicaliştilor, la ora 16.00. La discuţiile de la Palatul Victoria va participa şi ministrul Muncii, Ioan Botiş.

La protest participă şi minerii din Valea Jiului
Peste 100 de mineri au plecat către Capitală în autocare sau maşini personale. Sindicaliştii din Valea Jiului spun că prioritatea este păstrarea locurilor de muncă.
Alături de ortaci se află şi Tiberiu Cozma, fratele fostului lider din Valea Jiului din perioada mineriadelor. "Mergem să protestăm în mod paşnic şi dorim să se ţină cont de vocea noastră, dacă nu se va ţine cont de aceste revendicări vom veni şi mai mulţi pe 7 octombrie şi vom cere demisia guvernului", a declarat Tiberiu Cozma.
BNS cere un program clar de investiţii, care să includă resursele financiare aferente pentru relansarea eco­ nomic ă, creşterea salariului mi­ nim, menţinerea coeficienţilor de ierar­ hi­ za­ re şi a drepturilor lucrătorilor aşa cum sunt stipulate în contractul actual.
Şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică Publisind a anunţat că va participa la marşul BNS cu 2.000 de oameni din toate sectoarele de activitate ale administraţiei publice.

Restricţii în traficul bucureştean:
Traficul rutier în zona centrală a Capitalei va fi restricţionat, din cauza acţiunilor de protest. Se va circula cu dificultate între Piaţa Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei şi Piaţa George Enescu.
Sursa: Antena3.ro
____________________
Informatii in curs de actualizare!
La mitingul de azi, participa si SCMD!
Felicitari, vezi si VIDEO, Antena 3 !
Vizualizati in direct Live Acum, Click Link Pro TV!

Ora 14:30  Mitingul a luat sfarsit!
Admin, V.Burcu
Protestele de azi, sunt reflectate in toata mass-media!

29 de comentarii:

  1. Azi am participat alaturi de ceilalti membri ai sindicatului la mitingul - mars. Parerea generala, avind in vedere un numar destul de mic a celor prezenti, a fost ca multi dintre noi stau mai comod acasa si asteapta pe altii sa le rezolve problemele. Sa nu fie prea tirziu cind va desteptati si incercati sa regretati si sa recuperati timpul pierdut. Poate pina la 25.10.2010 ve-ti reusi sa va treziti la realitate si sa participati la aceasta manifestare prin care, mai ales prin numar, sa le aratam celor care, cica ne guverneaza si stabileste destinul, ca, desi pensionari, nu am depus armele si ca ne vom bate sa ne aparam onoarea terfelita de ei.
    Publicat de CORSAR
    http://scmdfiliala1sector1.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. PHOTO SCMD - Publicate de Costel Galateanu: SCMD SECTORUL 6 BUCURESTI http://scmdsector6.blogspot.com/
    Admin,V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. Degeaba, puterea nu stie decat de frica, iar frica nu se obtine prin marsuri si scandari.
    Este totusi un pas inainte cel facut azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Corsar,
    Ce sa spun era mai bine sa fie mai multi, dar decat de loc ca la precedentul e bine si asa .Si sa nu uitam , astea sunt iesiri de "antrenament ". Cea mare va fi pe 25 . Dar mai avem un tren , pe 07, cand vor iesi politistii iara . Atunci sa te tii . Atunci se rupe cuiul . Da apropo, cam cati SCMD-isti au fost azi, ca Doamnul Dogaru a zis ca au fost cam 1000. Pai daca au fost 1000, e bine , inseamna ca au fost25% din numarul real de membri, nu dupa cel " livrat" presei .1000 de SCMD isti e OK . NUMAI DIN BUCURESTI ? Ca asa s-a stabilit, sa fie prezent numai Bucurestiul. Cine are datele exacte ?
    Pe 07. 09. trebuie sa vina din toata tara , sa le putem striga politistiilor "ARMATA E CU VOI !"

    RăspundețiȘtergere
  7. - NU DESCHIDETI NICI UN MESAJ CE DESCRIE INCALCARI ALE CONSTITUTIEI SAU ALE ALTOR LEGI DE CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI, GUVERN ORI PARLAMENTARI !!!
    - NU ASCULTATI SI NU PRIVITI IMAGINI CU ASTFEL DE FAPTE !!!

    ESTE POSIBILA INFECTAREA CU UN VIRUS VECHI SI FOARTE PERICULOS, NUMIT LIBERTATE

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Uimitul a scris:
    28 Septembrie 2010 la 6:50 pm

    Am fost uimit de prezenta colonelului printre sepcile albastre ale BNS. Plangerea lui mi s-a parut lipsita de continut. Nu a grait ce pensie are momentan si cat va pierde prin nerespectarea Statutului cadrelor militare si prin nerespectarea neretroactivitatii legii ( cred ca se referea la Legea 119/2010 fiindca legea unitara a pensiilor publice nu are nicio legatura cu recalcularea veniturilor dumnealui) . Ce bine ar fi fost ca acest domn colonel sa se fi batut , in calitate dumnelui de reprezentant al sufletelor militarilor pensionari , pentru luarea in calculul punctelor de pensie si a perioadei in care militarul activeaza in rezerva , pana la varsta trecerii in retragere ? . Cum ?. Solutii ar fi fost multiple dar dumnealui a luat pe NU in brate si a apucat bata bataliilor politice in sprijinul unei hoarde de partid sau alta. Acum apeleaza la justitie. Vax !.

    RăspundețiȘtergere
  12. Uimitule: nu ai priceput nimic din ce se petrece si iti exprimi greu ideile.
    Stai jos si mai rumega la ce si cum gandesti!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ati citit articolul de pe altfel info ?
    Interesant . Si noi asteptam ajutor din partea PC ? Sau , si mai grav , facem intelegeri cu Felix .
    Admin, salveaza postarea asta , o sa fie nevoie de ea .

    RăspundețiȘtergere
  16. 5. Marcus spune:
    septembrie 29, 2010 la 1:47 pm | Răspunde

    Desteapta-te Romane !

    Motto: cu-n chipiu si cu sloganu’, ne-a facut iară golanu’!

    Cu o sapca aruncata si-un slogan parsiv scandat,
    Pe-un scenariu deja clasic, chiombu’ cazu-a rezolvat:
    Dand niste graunte fade la o presa-nfometata
    Curvetu’ de Anastase cu-al sau furt facu uitata.

    Unsa fiind precum e lupul, vigilent paznic la oi,
    Prin metoda Iosefini, dintr-un om ea-ti face doi.
    Scoate legile pe banda, dupa pofta lui chiombila,
    Legi pentru popor dezastru, pleasca pentru camarila.

    Tot in iuresul scandarii si al sepcii aruncate
    Voda-l mazili pe Blaga, c-un pupic dandu-l deoparte.
    Omul forte la alegeri, hotul de voturi suspus,
    Blaga-i sutuit in spate si de chiomb pe liber pus.

    Iar in locul lui in scaun, la Interne-un papagal,
    Ce nu pedepseste hotii, el loveste-n personal,
    Care azi n-are scapare si nici sansa de-ndurare
    Dupa cum promis-a chiombu’ insetat de razbunare.

    Si pentru ca tot tacamu’ sa fie cat mai complet
    Dracu’ deghizat in popa se iveste-n mod discret,
    Si cu pohta lui Atilla, jinduind dupa Ardeal,
    Vrea Bihorul, Satu Mare ca parte din areal.

    Presa-i surda si e oarba, prinsa-n mreje de o sapca
    Nu-l vede pe popa Dracu, ci sloganu’ vajnic toaca.
    In ast’ timp insutanitu’, cel cu epoleti pe umar,
    La Bruxelles depune plangeri sovine fara de numar.

    Bre, romane, desteptarea! c-a venit ceasul din urma,
    De vei sta ca mamaliga vei ramane far-de turma
    Te va face chiombu’ voda, aliat cu raspopitu’,
    Sa-ti regreti traiul amarnic, responsabil cu jelitu’.

    Lasă

    RăspundețiȘtergere
  17. Incercati sa veniti la normalitate.Motivul?

    In 1-3 octombrie, Satu Mare va gazdui cel mai mare festival al palincii din tara
    Festivalul va avea loc in Satu Mare, in Gradina Romei si la Negresti, la Muzeul in aer liber

    RăspundețiȘtergere
  18. Din 17 comentarii 8 sunt destinate betivului sau prostanacului ala de-si zice "trotilatul",de ce va pierdeti timpul cu toate scursorile societatii?Lasati orgoliile si haideti sa vedem cum o putem drege.Daca ne pierdem calitatea de pensionari militari si dreptul ca pensia militara sa urmeze soldele celor din activitate suntem "terminati","ciuruiti",eu as zice sa apelam si la "mila domnului"Base ,doar a purtat 4 ani haina militara si o viata a dus-o in regim militar,sa incercam si cu sentimentalisme.Acum daca noi ne "aliniem" la sistemul de pensie cu nea'pantofaru'{scuze]inseamna a da cu piciorul la viata grea si plina de privatiuni pe care am dus-o de la 14 ani-cand am imbracat uniforma de L.M.ist si pana la ultimul zbor in calitate de pilot cl I,instructor in toate conditiile si cu mii de ore la "bord",cu zeci de colegi adunati cu cearceaful de pe coclaurile patriei .Pentru cel care a spus ca nu am fost pilot,ii pot sta la dispozitie,dar inca nu am curajul sa ma desconspir,deoarece"serviciile marsave "inca "lucreaza.Haideti sa ne dam mana si poate reusim sa invingem.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  19. Am si o veste buna-la c.apel cj. s-a dat decizie de respingere a aplicarii h.g.735 [a fost ieri 28 sept ]Se poate vedea pe roarmy230.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. Tigri 2, te-ai aranjat , ai intrat in procentajul de 50@ : din doua comentarii, unul e depre trotilatul ..
    "Lasati orgoliile si haideti sa vedem cum o putem drege."

    RăspundețiȘtergere
  23. Prieteni... nu e bine! Ma obligati sa fac exact ce URASC cel mai mult! Ma obligati sa va FAC DERATIZAREA blogului! Va reamintesc ca acest BLOG are alta menire! Sunt milioane de bloguri pe net, unele specializate in injuraturi si postaci platiti. Nu pot intelege, de ce tocmai aici, v-ati gasit sa exersati partea urata din vocabularul vostru! Pacat! Oricum, asa vor pati toti cei care nu accepta sa ne respectam reciproc: atat ca persoane, cat mai ales ... opiniile personale! Respectati va rog bruma de LIBERTATE pe care inca o mai avem! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  24. Servesc patria!Poporul!Iara nu jefuitorii ei [vorba lui neica Tudor]Apropos,ati vazut ca rusii sunt cu ochii pe noi?In presa lor scrie ca ne paste un razboi civil.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  25. Ministerul Apărării Naţionale pregăteşte un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Până pe 8 octombrie se pot face propuneri şi sugestii sau se pot transmite opinii de către persoanele interesate. Pentru detalii vedeţi http://dlaj.mapn.ro/ sau http://roarmy.ro/eveniment/2010/09/militari-vi-se-pregateste-ceva/#more-346

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca asteptam sa ne scoata pilotul automat deja suntem morti.
    -Cuplati,,Revenire la electorat"
    -Daca lumina rosie continua sa arda ,nu catapultati ,INTRATI IN EI;vor muri mai putin oameni cinstiti.
    Acesta este un pamflet.

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca asteptam sa ne scoata pilotul automat deja suntem morti.
    -Cuplati,,Revenire la electorat"
    -Daca lumina rosie continua sa arda ,nu catapultati ,INTRATI IN EI;vor muri mai putinI(CORECTION) oameni cinstiti.
    Acesta este un pamflet. (Nu mai avem avioane.Doar citeva ,,conserve",aproape noi, dar condamnate politic!)

    RăspundețiȘtergere
  28. Se modifica Statutul cadavrului militar? Oau !
    -nu trebuie stagiu inainte de general?
    -se introduce gradul de maresal(in rezerva,eventual)?

    -se elimina pensiile militare de stat ?

    RăspundețiȘtergere
  29. Pina miercurea viitoare CCR ne...prajeste !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri