Google Translate

joi, 9 septembrie 2010

Un drept la replica! AMICUS PLATO SED MAGIS AMICA VERITA

Domnule Burcu ,

As vrea sa va rog sa publicati un drept la replica la un comentariu al domnului Stramb publicat pe blogul dumneavoastra pe materialul “SCMD –SCRISOARE APEL CATRE DEPUTATII DIN PARLAMENTUL ROMANIEI ”. Cand am inceput sa scriu speram sa fie un simplu comentariu, dar subiectul este prea larg ca sa poata fi tratat in cateva cuvinte , asa ca imi permit sa vi-l trimit intr-o forma mai mare care sper ca nu va plictisi totusi si nu va enerva . Este un drept la replica –desi , comentariul domnului Stramb nu este un atac la persoana .

Avand insa un respect deosebit pentru dansul si un pic mirat ca un prieten adevarat , nu intelege obiectul comentarilui meu anterior , mi-am permis sa dezvolt. Il asigur in continuare de respectul si prietenia mea si sper sa nu considere acest raspuns , un atac la persoana dansului sau o declaratie belicoasa .

In speranta ca si dumneavoastra veti intelege ca nu doresc sa fac din problema mea un subiect de discutie pe blog ci din aceasta masura nedemocratica a CD care suprima practic dreptul la opinie , va multumesc anticipat si imi cer scuze tuturor celor care nu se vor simti interesati de continut.

Cu respect
Col.(r) Neacsu Marin

AMICUS PLATO SED MAGIS AMICA VERITA

Domnule STRAMB,

La cat va cunosc , m-as mira sa nu intelegeti ratiunea demersurilor mele .Stiu insa ca dorinta de a rezolva lucrurile prin cooperare si de a nu supara sau intarata lucrurile este mai mare decat spiritul adevarului si obiectivismul . Ce sa facem , nu suntem toti plamaditi la fel si sunt primul care accepta acest lucru , indiferent despre cine vorbim . De la Aristotel incoace se spune  "Amicus Plato sed magis amica veritas". Deci, oricat de mult as vrea sa trec cu vederea unele "scaderi " ale amicului "Platon " nu pot , pentru ca :

1. In ciuda tuturor semnalelor si semnelor date de atatea ori de mai multi oameni , as spune membri marcanti ai sindicatului printre care si dumneata domnule Stramb, amicul Platon , nu a luat nici o masura nici macar nu a binevoit sa raspunda intr-un fel decat prin indiferenta si tacere - ca sa nu folosesc alti termeni .

2. Sindicatul merge din ce in ce mai prost , nu are nici o orientare , nu exista corelare , nu exista platforma , nu exista comunicare la nici un nivel .

3. Cele mai multe interventii ale amicului Platon au fost pline de invective ,"epitete" cum spunea un alt prieten al meu , la adresa oricui nu ii facea pe plac , inclusiv colegii activi sau rezervisti , care nu aveau decat vina ca nu cotizau in sindicatul amicului sus numit . Ori, nu asa se exprima un lider de sindicat , iar daca se exprima asa , il rog frumos ca atunci cand ne mai jigneste colegii sa specifice ca o face in nume personal, nu in numele sindicatului sau al sindicalistilor .

4.Daca in lupta noastra comuna , cu regimul avem si vom avea de infruntat greutati aproape insurmontabile , care ne vor macina zilele , sufletele si rabdarea , am pretentia ca cei de langa noi sa faca in asa fel incat sa nu ne dea ocazia sa ne mai luptam si intre noi . Ori atitudinea, stilul de lucru(?) al amicului Platon , nu face altceva decat sa ne demostreze ca nu avem a ne astepta la nimic bun , si nu regimul ne va infrange ci propria cerbicie , trufie , ambitie si incompetenta in gestionarea acestui sindicat . Am mai spus-o si o repet , nu vreau indepartarea nimanui, vreau o schimbare in stilul de lucru care se poate realiza prin :

- consultarea filialelor

- receptivitate la problemele , propunerile , sugestiile, ideile , celor care i se adreseaza intr-o forma sau alta .

- reorientarea spre o conducere flexibila , democrata , nu autocrata , pentru ca nu suntem - asa cum spunea cineva candva - o cazarma, nici feuda cuiva, ci un sindicat al militarilor . Domnul Rinciog spunea candva ca sidicatul nu este al domnului Dogaru. M-as bucura daca as vedea asta in practica .

- Cooptarea in conducerea sindicatului, ca sefi de departamente a unor oameni CAPABILI, ( chiar daca nu aserviti si lingusitori, sau apatici si indiferenti ), care sa stie sa faca ceea ce dansul inca nu stie . Lectii se pot lua toata viata , totul e sa vrei sa inveti . Si legat de acest subiect, infiintarea unui departament sa ii spunem operativ , care sa coordoneze , sa organizeze si sa indrume toate activitatile sindicale si postarea (sefului) acestui department pe banda din dreapta (alaturi de distinsii membri ai CD), cu care filialele sa se coordoneze si sa se consulte .

- Gasirea unui purtaotor de cuvant adevarat , pregatit , care sa cunoasca "cu adevarat", cum sa pregateasca un om pentru interviu, comunicat de presa , etc . Sa nu uitam ca inca mai asteptam comunicatul de presa al domnului Pricina , de la intalnirea de la Alba -Iulia si ziarul pe care s-a angajat ca il va edita . Ce s-a facut ? A scos domnul Rinciog (asa ca sa scoata castanele din foc ), o rubrica pe blog, pe care a intitutat-o "ziarul online" . Este a nu stiu cata oara cand saracul Rinciog, incearca sa repare ceea ce nu fac sau strica altii .

- Inaintarea catre filiale a unui raport financiar contabil, daca vreti un control al Comisiei de cenzori ( din care sa faca parte si oameni din filiale , altele decat cele cunoscute ca “de casa” ). Nici pana astazi , nu s-a facut o analiza financiar contabila si un raport - promis inca de la Alba -Iulia -, lucru ce duce la alimentarea unor idei , supozitii, insinuari deloc avantajoase . Personal am luat pozite impotriva celor ce fac astfel de aprecieri (nefundamentate , fara probe) , dar lipsa oricarui raspuns - chiar fata de filialele care au cerut acest lucru - duce la crearea impresiei ca " e ceva putred in Danemarca" . Sunt sigur ca intelegeti sensul cuvintelor mele , si nu le veti interpreta ca fiind o insinuare marsava.

- Stabilirea unei strategii de actiune in timp si spatiu, planificarea actiunilor, daca vreti intocmirea unui plan de actiune cu bataie lunga , medie si scurta . Nu sunt pentru tutelarea si mosirea filialelor, dar cateva idei si orientari , directii si obiective , pe undeva chiar sarcini sindicale se pot da , dar sa fie realiste , realizabile , practice , in conformitate cu situatia politica si economica , cu problemele cu care se confrunta sindicatul . Iar acestea sa fie discutate cu sefii filialelor.

- Implicarea tuturor membrilor Comitetului Director in rezolvarea problemelor sindicatului . Este imposibil ca cei doi oameni permanent de serviciu la sediu, Rinciog si Stefan sa faca fata tuturor problemelor cu care se confrunta . Ar trebui sa fie acolo si un centralist de serviciu , daca vreti, la cate telefoane si intrebari se dau. Sugeram ceva mai de mult, ca filialele din Bucuresti sa trimita prin rotatie cate un om - doi (sa se imparta de ex filiala sect 1 lunea, filiala sect 2 martea , etc , - de preferinta aceeasi oameni care sa se rodeze in rezolvarea problemelor – sa ajute pe cei doi care rezolva singuri asa cum pot toate problemele sindicatului in intervalul dintre doua sedinte ale CD. Pana si aceasta propunere simpla si realizabila , a trecut neluata in seama . Cine doreste ca activitatile sindicatului sa mearga dupa ureche , lautareste ? (sper ca nu aveti prieteni si lautari, pe langa pompieri domnule Strambu, care sa se simta jigniti de comparatia mea ) .

5. In loc sa evoluam, sa cautam noi forme de comunicare , sa gasim noi modalitati de a interactiona de a schimba idei, informatii, experiente , de a imbunatati actiunile noastre , noi punem lacate , luam dreptul la opinie (pretinzand ca o facem din cauza trivialitatilor).

Ei bine nu , au fost semnale mai mult sau mai putin mascate, de a taia dreptul la opinie pe acest blog. Va reamintiti de atacul furibund , nejustificat , absurd, necolegial, veros , al colegului Giuliano57 la adresa lui Burcu , in incercarea de a-l discredita (ca si pe mine de altfel,) si de a-i determina retragerea, ceea ce aproape reusise . Daca cineva crede ca actionat de capul lui, se inseala . De fapt , singur a recunoscut si exista dovada scrisa pe acest blog, ca “ a primit sarcina de la sindicat sa ne termine , pentru ca deranjam . ASA ACTIONEAZA UN LIDER DE SINDICAT FATA DE MEMBRI DE SINDICAT ? Bine ca nu au fost platiti Racketi transnistreni sa ne taie gaturile . Sa ne asteptam si la asta ? Ce aveti de spus despre asta domnule Stramb, prietenul meu impaciuitor ? Te respect, si iti inteleg perfect atitudinea , stiu ca nu ai spus nimic din rautate , dar cand aceeasi persoana naimita sa loveasca orbeste in toti cei care au opinii contrare conducerii, pune pe toate postarile SCMD un mesaj obsesiv, care ar pune pe ganduri orice psihiatru, spune, citez:

- Anonim spune:
“Dragi colegi si camarazi de la Craiova ! Va rugam sa-l oprim, cu orice pret, pe acest colonel Neacsu allias SCORPIO pentru ca omul e nebun ! Se contrazice singur, se cearta cu toata lumea, se crede poet, strateg, critic literar, Petrache Lupu de la Maglavit ... Azi scrie sub pseudonimul SCORPIO , maine i-si afiseaza poza si numele, mandru ca e desteptul desteptilor dar concret omul asta nu construieste nimic bun !!!”
Ce ai de spus domnule Stramb ? Ce ma sfatuiesti sa fac ? Sa tac din gura si sa fiu impaciutor? Ce inseamna cu orice pret domnule Stramb ?

De cand am iesit din Biroul Operativ de la Craiova ( nu din sindicat, nu din activitatea sindicala ) fostii colegi din conducerea Filialei ( e adevarat nu toti, doar 3 ) nu au incetat sa ma loveasca , sa ma denigreze , sa ma invinuiasca de lucruri de care habar nu aveam (aveti exemplul mai sus ), sa ceara administratorului de blog sa imi ia dreptul de a mai posta pe blogul SCMD indiferent ce scriam . Am tacut atunci , era problema mea , nu am vrut sa fac din asta problema sindicatului . DAR ACUMA NU MAI POT SA TAC DOMNULE STRAMB, PENTRU CA NI SE PUNE PUMNUL IN GURA TUTUROR , PENTRU CA NU DOAR EU SUNT GATUIT, CI TOTI CEI CE AU CEVA DE SPUS SI ASTA IN NUMELE DEMOCRATIEI . Si Basescu cand a decis sa ne taie pensile a facut-o frumos ambalat , sub mantaua egalitatii si respectarii principiului contributivitatii. . Si cand a lovit in Trusturile de presa , a facut-o in numele sigurantei nationale care era amenintata de articolele din ziare si tv , care nu ii pupau imineii . Este vreo deosebire intre ceea ce vedem la nivel national si ce se intampla aici ? O sa spuneti ca aceasta comparatie e fortata . OARE ? Si totusi, nu e decat o figura de stil, asa cum folosea si domnul Dogaru cand se referea la viteii care se uitau la poarta noua . Sper sa avem si noi simplii sindicalisti, dreptul de a folosi figuri de stil, ca si amicul Platon, fara a fi acuzati de incercare de destabilizare .

Si ca raspuns celui ce a scris ca "omul asta nu construieste nimic bun",  il rog frumos pe fostul coleg de baterie , si actualul presedinte al filialei Craiova sa spuna daca pana la iesirea mea din biroul operativ , s-a facut vre-o actiune , (exceptand intalnirile cu reprezentantii UNPR) la care eu sa nu fi participat activ , fie prin initiere sau ducere la indeplinire fie prin ambele , sau daca e vreun document intocmit de filiala , la care eu sa nu imi aduc contributia decisiv ( si o spun cu modestie ). Nu vreau sa ma laud sa spun ca am facut aia si aia . Sa spuna presedintele filialei daca am mintit cu ceva . Dupa iesirea din birou, chiar daca nu am mai participat la sedintele biroului, nu am stat inactiv, am pastrat contactul cu colegii din birou chiar si cu presedintele filialei si am facut tot ce mi-a stat in putere .

Faptul ca imi expun parerile , opiniile critice la adresa conducerii sindicatului, nu face din mine un criminal . Si asa cum spuneati si dumneavoastra domnule Stramb , am dreptate , DOAR CA NU E MOMENTUL , AVEM ALTCEVA MAI BUN DE FACUT . V-as intreba cu toata prietenia si respectul de care sunt in stare , atunci cand ? Dupa ce i se va lua si lui Burcu dreptul de a mai administra acest blog ? Dupa ce ni se vor admite numai articolele care sunt de acord cu politica sindicatului ? ATUNCI, LA CE BUN ? SAU UNDE SA MAI POTI SPUNE CEVA ? Sunt nedrept ? Exagerez? Eu zic ca nu , dar m-as bucura sa gresesc si sa mi se dovedeasca prin fapte ca gresesc . Cuvinte frumoase ne-a spus si domnul Oprea si domnul Basescu .

Astea sunt motivele stimate coleg pentru care eu , nu pot sa tac . Fiecare actiune are momentul ei . Daca treci peste el, exista riscul sa o faci degeaba . In cercetare ii spune “principiul oportunitatii ! Eu il respect asa cum respect amicul ADEVAR, mai mult decat amicul Plato.

Cu sincera prietenie,

PS: Imi cer scuze tuturor colegilor care vor citi , nu se vor simti intersati si vor crede ca si-au pierdut timpul cu problemele personale ale lui Neacsu . Daca era numai problema mea , imi vedeam de treaba , asa cum am facut pana acuma , fara chiar sa raspund atacurilor murdare ale – culmea- unui fost coleg de Birou Operativ. Dar am considerat ca cenzurarea (chiar si mascata sub intentii nobile ), a opiniilor membrilor de sindicat, este o problema ceva mai mare decat atacurile murdare ale colegilor . Pentru a scapa de cuvintele obscene si trivialitati, era suficient sa se posteze un "mesaj" la rubrica "comentarii", asemanator celui pus de domnul Burcu, pe acest blog .
S-a vazut "aici" de cand a fost postat acest anunt, ceea ce s-a vazut pe blogul principal ? NU!

Col (r ) Neacsu marin
_________________________
Iata un exemplu, concret si corect, de rezolvare
publica, civilizata, a unor potentiale neintelegeri!
Acest Blog, inca ramane deschis tuturor vizitatorilor,
comentatorilor! Va invit inca o data, pe toti cei care
aveti ceva de spus, de sine statator sau iata, ca un
"drept la replica", sa o faceti fara rezerve!
Cu prietenie,
Admin V.Burcu

27 de comentarii:

  1. Partea I-a:
    Declaratie privind libertatea comunicarii pe Internet
    (Strasbourg 28.05.2003)

    (Adoptata de Comitetul de Ministri al Conisliului Europei la cea de a 840-a reuniune a Ministrilor Adjuncti)

    Statele Membre ale Consiliului Europei,

    Reamintind angajamentul statelor membre la dreptul fundamental al libertatii expresiei si informatiei, garantat de Articolul 10 al Convenţiei pentru protecţia drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (CEDO);

    Considerand ca libertatea de exprimare si libera circulatie a informatiei pe Internet trebuie sa fie reafirmate;

    Constienti in acelasi timp de nevoia echilibrarii libertatii de exprimare si informare cu alte drepturi si interese legitime, in concordanta cu art 10, paragraful 2 din CEDO;

    Reamintind in acest sens Conventia privind Cybercrime si Recomandarea Rec (2001)8 privind auto-reglementarea referitoare la continutul din Internet;

    Reamintind, mai departe, Rezolutia nr.1 a celei de-a cincea Conferinte Ministeriale Europene privind Politica Mass Media (Thessaloniki, 11-12 decembrie, 1997);

    Preocupati de incercarile de limitare a accesului public la comunicarea pe Internet din motive politice sau alte motive contrare principiilor democratice;

    Convinsi de necesitatea de a afirma ferm ca un control prealabil al comunicatiilor pe Internet, indiferent de frontiere, ar trebui sa ramana o exceptie;

    Tinand seama, mai departe, de necesitatea indepartarii barierelor accesului individual la Internet si de a completa masurile deja luate pentru a facilita puncte de acces public in conformitate cu Recomandarea nr (99) 14 cu privire la serviciul universal al comunitatii privind noile servicii de comunicare si informare;

    Convinsi ca libertatea furnizarii serviciilor pe Internet va contribui la garantarea dreptului utilizatorilor sa acceseze o multitudine de continuturi dintr-o varietate de surse interne si externe;

    Convinsi de asemenea ca este necesar sa se limiteze responsabilitatea furnizorilor de servicii cand actioneaza doar ca simpli transmitatori, sau cand, de buna credinta, asigura acces sau gazduiesc continut din partea unei terte parti;


    Reamintind in acest sens Directiva 2000/31/EC a Parlamentului European si a Consiliului din 8 Iunie 2000 privind anumite aspecte legale ale serviciilor societatii informationale, in particular, comertul electronic, în piata interna (Directiva pentru comertul electronic);

    Evidentiind ca importanta libertatii comunicarii pe Internet nu ar trebui sa prejudicieze demnitatea umana, drepturile omului si libertatile fundamentale ale altora, in special ale minorilor;

    Considerind ca trebuie gasit un echilibru intre respectarea vointei utilizatorilor Internetului de a nu li se divulga identitatea si necesitatea ca autoritatile de aplicare a legili sa poata da de urma celor responsabili de savirsirea de infractiuni;

    Salutând eforturile furnizorilor de servicii de a colabora cu autoritatile de aplicare a legii cand se confrunta cu continut ilegal pe Internet;

    Notând importanta cooperarii intre aceste autoritati in lupta impotriva acestui tip de continut;

    Declara ca ele incearca sa respecte urmatoarele principii in domeniul comunicatiilor pe Internet:
    - continuare Ep.2. -

    RăspundețiȘtergere
  2. Partea a II-a:
    Declaratie privind libertatea comunicarii pe Internet
    (Strasbourg 28.05.2003)

    Principiul 1: Regulile contintului pentru Internet

    Statele membre nu ar trebui sa supuna continutul de pe Internet la restrictii care le depasesc pe cele aplicate altor mijloace de furnizare de continut.

    Principiul 2: Auto-reglementarea si co-reglementarea

    Statele membre ar trebui sa incurajeze auto-reglementarea si co-reglementarea privind continutul diseminat pe Internet.

    Principiul 3: Absenta unui control anterior al statului

    Autoritatile publice nu ar trebui, prin masuri generale de blocare sau filtrare, sa refuze accesul publicului la informatii sau alt tip de comunicare pe Internet, indiferent de frontiere. Aceasta nu impiedica instalarea de filtre de protectie pentru minori, in special in locurile accesibile pentru ei, cum ar fi scoli sau biblioteci.

    Cu conditia ca prevederile Articolului 10, paragraf 2, al CEDO sa fie respectate, pot fi luate masuri pentru a impune eliminarea continutului clar identificabil din Internet sau, alternativ, blocarea accesului la acesta, daca autoritatile competente nationale au luat o decizie provizorie sau finala privind ilegalitatea lui.

    Principiul 4: Inlaturarea barierelor privind participarea persoanelor la societatea informationala

    Statele membre trebuie sa promoveze si incurajeze accesul la toate serviciile informatice si de comunicare pe Internet, fara discriminare si la un pret acceptabil. Mai mult, participarea activa a publicului, de exemplu prin realizarea si administrarea de situri individuale, nu ar trebui sa fie subiectul nici unei alte autorizari sau a altor cerinte cu efect similar.

    Principiul 5: Libertatea de furnizare a serviciilor prin Internet

    Furnizarea de servicii prin Internet nu ar trebui sa fie supusa unor autorizatii specifice motivate doar de mijlocele de transmisie folosite.

    Statele Membre trebuie sa caute masuri pentru a promova o oferta pluralistica de servicii prin Internet care sa satisfaca diferitele nevoi ale utilizatorilor si grupurile sociale. Furnizorilor de servicii trebuie sa li se permita sa functioneze intr-un cadru de reglementare care sa le garanteze accesul nediscriminatoriu la retelele de telecomunicatii nationale si internationale.
    - va continua -

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea a III-a:
    Declaratie privind libertatea comunicarii pe Internet
    (Strasbourg 28.05.2003)

    Principiul 6: Responsabilitate limitata a furnizorilor de servicii pentru continutul de pe Internet

    Statele membre nu ar trebui sa impuna furnizorilor de servicii o obligatie generala de a monitoriza continutul de pe Internet pentru care ofera acces, pe care il transmit sau il stocheaza, nici de a cauta activ fapte sau circumstante care indica o activitate ilegala.

    Statele membre ar trebui sa se asigure ca furnizorii de Internet nu sunt responsabili pentru continutul de pe Internet atunci cand atributiile lor sunt limitate, dupa cum o defineste legea nationala, la transmiterea informatiilor sau furnizarea accesului la Internet.

    In cazurile in care atributiile furnizorilor de servicii sunt mai largi si acestia stocheaza continut care provine de la terti, statele membre ii pot considera co-responsabili daca nu actioneaza expeditiv pentru a retrage sau opri accesul la informatii sau servicii de îndata ce acestia iau cunostinta, dupa cum este definit de catre legea nationala, de natura lor ilegala, sau în cazul unei reclamatii de despagubiri, de fapte sau circumstante care evidentiaza ilegalitatea activitatii sau a informatiei.

    Atunci cand se definesc conform legii nationale obligatiile furnizorilor de servicii, dupa cum au fost mentionate in paragraful precedent, trebuie acordata o grija corespunzatoare pentru respectarea libertatii de exprimare a celor care au facut ca informatia sa fie disponibila pe Internet de la inceput, cat si dreptul corespunzator al utilizatorilor la informare.

    In toate cazurile, limitele de responsabilitate mai sus mentionate nu ar trebui sa afecteze posibilitatea de a se emite dispozitii prin care li se cere furnizorilor de servicii sa inceteze sau sa previna, pe cat posibil, o incalcare a legii.

    Principiul 7: Anonimat

    Pentru a asigura protectia importiva supravegherii online si a spori libera exprimare a informatiilor si ideilor, statele membre trebuie sa respecte vointa utilizatorilor de Internet de a nu isi face cunoscuta identitatea. Aceasta nu impiedica statele membre sa ia masuri si sa colaboreze pentru a-i descoperi pe cei responsabili de savirsirea unor infractiuni, in concordanta cu legea nationala, CEDO si alte acorduri internationale in domeniile justitiei si politiei.
    - spre stiinta tuturor -

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le BURCU, spune-le alora de la Bucuresti sa nu depaseasca masura prin inasprirea paranoica a conditiilor de a posta un comentariu ! Cine cred ei ca-si va mentiona numele complet, gradul, scolile militare absolvite si alte timpenii !?! Este destul de limpede ca vor sa puna friu liberei exprimari, sau nu le convin comentariile critice, solutiile la care nu s-au gindit EI etc.
    Poate si cele scrise de mine in aceste citeva rinduri ii va indemna la reflectie, desi am dubii... Daca se continua asa proiectul sindicatului se va dezintegra, in dauna noastra, a celor multi si fara aparare... Sa nu acceptam asta !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo colegule,Neacsu.Avem atata incredere in teritoriu in acest sindicat ,dar se pare ca e nevoie de cineva care a condus in vita lui de militar ceva. Ce sa le spunem oamenilor in teritoriu? sa se inscrie in sindicat ,dar de la centru nu exista nici o conceptie clara de "lupta".A venit si toamna.Ne vor defrisa din nou in Parlament ,iar noi asteptam....CE?Col.r Suciu n Turda

    RăspundețiȘtergere
  6. Am onoarea domnilor!
    Inclin si indraznesc sa cer si eu o "relaxare" a accesului la "turnul de fildes" in care s-a inchis blogul SCMD CD.
    Am incercat sa postez un comentariu la un articol publicat acolo si nu am fost "acceptat" desi eram identificat prin contul Google (ca si acum), lucru ce mi se pare inacceptabil pentru o comunitate de pe net.
    Daca nu accepta postari sa zica in clar, ca nu-i bai, dar sa nu ne prosteasca in halul asta!
    Sincer, ma simt ca un cersetor pe la usa bogatilor, incercand sa strecor si eu un comentariu sau o parere, buna-rea cum o fi, dar a mea si de buna credinta...
    E voie sa comentam numai pe la "tara"?... adica sa batem "campurile" sau pustiul, cat mai departe de "centru"? Sa zica naibii asta si gata, ca nu murim daca nu le comunicam ce credem noi si ce gandim sau vrem.
    Va salut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ramii tablou vazind ce le poate trece unora prin cap...auzi la ei : sa ceri o serie de elemente de identificare pentru a se permite sa-ti spui parerea ... Pai orice sef cu ceva minte se va gindi , atunci cind da o dispozitie , la modalitatea de a controla (verifica) modul si stadiul indeplinirii acesteia... Cum vor face ei verificarea veridicitatii elementelor prezentate de un oarecare "postac" ?... Vor cere prezentarea 'impricinatului' la sediul central cu toate actele de identitate , eventual si 2-3 martori care sa confirme ca el este el ?? Sau , fereasca dumnezeu , au relatii de buna colaborare cu servicii specializate in multiple domenii ??
    Ca sa nu mai spunem ca orice sef , cu scaun la cap , are tot interesul sa stie cit mai bine starea de spirit atit a celor cu care conlucreaza , dar si a mediului social general in care activeaza 'organizatia' lui...iar internetul (chiar 'anonimistic') este o formidabila cale de a afla lucruri pe care , in mod oficial , poate ca nu le-ar primi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Au uitat să ne ceară şi numărul de la pantofi...

    RăspundețiȘtergere
  9. Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog

    DOMNUL COLONEL NEACSU NU ESTE PRIETEN CU ADEVARUL SI NICI CU SCMD, DEOARECE:
    -nu intelege ca CD al SCMD nu poate dialoga direct cu 5-6000 de membri, ca problemele si propunerile acestora trebuiesc preluate si rezolvate prin intermediul Filialelor;
    -incita impotriva SCMD oamenii de buna credinta, sau pe cei mai putin informati, cu afirmatii de genul "SCMD merge din ce in ce mai prost", in conditiile in care SCMD, in mai putin de un an de zile, a reusit sa adune in jurul sau peste 5000 de rezervisti; inscrierile in SCMD au o tendinta crescatoare si, in aceasta perioada inregistram zilnic intre 50 si 100 de noi membri;
    -nu sufla o vorba despre realizarile SCMD (procesele intentate in justitie, iesirile in mass media, sistemul de comunicare pe Internet, pozitia ferma si transanta, inca de la inceputuri, pozitie care abia in ultimele saptamani incepe sa fie copiata - deci validata - si de alte organizatii ale militarilor, care pana mai ieri pactizau cu puterea politica, etc);
    -nu apreciaza in nici un fel munca si realizarile echipei centrale a SCMD si nici pe cea a echipele de la filiale; drept dovada relatia sa cu echipa de la Craiova, echipa din care a facut parte si din care s-a autoexclus;
    (continuare in postarea urmatoare)

    RăspundețiȘtergere
  10. -afirma ca SCMD cenzureaza si limiteaza exprimarea membrilor de sindicat pe Internet, afirmatie falsa: SCMD doreste sa dialogheze cu persoane care au minima decenta sa se prezinte si nu cu anonimi care emit astfel de texte:

    Anonim spunea...
    Colegi de forum v-ati convins sper ca Dogaru si ai lui sunt niste papa lapte care doar vorbesc fara sa faca nimic,este de urmat semnarea si trimiterea in nume propriu a scrisorii catre Basescu redactata de comandor si postata aici pe forum si aceasta cerere redactata de col.ION MIRCEA.Daca vor primi 168000 de astfel de scrisori poate ii facem sa se mai gandeasca.Dupa aceea ar trebui sa le predam livretele ca tot ne-au desfiintat ca si categorie sociala.

    scorpio spunea...
    Hopaaaaaaaaaaaaaaa, s-a trezit nenea Mircea . Pana acuma ce ai facut tatucule ? Pai noi vorbim pe bloguri de o saptamana de data de 6-8 septembrie si de doua luni de luna septembrie si votarea Legii . Matale acuma te-ai trezit sa dai adunarea ? CAND NU SE MAI POATE FACE NIMIC ? Domnule dogaru, asta este sabotaj . dumneata ai sabotat sindicatul .Acesti oameni care nu au ce pune copiilor la masa incepand cu Ianuarie 2011,pentru ca nu sunt istorici de renume , nu au contracte cu edituri si cu televiziuni, nu au contracte de publicitate si nici nu isi deconteaza benzina din banii sindicatului, asteapta de mult sa se miste ceva , iar dumneata , vii acuma cu mai putin de 48 de ore si dai adunarea ? ASTA ESTE SFIDARE LA ADRESA MEMBRILOR DE SINDICAT SI BATAIE DE JOC . PANA ACUMA CE AI FACUT NEICUSORULE?

    DEL'MAR spunea...
    ...DOGARU SI A LUI GASCA,are ca obiectiv principal sa atraga cat mai multi naivi in sindicat pentru a beneficia de un cont din ce in ce mai gras,EL si ai lui cirati nu au nici o grija ca l-i se vor diminua pensiile,pentru ca au de unde compensa;vor plange in continuare pe umerii amaratilor de NAIVI care s-au inrolat la caruta lui,ca are nevoie de bani pentru a sustine la nesfarsit procesele intentate guvernului. Ranciog,un rasuflat de lt.col.spunea pe aici ca ei muncesc voluntar zi si noapte.Cine ii crede? iata un exemplu: la Constanta au fost in ultimile luni de 2 ori si au tras cate un chiolhan de cateva milioane(vechi) la Casa Brancoveneasca,cine a platit?frustratul de presedinte Macovei care pentru asi atrage cirati foloseste intens si biroul Asociatiei Cultul Eroilor instalat la CMZ Constanta.Sunt scarbit de ce intampla in SCMD central si local care,in afara de a latra,precum ilustrul presedinte national DOGARU,altceva NIMIC.Mai multe voci de pe aici au sugerat ca dezbinarea asociatiilor existente la nivel national,orgoliile si frustrarile unora din conducatori nu vor conduce la nimic bun;nu se face decat jocul,murdar de altfel, al guvernantilor care,numai de NOI nu se vor ocupa de aici incolo.De azi le-au taiat si lor salariile intradevar nesimtite,ei si ce?ati auzit sa se planga cineva? LA LUPTA!

    Credeam ca ne sunteti prieten, domnule Col. (r) Neascu!...Cu amaraciune constat contrariul, cu fiecare zi care trece!
    Sa fiti sanatos, si sa dea Dumnezeu sa ma insel in privinta acestei concluzii triste!

    RăspundețiȘtergere
  11. D-le lt.col Rinciog, cu toata delicatetea, tot nu ati raspuns la solicitarea referitoare la "relaxarea" accesului la postari pe blogul SCMD CD.
    Apreciez ca sunteti trup si suflet cu SCMD CD, ca dovediti calitati deosebite ca om si profesionist, dar subiectul este altul: accesul la postari pe blogul dumneavoastra!
    Observ, cu naivitate, ca si dumneavoastra postati infinit mai des pe blogul la care este dl Burcu V decat pe blogul pe care il pastoriti la Bucuresti. De ce oare?... are o audienta mai mare?... e mai viu si mai dinamic?... SE EXPRIMA OPINII pe el?
    Disputele de "atitudine" si personale sunt puerile si cred ca si manipulatoare, dar fiecare poate decela intre util-corect si denigrare-rafuiala.
    ... Deci?...

    RăspundețiȘtergere
  12. Si "capitanul" spunea: "Românii, înconjuraţi pretutindeni de vrăjmaşi cu pofte mari şi invadaţi înăuntru de duşmani care îi slăbesc şi le macină sistematic puterile de rezistenţă şi de viaţă, nu vor putea rezista în viitor decât dacă vor înţelege că pe pământul lor trebuie să crească soldaţii ca brazii în pădure."
    Iar noi ce facem?
    Dar ce face puterea?
    Cred ca e vremea sa ne preocupe serios problema noastra, pe toti cei de buna credinta.
    Dar sa fie o rubrica si pentru carcotasi, altfel:".....accesului la "turnul de fildes"....".

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu zic ca pagina principala trebuie sa ramana asa cum e. Fie si pentru ca dimanizeaza in felul asta paginile filialelor aoerindu-le posibilitatea de a prelua articole si a atrage vizitatori care doresc sa comenteze, intorcand in felul asta atentia si catre teritoriu. Daca n-ar fi fost asa, poate ca, cu toata daruirea d-lui Burcu, pagina asta n-ar fi fost chiar atat de vie! Mai sunt si alte argumente, cred, pentru care pagina principala e mai bine sa nu lase optiunea comentariilor care vad ca mereu degenereaza. Eu ma mir cata rezistenta are Dumitru Rinciog, data fiind presiunea enorma pe care o suporta in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  14. Raspuns pentru domnul Pavel si camarazii care doresc sa posteze propriile articole sau sa comenteze alte postari, pe blogul intitulat "IN PREGATIRE, VIITORUL ZIAR AL SCMD":

    Nu numai ca nu se pune o stavila la plasarea comentariilor, vi se ofera, in plus, posibilitatea postarii propriilor articole pe aceasta pagina.
    Odata logati pe pagina, veti putea intra si comenta fara alte formalitati si alte piedici, un an, doi, trei, cat doriti.
    Si atunci, ce este rau in faptul ca nu mai dam posibilitatea unora care nu au nimic comun cu SCMD sau cu Armata, sa-si dea cu parerea si sa ne insulte pe bloguri?

    RăspundețiȘtergere
  15. col.r Suciu N; De vreo 10 min am vorbit cu un fost coleg.Catana ca si noi,actualmente ziarist. Ii povesteam cu manie ,ca nu se mai poate,ca nu va mai rezista mult acest regim imbecil. Pe un ton dezarmanant mi-a spus;STAI CUMINTE ,JOCURILE SUNT FACUTE,NICI IN 2012 NU-I DAM JOS,ASA DE INRADACINATI SUNT. PLEACA CAND TARA VA FI PRAF CONFORM PLANULUI. Nu sunt un om care ma speriu usor ,dar asemenea cuvinte chiar te pun pe ganduri. Si daca e asa ,atunci ,TREBUIE DE URGENTA LANSAT UN PLAN ADEVARAT DE LUPTA. ORI NOI,ORI EI si fara nici un viitor pentru copii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Rinciog
    1. Va sunt inca prieten !

    2 In nici un moment nu am dorit raul sindicatului . SI NICI AL DOMNULUI DOGARU. Daca am atacat ceva au fost faptele sau lipsa acestora , nu persoana . Sper sa stiti sa faceti diferenta . Daca am fost uneori ironic sau sarcastic , este pentru ca aceste doua forme de exprimare fac parte din normele literare acceptate(mult mai nevinovate decat comparatiile domnului Dogaru sau Pricina , daca tot vorbim de expresii literare ) si nu am folosit termeni denigratori , jignitori ofensatori .Daca a suparat ceva a fost amicul meu ADEVARUL, nu termenii folositi care au fost intotdeauna decenti, nici unul netrecand peste limita bunului simt .Nu imi atribuiti mie va rog expresiile unor anonimi, nu imi apartin .Eu am semnat mereu cu numele meu si cu id-ul deja cunoscut dar nu ca anonim .Daca in expunerile mele gasiti vre-un termen catalogat in dictionarul limbii romane ca expresie triviala, jignitoare , injurie sau ceva din familia respectiva , va rog sa o semnalati . Ceea ce posteaza altii si ati exemplificat dumneavaostra aici , nu imi apartine si poate justifica o oarecare masura de restrictionare a UNOR comentarii, dar nu au legatura cu mine sau cu ceilalti comentatori Oricum, a spune despre cineva ca e papa lapte-(ASTA E TOT CE ATI GASIT VULGAR SI TREBUIA RESTRICTIONAT ?)nu este o expresie triviala . De ce nu dati citate din Giuliano 57 sau Top Gun 21 sau alti anonimi, care loveau in mine si toti cei care au indraznit sa critice conducerea . Sunteti tendetios si lipsit de impartialitate . Din cate stiu eu , nici domnul care semneaza cu pseudonimul Arrow77 nu a folosit cuvinte triviale dar a fost nominalizat de dumneavoastra intr-un comentariu pentru ca spunea lucruri care suparau conducerea .

    3.Nu vreau sa devin subiectul acestui Blog, nu asta mi-a fost intentia orice ar crede oricine , de aceea nu voi continua cu comentariile pe acest subiect. Am tras semnalul de alarma asupra incercarii de retrangere a dreptului la opinie , e suficient .

    4. Eu inteleg ca Domnul Dogaru nu poate dialoga in mod direct cu 4-5 000 de membri ai sindicatului . DAR CU CINE DIALOGHEAZA ? Sefii de filiala se plang ca vorbesc singuri .
    Va continua

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Rinciog-continuare
    5. Numarul in crestere al rezervistilor care se inscriu in sindicat –trebuie sa recunoastem- este mai mult rodul activitatii fructuoase a domnilor OPREA, BESCU , BOC care ne aduc oameni prin masurile pe care le iau si legile pe care le fac. Acel comunicat mult mediatizat si trambitat al domnului Dogaru, adresat militarilor activi si in rezerva , a fost o rusine pentru acest sindicat si mai mult a gonit decat a adus rezervisti . Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume fie ca ne place fie ca nu .

    6. Nu am incitat pe nimeni, nu am cerut nimanui sa faca ceva nu am lansat indemnuri la nesupunere , nu am cerut capul nimanui. Eu doar am prezentat faptele si punctul meu de vedere . Fara a cere nimanui sa linseze pe altcineva , cum au facut “aparatorii dumneavoastra “ . Este lucru demonstrat oricat ati incerca sa denaturati adevarul .

    7. Am suflat mai multe vorbe despre realizarile pozitive ale Sindicatului, nu vreau sa mai lungesc comentariul meu cu citate , daca doriti spuneti si vi le trimit prin mail Asa ca va rog, nu denaturant adevarul Am si facut si voi continua sa fac multe pentru acest sindicat, mult mai multe decat cei ce imi cer linsajul acuma .

    8. Vizavi de iesirea mea din biroul operativ al filialei , stiti mai bine ca multi altii in ce conditii s-a produs , stiti la fel de bine ca v-am rugat 3 saptamani de zile sa ma scoateti de pe manseta ca membru al acelui birou, am plecat din motive neimputabile mie , altfel nu as fi isnsitat sa ma scoateti din pagina si nici nu ati fi insistat sa ma mai gandesc si sa mai discut cu colegii din Birou . Nu faceti si din acest subiect o vina a mea , pentru ca eu am fost de bun simt si nu am dorit sa fac publice conditiile , nu din rusine ci din respect pentru filiala, Ceea ce faceti dumnevoastra acuma atacand acest subiect si imputandumi-l mie este sub demnitatea dumnevoastra .

    9.Observ ca am primit sau reprimit dreptul de a participa la pagina ziarului on line , deci nu numai de a comenta ci si de a posta pe pagina respectiva . Va multumesc , si va anunt totodata ca nu voi uza de acest drept , nu voi mai plasa comentarii nicaieri pe paginile principale ale CD atata vreme cat nu se va ridica restrictia si celorlalti . Voi continua sa va trimit materiale , ca si pana acuma si voi lasa la latitudinea dumneavoastra daca merita sau nu sa fie publicate .

    10. Ceea ce ma doare este faptul ca ati pus nu numai la indoiala , ci chiar si doar in discutie buna mea credinta, tocmai dumneavoastra unul din cei care cunosc foarte bine ce gandesc , cum gandesc si care imi sunt intentiile . Presupun insa ca supararea v-a facut un moment sa uitati ca am fost si sunt dedicat intereselor acestui sindicat si drepturilor colegilor sindicalisti IMPOTRIVA ORICUI .

    STITI CE NU INTELEG ? DE CE NU M-ATI INVINUIT DE TRADARE DE TARA , DE TRADAREA ARMATEI SI A MINISTERULUI APARARII NATIONALE DE TRADAREA INTERESELOR NATIONALE ATUNCI CAND AM LUAT POZITIE DESCHISA , CU GRAD NUME SI PRENUME , IMPOTRIVA DOMNULUI OPREA , A DOMNULUI BASESCU ? SI AM FACUT-O MULT MAI VEHEMENT. ATUNCI NU AU SUPARAT CRITICILE MELE SI CUVINTELE FOLOSITE ? Ce facem judecat cu talere diferite in functie de persoana atacata ?

    NIMENI NU S-A SESIZAT CAND GUVERNUL SI GUVERNANTII AU FOST FACUTI (SA FIU SCUZAT) ALBIE DE PORCI PE PAGINA PRINCIPALA CU LITERE DE O SCHIOAPA DE UNII COLEGI . DE CE ? PENTRU CA ERAU ATACATI DUSMANII “ DE CLASA “ Deci in anumite conditii, in functie de “subiectul “ comentariului totul este permis , dar cand e vorba de conducerea SCMD ne aducem aminte de trivialitati si injurii si de incalcarea bunului simt , pentru ca cineva a folosit expresia “ papa lapte “ .
    Suntem ridicoli. Si nu judecam echidistant. Sper ca nu va intelege nimeni de aici ca le iau apararea sau ma doare sufletul de Oprea sau Basescu, dar cum vede comitetul director acest lucru ?
    DACA SUNT SCOASE DE PE BLOGUL SCMD TOATE MATERIALELE CU INJURII SI CUVINTE TRIVIALE INDIFERENT LA ADRESA CUI , CE MAI RAMANE POSTAT ?
    Cu respect ,
    Acelasi Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  18. NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin stergerea integrala a comentariului, sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Admin scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com/ nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

    Iata stimat CD cum se poate pune capat injuriilor si trivialitatilor . Dumneavostra de ce nu ati facut la fel ? Sau altele sunt scopurile ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Orice alte comentarii sau puncte de vedere domnule Rinciog , propun sa le discutam prin mail sau telefon . Nu are nici un rost aceasta discutie aici . Eu am dorit sa ridic in discutie aspectul restrictionarii, dumneavoastra dorind sa aparati punctul dumneavoastra de vedere pe care eu inca il gasesc nedemocratic , arbitrar si -dupa cum se vede si din primul comentariu postat-impotriva normelor europene , ati amplificat discutia si ati escaladat-o spre un conflict nedorit de nimeni . Solutia legala si de bun simt este cea aleasa de blogul severinului si postata mai sus .
    V-as ruga cu prietenie si respect sa continuam discutia in particular.
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  20. partea doua a comentarilui nu mi se accepta . Oare e o problema tehnica , sau este stearsa dupa fiecare postare ? Am rabdare si mai incerc . Daca va fi postata de mai multe ori , rog admin Burcu -daca observa si nu observ eu, sa le taie , sa ramana doar una .
    Imi cer scuze ,
    Neacsu

    RăspundețiȘtergere
  21. @all____ : Postez inca o data, fiind IMPORTANT de stiut si retinut: Admin V.Burcu, ramane ferm pe pozitiile exprimate deseori pana acum: nici personal, si nici altora, NU va permite sa-i modereze/cenzureze acest Blog , atat timp cat inca mai este Admin cu drepturi depline!

    Apropo de ce se intampla TOTUSI, ca "anomalii" pe Blog: de putina vreme, platforma BLOGGER a introdus obligatoriu, gata setata, deci nu ca optiune/sau cu posibilitati ulterioare de setare, UN FILTRU ANTI/SPAM!Acest FILTRU ANTI/SPAM, din pacate, vede "spamuri" si unde nu sunt ... ( Se ma intampla si latora!) Probabil ca inca se mai lucreaza la ... calitatea, performantele lui de bun gardian contra "dusmanilor" de tip: spam! Oricum, este obligatoriu, nu poate fi dezactivat, si nici setat de utilizatori, admini!
    Ce este de facut? Ce putem noi?

    1.Nu injurati fara rost pe nimeni! Spamul este extrem de periculos, si este clar ca trebuie oprit!
    2.Daca vedeti ca dupa POSTAREA unui comentariu, acesta nu apare, ori la putina vreme dispare, NU va impacientati! Este PUS BINE de platforma blogger, intr-o CASETA CU ASA ZISE/ORI CHIAR SPAMURI ADEVARATE! Acolo, toate il asteapta pe ... Admin ... sa decida ... spam ori nu! Daca nu este SPAM, toate COMENTARIILE sunt trimise la publicare imediat!
    Operatiunea de verificare o fac de mai multe ori pe parcursul a 24 de ore! De aceea, deja ati remarcat ... aparitia subita a comentariilor disparute... automat!
    3.Nu postati acelasi COMENTARIU de mai multe ori! Intelegeti ce s-a intamplat cu el, din ce am scris aici, si AVETI INCREDERE ca va fi publicat, DACA respecta minimele REGULI "impuse si afisate" pe acest blog! (aici, imediat deasupra, sub ..."comment here"!)
    4.Anonim, all: nu ma puneti pe mine sa va STERG cunele comentarii, deoarece vizitatorii se vor intreba vazand ca "Admin a eliminat acest comentariu" ... de ce am facut-o, cu ce anume se gresise, sau ce m-a apucat!
    IN CONSECINTA, reamintesc TUTUROR, ca dupa ce ati postat un comentariu, valabil doar pentru cei care sunt LOGATI, aveti singuri posibilitatea sa va stergeti ... comentul indezirabil!

    Sper sa va fie de folos!
    Cu prietenie, Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnula lt.col (r) Rinciog, multumesc pentru raspuns. Mai bine imi trageati o injuratura directa decat sa imi dati un raspuns piezis si tipic SCMD CD.
    Chiar nu se intelege ca ma refeream la accesul la postari pe pagina principala a sindicatului si NU LA UN ZIAR?
    Eram foarte multumit daca ziceati sec: "E pagina de garda a sindicatului, vitrina lui si nu posteaza decat colegii din echipa si doar ei".
    Era clar cum era odata la CCA: "Salonul generalilor", "Salonul coloneilor" si ceilalti... stiam naibii o socoteala.
    Daca voiam la ziar ziceam ca vreau sa ajung acolo, gata sa public "IN PREGATIRE, VIITORUL ZIAR AL SCMD", dar nu am talent, nu ma intereseaza si mai ales nu ajuta la rezolvarea practica a situatiei noastre.
    Nici nu va imaginati cat dauneaza sindicatului atitudinea asta de "ermetism", de superioritate enigmatica, de "lasa ca stim noi ce facem si cum facem pentru binele vostru...".
    Sunteti ciudati rau voi, cei din conducerea SCMD! Nu va ia nimeni jucariile, nu va contesta dreptul de proprietate asupra initiativei de a infiinta sindicatul si nici nu va contesta eforturile depuse.
    Dar nici nu este normal sa nu aveti un dialog cu membrii ce platesc o cotizatie si asteapta o actiune hotarata din partea dumneavoastra.
    Un detaliu specific noua, celor crescuti, educati si formati in armata: raspundem rapid si eficient la comanda unica, tipic militareasca, atunci cand este ferma, clara, corecta si data la timp de UN CONDUCATOR RECUNOSCUT, COMPETENT, RESPECTAT si inconjurat de oameni ce pregatesc planul de actiune cu obiective, masuri, resurse si REZULTATE CONCRETE!
    Oamenii asteapta asa ceva, nu sa orbecaie in zvonuri, sa asculte pe la colturi sau aiurea...
    Va este frica de dialog, critica, idei mai bune, consecinte personale?
    Spuneti ceva sa pricepem si noi ca murim cu dreptatea in brate si prosti ca noaptea...
    Cinstit, d-le Rinciog, imi este jena ca, fiind in Bucuresti, membru al unei filiale SCMD de sector, ce are un numar insemnat de membri, ma adresez conducerii printr-un blog din provincie (precizare: cel mai bun, dinamic si cu audienta maxima la membrii sindicatului).
    Statistic, sub 15% din membrii sindicatului acceseaza internetul, din diferite motive. Cei care insa o fac nu trebuie subestimati in calitate de parteneri de dialog, nu sunt ignoranti sau lipsiti de initiative pozitive... asa ca nu ii transformati in "muti".
    Cam atat, ca m-am incins la vorba si cum se zice acolo de unde sunt: "nu se merita" sa pierd vremea daca nu se intelege ce zic sau vreau.
    Poate sunt eu greu de cap, nu stiu cum sa vorbesc si sa scriu, nu am fata sa stau in preajma marimilor zilei, am ciuma, lepra ori vre-o boala lumeasca contagioasa si de rusine, nu am unghiile taiate, nu ... si pot s-o tin asa pana maine...
    Poate s-a inteles acum si ... nu mai astept nici un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  23. D-le Rinciog, multumesc pentru raspunsul piezis si tipic pentru SCMD CD.
    Daca vroiam sa scriu la ziar stiam sa ajung acolo...
    Imi pare tare rau ca v-am deranjat si promit sa nu o mai fac!
    Nu este nici o paguba, nici pentru SCMD CD si nici pentru mine, daca nu am acces la postari pe pagina principala.
    M-am prins ca trebuie sa faci parte din "echipa de colegi" care au fata, pile, relatii, batistuta si unghii taiate, nu sufera de rau de inaltime, nu au boli lumesti etc. etc...
    Eu nu fac parte din aceasta tagma si nu ma deranjeaza. O sa stau in banca mea, prost, incult si bun numai ca "masa de manevra" (nici macar pentru asta, ca nu eram pe lista... QED).
    "Nu se merita" sa purtam un dialog al surzilor si sa ne enervam... mai ales in sferele inalte ale conducerii superioare si istorice

    RăspundețiȘtergere
  24. PS: A doua postare este rezultatul faptului ca prima nu a aparut decat la mare interval de timp si am reformulata "pe scurt" ca sa nu ocup resursele blogului, deci nu ma luati drept balbait...
    Cu tima!

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Pavel M
    Am promis sa nu mai comentez personal aici, ca sa nu se creada ca monopolizez blogul. Nu pot insa sa nu va multumesc pentru sinceritatea claritatea si curajul de a va spune punctul de vedere . Nu va e frica ca veti fi ostracizat si ca veti fi de acuma aratat cu degetul ca mine , sau Arrow ? Nu este exclus ca orice veti posta sa fie combatut doar pentru ca poarta semnatura dumneavoastra . Asta ii asteapta pe toti cei care intr-un fel sau altul vor exprima puncte de vedere apropiate mie . Am o lunga experienta in domeniu , stiu ce spun . Eu va multumesc pentru curaj, si imi cer scuze daca nu voi mai comenta alte interventii, am promis ca nu voi mai comenta . Am spus ce aveam de spus pe marginea subiectului . Daca voi fi intrebat ceva in termeni civilizati, voi raspunde dar atat.
    Cu respect
    Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  26. Mai e loc si pentru mine la comentarii,sau continuam tiganeala tipica jocului de carti?
    M-am hotarat deci sa-mi cedez eventualul spatiu acordat,comentariilor despre strategie si tactica.O sa progresam direct proportional cu lungimea postarilor!
    Domnule Neacsu,nu iau apararea prietenilor mei pompieri,o stiu ei mai bine s-o faca.Eu sunt chiar unul dintre ei.

    RăspundețiȘtergere
  27. Da?... Atunci: LA LUPTA!
    Cand spun ceva altii e tiganeala...
    Am bagat la cap si tac d-le Gh. Stramb.
    Aprindeti dumneavoastra focul!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri