Google Translate

marți, 7 septembrie 2010

Din categoria: vesti proaste! Stiri care ne privesc!

Botiş a vrut să treacă Legea pensiilor pe şest, prin Parlament

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi-a început cu stângul mandatul guvernamental, provocând un scandal în Camera Deputaţilor.
Botiş, care este şi vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru Muncă şi Protecţie Socială, este acuzat de Opoziţie că a convocat luni ilegal şedinţa Comisiei pentru a trece pe şest proiectul legii privind sistemul unitar de pensii.

Mai exact, întrucât preşedintele Comisiei, liberalul Victor Dobre, este plecat din ţară, Botiş a făcut o adresă către Roberta Anastase în care îi cere să i se permită să convoace şedinţa comisiei într-o zi în care nu este program de lucru în comisiile permanente, adică luni. Roberta Anastase i-a permis, cu condiţia aprobării "ulterioare" a Biroului Permament al Camerei Deputaţilor, dar la Comisie a început scandalul. Botiş i se adresase Robertei Anastase, în calitate de ministru al Muncii, ceea ce este absurd, căci un ministru nu poate stabili programul parlamentarilor. Gestul lui Botiş i-a enervat pe pesedişti şi liberali, care au anunţat că nu participă la şedinţă şi, în consecinţă, noul ministru n-a avut cvorum la şedinţa de comisie pe care voia s-o şi conducă.


Când a văzut că izbucneşte scandalul, Botiş le-a spus colegilor că vrea de fapt să-şi prezinte priorităţile în calitate de ministru, dar n-a reuşit să-i domolească. Cearta s-a prelungit în plenul Camerei Deputaţilor, unde liberalii au scos fiţuica lui Botiş adresată Robertei Anastase şi l-au acuzat pe noul ministru că voia să scadă valoarea punctului de pensie pentru anul viitor fără să se prindă Opoziţia.
"Este inadmisibil ce se întâmplă, este o presiune a majorităţii ca să treacă legea pensiilor şi să ia din banii pensionarilor. Nu are nici un fel de aprobare pentru a se desfăşura această şedinţă a Comisiei de muncă, ea este programată mâine după amiază şi poimâine după-amiază",
 a comentat deputatul PSD Ioan Cindrea. Deputatul PNL Cristina Pocora, care avea în mână o copie a cererii înaintate de Botiş Robertei Anastase, a declarat că ministrul Muncii şi-a început mandatul minţind.
"Practic a convocat neregulamentar Comisia de muncă, dorind să se discute, conform hârtiei pe care domnia sa a semnat-o în afara regulamentului, proiectul Legii pensiilor. Când a văzut că nu are cvorum şi când şi-a dat seama că a încălcat grosolan Regulamentul, a spus că a venit în faţa Comisiei doar ca să ne informeze asupra proiectelor sale de viitor",
a explicat Pocora. Discuţiile anterioare din Comisia de muncă se opriseră la articolul 102 al proiectului de lege, care arată modalitatea de stabilire a valorii punctului de pensie, şi ele urmează să fie continuate azi.

Stire preluata din Jurnalul.ro
_________________________
Antonescu: Băsescu şi PDL împrumută miliarde de euro, pe care îi consumă ei şi pe care îi plătim noi
Preşedintele PNL a declarat, luni, după şedinţa BPC, că rediscutarea acordului cu FMI înseamnă un nou împrumut.


"FMI se comportă strict ca o bancă, deci, dacă România mai poate contracta încă un împrumut, fie primit. Împrumutul va trebui, repet, să-l plătim noi şi copiii noştri, împrumuturile, iar domnul Traian Băsescu şi cei care guvernează în numele domniei sale şi cu voie de la domnia sa îndatorează iresponsabil România pentru a-şi îmbogăţi clientela, începând cu ei înşişi. Cu alte cuvinte, o mai spun o dată simplu: Băsescu şi PDL împrumută bani pe care îi consumă ei şi pe care îi plătim noi, miliarde şi miliarde de euro",a susţinut Crin Antonescu.
El a subliniat că "fiecare român trebuie să ştie asta, fiecare român care i-a dat credit lui Traian Băsescu, l-a votat sau nu l-a votat", scrie Mediafax.


"Nimeni, atunci când va cere banii înapoi şi atunci când va trebui să-i dăm, nu-l va căuta pe Traian Băsescu, pe Emil Boc, pe Videanu, pe Berceanu, pe Vlădescu sau mai ştiu eu pe cine, pe domnul Ialomiţianu, ci va face bună de plată România ca stat, adică pe contribuabilul român, indiferent de opţiunea lui politică şi de veniturile lui, indiferent de faptul că nu are niciun amestec şi responsabilitate în politica absolut aberantă şi antieconomică şi antinaţională a actualei puteri",a spus Antonescu.
Pe de altă parte, liderul PNL a solicitat din nou Guvernului să facă foarte clar cunoscute datele economice reale.

"Sunt contradicţii flagrante între sume pe care primul-ministru, preşedintele şi implicit chiar şi domnul Franks le pronunţă. Problema arieratelor, vedeţi foarte bine că preşedintele a vehiculat cifre foarte diferite, şi practic noi, în acest moment, ca şi dumneavoastră, nu ştim cât de gravă este într-adevăr situaţia economică a României. Am vorbit cu reprezentanţii FMI, cu domnul Franks în persoană, aceste lucruri, în vară, atunci când domnia sa ne-a întâlnit şi i-am atras atenţia asupra acestui lucru", a adăugat liberalul. Stire preluata din : Gandul.info
Pe aceeasi tema, Click link:
Guvernul neputinţei vrea să ne îndatoreze şi nepoţii
Comentariile, va apartin!
Admin

3 comentarii:

  1. Al 3-lea razboi mondial in desfasurare - Sistemul te invata cum sa te Sinucizi ! Sistemul Organizeaza Suicidul !
    BOR , CSM si Parlament se afla sub HIPNOZA Satanica - citez - De ce e nevoie de Catedrala Neamului? Pentru că nu mai e loc în vechiul altar - acum intreb - dar pe pamant mai aveti loc ?
    - Organizarea Emigrarii si Depopularii - UE si Afganistan pregateste terenul ptr. MACEL - In Romania Scapa cine poate !!! CU Ghearele Satanei SE Vaneaza in Romania cu Mare Pasiune !!! Faceti o harta a Mortalitatii si Suicidului in RO daca aveti CURAJ pe ultimii 20 de ani !!! Obiectivele TRIADEI Rusia , SUA , Israel au fost indeplinite peste 50 % !!! Cel mai urat vor CRAPA consumatorii inraiti de zahar rafinat , paine alba si CHIMICALE prin accidente , razboi si calamitati ETC. !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. POATE VREI SA SPUI AL PATRULEA>RAZBOIUL RECE A FOST AL TREILEA

    RăspundețiȘtergere
  3. Din categoria "previziuni " .
    Asta nu e totul . In plenul parlamentului, PNL nu si-a mai sustinut motiunea de cenzura , pentru ca era construita pe fostul ministru al muncii. Cum acesta a fost schimbat , nu a mai putut sa si-o sustina , pentru ca a disparut subiectul motiunii, fiind remaniat . Iar doamna Roberta Anastase a considerat ca motiunea nu se mai sustine . QED . Despre asta spuneam in comentariul meu "schimbarea regilor-bucuria nebunilor " Asta se va intampa cu toate motiunile pregatite asta vara . Remaniera guvernamentala le face inutile . Planul lui Basescu functioneaza . De asta dorea Base , prin vocea guristei lui sa schimbe tot guvernul . Ca sa nu mai poata fi pusa pe tapet NICI O MOTIUNE .
    Iar nebunii se bucurau ca se schimba guvernul . Cand o sa vedem mai mult de lungul nasului ?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri