Google Translate

joi, 2 septembrie 2010

Redactia InfoMondo Militar, "i-a tras o smetie" G-l OPREA, de si-a vazut "stelele" colorate!

UPDATE: News:
ora 19:30
________________
Lista de remaniaţi cu care a intrat Boc în şedinţa PDL: Videanu, Berceanu, Vlădescu, Şeitan, Dumitru şi Sandu.
Premierul Emil Boc a ieşit câteva minute din şedinţă pentru a vorbi la telefon cu preşedintele Traian Băsescu. Mai mulţi democrat-liberali, printre care Elena Udrea, sulfina Barbu, Raluca Turcan, Cătălin Croitoru şi Cezar Preda, i-au cerut premierului Emil Boc să-şi dea demisia.
- voi reveni -
-stirea s-a confirmat-
Săptămâna trecută, când prevederile legale care consfiinţeau trecerea la recalcularea TUTUROR pensiilor militare, (Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.101) MApN a rămas, oarecum, în urma presei cu informarea referitoare la situaţia nou creată. Drept urmare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a transmis un comunicat, abia după ce şefa Direcţiei Financiar-Contabilă (DFC) a dat un interviu în presa militară, privitor la modul de recalculare a pensiilor militare, şi mai ales la proceduri.

Bineînţeles, în presa electronică reacţiile nu au întârziat să apară.

Prin urmare, se impunea un comunicat al MApN în care, cum era şi normal, să se sublinieze efortul ministrului Oprea pentru sprijinirea recalculării pensiilor militare. În fapt, desfiinţarea acestei categorii de pensii şi diminuarea lor cu procente între 19 şi 69%, conform unor declaraţii mai vechi ale ministrului.

Comunicatul şi-a făcut efectul, în presă el fiind citat de regulă fără a fi analizat şi coroborat cu prevederile legilor şi hotărârilor la care face referire.

“Minciunelile” meşteşugit ticluite nu au făcut altceva decât au acoperit crunta realitate. Fără a considera că deţinem adevărul absolut, facem câteva mici observaţii asupra afirmaţiilor făcute în conţinutul comunicatului de presă al MApN nr. 223 din 25.08.2010.

 1. Afirmaţia “MApN întreprinde toate demersurile instituţionale, inclusiv la nivel parlamentar, pentru ca, în această perioadă economică dificilă prin care trece ţara noastră, reglementarea sistemului de pensii militare şi recalcularea lor să nu afecteze cadrele militare care şi-au dedicat întreaga viaţă slujirii ţării, sub jurământ militar, printr-o muncă plină de greutăţi şi riscuri” este falsă, întrucât TOATE PENSIILE se vor diminua cu procente cuprinse între 19-69%. Aceasta, conform calculelor specialiştilor de la DFC şi ai Ministerului Muncii şi declaraţiilor ministrului Apărării. Dacă nu e aşa,înseamnă că ministrul nu a spus adevărul când a făcut declaraţia.

 2. Afirmaţia “Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.101 este în primul rând menit să înlăture un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau să îl parcurgă în procesul de recalculare a pensiilor” este falsă întrucât TOŢI pensionarii militari sunt forţaţi prin ordin să ceară recalcularea pensiei lucru ce ei nu doresc. În plus ei trebuie să se deplaseze la Centrele Militare pentru a cere documente care să le ateste veniturile obţinute de-a lungul întregii cariere militare, lucru delicat, riscant, datorită volumului mare de lucru şi a posibilităţii ca datele să fie trecute greşit (datorită lipsei specialiştilor) sau, chiar imposibil de obţinut! Mai apare şi problema deplasării. S-a gândit onor ministru la pensionarii militari care se “încăpăţânează” să nu moară – şi care, astfel, îngreunează bugetul guvernului boc -, sunt greu transportabili sau unii, chiar nu se pot deplasa deloc?

 3. Afirmaţia “Eforturile M.Ap.N. pentru menţinerea la acelaşi nivel, în urma recalculării, a pensiilor militare mai mici de 3000 de lei, sunt un semnal ferm de susţinere a drepturilor pensionarilor militari” este falsă, întrucât nu există prevedere legală cu referire la acest aspect; astfel, toate pensiile vor fi recalculate! Dacă, doar o singură pensie sub 3.000 lei va fi diminuată, înseamnă că ministrul şi MApN au minţit!

 4. Afirmaţia “Prin organizarea mai multor grupuri de lucru şi consultări cu specialiştii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi cu reprezentanţii asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, M.Ap.N. a identificat o soluţie corectă, care reflectă deopotrivă respectul pentru pensionarii militari şi pentru activitatea desfăşurată de aceştia în cadrul Armatei Române şi în slujba statului român” este, şi asta, falsă, deoarece ministrul şi MApN umileşte pensionarii militari forţându-i să-şi semneze cu propria mână CEREREA DE RECALCULARE A PENSIEI şi implicit pierderea statutului de PENSIONAR MILITAR. Îi mai batjocoreşte, încă odată, obligându-i să se deplaseze şi să stea la cozi umilitoare la Centrele Militare.

 5. Oprea minte pur şi simplu când afirmă că “Ministrul Apărării naţionale consideră că statul trebuie să îşi respecte obligaţiile faţă de militari, de pensionarii militari şi veteranii de război, aşa cum aceştia au slujit ţara, în virtutea jurământului militar.” Îl contrazice însă întreaga sa activitate politică şi administrativă. Nu-l contrazic declaraţiile sforăitoare, lipsite de conţinut, şi mai ales menite să inducă în eroare. Particparea lui Oprea la susţinerea unui guvern care umileşte sistematic Armata prin REDUCEREA VENITURILOR MILITARILOR ACTIVI, DIMINUAREA ŞI DESFIINŢAREA PENSIILOR MILITARE, face ca această stare de lucruri să continue până la distrugerea totală a statutului de CADRU MILITAR. În nici un alt mandat, al vreunui ministru al apărării, Armata nu a fost atât de atacată de decidenţii politici şi de afectată de deciziile acestora. Oprea a avut timp destul să constate că statul român NU şi-a respectat obligaţiile faţă de militari, de pensionarii militari şi veteranii de război, aşa cum aceştia au slujit ţara, în virtutea jurământului militar. Prin urmare, nu ar mai fi sprijinit un guvern care distruge Armata.

Fraza finală, “Ministrul Apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, rămâne preocupat de sprijinirea pensionarilor militari în procesul de recalculare a pensiilor şi de reglementare a acestui domeniu, astfel încât cadrele militare în rezervă şi în retragere să fie tratate cu preţuirea, demnitatea şi onoarea cu care acestea şi-au servit Patria sub Drapel” este pur şi simplu DEMAGOGICĂ. Prin această afirmaţie se urmăreşte doar minţirea opiniei publice privind crunta realitate potrivit căreia pensionarii militari vor fi spoliaţi de drepturi obţinute legal, statutul de pensionar militar va fi desfiinţat, iar umilirea pensionarilor militari este desăvârşită prin punerea acestora pe drumuri (în condiţiile în care DFC avea toată baza de date, pe care a mai pus-o cu graţie la dispoziţie, inclusiv unui candidat prezidenţial) şi forţarea acestora de a-şi semna desfiinţarea propriului statut.

Felcităm MApN pentru această abilă acţiune de manipulare a opiniei publice, menită doar de a “chivernisi” imaginea unui ministru al Apărării interesat de propria imagine şi propria ascensiune politică!

În cazul în care redacţia s-a înşelat prin opiniile exprimate, ne obligăm să publicăm punctul de vedere al MApN alături de acest articol.

Sincer, am dori să ne înşelăm!
Redacţia InfoMondo Militar
01 septembrie 2010
Preluat integral de pe InfoMondo Militar:
MApN vrea să manipuleze presa românească?

Un text mai mult decat necesar!
Felicitari Redactiei InfoMondo Militar!
Nu este prima data, cand prin articolele lor,
acesti inimosi profesionisti ai mass-mediei
pun "punctul pe i", indreapta derapajele altora!
Cu respectul si multumirea cuvenita,
Admin, V.Burcu
miercuri, 1 septembrie 2010

Depeşă ministrului apărării naţionale

Domnului
Gabriel Oprea
MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE

Domnule ministru,

Sunt Chițu Florin, colonel în rezervă şi pentru că sunt nesimţit şi tot vă supăr pentru că mănânc banii statului de pomană, deşi aţi fost rugat de unii camarazi de-ai noştri, l-a care rugăminte achiesez şi eu, să ne împuşcaţi, după o lungă „cujetare”, în care scârba (sila, greaţa şi alte de-astea) a fost înlocuită cu revolta şi ura, am găsi de cuviinţă să vă adresez o depeşă deschisă, că tot se poartă, prin care să-mi exprim întreaga mea obidă faţă de ilustra dumneavoastră personalitate şi pentru demersurile pe care le întreprindeţi pentru slava Armatei române şi a celor care o slujesc, fie ei activi sau în rezervă.

De-lungul istoriei sale nu cred că Armata României să fi avut în fruntea ei un ministru mai obedient și mai fățarnic decât dumneavoastră, cel care în prezent, spre disprețul foarte multora dintre noi, conduceți destinele acestui minister. Şi , pentru că mă adresez unui profesor universitar, trebuie să argumentez acest laudaţio.„Tolba” este plină cu foarte multe exemple, dar n-am să mă refer decât la ultima care, după părerea mea, este cea mai concret exemplu prin care vă manifestaţi dispreţul faţă de rezerva armatei, umilind-o şi jignind-o în acelaşi timp. Este vorba de Comunicatul de presă nr. 223 din 25.08.2010.

Comunicatul începe cu o efervescenţă revoluţionară, demn de un veritabil Caţavencu: „Conducerea Ministerului Apărării Naţionale întreprinde toate demersurile instituţionale, inclusiv la nivel parlamentar, pentru ca, în această perioadă economică dificilă prin care trece ţara noastră, reglementarea sistemului de pensii militare şi recalcularea lor să nu afecteze cadrele militare care şi-au dedicat întreaga viaţă slujirii ţării, sub jurământ militar, printr-o muncă plină de greutăţi şi riscuri.” Citind aceste cuvinte am simțit o adâncă emanație patriotică încât stimabile ar trebui să vă adresez cele mai neaoșe elogii, dar nu cred că pot să mă ridic la nivelul dumneavoastră de educaţie aşa că renunţ. Dacă-mi permiteţi, pentru că sunteţi general de justiţie militară, v-aş întreba de ce nu întreprinde conducerea ministerului şi toate demersurile juridice pentru reglementarea sistemului de pensii militare, pentru că, după cum merge treaba, în curând n-o să mai avem acest sistem? De asemenea, dacă tot vă doare la bască de modul cum suntem afectaţi de recalcularea pensiilor, de ce o faceţi? Apropo, domnule general de justiţie militară, v-aş ruga să ne explicaţi şi nouă celor care nu avem o pregătire juridică, pe ce considerente legitime şi legale se fundamentează opera asta de recalculare a pensiilor? Oricum această întrebare v-am mai adresat-o odată, în public şi în loc de un răspuns pertinent, aşa cum iar fi stat bine unui ministru, unui general de justiţie militară, unui profesor universitar, unui conducător de doctorat, aţi dat din umeri ca …. Dar mai bine categorisiţi-vă singur şi să nu vă faceţi griji că nu aştept răspuns.

Să mergem mai departe. „Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101 este în primul rând menit să înlăture un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau să îl parcurgă în procesul de recalculare a pensiilor, astfel încât efortul în acest demers va reveni instituţiei militare. Prin organizarea mai multor grupuri de lucru şi consultări cu specialiştii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi cu reprezentanţii asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, M.Ap.N. a identificat o soluţie corectă, care reflectă deopotrivă respectul pentru pensionarii militari şi pentru activitatea desfăşurată de aceştia în cadrul Armatei Române şi în slujba statului român.” Efectiv citind acest aliniat transpir şi sunt gâtuit de emoţie şi cred că foarte, dar foarte mulţi dintre camarazi v-ar gâtui şi pe dumneavoastră de emoţie pentru grija ce ne-o purtaţi. Dar am o nedumerire: de ce trebuie ca eu, în calitate de pensionar militari, să parcurgem procesul de recalculare a pensiilor? Vă rog de asemenea să ne explicaţi dacă soluţia asta corectă este şi legală?

 Eu unul domnule ministru, conform acestei soluţii mă simt ca şi cum aş fi un evreu într-un lagăr de-al lui Hitler, căruia i se dă, înainte de a fi ars în cuptor, hrană din belşug şi haine curate, apoi îl bagă la duş ca să-l poată apoi „rumeni” la cuptor. Sunteţi extraordinar de cinic. Obrăznicia dumneavoastră a atins dimensiuni apocaliptice.

Dar nu v-aţi oprit aici pentru că: „Alături de această iniţiativă, eforturile M.Ap.N. pentru menţinerea la acelaşi nivel, în urma recalculării, a pensiilor militare mai mici de 3000 de lei, sunt un semnal ferm de susţinere a drepturilor pensionarilor militari.

Ministrul apărării naţionale consideră că statul trebuie să îşi respecte obligaţiile faţă de militari, de pensionarii militari şi veteranii de război, aşa cum aceştia au slujit ţara, în virtutea jurământului militar. Acest principiu a constituit punctul de plecare în demersurile privind drepturile militarilor, pensionarilor militari şi veteranilor de război şi va sta în continuare la baza oricăror iniţiative şi acţiuni ale ministerului în acest domeniu.” Am impresia că dumneavoastră ne credeţi nişte imbecili, credeţi că toţi rezervişti sunt doar o masă de manevră pe care puteţi s-o folosiţi cum vreţi. Păi unde se regăseşte în actele normative la care faceţi referire vreo normă care să stipuleze că pensiile a căror cuantum este sub 3000 de lei nu vor scădea?

Considerentele dumneavoastră îmi provoacă greaţă, dar încerc să nu dau în hepatită pentru că nici măcar medicamente nu ne mai asiguraţi. Cum îşi respectă statul obligaţiile faţă de militari? Care principiu? Păi, iar mă abţin să nu devin vulgar pentru că nici atâta nu meritaţi, prin demersurile întreprinse, printre care şi votarea de către dumneavoastră a acestei legi aberante, încălcaţi, domnule ministru, general de justiţie militară, o serie de principii de drept printre care şi cel privind neretroactivitatea unei legi. Sunteţi cel mai mare fanfaron şi sincer meritaţi o diplomă, aşa cum aţi acordat la Cluj, diplome celor care asemenea dumneavoastră au fost alături de armată şi au votat cumplita Lege nr. 119/2010. Vreţi să daţi impresia că vă luptaţi cu sistemul, dar sunteţi parte integrantă din el şi sunteţi o „sculă” a „încrucişătorului” Băsescu, vorba unuia care sigur vă simpatizează.

Nu mai continui cu analiza pe text pentru că m-am liniştit. Dacă vă ocupaţi de toate e bine. Mai am o nedumerire şi zău că-i ultima: de ce trebuie să fac cerere la centru militar? Eu am o pensie pe care o primesc legal şi legitim. De ce ţineţi cu atâta ardoare să fac cerere de recalculare? Dacă vreţi nu aveți decât s-o recalculaţi, eu nu fac cerere pentru că eu o vreau în continuare pe cea pe care conform Legii 164/2001 o primesc în prezent.

În final, domnule ministru, v-aş mai ruga să faceţi tot ce vă stă cu putinţă, să obţineţi şi gradul de mareşal, pentru dacă „toate demersurile” vă ies meritaţi, să vă vedem tabloul în galeria mareşalilor României, unde să pot trece prin faţa mareşalilor Prezan, Averescu şi Antonescu şi să-i venez iar când trec prin faţa dumneavoastră să vă spun tot necazul care-mi stă în gât.

Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Col (r) Chiţu Florin
Vicepresedinte, SCMD CLUJ NAPOCA
Publicat de Florin

52 de comentarii:

  1. Partea I: In iunie 2010 , 37 de senatori au inaintat Curtii Constitutionale obiectiile privind problema pensiilor speciale pe motiv de neconstitutionalitate La Decizia Curtii Constitutionale pe problema pensiilor speciale un singur judecator al Curtii -doamna judecator prof.univ.dr.Aspazia Cojocaru aceasta a exprimat o opinie separata care face cinste profesiei de judecator si de aparator al Constitutiei Romaniei

    OPINIE SEPARATĂ (exprimata de doamna judecator in finalul Deciziei 871din 25 iunie 2010:

    Socotim că nu numai prevederile art.1 lit.c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor sunt neconstituţionale, ci întreaga lege, întrucât încalcă dispoziţii şi principii prevăzute de Constituţia României.

    Nu vom repeta argumentele aduse soluţiei de neconstituţionalitate privind pensiile magistraţilor, ci ne vom opri în mod special asupra încălcării art.15 alin.(2) din Constituţie.
    Astfel, prevederile art.1-5 şi art.12 din lege încalcă dispoziţiile art.15 alin.(2) din Constituţie, care consacră principiul neretroactivităţii legii.

    Potrivit art.15 alin.(2) din Constituţie “legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale noi favorabile”. Aşadar, o lege se aplică, cum spune autorul sesizării, situaţiilor născute numai după adoptarea ei, exercitându-şi acţiunea asupra faptelor care se vor produce ulterior intrării sale în vigoare, nu şi situaţiilor anterioare, trecute (facto praeterita), cu toate efectele care s-au produs şi se produc în timp, datorită situaţiei create la acel moment. Or, aplicarea în timp a unei legi este guvernată de principiul neretroactivităţii legii noi.

    Pensiile speciale au fost stabilite, aşadar, în baza legilor adoptate în domeniul pensiilor, pe anumite categorii socio-profesionale, şi sunt derogatorii de la dreptul comun. Aceste legi se aplică situaţiilor juridice constituite, modificate şi stinse în temeiul reglementărilor lor, în baza cărora s-au creat efecte juridice definitive, revenind statului obligaţia de a executa în timp (obligaţii succesive) plata pensiilor.

    Aşadar, obligativitatea recalculării tuturor pensiilor speciale acordate sub incidenţa prevederilor legale anterioare prin intrarea în vigoare a Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor este neconstituţională.

    Pensiile speciale care se află în plată constituie drepturi câştigate ce nu pot fi recalculate în baza unei legi noi, neputând fi nici modificate, întrucât legea s-ar aplica retroactiv.

    _ continuare, in Partea a II-a _

    RăspundețiȘtergere
  2. Partea a II-a: Pensiile militare de stat, pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor, judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil, navigant, profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi aflate în plată sunt stabilite sub imperiul legislaţiei anterioare.

    Aşadar, prin această lege are loc o modificare a regimului juridic al pensiilor speciale stabilite în baza legilor anterioare, ajungându-se să se încalce chiar substanţa dreptului la pensie.

    În acest sens, prin Decizia nr.375/2005 a Curţii Constituţionale s-a stabilit că “noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privinţa cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării în vigoare a acestora”.

    În acelaşi sens s-a pronunţat Curtea Constituţională şi prin Decizia nr.57/2006 care prevede că “condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi la alte forme de asistenţă socială se stabilesc prin lege şi, prin urmare, este dreptul exclusiv al legiuitorului de a modifica sau completa legislaţia în materie şi de a stabili data de la care operează recalcularea, însă orice prevedere nouă poate fi aplicată numai de la data intrării sale în vigoare, pentru a respecta principiul neretroactivităţii legii, consacrat de art.15 alin.(2) din Constituţie”.

    De asemenea, prin Decizia nr.120/2007, Curtea a reţinut că “operaţiunea de recalculare priveşte în mod inevitabil trecutul, pentru că stagiul de cotizare a fost realizat în trecut, dar se efectuează doar după data intrării în vigoare a ordonanţei şi are efecte numai pentru viitor, pensia recalculată intrând în plată numai de la data emiterii deciziei.

    În cazurile în care din recalculare rezultă un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti acesta, iar dacă noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda în continuare pensia anterior stabilită şi aflată în plată, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal câştigate anterior”.

    În concluzie, şi numai sub acest aspect, având în vedere faptul că actualele pensii speciale au fost legal stabilite şi calculate în baza unor legi în vigoare la data respectivă, recalcularea lor duce la încălcarea principiului neretroactivităţii legii – regulă imperativă – prevăzut de art.15 alin.(2) din Constituţia României.
    Judecător,
    prof. univ. dr. Aspazia Cojocaru

    RăspundețiȘtergere
  3. Boc schimbă miniştrii. PDL a decis remanierea. Colegiul Director, joi la ora 16.00;
    După întâlnirea parlamentarilor PDL de miercuri seară, cu premierul şi miniştrii, a fost anunţată decizia remanierii Guvernului, iar discuţiile vor fi reluate în şedinţa Colegiului Director de azi, la ora 16.00. Democrat liberalii au ales remanierea în majoritate, fiind înregistrate doar 12 abţineri.

    Potrivit unor surse, pentru demiterea Cabinetului Boc s-au pronunţat şase democrat liberali, printre care Elena Udrea, Sever Voinescu, Cătălin Croitoru, Sulfina Barbu şi Raluca Turcan, în timp ce Roberta Anastase s-a abţinut alături de alţi 11 colegi.

    Crin Antonescu a afirmat, la Antena 3, că nu este de acord cu varianta unui premier PSD în eventualitatea în care cele două partide ar forma un Guvern.

    Daniel Constantin, preşedinte PC: "Remanierea lui Berceanu sau Videanu nu rezolvă problemele de credibilitate ale Guvernului Emil Boc. Dacă domnul Boc va conduce în continuare Guvernul, şi el este portavocea, problemele nu se vor rezolva".

    Crin Antonescu despre remaniere: Nu rezolvă nimic.

    UDMR: niciun ministru înlocuit.

    ***** Remanierea care bate la uşa Guvernului ar fi a cincea mare schimbare guvernamentală care se petrece sub dubla preşedinţie a lui Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Reprezentanţii Guvernului speră ca nivelul economiilor să crească după recalcularea pensiilor militarilor, poliţiştilor şi lucrătorilor din penitenciare pensionari. Numărul acestora ar fi de 168.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale. Recalcularea pensiilor care ar urma să se încheie la 1 ianuarie 2011 se va face din oficiu. Cei care nu vor prezenta adeverinţe doveditoare privind salariile încasate vor primi pensii recalculate în baza salariului mediu brut pe economie în perioada respectivă.

    Potrivit normelor de aplicare a Legii pentru recalcularea pensiilor speciale, publicate la sfârşitul lunii iulie în Monitorul Oficial, pensia recalculată în acest mod poate fi modificată dacă titularul aduce documente privind veniturile realizate. Adeverinţele care atestă aceste venituri trebuie solicitate de pensionarii din Ministerul Apărării Naţionale de la unităţile unde au activat sau de la centrele militare judeţene ori de sector de care aparţin.

    Pensionarii din alte structuri de siguranţă naţională, ordine publică şi administraţia penitenciarilor îşi vor putea obţine adeverinţele necesare recalculării pensiilor de la ultima unitate la care au lucrat sau la structura centrală dacă unităţile au fost desfiinţate.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Pilotii_civili_si_parlamentarii_isi_iau_pensiile_taiate_0_327567884.html

    RăspundețiȘtergere
  5. "În 2011 vom împrumuta şase miliarde de euro doar pentru aşa ceva (finanţarea cheltuielilor bugetare - n.r.). Ceea ce mă face să cer Guvernului să ia măsuri de reducere a cheltuielilor sociale. Nu avem resursă investiţională. Eu nu pot pune în aplicare, dar pot să cer. Să reducă cheltuielile sociale. Pentru a crea un spaţiu de 1-2 miliarde din împrumuturi, bani pentru a-i duce în investiţii", le-a spus preşedintele ambasadorilor.

    Băsescu a avut şi un sfat pentru aceştia: „Nu vă lăsaţi păcăliţi de atmosfera televizată. Nu există bani pentru relansarea economiei, pentru că tot ce se împrumută se duce în consum. Acest lucru nu se întâmplă din acest an. Şi în 2007 şi în 2008 a fost la fel. Banii tot în consum s-au dus pentru a susţine cheltuielile electorale. Pentru cei care veţi fi întrebaţi, răspunsul dumneavoastră trebuie să fie România trebuie să-şi continue programul de ajustare. Guvernul în funcţie trebuie să readucă cheltuielile de consum ale României la nivelul resurselor pe care ţara le generează. Trebuie să venim la nivelul la care să funcţionăm cu banii pe care îi avem. S-a ajuns la momentul la care oamenii politici care sunt în responsabilitate trebuie să spună românilor unde suntem, de ce împrumutăm bani şi trebuie să spună ce trebuie făcut."

    Băsescu a spus că va cere o şi mai mare austeritate: „Vreau să înţelegeţi de ce voi avea în continuare poziţii prin care să cer accentuarea austerităţii. Fără asta nu vom putea avea în 2011 bani pentru investiţii. Vreau să ştiţi motivul pentru care îmi «place» să fiu înjurat. Sunt oameni în care politicienii trebuie să-şi asume responsabilitatea. Sau măcar să aibă conştiinţa împăcată".

    http://www.cotidianul.ro/123615-Basescu_recunoaste_ca_ii__place_sa_fie_injurat

    RăspundețiȘtergere
  6. SCHIMBAREA REGILOR, BUCURIA NEBUNILOR

    A innebunit lupu’!
    Unde te uiti , pe toate posturile tv locale , private , nationale nu se vorbeste decat despre remaniere . Chiar si consilierii prezidentiali isi dau in petec si isi dau cu presupusul vizavi de sansele politice ale unuia sau altuia. Se fac presupuneri se da in bobi, se fac preziceri se reinterpreteaza Nostradamus, sa cauta Paul-caracatita minune , se fac pariuri, sa barfeste la colturi de strada si toti asteapta cu interes sa vada cine intra , cine iese , cine pleaca , cine vine , de parca de asta ar depinde soarta Googleloiului.
    Toata suflarea romaneasca asteapta cu nerabdare sa plece ba unul ba altul pentru ca prea ne-au plictisit , enervat, lovit, furat, impilat, jecmanit, stresat, jupuit, dezbracat, mintit, si ne ajunge . PSD si PNL isi fac , programe de guvernare , motiuni, conferinte , intelegeri, pacturi, planuri de guvernare si viitor . UDMR vorbeste despre remaniere , dar nu de remanierea ministrilor lor, care si-au facut treaba in tacere , nu au facut valuri si bineineles vor ramane in picioare , pentru ca alfel, ies de la guvernare si ramane PDL-ul neacoperit . Boc strange din buze , stie ca orice s-ar intampla , Base nu poate sa renunte la el, pentru ca nu mai gaseste nicaieri un pres asa moale . Poate doar Oprea sa ii mai suporte lui Basescu atatea mojicii , dar si-a cam dat in petec cu partidul lui care nu a avut suficient bicarbonat in el .Asa ca sta linistit . Elena sta linistita , stie ea ce stie , dar e suparata ca nu poate trece peste cei trei care sunt gata sa ii sara la beregata lui Zeus pentru ea . Oricum ar fi, toata lumea vorbeste despre aceasta remaniere si o doreste . Partidele din opozitie , mai mult ca oricine .
    Si ma intreb de ce ? Ce castiga Opozitia daca se face remaniere ? Dupa mintea mea, nimic , si nici noi . Ba mai mult , pierdem .
    De ce ? Pentru ca dintr-o logica simpla , daca are loc o remaniere , cu cat e mai serioasa si mai profunda , cu atat sansele sa se inainteze si sustina o motiune de cenzura si deci sa cada guvernul BOC sunt mai mici .
    Pai ma intreb eu asa ca prostul, daca are loc o remaniere , motiunea impotriva cui este depusa ?
    -Impotriva guvernului remaniat ? Nu are cum .
    -Impotriva guvernui proaspat instalat ? Nici atat .
    -Atunci ? Impotriva premierului Boc ?Pai nu sunt pregatiti pentru asa ceva , motiunea are alt subiect.
    Si daca lucrurile stau asa , de ce se zbate toata lumea sa remanieze guvernul ? Remaniere guvernamentala = inutilitatea motiunii , poate chiar imposibilitatea ei , pentru ca motiunea este construita pe politica unui guvern care nu mai exista deci poate fi contestata , chiar daca in parlament poate primi aviz favorabil . Si atunci, ramanem iara ca in tren .Cu legile lui Boc , cu ordonantele lui de urgenta , cu metodologiile lui si cu legea pensiilor aprobata in parlament .
    Deci, ce facem , cerem remaniere ?
    Ne rugam sa se fie inlocuiti Seitan si Berceanu si Videanu, si Vladescu ?
    Cine ar castiga de aici ? Pai Basescu . Ar scapa de ministrii incomozi, ar face curatenie in partid, si si-ar pastra premierul-pres si pozitia .
    Asa ca daca se remaniaza guvernul, nu se va schimba nimic iar cine se bucura de remaniere , va plange in continuare .
    De aia spun eu voua, schimbarea regilor, bucuria nebunilor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimati camarazi in zadar va zbateti sa epatati si sa va etalati inaltele si vastele aptitudini scriitoricesti,daca vreti ca cineva sa va citeasca aberatiile /ineptiile ,scrieti militareste :SCURT ,CLAR SI CONCIS nu avem timp sa cernem taratze-vrem malai.VREM IDEI ADEVARATE.Una o elaborez eu ,tinand cont ca nu vom rezolva nimic prin actiunile in justitie[doar bani pierduti -transferati in buzunarele incapatoare ale avocatilor],atunci ce ne ramane de facut?Pregatirea pentru o lupta crunta deoarece bajbujucii n-o sa renunte usor la ce au furat.HOTII NU AU ONOARE !VENITI CU IDEI.tigri2.

    RăspundețiȘtergere
  8. Trigri2
    Daca nu iti place ce sau cum scriu unii , poti spune ce nu iti lace sau o poti face tu mai bine . Cred ca nu stii care este rolul unul blog . Rolul unui blog este sa dezbata idei, sa caute solutii, sa invite la schimb de idei, deci oamenii vin aici sa isi spuna punctele de vedere . Daca vrei sa intocmesti planuri de batalie , sa pui la cale rasturnari de regim, sa dai lovituri de stat , inscriet-te inro societate secrete . Mai sunt si alti amatori . Luat-va de mana si treceti la conspirat .
    SUCCES .
    PS. sper ca am fost destul de SCURT, CLAR, CONCIS .

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate domn cred ca nu voi mai participa la discutii sterile CA DOAR ASA SE POARTA PE BLOG cu toate ca dvs si alti doritori de vorbe goale... ce din coada vor sa sune,sunteti dibaci in domeniu,consider ca noi prostimea nu avem acces sau macar observatii a face la distinsele dvs vorbe de duh. AM INCHEIAT,nu mai continuu acest dialog si sunt convins ca organizatia noastra s-a nascut beteaga !tigri2

    RăspundețiȘtergere
  10. Tigri2
    E o decizie care va apartine . Schimbul de idei nu trebuie sa genereze suparari daca este facut in termeni civilizati.Cum nu am incalcat regula, nu va pot cere sa reveniti . Imi pare rau doar ca acest blog nu va satisface dorintza de "actiune ". Puteti intra insa pe pagina principala . Acolo se lupta la greu .
    Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  11. AVIATIA-se retrage numai pentru asi face plinul cu carburant si munitie,apoi asteapta pentru a interveni cand situatia este critica.asa trebuie sa faca si acum.sa lasam si Tinerele talente cu buzunarele inca umplute de L164 sa zburde . poate cine stie,

    RăspundețiȘtergere
  12. Ghici cine e anonimul ? E atat de sifonat incat nici nu mai semneaza cu numele arhicunoscut. Noroc cu L164 se tine de ea , cum se tin altii de C15.

    RăspundețiȘtergere
  13. ASTA NU_I SCORPIO.SCORPIONUL PAREA MAI DESTEPT.

    RăspundețiȘtergere
  14. News: Mihail Dumitru, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Gabriel Sandu, Adriean Videanu şi Radu Berceanu sunt miniştrii care vor pleca din Guvernul Boc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Si? Singura varianta convenabila noua era sa nu se remanieze . De ce vrea Basescu (prin vocea mult iubitei Elena)sa schimbe tot guvenul ? De frica . De frica motiunii . Daca Guvernul nu se remaniaza substantial, sau nu se schimba (inlocuieste ) cu un alt guvern PDL, urmeaza motiunea de cenzura in Octombrie, cu sanse mari de reusita si asta va duce la formarea altei majoritati si un guvern format de opozitie , fapt ce poate duce la suspendarea presedintelui . O schimbare de guvern acuma , sau o remaniere substantiala , va duce la inutilitatea depunerii motiunii de cenzura , pentru ca NU POTI DEPUNE O MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA UNUI GUVERN PROASPAT INSTALAT . Asa ca Basescu se va zbate cu toate fortele pentru o schimbare de guvern sau o remaniere majora , nu pentru ca vrea binele romanilor si nu mai accepta ceea ce a facut Boc ci pentru ca vrea sa isi salveze pielea si pentru asta e in stare sa renunte la oricine . In plus , dupa cum spuneam , scapa de "prietenii " Berceanu si Videanu, care nu au ce face , altfel, se da drumul dosarelor .
    ASA CA STIMATI COLEGI, NU VA BUCURATI CA VA BUCURATI DEGEABA . IDIFERENT CINE VA FI PREMIER, TOT BASESCU VA CONDUCE , SI STAREA IN CARE NE AFLAM I SE DATOREAZA IN INTREGIME . BOC ESTE DOAR UNEALTA .

    RăspundețiȘtergere
  16. Tigri 2
    M-ai convins . Cred ca o sa fac acelasi lucru .

    RăspundețiȘtergere
  17. Suntem cativa pesti [mai indrazneti]pe imensa plaje.Vorbim si ne strofocam degeaba ,majoritatea colegilor nostri nu ne vor urma .Ex; in Urziceni suntem vreo 500 de foste cadre[militare,Mi,]in sindicat sunt vreo 40=8%,anii trecuti cand mai murmuram impotriva nedreptatilor [de toate genurile]dragii mei colegi spuneau pe la toate colturile ca sunt recalcitrant si anti putere,acum cand ne mai intalnim toti spun ca nu au incredere ca se va realiza ceva in favoarea noastra iar a treia categorie sun IMBUIBATII [fie-mi iertat cu teschereaua de peste 1000 euroi lunar]poat sa-si permita privitor la plebee cu 8-18 mil.Toti vor CASTANE dar sa le scoatem noi cativa bataiosi.Sunt multi >75% LASI.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  18. Tigrule ,
    O simpla intrebare : care e deosebirea intre Boc care spunea ca militarii au pensii nesimtite , si dumneata care spui ca cei ce au pensii peste 3000 sunt "imbuibati"?
    Sincer , te roade chiar atat invidia incat sa ii jignesti in loc sa ii chemi langa dumneata ?Nu vor sa vina acuma ? O sa vina cand o sa se niveleze toate pensiile la cel mul 1500-1600 lei . Atunci o sa fim toti la fel de "imbuibabti" si nesimtiti . O sa te simti mai bine atunci ? . Am mai spus , solutia nu e jignirea si lupta intre noi ci lupta comuna si aducerea tuturor pensiilor militarilor acolo unde ar trebui sa fie . PESTE 3000. Dar daca dumneata spui ca cei cu pensie peste 3000 sunt "imbuibabti" inseamna ca politica lui Basescu si Boc s-a gasit teren propice in curtea dumitale . Si ale altora care in loc sa intanda mana spre toti militarii, arata cu degetul inspre cei ce (indiferent de vointa lor) au beneficiat de alte conditii de pensionare. De ce ii invinuiti ?Trebuiau sa refuze pensiile numai pentru ca ale dumneavoastra erau mai mici? Sunt sigur ca multi nici nu stiau . Pe mine cat eram activ , nici nu ma interesa cat sunt pesniile fostilor colegi.Am inceput sa ma interesez de cuantumul pensiei cand m-am hotarat sa ies la pensie . Si atunci, care e vina mea ? CHIAR NU SUNTEM IN STARE SA TRECEM PESTE INVIDIE SI EGOISM ?NICI ACUMA ?

    RăspundețiȘtergere
  19. ce jenant,cat de tare sunteti pe langa subiect d. Neacsu. inca putin si va transformati in victime.lasa-i TIgrule in plata domnului. sa iese ei la lupta sa ne arate si noua cum se face. VOR face Basescu si boc dreptate

    RăspundețiȘtergere
  20. Da ,asta cam asa este eu ma resemnez,durerea mea nu va fi asa de mare deoarece o parte se va transforma intr-un fel de satisfactie diavoleasca stiind ca anumiti INGAMFATI o sa fie "adusi cu picioarele pe pamant".Inca de prin 2003 am scris tot felul de memorii ,la presedinte,,Nastase,Tariceanu,Boc,Vadim ,ziare ,M.Ap.N..N.A.T.O,Viata Militara ,etc,am fost in audiente,{Base nu m-a primit ,ci Piscociu]si ma deranja ca cei carora le-am zis IMBUIBATI in loc sa ma consoleze ziceau ca ce nu-mi convine?.Am fost pilot pe Mi-8 20 de ani,am efectuat cele mai dificile misiuni in cele mai grele conditii ,prin munti ,terenuri accidentate,mare -ziua si noaptea,inundatii,calamitati ,Cluj,doi ani s8i ceva cu HATMANUL ARDEALULUI etc.Mi-am adunat colegi cu cearceaful de pe coclaurile patriei sunt bolnav-terminat la 54 de ani,Infarct[cu doua stenturi.,coloana facuta harcea-parcea].Iar in timpul activitatii nu stiu sa fi avut venit lunar mai mic cu mai mult de 30 % decat comandantul de regiment si acum sa am pensia cu peste 100% mai mica ?daca asa vedeti corect sa fiti iubiti ,sanatosi si va urez spor la lupta eu mai am o speranta sa plec din tara asta -unde si-a dus mutu iapa si dracu' sapa.M-ati jignit profund ,unii dintre GURISTI dar va multumesc ca m-ati determinat sa nu mai lupt.tigri 2.

    RăspundețiȘtergere
  21. @TIGRU2-am pus o aplicatie cu care poti sa-ti calculezi la fix dreptul de pensie dupa L119 .eu zic sa stai linistit . TU vei iesi mult mai bine fata de cum esti acum. GARANTAT.Cer senin TIGRULE-SANATATE si ai grija de tine.

    RăspundețiȘtergere
  22. Tigri 2
    Inutil
    Inutil sa mai incerc sa te conving ca nici eu si nici altii ca mine , colegi de ai dumitale de sindicat , nu suntem vinovati pentru nedreptatile ce ti s-au facut.Acelasi lucru i l-am spus si colegului de suferinta , Cezar , care ca si tine , nu vede altceva decat ura pentru cei ce au iesit cu o pensie mai mare de parca ei au cerut-o sas sau si-au stabilt-o singuri. Daca atata lucru nu puteti inelege , orice alta discutie e inutila .
    Va salut!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cezare, în primul rând ţin să-ţi mulţumesc pentru faptul că m-am îmbogăţit peste noapte după reţeta ta insistentă - pe care ne-ai tot băgat-o pe gât pe blog- ul severinenilor, devenind multimilionar. Bănuiesc că ştii despre ce vorbim, nu ? Ai uitat însă să precizezi un lucru: Câte „dramuri/pfunzi de sare trebuie adăugate” la carcaletele tău?
    În altă ordine de idei celui care-şi spune „Tigri2” (probabil, după gramatica limbii române, „Tigrii2”, sau „Tigrii tamili” această justificând poate...deh utilizarea bâtei sau „botei”- la mine în zonă) aş dori şi aştept nişte răspunsuri la următoarele întrebări:
    1. Spui că ai fost pilot pe MI 8 - f.bine, „bravo ţie, nu suntem invidioşi”. Care a fost cauza „căderii” dumitale? Ce s-a scris în raportul tehnic? Nu de alta dar nu toţi sunt chibiţi pe-aici! Defecţiune tehnică, eroare de pilotaj etc? Vreau să mă lămuresc şi eu cu privire la ce ai afirmat dumneata anterior. Nu dorescsă să te „categorisesc” ca „aviator de brazdă”;
    2. Ce venituri/beneficii suplimentare ai avut ca pilot faţă de ceilalţi muritori în uniformă (infanterişti, artilerişti, poliţişti, marinari, medici militari etc.) de pe urma acestei meserii în timp de pace inclusiv pe vremea lui Ceauşescu?
    3. Crezi că meriţi mai mult decât un veteran care şi-a lăsat o parte din viaţă la Stalingrad, Odessa ş.a. care are o pensie infinit mai mică decât a dumitale?
    4. Ai participat cumva ca mine şi mulţi alţii de pe aici de pe forum (e valabilă şi pt. Cezar această întrebare) în DLEN (bănuiesc că ştii ce înseamnă);
    5. Ţi-ai lăsat cumva ca pilot de elicopter copilul în vârstă de 2 luni numai în grija soţiei şi ai plecat timp de 1 an la exploatarea minieră Rogojelu?
    6. Te-au mâncat vreodată ca pilot păduchii aşa cum m-au mâncat pe mine şi multe alte mii de militari care au dormit prin barăci din PFL în care mişunau şobolanii şi ploşniţele? Ai habar cum era acolo? Ai habar cum era la Marele Canal sau la Casa Poporului? Sau, poate unii „mâncau numai fripturi ca la aviaţie”. Domnule „Tigri2” ştii ce se mânca la DLEN, în poligoane şi „La Trupă”?
    7. Ai participat cumva la vreo asanare de muniţii „pe bune” ca mine (art.) şi ca alţii, genişti de pe-aici? Hai ca-ţi pun film dacă vrei! Să vezi cum se face „asta” şi mai ales (să auzi cum îţi „zbârnâie” schija pe de-asupra capului)! Nu aşa „din auzite” care îi fac pe unii să creadă chiar că „a ezistat şi ezistă bombardamentul din elicopter”...
    8. Crezi că eu şi marea majoritatea celor prezenţi pe acest forum nu dorim ca toţi militarii să beneficieze de aceleaşi drepturi?
    Dacă ţi-ai dat ţie însuşi răspunsurile necesare măcar acestui număr mic de întrebări fiind convins de justeţea şi eventualele contraargumente pe care le poţi produce, combate-mă domnule „Tigri2” (este valabil şi pentru tine Cezare)! Dacă nu, aşa dezamagit – cum de altfel ai şi afirmat, du-te unde vrei dumneata în orice asociaţie sau sindicat pe care îl consideri că te reprezintă. Eu cred că aici, pe acest forum ne respectăm în primul şi în primul rănd ideile...
    Că bine se zicea „Ceaşcă” pe vremuri: „După calitatea, cantitatea şi importanţa muncii” domnule „Tigri2”!
    Cu stimă

    RăspundețiȘtergere
  24. PKM.
    Pe cat de la obiect, pe atat de inutila interventia dumitale . Tigri2 nu dorea decat sa intarate spiritele . El si cezar au o obsesie si altceva in afara de L164 nu vad . L164 si "imbuibatii " care au reusit sa sta in armata mai mult decat ei, sau care fara a avea vre-o vina , au beneficiat de o lege pe care nu si-au facut-o singuri.Asta e oful lor si altceva nu ii interesaza. Sincer , cred ca nici nu trebuia sa scrii tot ce ai scris . Indiferent unde au lucrat , in aer, pe mare , sub pamant, cunosc si ei foarte bine conditiile in care lucra fiecare arma-specialitate . Nu are rost sa le pomenim sau sa facem concurs care a suferit mai mult . Grav e ca nu intelege ca acuma toti suntem rezevisti si luptam pentru drepturile noastre . Dar daca Tigri2 inelege sa lupte doar impotriva celor care au beneficiat de legea 164. , E alegerea lui, eu nu am sa-i dau satisfactie . Cu Cezar am inchieiat discutiile , le inchiei si cu el . Sa lupte cu cine vor , aici ne-am adunat sa luptam impreuna , nu unul impotriva celuilalt .
    In raspunsul de mai sus , ii spuneam lui Tigri 2 ca nu e cazul sa ne uram si sa ne jignim , iar Cezar imi spune ca sunt pe langa subiect.
    Da asa e , sunt pe langa subiectul lui . Si asa voi ramane .
    Cu respect
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  25. Erata : Sory pentru greseala , a se citi "incheiat"
    Neacsu

    RăspundețiȘtergere
  26. @cezar 3 septembrie 2010, 16:37 :
    Spuneti :"poti sa-ti calculezi la fix dreptul de pensie dupa L119 .eu zic sa stai linistit . TU vei iesi mult mai bine fata de cum esti acum." . Chiar ..."la fix" !?! Aveti de undeva toate veniturile 'tigrului'? (Intrebarea este , evident , fara rost , deoarece se pare ca nu intelegeti implicatiile prevederilor legii).
    Cit despre "sa atai linistit"...Da , sa stea linistit pina ce vor iesi la pensie primii din cei carora le vor fi facute calculele dupa noile solde pe care le vor avea (in baza noii legi a salarizarii)...si atunci iar va iesi 'la bataie' pentru ca pensia lui va "STA LINISTITA" la valoarea calculata in baza mult-laudatei (de catre de-alde dvs.) L.119 (sau a eventualei legi unice a pensiilor)... Si atunci se va bate cu 'imbuibatii' care au avut nesimtirea sa iasa la pensie mai tirziu , iar pensia lui nu va mai fi tinut legatura cu soldele celor in activitate...
    Si , uite-asa... "si da-i , si lupta , neicusorule...!"

    RăspundețiȘtergere
  27. Pentru cel ce-si spune PKM,scurt ,clar si concis:esti un mare ... nimic,asta ca sa nu-ti fac onoarea de a te numi ASIN.tigri 2{un "i"l-am oferit nascatoarei tale drept plata pentru servicii deosebite}.

    RăspundețiȘtergere
  28. PKM.
    CE SPUNEAM ?
    QED!Tigri2 si-a reconfirmat clasa... ca pilot de formula 1.

    RăspundețiȘtergere
  29. @NEACSU & PKM--Cu tot respectul de pe lume(vorba vine) va mai spun inca o DATA CA SUNTETI PARALELI CU REALITATEA. Nu dati dovada nici macar de un dram de omenie,compasiune sau intelegere-ceea ce va descalifica din toate punctele de vedere.Se pare ca si cu puterea de intelegere nu stati mai bine.V_AM acuzat eu sau PILOTUL pentru faptul ca sunteti beneficiari ai unei legi de rahat? NU domnule_sau demonstrati ca da.Noi am acuzat si o mai fac inca odata pe cei care au pus in opera aceasta stupizenie.SI da v-am acuzat pe dvs.si tot sindicatul-ca nici dupa ce am facut public nedreptatea-nu ati aratat ca v-ar pasa.Va intereseaza doar ca de drepturile voastre(unii le vad sacre,date de burebista) sa nu se atinga nimeni IAR NOI FARA NICI_O JENA SA RAMANEM TOT LA FEL.O pozitie de reparatie nu am vazut de cand bat aceste taste.Nu, doar voi sa ramaneti neatinsi.Acum intelegeti domnilor?Puteti sa va autoanalizati caracterul in acest context? mai grav sare PKM-UL sa-i minimalizeze activitatea pilotului, facand o intreaga dem. falsa. dumneata parca te laudai ca esti mare inginer? o intrebare scurta- ce faceai in caz de razboi ?Mai trebuie sa-ti spun ce face un pilot de elicopter sau un comandant de arme intrunite__Armata nu se face cu ingineri,domnule si ar trebui sa-ti fie jena si sa-i ceri scuze. Dar nu ma astept s-o faci.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cezare: mergi la razboi cu ce te-a inzestrat mama ta si apoi intreaba-te la ce sunt buni inginerii in armata!
    Pilotul si marii razboinici ca dumneata folosesc la maxim cunostintele si experienta inginerilor si maistrilor militari.
    Pentru ca pilotul sa zboare o ora cei pe care ii dispretuiti atata lucreaza zeci de ore, ziua si noaptea, semnand in clar pentru fiecare surub atins si asteptand cu inima stransa aterizarea celui care apoi, la coborarea din avion nici nu catadicseste sa zica un "multumesc" echipajului tehnic, dator sa-l slugareasca pe EL, marele zburator...
    Va rog frumos: nu zgandariti nici unii nici altii ceea ce mocneste sub zgura anilor... nici nu stiti ce poate izbucni!
    Fara stima pentru cei care s-au angajat in disputa asta urata, piloti, ingineri, artileristi, razboinici si altii.
    Avem un obiectiv comun si mai ales un inamic ce isi bate joc de noi, la gramada, CUM VREA EL!!!
    Sa ne fie rusine si daca nu suntem in stare de ceva macar sa tacem naibii din "tastaturile" noastre!

    RăspundețiȘtergere
  31. @ANONIM-ei da uita-te la tehnica in care mor soldatii romani si poate va recunoasteti ,,COMPETENTA'.Noroc ca mai primim de pomana sau pe bani grasi.2.inginerii sunt buni cei civili care au o adevarata pregatire superioa se vedea in toate armatele DESTEPTE.aceia nu au pretentia ca fac armata-fac ce le cere armata in laboratoare,fabrici,uzineetc.

    RăspundețiȘtergere
  32. @cezar

    din afirmatia ta "VOR face Basescu si boc dreptate", n-am inteles cui vor face dreptate...

    Daca se poate sa fi mai explicit.anton

    RăspundețiȘtergere
  33. CEZAR-a fost o vorba aruncata la nervi

    RăspundețiȘtergere
  34. Dom' Cezar: pune mana pe carte si mai navigheaza pe internet pe la site-urile armatelor straine si poate ai sa vezi ceva interesant pentru dumneata:
    - tehnica romaneasca este cautata (nu cumparata) de aliati in Irak si Afganistan (asigura un grad ceva mai mare de eficacitate si protectie decat al lor). Cei care au fost acolo stiu: erau "colegi" americani ce se cereau in TAB-urile noastre, chiar asa cum sunt ele vechi si incomode, dar ceva mai rezistente decat ce au ei prin convoaiele de patrulare. AKM-urile noastre si PSL-urile sunt la mare cautare iar vesta de protectie, grea si butucanoasa, rezista acolo unde altele se cam gauresc...
    - fa matale o statistica la cati morti si raniti in tehnica ce o au in dotare au aliatii nostri in teatrele de actiuni unde suntem si noi prezenti si apoi mai discutam pe teme tehnice...
    - daca nu stiai iti pot spune eu ca la aliati datele tehnice in ceea ce priveste fiabilitatea si calitatile operationale ale armelor si ale tehnicii sunt clasificate, pentru ca altfel nu le-ar mai putea vinde celor cazuti in extaz fata de inginerii civili ce doteaza armatele DESTEPTE...
    - tehnica militara romaneasca este la fel ca industria tarii (o gramada de fier vechi - eticheta sub care a fost distrusa!) iar inginerii militari sunt la fel de buni ca si ceilalti militari romani (mai "putin" la numarul de ani de studii superioare si la faptul ca aplica prea des principiul acela care spune ca "cel mai destept cedeaza")...
    - si ca sa inchei, poate veti remarca faptul ca ultimele noastre pierderi din teatrele de lupta le-am avut pe HUMMER si alte vehicule straine... ca tehnica cumparata de "inteligentii cu stele" nu prea corespunde tehnic si tactic, e "gata" veche, e prea scumpa ca sa fie pierduta in lupta aparand viata militarilor nostri, nu e platita, nu e "insusita de razboinici" etc. etc...
    Fara respect si cu speranta ca fierea dumitale nu are de suferit din cauza greturilor provocate de cei care va pun la dispozitie, in unitati, fabrici si uzine, laboratoare si poligoane, tot ce folositi!


    Apropo: cand nu loviti tinta in poligon, cand uitati sa scoateti busonul de la masca de gaze, cand nu stiti de unde se deblocheaza un oblon sau se aprinde lumina, tot inginerii si personalul tehnic din armata sunt de vina?

    RăspundețiȘtergere
  35. DOMNULE-era bine sa-ti pui numele si specialitatea fosta sau actuala sa stie toata lumea. Vai mama cate asi avea de spus,dar imi este teama ca dezvalui secrete"voi mai zice doar una-doua si pun punct pe azi. 1.AKM-ul cu toate derivatele sale este opera voastra? Din 1974 de cand il folosesc ca elev,ofiter instr.am ridicat probl.unor distinsi ing.ca nu e in regula cu ochirea pe timp de noapte.IN 30de ani nu ati fost in stare sa puneti o lanterna pe el(ideea o dadeam noi care nu lov. tinta noapte)care sa se aprinda odata cu apasarea tragaciului. Am sugerat si incorporarea unor pastile de fosfor in aparatele de ochire mecanice-se uitau la noi ca la ciudati-- am avut placerea sa le vedem la israelieni.Stiti cum trageau soldatii de toate gradele noaptea?nu mai zic. ai mai vrea sa continui./? Sugerez sa va uitati pe DISCoV.TV si poate veti realiza grozavia

    RăspundețiȘtergere
  36. recent am vazut un film cu actiunile tc. americane in Irak.3-Abrahams M1 au distrus UN B.Tc.Irakian-T-72 in mai putin de 50 minute. ce zici de asta?le culegeau cu o singura lov. de la 3 km--Cezar

    RăspundețiȘtergere
  37. O lanterna care sa bata in ochii dumitale (sa te orbeasca...) sau catre inamic (sa te descopere...)?
    Din cauza ca se uita prea multi la Discovery si cred tot ce vad acolo au ajuns "inteligentii cu stele" si razboinicii ca ceara la inzestrare luna de pe cer...
    Stiti cum fac specificatiile pentru cercetare-dezvoltare si achizitii cei ca dumneata: iau un teanc de reclame si trec acolo ceea ce li se pare lor ca e mai bun in fiecare. Rezultatul: un obiect sau o arma care trage dupa colt, iti da sa sugi si te schimba cand faci pe tine in fata superiorului... adica SF!
    Cand vad cei de la firmele straine ce cer vitejii armatei romane se uita crucis si ii trag de maneca sa se trezeasca!
    Ai dracu americanii aia cu tancurile lor... numai poze cu T-72 distruse si nici un Abrams lovit... Mai studiati d-le Cezar, mai studiati...

    RăspundețiȘtergere
  38. cand am zis Lanterna am crezut ca un distins probabil ing. se gandeste ca e vorba de un laser sau un infrarosu ceva dar,ti-ai gasit-Cezar

    RăspundețiȘtergere
  39. Bla-bla-bla... laser... 1972... mai ganditi domnilor...
    Infrarosu... apropiat-departat... sunt chestii pe care le-ati prins la TV dupa 2000
    Teren minat domnilor: nu zgandariti ca nu e bine!
    Ramane cum ne-am inteles: suntem romani si in aceeasi barca, a Chiorului, ca ne place sau nu.
    Eu incetez focul si raman in espectativa.
    Ce imi place este faptul ca am regasit atmosfera din poligon, unde unii se straduiau sa faca ceva iar altii comentau si chibitau pe la colturi. Un pic de "hartuiala" pune sangele in miscare si te mai dezmorteste...
    Si apropo: nu am zis ca sunt inginer, sunt, pardon: am fost ofiter in aceeasi armata ca si voi si am mancat aceleasi mizerii si necazuri ca si voi...

    RăspundețiȘtergere
  40. Voua parca v-a stat si mancarea si armata in gat.Ce sa intelegem din preocuparile voastre?Alunga-i Burcule de aici ca fac de rusine armata cat a fost si-a mai ramas.Bine ca n-a fost razboi,cu astia ajungeam in spatele linilor proprii(sau vreti in esalonul 2).Vai de noi !

    RăspundețiȘtergere
  41. Bre... n-am zis ca ma opresc? Gata, silentio stampa, ca v-am suparat si nu cade bine...
    Ramane pe blog numai cine face "cinste" armatei si a fost cuminte... si in plus are voie de la voi, astia mai scortosi, mai gomosi si mai destepti... ca asa era si pe la sedintele alea... stiti care, in care trebuiai sa ai o mutra serioasa si patrunsa de intelepciunea zicerilor celor de mai sus...
    Salutare!

    RăspundețiȘtergere
  42. Anonimule , stai linistit .Nu toti sunt ca Cezar. El este doar exceptia care confirma regula . Indiferent sub ce pseudonim semneaza .

    RăspundețiȘtergere
  43. Cezare ,
    Esti ori uituc, ori rau intentionat . Sie u ti-am luat apararea , de mai multe ori si am cerut repararea unei legi nedrepte . Nu mai spune ca nu a luat nimeni atitudine . Si nu ma spune ca nu ai nimic cu "ceilalti " ca ma faci s aumblu la arhiva si sa iti citez unde spuneai ca da , ai ceva cu cei care au beneficiat de legea 164 . iti dau mai jos dovada faptului ca au fost aici si opinii (altele decat a ta ) care cereau repararea L164:
    "scorpio spunea...
    Plinius
    Ai dreptate , asa ar fi bine, cu Legea 164 (MODIFICATA REPARATOR PENTRU TOTI PENSIONARII MILITARI INDIFERENT DE DATA PENSIONARII ) capitol separat la legea unitara .
    Dar in afara DOMNUL MIRCOVICI(laudat sa-i fie numele) nimeni din fostii militari, actuali parlamentari nu ne va mai sprijini . Si e de inteles , cand ai obtinut gradele ca Ontanu, Oprea , Iordanescu, cand iti tradezi fratele ca Dobra , cand ai ditamai dosarul la DNA , oprit de PDL, ca Badalan , cum sa votezi cu pensionarii militari ? Hai sa fim seriosi . Sa nu ne imbatam cu apa rece . NU MAI CONTATI PE VISE"

    RăspundețiȘtergere
  44. ASTA NU_I SCORPIO.SCORPIONUL PAREA MAI..DESTUPAT LA MINTE

    RăspundețiȘtergere
  45. ba inclin sa cred ca-i SCORPIO desi ii lipseste ceva(motanul care face cu ochiul) Da ai dreptate tu ti-ai calcat pe inima si ai riscat sa-ti pui in cap sindicatul celor cu peste 3000.ti-am multumit si nu am uitat,dar e prea putin .Uita-te la ce publica mai incolo VIcele,analizeaza ce s-a actionat in judecata(nu ca asi crede ca vor castiga ceva ,am experienta ) vezi vreun curent de opinie care sa fi pus pe tapet repararea L164(care nu mai exista de drept) cu puncte clare care ar trebui reparate?sa nu mai zic de pozitiile furibunde ale ..da colegilor atunci cand apare vre-o opinie pe aceasta tema.TOti doresc sa fie ca inainte; ei sa bage gras la buzunar ,noi frimituri Nu se poate colega

    RăspundețiȘtergere
  46. @ANONIM-dela 15.57-cum adica ,,in spatele liniilor proprii".Presupun ca ai vrut sa zici in spatele liniilor inamice-si nu e nici-o rusine daca reuseam chestia asta.ESTE chiar o performanta destul de greu de atins. sunt trupe special pregatite pentru asta(treb. sa fi parasutist-alpinist-scafandru-expert in orientare noaptea pe furtna ,sa mai cunosti si limba inamiculuiETC.cam greu nu? nu se compara cu vandut rosii in piata. sa sti ca avem colegi cu asemenea pregatire

    RăspundețiȘtergere
  47. te inseli,stiu bine ce am vrut sa spun despre cei ca voi!daca ati avea bun simt a-ti renunta .dar de la voi ce poate omul astepta.rusine!

    RăspundețiȘtergere
  48. Cezare ,retrage-te de la discutii cu acesti diareici nu are rost sa conversezi.Lasa-i sa se balacareasca in troaca lor.Decat cu limbajul" lor elevat [de centurista ando Craiova]mai bine o injuratura neaose de aviator!Pa tigri 2{acel Prutenu/Graur/PKM poate linistit sa-si dea doctoratul in "limbi"}

    RăspundețiȘtergere
  49. Prieteni...calm! Deja miroase a praf de pusca! Este lipsit de orice ratiune sa e jignim reciproc! atacurile la persoana sa lae lasam altora! bucurati-va de COMUNICARE, de posibilitatea LIBERA de exprimare a unor opinii, idei. Restul ... adica: nervii, supararile ...etc.etc. Retineti ... NU SUNT GENERATE de cei care deja ati devenit cunoscuti, chiar prieteni sau combatanti pe acest blog! Cu prietenie, Admin.

    RăspundețiȘtergere
  50. "Bravo tie Tigri2", dar sa stii ca toti dintre noi si-au facut DATORIA fata de aceasta tara! De aceea am si comentat...toti au suferit la fel , iar unii poate cu mult mai mult decat mine sau dumneata. Cat despre alte "chibitzarii alde Cezar", cititi ce-am scris la pct.8 din comentariul meu de pe data de 3 sept.2010, ora 23:50...Nu s-a nascut nimeni destept dragi colegi si eu, personal accept orice discutie in limita bunului simt, cu argumentate pertinente!

    RăspundețiȘtergere
  51. Mai Cezarica .iar iti umfli muschii ?Ce dracu esti asa de nemultumit? Ce pensie ai, ce vechime ai, ce functii ai avut?
    Domnule pilot, la calculul pensiei nu se vor lua in considerare si banii luati ptr orele de zbor ? Eu chiar ii admir pe acesti oameni, ii compatimesc si pe pilotii civili ptr umilinta la care sunt supusi.
    Dar cu toate acestea nu inteleg de unde atata virulenta in atacurile dintre voi!Doar nu noi am facut legile, dovada ca nici pe 119 si 735 nu le putem schimba.Cert este ca toate, dar absolut toate pensiile vor scadea,altfel nu faceau in felul acesta recalcularea, era mai simplu sa imparta la 732 si rezulta punctajul.Faceti si voi un calcul simplu, ei spun ca vor economisi din pensiile nesimtite ale militarilor , nu stiu ce suma,pai daca ar scadea numai cele de peste 3000, care sunt in jur de 7000, de unde atata economie?????

    RăspundețiȘtergere
  52. Ce aveti? Mancati orez prea mult acasa si nu e fiert suficient?
    Va trimit pistoale si munitie ,sa terminati treaba intre voi.
    Dusmanul rade bine si voi mancati r...t. Terminati,rad civilii de noi.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri