Google Translate

marți, 21 septembrie 2010

News! Preşedintele Traian Basescu prezintă, la ora 15, un mesaj în Parlament! Marti, trei ceasuri rele! + Update

Preşedintele Traian Băsescu prezintă, marţi, un mesaj "pe probleme actuale de politică internă" în faţa Parlamentului, într-o şedinţă la care PNL a anunţat că nu participă, iar PSD că nu va fi prezent dacă şeful statului nu răspunde solicitării privind condamnarea modului de vot la Legea pensiilor.
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care preşedintele Băsescu este aşteptat să prezinte un mesaj "pe probleme actuale de politică internă" este programată să înceapă la ora 15.00.

Şeful statului a transmis, în 6 septembrie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, informându-i că doreşte să adreseze Parlamentului, în 21 septembrie, un mesaj pe probleme actuale de politică internă, şedinţa comună fiind stabilită de Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru ora 15.00.

Parlamentarii PNL au anunţat că nu vor participa la şedinţa Parlamentului în care preşedintele Traian Băsescu va susţine un mesaj, o decizie în acest sens fiind luată de Biroul Politic Central al formaţiunii liberale.

"Considerăm că declaraţiile lui Traian Băsescu, indiferent de cadrul în care sunt făcute, nu mai pot fi tratate demult cu seriozitatea şi respectul cuvenite funcţiei pe care acest om o ocupă vremelnic. Apreciem că majoritatea covârşitoare a societăţii româneşti şi-a epuizat resursele de răbdare în faţa arsenalului de minciuni şi vorbe goale al lui Traian Băsescu. Credem că şirul interminabil de insulte adresate românilor, diverselor categorii socio-profesionale pe care încearcă să le învrăjbească sperând la beneficii de imagine, trebuie ignorate cu desăvârşire",
 susţin liberalii.

PNL a arătat că, pe aceste temeiuri, refuză să mai participe, fie şi involuntar, la "tentativele unui om disperat şi epuizat politic de a recâştiga, prin minciună şi dezbinare, încrederea unei părţi a românilor".

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că social-democraţii îi trimit preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care îi vor solicita să condamne
"votul fraudulos"
 dat de Camera Deputaţilor la Legea pensiilor.

Ponta a afirmat că, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va răspunde până marţi la solicitarea PSD, atunci parlamentarii social-democraţi nu vor participa la şedinţa Parlamentului în care preşedintele va prezenta un mesaj.

Precedenta şedinţă a Camerelor reunite în care preşedintele Traian Băsescu a adresat Legislativului un mesaj a avut loc în 15 septembrie 2009, la finalul primului mandat al şefului statului. El a rostit atunci un discurs de bilanţ.

Preşedintele Băsescu a prezentat atunci mesajul în faţa Parlamentului după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legile educaţiei, salarizării unitare a personalului bugetar şi reorganizării unor instituţii şi autorităţi. El a spus că salută "curajul" Cabinetului şi al coaliţiei în a face un pas important pentru modernizarea României.

În actualul mandat, preşedintele Băsescu a transmis preşedinţilor Camerelor scrisori în care solicita adoptarea unor proiecte de lege, precum Codurile de procedură penală şi civilă sau legea ANI.

De asemenea, în luna iulie, şeful statului a anunţat convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, în primul rând pentru dezbaterea Legii ANI.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 9 septembrie, la o emisiune televizată, că va transmite în această toamnă Parlamentului proiectul de modificare a Constituţiei, care a fost elaborat de Guvern, acesta aflându-se, în prezent, în analiza Preşedinţiei. De asemenea, şeful statului a spus că va încerca să convingă clasa politică să adopte "uninominal adevărat", într-un singur tur de scrutin sau în două tururi.

În 8 septembrie, preşedintele Băsescu a semnat decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Scrisorii de intenţie semnate de autorităţile române la Bucureşti, la 16 iunie, actualizată prin Scrisoarea suplimentară de intenţie, semnată la Bucureşti, la 29 iunie.
Informeaza Mediafax.ro
______________________________
UPDATE:
Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:
Romania nu se mai poate imprumuta doar pentru a consuma.

In aceste momente e nevoie mai mult decat oricand de solidaritate sociala. Austeritatea nu poate exista fara solidaritate.

In 2004, Romania avea in asistenta sociala peste 6 milioane de cetateni. In 2009, aveam 13,9 milioane, o dublare a numarului de asistati social.

Lupta noastra cu criza a fost ingreunata de o criza de incredere, incurajata si intretinuta. Discursul public negativ de azi ma obliga sa reamintesc unora ca Romania este o tara europeana, democratica, cu un urias potential de dezvoltare. Mai avem insa un drum dificil de parcurs pentru a ne recapata increderea, si pentru asta e nevoie de sacrificiu politic imediat.

In momente de criza nu poti guverna cu gandul la alegerile urmatoare.

Increderea va veni in momentul in care Guvernul va avea mai multa coerenta in explicarea politicii sale si cand cetateanul nu va mai plati ineficienta aparatului administrativ.

Romania va avea in 2010 un deficit de 6,8% din PIB.

Din pacate, la inceputul anului s-au facut excese - al 13-lea salariu, prime si stimulente in unele ministere.

In primavara aceasta, prin memorandumul cu FMI, CE si BM, s-a stabilit un plan de reducere a cheltuielilor, inclusiv reducerea salariilor cu 25%.

Obiectivul nostru nu este sa avem multi functionari cu salarii mici, ci un corp de elita de functionari bine platiti. Acest lucru inseamna selectia personalului pe criterii de performanta, nu politice.

Sistemul de educatie si sistemul sanitar nu sunt finantate corespunzator, insa inainte de a spune asta, ar trebui sa ne asiguram ca resursele actuale sunt corect utilizate si onest alocate. In ultimii 10 ani, fondurile pentru sanatate au crescut de 4 ori, insa calitatea serviciilor nu a crescut, este o dovada a folosirii necorespunzatoare a resurselor.

Avem nevoie de o lege care sa stabileasca raporturile corecte de salarizare intre diferitele categorii de bugetari. Cheltuielile sociale trebuie si ele reduse.

O analiza atenta arata ca nu avem atata saracie in Romania cat avem nemunca si abuzuri in sistem. O arata constatarile Ministerului Muncii cu mii de pensii si ajutoare acordate cui nu trebuie.

Trebuie eliminata orice forma de ajutor social care ii incurajeaza pe cei apti de munca sa nu isi mai caute slujbe.

Deficitul bugetului de pensii creste de la an la an, am avertizat ca majorarea pensiilor in 2007-2008 nu este sanatoasa.

Masura cresterii si egalizarii varstei de pensionare la 65 de ani pentru femei si barbati se justifica, in aceste conditii. Trebuie sa le explicam oamenilor situatia dramatica in care se afla bugetul de pensii.

Solutia este combaterea evaziunii fiscale si o regandire a sistemului de taxe si impozite. Sunt inca prea multe categorii de venituri exceptate de la impozitare, dar si multi agenti economici care eludeaza obligatiile fiscale.

Romania are nevoie in continuare sa imprumute resurse financiare, pentru ca trebuie sa ne continuam dezvoltarea. Acesta este motivul pentru care in 2011 vom semna un nou acord cu FMI.

Am auzit un profesor universitar spunand ca Romania are nevoie de imprumuturi pe termen lung. Problema Romaniei este ca din cauza deficitelor si lipsei de reforme structurale, nimeni nu imprumuta Romania pe termen lung. Romania are in acest moment probleme uriase sa contacteze imprumuturi cu scadenta la 3 ani.

Imprumuturile reprezinta o solutie numai daca sunt directionate spre investitii, si nu pentru consum.

Avem un grad de absorbtie redus al fondurilor europene nerambursabile. Ar fi poate mai util sa avem o singura institutie a statului pentru gestionarea fondurilor europene.

Mentinerea unui acord cu FMI este legata de increderea Romaniei pe pietele internationale si a investitorilor si este un sprijin ca la orizontul anului 2012 sa avem un rating de tara de categoria A.

Avem nevoie de o continuitate a reformelor, indiferent ce Guvern va conduce tara. Aveti varianta populismului si varianta reformelor sustinute. Orice guvernare responsabila va promova o politica de austeritate. Reformele structurale nu sunt de stanga sau de dreapta. In aceste conditii, apelul meu la responsabilitate este adresat tuturor.

Stim pe ce drum vom merge in urmatorii ani - drumul Europei unite. In urmatorii 10 ani avem sansa sa reducem decalajele fata de celelalte state membre, prin Strategia Europa 2020.

Pana in 2020, numarul persoanelor care traiesc sub pragul saraciei trebuie redus cu 25%. Pana in 2020, banii alocati cercetarii vor fi 2% din PIB. Aceste lucruri inseamna reducerea decalajelor istorice care ne separa de celelalte tari europene. Succesul inseamna in primul rand alocarea de resurse, nationale si europene.

Trebuie sa stabilim o data realista pentru adoptarea monedei euro.

Avem 7 programe operationale finantate de UE.

Sa vorbim despre guvernanta economica europeana: Toate cele 27 de state membre vor trebui sa isi supuna bugetul aprobarii CE. Nu este vorba de aviz, ci de respectarea acelor cifre. In cazul in care cifrele nu vor fi respectate, statele din zona euro vor fi penalizate cu procente din PIB, iar cele din afara zonei euro, cu bani europeni in minus. Nu se mai joaca nimeni cu nerespectarea criteriilor de la Maastricht. Pana in 2012 trebuie sa trecem la un deficit maxim de 3%. Este bine ca Parlamentul sa stie aceste detalii. Acestea sunt medicamentele cu cea mai buna eficienta impotriva populismului, dar si cel mai bun stimulent pentru dezvoltare.

O Romanie competitiva din punct de vedere economic trebuie sa aiba un sistem judiciar reformat, in care atat romanii, cat si europenii, sa aiba incredere. Mentinerea Mecanismului de verificare si cooperare arata ca Romania nu si-a indeplinit toate angajamentele. Adoptarea celor 4 Coduri, in mai putin de un an, a fost un efort al Guvernului si al Parlamentului.

Si Legea micii reforme in justitie este determinanta.

Permiteti-mi sa va adresez rugamintea sa dati atentie si noii Legii a educatiei si Legii parteneriatului public-privat (aceasta este deja adoptata de Parlament, n.red.). Daca s-a votat, inseamna ca presedintele nu e intotdeauna la curent cu ceea ce face Parlamentul (a spus, zambind, seful statului - n.red).

Incet-incet, Romania iese din recesiune. Pentru 2011, prognozele arata ca putem intra in zona de crestere cu 2%, cu conditia realizarii reformelor structurale. In 2012-2013, cresterea poate fi de 3-4%. Aceasta nu e insa suficienta pentru a asigura dezvoltarea economica, e nevoie de minimum 5%.

In 2011, trebuie sa imprumutam aproximativ 5,7 miliarde de euro doar pentru a acoperi deficitul bugetar.

Avem nevoie de un sistem informatic care sa reduca la nivel maxim nevoia de a lua legatura cu functionarii. Aici trebuie sa va spun ca exista o hotarare in CSAT de o luna. Sper ca domnul ministru a preluat aceasta hotarare si ea va deveni o realitate pana la 31 decembrie.

Va trebui, Guvern si Parlament, sa stabileasca, din cele 46 de mii de investitii deschise, care se finanteaza in 2011.

Ar trebui sa avem in vedere un program de lucru pe care Guvernul sa il prezinte in fata Parlamentului la fiecare inceput de an si pentru care sa isi asume raspunderea.

Convingerea mea e ca trebuie modificat si sistemul politic.

Pornind de la vointa romanilor, exprimata prin referendum, cred ca este momentul ca si Parlamentul sa isi revizuiasca propria structura. Va reamintesc de referendumul pentru Parlamentul unicameral.

O Constitutie moderna trebuie sa puna institutiile cu adevarat in slujba cetateanului si a binelui public.
HotNews.ro
_________________________
De retinut si:
Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta miercuri în Piaţa Revoluţiei şi la Guvern
_________________
Aproximativ 20.000 de oameni vor protesta, miercuri, în Piaţa Revoluţiei şi în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate ale Guvernului, la aceste proteste fiind aşteptate toate persoanele care au revendicări comune.
Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi organizate două mitinguri şi un marş, astfel că la ora 12.00 va fi o manifestare a Federaţiei Sanitas urmată la ora 13.00 de un miting al CNSLR-Frăţia, iar la ora 14.00 va începe marşul spre Piaţa Victoriei.

"Miercuri va fi un miting al celor nemulţumiţi, sperăm să vină toţi cei care nu sunt de acord cu măsurile Guvernului, vizăm o participare mare a bucureştenilor. Dacă vor să zgâlţâie această putere o pot face plimbându-se prin cele două pieţe în număr mare",
 a spus Petcu.

Protestarii vor fi în Piaţa Victoriei între orele 15.00 şi 19.00, acţiune la care se aşteaptă o susţinere mai mare din partea bucureştenilor nemulţumiţi. Petcu a spus că aproximativ 10.000 de persoane vor veni din teritoriu.

Sindicaliştii cer revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei atât pentru bugetari cât şi pentru angajaţii din societăţile comerciale, stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar şi în sistemul economic, păstrarea Codului muncii şi a protecţiei salariaţilor la concedieri colective.

Sindicaliştii mai vor blocarea iniţiativei de a desfiinţa contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, contractul colectiv de muncă la nivel de ramură şi contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional. O altă solicitare este menţinerea actualei legi a pensiilor, a vârstei de pensionare şi a modului de calcul al pensiei.

Modificarea legii Inspecţiei muncii pentru diminuarea muncii la negru şi întărirea măsurilor de securitate a lucrătorilor la locul de muncă, depolitizarea instituţiilor şi companiilor de stat, un pachet de măsuri anti-criză din partea Guvernului care să ducă la creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare sunt alte cereri ale sindicaliştilor.

Informeaza Mediafax.ro
_______________________
Stau si cuget:
Mesajul D-lui Prezident va avea forta, taria
de a opri actiunile preconizate de sindicate?
Va reusi sa produca DOVEZI ca Romania merge
pe un DRUM corect, in folosul norodului, celor
multi, nu "tagmei jefuitorilor"? Astept  ... ora 15!
Admin, V.Burcu

38 de comentarii:

  1. INCEP EU CU VESTILE!!!!

    Intrati pe Curtea de Apel Bucuresti, Dosare, nr. dosar
    - 7144/2/2010 (aviatori, cab. CIORBEA), respingere!
    - 7215/2/2010 (aviatori, dna URECHE), amana pronuntarea pe 21, adica azi!

    La Iasi, la Curtea de Apel - Respingere!

    ELENA

    RăspundețiȘtergere
  2. @ELENA, un randulet pentru fiecare caz in parte (la ce se refera), ar fi fost ideal pentru TOTI! Stim prea bine ce insemnana - un avatar - cautarea acestor DOSARE, dar mai ales ... ce "multe informatii" vom gasi, dupa ce ne-am facut o caruta de nervi! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @PAVEL- ce bine ca ne spui noutati din,,informatiile domniei tale"--MUKK

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cititorul de la "Generalul Popescu ..."
    Cum sa spun aici una si pe Roarmy230 alta? Pai nu m-ar lua dl. Admin de urechi? Ca e pe ambele grupuri!
    Difera felul/modul de adresare, dar fondul e acelasi. Diferenta, daca pot sa o numesc asa, e ca acolo ma adresez ca ... in familie!

    @all
    Aviatorii au deschis pe HG 737/2010 (similarul HG 735 pentru noi) procese de suspendare a acesteia la mai multe Curti de Apel. Au chemnat Guvernul Roamaniei. Stiu rezultate de la Iasi si Bucuresti.
    La Iasi s-a respins cererea ca nefondata.

    La Bucuresti scrie asa:
    14/09/2010 Respinge excepţia lipsei calitatii procesuale active a recl. (ridicata de Guvern, evident) şi excpţ.lipsei de interes (tot de GUvern ridicata). Dar si Respinge cererea de suspendare a execut.ca neîntem.. Cu recurs. Asociatia aviatorilor a fost reprezentata de Cab. Ciorbea.

    ELENA

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragi colegi bucuresteni, mergeti in numar cat mai mare cu/fara insemne SCMD la demonstratiile de maine din Bucuresti, cei din provincie suntem alaturi de voi.
    La acesti conducatori trebuie sa inceapa sa le fie frica - presiunea populatiei poate rezolva ceva in tara asta.
    Sa nu uitam ca orice dictatura a fost inlaturata prin diferite metode (dure/mai putin dure: Romania/Cehoslovacia).
    Sa speram sa nu se ajunga acolo.
    Vedeti circul/nesimtirea Robertei Anastase din Parlament.
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Elena
    @Admin
    Imi pare rau ca din cauza mea au intervenit anumite discutii intre voi.
    Voi citi in continuare cu mare placere discutiile profesioniste de pe roarmy230 si voi posta comentarii (daca mi se va mai permite) aici.
    Sarut mana doamna, am onoarea domnule.

    RăspundețiȘtergere
  9. Marcus spune:
    septembrie 21, 2010 la 10:48 am

    Sacalu’ Si Cotofana

    Intr-o zi dobitocimea, fiind cuprinsa de amoc,
    Hotari ca leul rege le-a adus doar nenoroc.
    Prin urmare, de indata, si fara de cugetare
    Ele-alesera sacalul ca fiind bun de intronare.

    De cum se vazu sacalu’ uns ca rege peste fiare
    Iute-si convoca supusii la o mare adunare
    Si ii anunta emfatic hotararile ce-a luat
    Pentru ca toata suflarea sa-l asculte in regat.

    Fiind parsiv sacalul nostru si incorsetat de lege
    El numi un Sfat al Tarii, la vointa lui de rege,
    Legi sa-i faca dupa pofta si dorinta-i de satrap
    Sa conduc-animalimea, cum i-o trece lui prin cap.

    Ca sa isi atinga telul si noi legi sa promoveze
    O numi pe cotofana Sfatul sau sa prezideze
    Sefa fiind cu numaratul, ajutata de-un cotoi
    Ea sa scoata rezultaul, nascocit de amandoi.

    Treaba merse ca si unsa, legile curgeau pe banda,
    Iara regele padurii, multumit radea in barba.
    Toate bune si frumoase, clanul ciordea linistit,
    Pana-ntr-un moment in care, opozantii au lipsit.

    Zi nefasta pentru rege si-al sau clan de mafioti
    Cand toti fraierii vazura ca… ales-au niste hoti,
    Pusi doara pe praduiala si pe furt organizat
    Pentru-a multumi sacalul, clientela-i de palat.

    Din amoc brusc se trezira animalele padurii
    Si decisera dreptatea sa o faca iarasi jurii.
    Prea tarziu veni momentul pentru gloata de nerozi
    Ca-ntre timp sacalul unse drept juri supusi aprozi.

    Asa ca sacalul rege si-a sa gasca de netrebnici
    Au ramas batuti in cuie, in regat stapani pe veci.
    Morala:
    Daca ai nesansa-n viata si te-a dovedit amocu’
    Stai acasa, fa-te bine, nu vota ca dobitocu’ !

    RăspundețiȘtergere
  10. Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi în plen că statul român nu îşi mai poate permite să plătească salarii pentru funcţionari incompetenţi şi bolnavi închipuiţi şi nici ajutoare sociale celor care pot munci, dar nu vor.

    "Ceea ce trebuie să facem acum fără ezitare şi fără întârziere în faţa valului de populism din ultima perioadă este să punem capăt complicităţii politicienilor şi partidelor în relele practici de guvernare", a spus preşedintele.

    "Românii sunt pe bună dreptate revoltaţi pentru că au fost minţiţi", a spus şeful statului adăugând că în timpul guvernării din 2007 şi 2008 mulţi români "au primit mai mult decât se putea da, din considerente electorale, iar acum se văd în situaţia grea de a li se lua înapoi".

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-romania-nu-si-mai-permite-sa-plateasca-functionari-incompetenti-bolnavi-inchipuiti-7352075

    P.S.: Interesant! Abia acum ati aflat D-le Presedinte? Abia acum ne spuneti si noua? Cine e cazut din luna?
    Bine, dar ... 6 ani unde ati fost? Unde ati trait?
    Cine si cum a adus tara/poporul in halul asta? Noi? Unde ati muncit? Oare ... nu cumva ... la Cotroceni?
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  11. Legea pensiilor nu va fi revotată. Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea Biroului Permanent de reluare a votului final la Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Deputaţii au votat electronic, imediat după reluarea şedinţei Camerei.

    Conform anunţului făcut de Roberta Anastase, s-au înregistrat 33 de voturi "pentru", 158 de voturi "împotrivă" şi 8 abţineri.
    http://www.mediafax.ro/politic/legea-pensiilor-nu-va-fi-revotata-7349574
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragi camarazi,la ce bun v-ati fi asteptat de la acestiPARLAMENHOTI,au furat ,ne-au mintit si pacalit de 20 de ani,CU TOTII hotia nu are culoare politica,sunt colegi de TALHARIE si sper sa fie colegi de CELULA [ dar nu de alarma de lupta].Va fi si mai rau .Prognoza mea pentru maine -in strada se estimeaza 20.000,ei ,bine nu vor fi mai mult de 3-4.000,astia suntem cu astia defilam.Asa si cu sindicatele noastre=multe si marunte cu LASITATEA in frunte.Nu mai departe aceste amarate de bloguri cum apare un nume nou care scrie ceva mai bun decat mine sar ca ars la "gatul lui " si-l"mistocaresc". de ii este sila omului sa mai spuna ceva,il criticam ca nu a respectat gramatica mai ceva ca raposatul Pruteanu >Am dedus?,de asemenea ca daca doresti sa scrii pe roarmy230 iti trebuie diploma [cu licenta] in drept?SCUZE[daca sunt informat gresit]Atunci ce vom infaptui cu dezbinarea si infatuarea unora?tigri2

    RăspundețiȘtergere
  13. Băsescu: Să nu le promitem pensionarilor mai mult decât le putem oferi. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că nu trebuie să li se promită pensionarilor mai mult decât le poate fi oferit, că trebuie să li se explice situaţia, scopul fiind garantarea sustenabilităţii sistemului de pensii publice.

    "Avem datoria, ca oameni politici responsabili, să nu ne jucăm cu speranţele actualilor şi viitorilor pensionari. Să nu le promitem mai mult decât putem oferi. Să le explicăm situaţia dramatică în care se află acum fondul de pensii şi variantele realiste prin care putem reduce deficitul", a spus Băsescu.

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-sa-nu-le-promitem-pensionarilor-mai-mult-decat-le-putem-oferi-7353575/

    Pensionarii, pot sa moara! Voturile lor, acum nu mai conteaza! Basescu ACUM, poate sa le spuna adevarul, crudul adevar! dar ... intreb si eu: cine si cum a adus tara, economia in halul asta? Unde si cum a disparut averea intregului popor? Despre HOTI si evaziune cat cuprinde, de ce nu face referire? Si multe, multe alte intrebari! Dar cui ii pasa? EI o stiu pe-a lor, EI merg inainte, EI sunt deasupra Legii!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  14. GRAV. Deosebit de grav. Astept reactii: În ziua dezbaterii Legii pensiilor, PSD a solicitat să li se acorde sume pe colegii. Deputaţii PDL Roberta Anastase şi Mircea Toader au susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, că au existat negocieri iniţiate de PSD pe Legea pensiilor, iar grupul PDL a primit un mail prin care PSD solicita, în 15 septembrie, acordarea de bani din rezerva bugetară pentru diverse colegii.

    "În ziua în care se desfăşura dezbaterea la Legea pensiilor a fost solicitarea dânşilor să li se acorde nişte sume din rezerva bugetară pe colegiile dânşilor şi au şi transmis la grup la noi solicitările", a spus liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

    Toader a arătat că el a participat la aceste "negocieri", iar din partea PSD au fost "lideri politici recunoscuţi", adică "cei responsabili şi autorizaţi să vorbească în numele grupului".

    Întrebat cine a iniţiat aceste negocieri, Mircea Toader a răspuns: "Cine cere".

    Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a ţinut să precizeze că este de datoria sa să "demaşte blatul PSD cu pensiile oamenilor", menţionând că PSD "a încercat să şantajeze PDL solicitând 127 de miliarde de lei, pentru ca oamenii care i-au asigurat lui Victor Ponta şefia partidului să fie răsplătiţi".

    "În schimbul acestor bani, Victor Ponta şi PSD se angajau să asigure că legea pensiilor va trece fără niciun fel de probleme şi, practic, dânşii au şi părăsit plenul", a adăugat Anastase.

    http://www.mediafax.ro/politic/in-ziua-dezbaterii-legii-pensiilor-psd-a-solicitat-sa-li-se-acorde-sume-pe-colegii-7359056

    Am spus si repet! Toti, o apa si un pamant! Nu poporul conteaza! Interesele meschine, de mentinere in scaune, la putere! Sau in Opozitie! Tot privilegii inseamna! Daca vedeti undeva vre-o dezmintire, a acestor GRAVE ACUZE aduse de pdl-ei, va rog sa le postati imediat!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  15. Anastase: PSD a cerut 127 de miliarde pentru votul la pensii. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a acuzat marţi în plen pe deputaţii PSD că au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest "şantaj ordinar".

    "Aţi cerut bani ca să nu plecaţi din sală. 127 de miliarde a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul de pensie. Spuneţi pensionarilor de ce i-aţi vândut", le-a spus Anastase, de la tribună, parlamentarilor opoziţiei, în timp ce aceştia vociferau în sală.

    http://www.mediafax.ro/politic/anastase-psd-a-cerut-127-de-miliarde-pentru-votul-la-pensii-7350096/
    ___________________________

    Fratilor, este o nebunie!
    Astia ne vand, ca pe vite in targ!
    Va rog sa CLARIFICAM aceste acuzatii!
    Poate ca ACEASTA este STIREA ZILEI, poate ca despre asta trebuia sa VORBEASCA si Presedintele azi!
    Chiar ATAT de JOS am putut ajunge cu totii?
    Chiar nu avem nimic a spune?
    Incredibil, absolut incredibil!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  16. Silentio stampa!Mucles,toata lumea ,,a intrat frica in colegii nostri ,acum nici iepurii nu-i ajung.Vai de noi.Oricum problema cu intelegerile intre opozitie si putere e veche ,de ,hotii intre ei,se scuipa se injura ,se acuza dar intre ei sunt cuscri,cumetri,si sper sa fie colegi de celula .tigri2

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim 21 septembrie 2010, 20:15 :
    Sint sigur ca nu v-ati referit la 'celula' de aviatie...

    RăspundețiȘtergere
  18. La ora 18.38 am specificat ,celula de la Rahova sau Gherla.,nicidecum GrI sau II,astia ar fura aeronavele si le-ar vinde lui BIN[laden]tigri2

    RăspundețiȘtergere
  19. @Admin 21 septembrie 2010, 19:54 :
    Spuneti : "Daca vedeti undeva vre-o dezmintire, a acestor GRAVE ACUZE aduse de pdl-ei, va rog sa le postati imediat!" .
    Daca vedem VREO dezmintire ... nu ma pricep la de-ale justitiei , dar auzeam 'prin tirg' ca acuzatorul trebuie sa dovedeasca vinovatia piritului , si nu acuzatul sa-si dovedeasca nevinovatia...

    RăspundețiȘtergere
  20. @mos alecu... raspunsul vi l-a dat deja ... un alt anonim, mai bine informat: ... "hotii intre ei, se scuipa se injura, se acuza dar intre ei sunt cuscri, cumetri" ...! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca am ajuns sa luam de bune informatiile 'mediafaxului' , atunci nu ne mai ramine decit sa asteptam 'adevarul-adevarat' de LABE 1 tv.
    Apropo ... votul a fost pe 15.09 , iar asa-zisul mail este din 17.09...halal santaj .

    RăspundețiȘtergere
  22. @mos alecu ... pana la urma ... matale tii cu ursul? Chiar vrei sa spui ca putem CONTA pe unii sau altii? Chiar crezi ca ne vor UNII sau ALTII binele? Sau crezi ca am EU vre-o vina? Ma vezi pe mine bun de judecat? Sau ... ar fi mai bine sa tac?! Sa ma prefac ca as avea ... orbul gainilor?! ... Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  23. @Anonim 21 septembrie 2010, 21:42 :
    Nu...(la toate intrebarile).
    Dar , tocmai din cauzele aratate de dvs. , trebuie sa fim atenti sa nu cadem in plasa celui care arunca primul momeala .

    RăspundețiȘtergere
  24. @mos alecu ... am facut pace! Mi-ai produs ... emotii!
    Eu doar am reprodus o STIRE BOMBA, care vad ca e dezbatuta de toata mass-media! Care este ADEVARUL? Pai asta e treaba lor sa ne lamureasca, dovedeasca! Asta am cerut si eu: cine vede CEVA, pe undeva, sa ne lumineze si pe noi! Cu prietenie, mergem mai departe! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  25. Şi totuşi....unde ne aflăm în acest moment, în ce „stare”, noi cei din SCMD sau simpatizanţii acestuia? Haideţi să recapitulăm, ca atunci când am executat o misiune şi-i facem analiza! Putem s-o numim cum vreţi: Analiza Misiunii, Lecţii învăţate etc. Ce ne-am propus şi ce am realizat, iar după ce vom face această evaluare să ne punem eventuale întrebări.
    1. Lucrurile stau foarte clar d.p.v. al Guvernanţilor şi anume că „ne vor arde la portofel cu orice preţ” pe TOŢI! De ce?
    − În Memoriile personale sunt trecute unităţile unde am activat, inclusiv cele din economia naţională (înainte de 1989), nefiind necesară o solicitare expresă din partea noastră privind datele cuprinse în Statele de Plată pentru o eventuală recalculare a pensiei;
    − Arhivele şi depozitele arhivistice se află încă în subordinea M.Ap.N iar din punct de vedere procedural, dacă „marii cârmaci ai Ţării şi Oştirii ar fi avut intenţii onorabile”, nu le-ar fi rămas decât să solicite datele de interes recalculării;
    − Unele dintre Statele de Plată, dacă nu chiar toate sunt deteriorate fizic (caz concret la Clinceni unde nu se pot „distige” veniturile de ex. ale celor care au terminaţia numelor în „escu”: Popescu, Vasilescu etc.
    − În acest moment există pe „piaţă” o sumedenie de legi care se „bat cap în cap” şi care nu vor putea fi „descâlcite” prea curând nici la CEDO, atacate sau nu de către reprezentanţii noştri.
    − Ţara asta a fost prădită de 20 ani încoace de Toate Partidele Politice care s-au perindat la guvernare „în lanţul furăciunilor”;
    2) Pe cine „vrem noi să scoatem în faţă”? Cine să ne reprezinte? Cumva dl.gl.Popescu care a fost Senator PSD şi care a moştenit de la unchiu-su Popescu CAFA (afaceri LAROM, muniţie Ob.cal 152 mm CARGO ş.a.), al cărui frate de altfel o nulitate notorie şi nu numai, a fost cd-tul şc. Of. Sibiu? Pe dl.gl.Bădalan actual deputat PDL cu acoliţii şi afacerile lui MLI-84, Viforul şi GEPARD? Pe dl.gl. Dobriţoiu slugarnicul politic de la DPAP, „plimbăreţul din America” pt. F16 SH care împreună cu gl.Eftimie Sandu de la DPA o nulitate din toate punctele de vedere (afacerist veros şi partener cu Mircică Băşinescu § Cazacu-ROMTEHNICA), cu nevasta directoare la PROOPTICA lui Călinescu-saltimbancul, au propus achiziţia acestor rable? Pe cine dragii mei, sau...avem memoria atât de scurtă precum avem şi mintea?
    3) Nu vă mai faceţi iluzii aiurea cu generali de „operetă” sau de paie cum au mai spus unii, că „nu ţine”...Este suficient doar un simplu soldat sau un simplu civil care să aprindă nemulţumirile unei ţări chinuite de tâlhari de 20 ani!
    4) Marea problemă este însă ce vom face de-acum încolo, chiar peste „orizontul vizibil”.
    5) Ce se va întâmpla „dacă”?:.......şi vă las pe voi să vă puneţi întrebările de rigoare!
    În aceste zile am stat „ca tot omu'” şi m-am gândit la „ce-aş putea câştiga şi la ce-aş putea pierde” şi credeţi-ma că deja am luat o hotărâre în acest sens. Voi v-aţi gândit?

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. MINCIUNA,HOTIA,AFACERILE NECURATE,fac "casa buna"cu Romania,s-a furat si se fura in" draci""de la cel cu tzatza-n gura pan' la cel cu barba sura".Ma uitam la o "vilisoara"a unui fost "nea' tractoristu'"la IAS,cunoscandu-l pe om de pe vremea cand eu eram"tractorist pe cerul patriei iar el pe brazda"l-am chestionat cam cat l-a costat "cosmelia",=un milion doua sute de mii de euroi,adica "solda"mea de kk[penzia] pe 226 ani,sa fi pus toti banii deoparte de pe vremea rascoalei lui Horea,Closca si Crisan.Fratilor,camarazi,tara este bolnava rau a intrat in septicemie,daca nu o deratizam,dezinsectam si dezinfectam s-a terminat cu tot si toate ,va fi vai si amar de urmasii si urmasii urmasilor nostri!Propun sa va TREZITI.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  28. @TIGRI-2 ca sa-ti stric buna dispozitie iti spun ca intr-o societate capitalista(si mai ales capitalism salbatec ca la noi) nu e DESTEPT cel care are scoli, educatie,principii etc.E DESTEPT CEL CARE FACE BANI! ASTA_I singurul criteriu de apreciere si referinta ca ne place , ca nu ne place.Multi nu au inteles si nu inteleg principiu ex. profesori,actori ETC. totul se con verteste in bani. ai valoare daca cu aceasta valoare faci bani daca nu-NU In general cam peste tot cei care sunt cu tata in gura de la buget, nu prea sunt bine vazuti sau bine apreciati. asta e!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Dureros de corect ! tigri2

    RăspundețiȘtergere
  30. Conform principiului"Roberta Anastase"500=cateva mii"Ei ziceau ca ies 20.000,eu am estimat 3-4.000[muuuult],acum sunt" fro" 500[de picioare+maini]dara traim in tara MINCIUNII.T2[CRED CA-I ULTIMA MEA INTERVENTIE[S-AR PUTEA SA MINT SI EU !].

    RăspundețiȘtergere
  31. Traian Băsescu vine, în această seară, la "Naşul". Preşedintele Traian Băsescu este invitatul ediţiei speciale a emisiunii "Naşul", de la B1 Tv, începând cu ora 20.00. VIZIONARE PLACUTA!

    RăspundețiȘtergere
  32. Curtea Constitutionala a validat legea care stipuleaza ca procesele nu vor mai fi intrerupte de ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate.

    Curtea Constitutionala (CCR) a decis ca legea care stipuleaza ca procesele nu vor mai fi intrerupte de ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate este constitutionala, potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei. Legea in cauza fusese atacata la CCR de 40 de senatori PSD si PC. Dupa cum a aratat HotNews.ro intr-o analiza, exceptia de neconstitutionalitate ridicata intr-un dosar nu va mai intrerupe cursul procesului, cum se intampla pana acum in cazul proceselor de mare coruptie sau in orice alt dosar cu miza mare.

    RăspundețiȘtergere
  33. multumim fff. mult ca ne-ai informat--MUKK

    RăspundețiȘtergere
  34. Basescu ii da dreptate lui Anastase: PSD a cerut bani sa voteze Legea pensiilor. Presedintele Traian Basescu l-a atacat miercuri dur pe liderul PSDVictor Ponta, numindu-l "un copil cu care unii se joaca" si dandu-i dreptate presedintei Camerei Deputatilor Roberta Anastase care i-a acuzat marti pe social-democrati ca au cerut PD-L 127 de miliarde de lei pentru a vota Legea pensiilor.

    "Roberta Anastase are dreptate, PSD-ul a cerut bani. Altfel de ce sa spuna ca apara pensionarii, dar iese din sala. Daca vrei ceva stai si te lupti, nu iesi din sala. Dar nu-i treaba mea sa ma bag in ce fac parlamentarii", a spus Basescu, la postul public de radio.

    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-ii-da-dreptate-lui-anastase-psd-a-cerut-bani-sa-voteze-legea-pensiilor-1043536

    RăspundețiȘtergere
  35. BASESCU TRAIAN SE AUTOACUZA . A TAINUIT UN TIMP INDELUNGAT O POSIBILA FAPTA PENALA SAVARSITA DE PSD.
    Sa reluam. Basescu Traian afirma ca PSD-ul, Victor Ponta A CERUT,adica intr-un timp trecut ,bani sa voteze legea pensiilor. Deci a conditionat votarea legii de MITA SI SANTAJ.

    De ce Basescu Traian, care este GARANTUL STATULUI DE DREPT, NU A ANUNTAT Parchetul de pe langa INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE DESPRE ACEASTE FAPTE PENALE,IMEDIAT CE ELE S-AU PRODUS si sa prezinte si probele, SI SE FOLOSESTE ACUM DE ELE DOAR PENTRU A ASCUNDE FAPTA PENALA SAVARSITA DE ANASTASE ROBERTA IN CAMERA DEPUTATILOR?

    "Abuzul in serviciu in formă calificată

    Art. 318. - (1) Faptele prevăzute in art. 315-317, săvarsite de functionari publici, dacă au avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare strictă de la 5 la 15 ani.

    (2) Fapta prevăzută in alin. (1), dacă a fost săvarsită de un functionar sau de o persoană care exercită un serviciu de interes public, se pedepseste cu inchisoare strictă de la un an la 5 ani."(CP)

    Prin declaratia sa Basescu Traian savarseste, in... (arata tot comentariul) Sa reluam.Basescu Traian afirma ca PSD-ul,Victor Ponta A CERUT,adica intr-un timp trecut ,bani sa voteze legea pensiilor.Deci a conditionat votarea legii de MITA SI SANTAJ.

    De ce Basescu Traian, care este GARANTUL STATULUI DE DREPT ,NU A ANUNTAT Parchetul de pe langa INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE DESPRE ACEASTE FAPTE PENALE, IMEDIAT CE ELE S-AU PRODUS si sa prezinte si probele,SI SE FOLOSESTE ACUM DE ELE DOAR PENTRU A ASCUNDE FAPTA PENALA SAVARSITA DE ANASTASE ROBERTA IN CAMERA DEPUTATILOR?

    "Abuzul in serviciu in formă calificată

    Art. 318. - (1) Faptele prevăzute in art. 315-317, săvarsite de functionari publici, dacă au avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare strictă de la 5 la 15 ani.

    (2) Fapta prevăzută in alin. (1), dacă a fost săvarsită de un functionar sau de o persoană care exercită un serviciu de interes public, se pedepseste cu inchisoare strictă de la un an la 5 ani."(CP)

    Prin declaratia sa Basescu Traian savarseste, in calitatea sa de presedinte de tara, o dula instigare publica la apologia infractiunilor. Diminuiaza pana la disparitie fapta penala savarsita in public in Camera Deputatilor de Anastase Roberta si in acelasi timp ne comunica ca avea cunostinta de santajul facut de PSD , dar nu a sesizat Parchetul General.

    "Instigarea publică si apologia infractiunilor

    Art. 361. - (1) Fapta de a indemna publicul prin viu grai, scris sau prin orice alte mijloace de a nu respecta legile ori de a săvarsi fapte ce constituie infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă, fără a se putea depăsi pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea la săvarsirea căreia s-a instigat.

    (2) Dacă fapta prevăzută in alin. (1) este săvarsită de un functionar public care indeplineste o functie ce implică exercitiul autoritătii de stat ori de către o persoană din cele prevăzute in art. 281, pedeapsa este inchisoarea strictă de la un an la 5 ani, fără a se putea depăsi pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea la săvarsirea căreia s-a instigat."(CP)

    Nu este prima oara cand Basescu Traian recurge la asemenea instigari publice si face apologia infractionalitatii patronate de el ori de cate ori este acuzat, sau cand PDL-ul este, documentat, acuzat de fapte penale extrem de grave ce aduc atingere sigurantei nationale.

    In spetza acuzatia adusa de PDL PSD-ului NU ESTE PROBATA,PE CAND FAPTE PENALA SAVARSITA DE Anastase Roberta in data de 15.09.2010 este savarsita in public cu martori si probe. Parchetul General trebuia pana acum sa se autosesizeze.

    comentariu:ulivia, astazi, 15:05
    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-ii-da-dreptate-lui-anastase-psd-a-cerut-bani-sa-voteze-legea-pensiilor-1043536

    RăspundețiȘtergere
  36. Protestul CNSLR-Frăţia din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu două ore şi jumătate mai devreme decât fusese programat, atât în urma incidentului, dar şi din cauză că oamenii erau obosiţi, o parte dintre sindicalişti declarându-se nemulţumiţi de acţiunea de miercuri.

    RăspundețiȘtergere
  37. __________SCMD NU A AVUT ANTRENAMENT AZI?_____________MUKK

    RăspundețiȘtergere
  38. PKM .
    Ai dreptate .Punct cu punct, liniuta cu liniuta . Din pacate . Si totusi e imposibil sa nu gasim pe cineva in toata armata asta in care sa putem avea incredere . Nimeni nu e perfect . Dar trebuie sa gasim pe cineva ne corupt, incoruptibil, ne santajat si nesantajabil . Greseli au facut poate toti, dar cel care va lua taurul de coarne trebuie sa fie nesantajabil, vertical, incoruptibil .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri