Google Translate

vineri, 17 septembrie 2010

SCMD! Framantari, propuneri, solutii! Treziti-va romani!

joi, 16 septembrie 2010
MERGEM MAI DEPARTE
Motto:
Ai castigat – continua!
Ai pierdut – continua!

Expunerea unor idei, propuneri, schimbul de opinii , schimbul de experienta , comentariile (bineinteles , nu cele facute cu scopul de a lovi aiurea fara alt scop decat de a lovi, nu injuriile , nu atacurile la persoana), pamfletul, satira, eseurile, fac parte din forme ale luptei si modalitati de expresie ale atitudinii fata de un fapt , act,institutie, persoana . Cine nu intelege asta si vrea doar pietre , oua , rosii , bate , cozi de topor,nu are decat sa isi puna in aplicare intentiile de unul singur . Pentru ca nici la greve , demonstratii, actiuni de protest sau orice alte forme de manifestare mai radicala nu se poate ajunge fara comunicare , fara o atitudine formata , colectiva , fara un acord de comunicare . Asa ca cei ce se tot plang ca aici doar se vorbeste , uita ca scopul acestor discutii este si trebuie sa fie de fapt cautarea si gasirea unor solutii si odata gasite , stabilirea modalitatilor de a le duce la indeplinire .

Problema adevarata este faptul ca cei care ar trebui sa urmareasca aceste discutii si sa extraga ceva din ele nu o fac . O fac in schimb cei cere sunt interesati sa nu facem nimic si au grija sa bage batul prin gard din cand in cand, cand vad ca se coaguleaza cate un punct de vedere si exista pericolul unirii eforturilor .

Mai sunt si unii care vorbesc fara sa gandeasca , din motive pur personale, sau pur si simplu ca sa se vada bagati in seama , care deturneaza uneori discutiile pe termen scurt, dar nu o fac cu intentia de a lovi in sindicat , ca cei montati sa reorienteze discutiile, ci din prostie sau motive personale mult mai primitive .

Una peste alta , hai sa vedem cum facem sa trecem peste cei ce constient sau nu ne indreapta discutiile spre rafuieli personale sau subiecte lipsite de importanta si sa discutam probleme serioase .

A fost votata Legea Unitara a Pensiilor. GATA , DE AZI SUNTEM CIVILI . Ce e de facut ? Mai exista o singura sansa , legea sa nu fie promulgata si Basescu sa isi respecte promisiunea facuta in facuta in fata SMG . E posibil ? Teoretic da . Ce e de facut ?

A) pichetari la Presedentie , zilnic , organizat, cate 2-3 filiale pe zi , pana la promulgare in baza unei planificari facute temeinic , militareste ;

B ) formarea unei DELEGATII A GENERALILOR din Sistemul National de Aparare care sa ceara audienta la Presedinte si sa ceara punctul de vedere oficial incercand sa afle macar daca presedintele are de gand sa isi respecte cuvantul ;

C) participarea alaturi de sindicate , la actiunile de protest organizate ;

D) implicarea filialelor SCMD in toate actiunile pe plan local si luarea de atitudini la toate actiunile obstei. (ex. In Craiova se pune la cale demolarea unei cladiri(casa Glogoveanu ) aflate in patrimoniul national –filiala din Craiova poate lua atitudine pentru a salva acest monument istoric de categoria A );

De ce ? Pentru a demonstra nu numai a declara , ca suntem alaturi de ceilalti membri ai comunitatii alaturi de ei la toate problemele lor care sunt si ale noastre, ca ne preocupa si alte probleme , nu numai pensiile noastre .

E) intensificarea aparitiilor in media si pe subiecte de interes social nu numai pentru a ne cere protejarea pensiilor ;

F) consultarea juristilor SCMD si identificarea unei SOLUTII JURIDICE CORECTE vizavi de cererea de recalculare a pensiilor , concomitent cu

G) consultarea finantistilor din SCMD , care sa faca si sa trimita catre filiale modele de recalculari pe diferite categorii de militari –subofiteri, ofiteri, cu vechimi si grade diferite in ambele variante cu sau fara cerere de recalculare . Acest lucru trebuia facut de mult, sa avem concret ce arata si spune pe posturile tv si in presa scrisa , nu doar sa spunem ca guvernantii mint , fara argumente ;

H) Reanalizarea obiectivelor si prioritatilor SCMD . Multi cred ca dupa votarea legii , promulgarea ei, nu mai avem nimic de facut decat sa asteptam deciziile instantelor . GRESIT ! SCMD nu inseamna numai Legea 164. Mai avem si alte drepturi si obiective de aparat, mai este si legea cumulului salariu-pensie , mai avem si alte drepturi ale militarilor care sunt calcate in picioare , mai avem si patrimoniul armatei care este scos la mezat , mai avem si legea sanatatii care ne priveste in mod direct, mai avem si familii, colegi pentru care trebuie sa luptam . Mai avem si alti militari , colegi de ai nostri care nu beneficiaza de aceleasi drepturi,mai sunt dezmosteniti ai regimului, mai sunt discriminati, mai sunt oropsiti, veterani, pensionari care nu isi primesc drepturile nici acuma . Si cand toate astea sunt realizate si rezolvate , ne vom ocupa de case de odihna , locuri de distractie, intalniri aniversare .Putem incepe de acuma , dar starea de spirit inca nu ne lasa . Intre timp, Domnul Dogaru , poate scoate la lumina si arata tuturor celor ce nu stim ISTORIA adevarata a tarii , cazuri , fapte si eroi nestiuti, pe care sa ii respectam, pe care sa ii aducem la cunostinta amenilor , cum este cazul CARP de care foarte putini stiau . Propun –daca nu e prea mult pentru domnul Dogaru- initierea unei rubrici pe pagina principala , intitulata “Lectia de istorie “ in care , periodic sau cand are timp sa posteze astfel de date si informatii ascunse in “inchisorile” diverselor regimuri .

I) initierea unor actiuni de strangere a relatiilor cu alte asociatii ale militarilor , si sindicate ,gen protocolul “ Concordia “.

Sunt sigur ca mai sunt si alte solutii, si sper ca discutiile si comentariile sa completeze cele aratate aici .

Cu respect,
Col(r) Neacsu Marin
15 septembrie 2010
MAREA BULVERSARE
O veste zăpăceşte minţile pensionarilor militari. Într-o conferinţă de presă, domnul ministru Oprea anunţă creşterea cu până la 25% a pensiilor militare mici. Chiar şi a celor medii, dar cu procente mai scăzute.

Toate socotelile buchisite de bătrânii militari în rezervă şi retragere cad ca popicele. Tot ceea ce este scris în actele normative ce stabilesc o scădere drastică a tuturor pensiilor militare devine caduc. Însăşi substanţa întregii lupte politice privitoare la militari, de la salariile şi pensiile nesimţite la paraziţii societăţii, îşi pierde sensul. Ce să mai crezi?

Este o minune? O fi căzut guvernul Boc al cincilea? O fi ieşit din aburii de whisky, ca Afrodita din spuma mării, iubitul nostru preşedinte? Vine, mai repede, sfârşitul lumii?

„Nu!”, ne spune ministrul apărării. „Eu sunt cauza tuturor acestor mirări.” Şi dă exemple de pensii potenţiale. Concret. Pare convingător. Îţi vine să-l crezi, cu atât mai mult cu cât fiecare şi-ar dori să se poată întâmpla aşa. Dar, se vede de la distanţă, sunt încălcate paragrafe întregi din ceea ce s-ar vrea legea unitară de pensionare. Scărpinându-se în cap, unii din mult prea stresaţii pensionari militari, bulversaţi acum, sunt dispuşi să-l vadă ca pe un salvator.

Concluzia care urmează acestei demonstraţii? Militari în rezervă şi retragere, mergeţi repede şi cereţi recalcularea pensiilor! Doar prin marea recalculare veţi trăi mai bine. Semnaţi hârtiile prin care vă exprimaţi dorinţa liberă de a primi drepturile de pensie conform Legii 119/2010 (care, între noi fie vorba, nu are nici o legătură cu calculul pensiilor militare de stat) şi deveniţi mult mai fericiţi. Vedeţi, avem dreptate! Nici o pensie mai mică de 3000 de lei nu va scădea. Ba chiar din contră, va creşte. Lucru pe care nu vi l-am spus până acum pentru a vă face bucuria mai mare.

Totuşi, ce garanţii oferă domnul Oprea? Doar nişte exemple. Atât! A numărat cineva banii aceştia, pensia crescută? Nu. Atunci?

Întrebat ce a avut la bază atunci când a calculat aceste pensii, şeful structurii care se ocupă cu pensionarii militari, a spus că s-a avut în vedere Legea 164/2001, încă în vigoare. Păi şi pensiile de până acum au fost calculate pe baza acestei legi. Atunci de ce nu au fost mai mari cu 25% încă de la primul calcul? Dar ce se va întâmpla când va fi aprobată de parlament ( acum se discută în Camera Deputaţilor) actuala lege a pensiilor, de-i zice unitară, care va abroga inclusiv legea 164/2001? Cât de mari vor fi pensiile militare? A ordonat domnul ministru efectuarea unui asemenea calcul? Şi dacă da, de ce nu l-a prezentat la conferinţa de presă?

Mai sunt o mie de întrebări. La care nu avem răspuns. Ori pentru că „este ceaţă”, ori pentru că nu se vrea.

Cum domnul ministru Oprea a mai demonstrat şi altădată capacitatea sa de schimbare de macaz, îl pot crede militarii? Chiar dacă şi ei ar dori, ca acum, să le spună adevărul?

Personal, dacă ar fi să mă întrebe cineva, cred că această conferinţă de presă şi aceste calcule băneşti prezentate cu două zile în urmă nu au fost întâmplătoare. Aşa, numai pentru a clarifica nedumeriri… Şi momentul, dar şi cuantumurile băneşti, au fost alese cu grijă. Sunt convins că, în umbra lor, a fost şi este un interes politic. Al guvernului, al partidului de guvernământ, al partidului domnului Oprea ori al preşedintelui. Nu contează al cui. Ceea ce contează este că s-a urmărit zăpăcirea celor mulţi, ce păreau că se unesc în proteste. Şi astfel căpătau tot mai multă putere.

S-a dorit, deci, doar o marea bulversare.
Şi, în opinia mea, scopul a fost atins.

Deşi, nu pot să nu recunosc că, la fel ca miile de pensionari militari, aş vrea şi eu ca iluzia plăsmuită la conferinţa de presă, de ministrul apărării, să se dovedească a nu fi fost doar o himeră.
TeoPal

15.09.2010
25 Octombrie 2010 - OPERATIUNEA "VALERIU CARP"
APEL CATRE TOTI MEMBRII SI SIMPATIZANTII SCMD
Camarazi,
De peste o jumatate de secol cinstim ziua de 25 Octombrie, ca zi a ostirii, ca zi aniversara, ca zi a eliberarii “ultimei brazde” din cei 43.492 kilometri patrati de pamant romanesc cotropiti de armata regala ungara in 1940. O consideram o zi a Victoriei si pentru ca a inlocuit, ca zi a Ostirii, ziua impusa de ocupantul sovietic, a infiintarii Diviziei Tudor Vladimirescu, in pamant si sub comanda straina.

Uitam insa ca 25 Octombrie este mai mult o comemorare decat o aniversare. Pentru ca ar trebui sa cinstim memoria:

Celor 381.118 morti si 243.622 schiloditi pe frontul de Rasarit, degeaba. Degeaba pentru ca, gratie tradarii de la 23 august 1944, 57.900 kilometri patrati de pamant romanesc (Basarabia, Bucovina, Herta si Cadrilaterul) pentru care ei s-au jertfit, au ramas sub ocupatie straina;

Celor 62.000 de basarabeni, fosti militari, predati “la cheie” rusilor, impreuna cu familiile lor, de catre Mihai, si care au disparut in Siberia;

Celor peste 1 milion de romani lichidati sau deportati de rusi din teritoriile ocupate;

Celor peste 540.000 de cetateni romani lichidati pe loc, in lagare, pe front (100.000) sau expulzati de catre ocupantul ungur, inclusiv cele 60.000 de femei trimise ca sclave in Germania, din care au supravietuit 8.000;

Celor 58.330 de ostasi romani, jertfiti pentru eliberarea Ardealului (32.000 doar la Oarba de Mures) parte a celor 169.800 cazuti in campania din Vest. Cazuti degeaba pentru ca in loc de cobeligeranta, gratie tradarii de la 23 august1944, am capatat statutul de tara invinsa, ocupata si sistematic jefuita.

Iar Ardealul eliberat de noi a fost ocupat de rusi si a trebuit recuperat conditionat, prin manevre diplomatice, de guvernul Petru Groza, rusii impunandu-ne in schimb crearea Regiunii Mures Autonoma Maghiara, desfiintata dupa eliberarea din 1958, abia in 1959, de catre Ceausescu.

Si mai uitam suprema umilinta la care ne-au supus politicienii. Divizia 9 Infanterie era la portile Careilor din 24 octombrie. Dar a trebuit sa astepte cu arma la picior sa elibereze “ultima brazda” pe 25 octombrie, cand era ziua de nastere a tradatorului. Care l-a predat rusilor pe Maresal! Care a acceptat ocuparea Tarii, luarea in prizonierat a 6 divizii romane in zona Bacau-Neamt, si a mii de militari izolati, pana la 1 octombrie, data la care INTREAGA ARMATA ROMANA (1.073.000 oameni) A FOST DISPONIBILIZATA, din ordinul ocupantului rus. Acesta ne-a permis sa-l “ajutam” in Vest cu doar 12 divizii. Ramane celebra replica data de Stalin lui Malinovschi pentru Oarba de Mures: “Prostule! Eu sa te invat cum sa le distrugem potentialul biologic?”

An de an politicieni cu lacrimi de crocodil in ochi, incadrati de obedienti in uniforma, au avut nesimtirea sa depuna coroane de flori la mormintele jertfitilor nostri. Si o vor face si anul acesta, cand distrugerea Armatei Romaniei se apropie de final:

Nu ne-au mai lasat nici macar 12 divizii;

“Reforma” a trimis acasa sute de mii de profesionisti din armata, politie, servicii;

Deveniti mercenari, angajati pe baza de contract, profesionistilor li s-au redus salariile la jumatate, urmand ca si aceasta jumatate sa fie… injumatatita prin concedii fara plata;

Iar noua, rezervistilor, prin Legile 329/2009, 119/2010, Legea sistemului unitar de pensii, ne-au luat toate drepturile, condamnandu-ne la umilinta, mizerie si moarte:

§ Dreptul la asistenta medicala gratuita;
§ Dreptul la pensie militara;
§ Dreptul la munca;
§ Dreptul la petitie;
§ Statutul de militar, nu numai pentru prezent si viitor ci si pentru…trecut, etc.

Pentru toate acestea, SCMD propune tuturor categoriilor de militari in rezerva si retragere, vaduvelor si urmasilor lor, adica tuturor celor catalogati de mafia golaneasca aflata astazi la putere drept “nesimtiti”, “pomanagii” si, mai nou, “beneficiari”, o altfel de abordare a lui 25 Octombrie.

Tinand cont de posibilitatile noastre financiare, de numarul nostru si forta aliatilor nostri, pe data de 25.10.2010, orele 11.00, cand jefuitorii si asasinii natiunii vor deschide ceremonialele de batjocorire a memoriei eroilor neamului, noi vom depune coroane mortuare la sediile institutiilor considerate decedate:

In Bucuresti: la Presedintie, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor si la Curtea Constitutionala;

In Tara: filialele care nu vor veni la Bucuresti, vor depune coroane mortuare la sediile prefecturilor

SCMD va suporta cheltuielile de organizare (coroane, bannere, esarfe tricolore, sonorizari, etc.), mai putin cheltuielile de deplasare, pe care trebuie sa si le asume fiecare participant la actiuni. La aceste actiuni, membrii si simpatizantii vor participa pe baza de tabele care vor contine: gradul, numele si prenumele, CNP, telefonul de contact si semnatura. Inscrisurile sunt la libera alegere a filialelor, de exemplu: “Jos”, “Afara”, “FMI” si “Franklin Templeton”, etc.

Actiunile se vor desfasura intre orele 11.00-17.00.

Participanti: membri SCMD, simpatizanti, membri ai ONG-urilor militare care adera la actiune, reprezentanti ai SNLP, PUBLISIND, sindicatelor independente ale politistilor, altor sindicate care isi vor oferi sprijinul.

Graficul actiunilor:
20 – 30.09.2010, Filialele SCMD din toata tara intocmesc tabele cu participantii;
01 – 10.10.2010, Filialele expediaza catre CD al SCMD tabelele cu participantii care vin la Bucuresti si intocmesc planurile de afluire/defluire;
10 – 20.10.2010, Obtinerea autorizatiilor legale pentru desfasurarea manifestatiilor si asigurarea materiala a acestora.

De ce Operatiunea “Valeriu Carp”?
In amintirea predecesorului nostru, maior Valeriu Carp, acel simplu ofiter care, in iulie 1940, a luat soarta Tarii in propriile maini si a stabilit actuala granita de Nord–Est a Romaniei.

Dupa ce, la 28 iunie 1940, clasa politica a tradat ca de obicei, respingand dorinta regelui Carol II (1930-1940, in exil 1940-1953) de rezistenta cu armele si acceptand ultimatumul sovietic, armata noastra s-a retras de la fruntariile de Est si de Nord. Rusii au urmarit-o la distanta de vedere, au provocat-o si batjocorit-o, si dincolo de granitele impuse prin dictatul Ribbentrop-Molotov. Asa au luat Herta si, inaintau spre Putna, fara ca vreun ordin sa vina de la ministrul de razboi.

In Bucovina, ultima unitate in ariergarda armatei romane era Batalionul 3 din Regimentul 16 Infanterie/ Divizia 7, la comanda caruia fusese numit maiorul Valeriu Carp. In momentul in care soldatii i-au transmis “Se vede Putna!”, adica mormantul lui Stefan cel Mare, acesta a decis sa nu mai astepte ordinul de lupta, care nu mai venea, a desfasurat batalionul si a dat un ordin unic in istoria militara: “DIN ORDINUL MEU SI PE A MEA RASPUNDERE DESCHIDETI FOCUL!”. Rusii au cazut secerati si s-au oprit. Scandalul international a fost evitat. Granita noastra de Nord a ramas fixata acolo, pe “Aliniamentul Carp”.

Intr-o tara care isi proclama drept eroi, tradatorii ordinari gen Pacepa si Raceanu, evident ca numele lui Valeriu Carp a fost sters din memoria colectiva si inlocuit in manuale de numele Andreei Esca. Pentru fapta lui, Valeriu Carp a fost declarat criminal de razboi dar a avut sansa sa moara in luptele de la Pascani in 1944. Trupul lui zace in trupul tarii, uitat si neonorat de noi, urmasii. Cu riscul de a-i repeta soarta suntem obligati insa astazi si NOI, de Istorie, sa-i repetam gestul si sa-i spunem ocupantului si slugilor lui: DESTUL!

Stimati camarazi,
NOI suntem, in acest moment, speranta natiunii, prin misiunea data noua de Constitutie - Art. 118 (1), ca expresie a vointei poporului, aceea de aparatori ai democratiei constitutionale,si nu ne putem bate joc de aceasta speranta. Ultima speranta in conditiile in care ni s-a luat totul, nu mai avem ca natiune decat datorii si impozite, suntem indemnati sa murim sau sa plecam aiurea, iar fantoma lui Miklos Horty calare pe cal alb a inceput sa se plimbe, prin centrul Tarii, cu complicitatea Guvernului.

Vom iesi in strada spre a exprima nu protestul nostru ci prin NOI, protestul intregii natiuni mintita si batjocorita, si protestul intregii Europe civilizate din care natiunea noastra face, de drept, parte.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Publicat de Sindicatul Militarilor
________________________
Important este ca tu, membru al SCMD,
simpatizant sau ... nu, sa iei ATITUDINE!
Sa spui: ce crezi? Cum ar fi mai bine?
Ce ar mai trebui facut si cum anume?
Admin, V.Burcu

21 de comentarii:

  1. Vineri, 17.09.2010, incepand cu orele 16.00, in direct la ANTENA 3, vicepresedintele SCMD, Col. (r) Valeriu Pricina Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost OK dl col Pricina!
    SCMD CD chiar nu sta degeaba si mi-au placut soparlele strecurate...
    Cine are urechi de auzit pricepe...

    RăspundețiȘtergere
  3. col.suciu;Felicitari DOMNULUI COL. PRICINA. De data asta m-a uns la suflrt . Pacat ca l-a cam bruiat aerianul ala de Nistor. Trebuie sa urmarim reactiile si daca e nevoie sa facem "loby' ,pentru a se relua punctele de vedere ala D,lui colonel Am mai spus-o ...TREBUIE SA APAREM MAI MULT PE STICLA,oamenilor sa le explicam ca NUMAI NOI II PUTEM salva,asumandne si greselile ca am ACCEPTAT CA NISTE NEGHIOBI SA NE DUCA TOTI NEMERNICII CU ZAHARELUL> Cine sa ne apere in parlament ..CANACHEU?O jigodie cu 10 clase? So...pe el!

    RăspundețiȘtergere
  4. LINISTE ! CARE SA FIE CAUZA ?
    - lehamite, dezamagire ?
    - Infrangerea Stelei ?
    - weekend-ul ?
    - subiecte "lipsite de interes" ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Multi dintre pensionarii militari se pling de faptul ca militarii activi nu reactioneaza la nenorocirile care s-au abatut asupra noastra , nenorociri care ii vor afecta , la timpul potrivit , si pe ei …
    O modalitate de a-i convinge ca ceea ce ne afecteaza pe noi , pensionarii , ii va afecta si pe ei este de a transmite fostilor nostri colegi , cunostintelor noastre care mai sint in activitate , sa faca niste calcule simple : cu ocazia ca in toate unitatile se culeg datele privind soldele , sa calculeze pensiile (cu datele reale) pentru diferite persoane (cu grade si functii diferite) atit in sistemul L.164/2001 cit si in sistemul legii unice a pensiilor . Cu aceste calcule vor putea trage concluzii clare asupra a ceea ce ii asteapta si pe ei . Pentru aceste calcule se pot implica finantistii care , nici ei , nu vor fi ocoliti de napasta .

    RăspundețiȘtergere
  6. L.119/2010 nu se mai poate aplica deoarece L.19/2000 a fost abrogata prin legea unica a pensiilor , iar L.119 spune ca pensiile se recalculeaza folosind regulile stabilite in L.19/2000 . Ca urmare pensiile militarilor se recalculeaza conform noii legi a pensiilor ( actiune prevazuta expres in lege) folosind : salariul MINIM pe economie (nu mediu), stagiul complet de cotizare de 25 ANI (nu 20 ani) , si fara a se mai aplica majorarea pentru Ordinele Meritul Militar . Bineinteles salariul minim pe economie se va folosi acolo unde nu sint disponibile valorile reale ale soldelor … adica la toti pensionarii , pentru perioade mai lungi sau mai scurte (in functie de cit de repede va putea Serviciul pensii – noua Casa sectoriala de pensii – sa introduca in documentele de recalculare datele care se culeg acum in toate unitatile ).

    RăspundețiȘtergere
  7. @Neacsu 17 septembrie 2010, 18:56 :
    De toate... dar mai ales din cauza ca multi inca mai 'rumega' cele spuse de persoanele din frunte M.Ap.N. Oamenii inca nu au realizat ca L.119/2010 si-a incetat activitatea...

    RăspundețiȘtergere
  8. Curios este faptul ca limbutii (mai bine zis ‘limbistii’) care sustineau si pe aici ‘bunaciunea’ inlocuirii L.164/2001 cu o alta lege a pensiilor… tac ca “porcu’n popusoi” tocmai acum cind L.164 a fost abrogata , implinindu-li-se visul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din noua lege a pensiilor (de pe siteul http://www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Proiecte%20legislative/040210Pr_lege_pensii.pdf)

    Art. 199. - Prezenta lege intră în vigoare în termen de 6 luni de la data publicării ei în
    Monitorul Oficial al României, cu excepţia art. 175 şi art.176.
    Art. 200. - Anexele nr. 1 - 8 fac parte integrantă din prezenta lege.
    Art. 201. - La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:

    a) Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu
    modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) Legea nr.164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 748 din 14 octombrie 2002, cu modificările şi completările ulterioare;

    Anton

    RăspundețiȘtergere
  10. Nea Alecu, Nea Alecu moare oaia si berbecu . Probabil o sa le ia ceva timp sa se dezmeticeasca , sa faca calculele si sa realizeze ceea ce era LMC de luni de zile . Multi au mai sperat in .. ce ? Minuni ? In Oprea? In PSD sau PNL ? In politicieni ? Spuneam de mult cata incredere putem avea in ei . Uite ca PNL si PSD care se laudau ca sprijina L164 , au plecat de la vot desi impreuna aveau 147 de voturi, (daca ar fi fost toti la vot, si trebuiau sa fie , ca de aia ii platim , sa fie prezenti si sa voteze , nu sa se plimbe, sau daca ar fi transmis votul in caz ca nu puteau veni din cauze obiective )
    mai mult decat suficient sa dea un vor negativ legii . Dar au preferat sa plece , ca sa se poata vota legea si ei sa se spele pe maini, ca Pilat din Pont . A fost ordin de a FMI sa se voteze , s-a votat , ei" nu au votat " legea , dar au ajutat la votarea ei .CINE CREDETI CA E INTERESAT DE SOARTA ROMANULUI ? Nimeni .
    Ce facem acuma ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Fiecare scrie cam ce poate concepe cu taratcuta lui,tot felul de alarmisti vin cu cifre nefondate scoase de pe fundul sticlei de bere pe care tocmai a "lins-o" si ne "ragaie-n"nas cate o MINCIUNA.Alias,mos Alecu.Ma voi semna anonim deoarece sunt unii semeni care ti-ar produce sila sa polemizezi cu ei.Fratilor,daca faceti calcule sau spuneti ceva vorbiti concret nu MINTITI PRECUM GUVERNANTII.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim 17 septembrie 2010, 21:16 :
    Presupunind ca despre asta este vorba :

    http://www.dsclex.ro/legislatie/2010/iunie2010/mo2010_441.htm#l119

    Art. 3. – (1) Pensiile prevăzute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate în plată, se recalculează prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecărei pensii, utilizând algoritmul de calcul prevăzut de Legea nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare.

    (2) În situatia pensiilor dintre cele prevăzute la alin. (1), care au fost stabilite în baza legilor speciale, pensia din sistemul public se determină considerându-se a fi îndeplinite conditiile de acordare prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare.

    Art. 4. – (1) Recalcularea pensiilor prevăzute la art. 1 se realizează de către institutiile în evidenta cărora se află persoanele beneficiare, după cum urmează:

    a) într-o perioadă de 5 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevăzute la art. 1 lit. a) si b);

    b) într-o perioadă de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevăzute la art. 1 lit. c)-h).

    (2) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit prevederilor alin. (1) se stabileste în baza punctajului mediu anual, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare, si se plăteste de la data de întâi a lunii următoare expirării perioadei de recalculare prevăzute la alin. (1) lit. a) sau b), după caz.

    Art. 5. – (1) Prevederile art. 3 si 4 se aplică în mod corespunzător si pensiilor stabilite potrivit prevederilor Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările si completările ulterioare, si ale Legii nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurări sociale ale politistilor, cu modificările si completările ulterioare.

    Daca este vorba despre altceva incercati , (cu toata "sila " pe care o resimtiti "sa polemizezi cu ei") , daca sinteti in stare , sa fit mai explicit.

    RăspundețiȘtergere
  13. In ce consta minciuna anonimule ? E usor sa negi fara a pune nimic in schimb .

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim 17 septembrie 2010, 21:16 :
    Presupunind ca despre asta este vorba :
    http://www.dsclex.ro/legislatie/2010/iunie2010/mo2010_441.htm#l119
    Art. 3. – (1) Pensiile prevăzute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate în plată, se recalculează prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecărei pensii, utilizând algoritmul de calcul prevăzut de Legea nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare.
    (2) În situatia pensiilor dintre cele prevăzute la alin. (1), care au fost stabilite în baza legilor speciale, pensia din sistemul public se determină considerându-se a fi îndeplinite conditiile de acordare prevăzute de Legea nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare.
    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  15. (continuare)Art. 4. – (1) Recalcularea pensiilor prevăzute la art. 1 se realizează de către institutiile în evidenta cărora se află persoanele beneficiare, după cum urmează:

    a) într-o perioadă de 5 luni de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevăzute la art. 1 lit. a) si b);

    b) într-o perioadă de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevăzute la art. 1 lit. c)-h).

    (2) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit prevederilor alin. (1) se stabileste în baza punctajului mediu anual, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificările si completările ulterioare, si se plăteste de la data de întâi a lunii următoare expirării perioadei de recalculare prevăzute la alin. (1) lit. a) sau b), după caz.

    Art. 5. – (1) Prevederile art. 3 si 4 se aplică în mod corespunzător si pensiilor stabilite potrivit prevederilor Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările si completările ulterioare, si ale Legii nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurări sociale ale politistilor, cu modificările si completările ulterioare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Legea 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor. Lege nr. 119/2010

    RăspundețiȘtergere
  17. @Nikk 17 septembrie 2010, 22:37 :
    Nu inteleg cu ce am jignit...
    Spuneti ca : "Reciteste ce a ,,diversionistul" Nikk cu aproape doua luni in urma si nu ami jigni nejustificat."
    Presupunind ca am inteles incriptatul dvs. mesaj , va rog sa-mi aratati unde am spus (si ce am spus) ceva contrar a ceea ce spuneti in postarea reluata de dvs .

    RăspundețiȘtergere
  18. este cineva in masura ,sa ne lamureasca in legatura cu legea mai sus postata

    RăspundețiȘtergere
  19. @cezar 17 septembrie 2010, 22:50 :
    Bineinteles ca nici aici nu inteleg la care din ele va referiti...dar , presupunind ca va referiti la l.119/2010 (si la disparitia ei) , va propun sa cititi art.173 si urmatoarele din legea unica a pensiilor .

    RăspundețiȘtergere
  20. dupa umila mea parere aceasta l-L119 este in vigoare si in cadrul l..unice va fi legea armatei si politiei. dupa aceasta se va face recalcularea

    RăspundețiȘtergere
  21. col.suciu;Cititi toti articolul din LINIA DE MIRA. Este un adevarat manifest si cine stie sa citeasca printre randuri:VIITORUL ORDIN DE LUPTA.Atentie ...TREBUIE ELIMINATI DIN DISCUTII SI ACTIUNE ,toti cei care pactizeaza cu dusmanul. Dragi colegi!Povestm mult ,dar noi cei mai tineri uitam un LUCRU: colegii nostri mai in varsta,bolnavi ,satui de umilinta ..NU SUNT INFORMATI. Ar trebui sa-i mai vizitam ,sa le dam barem speranta ca cei care mai pot lupta o vor face cu curaj ,demnitate si fara frica. Am urmarit emisiunea lui Valerian Stan. EXCELENTA pledoarie pentru noi. L-a contactat cineva ,pentru a face emisiuni adevarate? Asteptam Bucurestiul,pentru ca in provincie e jale mare. Ca sa apuci la o televiziune,trebuie sa platesti cat toate pensiile din 6 luni ale unui colonel.Omul acesta TREBUIE FELICITAT PRIN TOATE MIJLOACELE. Pledoaria sa si a lui Pricina de azi a facut cat toate amenintarile de aruncat de caschete etc...Oamenii de rand au inceput sa inteleaga ca ei nu pot fara noi sa faca nimic. Am auzit comentarii cu injuraturi la adesa lui Blaga si Oprea. De urmarit.Schimbati discursul pe faptul "AM FOST PROSTI CA NE-AM LASAT PACALITI SA distrugem armata. Trebuie sa o refacem la loc,IMPREUNA CU POPORUL! Hai PA MARINE!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri