Google Translate

duminică, 5 septembrie 2010

Doua Interpelari publice memorabile! Dar ... care va fi efectul?


               DE CE, DOMNULE MINISTRU OPREA?

Citesc suita de acte normative destinate desfiinţării pensiilor militare de stat cu încăpăţânarea şi stăruinţa omului care vrea să înţeleagă.

Recitesc, cu disperarea celui ce doreşte să priceapă sensul, Legea 119/2010,Hotărârea de Guvern 735/2010 şi Ordinul Ministrului Apărării 101/2010. Actele prin care se stabileşte, în mod concret, modul în care va decurge deposedarea de drepturi indubitabil legale a sute de mii de foşti militari. Citesc şi recitesc.

Şi de fiecare dată constat că în spatele cuvintelor şi frazelor, ordonate pe articole şi aliniate, se află scopuri meşteşugit ascunse. Ies la iveală interese obscure care, la rândul lor, generează o mulţime de întrebări în mintea pensionarilor militari. Chiar şi a acelora dintre ei care, încrezători în vorbele sforăitoare ale guvernanţilor, sunt dispuşi să accepte sacrificarea liniştii bătrâneţii, inclusiv perspectiva sărăcirii extreme ”pentru un viitor luminos” .

Dar, gata de sacrificiu, aceşti bătrâni vor să înţeleagă, înainte de a pune capul pe butucul călăului, sensul şi logica actului suprem acceptat. Şi pentru că nu le percep, îşi pun întrebări. Chinuitoare. Aducătoare de nesomn şi suferinţă.

Degeaba caută răspunsuri. Oriunde încearcă găsesc, întoarse iar, aceleaşi întrebări. Dincolo de ele, există doar imperativul sacrificiului, fără nici o finalitate concretă, prezentă ori viitoare, care să justifice cumva gestul lor sinucigaş.

Sunt întrebări la care trebuie să răspundă ministrul apărării, domnul general de justiţie(r) Gabriel Oprea, singurul responsabil, în conformitate cu legea şi cu jurământul ministerial, de soarta Armatei şi a angajaţilor săi.

Un ministrul care va intra în istoria Armatei Române ca generalul-politician gropar al profesiei de militar şi ucigaş, moral, al multor vârstnici foşti militari. Ca generalul-politician care, din ambiţii personale, a aprobat şi coordonat furtul a câte doi lei din fiecare cinci lei câştigaţi prin muncă dură şi cinstită de militarul activ. Bani din banii destinaţi supravieţuirii familiilor rămase de cele mai multe ori singure, fără ocrotirea vreunei legi, săptămâni sau luni întregi. Ca generalul-politician care a contribuit în mod vinovat la furtul a mai mult de jumătate din pensia, şi aşa de mizerie după standardele NATO, fiecărui fost militar, aflat încă în evidenţele armatei şi obligat de lege să răspundă, oricând, la apelul naţiunii. Ca generalul-politician în timpul ministeriatului căruia militarul, frate de arme cu el, a fost umilit şi batjocorit ca niciodată înainte, în întreaga istorie a Armatei Române.

De ce, domnule ministru?

De ce aţi contrasemnat şi elaborat, ca ministru al apărării naţionale, acte destinate desfiinţării profesiei de militar, umilirii uniformei sfinte a Armatei Române, batjocoririi slujitorilor armatei, furtului din drepturile legitime ale militarilor, din moment ce, doctor în drept fiind, cunoşteaţi cu precizie urmările dezastruoase pentru naţiune a unor asemenea gesturi?

De ce sunteţi de acord ca azi fiecare militar, aflat în rezervă ori retragere, să fie obligat să ceară în scris, sub proprie semnătură, reducerea pensiei sale obţinută legal? Când lui, pensionarului, nu i-aţi cerut acceptul, în scris, sub semnătură proprie, atunci când aţi elaborat legile prin care i se decidea viitorul?

De ce siliţi fiecare pensionar militar, denumit cinic în lege „beneficiar”, să se prezinte la Centrul Militar ori la unităţile în care a lucrat, în postura de petent, din moment ce toate datele necesare nedreptei recalculări a pensiei militare de stat se află în posesia Ministerului Apărării? Aveţi, domnule ministru, în curtea dumneavoastră, numele fiecăruia cu iniţiala tatălui, anul naşterii, locul, data intrării în armată, numele nevestei şi al copiilor, toate unităţile unde a lucrat, toate funcţiile ocupate, toate ordinele de înaintare în grad, toate statele de plată lunare, toate hotărârile pentru primirea ordinelor şi medaliilor militare, grupa de muncă a fiecăruia şi perioada în care a lucrat în condiţii speciale, decizia de pensionare. Aveţi, domnule ministru, până şi numărul ordinului de plată al ultimei pensii! Nu este normal atunci să apară întrebarea, de ce să alerge el, pensionarul?

De ce vreţi, insistaţi, vă încăpăţânaţi să puneţi bătrânii pe drumuri, domnule ministru? Cu ce v-au greşit ei? Ce aveţi de câştigat din asta politic sau personal?

De ce, militar şi jurist fiind, aţi acceptat să fie calculată pensia la nivelul salariului mediu pe economie, în cazul în care pensionarul militar, din motive obiective poate, nu îndeplineşte calvarul pelegrinărilor pomenit ceva mai sus? Calcul care nu ţine cont de grade, funcţii, ordine şi medalii primite ca semn de respect faţă de actvitatea sa, de săptămânile petrecute în aplicaţii, de serviciile pe unitate, de alarme în miez de noapte? Transformându-l dintr-un om unic, cu o carieră specifică, cu un parcurs profesional singular, cu o identitate individualizată, într-un obiect anonim, într-o păpuşă de cârpă, fără viaţă şi trecut personal? Într-un rebut de duzină?

În semn de injosire? Drept pedeapsa pentru că mai trăieşte încă? Pentru a-l umili acum la bătrâneţe în faţa copiilor şi nepoţilor săi?

De ce, militar şi jurist fiind, aţi acceptat ca aceste legi nedrepte să lovească în primul rând pe cei tineri încă, care în plină putere şi ascensiune profesională au fost azvârliţi afară din Armată pe considerente politice, fără cursuri de reconversie profesională, fără dreptul de a mai munci la stat, fără putinţa de a se mai apără în faţa unui guvern ostil şi mincinos?

Vă amintiţi, domnule ministru Oprea, aceste cuvinte? „Pentru armată o lege strâmbă este mai grea decât un război drept. Prin urmare, nu pot fi de acord cu nici o măsură care duce la scăderea pensiilor militarilor şi a celor din sistemul naţional de apărare!”. Sunt cuvintele dumneavoastră, rostite cu propria gură, de la tribuna senatului României, în faţa întregii naţiuni. Stiaţi, deci, că este o lege strâmbă! Ştiaţi, deci, că militarii sunt nedreptăţiţi!

Ce s-a întâmplat între timp? Legea s-a îndreptat? Nu s-au mai tăiat pensiile militare? Avem o altă armată şi alţi pensionari militari? Aţi reuşit, prin forţa partidului dumneavoastră, să opriţi furtul?

Sau v-ati atins scopurile politice şi nu vă mai pasă? Sau totul a fost o mascaradă, care să dea bine în ochii eventualilor aderenţi la noul dv. partid? Sau aţi minţit cu neruşinare, ca ultimul borfaş care se dă drept prieten până îţi fură portofelul?

Şi ca o ultimă întrebare, cum de nu vă este ruşine să mai intraţi pe poarta ministerului al cărui prestigiu îl demolaţi zilnic şi să mai priviţi în ochi militarii pe care, tot zilnic, îi umiliţi şi jecmăniţi?

Pun aceste întrebări nu din răutate. Nici pentru că v-aş urâ. Ca persoană îmi sunteţi indiferent.

Vă pot întreba însă , domnule ministru, pentru că dumneavoastră sunteţi plătit şi de mine. Sunteţi şi angajatul meu. Şi, în baza banilor pe care vi-i dau, aveţi un contract cu mine, prin jurământul citit şi semnat cu mâna pe biblie atunci când aţi devenit ministru. Sunt, ca urmare, obligat să vă arăt că nu sunteţi singur pe lume şi că aveţi datorii morale imense, neonorate, faţă de noi. Cei mulţi. Anonimii.
Preluat de pe TeoPal

Scrisoarea
generalului locotenent (rez.) Ciobanu Gheorghe Emil
către preşedintele României

Preşedintelui României,
domnul Traian Băsescu

Domnule preşedinte,
Mă alătur celor care până acum v-au rugat, atenţionat, sfătuit şi chiar prevenit asupra umilinţei la care este supus, în continuare, personalul militar în rezervă şi retragere şi nu numai, din Armata României, ca urmare a apariţiei ordinului ministrului M101/2010 şi a documentelor de aplicare a diminuării pensiilor de serviciu pentru militari (Legea 119%2010 şi HG 735%2010).

Sunt absovent al Liceului Militar, Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri din Braşov, Academiei Militare, a unor cursurii postacademice, inclusiv al Cursului postacademic superior. În cei peste 40 de ani de carieră militară, am fost comandant de pluton, sef de stat major de divizion de rachete A.A., ofiţer în statul major al Trupelor de Artilerie şi Rachete Antiaeriene din C.A.A.T., primul comandant de regiment de rachete antiaeriene la Reşiţa, şef de stat major şi comandant al D. 34 Ap. A.A.T. şi comandant al Corpului 2 Aerian din Tmişoara, consilier al Ministrului Apărării Naţionale.

Declar public că nu sunt de acord cu recalcularea pensiei militare de serviciu. Ca militari de carieră nu am avut posibilitatea de a desfăşura diverse activităţi care sa ne asigure şi alte venituri la pensionare. În cariera militară am urmat fiecare o anumită cale, am îndeplinit anumite funcţii, cu atribuţii şi răspunderi pe care le-am onorat cu rezultate şi pentru care am fost retribuiţi. Pentru toate acestea beneficiem, conform legilor, aliniate principiilor generale care guvernează soldele şi pensile militare în majoritatea statelor euro-atlantice, de pensia militară de serviciu; proprietate, tot potrivit legilor.

La 1 Decembrie 2000, ... pentru merite excepţionale obţinute în organizarea şi pregătirea apărării naţionale... mi s-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în gradul de Comandor.

Nu vreau să bravez cu activitatea şi rezultatele obţinute în cariera mea militară. Ca mine, şi mai buni decât mine au fost şi sunt mulţi pensionari militari, mai în vârstă sau mai tineri. În acelaşi timp, mă plec cu pioşenie, alături de cei aproape 70.000 de pensionari militari (ar trebui şi împreună cu ... comandantul suprem) în faţa militarilor romăni care "...au făcut suprema jertfă..." pentru suveranitatea şi liniştea acestei ţări, pentru "...dăinuirea noastră aici, pe acest sfânt pământ", pentru democraţie şi libertate.

Acum, toţi cei care am slujit sub drapel, chiar şi cei care mai slujesc încă, urmaşii celor care au plătit cu viaţa patriotismul şi devotamentul faţă de ţară, militarii care au avut un comportament corect şi chiar determinant în evenimentele din decembrie 1989 şi a celor care au făcut posibile intrarea României în NATO şi, ulterior, integrarea în UE, suntem umiliţi, urâţi, dispreţuiţi şi batjocoriţi într-un mod barbar de către cei ce guverneză, în acest moment ţara şi care sunt patronaţi de dumneavoastră... domnule comandant suprem!

Nu numai Armata este batjocorită. De dispreţ şi ură, de o agresivitate nemaiîntâlnită au parte medici, profesori, jurişti, muncitori, ingineri, poliţişti, artişti... şi numai, pentru satisfacerea poftelor bolnave ale ...celor aleşi... de dvs..., şi care adulmecă tot ce încă nu este a lor din această "...săracă ţară bogată"!

La această situaţie s-a ajuns si datorită consilierilor dumneavoastră, care, de fapt sunt o gaşcă de impostori, incompetenţi, şarlatani, escroci şi care beneficiază datorita strategiei dumneavoastră de salarii şi alte venituri cu adevărat nesimţite.

În lumina celor prezentate vă cer să anulaţi legile şi actele normative neconstituţionale, care au dus la umilirea populaţiei acestei ţări şi crearea unei stări de insecuritate socială. Dacă ..."obligaţiile" nu vă permit acest fapt ... pentru salvarea Ţării, aşa cum vă place să vă lăudaţi vă sfătuiesc să plecaţi pe mare domnule ..."comandant de vas". Ar fi un ultim gest, onorant, dacă mai sunteţi în stare de aşa ceva. Să nu uitaţi, însă, să vă luaţi şi "mateloţii" ce v-au lins blidele, cu limbile lor îmbibate de sângele supt din venele poporului meu. Din gaşca dumnevoastră să nu o uitaţi pe Elena Udrea. Şi acolo, în larg, când, la un pahar, de un litru, de whisky veţi prezenta aleşilor dumneavoastră măreţele împliniri ale societăţii în care ..."să trăiţi bineee!", să porniţi sistemul de submersare al navei TIRANIA!.

Să nu vă faceţi griji. Lumea şi România nu se termină cu voi. Avem oameni mult mai buni, mai cinstiţi, competenţi, patrioţi cu adevărat, care să guverneze cum trebuie această ţară, pentru creşterea prosperităţii populaţiei ei şi nu a unui grup de şarlatani.

Închei, în retorică istorică,
la care în situaţii grele pentru ţară, facem apel:

"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Gl. Lt. (rez.) Emil Gheorghe CIOBANU
Preluat de pe SCMD MANGALIA 
____________________________
Da!
TeoPal este deja o voce!
Dl Emil Gheorghe CIOBANU ... vine puternic!
Inca mai sunt si altii ... Se misca ... Generalii!
Incep sa ma simt, un pic ... mai bine!
Admin, V.Burcu

6 comentarii:

  1. Intotdeauna m-am intrebat: la subiecte majore, de ce nu sunt comentarii pe masura? De ce ne irosim aiurea, deseori in nimicuri, certuri marunte? De ce nu vrem sa facem cunoscut lumii ce ne doare cu adevarat? Dar ...
    Acum sa explic un pic si de ce insist cu aceste intrebari, de ce vreau sa provoc "si aici", mai ales AICI, o dezbatere de idei!

    Google, ca orice "motor" (search engine), este astfel conceput, incat sa promoveze cu rapiditate, "vizibil" acele SUBIECTE care se bucura de ATENTIA vizitatarilor, comentatorilor! Retineti: cu cat VIZITATI si COMENTATI mai mult un SUBIECT, cu atat acel SUBIECT va fi mai repede "indexat" de motoarele internetului! Iar aceste "subiecte", chiar merita!

    Nu vreau sa va laud prea tare, stiti ce se spunea pe vremuri despre copii ... "parintii sa-i sarute mai mult in somn" ... dar ... am DOVADA concreta, data de statisticile lui "goagal", cu privire si la SUBIECTE care au fost ACCESATE de peste 3000 de ori! Poate si de aici ... invidia unora!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara comentarii: Măsurile de austeritate impuse de guvern ajung să taie şi din pensiile de urmaş de care beneficează soţiile militarilor decedaţi.

    În baza legii care stabileşte recalcularea pensiilor militare şi pensiile de urmaş vor fi diminuate. Soţiile militarilor decedaţi vor fi chemate la centrele militare pentru a depune documentele necesare recalculării. Cei mai mulţi primesc pensii de urmaş care sunt în prezent sub 1.000 de lei.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Guvernul-pensiile-sotiile-militarilor-decedati_0_329967110.html

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa ne taie si pe noi ,doar daca ...nu o sa-i taiem noi pe ei.Ziceti sa nu provocam si sa nu ridicam piatra ,dar ce sa facem?Din lipsa de bani familiile se destrama ,sanatatea subrezita nu avem cu ce s-o reparam,pana cand ?Pana vom capota si noi ,sa fim rezonabili cu acesti BANDITI -NEMERNICI?[mi-as da numele dar mi-e frica de ironia unor "guristi"]

    RăspundețiȘtergere
  4. Slaba miscare astazi, slaba de tot...

    RăspundețiȘtergere
  5. Drept sa va spun ma intrebam oare fosti mei comandanti generalii E.CIOBANU si IULIAN PARVULESCU cand vor lua atitudine impotiva acestui tiran betiv care isi bate joc de armata romana ,stiindui ca pe niste oameni corecti si de omenie care nu suporta demegogia si nedreptatea dar am vazut ca nu m-am inselat si sunt alaturi de ei ca intotdeauna.VA MULTUMESC DOMNILOR GENERTALI.

    RăspundețiȘtergere
  6. -Si ,,statutul cadavrului militar "va fi explodat(n+tz adaugiri , exceptii pentru SPP, PPL, DRD ,CCM ,FRC,...). Ce mama dracului de statut va fi,si A CUI?
    -PORTOCALIU IMPARAT a reusit, prin MUCI CEL MIC, dar mai ales cu MISS UDARAU si MISS FRAUDA ANASTASE ,a ne duce pe virful TEPEI.Salariile scad(bugetari ...+automat cele din PRIVAT,ca nu toti sunt unde-a fost EBA), pensiile scad,numai militarii ramoliti vor primi din fondul de ASISTENTA SOCIALA (fiecare in parte si toti la un loc) mai multi bani.
    Poti crede ,ca OM NORMAL(la cap),toata timpnia asta!

    SA-I EUTANASIEM PRIN VOT ! Dar,pina atunci,s le stea in git!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri