Google Translate

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Colegilor din SCMD, pensionarilor fosti militari, le transmit un punct de vedere strict personal

Pregatirea profesionala pe care o am,
experienta personala si onestitatea care
ma caracterizeaza, plus alte cateva motive
temeinice si rationale, m-au determinat
sa fac public un punct de vedere, strict
personal, desi oarecum in contradictoriu cu
CD al SCMD. Punct de plecare, acest e-mail:
_________________________
"MI-AR FACE O DEOSEBITA PLACERE SA AFLU POZITIA DUMNEAVOASTRA, IAR IN CAZUL IN CARE VETI FI DE ACORD CU ACTIUNEA INTREPRINSA DE MINE, SA DIFUZATI CAT MAI MULTOR MILITARI IN REZERVA CONTINUTUL ACESTEI EPISTOLE, PENTRU A-SI EXPRIMA POZITIA SI IN MOD INDIVIDUAL. VA MULTUMESC!
_____________
1. MODEL cerere adresata CMJ
COMANDANTULUI C.M.J. _____________________
Subsemnatul(a)………………………………………………....
(gradul avut la trecerea in rezerva,numele ,initiala tatului,prenumele)
născut(ă) la data de .....................................domiciliat (ă) în : .................................................................................
telefon de contact..............................................,pensionar militar/urmaş,
trecut în rezervă/încetat activitatea la data de................................................
vă solicit ca în temeiul legilor în vigoare şi temeiul atribuţiilor ce revin instituţiei pe care o conduceţi,să interveniţi la depozitul central sau intermediar de arhivă ale M.Ap.N. pentru a mi se pune la dispoziţie, conform legii,veniturile realizate lunar, pentru activitatea desfăşurată ca şi cadru activ în M.Ap.N., de la începutul carierei militare şi până la trecerea în rezervă, conform legilor în vigoare.

Menţionez că doresc ca din documentul ce îmi va fi transmis (extras din statele de plată lunare), să rezulte clar cuantumul impozitelor, taxelor şi contribuţiilor lunare pe care le-am plătit statului român, în fiecare lună pe care am muncit-o pentru statul român. De asemenea,solicit ca din document să rezulte în mod clar, distinct, contribuţia mea personală sau după caz a M.Ap.N. la fondul pentru pensie suplimentară.

Faţă de cele prezentate anterior în prezenta cerere,fac precizarea că toate datele necesare rezolvării în temei legal a acesteia, se găsesc în dosarul meu personal aflat în arhiva instituţiei pe care o conduceţi.
Cu stima,
Col.(Rz) Ing. I.M.
_______________
2. " SEFULUI DIRECTIEI FINANCIAR CONTABILE
          SEFULUI SERVICIULUI PENSII MILITARE

Stimaţi colegi,
Subsemnatul Col.(Rz) Ing. M. I., CNP ..................... dosar de pensie nr. .......... domiciliat in .................,  va informez pe aceasta cale ca nu sunt de acord cu recalcularea (diminuarea) pensiei militare.
Ca urmare, va informez ca nu voi semna si nu voi depune la Centru Militar Zonal cererea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010, publicat in Monitorul Oficial nr 606 din 26 August 2010. Daca in virtutea ordinelor primite sunteți obligat sa-mi recalculați pensia, puteți cere dumneavoastră arhivelor militare si civile eliberarea documentelor necesare, întrucât aveţi toate datele necesare in dosarul de pensie.

Va reţin atenţia ca nu puteţi face recalcularea ţinând seama de prevederile Art.5, alin(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brutpe economie), întrucât aveţi la dispoziţie toate datele necesare obţinerii veniturilor reale, acestea găsindu-se in arhivele structurilor aparţinând M.Ap.N. .

Va informez ca-mi rezerv dreptul de a acţiona in instanţa instituţia pe care o conduceţi in cazul diminuării pensiei, dar si al recalculării acesteia neţinând seama de veniturile mele reale obţinute pe timpul carierei.

Cu stima
Col. Ing. (Rz) I. M. "
________________________

Stimate domnule coleg,
stimati membrii de sindicat
 1. MODEL-ul de cerere adresata CMJ, ca idee/propunere, nu este o noutate. Individual sau birouri/filiale ale SMD au venit cu variate propuneri, solutii de acest gen. Se intelege ca nimeni nu poate sa impuna nimanui un "anume" MODEL! Totul este lasat la libera alegere a fiecaruia dintre noi! Exceptia o face Departamentul Juridic al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate , in data de 27.08.2010, care, printr-un COMUNICAT public, isi face cunoscuta pozitia sa: "  NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR. "

Ce cred eu? Teoretic, cu sufletul sunt de partea TUTUROR celor care s-au  straduit sa elaboreze astfel de "MODEL de cereri", dar JURIDIC, analizand situatia, vad altfel MODALITATEA  de actiune.
De ce altfel ? Pentru ca in opinia mea, aceste "oricare cereri, altele decat cele cu continut precizat in normele legale actuale", vor fi tratate de AUTORITATI ca simple PETITII, si solutionate ca atare. Raspunsurile primite la "petitia in cauza", exista riscul sa nu fie luate ulterior in calcul ... la recalcularea pensiei!

Va rog, pentru a fi mai usor inteles, sa RESTUDIATI principalele "norme legale" in materia "recalcularii pensiilor fostilor militari". Ca sa fie si mai usor, in pagina acestui BLOG, dreapta sus, am adaugat inca o rubrica: "Pagini de larg interes! Click link". Printr-un simplu Click, veti deschide trei pagini unde am POSTAT Legea 119/2010, Hotararea de Guvern 735/2010, Ordinul M.Ap.N. nr. M.101 /23.08.2010 , Instructiuni 191/2010 ale M.A.I. si Interviul SEFEI DIRECTIEI FINANCIAR – CONTABILE DIN M.Ap.N. In FORUMUL SCMD MEHEDINTI, am postat cela 50 de pagini ale Legii 19/2000 reactualizata. Insist: cititi si recititi, inainte de a lua o DECIZIE personala, prevederile LEGILOR! Nu va lasati antrenati in povesti de o natura sau alta!

Ce propun eu? Sa respectam PUNCTUAL LEGEA! Tot Legea, ne PERMITE in cazul in care vom fi nemultumiti, sa CONTESTAM legal recalcularea pensiei! Oricum, retineti macar un ASPECT IMPORTANT: boicotarea prevederilor legale, nedepunerea unei SOLICITARI conform celor stipulate deja, va CONDUCE AUTOMAT la recalcularea pensiei, dar TOT conform actualelor prevederi: "cei ce nu vor face cerere, vor beneficia de o pensie recalculată pe baza salariului mediu brut pe economie" .(Articolul 5 alin.(4) din Legea nr.119/ 2010). In rest, doar speculatii! Va invit sa ANALIZATI bine, sa masurati de 7 ori ...

2. "Scrisoarea" adresata:  "SEFULUI DIRECTIEI FINANCIAR CONTABILE ",
"SEFULUI SERVICIULUI PENSII MILITARE", nu este ceva rau, mai ales ca este transmis si public. Se alatura altor sute, mii de asemenea scrisori! Necazul este altul: nu va avea EFECTUL SCONTAT! Puterea este INSENSIBILA la asemenea demersuri. In cel mai FERICIT caz, veti primi un raspuns mai mult sau mai putin academic.
VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!
Admin, V.Burcu
p.s.: Acum ....  e randul vostru sa spuneti ce credeti,
poate unii, ... ce veti face. Opiniile voastre,
vor fi pretuite de noi toti!
Buna dimineata!

47 de comentarii:

  1. Domnule Burcu,

    Se pare ca va lipseste experienta procesuala din instante.
    Sunt convins ca sunteti bine intentionat, dar nu uitati ca "drumul catre iad este pavat cu bune intentii".
    Dupa adoptarea legii 164/2001, unii pensionarii nerabdatori ca nu le-a crescut pensia au solicitat recalcularea acesteia.
    Si, surpriza, pensia le-a fost diminuata in baza CERERII PERSONALE, lucru care a fost probat cu inscrisuri in instanta....
    Deci varianta dumneavoastra este drumul perfect spre a ne inchide orice cale de atac in urma asa zisei recalculari.
    Faptul ca MApN vor interpreta cererea domnului I.M. ca simple petitii e problema lor, pe noi ne intereseaza cum interpreteaza aceasta cerere justitia romana si, eventual, CEDO...

    De altfel dumneavoastra aveti dreptate, fiecare pasare pe limba ei piere sau ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual...

    cu stima,
    un militar disponibilizat,
    TRADAT de
    comandantul fortelor armate,
    ministrul apararii nationae si de catre premier

    RăspundețiȘtergere
  2. col(r) PRISACARI MIHAI4 septembrie 2010 la 09:49

    Sunt de acord cu parerea d-lui Burcu.

    RăspundețiȘtergere
  3. RASPUNS LA MATERIALUL POSTAT DE DOMNUL ADMINISTRATOR AL SITE-ULUI SCMD DROBETA TURNU SEVERIN VASILE BURCU

    Domnule Burcu,
    Va salut cu toata stima. Straduintele dvs. sint de apreciat si am citit cu atentie cele expuse. Sunt convins ca sinteti un om onest care a muncit pe brinci o viata intreaga, ferindu-se pe cat se poate a-si supera sefii. Dar, in discursul dvs. se regasesc impletite nu atat argumente rationale, cat elemente de emotivitate si conformism social. De asemenea, mici (esentiale erori de interpretare). Cea mai grava eroare este ca afirmati posibilitatea contestarii legale a recalcularii pensie, la care va spun:
    1. Legea 164/2010 nu permite legal contestarea recalcularii pensiei, ci doar contestarea cuantumului pensiei recalculate. Intelegeti, de aici -nu-i asa?- dle Burcu ca daca ati respectat punctual normele, ati pierdut orice sansa de contestare in justitie.
    Din cate stiu eu domnul col ing (r)Ionel M. nu a conceput nici un model de cerere catre CMJ-uri, asa ca este posibil ca modelul introdus in materialul dvs. sa apartina altcuiva. In cazul acesta va intreb domnule Burcu ce inseamna acea formulare "vă solicit ca în temeiul legilor în vigoare" si ce consecinte poate avea ? Pai una singura. Sa fie inteleasa de autoritati ca faceti cererea nu ca petitie, ci in temeiul L119/2010.
    Doriti sa stiti, Dle Burcu, ce vom face? Vom face ce vom face! Si punct.
    Cat priveste prevederea abuziva legata de pedepsirea noastra in situatia nedepunerii cererilor legale, urmeaza sa demaram o initiativa legislativa cetateneasca prin care sa cerem suspendarea totala a pensiei in acel caz.

    PS pentru presedintele SCMD FILIALA TURNU SEVERIN
    Dle colonel(r) Bulzan,
    Sunt consternat de faptul ca inca ne mai vaicarim ca niste babe in legatura cu actiunile sindicale. Ca ce facem, ca ce nu facem ? A fost emis un comunicat clar de catre CD al SCMD si trebuie respectat.
    Toti sindicalistii rezervisti trebuie sa inteleaga foarte bine urmatoarele:
    - nu poate exista decizie individuala, alta decat in afara celor recomandate de sindicat;
    - asemenea materiale nu fac decat sa slabeasca coeziunea membrilor de sindicat, sa-i demoralizeze
    - suntem supusi agresiunii psihologice si trebuie sa rezistam oricat de greu ar fi
    - nu putem sta cu "fundul" in doua luntre. Ori luptam cu sindicatul si pastram linia sindicala, ori ne retragem din sindicat si comentam pe alte forumuri.

    Cu stima si consideratie pentru domnul Burcu si SCMD filiala Drobeta Turnu Severin

    RăspundețiȘtergere
  4. BURCU-perfect de acord cu punctul dvs, de vedere. Este rationalsi,logic si de bun simt.Este in conformitate cu principiul de drept,,DURA LEX-SED LEX(sper ca am nimerit caci latina nu a fost punctul meu forte)Toate celelalte inventii sau propuneri sunt simple puncte de vedere si de lugiuitor vor fi tratate ca atare

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule administrator Burcu,

    Mesajul dvs. se incheie cu:

    Opiniile voastre,vor fi pretuite de noi toti!

    Puteti sa fiti mai explicit?

    In titlu precizati ca e un punct de vedere personal, iar pe urma
    vorbiti de "noi" - care noi???

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi propusesem sa nu mai comentez la orice spuse.Dar,am senzatia ca este o tendinta de-a minimiza si obstructiona tot ce vine din partea S.C.M.D.Trebuie sa ne hotaram daca acceptam cele spuse de C.D-daca ne mentinem si sustinem calitatea de sindicalisti-sau procedam cum ne taie capul pe fiecare dintre noi.Ori suntem o organizatie si ne supunem regulilor stabilite ,ori actionam individual si nu-i implicam pe toti membri.Eu nu doresc sa dau sfaturi,dar cred ca ramane valabil principiul -spuneam noi-al unitatii de comanda.Pana cand vom alege o noua conducere a sindicatului ,cred ca este nimerit sa ne supunem celei actuale.
    Am mai spus-o si o repet,trebuie sa existe o comunicare mai fluenta intre stucturile de conducere ale sindicatului-repet -de conducere!
    Nu cred ca este productiv ca fiecare dintre noi sa cerem permanent explicatii,dari de seama, justificari,opinii...
    Daca am critica in limita rezonabilului,ce credeti ca ni se va intampla?Si apoi de ce sa nu fim corecti:eu nu cred ca cei care au opinii sunt numai cei ce scriu pe aceasta pagina.Atunci daca ei tac haideti sa nu ne erijam noi in purtatorii lor de opinii.Imi pare rau s-o spun dar suntem taxati ca barfitori,neimpliniti,scandalagii etc.
    Poate d-nul Burcu ne creaza o pagina pentru aduceri aminte,bancuri,mesaje pentru necunoscuti etc.
    Imi pare rau ca o spun ,dar sunt si opinii ale altora si chiar nu fac ne onoreaza.Dar, de... dreptul la opinie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragi colegi (fii atent şi tu Cezare), astăzi 04.09.2010 S-A ÎNFINŢAT FILIALA SCMD SUCEAVA!
    La această activitate care a durat aprox.2,5 h au participat dl.col. Dogaru, dl.col. Comăneci şi dl. lt.col. Apostol. De aici reprezentanţii Sindicatului urmau să se deplaseze şi să participe şi la înfiinţarea filialei Rădăuţi. Probabil, mai mult ca sigur, diseară vă voi posta pe acest site (cu acordul domnului com.şef Burcu nişte fotografii de la eveniment). Ce-am reţinut pe scurt din discuţiile şi comentariile la întrunire:
    1. SCMD are pe rol procesele pe care le cunoaşteţi deja şi intenţionează deschiderea altora legate de cauza comună;
    2. Ca membri ai Sindicatului se regăsesc şi mulţi generali cum ar fi (Popescu, Abraham, Pinţă ş.a.) dar, din motive legate strict de activităţile lor nu pot îndeplini practic (iar unii nu doresc încă) o funcţie sindicală de conducere la nivel mai înalt;
    3. Cotizaţia anuală în acest moment este de 120 RON şi nu există nici o impunere din partea conducerii SCMD privind modul de achitare (lunar, trimestrial sau anual);
    4. Din sumele încasate de la membrii Filialelor, pentru cheltuieli, SCMD returnează 20% din valoarea cotizaţiei acesteia;
    5. Nici un membru de Sindicat nu este remunerat, activitatea în organele de conducere şi în Filiale desfăşurându-se pe bază de voluntariat;
    6. Sunt încheiate protocoale de colaborare cu mai multe Sindicate inclusiv cu cel al poliţiştilor iar SCMD îi va susţine în demersurile lor;
    7. Pentru cei „mai războinici/revoluţionari” dintre noi: la acţiunile sindicale din Bucureşti este de preferat să participe bucureştenii, precum şi cei din Filialele apropiate Capitalei având în vedere costurile legate de aceste activităţi;
    8. La nivel local fiecare Filială îşi face „propria politică” de gestionare a problemelor, conducerea SCMD lăsând fiecăreia dintre acestea libertate de exprimare şi acţiune;
    9. Pe site-ul principal al SCMD se va crea posibilitatea publicării propunerilor şi sugestiilor membrilor SCMD;
    10. Urmează în curând o serie de acţiuni sindicale anterioare lui 25 oct. ac. care vor fi comunicate membrilor în timp util.
    Au mai fost şi altele, mai comentăm...mă scuzaţi am avut o „noapte scurtă” şi doresc să recuperez acum din ea măcar vreo 2 ore.
    Deci, ca să fac o conexiune cu subiectul de pe blog, în concordanţă cu „punctul 8”, nu văd care este problema acestei propuneri...A fost supusă dezbaterii publice aşa că haideţi să o "argumentăm/combatem" în limita decenţei.
    P.S. În dorinţa de „a face şi noi nordiştii moldoveni” un site pe care să postăm informaţiile şi comentariile din zonă a fost adusă în discuţie (şefii plecaseră deja) calitatea celui de la Severin, precum şi munca şi dăruirea depusă de admin. Toţi cei tineri care „navighează” curent pe Internet şi citesc acest blog au afirmat: „Jos pălaria”!

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le Burcu, imi place sa cred ca doar nu ati inteles fondul luptei noastre sindicale. NOI LUPTAM IMPOTRIVA ORICAREI RECALCULARI!DORIM SA SE RESPECTE PRINCIPIUL NERETROACTIVITATII! DORIM SA NE FIE RESPECTATE DREPTURILE CASTIGATE LEGAL SI CARE SUNT O FORMA CONSTITUTIONALA DE PROPRIETATE! DORIM SA SE RESPECTE (DE CATRE CEI CARE AU DEPUS UN JURAMANT IN ACEST SENS)CONSTITUTIA ROMNAIEI!
    Sigur, lupta nu va fi nici usoara,nici fara pierderi de etapa, DAR ESTE IMPOSIBIL SA NU FIE CASTIGATA - IN TARA SAU LA INSTANTELE EUROPENE.Faceti dvs. ceea ce credeti ca va avantajeaza, dar- chiar si in conditii oneste, de care nu ma indoiesc - NU INLESNITI "MUNCA" DIVERSIUNII DE PARTID SI DE STAT. Cu sincera consideratie, VALERIU PRICINA - Vicepresedinte SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara,
    cu toate ca nu e buna, am vazut recalcularea pensiilor aviatorilor la televiziunea locala. Valea plangerii!!! Deci nu mai sperati nimic, inevitabilul se va produce, cu sau fara cerere, fara e mai bine parea mea. Nu ne mai ramane de facut decat sa urmam SCMD si CD in toate actiunile prezente si viitoare.

    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Burcu,

    Ce ma nedumereste este faptul ca ati postat un punct de vedere personal finalizat prin recomandari.
    Ma asteptam sa raspundeti la comentariile de mai sus.
    Asemenea punctului de vedere "personal", opiniile vor fi pretuite de "noi" (n-am inteles care).
    Mai sus n-am vazut unde precizati ce veti face dumneavoastra - din acest punct de vedere pentru mine era mai importanta alegerea dvs., altfel ati lansat doar o dezbatere de idei ceea ce nu este un lucru rau.
    Din pacate unii nu vor intelege lupta dumneavoastra pentru cauza comuna.
    Astept decizia dvs. cu privire la cererea ce trebuie depusa conform HG735/2010, altfel, lupta dvs. este asemenea zbaterii pestelui pe uscat!

    Anton

    RăspundețiȘtergere
  11. @logos ... alias VALERIU PRICINA - Vicepresedinte SCMD.(!???) ... si mie imi place sa cred ... ca ori NU intelegeti ce am scris, am dorit sa COMUNIC public, ori ma subestimati! Si una si alta ... NU este BINE, corect fata de cititorii acestui blog! Dorintele SCMD, nu TREBUIE CONFUNDATE cu prevederile LEGII! Oamenii nu trebuie zapaciti sa urmeze o cale care in final nu este deloc exclus sa fie PERDANTA, pentru ei! Va asumati PUBLIC raspuderea reusitei? Oamenii trebuie sa ACTIONEZE in cunostinta de cauza, sa judece cu propria lor minte, sa actioneze conform INTERESELOR proprii, nu ale unui grup, mai mult sau putin numeros!

    @cezar,te citez: ... Mesajul dvs. se incheie cu: Opiniile voastre, vor fi pretuite de noi toti! Puteti sa fiti mai explicit? ... m-am referit la NOI,cei care citim si scriem pe acest blog! Doar la ei ... ceilalti ... habar nu au de osteneala noastra, desi sunt convins ca ar avea si ei multe de spus!

    @Emil Pop , cu tot respectul si stima cuvenita: sunteti usor nedrept in ce ma priveste, si chiar in EROARE: eu am fost cu TOTUL altfel decat credeti domnia voastra, afirmand despre mine ca: "ferindu-se pe cat se poate a-si supara sefii"! Ehee ... de departe nu-i asa! DIMPOTRIVA! Consecinta atitudinii mele PUBLICE fata de SEFI, MINISTRI in functie ... a fost cu EFECTE teribile asupra carierei mele, familiei si chiar ... pensiei! Pensia mea de "nesimtit", de la inceput si pana in prezent ... a fost si este 1/2 din cat as fi avut dreptul LEGAL, ca orice cetatean al acestei tari! Acum, cred ca va fi si mai mica! Dar... imi place sa RESPECT LEGEA! Tara, Legea, Dumnezeu si Famila! Povestea mea este mai complicata, si nu face obiectul PLANGERILOR in public! Nu persoana mea este importanta!

    @all ... nu doresc sa intru in POLEMICA cu nimeni! Postarea mea, bazata pe un e-mail ADEVARAT, pe care il am in original, se doreste a fi doar un INDEMN la ratiune, bazandu-ne pe TEXTE DE LEGE, nu pe ce am vrea, dori, unii sau altii! Nu aruncati cu pietre in cel care crede cu deosebita convingere, ca vrea sa traga doar un SEMNAL de alarma, in timp util! Inca Admin, V.Burcu p.s.: Cu manie proletara, vad ca unii deja sunt suparati pe ... opiniile mele "strict personale", dar ... de ce exprimate public? Pai daca sunt PERSONALE, de ce as avea nevoie de aprobarea filialei ???!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ADMIN-cred ca ati preluat de la altul.eu am spus asta;cezar spunea...

    BURCU-perfect de acord cu punctul dvs, de vedere. Este rationalsi,logic si de bun simt.Este in conformitate cu principiul de drept,,DURA LEX-SED LEX(sper ca am nimerit caci latina nu a fost punctul meu forte)Toate celelalte inventii sau propuneri sunt simple puncte de vedere si de legiuitor vor fi tratate ca atar

    RăspundețiȘtergere
  13. @cezar...Ai dreptate! Imi cer SCUZE! Sub comentariul tau ... era un... anonim! Regretabila eroarea ... probabil, de aceea spunea latinul: errare humanum est! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anton, te citez partial: ... altfel ati lansat doar o dezbatere de idei ceea ce nu este un lucru rau. Din pacate unii nu vor intelege lupta dumneavoastra pentru cauza comuna....

    Multumesc! Ai inteles aproape EXACT ce am dorit! Pornind de la un e-mail autentic, avand si eu unele temeri personale, AM GANDIT ca nu este rau pentru nimeni sa procedam cu intelepciune si fara suparari aiuritoare la o DEZBATERE DE IDEI! Asta acum, pana nu va fi prea tarziu! Din pacate, cei multi vin, citesc si pleaca, iar cativa (bine ca nu sunt multi), ma infiereaza deja cu manie proletara! Mai mult, fac apel la ... forurile superioare!

    Ce voi face eu vis-à-vis de modelul de cerere? Pai ASTA era esenta postarii: nu POT face - ma refer strict la mine - asa cum deja am scris pana acum, decat sa RESPECT LEGEA IN VIGOARE! Dupa care ... sa ACTIONEZ tot conform legilor in vigoare!

    Ca sunt nedrepte, pline de greseli, anticonstitutionale, antidemocratice ... etc.etc.etc. .... DE ACORD! Asa sunt, dar vor trebui indreptate DEMOCRATIC! Nu cu bata, si nici cum cred unii, ca o simpla dorinta realizabila peste noapte, sau la indemana unui grup de indivizi, chiar organizati intr-un sindicat, ong! Unii, din pacate, cred ca LEGEA sunt "ei"! Altii, cred ca "DORINTA" tine loc/cont de lege! Hmm..... “Mare 'i gradina Domnului...” ... si multi mai sar gardu', când poarta-i larg deschisã ... Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  15. Io zic ase: toti membrii SCMD care au idei de natura sa lumineze, cit de putin, calea luptei noastre pentru dreptate, le pot(si chiar ar trebui) expune si dezbate, mai intii, in filialele din care fac parte. Dupa decantarea unei propuneri, opinii etc. acestea TREBUIE promovate conducerii centrale, asa cum bine ne sta noua, ca militari, ce facem parte, de bunavoie, dintr-o structura ierarhica.
    Oltenii severineni au multe idei,entuziasm si determinare dar si multa naivitate si lipsa de rabdare. V-o spune un severinean sadea, din tata in fiu. Asa ca ar fi bine sa ne mai maturizam si sa fim mai atenti la efectele ideilor noastre, personale sau izvorite din sugestii ale altora, interese(de ce nu?) etc.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim 21:47 : Ma bucur ca esti severinean! Dar... Chiar nu crezi ca suntem si INDIVIDUAL capabili sa gandim matur? Chiar crezi ca la varsta, pregatirea si expierenta acumulata, mereu avem NEVOIE DE UN TATUC care sa gandeasca in locul nostru, sa ne protejeze? Chiar crezi ca in spatele fiecarui roman se afla cineva? Oricine ar fi acesta? Chiar ne crezi pe toti cu creierul facut terci? Obedienti din tata 'n fiu? Ei bine, eu te contrazic! Multi, foarte multi NU MAI VREM sa gandeasca altii entru noi, si nici noi sa actionam ca TURMA, sa nu zic altceva! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragi camarazi dl Burcu este un manipulator de profesie care cu abilitate si profesionalism aduce in discutie teme ,,fierbinti" cu scopul de a ne distrage atentia de la ce avem de facut, de a semana confuzie si neincredere de a discredita conducerea SCMD.Domnia sa are un rol de ,,INFILTRAT" si il joaca cu pasiune...pentru un scop marunt.Pe acest blog sunt cantonati toti ,,GICA CONTRA"din filiale membrii PD-L si UNPR care au misiunea sa slabeasca sindicatul din interior.Nu va lasati prostiti si manipulati.Voi reveni.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Anonimus de la 22+50 hai spune-ne dumneata adevarul absolut si mai ales calea nu aia Laptee, cea de la Organele de Partid si de Stat ca noi nu o cunoastem inca. Lumineaza-ne acum in miez de noapte drumul cu lanterna celui care isi spune Cezar. Sa fim cu totii orbiti de intelepciune si cunoastere. Fii barbat si nu ierta nimic! Te asteptam...

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim 22:50: As rade de nu ar fi de plans! Prietene, daca in SCMD sunt multi care GANDESC asa, locul meu ... nici AICI nu va fi, asa cum NU a reusit sa fie nici in POLITICA DE STANGA, a actualului esichier politic din Romania! Oameni buni, trebuie facut lumina! Trebuie luat urgent ATITUDINE! Trebuie sa vedem unde si cine are dreptate! Cateva postari de azi, efectiv, imi dau frisoane! E de rau, fratilor!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  20. @Admin 5 septembrie 2010, 00:17 :
    De ce sa va dea frisoane unele postari ??!!
    Tupeul , insolenta si agresivitatea hoarelor , porelor , bourenilor , visanilor ... se manifesta peste tot...
    Cit de curind cei cu mintea nepervertita vor fi o minoritate absolut insignifianta in peisajul social romanesc ... De la pervertirea dreptacista a 'telectualitatii' pirtapavecista la pervertirea 'elodista' a viitorului 'salvator al neamului'...

    RăspundețiȘtergere
  21. @Anonim 4 septembrie 2010, 22:50 :
    Spuneti ca veti reveni ... dar noi nu avem de unde sti ca ati revenit deoarece nu aveti un nume...
    Pentru toti cei care va prezentati "Anonim" reiau propunerea (rugamintea) care a mai fost postata si de altcineva :
    - alegeti-va , oameni buni , un nume ... nu este greu ... Din casuta de sub casuta in care va scrieti parerile , selectati "Nume/Adresa URL" , scrieti numele (aliasul) pe care vi-l alegeti ... si in continuare este la fel ca atunci cind selectati 'Anonim' . Cimpul 'Adresa URL' nu este obligatoriu a fi completat (stim si noi , ceilalti , ca locuiti la bloc , sau la curte , sau la vila ... nu la URL).

    RăspundețiȘtergere
  22. punand zalog CUVANTUL DE ONOARE-va spun ca:nu sunt si nu am fost membru de partid(cu exceptia p.c.r.)nu l-am votat niciodata(nici macar din greseala ca -Dinescu)pe basescu sau pdl,nu am topait si nu am dat nici din codita atunci cand in SMG-hahaind promitea unora care acum pe aici nu au loc de pdlisti.Treaba insa este mai mult decat clara- SCMD-cd este rupt de realitate asa cum a fost de la infiintare.L119-exista si produce efecte.Cadrele militare grade mai mici( ACESTIA REP. BAZA) subofiteri,maistrii-milit. ofiteri-pina la lt.col-inclusiv si-a depus in numar mare cererea de ,,adeverinta pt. venituri"si vor face cerere de recalculare. restul e-- povesti.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Domnule Burcu

    1. ati ocolit elegant raspunsul la intrebarea ce veti face....
    pare ca va ascundeti dupa vorbe.
    Ati semnat sau veti semna cererea de recalculare conform HG 735/2010?
    2. cine sunt "voi" din finalul mesajului.
    3. asa cum dvs. aveti dreptul la opinie (separata - in cazul judecatorilor de la ICCJ) si doriti sa va fie respectata, tot asa si dvs. trebuie sa respectati si opiniile celor care nu sunt de acord cu dvs.
    4. faptul ca dvs. invocati argumente juridice in sustinerea mesajului stitit foarte bine ca acestea reprezinta doar un punct de vedere. Nu ati precizat si nu stiu daca dumneavoastra aveti practica juridica in speta (parca asa i se spune) pe care o invocati dvs.

    @ cezar
    "Cadrele militare cu grade mai mici" si nu numai, in general, asteapta, asemenea tuturor romanilor, un lider providential care sa ia decizia in numele lor.
    Ultimii 20 de ani au demonstrat cu tarie ca majoritatea populatiei (cineva spunea ca nu suntem un popor, iar Ciutacu ii adresa apelativul "nemintoasa" - sper sa nu ma insel) se conduce dupa promisiuni si nu dupa fapte.

    Avand in vedere ca traim intr-o tara in care fiecare are dreptul sa faca ce doreste, inclusiv sa semneze cererea ilustrului profesor O.G.

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule Burcu

    1. nu ati precizat ce veti face dvs. Ati ocolit cu eleganta un raspuns direct si onest asa cum va stiu din postarile dvs.
    Ati semnat sau veti semna cererea de recalculare potrivit HG 735/2010?
    2. asa cum dvs. aveti dreptul la opinie, tot asa si dvs. trebuie sa repspectati opiniile celor care nu sunt de acord cu "mesajul" dvs.
    3. cine sunt "voi" din finalul mesajului dvs.?
    4. in sustinerea mesajului dvs. ati apelat la argumente juridice, dar asa cum precizati in titlul postului, acestea reprezinta punctul dvs. de vedere cum bine ati specificat.
    5. in argumentarea mesajului, interesant ar fi fost sa stim daca aveti pregatire si, mai ales, practica juridica.

    @cezar
    Faptul ca dvs. credeti ca SCMD-CD este rupt de realitate - reprezinta punctul dvs. de vedere si trebuie argumentat.
    Probabil planul dvs. de masuri pentru imbunatatirea CD-SCMD a fost transmis conducerii, altfel activitatea dvs. se numeste "chibitz" si se rezuma la comentarii.
    Nu uitati ca seful statului ne-a transmis, prin viu grai, ca daca nu ne place avem dreptul sa muncim in alte tari...
    Cadrele militare, asemenea majoritatii populatiei (cineva spunea ca suntem o populatie, iar Ciutacu folosea apelativul "nemintoasa" pentru jumatatea populatiei - sper ca nu ma insel - nu vreau sa jignesc pe nimeni) asteapta liderul providential care sa ia decizii in numele lor.

    Si asa cum ati observat si romaniii judeca alesii dupa promisiuni si nu dupa fapte.

    Anton
    (scuze pentru postul gol de mai sus... - omul este supus greselii).

    RăspundețiȘtergere
  25. @Anton...errare humanum est! Si eu mai gresesc uneori, desi mi-as dori mai rar sau deloc! In ce te priveste si ma priveste, ca o consecinta a postarii tale de azi, ora 10:18, iti raspund simplu: decat sa postezi de mai multe ori aceleasi intrebari, mai bine CITESTE cu ATENTIE "articolul" de fond, iar ulterior COMENTARIILE! Nu ma invinui de ceva care nu-mi apartine: eu chiar respect pe toata lumea, inclusiv pe cei care sunt tendentiosi, rai sau foarte rai cu mine!
    Punctual, am raspuns la TOT ce ma "intrebi"! Ultima data, chiar intr-o postare direct tie adresata: @Anton, 4 septembrie 2010, 21:21 ! Va rog, cititi mai sus respectiva postare! Eventual, asa cum va rugam, RECITITI totul cap/coada! Dupa care, intrebati din nou de mai raman ceva neclaritati! Daca am pregatire juridica? DA, una chiar SOLIDA! Practica? Idem! Dar ...
    stii cum se spune in popor ... lauda de sine...!
    Cu prietenie si voie buna, moderator de serviciu, Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Burcu,

    avand in vedere ca aveti pregatire juridica, raspundeti in consecinta, adica trimitandu-ma de la ana la caiafa...

    Deci dumneavoastra ati semnat cererea prevazuta in M101/2010.

    Presupun ca, in calitate de administrator al paginii http://scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com/ cunoasteti faptul ca aveti obligatia de a posta materialele SCMD - filiala Mehedinti, iar materialele personale le puteti posta pe blogul filialei cu acordul acesteia sau le puteti posta pe blogul personal http://romaniamegalitica.blogspot.com/ care de altfel este foarte interesant sau sa infiintati un blog cu teme sindicale...

    In lipsa avizului filialei Mehedinti (despre care nu pomeniti nimic probabil pentru a nu-i implica), se poate spune fara a gresi, ca v-ati depasit atributiunile liber asumate de administrator al paginii oficiale, aceasta devenind pagina dvs. personala.

    eu unul cred ca le-ati postat pe pagina oficila a filialei si nu pe blogul personal deoarece era vorba de impact in randul militarilor in rezerva sin retragere.

    Nu va acuz de rea intentie ci de faptul ca v-ati lasat manipulat...

    cu stima,
    Anton

    RăspundețiȘtergere
  27. @Domnule Anton: constat ca ... ceva nu este in regula! Ma acuzati gratuit de fapte ireale! Mai mult, instigati colegii, CD al SCMD, sa-mi RIDICE din nou dreptul de ADMIN, al acestei pagini! De-o fi una, de-o fi alta ... iata adevarul pana la aceasta ora:
    1. Pana in prezent, inca nu am semnat/depus nicaieri, nicio cerere! Dar,personal, o voi face, deoarece asa PREVEDE LEGEA!
    2. Cele postate de mine nu sunt IDEI/OPINII instigatoare, de dezinformare sau manipulare a colegilor din SCMD MH sau oriunde ar fi ei: sunt doar opinia mea si indemnul catre REFLECTIE, respectarea LEGII, indiferent cat de stramba ar fi aceasta lege! Sa inteleg ca aici asemenea mesaje nu ar avea ce cauta?
    3. Acest BLOG, daca veti avea CURIOZITATEA sa-l recititi vreodata, desi nu cred asta, are in acest moment 215 POSTARI si fix: 1999 de comentarii, fara acesta, care ... acum constat, va inaugura numarul 2000!
    4. Colegii mei de la Mehedinti, inclusiv cei din Biroul Filialei, nu mi-au zis ca mi-as depasi ... atributiunile! Pai ... cele fix: 87671 vizualizari in doar 3-4 luni de cand am pus ultimul COUNTER SITE (cel cu numaratoarea rosie din dreapta), spun cu totul altceva, decat credeti domnia voastra!
    5. Si pentru a nu plictisi pe ceilalti vizitatori, colegi, "participanti la trafic", o ultima chestiune: pai daca mi se ridica din nou DREPTUL DE ADMIN, cine credeti domnia voastra ca pierde/castiga? Eu sau ... SCMD?! Sa intrebam, va rog frumos si multi alti colegi!
    Cu prietenie, un bun coleg, nemanipulat de nimeni,
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  28. D-le V Burcu: nu bagati in seama ce zice anonimu de "Anton"... seamana si imi da impresia ca un fel de "inchizitor" ce vine in control: aveti aprobare? ... da e scrisa?... da cine semneaza are dreptul sa o dea?... etc...
    O fi de la "foru' tutelar"...
    E bine ce faceti si mai ales cum faceti! Sunt putine site-uri ce se apropie de al dumneavoastra si deci mi se pare normal sa starneasca cel putin invidie nu numai rautate!
    Cei multi ce acceseaza site-ul ar trebui sa priceapa ca ADMIN e si un fel de popa ce "pastoreste" felia de net alocata, deci el zice ce trebuie sa zica dar mai si face lucruri ce sunt pe langa "dogma"...
    Una peste alta: dai'nainte dom' comisar sef, nu baga la suflet fitilele si daca e la greu mai suntem si noi, astia mai discreti si mai apropiati de "simtirea norodului"...
    Sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnul comisa-sef Burcu,

    Se vede treaba ca dvs. faceti intentionat cateva confuzii.
    Dumneavoastra va folositi de drepturile privilegiate ale administratorului paginii ce v-a fost incredintat la infiintarea filialei.
    Ati fi putut sa creati un cont pentru user-ul Burcu Vasile ca sa va publicati articolele personale.
    Personal nu ma intereseaza daca vi se ia sau nu dreptul de administrare a paginii, nu e problema mea ca cei care v-au mandatat nu au precizat limitele acestuia.
    De la mine se vede ca pagina filialei Mehedinti a devenit pagina personala a domnului comisar-sef Burcu.
    Daca gresesc va rog sa argumentati cu pozitia celor din filiala nu cu date statistice, acestea conteaza dar pentru altceva.
    Din putinele mele cunostinte, administratorul unei pagini de internet nu publica sub id-ul de admin...

    Asa cum spuneam intr-un comentariu anterior, respect dreptul la opinie, dar nu si modalitatea folosita la publicarea acestuia.

    Referitor la punctul 4, nu stiu cum ati putut lua legatura cu colegii din filiala Mehedinti avand in vedere ca ati publicat articolul la ora 5.30 am, ora la care presupun ca ati finalizat articolul.

    Sa presupunem ca demersul dvs. este corect, cum le veti explica subofiterilor (ma refer la gradele sergent-major, plutonier, chiar si plutonier-major si echivalentele din corpul maistrilor militari) care oricum aveau salariile mai mici decat salariile medii brute pe tara. Asta se va vedea cand vor primi mult ravnitele adeverinte.

    Dumneavoastra va sustineti punctul de vedere, dar cui va adresati: coloneilor (comisarilor-sefi) si generalilor sau tuturor militarilor?

    Din punctul meu de vedere, calculul dvs. este valabil pentru primii care au pensii ceva mai mari decat media mai ales daca au beneficiat si de salariu de merit. Ori inainte de 1994 nu exista salariu de merit.

    Ca ofiter, pe timpul raposatului, am avut salariul mediu brut pe economie, iar in 1990-1991 sotia a avut salariul mai mare decat mine. Oare subofiterii de care vorbeam mai sus aveau cumva salariul mai mare decat ofiterii? (nu am date pentru cei care au lucrat in aviatie si marina militara, ministerul de intern, servicii speciale sau in alte locuri in care beneficiau de anumite sporuri fata de cei din trupele de uscat - fortele terestre de azi)

    si acum sa vedem vorba precedentului comentator: cine baga fitile?

    Daca dvs. ati fi indemnat militarii in rezerva si in retragere sa ceara veniturile realizate in perioada serviciului, apoi sa le compare cu salariile medii brute pe tara conform art.5 al.4 din Legea 119/2010, iar in functie de aceste salarii sa ia o decizie, nu as fi intervenit pe marginea articolului dvs. si nici nu m-ar fi interesat de pe ce pozitie va publicati articolele...

    stima,
    Anton

    RăspundețiȘtergere
  30. Guvernul taie şi pensiile de urmaş pe care le primesc soţiile militarilor decedaţi - era de asteptat, doar asta era "pohta" domnului premier boc.

    detalii pe site-ul ziarului adevarul.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Guvernul-pensiile-sotiile-militarilor-decedati_0_329967110.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=315835%40gmail.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20100905

    anton

    RăspundețiȘtergere
  31. D-le Anton: daca nu va convine pagina si ceea ce scrie dl Burcu V "migrati" in alta parte ca nu e paguba!
    Evident este ca pagina dumnealui este de departe cea mai vie si mai comentata, chiar daca si pe alte pagini ale SCMD se posteaza lucruri importante.
    Dar in alta ordine de idei ati deschis un subiect "petarda": din expunerea dumneavoastra rezulta ca majoritatea rezervistilor ce mai traiesc, cu exceptia nesimtitilor si imbuibatilor de colonei si generali, vor avea numai de castigat in urma aplicarii recalcularii pensiilor! Gresesc cumva? Ziceti ca ati fost platit mai prost decat sotia, ca daca se acorda punctajul dupa salariul mediu, chiar daca nu sunt adeverintele de venit la zi, o sa castigati la pensie!
    Prea suna a diversiune si a incercare sa prostiti prostii...
    Pe asta mizeaza nemernicii ce ne conduc: cativa, extrem de putini, vor castiga cativa lei in plus la pensie. Acestia vor fi scosi in evidenta peste tot, la fel cum s-a facut cu "pensionarul" Geica (folosit ca exemplu de nesimtire si pretext ca sa fie terminate toate pensiile de serviciu).
    Nu va sare in ochi similitudinea?... nu face parte din lectiile practice din manualele de manipulare si diversiune pe care unii din colegii nostri le puneau in practica inainte de '89 si apoi de toti cei cu cap dupa '89?
    E penibil d-le Anton ca faceti, constient sau nu, un joc extrem de periculos si de pervers.
    Ideea de baza este obtinerea unor pensii militare rezonabile, PENTRU TOTI cei care au slujit tara asta in uniforma!
    Nu avem date statistice suficiente pentru a vedea care este structura corpului de rezervisti din armata, pe grade, varsta, vechime in armata etc, dar sunt convins ca am avea surprize extrem de mari.
    Dupa ceea ce transpare din franturile de informatii de prin mass-media, majoritari, ca rezervisti, sunt ofiterii superiori si subofiterii cu grade la limita superioara. De ce? Pentru ca au fost gradele majoritare ce au fost "inlaturate" din armata ca sa se faca reducerile de personal si ca sa se ajunga la celebra "piramida" a gradelor, ceruta de NATO.
    De ce exista pensii militare mici? Pentru ca stagiul in armata al respectivilor pensionari a fost mai mic sau legile aplicate la data pensionarii lor nu au acordat pensii adecvate (lucru ce trebuie indreptat!).
    D-le Anton, nu confundati lucrurile si nu starniti confuzie intre cei ce spera ca lucrurile vor veni la normal prin eforturile unite ale tuturor!
    Aveti ceva cu dl Burcu? Este adresa dumnealui de mail pe site: razboiti-va cu el in particular, nu va aratati atat de vehement in a apara "principii" false!
    Chiar sunteti procuror de meserie?

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnule "ano" 17.07

    nu am pregatire juridica.

    se pare ca ati inteles perfect ceea ce am vrut sa spun!
    Bravo!

    De asta imi era mi-e frica sa nu fiu inteles de av. domnului admin V.Burcu

    stima,
    anton

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule "ano" 17.07

    NATO nu a cerut piramida!

    A fost creatia sefului DMRU din acea vreme si a fost acceptata de conducerea armatei si de catre CSAT.

    Piramida a fost introdusa in numele NATO e o alta poveste!

    in rest numai de bine,
    Anton

    RăspundețiȘtergere
  34. OK, am inteles ca toata lumea are numai intentii bune!
    ... si calea spre iad e pavata cu intentii bune ...

    RăspundețiȘtergere
  35. Tot discutanad daca Doamnul Burcu trebuia sau nu sa isi expuna punctul de vedere pe acest blog,(asta a stabilit-o Declaratia universala a drepturilor omului) daca si-a depasit atributiiunile functionale sau nu ( asta stabileste adunarea generala a filialei Mehedinti ) daca are dreptate sau nu (asta va stabili viitorul ), uitam ca pe 06-08.2010 se va discuta in Camera deputatilor Legea unica a pensiilor , iar noi stam aici si dam cu pietre . Si culme culmilor dam cu pietre unul in altul HALAL SA NE FIE !Colegii de la SNPPC desi sunt 40000 deci de 10 ori mai multi ca noi, au reusit sa se puna de acord . Noi inca suntem la faza "cui nu-i convine sa isi ia jucariile si sa plece la mama " sau " te spun eu lui tovarasa". Si asta , pentru ca TOVARASU doarme . SUCCES IN PREGATIREA DE LUPA SI POLITICA DRAGI TOVARASI !

    RăspundețiȘtergere
  36. Chiar asa domnule Neacsu?Cine ne face "vant" de la discutii ,cine ne ia la "misto"?Ba ca nu am scrie corect,ba ca punctele noastre de vedere nu sunt in ton cu "subtila"gandire a unor obrazuri fine,plus jigniri directe,care nu s-ar preta intre noi[vedeti Micutzu>tigri2,sau PKM]si pentru stiinta d-lor eu mi-am facut datoria cu prisosinta ca pilot pe Mi-8,am iesit onorabil la pensie si cu care am zburat au avut numai cuvinte de bine-nu era cazul sa ma si sa ponegriti aceasta nobila indeletnicire.Iar cand am scris ,sau mi-am ales "tigri 2"nu am consultat ACADEMIA ROMANA.tigri 2

    RăspundețiȘtergere
  37. Lasa-i "in plata Domnului tigrule,ca asa "este"unii gomosi,numai ei "stie" sa "gandeste",iar plebee sa se uite numai "in gurile lor".Ce "face" ei este sfant,sau spera ca dupa chestiile astea ei vor deveni ca cei 6 ,alde Brucan.Vise,vise....

    RăspundețiȘtergere
  38. Domnule Admin.V.Burcu,

    Asa cum spuneam intr-unul din comentariile precedente, manipularea se poate face si prin prezentarea punctelor de vedere:

    1. Legea 119/2010 nu obliga pe nimeni sa depuna cereri de recalculare a pensiei - daca ar fi fost altfel atunci si persoanele prevazute la art.1 lit. c-h ar fi trebuit sa solicite recalcularea, ori celebra "cerere de reaclculare", conform HG 735/2010, se aplica numai militarilor adica pt. literele a si b, art.1 din legea 119/2010.

    2. HG 735/2010 trebuia sa prevada caile concrete de aplicare a Legii 119/2010.

    Faptul ca juristii MApN au inteles ca sa ne oblige sa cerem noi insine recalcularea pensiilor se numeste... (sau cum ziceati dumneavoastra verba volant, scripta manent inclusiv pentru instanta).

    si de aici incep punctele de vedere

    Intrebare pt domnul jurist Burcu Vasile: care este spiritul Legii 119/2010 si care este spiritul HG 735/2010?

    Urmare a articolului publicat de dvs. se poate spune ca s-au conturat cel putin 2 variante cu privire la recalcularea pensiilor militare:

    1. Varianta Burcu - militari in rezerva si in retragere SEMNATI CEREREA tip a domnului O.G. conform Ordinul M 101/23.08.2010 - la fel ca autorul articolului, domnul Burcu Vasile

    2. Varianta SCMD - "NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR" - preluare de pe site-ul SCMD

    3. varianta col.ing. I.M. - solicitarea veniturilor la CMJ si solicitare explicita DFC "nu voi semna si nu voi depune la Centrul Militar Zonal cererea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010"

    4. varianta unui jurist militar - solicitarea veniturilor la CMJ si transmiterea acestora la DFC fara cererea prevazuta de Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010 - varianta mi-a fost comunicata prin e-mail (la fel mesajul din preambulul articolului primit de domnul Burcu).

    CONCLUZIE: in functie de veniturile realizate, comparate cu salariul mediu brut pe tara conform art.5 al.4 din Legea 119/2010 (pe net gasiti aceste valori publicate), fiecare este dator sa ia o decizie pentru si in numele lui
    Care varianta i se potriveste fiecaruia e o alta poveste.
    Cert e un singur lucru nu m-as lasa pe mana admin.

    cu stima,
    Anton

    PS.1 "Ce propun eu? Sa respectam PUNCTUAL LEGEA! Tot Legea, ne PERMITE in cazul in care vom fi nemultumiti, sa CONTESTAM legal recalcularea pensiei!" - domnule BURCU ar fi bine sa comentati mai pe intelesul celor fara cunostinte juridice, altfel unii ar putea crede ca prin contestatie se poate reveni la cuantumul pensiei avute la finele anului 2010, adica inaine de recalculare - ori dvs. v-ati referit la cu totul altceva - greseli in calculul pensiei in baza punctajului.

    PS 2. nu ma supara ca nu va deranjati sa-mi raspundeti.

    @neacsu - eu unul nu am dat cu pietre in domnul admin.V.Burcu. ca dumnealui si alti sustinatori ai domniei sale nu le-au placut comentariile mele e cu totul altceva.
    Din mesajul domnului Burcu am remarcat ca nu ii place rolul de aplaudac...

    RăspundețiȘtergere
  39. Domnule Admin.V.Burcu,

    Asa cum spuneam intr-unul din comentariile precedente, manipularea se poate face si prin prezentarea punctelor de vedere:

    1. Legea 119/2010 nu obliga pe nimeni sa depuna cereri de recalculare a pensiei - daca ar fi fost altfel atunci si persoanele prevazute la art.1 lit. c-h ar fi trebuit sa solicite recalcularea, ori celebra "cerere de reaclculare", conform HG 735/2010, se aplica numai militarilor adica pt. literele a si b, art.1 din legea 119/2010.

    2. HG 735/2010 trebuia sa prevada caile concrete de aplicare a Legii 119/2010.

    Faptul ca juristii MApN au inteles ca sa ne oblige sa cerem noi insine recalcularea pensiilor se numeste... (sau cum ziceati dumneavoastra verba volant, scripta manent inclusiv pentru instanta).

    si de aici incep punctele de vedere

    Intrebare pt domnul jurist Burcu Vasile: care este spiritul Legii 119/2010 si care este spiritul HG 735/2010?

    Urmare a articolului publicat de dvs. se poate spune ca s-au conturat cel putin 2 variante cu privire la recalcularea pensiilor militare:

    1. Varianta Burcu - militari in rezerva si in retragere SEMNATI CEREREA tip a domnului O.G. conform Ordinul M 101/23.08.2010 - la fel ca autorul articolului, domnul Burcu Vasile

    2. Varianta SCMD - "NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR" - preluare de pe site-ul SCMD

    3. varianta col.ing. I.M. - solicitarea veniturilor la CMJ si solicitare explicita DFC "nu voi semna si nu voi depune la Centrul Militar Zonal cererea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010"

    4. varianta unui jurist militar - solicitarea veniturilor la CMJ si transmiterea acestora la DFC fara cererea prevazuta de Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010 - varianta mi-a fost comunicata prin e-mail (la fel mesajul din preambulul articolului primit de domnul Burcu).

    CONCLUZIE: in functie de veniturile realizate, comparate cu salariul mediu brut pe tara conform art.5 al.4 din Legea 119/2010 (pe net gasiti aceste valori publicate), fiecare este dator sa ia o decizie pentru si in numele lui
    Care varianta i se potriveste fiecaruia e o alta poveste.
    Cert e un singur lucru nu m-as lasa pe mana admin.

    cu stima,
    Anton

    RăspundețiȘtergere
  40. Domnule Admin.V.Burcu,

    Asa cum spuneam intr-unul din comentariile precedente, manipularea se poate face si prin prezentarea punctelor de vedere:

    1. Legea 119/2010 nu obliga pe nimeni sa depuna cereri de recalculare a pensiei - daca ar fi fost altfel atunci si persoanele prevazute la art.1 lit. c-h ar fi trebuit sa solicite recalcularea, ori celebra "cerere de reaclculare", conform HG 735/2010, se aplica numai militarilor adica pt. literele a si b, art.1 din legea 119/2010.

    2. HG 735/2010 trebuia sa prevada caile concrete de aplicare a Legii 119/2010.

    Faptul ca juristii MApN au inteles ca sa ne oblige sa cerem noi insine recalcularea pensiilor se numeste... (sau cum ziceati dumneavoastra verba volant, scripta manent inclusiv pentru instanta).

    si de aici incep punctele de vedere

    Intrebare pt domnul jurist Burcu Vasile: care este spiritul Legii 119/2010 si care este spiritul HG 735/2010?

    anton

    RăspundețiȘtergere
  41. continuare

    Urmare a articolului publicat de dvs. se poate spune ca s-au conturat cel putin 2 variante cu privire la recalcularea pensiilor militare:

    1. Varianta Burcu - militari in rezerva si in retragere SEMNATI CEREREA tip a domnului O.G. conform Ordinul M 101/23.08.2010 - la fel ca autorul articolului, domnul Burcu Vasile

    2. Varianta SCMD - "NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR" - preluare de pe site-ul SCMD

    3. varianta col.ing. I.M. - solicitarea veniturilor la CMJ si solicitare explicita DFC "nu voi semna si nu voi depune la Centrul Militar Zonal cererea tip din Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010"

    4. varianta unui jurist militar - solicitarea veniturilor la CMJ si transmiterea acestora la DFC fara cererea prevazuta de Ordinul Ministrului M 101/23 August 2010 - varianta mi-a fost comunicata prin e-mail (la fel mesajul din preambulul articolului primit de domnul Burcu).

    CONCLUZIE: in functie de veniturile realizate, comparate cu salariul mediu brut pe tara conform art.5 al.4 din Legea 119/2010 (pe net gasiti aceste valori publicate), fiecare este dator sa ia o decizie pentru si in numele lui
    Care varianta i se potriveste fiecaruia e o alta poveste.
    Cert e un singur lucru nu m-as lasa pe mana admin.

    cu stima,
    Anton

    RăspundețiȘtergere
  42. continuare

    PS.1 "Ce propun eu? Sa respectam PUNCTUAL LEGEA! Tot Legea, ne PERMITE in cazul in care vom fi nemultumiti, sa CONTESTAM legal recalcularea pensiei!" - domnule BURCU ar fi bine sa comentati mai pe intelesul celor fara cunostinte juridice, altfel unii ar putea crede ca prin contestatie se poate reveni la cuantumul pensiei inainte de recalculare - ori dvs. v-ati referit la cu totul altceva - greseli in calculul pensiei in baza punctajului.

    PS 2. nu ma supara ca nu va deranjati sa-mi raspundeti.

    @neacsu - eu unul nu am dat cu pietre in domnul admin.V.Burcu. ca dumnealui si alti sustinatori ai domniei sale nu le-au placut comentariile mele e cu totul altceva.
    Din mesajul domnului Burcu am remarcat ca nu ii place rolul de aplaudac...

    anton

    RăspundețiȘtergere
  43. Anton, ai dreptate , nu ma refeream la dumneata neaparat ci la cei care fara argumente , aruncau cu piatra . Dumneata ti-ai expus punctul de vedere. Nu am ce-ti reprosa . Culmea e ca exact cei vizati se fac ca nu vad mesajul .

    RăspundețiȘtergere
  44. Am citit discutiile si parerile dumneavoastra. Nu se va reusi nimic cu plangeri , procese- castigate sau nu. Chiar nu este nimeni capabil sa uneasca fosti militari, pe cei activi ,jandarmii si politia si sa trimitem politicenii la plimbare ? In 1990 am facut parte din initiatorii CADA SI LA Bucuresti, la Guvern - am vazut cum le tremurau izmenele lui Iliescu si gastii lui,atunci multi din MApN ne-ati blamat.
    Nu asa se procedeaza- stiti la fel de bine ca si mine ca prin lupta de idei,comunicate ,interpelari si procese - nu vom obtine nimic. Nu sant adeptul violentei , dar cand puterea sare calul , avem datoria morala sa-i indepartam si prin alte mijloace.
    Ce ziceti daca la o data si ora fixata Ziua Z - iesim toti,dar toti - in fata prefecturilor, primariilor din tara sii alungam pe politiceni. Ne vor aresta pe toti ?
    Ce noi am invatat atatea despre lupte armate si nu santem capabili sa ne aparam drepturile noastre in fata unor lingai si slugarnici.
    Ce santem fosti militari sau babe ?
    Mai terminati cu prevederi legale,constitutionale - atata timp cat puterea nu respecta legea - nu o respectam nici noi !
    De ce va este frica ? Chiar toti in decembrie 1989 ati stat la televizor ? Din strada la Timisoara s-a vazut altfel mascarada, numai ca am simtit-o PE SPINARE.
    Nu mai comentati si discutati -discutii,FAPTE-fratilor.Putem castiga o mie de procese , cine va vor da banii inapoi, si peste cati ani ? O REVOLUTIE a FOSTILOR MILITARI atrage increderea populatiei in acest moment ...putin curaj si mai multa gandire...
    NEAMTU - Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  45. Salut Timisoara! Sunteti bineveniti in comunitatea acestui blog! Doar ... o intrebare pur retorica: cine imi poate spune de ce am fost "banat" pe blogul SCMD Timisoara? Din care anume motive? Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  46. Domnilor, de ce trebuie sa ne impungem unii pe altii? De ce nu putem vorbi toti aceeasi limba? In fond, interesele sunt aceleasi, dar daca noi intre noi nu ne putem intelege ce sa mai asteptam de la altii? Cred ca ar fi cazul sa dam dovada de mai multa seriozitate si sa fim mai uniti. Ati avut un exemplu din partea politistilor. Sa nu ne facem de ras.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri