Google Translate

marți, 14 septembrie 2010

Framantari, intrebari, propuneri ! Membrii ai SCMD din teritoriu, iau atitudine! UPDATE:... si raspunsuri!


Mesaj pentru CD al SCMD:
Zilele acestea, am vazut tot mai multe mesaje scrise pe Bloguri, Grupuri de discutii, care pun problema, pe buna dreptate, mai ales in aceste vremuri framantate, pline de dezinformari, manipulari, informatii deseori diametral opuse in continut, unei COMUNICARI operative. Vremea comunicatelor sporadice a trecut, este depasita de valtoarea evenimentelor! Avem nevoie de DIALOG, in timp real!
Admin, V.Burcu

UPDATE 2 ora 23:15
14.09.2010


Replica la noua diversiune orchestrata de catre
ministrul Apararii Nationale
Motto:

“Biroul Asociatiei Internationale a Juristilor Democrati (AIJD) considera ca orice recalculare a unor pensii acordate legal si aflate in plata, inseamna o incalcare de catre stat a propriei legislatii, ceea ce ar avea repercursiuni grave asupra stabilitatii juridice si asupra caracterului de stat de drept. Modificarea retroactiva a unor drepturi civile deja castigate (in cazul de fata pensiile) nu este posibila decat prin incalcarea principiilor fundamentale de drept. Biroul AIJD solicita Parlamentului Romaniei sa nu valideze masurile de diminuare a pensiilor si salariilor, intrucat aceste masuri contravin dreptului international si jurisprudentei CEDO” (Extras din rezolutia adoptata la 04.06.2010 de AIJD de la Bruxelles, cu privire la masurile anticriza ale Guvernului Romaniei si trimisa la FMI, CEDO si Guvernul Romaniei).
Stimate doamne si stimati domni rezervisti,

Desi pensiile militarilor si politistilor au o medie de 1400 lei, comparativ cu ale pilotilor civili (9134 lei) si magistratilor (8276 lei), campania impotriva tuturor pensionarilor din Romania s-a declansat anul trecut, in mod murdar, scotandu-l in relief pe dl. Geica, aviator civil, si folosindu-l pentru agresarea tuturor pensionarilor militari pentru simplul motiv ca “marea muta” nu riposteaza.

Afland ca existam si ca ripostam, d-nii Oprea, Blaga si slugile lor cu galoane obtinute in rezerva, au declansat razboiul psihologic in randul rezervistilor, cu minciuna ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea. Pe ce temei? Deoarece nici in legile anticonstitutionale, nici in alte acte normative emanate de catre guvernanti nu exista un astfel de plafon.

Nu numai ca toate categoriile socioprofesionale au fost aruncate una impotriva alteia si absolut toate impotriva politistilor si militarilor, dar s-a incercat si se incearca si fragmentarea rezervistilor, aruncandu-i pe subofiteri impotriva ofiterilor si pe acestia din urma impotriva generalilor. Repetam : toate pensiile militare vor scadea ilegal, nu se va face nici un fel de calcul, totul este o diversiune la disperare, generata de nevoia guvernantilor de a masca incalcarea principiului neretroactivitatii legii.

Pentru aceasta au gasit solutia: legea nu se aplica retroactiv, dar daca noi cerem cu insistenta sa ni se stearga pentru trecut statutul de militar si sa ni se reduca pensiile, ei ne fac pe plac!... De asta s-a inventat formularul pe care ne cer sa-l semnam spre a fi de acord cu recalcularea. Si noi, si invalizii, si veteranii, si urmasii pensionarilor militari (pe care dl. Oprea i-a exclus, mentionand expres ca nu se va atinge de pensiile lor), uitand de formularul pe care l-a tiparit si adaugat in coada recentului Ordin M101/23.08.2010.

Catre toti rezervistii din Romania, care analizeaza cu propria minte, lansam urmatoarele intrebari:

Cand de un an de zile tradatorii si jefuitorii tarii spun ca nu sunt bani de pensii, cand pensiile militarilor au fost declarate nesimtite si pomeni, la un cuantum de 1400 lei, cine isi poate imagina ca ele vor deveni “simtite”, crescand una cu 100 lei, altele cu 1000 lei, deci ajungand la o medie de 19,5 milioane?

2. Cine isi poate imagina ca pensiile militarilor nu vor scadea, ba chiar vor creste, pe ici pe colo, cand pensiile parlamentarilor au scazut de la 5400 lei (senator cu 4 mandate) la 2200 lei, pensiile functionarilor publici din Parlament au scazut la 40%, iar pensiile personalului navigant civil, de la 85.000 lei la 800 lei, sau de la 10.000 lei la 1900 lei (cazul Iovan)?

Incet, incet, conducerea celor doua ministere (apreciem totusi inteligenta celor de la Interne, care merg pe persuasiune, nu pe dat cu parul in cap) au renuntat la perdelele de fum: nu mai alergam ca prostii sa le cerem lor datele pe care ei le au despre noi, sa le dam tot lor, nu mai facem investigatii la locurile de munca din ultimii 150 de ani, pentru ca oricum exista toate datele in memoriul pe care l-am sustinut punct cu punct atunci, cu ani in urma, sustinandu-ne fiecare luna si fiecare functie avuta ca detasati in economia nationala sau aiurea. Ne cer doar ultimativ sa mergem sa semnam cererea prin care sa ne exprimam dorinta de a ni se rezilia trecutul militar si pensiile militare de stat. Pe ce baza legala? Deoarece Legea 119/2010 nu prevede ca noi sa cerem asa ceva.

Dupa dreptul la munca, la proprietate, la sanatate, la batranete linistita, la pensie militara de stat, ne-a fost anulat si dreptul la petitie? In ce baza legala ameninta dl. Oprea ca cei care nu vor semna cererile bagate pe gat de domnia sa, vor avea o pensie calculate dupa alt principiu? Exista doua Legi 119/2010? Una pentru cei care ii fac pe plac si alta pentru ceilalti? Si aceasta in conditiile in care practic recunoaste ca nu e nevoie de noi pentru ca au toate datele despre noi? Iar cand termenul stabilit de Normele ilegale care exced Legea 119 este 31.12.2010, de ce ne baga sula in coaste sa mergem acum? Si de ce s-o facem daca legile noastre ocupationale 164/2001 si 179/2004 inca nu au fost abrogate? In ce tara functioneaza in paralel doua legi care se bat cap in cap pe aceeasi tema?

Nu cumva graba d-lui Oprea este dictata de faptul ca Legea sistemului unitar de pensii pe care au primit ordin s-o voteze in Camera, pana in 15 septembrie, va abroga toate legile referitoare la militari, inclusiv Legea 119/2010, si abrogarea il va gasi cu misiunea neindeplinita, adica nu va avea majoritatea cererilor scontate, de la fraierii care isi cer singuri executia? La toate acestea mai adaugam faptul ca si noi, SCMD, si celelalte categorii cu legi “speciale” avem n procese declansate pe tema pensiilor, in tara si in curand si in afara. Probabil ca dl. Oprea mizeaza pe faptul ca “lichidarea” noastra va veni abia in ianuarie, data la care nu va mai fi in Guvern ci in Honolulu.

Ii promitem domnului Oprea ca la nevoie il vom gasi si acolo, prin Interpol, si-i vom cere socoteala pentru inselaciune si pentru promisiunea neonorata de a-si da demisia daca “o singura pensie militara va scadea”. Astazi admite ca s-ar putea ca unele pensii sa scada cu 100 lei, dar nu mai zice nimic de demisie. Ii uram “succesuri”, dar o tinem pe a noastra: nu semnam nimic, decat actiuni in justitie!
Honor et Patria! Vae victis!
Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Publicat de Sindicatul Militarilor

UPDATE 1 ora: 13:40
Stimate dle Deputat Ciuhodaru,

Voi incepe aceste randuri prin a va multumi. Va multumesc pentru pozitia ferma adoptata in legatura cu pensiile militarilor, pentru atitudinea demna si hotarata pe care ati manifestat-o fata de masurile represive – pentru ca astfel pot fi catalogate elucrubratiile absconse ale unei guvernari diletantiste – la care categoria profesionala din care am facut parte (si de care voi apartine, cu mandrie, pentru intreaga existenta) se doreste a fi supusa.

Multumirile personale sunt insotite de multumirile zecilor de mii de cadre militare ce impartasesc, speriate, sentimentele de furie, frustrare si neliniste, cauzate de incertitudinea unui viitor decent.

Faptul ca dvs, ca reprezentant al cetatenilor in general (al alegatorilor din colegiul dvs in special) ati inteles sa va exprimati public oprobriul fata de o masura denigratoare, indreptata impotriva unei categorii ce nu a avut niciodata privilegii, ce nu a beneficiat nicicand de drepturile omologilor europeni sau NATO si care a trait si traieste pentru “patrie”, ne da speranta si ne face sa credem ca se poate.

Intelegem astfel ca drepturile noastre legitime pot fi aparate, ca pensia militara, ca obiect al proprietatii private, nu poate forma obiectul niciunei exproprieri abuzive si ca principii ca “neretroactivitatea legii” pot fi aplicate intr-un stat “european” doar prin apartenenta la o comunitate, nicidecum prin valori si principii.

Intelegem ca dreptul la munca – ingradit de o guvernare represiva – poate fi aparat si garantat, ca instituirea unor masuri abuzive, cu o arbitrara aplicare a legii, poate fi combatuta.

Dar mai presus de toate, intelegem ca nu suntem singuri. Opinia dvs vine sa demonstreze acest lucru si sa intareasca increderea noastra in reusita.

Va multumim pentru ca sunteti vocea noastra acolo unde nu se doreste a fi ascultati, acolo unde suntem discreditati si acolo unde oameni populisti, cu interese vadit anticonstituţionale – dar cu puterea de partea lor – incearca sa anuleze drepturi castigate prin ani de munca si garantate prin legea fundamentala.

Nutrim speranta ca punctul dvs de vedere si demersul de sustinere a neincluderii noastre in noua lege unitara a pensiilor vor gasi adepti intre colegii dvs si ca impreuna vom reusi.

Va multumim!
Cu deosebita consideratie,
Lt.col. (r) ANISOARA WINZER
Vicepresedinte SCMD

NOTA pentru CD al SCMD:
Ne aliniem si subscriem cu totii!
Dar ... avem si noi, membrii SCMD, of-urile noastre!
Asa cum am postat mai sus, mesajul catre CD SCMD,
Si noi vrem ... raspunsuri! Suntem la fel de  ... VIP!
Admin, V.Burcu


duminică, 12 septembrie 2010
APOCALIPSA - dupa OPREA !? 
Sloganul anului: pensiie sub 3000 ron nu scad !?


In toate Unitatile Militare s-au constituit comisii din cadre militare care nu mai participa la procesul de instructie si fac o baza de date cu soldele cadrelor active si in rezerva pana la 20 septembrie si o trimit la minister.  Deci intrebarea fireasca care se pune mai conteaza daca semnam sau nu cererile de recalculare la CMZ daca se pregateste baza de date pentru toti?


Am aflat de la cei care se ocupa cu procesarea datelor ca pe statele de plata de la depozitele de arhiva nu se vede clar cifrele din cauza timpului scurs si a tehnicii cu care au fost facute .


Apare din nou intrebarea cat de corecte si legale sunt acele adeverinte-sau se trec date din celebrul bloc B.


Legea unitara a pensiilor … trebuie sa iasa … si de cade, si de ramane guvernul Boc.


Este un angajament cu FMI.


Legea unitara nu va modifica cu nimic Legea 119/2010 ci, in actualul proiect va fi integrat, intr-un fel sau altul, textul Legii 119.


Unele prevederi din proiectul Legii unitare sunt mai favorabile pentru militari decat prevederile legii 164/2010 si Legii 19/2000… ca de exemplu in cazul recalcularii pensiei pentru perioada lucrata dupa pensionare?


- Legea 119/2010 si HG. 737/2010 sunt neconstitutionale, fapt prezentat si de judecatorii Curtii Constitutionale care au votat impotriva Legii 119/2010.


- Singura cale de atacare a acestor masuri de “recalculare a pensiilor” este actionarea in justitie de catre organizatiile legale ale cadrelor militare in rezerva si retragere.


- Chiar daca vor fi schimbari pe scena politica, cei care vor veni la putere, nu vor face nimic pentru a schimba aceasta lege. Cauza fiind lipsa de sprijin popular a pensionarilor militari.

- In ceece priveste depunerea anexei 1a sa 1b la Centrele Militare este optiunea fiecaruia. In lege nu se prevede obligativitatea depunerii si nici termene, deci se poate depune inclusiv pe 31 decembrie 2010, sau sa nu se depuna deloc.


- Este cel mai bine ca in justitie, pensionarii militari sa se adreseze in cadru organizat si nu individual. In primul caz sansele de reusita sunt mai mari ( Onorariul avocatilor, cheltuieli judiciare, reprezentativitatea formatiunii care reprezinta pensionarii militari, eventualul ecou in massmedia)!


Cu acest sentiment s-au orientat o parte din pensionarii militari din orasul nostru devenind membrii ai sindicatului. Ce ma nemultumeste este acest silentio al SCMD . Oare sa fie linistea dinaintea furtunii ????
Publicat de hruby,
SCMD, Dej 
______________________

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!

Nu o fi domnul Oprea un mare strateg cu ale lui patru stele puse una peste alta , dar ceva tactica stie . Stie ca atunci cand inamicul este mai inzestrat si mai numeros, lupta directa nu merge si atunci trece la miscari de invaluire combinate si scurte raiduri de efect.

Invaluirile le executa cu fortele neconventionale , neprofesionisti, dar cu atat mai eficace , pentru ca dau un iz de credibilitate si nevinovatie . Prin teritoriu, membri de partid ai UNPR, mai mult sau mai putin galonati si-au intensificat campania de racolare a cadrelor militare in rezerva, pe care le momesc cu promisiuni “de bine “ si se jura ca “din sursa foarte inalta “ au garantia ca “se va face ceva “ si pensile militarilor nu vor scadea , pentru ca domnul Oprea , ne sustine punctele de vedere si daca nu va fi cum vrea dansul, va demisiona din guvern.

Si ce credeti ca se va intampla daca va demisiona din guvern ? Ne va fi mai bine ? Nu! Se va schimba Guvernul ? Nu . Se va schimba ceva ? Nu . Nici macar arcul guvernamental , pentru faptul ca domnul Oprea va demisiona , nu inseamna nimic . Nici mentinerea pensiilor , nici schimbarea Guvernului . Inseamna numai ca ii arata pisica neagra lui Boc , nici macar lui Basescu , pentru ca Basescu are niste dosare puse deoparte vizavi de unii membri ai UNPR, tradatori de profesie, care nu sunt la prima tradare si nici la prima ciolaniada , iar cei care se bat pe oase , au sfasiat si ceva piele de caprioara inainte de a musca mana care i-a hranit . Asa ca , promisiunea domnului Oprea ca va demisiona daca nu va fi cum cere domnia sa , trebuie sa ne entuziasmeze tot atat cat ii pasa cocosului ce gandeste gaina , cand alearga dupa ea .

Spuneam deci ca pe teritoriu , filialele de partid au trecut “en fanfare” la racolarea de membri din randul sindicalistilor militari .

Unii , care simt camasa lor mai aproape de piele decat haina sindicatului, au inceput sa se gudure , dau marunt din coada , si scancesc neincrezator dar usor cooperant , sperand la o functie de partid, un post pe la o firma de paza de-a stapanului , si – daca promisiunea se adevereste - se vad fluturand victorios steguletul “vizionarului “ si sufland vartos la vuvuzeaua sefului de partid .

Altii, asteapta neincrezatori , tematori , dar totusi cu speranta ca macar jumatate din promisiuni sa se indeplineasca si sa ramanem intr-un status qvo salvator. Spera si se abtin sa spuna ceva de teama sa nu-si cobeasca singuri , uitandu-se piezis catre cei din grupa a treia care satui de promisiunile si gargara lui Oprea , nu il mai cred nici daca il vad venind calare pe un cal alb si purtand la oblancul seii doua ovale de campanie , pline unul cu lapte si altul cu miere .

Si uite asa , marea masa a rezervistilor , laolalta cu activii care se uita la randul lor nu numai la Oprea dar si la rezervistii care nu au gatul strans in sarma ghimpata si macar pot respira si isi pot privi familiile in ochi, fara sa roseasca, marea masa deci este din nou asa cum le-a placut mereu Piticului, Marinarului si Tradatorului, impartita , divizata , si deci invrajbita si muta.

Si dupa invaluiri, vine si lovitura de efect ca si acum cateva luni de zile in parlament , discursul gaunos, plin de promisiuni, cuvintele poletite in aurul stelelor primite in pozitia calului care bea apa, aburul dens inecacios ca nici nu mai poti deschide gura ca iti intra pe gat si te lasa fara grai . Sa tot fii miltar si sa tot ai un ministru care vorbeste asa frumos , care priveste atat de serios si demn la camera de luat vederi cand minte cu nerusinare si promite militarilor ca le apara demnitatea si onoarea pomenind cameleonic de jertfele armatei si juramantul de viata si moarte rostit de cei pe care ii minte fara sa clipeasca in speranta ca isi va umfla sondajele si va arata comandantului suprem ca e un om de nadejede si reprezinta un partid pe care poate conta .

Nu stiu altii cum sunt dar eu parca am mai vazut odata , candva faza asta , secvential defalcata pe replici si clipiri studiate si culmea culmilor , tot in preajma unui moment crucial cand se vota soarta Militarilor si a tuturor celor ce compun Sistemul National de Aparare. Atunci, ca de obicei , cum se intampla cu politicienii nostri, una a fost vorba si alta fapta . Piticul a castigat cu voturile domnului Oprea . De data asta , va fi invers. Oprea va castiga cu ajutorul voturilor PD . Si acuma , ca si atunci, noi vom fi cei care pierd . Se va vedea asta cand se va vota legea unitara a pensiilor, in forma avansata de de PDL . Dupa asta domnul Oprea poate promite si raiul .

Si totusi din toata demonstratia lui de forta ,  condimentata cu
“ explicatiile “ gangavite, lipsite de profesionalism si esenta ale “doamnei gheneral” (va rog sa ma iertati stimati domni generali nu e vina mea , nu eu am promovat-o pe doamna ), ies afara doua intrebari ca doi ochi ai unui melc codobelc, dupa ploaie :

1. Care va fi pensia unui ofiter care nu are 30-35 de ani vechime si inca 6 -8 ani de conditii speciale ?

2. Daca lucrurile sunt atat de frumoase si toata lumea va castiga , cei care vor pierde, vor fi doar cei cu pensile mari (dar si aceia vor pierde maxim 100 de lei sau 200), de ce domnule Oprea si doamna Lupu adevarate stele … cazatoare ale armatei noastre, DE CE , PENSIILE SI AJUTOARELE SOCIALE ALE VETERANILOR SI URMASILOR NU SE RECALCULEAZA ?

DE CE NU II AJUTATI SA LE CREASCA SI LOR PENSIILE SI
AJUTOARELE DOMNULE GENERAL ?

DACA CRESC TOATE PENSIILE MICI SI MARI, EXCEPTAND CATEVA
CAZURI IZOLATE , ASA CUM ATI ARATAT DUMNEVOASTRA PE POST
DE CE NU INTRA TOATE IN RECALCULARE ?

ASTA E DISCRIMINARE ! .

Nu astept raspuns . Raspunsul va veni pentru mine la votul Legii Unitare a Pensiilor .
VERBA VOLANT SCRIPTA MANENT!
luni, 13 septembrie 2010,
Col.(r) Neacsu Marin, SCMD Craiova, Dolj
________________________
Sa nu uiti, Daria! Si tata te iubeste!
O idee demna de urmat, care ne poate salva viata

----------------------------------------------------------------------------------------
Ambulanţele de urgenţe medicale şi-au dat seama ca de multe ori în accidente rutiere, accidentatii deţin un telefon mobil cu o lista lunga de numere de telefon . Cu toate acestea, apare problema alegerii unei persoane care poate fi contactata in caz de urgenta.
Prin urmare, sfatul celor de la Crucea Rosie  este ca fiecare dintre noi poate sa treaca numarul de telefon mobil al persoanei de contact în caz de urgenţă, sub denumirea:
"AA de urgenţă", (literele AA vor aparea întotdeauna ca un prim contact de pe lista de numere). Este simplu, nu costă nimic şi ar putea ajuta foarte (alergii, contraindicatii, etc). Ganditi-va bine, acest mesaj vine in sprijinul nostru pentru aceasta participa si tu, da-l mai departe astfel incat sa ajunga la cat mai multe persoane. In astfel de cazuri fiecare secunda conteaza la salvarea noastra.
Multumesc lui M.Ilie, pentru sugestie!
______________________
P.S.1: Incepand de AZI, voi prelua din teritoriu cele
mai interesante si pertinente luari de ATITUDINE,
care prin promovarea lor mai larga, isi pot aduce
CONTRIBUTIA la o mai buna si utila CLARIFICARE a
problemelor care ne framanta! Voi fi recunoscator
tuturor celor care imi SEMNALEAZA asemenea materiale!
Cu multumiri autorilor, ce parere aveti ?
Admin, V.Burcu

P.S.2: Azi/maine ... cineva va fi ... va purta ...
Numarul: 100.000! De la infiintare, acest Blog
a depasit demult 100.000 vizualizari, dar ...
extrem de important este ... curajul de a fi ...
"public"! Voi fi recunoscator VIZITATORULUI
care va purta acest numar, daca ne va spune
si cine este, lasand un ... scurt comentariu!
Chiar si ... Anonymous!
Admin

100 de comentarii:

  1. Am onoarea domnule Burcu V!
    Initiativa dumneavoastra este foarte buna pentru ca "centralizeaza" si sper ca si sintetizeaza apoi toate "curentele" de gandire si atitudinile celor interesati de problemele rezervistilor militari.
    Sunt convins ca va fi o oglinda mult mai bogata si mai nuantata decat ceea ce reflecta pagina principala a CD SCMD, plus ca vor fi postari la greu si o audienta mult mai mare, mai dinamica si mai combativa decat cea din "vitrina".
    Succes si Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Neacsule, as fi crezut in ideile tale daca nu as fi stiut ca si tu esti simpatizant al UNPR si probabil ca ai expus exact ceea ce tu ai vrea sa faci dar stai in expectativa sa vezi ce se intimpla cu recalcularea pensiei(observ ca tu chiar crezi in minciunile si manipularea lui Oprica). Daca prin absurd sa zicem ca pensia ta recalculata va creste, pun pariu cu orice membru de sindicat ca te vom regasi in rindul membrilor de partid ai UNPR asteptind frumos la rind promisiunile facute de inca NESEFUL tau OPREA.DE fapt tu scrii ceea ce simti si te caracterizeaza, inca eziti daca sa tradezi sau nu cauza sindicala! in folosul si foloasele mebrilor partidului TRADATOR = UNPR

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine poate să ne precizeze dacă pensia mamei lui băse se reacalculează?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Anonim de la 10.07
    Raspuns de la Radio Ereva...
    Da si pensia ei se v/a recalcula dar in functie de pensia lui baselu...

    RăspundețiȘtergere
  5. MAI GIUREA-GIULIANO-TOP GUN SI ALTE ZECI DE ANONIMATE NU TE-AI SATURAT SA FII PENIBIL ? AI FACUT CRAIOVA DE RAS PRIN RAUTATEA , OBSESIA SI COMENTARIILE DUMITALE "ANAGRAMATE" . STAI IN BANCA LINISTIT, MULTUMESTE-TE SA CITESTI SI EVENTUAL (DACA E POSIBIL ) SA INVETI DE LA ALTII . E SPRE BINELE DUMITALE !

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP-GAN 21
    Apropo, filmul s-a intitulat TOP-GUN , dar ai dreptate , se pronunta top gan. Spre deosebire Coana Chirita care citea asa cum se scrie,dumneata scrii asa cum se pronunta . UN BUN EXEMPLU DE EVOLUTIE A SPECIILOR .

    RăspundețiȘtergere
  7. Majoritatea pensiilor militare nu vor scădea prin recalcularea pensiilor speciale, după ce ministerul de resort a reuşit să impună un mod de calcul favorabil. În loc să scadă cu un procent între 19 şi 69, unele pensii vor fi chiar mai mari.

    Anunţul privind păstrarea pensiilor mari a fost făcut ieri chiar de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, cel care şi-a atenţionat, de altfel, colegii din Guvern încă din primăvară că nu va accepta niciodată diminuarea pensiilor militare „indiferent de consecinţele politice". Avertismentul a fost şi mai clar săptămâna trecută, când Gabriel Oprea i-a amintit prim-ministrului Boc că „acest Guvern stă în voturile UNPR". Ministrul Apărării pare să se fi ţinut de cuvânt faţă de foştii militari şi, în timp ce alţi pensionari beneficiari ai sistemelor speciale pierd sume consistente în urma recalculării, aceştia vor pierde mai puţini bani. Ba chiar deloc sau chiar vor primi în plus
    , potrivit ministrului Apărării. Un plutonier adjutant cu o vechime de 29 de ani, cu şapte ani grupă de muncă şi Ordinul Militar clasa a II-a va beneficia de o pensie majorată cu 25% (de la 1.395 lei la 1.744 lei). De măriri se vor bucura şi maiştrii militari principali, maiorii şi alte categorii, în condiţiile îndeplinirii criteriilor de vechime. În acelaşi timp, un general cu 35 de ani de activitate, şase ani grupă de muncă şi Ordinul Meritul Militar clasa I va primi o pensie de 4.582 lei, adică mai mult cu 0,4% decât în prezent. Aceasta în condiţiile în care pensia medie în România este de sub 1.000 de lei (punctul de pensie este de 732,8 lei este îngheţat din 2009).

    RăspundețiȘtergere
  8. Vad ca s-a mutat aici, ''Anton Enache", de fapt un pseudonim sub care se ascunde o "tanara speranta civila", consiliera la cabinetul lui Oprea... Acuma insa a postat anonima...

    Draga mea, n-ai altceva mai bun de facut? Vezi ca te asteapta cratitele acasa, ai zacusca si gogosari de pregatit, ca vine iarna grea!

    RăspundețiȘtergere
  9. ANONIM
    Incercarea dumitale este laudabila , merita o cauza mai buna . AS VREA SA TE INTREB CATEVA LUCRURI:

    1. Cum vor creste pensiile celor ce au trecut in rezerva cu ordonanta , cu o vechime intre 15-25 de ani, fara 6 ani de grupa de munca si fata Meritul Militar clasa 1 ?
    2. Cum se aplica ceea ce spune domnul Oprea , pe Legea unica a pensiilor aflata acuma in discutie in CD ? UNDE ESTE SCRIS IN LEGEA RESPECTIVA CEEA CE AFIRMA ORAL DOMNUL OPREA ? Altfel fara o mentiune LEGALA citeste titlul articolului meu + totul este propaganda .
    3. Daca domnul Oprea este atat de devotat armatei , de ce nu a oprit legea in forma actuala in celelate comisii in care membrii de partid UNPR au avut votul decisiv ?
    Si o concluzie: DOMNUL OPREA ESTE NEMULTUMIT DE REZULTATELE REMANIERII, UNDE SPERA INCA UN OS-DOUA (A SE CITI MINISTERE) SI ACUMA INCEARCA SA ISI IMPUNA PRETENTIILE TOT PE UMERII ARMATEI, IESIND ONORABIL, DACA NU ISI PRIMESTE OSCIOARELE .
    Rusine domnule OPREA , SA ITI URMARESTI INTERESELE POLITICE SI PERSONALE , BRAVAND IN APARATOR AL CELOR PE CARE I-AI MAI TRADAT DE CATEVA ORI .

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Fratilor atentie comanda la mine ...
    1. Daca un MM cu 29 ani vechime ( sau Plt.Adj. nu mai tin bine minte) are 1900 lei cum p....mamii ei eu Mr. cu functie de Lt.col. , vechime de 27 ani (gradatia a VIa) si salariu de merit am 1470 lei ?
    2. Ministrul isi pregateste, din nou pe spatele nostru pledoaria de tradare a guvernului ( nu ca mi/ar parea rau, oricum nu ma mai intereseaza)si doreste sa aiba o portita de scapare, in caz ca lucrurile nu ies cum vor ei.
    3. Cat de prosti ne pot crede cand vin si fac astfel de calcule si mai ales cand garanteaza fara nici un act legal ca cele sub 3000 Ron nu vor scadea ?.
    4. Iesirea de ieri arata clar faptul ca incepe sa le fie frica , ca noi incepem sa ne facem auziti...
    5. @ Anonim.... si ceilalti care incercati sa ma faceti sa cred ca v/a fi mai bine, va rog sa nu imi jigniti credulitatea si inteligenta. HAI SICTIR

    6. Un fost pilot militar ar trebui sa ne explice ce implicatii are epuizarea si lipsa resursei de zbor a aviatiei militare asupra capacitatii de aparare a tarii si implicit asupra sigurantei nationale.

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnul col.(r) dr. DOGARU trebuie să iasă urgent pe televiziuni să combată praful în ochi aruncat de ministrul OPREA.Rog luaţi măsuri urgente de explicare prin calcule simple matematice că 99% din pensiile militare scad.

    RăspundețiȘtergere
  12. micutzul[e]cand vorbesti serios si nu ironizezi sau epatezi devii simpatic bine gandite si corect,cele 5 puncte ,formulate mai sus.Cred ca ar trebui sa ne spunem mai multi parerile,bune / rele cum or fi si sa reusim ca din paraiase sa facem un fluviu "sa-i maturam pe tradatori si hoti",daca ar fi dupa mine ,la viitoarea mare manifestare ;toti de-o inima si-un gand sa ne punem cate o banderola[neagra?]pe mana in semn de ce-om vrea noi iar ei sa inteleaga si sa se CUTRMURE.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce nu s-a dat si exemplu de calcul pentru cei care doar la 40 ani au fost nevoiti sa plece din armata prin desfiintarea functiilor si UM-urilor in care activau - cei cu 20 ani vechime .... au venit cu "abureli " ca sa-si poata continua Planul diabolic . Acum n-il arunca pe SOV in fata la toate posturile tv iar in spatele acestor emisiuni si informatii continua Actiunea Pensii nesimtite .
    Stiti ca sunt cooptate in aceasta actiune de scoatere a datelor din State de Plata a multor persoane care sunt "paralele" cu domeniul financiar- contabil. Sa ma scuze domnii si doamnele care au alta pregatire si totusi au primit ORDIN de la superiori ( Oarea asta e legal?! ) sa faca aceasta munca .
    Oare cat de corecte sunt sumele introduse in calcule, oare sunt toate sumele incasate de un militar (pensionar anticipat (multe state de plata care au fost onorate/ platite ulterior nici nu se afla impreuna cu cele care se fac la data soldei.... oare le mai cauta cineva ?! ).
    Nimic ce se "spune" si nu este scris in Ordonanta si Norme nu se aplica , vorbele "mai marelui vostru" o sa zboare ca doar vine TOAMNA, asa ca aceste VORBE sunt doar praf in ochi pentru Dvs. domnilor militari.... ca sa stati cuminti , sa nu va mobilizati in actiuni ferme, reale .... nu doar tacaneala la tastatura , ca asta pot s-o fac si eu ca simplu civil ... si cei care nu sunt in stare de altceva mai bun decat critica si chestia aceea cu capra vecinului.

    cu respect - un simplu civil

    RăspundețiȘtergere
  14. le e frica de VOI - MILITARII , inclusiv alui din varf de pe bolta cereasca cu multe stele !
    Se apropie ziua de 25 ... zi de solda si ziua ARMATEI... si ce ma bucur !!! de asta le este frica... credeti ca ai nu trag cu ochiu pe blogurile voastre ale fostilor militari ?!
    Abia astept sa-i vad ca pe frunze toamna tarziu !!! Si ce-mi place Toamna !
    Un civil - cu respect ... nu uitati ...25

    RăspundețiȘtergere
  15. UNDE SUNTETI ,MOLDOVENII MEI ?Intreba cu glas de tunet ,Stefan cel Mare iar eu un biet urmas al lui intreb :UNDE SUNTETI SUTE DE BRAVI GENERALI,DOCTORI,INVENTATORI,CHIAR ACTIVISTII DE PARTID?De ce taceti si lasati "plevusca"[scuze]in gura "rechinilor?Vorbiti indrumati-ne,ajutati-ne si noi "multimea",sigur va vom urma,mai bine ne jertfim acum decat restul vietii noastre si a urmasilor nostri.Personal JUR sa ma sacrific pentru un viitor mai bun al" urmasilor,urmasilor mei".tigri2

    RăspundețiȘtergere
  16. Deci eu nu mai inteleg nimic...tigri 3

    RăspundețiȘtergere
  17. ma Neacsule, Taunul sau Scorpio sau cum te mai cheama pe toate blogurile, te framinta sa stii ce inseamna 21? De cind tu faci parte din filiala Turnu Severin ? ca asa ti-ai postat articolul foarte inteligent de pe blogul central al sindicatului sau tu nu stii sa citesti? ti-ai schimbat cumva domiciliul si te-ai tras mai aproape de prietenul si colegul tau de partid(a se citi UNPR) care a fost si este ADMIN? Pai tu ai facut si faci de ris Filiala Craiova si nu Dolj , nici nu stii din ce organizatie faci parte? Te-am iritat ca stiu ca miscari faci , si ca tu de fapt ai in suflet partidul tradatorului Oprica, unde ai multi amici si pretini? Tu ai impresia ca esti tare destept ? In afara de a vorbii vrute si nevrute pe bloguri ce ai facut practic la sindicat si pentru membrii de sindicat? Tu ai acuzat pe toata lumea de la Dogaru in jos, iar daca cineva nu este de acord cu ideile tale este dusmanul tau si al poporului, si se vede din continutul comentariilor tale, tu esti avocatul unora si judecatorul altora, tu dai note, tu dai calificative, tu ii certi pe unii, ii feliciti pe altii, intr-un cuvint esti DESTEPTUL DESTEPTILOR!Cine te crezi mai SCORPIO alias TAUNUL, alias NEACSU ? din filiala Drobeta Turnu Severin. Ma bucur si ... stau linistit ca te-am nimerit cel putin la apartenenta politica , dovada fiind iritarea care te-a cuprins la faptul ca iti stiu intentiile. Ai primit cumva intre timp sarcina sa ... stai din nou prin preajma conducerii filialei Craiova ? sa vezi ce se mai transmite de pe la centru? trebuie sa faci raportari la UNPR? despre miscarile sindicatului , Neacsule?

    RăspundețiȘtergere
  18. pentru "micutzul"-eu ti-am vorbit ,frumos,"ti-am intins o mana" de impacare si vad ca arunci cu "noroi"?Sarcasmul,infatuarea,mandria de oltean sau ...te fac sa fii inabordabil?Vreti ,numai voi sa fiti cei mai tari din parcare?Bine ,eu nu mai spun ,n-o sa mai citesc si nu aveti decat sa va "inmultiti intre voi pana "s-o spurca rasa"A FI OM E MARE LUCRUtigri2[DACA MA MAI IRONIZEZI O DATA O SA IASA URAT.]tigri2

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnilor din conducerea Armatei,
    Propun sincer ca armata sa nu mai dea onorul militar decat presedintelui in functie al Romaniei ( bineinteles si celor straini ).Este jenant sa vezi cum ofiteri cu ani grei de armata dau onorul in fruntea trupei, unor politicieni care astazi sunt, maine nu. Armata are un singur comandant si doar el are dreptul sa primeasca onoruri militare chiar daca acum este Basescu...Nu se poate ca armata sa dea onoruri demne de cauze mai bune unor tipe Miss, chiar daca politic acum, ocupa o anumita functie parlamentara . Cand v/a ajunge presedintele Romaniei atunci da.
    Maine poimaine o sa ajungeti sa dati onorul unui gunoier sef sau vreunui politician care ulterior se v/a dovedi corupt sau tradator. Sau vreunui presedinte de comisie care nu are decat liceul.
    Deci domnilor generali activi , am deosebita onoare de a va propune sa nu mai umiliti ostasii romani in fata oricui. Demna de onoruri militare este doar functia de presedinte.
    Am onoarea sa va salut.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ tigri2...
    Eu am vorbit frumos si daca tu nu stii de gluma ,asta nu este treaba mea...Am avut ciocniri in multe locuri cu multi colegi, in sensul unor discutii in contradictoriu...Toate s/au terminat elegant la o bere pe net...Nu cred ca e cazul sa intreci limita...Aici mai glumim, mai radem, nu suntem doar incruntati. Ce naiba si in transee se mai spun bancuri, se rade, se moare...Si te rog fara amenintari ca te spun la Elena...

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonimule , nu te supara dar ar fi OK sa iti stabilesti si tu un ID mai ca lumea! Teoretic, in unele privinte ai dreptate dar daca nu ai activat in interiorul sistemului national de aparare este mai dificil sa ne intelegi nemultumirile fata de minciunile si bataia de joc la care suntem supusi de o vreme incoace. Noi o sa ne radicalizam intrucit se incearca alte si alte manipulari in interiorul pensionarilor militari, dar voi civilii de ce stati pasivi? voi nu aveti sindicate? voi nu sunteti loviti crunt de criza si de masurile aberante? voi nu aveti copii, rude, prieteni care sufera de pe urma dezastrului in care s-a ajuns in aceste momente? Mobilizati-va ! si noi vom fi alaturi de voi si o sa vedeti in zilelele ce vor urma ca asa va fi. Ai vazut ce a vrut sa spuna Oprica: el vrea sa ne mareasca pensiile si noi il refuzam? ca nu ne ducem buluc la CMZ-uri sa depunem cereri de recalculare si sa ne taiem singuri craca de sub picioare! Cred ca au intrat in panica deoarece la CMZ-uri nu se mai inghesuie militarii rezervisti sa depuna cereri si asta ii face sa se intrebe de ce si ce le pregatim? care este urmatoarea noastra miscare.dar toate la timpul lor. Impreuna vom reusi!

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Top_Gan_21
    CArtonas rosu!
    Cui ii foloseste atitudinea ta? Blogul SCMD NU e pentru rafuieli personale!
    Cei care inteleg si invata din propriile greseli si, mai ales, din ale altora, sunt mai valorosi decat cei care nu gresesc niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Top_Gan_21... 15:00 ... dincolo de fixul stiut, arhicunoscut ..., ok, damblaua dumitale ...
    dar cu calul ce-ai avut?

    RăspundețiȘtergere
  24. @all, Vizitatorului cu Numarul ... rosu ... 100.000, am gasit SOLUTIA: ii ofer un ... PREMIU ... surpriza! Nu ratati ocazia! Premierea ... va fi publica!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  25. @Tortue ... Multumesc! Te invit oficial si public, alaturi de mine, de acest Blog ... sa punem la cale ... o noua institutie: PIB! (POLICE INSPECTOR BLOG)! Daca accepti, esti numita de acum, Inspector General! Poti face si ... angajari!
    Ai grija, sa nu te corupa!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  26. Apropo de premiere ... premiu ... Retineti ca la Premiu ... poate CANDIDA oricine ... persoana fizica, ori juridica ... adica ... in nume propriu, sau ... colectiv!

    Mai explicit: Premiul gandit de mine este UTIL atat INDIVIDUAL, cat si ... COLECTIV! Deci ... ar prinde bine chiar unei Filiale SCMD, sau ... de ce nu, ... chiar SCMD BUCURESTI (ar fi chiar culmea, sa castige CD, ei care ne citesc atat de ... rar!) Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  27. Stimati camarazi,
    In aceste momente grele din pdv psihic este bine(sic!)ca aveti timp de rafuieli personale.Va supun atentiei o tema de meditatie referitoare la cat de documentat s-a prezentat onor ministrul apararii, in fata veteranilor si reprezentantilor ANCMRR, care il urmareau in direct, in fata ziaristilor, a opiniei publice, si a noastra, a "FRAIERILOR"-pensionarii militari; in discursul sau din "Declaratia de presa pe tema recalcularii pensiilor militare" din 13.09.2010 orele 14.00, la minutul 3 si 42" face referire la actuala si viitoarea pensie a unui maior cu o vechime, retineti, DE 31 ANI si 7 ani grupe de munca, rezultand ca aceasta va creste de la 20.440.000 lei la 23.140.000 lei vechi. Mare bucurie pe capul unui maior! DOMNULE MINISTRU, VA SPUN CA CEL CARE V-A PUS ACELE HARTII IN FATA, SI PROBABIL ESTE UNUL DIN SPECIALISTII CARE NE VOR RECALCULA PENSIILE, ESTE UN INCOMPETENT! Nu exista maior pensionar cu 31 ani vechime efectiva- varsta de la care se face carte de munca sau de la care poti fi elev al unei scoli militare (DE CAND SE IAU IN CALCUL ANII DE VECHIME PT PENSIE, CONF CODULUI MUNCII) este de 18 ani - 18 ani plus 31 ani, cat avea vechime maiorul dvs. luat de model, fac 49 ani. Limita de vrsta in grad pentru un maior este de 47 ani, d-le ministru, deci maiorul dvs.,dupa legile in vigoare, nu avea cum sa aiba o vechime efectiva in munca de 31 ani, probabil asa cum nu va putea sa aiba o pensie de 23.140.000 lei- numai daca intre timp nu ati schimbat si L.80/1994-STATUTUL CADRELOR MILITARE. Dar ce sa mai vorbim, acesta este nivelul de competenta si probabil ca ati considerat ca merge, ca ne veti pacali; cautati fraierii in alta parte! Cu deosebita consideratie pentru camarazii care au avut timpul si rabdarea pt a citi cele ce am scris, ALUTUS.

    RăspundețiȘtergere
  28. A aparut si "comunicatul-reactie" a CD SCMD pe pagina principala...
    Nimic nou... vorbe... vorbe...
    NO COMMENT!

    RăspundețiȘtergere
  29. Eurodeputatul PDL Cristian Preda se arată nemulţumit că în timp ce salariile medicilor şi profesorilor scad, pensiile militarilor vor creşte, aşa cum a anunţat ministrul Apărării, Gabriel Oprea, potrivit Newsin.

    După ce Preda l-a ironizează pe blog pe Victor Ponta care a spus luni că preşedintele Băsescu trebuie închis în aceeaşi celulă cu S.O.Vîntu, arâtând că social-democratul dă dovadă de "ferme convingeri democratice" şi de o "viziune generoasă", eurodeputatul nu îl scuteşte de critici nici pe ministrul Gabriel Oprea.

    "Singurul care dă semne că ar putea ameninţa excelenţa politică a dlui Victor Ponta e un fost aliat al său, acum duşman de moarte: e vorba despre ministrul Apărării. Într-adevăr, ce poate fi mai binevenit acum, când sute de mii de profesori şi medici îşi văd salariile diminuate cu 25%, decât anunţul făcut ieri de Gabriel Oprea că pensiile militarilor vor creşte? Nu e un motiv de satisfacţie pentru orice profesor să afle că un maistru militar e plătit regeşte nu doar când e în activitate, ci şi la pensie? Nu e încântat un chirurg să afle că un general în retragere va fi în continuare mai important socialmente şi mai bine plătit decât un şef de clinică?", se întreabă Preda.

    Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat luni că după recalculare majoritatea pensiilor militare nu vor scădea, unele dintre ele chiar vor creşte, ca urmare a modificării bazei de calcul a pensiilor prin introducerea unor venituri şi sporuri care până în prezent nu erau luate în calcul.

    "Sunt în măsură să informez pe militari şi pe cei care au ieşit la pensie din armată că, prin recalculare, cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea. Dimpotrivă, unele dintre ele vor creşte", a spus luni ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă.

    În acest sens, ministrul a dat şi câteva exemple. Un plutonier adjutant, cu o vechime de 29 de ani în muncă, cu şapte ani grupă de muncă şi cu Ordinul Meritul Militar Clasa a II-a are în prezent o pensie de 13.950.000 de lei vechi, iar prin recalculare va avea o pensie de 17.440.000 de lei vechi, ceea ce înseamnă o creştere de 25%, potrivit ministrului Apărării. De asemenea, un maior care are 31 de ani vechime, şapte ani grupe de muncă şi Ordinul Meritul Militar Clasa I are o pensie în plată de 20.440.000 de lei vechi, ia rdupă recalculare va avea 23.140.000 de lei vechi, adică o creştere de 13,2%.

    RăspundețiȘtergere
  30. Eurodeputatul PDL Cristian Preda sa ne pupe'n dos pe toti + pe ceilalti !

    RăspundețiȘtergere
  31. PS: am avut un limbaj decent si conform cu DEX-ul! Nu cenzurati degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Admin:
    Daca e un mod finut de a-mi spune ca imi depasesc conditia de vizitator, va multumesc pentru delicatete, aveti dreptate.
    Daca e serioasa propunerea, iarasi va multumesc, insa nu as avea cum sa o accept, pe de o parte pentru ca ceea ce faceti dvs. faceti bine si e suficient, in opinia mea, pe de alta nu pot sa urmaresc tot timpul blogul...

    RăspundețiȘtergere
  33. Constant ca inca va mai este frica si va ascundeti in spatele unor pseudonime. Daca v-ati folosi numele adevarate am stii cu totii cu cine avem de-a face, si am putea sa emitem pareri despre activitatea respectivului. Asa suntem ca niste tate pe marginea santului.
    Cred ca sindicatul acesta are alta menire.
    Cpt. Cdor (r) Stan Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  34. @Tortue... Propunerea este serioasa! PIB ar fi ceva ... nu numai util, dar si ... simpatic! Oamenii mai au nevoie si de un zambet! Macar un zambet, cu toate ca "rasul" este cel mai redutabil ... DOCTOR! Regret ca nu ai ... posibilitatea sa fii Sefa PIB!
    Oricum, propunerea ramane si se adreseaza tuturor!
    Admin, V.Burcu
    P.S.: Multumesc tuturor pentru comentarii! Majoritatea sunt excelente, documentate, bine venite! Sunt fff putini cei care ar face obiectul ... PIB! Admin

    RăspundețiȘtergere
  35. Stimati camarazi, vedeti ca in acest moment la Camera deputatilor se discuta forma finala a legii unitare a pensiilor care va merge in dezbatere miine in Plenul Parlamentului. De asemenea vedeti ca Cezar Preda l-a atacat dur pe OPREA pe motiv ca acestea a spus pe post in conferinta de presa ca ne va creste pensiile. Nu puneti botul la diversiunea acestora facuta in comun, desi par ca se ataca. Noi trebuie sa-i combatem pe toti portocalii si pe acolitii lor politici, intrucit fac mereu scenarii care afecteaza populatia si implicit si pe noi pensionarii militari. Aviatorii militari vegheaza din aer si vor mitralia tot ce misca impotriva militarilor. Nu va mai ciondaniti pe nici un blog iar cei care exagereaza trebuie ignorati. Iesiti la lupta sindicala impreuna cu marile sindicate care vor incepe protestele in strada incepind cu 20 septembrie. Mare atentie la unii care sunt printre noi, intrucit suntem monitorizati de serviciile secrete din cele trei ministere : SRI, MAI si MApN si care dupa toate informatiile si semnalele transmise au anumite scenarii pentru a ne dezbina si invrajbi. Nu va mai duceti sa depuneti cereri de recalculare a pensiilor, cel putin pina iese legea unitara si pina la motiunea de cenzura, la care va trebui sa participam in numar cit mai mare la Bucuresti, la parlament si nu trimiteti nici o adeverinta de venituri intrucit va semnati singuri sentinta. Asteptati dispozitii de la conducerea SCMD care lucreaza in liniste si conspirat, altfel dusmanul asculta! Tradatorii au intrat in panica si in curind in degringolada, si vor face greseli fatale care ii va elimina de la conducerea tarii! Nu va lasati manipulati si duceti munca de lamurire a celor neinformati! Fiti mai uniti ca niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  36. @ DigiPorto,
    CEL MAI PENIBIL COMENTARIU CARE A APARUT PE BLOGUL ASTA !!!DE UNDE AI APARUT FRATE??? SI PE CINE REPEREZINTI???

    RăspundețiȘtergere
  37. Mă bucur că domnul col.(r) dr.DOGARU apare pe REALITATEA TV ca să dezmintă minciunile specialiştilor MAPN.

    RăspundețiȘtergere
  38. Anonim,
    Cu regret te anunt ca daca te uiti mai atent vei observa ca e acelasi inginer militar, din Craiova care a mai semnat cu Giulano57, Top-Gan21,si alte cateva zeci de "ANONIM " .Ma si mir ca nu ai sesizat stilul inconfundabil cu care s-a mai facut de ras pe blog la fiecare aparitie . Are insa o calitate de exceptie , e perseverent .

    RăspundețiȘtergere
  39. Premiul ... s-a intamplat ca la LOTO ...! Numarul de aur: 100.000 ... a fost REALIZAT la ora 21:29 ... de cineva ... care ... habar nu a avut ca se declansase un CONCURS! Pacat ca sunt si cei care ... nu citesc cu ATENTIE tot ce se scrie pe aici! Nici nu stie, ce a pierdut! Concluzia: nu a fost revendicat de nimeni! Deci ... nu se poate adjudeca! Poate ... data viitoare! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  40. Se aude ca la comisia parlamentara care discuta proiectul legii unitare a pensiilor ar fi fost adoptat un amendament prin care pensiile militare ramin a fi reglementate de lege ocupationala...
    Stie cineva ceva mai precis ?

    RăspundețiȘtergere
  41. DA, se discuta acum cateva minute la Realitatea TV! Admin

    RăspundețiȘtergere
  42. stiti cumva daca dogaru a spus ca ne iau ungurii Transilvania?

    RăspundețiȘtergere
  43. Sa ne ia,... cine, ce? Asta ... n-am auzit! Ce-i cu aberatiile astea? Cui servesc?

    RăspundețiȘtergere
  44. In seara asta d-l Dogaru a fost cu adevarat seful sindicatului.Asa mai merge,mai agresiv,mai la obiect,mai vorbesti si peste rand etc.

    RăspundețiȘtergere
  45. Ptr, dl. giulano, alias,TAUN,alias ,,TOP GUN"sau ,,GAN"ce mai conteaza.
    Am sa incerc si sper sa si reusesc sa fiu f. scurt.
    Bai, colegule.Sa stii si tu ca: Retine- OBSESIA SE TRATEAZA.
    De ce fac acesta afirmatie? Am sa incerc sa explic.
    Pe orice blog, daca intru dau de tine sub pseudonimele amintite mai sus.Nu ar fi nici o problema daca in tampeniile pe care le postezi nu ai face referire la colegul nostru NEACSU. Ba, tu alta treaba nu mai ai? Eu am inteles ca ar trebuii sa punem umarul ptr, apararea drepturilor castigate in mod corect de toti membrii acestui sindicat.
    Ori tu, cu fuctia pe care o ai si nu uiti sa ne-o amintesti la orice adunare, nu crezi ca ar trebuii sa ai alta atitudine? Ma refer, la acele actvitati, altele decat cele de blamare a colegilor , ce zici?
    ,,Prietene", uite ce rugaminte am,si te rog sa meditezi asupra acestei rugaminti: Daca ai functia pe care o ai,sa nu uit si ca fondator al acestui sindicat. Nu crezi ca ar trebuii, sa faci ceva care ne uneste si nu ceva care ne dezbina(asta ca sa parafrazez presedintele nostru de filiala).
    Deci eu te rog, colegial sa fi mai rezervat cu aprecierile la adresa colegului nostru. Stiu ca daca vei citi, ce am scris nu o sa-ti convina dar, daca iti trce cumva prin caputul de inginer(asta daca fac referire la meseria ta de baza)care este destul de nobila,sa te legi si de persoana mea,fara sa ai argumente palpabile vei avea o mare PROBLEMA.Deci din punctul meu de vedere, traim inca intr-o tara libera, poti sa scrii ce vrei dar, si spun inca odata dar ce postezi sa fie si adevarat ca daca nu, o sa fi foarte surprins de ce o sa afle si altii despre tine dar argumentat.Sper ca inginerul din tine nu.......a nu.....,da inginerul din tine sa te sfatuiasca ce trebuie sa faci, in functia pe care o ai la acest sindicat.
    acelasi, fara alte pseudonime,
    adrian59

    RăspundețiȘtergere
  46. @micutzul
    da' ce, eu sunt pe post de bau-bau? Sa vezi tu ce patesti!

    @Anonim de la ora 17.04 (Doamne, ce ma enerveaza chestia asta cu anonimii. Nu gasiti si voi un pseudonim, ceva?)
    Oprea ar fi trebuit sa iasa cu un exemplu de disponibilizat (indiferent de grad) pe Ord. 7/1998, care primeste pensie pe L 164/2001. Si sa explice CUM NU II VA SCADE PENSIA. Categoria disponibilizatilor va fi extrem de afectata. Cu peste 50% din pensia aflata acum in plata.

    @all
    Azi mi-am petrecut o mare parte a zilei la Curtea de apel Bucuresti. Intrucat vacanta judecatoreasca s-a terminat, a reinceput ... nebunia. "Curg" termenele colegilor nostri pe L 329 / 2009si sunt o multime de actiuni - atat individuale, cat si prin diverse organizatii, printre care si SCMD, pe Legea 119/2010. La ce asistam? Amanare, amanare, instanta acorda un nou termen pentru ... Uneori, pentru propria-i vina: ca nu a comunicat la MApN niste documente depuse in aprilie, de exemplu. Sau declinare de competenta, ca se poarta la greu.
    La Iasi, pe speta similara, la aviatori (L 119), dupa ce amanase pronuntarea, ieri instanta a respins cauza ca nefondata. Azi, la completul de dupa masa, aviatorii erau peste 100 in sala de judecata. NOI DE CE NU PUTEM FI NICIODATA MAI MULTI? Nu stiu ce s-a intamplat, dar se va putea vedea pe portalul instantelor de judecata.
    Curtea de Apel Cluj, in speta similara, a altor colegi militari, pe L 119, a amanat pronuntarea ... dupa noi. Care noi avem termen maine. Am inteles ca la ANCMRR s-a dat un nou termen pe 25 oct...
    Nu e liniste in Sindicat, dar eu ... imi fac treaba si atat. Incerc sa aduc la cunostinta tuturor pasii pe care ii consider mai importanti. Maine vom posta pe blog si actiunea pe fond L 119. Oricine va dori o va putea accesa. Cu numar de inregistrare, cum e normal. Nu am fost specialist cu organizarea-mobilizarea si de aceea nu ma pricep la organizari de strada. Ca atare, fac doar ce stiu: munca juridica.

    RăspundețiȘtergere
  47. DigiPorto să ştii că unii (cel puţin eu care sunt ing.), dacă nu toţi au citit ceea ce ai scris pe blogg şi îţi dau dreptate. Să nu fii niciodată supărat de atacurile la persoană ale unora mai mult sau mai puţin "acizi"! Asta este "Democraţia" şi mai ales cea românească. Fii binevenit în acest "cazan cu smoală fierbinte" al severinenilor care s-ar putea numi: "Highway To Hell"!
    Cu stimă,
    Tot un ing.

    RăspundețiȘtergere
  48. Imi pare rau sa recunosc dar prestatia d-lui col.DOGARU din seara de 14septembrie la Realitatea TV a fost din nou lamentabila!Fara argumente,fara echilibru,fara capacitate de persuasiune.Cu acest gen de iesiri in spatiul public nu castigam nimic(in planul imaginii), ci dimpotriva!Personal, nu ma simt reprezentat de sindicat prin asemenea luari de pozitie.Dorin

    RăspundețiȘtergere
  49. De ce in conferinta de presa din 13 sept 2010 , ministrul Oprea nu a dat exemple de simulari de pensii recalculate ale cadrelor militare cu 20 - 25 ani vechime in armata ?
    Eu cred ca grosul pensionarilor o reprezinta acestia !!!
    Este clar diversiune !!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Macar disponibilizatii cu 20-25 de ani vechime, au luat compensatorii. Nu s-au imbogatit cu ele (unii si-au luat o masina begoasa si i-au topit - dar cine sunt ei sa-i judec?). Despre asta vad ca nu se vorbeste. Si cati dintre ei au fortat legea ca sa iasa cu Ordonanta, desi unitatea nu se desfiinta? Asa ca pe bune ca nu ma doare foarte tare grija...
    Da, sunt unul dintre activi (inca). Va spun, ca sa nu mai pierdeti vremea cautand IP-ul. E de M100.

    RăspundețiȘtergere
  51. Iata ce vesti primim de la Camera Deputatilor (aseara nu le stiam)
    "Aseara, in sedinta Com.munca, s-a hotarat admiterea amendamentelor propuse de Com.pt.aparare la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, adica neabrogarea Legii nr.164/2001. Acum se lucreaza la raport si va pot spune sigur cam intr-o ora, cand voi intra in posesia lui. Pana la sfirsitul anului, urmeaza a fi initiat si promovat un alt proiect de lege, care va avea ca obiect sistemul pensiilor ocupationale.Lupta decisiva in plenul CD va fi astazi, dupa amiaza. Domnii Mircovici si Badalan sunt principalii sustinatori. Fericire !"

    RăspundețiȘtergere
  52. @ELENA-nu spargeti inca sampaniile. l-ati fortat pe min. Oprea sa iese pe ecran sa spuna ca nu prea vor scadea pensiile militare ba chiar unele vor creste . acum toata presa si opinia publica e pe politicieni.sa vedem cum va fi si mai ales cine isi va asuma raspunderea daca va fi..dezastru.

    RăspundețiȘtergere
  53. Multumesc PKM pentru aprecieri si pentru faptul ca tu ai inteles de ce am adoptat stilul direct de sindicalist si se vede ca nu esti inginer degeaba. Cred ca ai mai observat ca unii ma ataca pentru ca eu nu doar vorbesc pe bloguri, ci mai si actionez practic in folosul sindicatului si a membrilor acestuia. Eu nu am injurat pe nimeni, nu am amenintat pe nimeni(cum fac unii care daca nu esti cu ei esti impotriva lor), nu m-am plins la nimeni(cum fac unii de pe aici care isi iau avocati, tipa dupa ajutor, prieteni, etc). Dar nu voi putea niciodata sa-i inghit pe cei cu doua fete care exact ca mentorul lor Oprea una spun si alta fac, pe cei care atita continuu, pe cei care invidiaza ca este altul mai destept decit el, pe cameleoni care isi dchimba culoarea in functie de interesul personal si de moment(desi la sindicat trebuiwe sa fie mai presus interesul general, trebuie sa vorbim toti aceiasi limba, sa fim uniti, solidari, etc)pe cei care se supara si isi iau jucariile si pleaca apoi dupa un timp cind isi dau seama ce au pierdut sau au de pierdut revin si ar fi multe de spus dar ...degeaba. Oricum daca nu ar fi fost Dogaru(care face si el cit poate si cu ce poate , este si el om ca si noi si unii in loc sa-l ajute ii mai dau si in cap) si altii care au infintat acest sindicat, nu ar mai fi fost nici acest blog si atunci unii dintre cei care nu le convine nimica unde ar mai fi scris, unde mai refulau? Asa se dau mari zmei pe bloguri si parctic sunt ANONIMI. De aceea isi bat guvernantii joc de noi, ca suntem dezbinati si invrajbiti, iar unii se cred inca in activitate si au venit la sindicat sa isi plateasca polite mai vechi. Deci in final vreau sa le spun detractorilor mei ca nu am nevoie de aprecierile lor, am destui admiratori si destui colegi si prieteni care ma apreciaza.CUI NU-I CONVINE IL ROG SA NU IMI MAI RASPUNDA!

    RăspundețiȘtergere
  54. PS
    Vedeti cine invrajbeste pe acest blog? Pai cine? Pai ANONIM care recunoaste ca este activ, si care se razboieste cu pensionarii disponibilizati pe Ordonanta 7 ca au luat salarii compensatorii si el nu o sa mai ia. Vedeti cum mai si dezinformeaza opinia publica ca acestia si-au luat masini bengoase, ca nu au fost fortati sa iasa la pensie ci ei au fortat acest lucru! Vedeti ca acesta este unul dintre aceia care este angajat pe post de dezinformator in armata si vedeti cu ce se ocupa el? Ca nu-l duce mintea deloc este alta poveste , el nu va iesi niciodata la pensie din sistemul militar, sau este angajat la plata cu ora ori cu gura? Amice, tu ar trebui sa sprijini atit cit poti(macar declarativ pe aceste bloguri) demersurile noastre ca in Legea unitara a pensiilor sa avem capitol distinct si sa se pastreze legea 164/2001(integrala) altfel fie nu vei ajunge sa iesi la pensie din armata , fie vei iesi cu pensie de civil, iar salarii compensatorii(pe care cred ca le visezi in fiecare noapte de ai ajuns sa ai cosmaruri cu ele!)IOC-BOC! Dar tu ataci niste oameni nevinovati care au iesit fortati la pensie intrucit s-au desfintat cu adevarat unitati militare si trebuia facuta restructurarea armatei ca tu sa activezi astazi intr-o armata din NATO! Tu iti dai seama ce durere le provoci acestora cind ii ataci si ii jignesti fatis si cu atita ura? Tu crezi ca noi nu am fi vrut sa iesim la pensie la virsta standard de pensionare de 55 de ani? Tu habar nu ai ce jungla este in sectorul civil?

    RăspundețiȘtergere
  55. ...tu intodeauna ai vorbit atat de mult fara sa spui NIMIC?!!

    RăspundețiȘtergere
  56. @ DigiPorto
    Ai dreptate, dar este greu cu cei care nu sunt la curent nici cu ceea ce s/a intamplat , nici cu ceea ce se intampla.
    @ Anonimul activ
    Omule intelege si tu ca in acest moment esti activ fiindca noi, de exemplu eu la 40 de ani a trebuit sa/mi iau ranita si sa plec din armata. Unitatile noastre s/au desfiintat, iar in cealalta jumatate de tara am gasit doar functii jenante, fiindca ocupasera ceilalti totul. Eram copti atat ca barbati cat si ca ofiteri, eram foarte buni specialisti si multi dintre noi ar fi putut sa fie mari acum...Din pacate pentru noi si probabil din fericire pentru tine armata este singura institutie reformata din tara. Eu in acest moment am o pensie la jumatate din cat as fi avut solda, fiindca sunt penalizat mult. Crezi ca e bine ?
    Sper ca nu esti din ala venit pe filiera ca atunci m/am chinuit degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  57. "Furat" de pe Plano10 blog
    Sa vedem daca va fi adoptat in plenul CAMEREI DEPUTATILOR.

    Art.6 alin.(1) pct.I lit.c)

    c) cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.
    Lit.c) se elimină.

    Autori: deputaţi Ioan Cindrea, Dan Mircea Popescu, Adrian Solomon, Dorel Covaci, Ioan Damian, Ioan Narcis Chisăliţă, Aurelia Vasile, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Bogdan Ciucă, Florin – Costin Pâslaru, Lucreţia Roşca, Dumitru Chiriţă, Marian Neacşu, Nicolae Mircovici, Maria Eugenia Barna, Grupul parlamentar al PSD+PC şi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională




    MOTIVARE:

    Potrivit concluziilor rezultate în cadrul reuniunii bilaterale desfăşurate la Bruxelles în ianuarie 2007, între experţii comunitari şi reprezentanţii instituţiilor naţionale din România, care gestionează sisteme speciale de securitate socială, inclusiv pensii, “actualul sistem al pensiilor militare de stat din România/pensiile politistilor face parte din sistemele ocupaţionale de pensii guvernate de Directiva 86/378/EEC, amendată prin Directiva 97/96/EC adoptată înconsiderarea jurisprudenţeiCurţii Europene de Justiţie”.

    Conform reglementărilor comunitare, criteriile decisive pentru încadrarea unui sistem de securitate socială ca sistem ocupaţional sunt îndeplinite, în totalitate, de actuala lege a pensiilor militare de stat /actuala lege a pensiilor politistilor din România , respectiv: aceste legi se referă la o categorie particulară de lucrători (cadrele militare/politisti - aşa cum sunt acestea definite de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare/Legea nr. Privind statutul politistilor), acordarea pensiei este direct legată de durata serviciului militar, iar pensia este calculată prin raportare la ultima soldă a cadrului militar /politistului.

    În context, includerea pensiilor militare/pensiile politistilor într-un sistem unitar de pensii vine în contradicţie cu prevederile dispoziţiilor art. 148 alin. (2) din Constituţia României, republicată: “ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”, coroborate cu cele ale articolului 249 din Tratatul de constituire a Comunităţilor europene, conform cărora, statele sunt obligate să aducă la îndeplinire prevederile tuturor directivelor europene.

    Relevant este, în context, şi punctul de vedere al Consiliului Legislativ al României care invederează că este imposibilă, din punctul de vedere al interpretării Legii Fundamentale de către Curtea Constituţională a României, integrarea în sistemul public de pensii a pensiilor militare de stat (similar ca şi în cazul magistraţilor, supuşi şi ei unui regim sever de restricţii şi interziceri). Astfel, “Curtea Constitutională reţine că instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare şi pentru magistraţi nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensare parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supună magistraţii şi militarii“ (Decizia Curţii Constituţionale a României nr.20/02.02.2000, M.Of.nr.72/ 18.02.2000).

    RăspundețiȘtergere
  58. maiorul da unele explicatii celor de pe acest forum :sunt prom 1982 sc mil of ac N.B. SIBIU.In 1998 aug.s-a desfiintat U.M. in care activam aveam gr maior pe functie de lt col.Amiesit la pensie inpotriva vointei mele pt ca:am facut rapoarte la M Ap n laGuvern la presedentie sa ne transfere la ISU, POL. FRONTIERA,JANDARMERIE prin schimbarea armei cursuri de scurta durata.Raspunsul a fost NU NU SI "NU" Cu banii luati cnform ORD 7 multi dintre noi ne-am completat studiile am facut cursuri de specializare pe bani grei.In decizia de pensionare am 24 ani din care 3a 11L 28Z con deosebite spor25% si beneficiez de o pensie de 1854ron net .In calcul mi-a intrat:sol gr,sol.func.,sol. de merit,indemnizatia de comanda, gradatia30% si indemnizatia de dispozitiv . Va intreb pe toti si astept comentarii CE ESTE IN NEREGULA CU ACEASTA PENSIE FATA DE ALTE PENSII MILITARE ? RETINETI ma fost azvirliti din armata in plina putere de munca si experienta am trecut prin toate aplicatiile posibile armei mele nu am dorit sa ies la pensie la 40 ani si atunci eu sunt vinovat? pt mine personal sunt multumit cu legea 164.si pt ca multi de pe acest forum nu au curajul s-asi spuna numele eu am Sunt mr rz COZMA MIHAI U. M. 01651 N.B.C.VASLUI (U.M.din prima serie de unitati desfiintate).

    RăspundețiȘtergere
  59. Anonimmul de la M100
    In ciuda oricaror pareri care s-au exprimat si se vor exprima pe comentariul dumitale , eu personal am puterea sa recunosc ca ai dreptate . Si nu te condamn pentru faptul ca spui lucrurilor pe nume . Asa este, sunt si din cei care nu au fortat legea cum spui dumneata , ci au speculat-o, ca si altii care au "interpretat-o " si si-au "aranjat " pensionarile . Oricat am vrea noi sa ne albim nici ariel si nici Dunarea nu poate spala aceste realitati . A nega un adevar chiar daca nu iti convine , e o mare greseala . Acceptatea lui te scoate uneori din mocirla in care intri negand. Dar si asta este adevarat, cei care au procedat cum spui dumneata nu formeaza nici macar 75%din disponibilizati . Si atunci ar fi pacat sa pui eticheta aceasta pe toti cei ce au iesit in rezerva sub incidenta legii . Da , e adevarat ca au beneficiat de salarii compensatorii, dar nu le-au cerut ei ci le-au fost date de catre NATO pentru a-i coninteresa in procesul de restructurare al armatei . In ce scop a dorit NATO asta , e o alta problema. Deci nu ii invinuiti pe cei care au iesit la pensie cu legea 164 ca nu s-au procopsit . Li s-a promis reconversie profesionala si acuma sunt taximetristi, li s-a promis angajare la stat si acuma au fost dati afara , li s-a cerut sa aleaga intre pensie si salariu dupa care li s-au micsorat salariile si acuma si pensiile .
    Si acuma sa apasam adanc pe rana chiar daca doare :
    Cine a iesit la pensie cu L164?
    PAI MILTARI D ETOATE CATEGORIILE SI SOIURILE:
    1 unii care nu mai faceau fata si nu mai aveau viitor
    2. unii care puneau probleme (sub diferite aspecte , disciplinare , comportamentale, de atitudine , incomozii )
    3. unii care nu isi mai vedeau rostul sau nu mai voiau sa continue in noile conditii
    4. unii ale caror unitati sau functii se desfiintasera si li se oferisera altele unde a nins si nu s-a prins (marea majoritate )
    5. unii care intrezarisera posibilitatea deschiderii unei afaceri si s-au gandit ca banii primiti ii vor ajuta sa castige sa o pun ape picioare sis a fie proiprii lor stapani .
    6.unii care au fost tentati de catre firme private cu salarii si oferte " de nerefuzat " si au crezut ca scapa de pozitiile de drepti in fata unor comandanti care nu stiau decat sa urle .
    7. unii pentru care armata nu a fost decat o perioada de trecere si acuma aveau ocazia sa scape de ea fara sa plateasca scolarizarea , si sa mai ia si un ban in plus .
    8 unii care mai aveau un pic pana la pensie si si-au spus ca mai bine ies cu ordonanta si ceva salarii compensatorii , cu pensia diminuata (putin ) dar cu niste bani in plus la iesire pentru ca voiau sa isi cumpere si ei o masina mai bengoasa sau eu mai stiu ce .
    Daca am scapat ceva , voi fi completat, sunt sigur .
    Deci, daca vrem sa finm sinceri cu noi insine , hai sa recunoastem ca nu suntem altceva decat membri ai societatii in care traim , nici mai buni nici mai rai . Si hai sa nu ne mai aratam coltii cand suntem loviti sau zgandariti cu batul prin gard .
    Daca o viespe se aseaza pe spinarea unui taur furios, nu incerca sa vii sa o iei de acolo oricat de bineintentionat ai fi , s-ar putea sa nimeresti exact cand el da cu cornul sa o goneasca si nu stii de ce te-a impuns. Numai in Persia antica erau ucisi cei care aduceau vesti proaste , de parca ei erau sursa relelor. Hai san u il omoram pe cel ce spune ceva care nun e place , mai ales daca e real si sa nu ii interpretam intentiile .

    RăspundețiȘtergere
  60. DIGI PORTO, alias top gan alias giuliano :
    Parca era mai coser cand semnai giuliano si mi te adresai direct .Acuma ti-ai vopsit gardul si lovesti prin ricoseu . Din ce in ce mai penibil . Apropo, nu am rugat si nu am pus pe nimeni sa iti faca ceva , daca ai fost admonestat in cadrul biroului, a fost total independent de vointa mea . Nu vreau sa aduc aici problemele personale . TE-AM RUGAT DE CATEVA LUNI SA TE FACI CA NU MA VEZI SI AM SPUS CA VOI FACE LA FEL . Pana acuma ma invinuiai ca am plecat din birou si “v-am lasat “ la greu desi nu era adevarat . Acuma , cand am incercat alaturi de cei ce vor cu adevarat sa faca ceva , sa ajut la inchegarea unei activitati, ai intors spatele si ai plecat si ma invinuiesti ca “m-am intors “ . Stai linistit domnule vicepresedinte , nu ma intorc in birou, eu nu revin asupra unui cuvant dat , dar asta nu inseamna ca trebuie sa urasc pe cineva sau sa fug de responsabilitati . SI TE ROG MULT , NU MAI ADUCE IN DISCUTIE CE AI FACUT DUMNEATA IN FILIALA SI CE AM FACUT EU . VEI PIERDE LA LA SCOR DE BASCHET , LA ZERO. ESTE ULTIMUL APEL LA DECENTA . Nu te baga in sufletul meu . lasa-ma sa respir , nu-ti mai lua 100 de pseudonime maturizeaza-te ! .

    ALL. Mii de scuze , dar omul asta a facut o obsesie si nu intelege altfel, desi l-am rugat de atatea ori sa ma lase in pace .

    Elena :
    Ce se aude cu procesele ? cu al ANCMRR si al nostru de azi ?

    RăspundețiȘtergere
  61. ---CUM NU ATI AUZIT ??ELENA A DESCHIS SAMPANIA SI TOPAIE DE FERICIRE> VICTORIA EI &COMP> PE TOATA LINIA.L164 SE INTOARCE IN PAS DE DEFILARE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  62. Domnule administrator.
    Unul dintre comentarii-bun dealtfel-,cam la inceput, apartine lui "ION".
    Mare mi-a fost mirarea azi dimineata, vrand sa aflu cine e acesta- intrucat si eu am postat odata de pe adresa mea cu numele de ion- cand am constatat ca sunt EU!
    Adica, n-am dat parola la nimeni, nu o am scrisa nicaieri, n-am fost acasa la ora redactarii, numele de comentator era setat pe ce apare acum, si ma trezesc ca am vorbit- scris, fara sa o fi facut-o!
    Nu, stati linistiti, nu sunt bolnav.Bine ca n-am vorbit prostii!Bine ca n-am injurat pe cineva.N-am crezut ca este posibil asa ceva!Indoieli am mai avut, dar am crezut ca se trag de la copy paste ori setari.
    In concluzie nu-mi apartine comentariul, desi icoana spune ca este al meu.
    Trageti dvs. concluziile!

    RăspundețiȘtergere
  63. Biroului Operativ SCMD Slatina! Nu ati lucrat cu statiile radio de tip "R" oricare ar fi fost acestea? Nu va amintiti ce scria pe tablitele montate pe ele? ...Parca, in traducere: "Atentie dusmanul asculta"!

    RăspundețiȘtergere
  64. Wellcome the club, Dracula!

    RăspundețiȘtergere
  65. @NEACSU
    azi am avut termen la Curtea de Apel.
    Guvernul a depus intampinare, MAI a depus cerere de interventie in proces, iar noi cateva precizari la actiune.
    S-a dat termen pentru luarea la cunsotinta a documentelor - 29.09.2010, (cred) tot ora 12, Complet de dupa masa. dar puteti accesa portalul instantelor si aflati totul despre dosar.
    Elena (in criza de timp)

    RăspundețiȘtergere
  66. Multumesc Elena !
    Cand ai timp posteaza inf pe pagina principala sa vada toti sindicalistii!
    Ubi concordia ibi victori !

    RăspundețiȘtergere
  67. Mr.rz.COZMA Nu pot sa cred ca exista atita dezbinare intre persoanele care discuta pe acest forum.Constat ca sunt persoane total neinformate sau mai grav rau intentionate in abordarea problemelor legate de pensiile militare.am observat ca exista o adevarata ura intre pensionari in functie de data cind au iesit la pensie .Unii au iesit la pensie si nu au avut prima de comanda DE CENU AU PT CA IN ACEA PERIOADA NU ERA ACEL SPOR Altii nu au avut solda de merit SUPARATII -DE CE DU AU AVUT -PT CA ATUNCI CIND ERAU ACTIVI NU ERA ACEST SPOR.Un COL CARE A IESIT LA PENSIE FARA ACESTE SPORURI(pt ca nu se dadeau in acea perioada)E NORMAL SA AIBA PENSIA MAI MICA DECIT UN COL CU PRIMA DE COMANDA SI SOLDA DE MERIT SAU ALTE SPORURI CARE SE DADEAU IN M.Ap.N IN1995-2010 FATA DE SPORURI INEXISTENTE IA ANII DIN URMA-1979-1995 UN EXEMPLU AM DAT

    RăspundețiȘtergere
  68. A cazut la vot in Camera deputatilor chestia cu pensia ocupationala si exceptarea militarilor de la Legea unitara...
    Doar actiunea fizica mai poate face ceva...
    Unde sunt nemernicii si tradatorii de UNPR-isti?

    RăspundețiȘtergere
  69. E timpul sa se anticipeze pasii urmatori pe care ciuma portocalie ii va face iar sindicatul sa planifice miscarile de contracarare si evitare a consecintelor nefaste pentru noi.
    Ne batem gura de pomana pe bloguri, trebuie facut ceva concret...
    Ma uitam la boc si imi venea sa sparg televizorul...
    Masa si tasu cat au contribuit la asigurarile sociale de stat ca sa primeasca pensia acordata gratuit de fisu?... si ceilalti un milion si jumatate?...
    Nu am nimic cu cei in varsta, dar bocii si-au asigurat, cu 1.45 miliarde euro pe an, voturile celor in varsta.
    La acestia nu se aplica "principiul contributivitatii"? Au fost introdusi artificial in conturile de pensii si acum, tot aia care dau pomana se plang ca nu au bani pentru pensii si recalculeaza in draci!
    Naparci ce trebuie strivite oriunde scot capul!

    RăspundețiȘtergere
  70. Stimate Pavel M,credeti ca intereseaza pe cineva acest lucru,din moment ce noi nu facem decat sa ne recunoastem operativ,sa ne dam replici intelepte,sa ne galcevim ca niste babe nenorocite?Aproape orice idee este torpilata de combatanti pe frontul iluzoriu al celui care stie tot.Aproape ca te intrebi cum de cu asemenea somitati armata romana n-a fost chemata sa rezolve marile probleme ale omenirii?
    Va reamintesc ca raman in continuare nesolutionate probleme ale zilei:
    ce facem maine,ne ducem pe ascuns cu cereri,refuzam,asteptam ce???
    Sunt intrebarile celor care zilnic ne suna ,ne deschid usile birourilor inchiriate etc.
    Ce deserviu enorm s-a produs prin iesirea total neinspirata,presupanad ca ar avea dreptate, a ministrului Oprea,s-a intrebat cineva?
    Oricum ne imbatam cu apa ca aveam o oarecare sustinere,dar a vazut cineva reactia negativa la o crestere a PENSIILOR MILITARE?
    Numai aceasta ne mai lipsea!Ce lovitura fantastica s-a dat pensionarilor militari,armatei in general, cand ministrul spune ca vor creste pensiile oricum nesimtite.
    Ca pe vremuri:raman cu speranta ca Scorpio se va impaca cu Giuliano al nu stiu catelea pe scara istoriei sindicalismului militar,ca pensia mm.o va depasi pe cea a generalului etc.
    In rest, cred ca pierim pre limba noastra.
    Un anonim care se numeste Stramb

    RăspundețiȘtergere
  71. Domnule Gh Stramb aveti, ca de obicei, mare dreptate.
    Nu mai inteleg nimic din viata asta.
    Sunt ofiter(am fost, mereu uit asta) la a doua generatie. Tatal meu m-a educat in spiritul respectarii stricte a legilor tarii, a onoarei militare si a spiritului de corp.
    Cat timp am fost activ am cautat, prin orice mijloace, ca cei ce imi erau in preajma sa fie protejati si sustinuti in meseria si cariera armelor, asa cum am putut si am crezut ca este bine.
    Am iesit din randurile armatei cu fruntea sus.
    Nu pot sa accept ca acum, mediocrii si nemernicii care conduc tara asta, sa imi terfeleasca o viata intreaga si sa imi stearga, prin josnicia si interesele lor, trecutul ca om si profesionist.
    Cum poate sa vina unul care are doctoratul in drept constutitional si face gafe ce nu le accepta nici studentii la drept, impreuna cu un gunoier ce nu viseaza decat sa-si infiinteze bordeluri, si amandoi, alaturi de altii asemeni lor sa imi tina lectii de egalitarism, de morala si etica in cel mai pur stil comunist, sa ma faca nesimtit si sa imi stabileasca EI care sunt drepturile mele de viata?
    NU ACCEPT!
    Avem un "betesug" noi astia din armata: suntem "conditionati" sa actionam la ordin. Din pacate nu mai are cine sa ne comande... Asteptam un ordin care nu va mai veni!
    Ar fi cinstit ca macar sa ni se spuna, clar si sec ca, de acum incolo, fiecare lupta pe cont propriu, ca suntem "in tara nimanui" sau si mai rau: in teritoriul ocupat de inamic, si in consecinta trebuie sa ne alegem singuri mijloacele de lupta si obiectivele.
    Ma simt strivit si neputincios in fata haitei de la putere si a masinii ei de vot...

    RăspundețiȘtergere
  72. S-a pus capat discutiilor pe tema pensiilor militare . Domnul Oprea si al lui partid au ingropat armata .Iesirea lui pe sticla a fost praf si pulbere aruncate in ochii celor fara ochelari de protectie. Si in plus, a creat si un curent de opinie ostil in randul media , tocmai ca sa aibe un motiv in plus sa spuna nu la votare . DI-A-BO-LIC!!Ce va spune Oprea acuma ? " Ati vazut, eu am incercat , dar mi-au sarit toti in cap .Dar aveti cuvantul meu de ofiter , daca se va atinge cineva de pensiile militarilor ... din America , tara membra NATO, ca si noi , imi voi da demisia !"
    DE CATE ORI ISI POATE TRADA UN OM ARMATA SI CUVANTUL PANA SA IL VADA DUMNEZEU ?

    RăspundețiȘtergere
  73. Mai Marine,stai linistit.Tu ca si Herr Boc inca poti incasa bataie.Ce dracu,te iei dupa toti ...bocii?Mai spune o data mare-i si incapatoare, gradina ta Doamne.E perfect si se simte foarte bine in tara NOASTRA doar prietenul nostru din tara de mana a doua,Basescu Traian.

    RăspundețiȘtergere
  74. COL.SUCIU;CE VA SPUNEAM ACUM VREO 3 ZILE, s_a adeverit. Neacsu avea in cea mai mare parte DREPTATE. De azi suntem CIVILI! Bucurati-va dragi colegi. Cu tot sindicatul nostru ,AM CAZUT IN PLASA LOR. Oprea a actionat inteligent. A spus ca NE CRESC PENSIILE, publicul a percutat caatare,mai ales ca o televiziune ,timp de 2 ceasuri A BATUT APA IN PIUA PE ACEASTA problema. Sa vedem acum ,la punerea in fata faptului implinit,CE VOR FACE COMANDANTII NOSTRI. Cred sincer ca va trebui sa luptam pe cont propriu. Le-a REUSIT DIN NOU. L-au arestat pe VANTU,maine il scoate la aer pentru ca ceea ce trebuia sa se intample "S_A INTAMPLAT". HAI LIBI. Chiar credeti ca vom face ceva pe 25 Oct.? Trebuie sa actionam in forta ca SINDICATUL POLITISTILOR,altfel vom ramane niste CACACIOSI!Astept CONTRAMASURI si MISTOCAREALA IEFTINA

    RăspundețiȘtergere
  75. CAT SUNTETI DE JALNICI_DOAMNE AJUTA CA NU A TREBUIT SA DUCETI OAMENI LA LUPTA

    RăspundețiȘtergere
  76. SOS! SOS!SOS! Nu mai putem accesa direct, prin site-ul principal al SCMD, "pagina filialelor"! Pur si simplu a dispărut "icon-ul"! Ce se intampla?
    Acum cand postez am accesat de pe Goog. direct "SCMD Dr. TR. Sev"...

    RăspundețiȘtergere
  77. E IN DESCOMPUNERE CE SA FIE?

    RăspundețiȘtergere
  78. PKM, intri prea repede in panica si fara motiv. Fii mai atent macar, daca nu poti fi mai lucid!

    Anonimule, ai vrea tu!

    RăspundețiȘtergere
  79. D-le col. Suciu&all:
    Daca ar fi fost atat de simplu, nu s-ar fi ajuns aici. Cum credeti ca pot fi anihilate dintr-o data de ratiune si de argumente logice toate increngaturile statului de tip mafiot ale carui baze au fost puse odata cu guvernarea iliesciana si a caror consolidare si invartosare s-a tot petrecut ulterior timp de 20 de ani in fiecare zi? Cu complicitatea noastra, a tuturor, sa recunoastem. Cata vreme nu ardea camasa pe noi, nu anm facut nimic. Am fost comozi, pana si sa gandim ne-a fost lene. Si inca ne este. Am vrea sa invingem cat ai bate din palme tot sistemul corupt (coruptii sunt doar "ai lor", bineinteles)si sa se faca o data dreptate, ca sa ne putem intoarce linistiti la ale noastre.

    Din pacate, nu se poate!
    E de muncit si de perseverat. Va fi mult zbucium inca, multa energie de cheltuit. Cea mai mare parte este si va fi risipita aiurea in lupte intestine autodistructive.

    Am decis cu totii liber ca e mai bine sa ne strangem randurile. E in ordinea firii, pana la urma, acest lucru, unde-s multi...etc.
    ...Ce-ar fi sa ne gandim, de cate ori comentam pe aici sau pe aiurea: cu ce ajuta comentariul meu SCMD-ul? Cu ce-i ajut pe colegii mei de suferinta? Cum se vede din afara?... Atunci deja 'lupta' noastra va fi mult mai eficienta, nu vom mai cara apa cu ciurul.

    Decat sa ne taram in derizoriu unii pe altii, mai bine am lua o pauza de gandire de 10 minute...

    RăspundețiȘtergere
  80. Stimata TORTUE, pe logica asta cred ca este mai bine sa blocam blogurile dupa modelul CD SCMD si sa ne uitam la ele ca si la gazetele de perete, fara comentarii sau postari (bune-rele, indiferent...).
    Ar fi mult mai bine si ne vom apropia ca imagine de politisti, SRI-sti etc.
    Ei tac si fac, au un spirit de corp mai accentuat decat noi, fostii militari.
    Aveti link-uri catre site-urile sindicatelor lor sau ale blogurilor? Poate vom vedea care sunt opiniile si felul lor de a se organiza, manifesta sau de a actiona.
    In rest, cu totul de acord cu ideile exprimate in ceea ce priveste munca si perseverenta in atingerea obiectivelor.
    Multa stima, doamna!

    RăspundețiȘtergere
  81. ... pentru toti... Ia nu va mai ciondaniti (fiecare are motivele lui) si ascultati toti aici
    http://www.trilulilu.ro/Agrimensor_K/9be44d08af0631

    Cei ce purtati sau ati purtat Haina Militara ,fiti toti o inima ca traiti pe pamant romanesc !

    RăspundețiȘtergere
  82. Ieri in Parlament au facut ultimul gest impotriva voastra.... le este teama de voi !!!!! a fost gestul disperarii.

    RăspundețiȘtergere
  83. PKM a sesizat -pe buna dreptate - ca pe pagina principala , la deschidere , nu mai exista linkul catre pagina filialelor . Este o simpla problema tehnica ? Este o noua politica a SCMD ? Atunci ar trebui anuntat , ca sa stie oamenii sa nu caute disperati modalitati de a intra unde se poate

    RăspundețiȘtergere
  84. Linkul este pe stanga si scris mare cu albastru!
    De... obisnuinta!

    RăspundețiȘtergere
  85. OK, MEA CULPA , AM FURAT-O ! PUTEREA OBSNUINTEI!

    RăspundețiȘtergere
  86. Doamnă Tortue, cu tot respectul-pentru ca am înteles că faceţi parte din categoria "sexului frumos", nu cred că sunteţi de profesie psiholog sau matematician să-mi evaluaţi dumneavoastră eventualele "capacităţi logice" sau "ilogice". Remarca, de fapt întrebarea mea de aseară făcea referire la faptul că de pe pagina principală a SCMD a dispărut „link-ul” prin care accesam direct „Pagina filialelor” (pentru mine pagina Filialei Drobeta Turnu Severin). Era o modalitate mult mai comodă şi „mai la îndemână” ca să spun aşa. Nu am avut „un acces de panică” cum aţi afirmat, ci pur şi simplu am fost consternat de dispariţia „Icon-ului” respectiv şi căutam prin întrebarea postată să aflu un răspuns, chiar şi unul de natură tehnică. Am înţeles că pe „site-ul” principal al SCMD nu mai putem comenta, măsura luată în acest moment „la nivel înalt” nemai prezentând vreun interes pentru mine. Profit de ocazie pentru a vă pune totuşi o întrebare – la care nu aştept răspuns şi cu asta închei: Oare de ce domnul lt.col. Rinciog şi alţii din „staff-ul SCMD” postează şi „au reacţii” pe blogg-ul Dr.Tr.Severin ?
    Cu stimă,
    „Cineva din categoria „celor educaţi să-şi respecte mamele, soţiile şi ficele”.
    Mulţumesc Pavele! Din obişnuinţă căutam link-ul „marcat cu roşu şi în dreapta sus”.
    Doamnă „Tortue” era mult mai simplu să-mi daţi un răspuns direct, dacă-l ştiaţi la întrebarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  87. Ai dreptate, PKM. Asa trebuia sa fi procedat, cum ai spus.

    Tortue

    RăspundețiȘtergere
  88. @PKM
    PS: si scuze, va rog.
    Tortue

    RăspundețiȘtergere
  89. PKM
    Ce ai zice daca ai afla ca nici "doamna " Tortue nu e departe de CD ?Am eu un "hanci"... deocamdata !

    RăspundețiȘtergere
  90. "Anonim", ce pui la bataie daca 'hanciul" se va dovedi fals? (A-propos, ce-i aia?)
    Tortue

    RăspundețiȘtergere
  91. "Tuturor alor nostri":
    Va pretuiesc pe toti, chiar pe toti! Mi-am cerut scuze pe acest forum privind poate unele reacţii de-ale mele intempestive (chiar dacă uneori am avut dreptate) acum cateva zile. Haideti cu totii sa ne unim "energiile"- idiferent de natura acestora şi să actualizam Statutul si ROF-ul SCMD. Sa subscriem dupa puterile fiecaruia dintre noi, apelurilor domnului colonel Neacşu de acum o lună! Este spre binele şi în favoarea tuturor! Ştiind-ul prezent pe acest forum aproapape permanent, imi permit sa va adresez aceasta rugăminte in numele dumnealui, deşi nu i-am solicitita acceptul in acest sens.
    Cu stimă tuturor!
    P.S. Mulţumim Adm.-domnului com.şef. Burcu că ne atrage atenţia şi la prevederile legale!

    RăspundețiȘtergere
  92. Noua lege a pensiilor rade şi meritul militar şi puntul 1 pentru şcoala militară. Boc este un mincinos şi un repetent la matematică.
    Să trăiţi bine!

    RăspundețiȘtergere
  93. vorbesti numai prostiI. L-119 este in vigoare. pe baza ei va avea loc recalcularea

    RăspundețiȘtergere
  94. Dacă legea nouă aprobată de camera deputaţilor pe 15.09.2010 va fi promulgată de băse şi publicată în Monitorul Oficial atunci să vezi ce prostii vorbesc eu.Noua lege votată de camera deputaţilor trebuie să intre în vigoare la 01.01.2011, aşa că legea 119 nu se mai aplică militarilor.În varianta aplicării legii 119/210 pensia scădea cu 50%, în varianta aprobată de camera deputaţilor scăderea este de 69%.

    RăspundețiȘtergere
  95. L.unitara nou votata(fraudulos votata)evidentiaza ca abroga L164 si l19. nu face nici-o referire la 119. aceasta este in vigoare si deja produce efecte. va ramane l. ocupationala pt. militari si politisti(SIC)

    RăspundețiȘtergere
  96. @NIKK-vezi ce zice OBAMA-pe infomondo

    RăspundețiȘtergere
  97. Top gan 21, il cunosc bine pe Neacsu si stiu ce-i poate pielea, dar sa-l acuzi ca ar fi adeptul PUNR deja esti penibil. Toti cei care il cunosc vor fi de acord cu mine si fii convins ca vei avea de suportat niste replici foarte taioase, ceea ce nu iti doresc. Daca ai alte motive sa te iei de viata lui fa-o dar nu-l face simpatizant al PUNR.

    RăspundețiȘtergere
  98. Felicitări pentru Gl.CHELARU!Are prestanţă şi impune respect!Ceilalţi generali şi mai ales amirali tac chitic!Să trăiţi bine!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri