Google Translate

duminică, 19 septembrie 2010

Generalul Mihail Popescu! Sa fie Generalul de care avem imperios nevoie? UPDATE. A murit Generalul! Sa-l odihneasca Dumnezeu!

 

© Generalul Mihail Popescu, cel mai popular şef

al Statului Major General, după 1989,
mi-a telefonat în seara zilei de 17 septembrie a.c.
dorind să îşi exprime şi prin intermediul
acestui spaţiu electronic,
preluat de alte platforme media, din ţară şi de peste hotare,
mulţumirea sa sufletească pentru
modul excepţional în care Valentin Stan
a pledat cauza ARMATEI ROMÂNE.
 
 
Într-adevăr, teleastul VALENTIN STAN a realizat
cel mai emoţionat J’accuse
difuzat de o televiziune în România,
la adresa unei conduceri aparent naţionale,
care îşi decimează armata cu o inconştienţă
criminală.
 
 
Emisiunea a fost urmărită de sute de mii de militari activi
şi în rezervă. Cu emoţie. Cu recunoştinţă. Cu durere.
Aflat undeva în nordul ţării, generalul Popescu mi-a spus, printre altele,
fiind perfect conştient că dialogul telefonic era evident înregistrat:
– În octombrie revin în Bucureşti.
Situaţia nu poate rămâne aşa.

Preluat integral, Linia de mira,
 

 
Cine este Generalul Mihail Popescu? Cititi si:


Cum comentati?
Admin, V.Burcu
=========================
======================================================
 
Dumnezeu sa-l odihneasca!

 
General doctor Mihail Eugen Popescu, fostul sef al Statului Major General, a murit în urma unui infarct.
Joi, 20 Iunie 2013 23:12
 

În perioada în care a îndeplinit funcția de șef al Statului Major General al Armatei Române, la data de 21 noiembrie 2002, cu prilejul summit-ului NATO de la Praga, secretarul general al Organizației Nord-Atlantice, lordul George Robertson, a anunțat invitarea României și a altor șase state de a se alătura Alianței. Protocoalele de aderare la NATO a celor șapte state invitate la summit-ul de la Praga au fost semnate la Reuniunea extraordinară a Consiliului Nord-Atlantic din 26 martie 2003, scrie ziuaveche.ro.
 
În anul 2004, generalul Mihai Popescu a devenit membru al Comitetului Militar al NATO. La data de 2 aprilie 2004, împreună cu ministrul apărării naționale, Ioan Mircea Pașcu, el a inaugurat sistemul tip videoconferință prin care conducerea M.Ap.N. poate comunica sistematic cu detașamentele de militari români aflați în misiune pe teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani.
 
Apoi, la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizată cu prilejul admiterii celor noi șapte state în Alianța Nord-Atlantică în orașul belgian Mons. La data de 25 octombrie 2004, generalul cu patru stele Mihail Popescu a fost eliberat din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, fiind trecut în rezervă.

Mihail Popescu şi deputatul PDL Eugen Bădălan, condamnaţi definitiv cu suspendare pe 29 iunie 2012
Foştii şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre, generalii în rezervă Eugen Bădălan şi Mihail Popescu, precum şi alţi patru ofiţeri în rezervă din MApN, au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani.

De asemenea, aceştia au fost obligaţi la plata către MApN, parte civilă în acest dosar, a diverse sume. Astfel, Mihail Popescu, Toader Mandea, Eugen Calcan şi Simion Lincă au fost obligaţi, în solidar, la plata sumei de 1.773.882,11 de lei. Popescu, Mandea şi Calcan trebuie să plătească, tot în solidar, altă sumă, în valoare de 176.475, 67 de lei. De asemenea, Neculaie Oţelea, Eugen Bădălan, Toader Mandea şi Simion Lincă au fost obligaţi la plata sumei de 2.637.930,07 lei, iar Bădălan, Calcan, Mandea şi Lincă la plata sumei de 33.037,38 lei.

Totodată, instanţa supremă a menţinut sechestrul asupra unor bunuri ale lui Popescu, Bădălan, Oţelea şi Calcan.

DNA i-a trimis în judecată, în 2007, pe foştii şefi ai Statului Major, generalii (r) Mihail Popescu şi Eugen Bădălan, şi pe alţi patru inculpaţi că au subevaluat preţurile la deşeurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope în contractul încheiat cu SC Tofan.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată, în decembrie 2007, generalul (r) Neculae Oţelea, fost şef Serviciu Logistic în cadrul S.M.F.T. în perioada 2001- 2004, colonel (r) Toader  Mandea, fost şef Serviciu financiar-contabil al SMFT în perioada 2000-2004, colonel  (r) Eugen Calcan, fost şef Serviciu Logistic al SMFT, în perioada 2000-2001, Simion Lincă, fost şef al Biroului juridic şi de drept umanitar al S.M.F.T. în perioada 2001-2006.

Prin depăşirea fără drept a prevederilor contractului, s-a creat o pagubă, conform expertizei efectuate în cauză, de 26.379.300.734 lei vechi, preciza anul trecut DNA. La aceasta se adaugă şi paguba produsă unităţii prin modul defectuos de negociere a preţurilor şi de derulare a contractului în limita valorică iniţială, respectiv 17.738.821.157 lei vechi. Comparând valoarea anvelopelor predate cu sumele obţinute de SC Tofan Steel SRL de la unităţile de profil unde au predate tehnica nedezmembrată şi deşeurile, rezultă un beneficiu de peste 20 miliarde lei vechi. Practic, în ultimii trei ani de derulare a contractului (2001-2004) rolul SC Tofan Steel SRL a fost de simplu intermediar între armată şi societăţile de preluare a materialelor refolosibile, încasând practic diferenţa de preţ", se arată în comunicatul de presă al DNA.

Potrivit DNA, cei şase inculpaţi şi-au încălcat şi depăşit atribuţiile funcţionale cu ocazia negocierii, încheierii şi derulării contractului de schimb L3535/01.06/2000, încheiat între SMFT şi SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL. Contractul prevedea predarea de tehnică militară scoasă din funcţiune la schimb cu anvelope, în valoare totală de 318.592 USD (aprox 6.550.242.901 ROL) la cursul de schimb de la data semnării contractului. Din ordinul verbal al inculpatului Popescu Mihail, coinculpaţii Calcan Eugen, Mandea Toader şi Linca Simion au participat la negocierea preţurilor. Nu au respectat dispoziţiile legale în vigoare (OUG nr. 95/1999, ordinul M1/2000 al MApN şi aprobarea ministrului apărării referitoare la schimb), au subevaluat preţurile la deşeurile metalice care ar fi rezultat din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope. Practic, cei în cauză au acceptat preţurile impuse de SC Tofan Steel SRL, în defavoarea unităţii militare.

Procurorii DNA mai susţin că Mihail Popescu şi Toader Mandea nu au respectat dispoziţiile legale la încheierea contractului de schimb cu SC Tofan Grup SA prin SC Tofan Steel SRL în sensul că s-ar fi prevăzut predarea de tehnică militară care nu era scoasă din funcţiune la data schimbului şi alte bunuri neaprobate de ministru, cum ar fi obiecte de inventar, utilaje gospodăreşti şi deşeuri. Astfel, deşi la încheierea contractului erau scoase din funcţiune numai 1.508 mijloace fixe, s-au prevăzut a fi predate 2.874 astfel de mijloace (autovehicule, transportoare blindate, tractoare artilerie şi altele).

Procurorii au mai susţinut că s-a prevăzut predarea către Tofan a 5.000 tone deşeu fier vechi, nouă tone alamă şi 5 tone cauciuc, care nu ar fi fost aprobate la schimb, prin ordin al ministrului.

DNA îl acuză pe generalul Bădălan că, deşi a încheiat un act adiţional alături de Eugen Calcan şi Simion Lincă la contractul cu Tofan, nu a remediat ilegalităţile sesizate de Direcţia de Audit Intern din MApN. Prin semnarea acestui act adiţional, susţin procurorii, inculpaţii şi-au asumat derularea în continuare a contractului, în aceleaşi condiţii dezavantajoase."De asemenea, încheierea contractului la nivelul SMFT, în condiţiile în care existau 230 de unităţi subordonate, ar fi favorizat o derulare greoaie a acestuia şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind înregistrările în contabilitate. Potrivit acuzării, deşi tehnica militară a fost predată nedezmembrată, a fost transformată scriptic în deşeuri , care au fost facturate către SC Tofan Steel la schimb cu anvelope.

Procurorii anticorupţie mai arată că, deşi valoarea contractului, adică 318. 592 USD,  s-a împlinit la data de 2 august 2002, fără a se incheia un act adiţional sau un alt contract, aşa cum conveniseră părţile, SMFT şi SC Tofan Steel SRL au continuat derularea acestuia până la 14 septembrie 2004. Procurorii spun că inculpaţii ar fi omis acest lucru intenţionat, întrucât legislaţia era schimbata (HG 262/2002) şi nu mai permitea valorificarea de tehnică militară decât prin CN Romtehnica SA. Iar preţurile minime practicate de Romtehnica erau cu mult superioare faţă de cele negociate de părţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/generalul-mihail-popescu-a-murit_1209111.html#ixzz2Wo7XvqNY
Follow us: @realitatea on Twitter

 
________________________
PAMFLET POLITIC
Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu:
Autor necunoscut
___________________
Domnule Băsescu, te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă. Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român. Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor.

Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.

Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.

Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine.

Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut. Am privit cu îngrijoarare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării.

Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul. Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor.

Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili. Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse (ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.

Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.

Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitate, că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua - spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers. Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI, deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor. Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri.

Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii. Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua. Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiţi.

Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori. Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine.Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.

În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de măna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.

Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul. Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara, tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!

Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te!

Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc. Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

NOTA:
Acest text circula pe INTERNET, avand ca autor, pe C.T.Popescu.
C.T.Popescu a dezmintit, conform AmosNews.ro .
Prin urmare ... autor anonim! Marele Anonim!
Poporul, Maria Ta ... !
Oricum, pamfletul ramane!
E scris chiar cu talent!
Dar ... frica, bat-o vina!
Admin, V.Burcu

53 de comentarii:

  1. Sa vedem cit rezista 'baietii' sa nu intervina pentru a-si varsa naduful si ura pentru 'tatal' L.164/2001

    RăspundețiȘtergere
  2. @mos alecu, Problema ACUM este ALTA! Trebuie odata si odata sa fim capabili de unire! Trebuie sa AVEM capacitatea de a ne stabili prioritatile! Trebuie sa DISCERNEM ce ne UNESTE, nu ce ne dezbina! Cu cat vom fi mai multi care spun, sustin ASTA, cu atat vom deveni o FORTA! Sa lasam pentru Dumnezeu, potcoavele de cai morti! Sa uitam de orgolii ieftine! De ... buricul pamantului ... din fiecare dintre noi!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. @all, acum, interesant, pe Antena 3! Despre fraudarea VOTULUI Legii unice a pensiilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am onoarea sa va salut!
    Subscriu neconditionat la apelul domnului Neacsu - (18.09 23:59) si al domnului comisar Burcu.
    Pe vremuri, cind am comentat un ordin, comandantul m-a pus la punct::" Ai impresia ca esti la sindicat?" Era prin 1986 -1987. Daca stam si cautam pete in soare (acum stim ca exista) si ca ala e schiop, ala prea inalt, ala prea destept, ala ..... nu ajungem niciunde. Sau poate ca ne e teama de ceea ce putem fi impreuna - dind dovada de unitate de vointa si de actiune? Si Maresalul a fost contestat la vremea lui, dar asta nu l - a impiedicat sa fie erou. Cel putin pentru Ostire!
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne-au calcat direct pe suflet,ne-au batjocorit steagul ridicat al patriotismului de militar de cariera.Nu a contat caldura ,frigul ,ziua noaptea ,pastele sau craciunul NOI AM FOST LA DATORIE."Nea shaibaru'",bun rau a fost alaturi de familie ,NOI NU AM AVUT PLACEREA ,NOI NE-AM ADUNAT COLEGII CU CEARCEAFUL DE PE COCLAURILE PATRIEI,ne-am plans singuri mortii si acum ?Chiar ii lasam sa ne UMILEASCA?Unde va este spiritul de luptator?CAMARAZI-SA NU-I IERTAM.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  6. Toata lumea tace,lasa sa se zbata fraierii ca daca obtin ei ceva vom beneficia cu totii.Suntem buni doar la carcoteli de colt de strada sau de santz.De,militari in zadie[shortz].

    RăspundețiȘtergere
  7. Armata cu cai de lemn, soldati de plumb si ofiteri de paie .

    RăspundețiȘtergere
  8. Da au primit baietii plicurile cu promisiuni de la Directia Pensii Militare[mariri de pensii ,bani restanta,etc] si acum s-au dat cu MARELE GENERAL [FACUT LA GURA SOBEI]--oPREA.

    RăspundețiȘtergere
  9. Slabiciunea,toleranta exagerata,nepasarea,etc... unui popor sau zona se poate estima dupa numarul de "pasari negre"ce se aciuiaza prin copacii din zona si nr.de rommi/cap de locuitor.Unde sunt atat de multi precum la noi.Blegi am fost -blegi am ramas,iar cadrele militare sunt la fel.SA NASCUT MOARTA "MISCAREA "noastra asa ca RESEMNATI-VA !

    RăspundețiȘtergere
  10. Atata timp cat vor mai fi 15 militari adevarati, acest sindicat nu va pieri .Cine va incerca sa il inchida, sa isi faca inainte o cruce mare pentru tot neamul lui .

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca am avut si am dreptate spre MAREA MEA DEZAMAGIRE ati vazut cati au iesit in strada azi?Nici cu militarii nu se va face ceva
    FRIIIICAAAAA!!!LASITATEAAAA!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru cei care nu au putut urmari emisiunea de la B1TV din 19.09.in care generaleasa a explicat cum cresc pensiile, postez in continuare algoritmul de calcul folosit de ea.
    “Maria Lupu: Am să dau un exemplu pentru un cadru militar cu 30 de ani de activitate. Veniturile pe lună se împart la salariul mediu brut pe economie şi rezultă un număr de puncte. De exemplu, acest cadru militar pe lună avea un venit de 3.965; se împarte la 3.538, salariul mediu brut pe economie, şi rezultă 1,2 puncte. Pe an, se adună aceste puncte pe fiecare lună, şi rezultă un număr de puncte. În cazul meu, 1,2 puncte pe lună, pe 12 luni înseamnă 14,4 puncte; împărţit 12 luni, rezultă media acestor puncte: 1,2 puncte. În situaţia în care au şi grupă de muncă…
    Grupele de muncă sunt transformate în puncte şi respectiv în venituri. În cazul meu, pentru o grupă de muncă clasa a II-a, numărul de puncte rezultate ca medie pe an se împarte la 0,25, coeficient aprobat prin legislaţia în vigoare pentru grupele de muncă clasa a II-a. Pentru clasa I, e 0,50. Rezultă: 1,2 puncte; înmulţit cu 0,25 = 0,3 puncte. De asemenea, pentru cei care au contribuit la pensia suplimentară, se ia în calcul şi coeficientul aferent contribuţiei la pensia suplimentară.
    …… Cu 2%, 3%, chiar 4%, în funcţie de baza legală existentă în perioada respectivă. În cazul nostru, 1,2 puncte, acea medie anuală, se înmulţeşte cu 0,21, cât reprezenta 3%, contribuţia la acest fond, rezultă 0,252 de puncte. Suma punctelor înseamnă 1,2 puncte, plus 0,3 grupa de muncă, plus 0,252 pensia suplimentară, rezultă 1,752 de puncte. Pe an…

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci 1,752puncte?an x 32ani=56,064:20=2,8032punctaj X732=19500lei si daca punem in contrabalanta un pilot de reactie cu 20 de ani de activitate vom avea: 1,752X20=3504:20=1,752x50%+=2,6x732=19030>In concluzie un fost poli-grafcu 32 de ani vechime va avea pensia cu un juma de milion mai mare
    Ofi bine ,o fi rau judecati....

    RăspundețiȘtergere
  14. N-as vrea sa merg mai departe si sa spun ca un politruc avea la indemana toate "bunatatile"unitatii [+numiri in functii ,mutari,apartamente,butelii,viata comoda etc]pe cand un pilot avea examen de trecere de la vara la iarna si invers,Licenta la 2 ani ,pregatirea temeinica a fiecarei misiuni si MAI SI MUREAU CATEODATA,vorbim de pensionari...O FI BINE ,O FI RAU ???

    RăspundețiȘtergere
  15. ATENTIE ca faceti o mare eroare.1,752este pe primul an cand ai avut salariu de lt./functi de lt.maj-cpt. dupa 3-4 daca ai progresat esti pe f . de mr.punctajul creste, dupa alti 3-4 ai ajuns pe f. de lt. col. apoi col apoi gen. ps. la functi de lt.col se ajunge la un punctaj pe an usor de 4.5-6puncte cresterea este substantiala o data cu avansarea in cariera

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragi colegi,
    Cititi observatiile/propunerile unui coleg de pe roarmy230.
    Demne de luat in seama.
    http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/5691

    RăspundețiȘtergere
  17. UN raspuns politicos dar la care nu cred ca veti primii raspuns vreodata,Doamna Ilinca nu putea pune intrebari la care cei doi reprezentanti ai MApN "puteau"raspunde.Dar domnilor colegi din SCMD eu ca un umil membru indraznesc sa ÎNTREB CONDUCEREA CENTRALĂ A SCMD"
    Stimaţi şefi din conducerea SCMD vă rog respectuos să-mi răspundeţi public , în virtutea dreptului la liberă exprimare
    1.S-a solicitat vreo întrevedere sau un punct de vedere oficial al ministrului apărării naţionale pe tema L 119/2010 ?
    2.S-a solicitat vreun exemplu de calcul oficial al pensiilor anticipate şi anticipate parţial, cu vechimi cuprinse între 20 şi 30 ani ?- deoarece toate exemplele date la conferinţa de presă şi mai nou duminică 19.09.2010 în emisiunea de pe B1 tv, erau pentru cadre militare cu vechimi de peste 30,32,35,38 ani vechime şi grupe de muncă.Dar pentru cei mai sus menţionaţi ? Pe baza răspunsurilor pe care sper că le veţi primi cred că s-ar putea contracara atît în media cât şi în presa scrisă dezinformarea ministrului Oprea dar şi a celor de la Direcţia Financiar Contabilă a MApN
    3.De ce la emisiunile televizate unde cu chiu şi vai se reuşeşte "primirea de invitaţie şi participare" nu suntem reprezentaţi de specialişti, respectivi jurişti şi financiari ,care chiar că pot vorbi pe tema pensiilor recalculate, şi scuzaţi-mă dar nu vorbesc pe lîngă tematică, amintind mereu de sacrificiile la care am fost expuşi, la privaţiuni,anii departe de familii,ş.a.Credeţi-mă pe cei care privesc aceste lucruri nu-i impresionează, din contră sunt mai porniţi împotriva noastră mai aţâţaţi. Aceşti călcători în picioare a drepturilor noastre constituţionale(mârlani ai puterii) trebuie contracaraţi cu argumente juridice şi financiare ,ferme, concrete şi viabile NU CU POVEŞTI !!!!!
    4.Oare conducerea centrală a sindicatului a luat legătura cu forurile de conducere ale asociaţiilor de pensionari şi rezervişti din NATO şi celelalte armate din UE. Ce s-a întreprins în acest sens.?
    5.De ce nu se formează o delegaţie care cu petiţia în traistă( ca şi Moş Ion Roată) să depune o sesizare la NATO cu privire la încălcarea principiilor care au stat la elaborarea L164/2001, cea pensiilor militare, şi care a fost condiţie de aderare la NATO ?!!!!! şi să solicite un punct de vedere oficial a conducerii NATO.Vedeţi cazul cănd Boc şi ai lui au decis diminuarea cu 25% a celor de la BNR, imediat UE s-a sesizat şi a ameninţat cu declanşarea procedurii de infrigement!!!!
    6.De ce nu se apelează la Avocatul Poporului şi în baza eventualelor răspunsuri de refuz să fie acţionaţi în instanţă pentru neprotejarea drepturilor constituţionale?
    7.De ce nu se solicitită solidarizarea pensionarilo militari din ţările membre NATO şi din UE
    cu forma noastră de protest.
    8. Cîţi europarlamentari au fost contactaţi pentru a lua poziţie în plenul Adunarii Parlamentului European sau măcar să solicitice programarea de intervenţii pe tematica încălcării dreptului constituţional la trai decent şi la neretroactivitate calcului pensiei(drept european recunoscut de toate statele)

    Vă mulţumesc pentru răbdare şi înţelegere, aş mai avea întrebări, aştept răspuns măcar la acestea şi sincer doresc să fim mai bine coordonaţi şi îndrumaţi de la centru( deşii nu sunt adeptul centralismului) din tot ce se postează pe site-ul SCMD şi din discuţii asta reiese cu claritate:OAMENII AŞTEAPTĂ SĂ FIE MAI COORDONAŢI.
    Cu stimă şi ales respect
    Lt.col(r)Zoltán KŐMIVES

    http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/5691

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunteti foarte expeditiv dle. comisar. Speram sa bage cineva in seama propunerile acestui coleg/financiar.
    Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  19. @plinius, multumesc! Dar ... durerea este mare, si de mai multe feluri! Macar doua aspecte: nu inteleg de ce colegii de pe roarmy230, ne ignora, nu "adera" nici macar atunci cand cred ca s-ar merita, la facilitatile blog-ului! De ce s-or tine "mareti"? Eu SUNT membru al acestui grup, nu mi-au cazut ... "galoanele", dar EI se tin, de regula, ... departe de acest Blog! Apoi ... mai este ceva ... trebuie sa ne VIZITEZE mai des si SCMD BUCURESTI! Si ei, ... prezinta acelasi sindrom!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  20. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat luni ca liderii coalitiei de guvernamant sunt de acord cu reluarea votului asupra Legii Pensiilor, dupa ce PSD si PNL au acuzat lipsa de cvorum si fraudarea votului de miercurea trecuta.

    UPDATE Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis reluarea votului

    Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, reluarea votului in cazul Legii sistemului unitar de pensii, a anuntat liderul deputatilor PSD+PC, Mircea Dusa, citat de Agerpres.

    El a precizat ca, la solicitarea PSD+PC si a PNL, s-a decis reluarea votului in cazul Legii sistemului unitar de pensii, urmand ca plenul sa se pronunte asupra acestei chestiuni marti inainte de votul final.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7805816-update-roberta-anastase-liderii-coalitiei-sunt-acord-reluarea-votului-legea-pensiilor-conducerea-camerei-deputatilor-decis-reluarea-procedurilor.htm

    RăspundețiȘtergere
  21. @ADMIN
    Roarmystii230 nu se tin mareti! Dar aduceti-va aminte cum i-ati (NE-ATI) catalogat la inceput! Da, astia suntem, mai si glumim, ne cunoastem, mai bem si o bere, si palinca impreuna...
    In ceea ce ma priveste, chiar stau groaznic cu timpul, da' trec sa vad ce mai e pretutindeni.
    Sanatati maxime!
    ELENA

    RăspundețiȘtergere
  22. La inscrierea in SCMD,am sperat ca acea conducere se va intari si cristaliza odata cu marirea numarului de membri dar a ramas cam fragila.Imi cer scuze d-lui col Dogaru,este un om inteligent,"citit"dar...avem nevoie de conducatori adevarati,oameni care au condus cu "succesuri"U si MU,de ex d-l gen Popescu dar nu singur sa aiba un staf de conducere format din mari comandanti,etc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Majoritatea s-au inscris in sindicat si gata,nu-i mai intereseaza nimic,se exprima cam asa ,sa faca sefii ca d-aia am platit cotizatie,de aceea ne trezim vorbind vreo 0,1-0,3%,citind cam tot atatia.Personal am stat de vb cu cativa[si suntem o garnizoana de vreo 5-600 de pensionari militari si 45 de membri SSMD]au calculatoare ,stiu sa navigheze pe NET si nici macar nu acceseaza rubricile noastre=>>>NEPESARE,LASITATE,FRICA,INDOLENTA....SI...TOOOOT ASA PANA IN ANUL IV[spunea proful de mate din LM].

    RăspundețiȘtergere
  24. Propun acordarea de membru de onoare al sindicatului lui VALENTIN STAN. OMUL ASTA MERITA SA FIE CINSTIT SI ONORAT DE CATRE TOTI MILITARII .

    RăspundețiȘtergere
  25. @Admin 20 septembrie 2010, 15:43 :
    Iar o sa ma criticati ca atentez la 'unitatea' napastuitilor de rezervisti...dar intrebarea pe care o puneti in legatura cu roarmy230 are drept raspuns : acolo majoritatea sint (se prezinta drept...) cu studii si practica in domeniul dreptului ; discutiile sint mai ales pe temele 'fineturilor' judiciare ; ca urmare ei nu se pot amesteca cu pulimea plebee de pe alte forme de comunicare , unde discutiile sint de o alta coloratura...

    RăspundețiȘtergere
  26. Propun sesizarea avocatului poporului si(sau) actionarea in judecata a ROBERTEI ANASTASE pentru frauda ,inselaciune in dauna interesului public,fals uz de fals in circumstante agravante.

    RăspundețiȘtergere
  27. EU PROPUN S_O TUNDA PE CAMILA--MUKK

    RăspundețiȘtergere
  28. Vreau sa-i multumesc domnului Radu Tudor,pentru rapiditatea si profesionalismul dovedit in numeroasele interventii ,in sprijinul drepturilor militarilor din toate sistemele, acum cand puterea ne doreste umiliti si dezonorati.Sesizarea celor de la Buzau privind fraudarea votului in c.deputatilor{si nu numai al acestora}a fost privita cu incredere, iar actiunea dumnealui in media, a avut un efect fulminant.Ii multumesc!Propun acordarea titlului de membru de onoare al scmd.Bibilotul

    RăspundețiȘtergere
  29. Propuneri:
    1.La actiunea din 25.10 sa purtam banderole negre pe mana;
    2.Banere referitoare la disparitia statutului de militar;
    3.Aparatia in numar cat mai mare (si nu dispersati la mai multe institutii ale statului) la o locatie importanta (Cotroceni, Palatul Victoria, Parlament ...) la o ora cand acolo exista factorii de conducere (acestia sa nu fie cumva la depuneri de coroane). Neaparat sa fie prezenta mass-media, altfel vom sti doar noi, ceva jandarmi si eventual trecatori.
    4.Pastrarea secretului actiunilor (locatie, nr.participanti) - CD SCMD are legatura cu presedintii de filiala, acestia cu oamenii filialelor.
    5.Rechizitionarea (doar suntem intr-o anumita stare cu actualii guvernanti) a unor sirene (Ap.NBC) de catre cei care mai au legatura cu UM - pentru scurt timp, eventual alte mijloace de sonorizare.
    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  30. Propunerea cu b anderola am facut-o si eu dar atunci ma gandeam sa fie o banderola cu cap de mort iar purtatorii sa aiba in dotare si ceva armament...Oricum tara e pe o panta abrupta,prapastia este aproape si va spun ca nimeni nu va protesta organizat MAREA RUPTURA se va produce necontrolat din DISPERARE Ma uitam ,grefierii =pensie de 70-80 milioane???,o dactilografa de la judecatorie[vecina mea=34 milioane pensie.Geica=300 mil pensie???si eu am fost pilot am zburat cu RIO3 intre picioare[radiatii] si am pensie 18 milioane O FI B INE,O FI RAU--SA II BATA DUMNEZEU !!!tigri2

    RăspundețiȘtergere
  31. ba revenit-va,ca va rad curcile--MUKK

    RăspundețiȘtergere
  32. Regret sincer ca in aceste zile nu am putut sa/mi exprim punctul de vedere, fiindca am avut probleme strict personale care nu suportau amanare. Adica am fost nas. Dar tot am reusit sa vad paparuda de labeunu, sa rad cat pot si sa vars de scarba ca exista astfel de exemplare umane ca jegul aparut si naftalina de barbat de langa ea. Acum sunt convis ca atat timp cat exista excremente, exista si lighioane care sa le utilizeze. Admin. imi cer scuze ca sunt atat de bland dar nu doresc sa fiu vulgar si nu doresc nici sa vorbesc degeaba. Haina de general al armatei romane este batjocorita de pramatii oportuniste, necalificate si sugatoare de seva militara ca si atunci cand paienjenitele isi omoara partenerii. D/na gheneral cand va vad imi provocati ....puaaah.
    In legatura cu generalul, asta e gagiul care atunci cand am trecut eu in rezerva a spus ca acum armata a scapat de lichele si de betivi. Eu suparat cum eram am luat/o ca atare si acum o tin tot asa. In viata mea nu am aratat o singura data asa betiv cum arata gagiul asta tot timpul. Asa ca sa ma scuteasca. Sa mearga toti sefii SMG la manariile pe care le/au facut. Sa indrazneasca sa spuna ca nu au facut....EU UNUL VREAU OAMENI ADEVARATI NU RAH....TI.....

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu contrazic pe nimeni! Fiecare, are dreptul la opinie! Dar ... de unde sa SCOATEM si niste ... OAMENI ADEVARATI ??!! Cine pe cine propune? Pariez ca in trei zile ... sunt facuti ... varza!

    RăspundețiȘtergere
  34. @Admin 19 septembrie 2010, 19:06 :
    In legatura cu 'mos alecu 19 septembrie 2010, 18:48' a se vedea 'micutzul 21 septembrie 2010, 01:08 '
    Si mie imi pare rau ca am avut dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  35. @MICUTU-asa,asa,mai adauga ca el este,,TATAL L-164"si ca in vreo doua emisiuni tv.altceva decat ,,penzia mea,sa-mi taie penzia mea"nu prea a mai spus si ai eroul perfect--MUKK

    RăspundețiȘtergere
  36. Ce spuneti de Caceu , sau Pinta ,? DIN PACATE AMANDOI SUNT PRINSI IN ALTE ACTIVITATI .

    RăspundețiȘtergere
  37. A trecut o luna de cand imi scriu parerile pe acest blog,nu sunt mai mult de 8 corespondenti,asa se intampla peste tot.Azi am vorbit cu un fost profesor[eminent] de istoriesi l-am intrebat ce se intampla cu poporul nostru de este asa"intelegator"si nu riposteaza la neajunsuri si nedreptati.A raspuns asa:noi suntem un popor de credinciosi ortodocsi si religia ne-a invatat msa fim supusi,"sa dam Cezarului ce-i al Cezarului"adica Basescului,in plus nici un popor nu a fost subjugat si "calcat" de barbari si popoare migratoare precum poporul nostru ,timp de peste 1000 de ani,aceasta este firea romanului din care cu onor face partesi ARMATADe aceea aici este "fieful"saracilor,hotilor,tziganilor,a lui Basescu,Boc Udrea,Videanu si alti DOBITOCI PENALI,asa ca fiti siguri ca inafara de ceva "fum" cu justitia sau din mila si bunavointa BANDITILOR care ne conduc nu vom obtine nici o FIRIMITURA,iar miscarea noastra sindicala este FIX-PIX ,suntem putini si LASI tigri2

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Anonim 21 sept. 09.47

    Trebuia sa/l rogi pe profesor , sa/ti explice de ce romanii sunt aproape singurul popor care isi omoara conducatorii ? Asta cam din cele mai vechi timpuri ale istoriei noastre.

    RăspundețiȘtergere
  39. @Neacsu
    Parerea mea despre gl. Pinta (cu care am lucrat mult in ultimele 8 luni de zile) este un extraordinara. Este un om de mare caracter. Punct.

    @all / mos alecu
    Nu mai stiu pe unde ii criticati pe cei de pe roarmy230, fapt care ma doare. Trebuie sa va spun un lucu - ei sunt cei care au iesit primii la atac (Col. (r) ing. drd. Dan Poinar la Realitatea, in toamna lui 2008, iar restul, marea masa, din decembrie 2008). Anul 2009 pentru d-voastra a fost unul linistit (oarecum); pentru noi a fost unul de groaza! Atunci am invatat "pe viu" ce inseamna procedurile parlamentare (nu va dau detalii, le puteti afla citind postarile grupului). Am avut de urmarit proiectul legislativ care se referea la cumul; SI NU NUMAI DE URMARIT, ca nu am stat cu mainile in san! Inainte de vacanta parlamentara nu a iesit asa cum a vrut Boc. Si atunci a fortat nota cu asumarea raspunderii pe L 329. Si a venit CCR cu stupida decizie 1414/2009! Si a venit decembrie 2009, cand marea majoritate a roarmystilor230 au pierdut fie pensia, fie salariul! Si a venit anul 2010, cand s-au declansat nenumarate procese individuale ... Credeti-ma, ei cunosc, pe langa procedura parlamentara, si procedura administrativa, si pe cea de dr. muncii. Da' nu ca sa se dea mari, cum zice mos alecu, ci pentru ca sunt nevoiti. Fineturile de care vorbiti sunt, de fapt, durerile lor (ACUM, ora 10,45, ma suna Dan Sutu - a avut termen la Tribunalul Bucuresti, pe litigii de munca. A ramas in pronuntare!). Termenele noastre se intind de la 1 septembrie pana pe 3 decembrie. Sunt si cate 3 dosare intr-o zi!
    Dle comisar Burcu, nu e vorba de caderea galoanelor. Pe Roarmy230 intra cine vrea, posteaza cine vrea, ramane cine vrea. Suntem si membri SCMD, dar si membri ANCMRR. Ne injuram, din cand in cand, dar ne si "pupam". Am ajuns sa ne cunoastem ca asa am simtit, ne stim zilele de nastere, ne facem urari cand credem de cuviinta, ne injuram tot cand credem de cuviinta!...
    Cine nu crede in realitatea celor spuse de mine e invitat sa se convinga! da, tin foarte mult la acest grup, e un fel de "a doua mea casa", poate si pentru ca ne-am nascut in niste vremuri extrem de tulburi...

    RăspundețiȘtergere
  40. Banuiesc,ca istoria se va repeta!?tigri2[Aviz amatorilor.

    RăspundețiȘtergere
  41. Doamna Elena, citesc zilnic mesajele celor de pa roarmy230. Aflu lucruri foarte interesante (juridic, financiar etc.). Cum as putea sa devin membru al grupului?
    Stiu ca sunteti foarte ocupata ...
    Multumesc anticipat (scurt si la obiect)

    RăspundețiȘtergere
  42. @plinius, Doamna Elena, ne-a spus deseori ... este fff ocupata! Asa ca ... iti raspund eu: Copy/paste in browser urmatorul link, te loghezi acolo, urmezi "pasii" indicati ... si gata!!! Ai devenit membru! Ai nevoie insa, de o adresa e-mail, valida, pe yahoo.com!

    https://login.yahoo.com/config/login_verify2?.intl=us&.src=ygrp&.done=http%3a//groups.yahoo.com%2Fgroup%2Froarmy230%2Fjoin&rl=1
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  43. @ADMIN
    De ce, de fiecare data cand vin/revin pe blogul de Mehedinti, prin replicile pe care mi le dati ma goniti (din ce film e replica: Deci ma gonesti!)
    ELENA

    RăspundețiȘtergere
  44. Azi noapte am visat ceva.
    Se facea ca ... (pentru cei care au lucrat la operatii si nu numai stiu despre ce este vorba):

    I. Adversarul - puterea portocalie impreuna cu verzii si tradatorii (UNPR - Uniunea Nationala a Prostilor Romani)a invadat toate institutiile statului roman punand in functii de conducere numai oameni "capabili": ospatarita la accesarea fondurilor UE, izmanar in fruntea MApN, tripleta BVB etc.
    Au "incalecat" poporul roman taind salariile bugetarilor cu 25%, au marit TVA, au dat afara oameni din serviciu si au asigurat finante pentru clientela politica.
    In tara Constitutia nu mai este respectata, legile sunt respectate dupa bunul lor plac, judecatorii sunt linistiti ca vor avea pensiile neatinse (CCR este politizata - doar da 2 sentinte diferite pentru aceasi cauza).
    Populatia este saracita si sa spunem ca inca nu a venit iarna cu intretinerea aferenta.

    II. SCMD luand la cunostinta despre toate acestea a inceput pe de o parte lupta pe calea justitiei dar si lupta sindicala.

    III.
    1. In ziua de 25.10 se vor depune coroane de flori la una din institutiile statului aservite acestei puteri dictatoriale - CD SCMD.
    2. Participarea la actiune cu cel putin 100 membrii/filiala (sa lasam in pace Prefecturile din tara - frectie la picior de lemn) - BO/filiale.
    3. Pregatirea banerelor, vestelor, sepcilor etc. - BO/filiale.
    4. Stabilirea graficului de afluire/defluire spre/ la Bucuresti - CD SCMD si BO/filiale.
    5. Stabilirea oamenilor imbarcati pe masinile p.p. (4-5) si a modului de realizare a contactului in Bucuresti.

    IV. Banere, sepci, veste, sirene alarma, vuvuzele, portavoci etc.

    V. Telefoane mobile
    "Lant de alarma" - sefi de retele (1 din fiecare masina) care vor tine legatura cu sefii de filiala/CD SCMD.

    Si cand m-am trezit ..... sper ca nu suna cei cu ochi albastri la usa (si voua v-au luat 25%).
    Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  45. @ELENA! Iar esti grabita! Iar ma acuzi pe nedrept! Eu am dat o mana de ajutor si te-am scuzat onorabil! Unde ai vazut ... prigoana? Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  46. Plinius ,
    Exceptand punctul 1 , celelalte sunt vise erotice .
    Noi nu am fost in stare sa ne putem de acord, aici din gura , sa SPUNEM macar, da domnule , sunt de acord sa terminam cu certurile si sa ne unim eforturile . NICI MACAR ATAT NU S-A PUTUT FACE IN ACEST SINDICAT . Iar tu vrei intalniri, participari, demostratii, proteste, sepculitze , vuvuzele .
    Doi pensionari MApN se intalnesc pe o banca in parc si discuta de una de alta. La un moment dat , unul intreaba pe celalalt daca a mai avut .. "surprize " de cand a iesit la pensie . Celalalt spune ca nu ,amandoi ajung la concluzia ca de cand au iesit la pensie nu au mai simtit nimic si se intreaba mirati care o fi explicatia . Si dintr-o data , unul are revelatia " baaaaa, sa stii ca astia ne pun bromura in pensie !?! " Uite asa Plinius Draga , asa cred si eu .. ASTIA NE PUN BROMURA IN PENSIE , CA NU MAI AVEM NICI O RE(A)CTIE .
    CINE MA CONTRAZICE ?

    RăspundețiȘtergere
  47. Plinius, eu zic sa nu mai cititi si pe roarmi si pe SCMD ca dauneaza ! Eu am citit niste postari care mau pravalit . Persoane cu staif,aici spun una si acolo spun alta si e vorba de sfaturi si recomandari vitale . Eu nu am mai comentat prefer sa ma documentez inainte de a spune ceva dar ceea ce vad ma dezgusta . Deaia nici nu imi fac adresa o sa imi spun cititorul . Dar am o intrebare pe care ma gandesc de mult daca sa o pun sau nu Doamnei Elena care inteleg ca e mare in SCMD .
    cititoru

    RăspundețiȘtergere
  48. @Scorpio, cititoru
    Multumesc pentru aprecieri si indicatii.
    Pana ieri ma gandeam ca in tara asta (unde nu se mai recunoaste valoarea unei munci cinstite = ciopartirea pensiei) nu se mai poate sta si ma gandisem cu sotia sa "zburam".
    Astazi, dupa visul de peste noapte, am ajuns la concluzia:"DE CE SA PLEC EU SI SA NU PLECE EI?????" (sau pe romaneste: decat sa planga mama mai bine sa planga masa lui Boc, Oprea, Lupu etc.).
    Energia negativa acumulata in fata TV, PC o descarc scriind aici, pe acest blog, in fata colegilor mei (cunoscuti si necunoscuti).
    Am o fetita de 3 ani si as dori sa-i dau educatie in tara mea si nu in alta parte.
    Spuneti-va pasurile/propunerile, descarcati-va de energia negativa pe care o emana acesti tembeli de la putere si haideti ca impreuna sa dam o lovitura "balaurului portocaliu" (verzii si UNPR-istii sunt ca taunii pe langa bou: nu pot trai fara el).
    O zi buna. S-a trezit aia mica.

    RăspundețiȘtergere
  49. hai domnule curaj -pune-i, intrebarea ce naiba--MUKK

    RăspundețiȘtergere
  50. @mos alecu, Problema ACUM este ALTA! Trebuie odata si odata sa fim capabili de unire! Trebuie sa AVEM capacitatea de a ne stabili prioritatile! Trebuie sa DISCERNEM ce ne UNESTE, nu ce ne dezbina! Cu cat vom fi mai multi care spun, sustin ASTA, cu atat vom deveni o FORTA! Sa lasam pentru Dumnezeu, potcoavele de cai morti! Sa uitam de orgolii ieftine! De ... buricul pamantului ... din fiecare dintre noi!
    Admin, V.Burcu

    Anonim spunea...
    Am onoarea sa va salut!
    Subscriu neconditionat la apelul domnului Neacsu - (18.09 23:59) si al domnului comisar Burcu.
    Pe vremuri, cind am comentat un ordin, comandantul m-a pus la punct::" Ai impresia ca esti la sindicat?" Era prin 1986 -1987. Daca stam si cautam pete in soare (acum stim ca exista) si ca ala e schiop, ala prea inalt, ala prea destept, ala ..... nu ajungem niciunde. Sau poate ca ne e teama de ceea ce putem fi impreuna - dind dovada de unitate de vointa si de actiune? Si Maresalul a fost contestat la vremea lui, dar asta nu l - a impiedicat sa fie erou. Cel putin pentru Ostire!
    Cu stima.
    Neacsu spunea...
    Armata cu cai de lemn, soldati de plumb si ofiteri de paie
    scorpio spunea...
    Atata timp cat vor mai fi 15 militari adevarati, acest sindicat nu va pieri .Cine va incerca sa il inchida, sa isi faca inainte o cruce mare pentru tot neamul lui .
    plinius spunea...
    Propuneri:
    1.La actiunea din 25.10 sa purtam banderole negre pe mana;
    2.Banere referitoare la disparitia statutului de militar;
    3.Aparatia in numar cat mai mare (si nu dispersati la mai multe institutii ale statului) la o locatie importanta (Cotroceni, Palatul Victoria, Parlament ...) la o ora cand acolo exista factorii de conducere (acestia sa nu fie cumva la depuneri de coroane). Neaparat sa fie prezenta mass-media, altfel vom sti doar noi, ceva jandarmi si eventual trecatori.
    4.Pastrarea secretului actiunilor (locatie, nr.participanti) - CD SCMD are legatura cu presedintii de filiala, acestia cu oamenii filialelor.
    5.Rechizitionarea (doar suntem intr-o anumita stare cu actualii guvernanti) a unor sirene (Ap.NBC) de catre cei care mai au legatura cu UM - pentru scurt timp, eventual alte mijloace de sonorizare.
    Cu stima

    F A R I S E I L O R!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  51. @Anonim,
    Farisei si praduitori de drumul mare, sunteti voi, cei din CD al SCMD, VOI care ati mancat banii oamenilor. In loc sa platiti avocati, sa rezolvati problemele oamenilor, voi ati chetuit 7 MILIARDE aiurea! Nu va este rusine? SUTE de MILIOANE numai pe PROTOCOALE! ATENTIE: veti raspunde PENAL, nenorocitilor!

    RăspundețiȘtergere
  52. A murit Generalul! Sa-l odihneasca Dumnezeu! Condoleante familiei!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri