Google Translate

vineri, 10 septembrie 2010

Un General luat la intrebari! Asteptam raspunsurile!

Unde vã mai ascundeţi, domnule general Constantin NASTASE?
Scris de Genral maior (ret) Mihaiu MARGARIT - fost sef al Directiei Informatii Militare . Joi, 09 Septembrie 2010 13:49

O replică la afirmaţia – infectată cu ’’stafilococul boc’’ - ’’Se trezesc şi generalii Armatei României’’

**************
Primul general care s-a exprimat public pe tema pensiilor militare a fost din Armată, fiind în poziţia ’’în retragere’’ şi a fãcut-o în anul 2009, repet 2009 ( vezi Observatorul Militar nr.18, din 13-18 mai 2009, pag.17, ’’ Privaţiunile profesiei militare ’’ ). Iniţial, într-o formă dură, materialul la care am făcut trimitere a fost oferit mai multor publicaţii civile şi nu a fost acceptat. Ziarul militar, spre lauda conducerii lui, l-a acceptat, condiţionând să se scoată partea dură la adresa politicului, invocând pe drept că este un oficios al M.Ap.N.

Generalul a mai avut şi alte intervenţii publice. S-a adresat şi ministrului apărării, pe adresa personală de e-mail a acestuia, dată public pe site – ul ministerului, cu scopul declarat de a dialoga direct cu Armata. Apoi, a fost dată în circuitul public, ca scrisoare deschisă. Puţini au înţeles că a fost o provocare pentru a-şi dezvălui, cât mai repede şi în public, intenţiile sale din fotoliul de la minister.

Pe individ l-au tentat cele spuse în scrisoare şi a crezut în ele, trecând rapid la o campanie electorală, numai că a fost şi este demagogică, plină de promisiuni, neacoperite de fapte. Această atitudine a fost demonstrată în toate ieşirile sale publice şi, îndeosebi, la întâlnirea cu Asociaţia Diplomaţilor Militari în Rezervă şi în Retragere, unde a fost penibil. Cu regret am mai constatat că, din rândul unor persoane care azi se erijează în port drapel, autorul acestor intervenţii a primit nu numai indiferenţă ci chiar ameninţări ( a se înţelege conducerea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ’’Alexandru Ioan Cuza’’).

Celor infectaţi cu ’’stafilococul boc’’, vă recomand să accesaţi http://www.altfel.info unde veţi afla că mai există şi alte persoane, amirali şi generali în rezervă, din Armată, care au înfruntat dezonoarea declanşată asupra instituţiei militare încă de pe vremea schimbării ticăloşiei la conducerea ministerului cu una portocalie. De pe atunci trebuia să fim uniţi, deşi acceptasem anterior ticăloşia lui Adrian Năstase care, prin ordonanţă de guvern şi-a permis să anuleze recalcularea pensiilor în plată prevăzută în Legea 164/2001 aprobată de Parlament.

Dar obedienţa politică a fost mai puternică decât spiritul de corp care, cândva, în Armată, era mai puternic. Acum este prea evident că Armata e decimată şi dezbinată şi niciodată nu va mai fi ceea ce a fost în percepţia poporului român. Azi, şansele de a câştiga sunt minime. Să sperăm că vom câştiga dar, oricare va fi rezultatul, eu mă pronunţ ferm pentru judecata publică a tuturor trădătorilor Armatei şi a slujitorilor ei activi sau în rezervă. E prea târziu să mai fiu acuzat că şi eu sparg spiritul de corp.

Ca urmare, consecvent poziţiei de neînrolat politic, încep, întrebând: Unde vă mai ascundeţi acum domnule general Năstase Constantin, fost şef al Direcţiei Financiar Contabile din M.Ap.N.? Aţi avut o carieră frumoasă în armată. V-aţi bucurat de stima şi sprijinul colegilor dumneavoastră, atât ale celor din domeniul în care aţi lucrat, cât şi ale celor din domeniile conexe, îndeosebi din cele care v-au oferit expertiză şi documentare pentru reuşita cadrului legislativ privind pensiile militare, intrat în vigoare la 01.04 2001. M-am numărat şi eu printre aceştia.

Cei doi generali care au fost înaintea dumneavoastră la conducerea Direcţiei, implicaţi în elaborarea legii, Dumnezeu să-i odihnească în pace, nu au avut parte să se bucure de rodul muncii lor dar, atunci, în interiorul structurii, eraţi aşa zisul ’’om cu creionul în mână ’’. V-am considerat persoana care aţi înţeles cel mai bine argumentele ce au stat la baza întregului cadru legislativ cu privire la soldele şi pensiile militare.

În convorbirile mele cu dumneavoastră, remarcam preocuparea avută în procesul alinierii Armatei Române la standardele NATO iar în întâlnirile oficiale organizate de mine cu pensionarii militari ai unei filiale din capitală, v-aţi situat permanent în poziţia de persoană importantă şi truditoare pentru binele lor. Ca o ironie a soartei, încă de la începutul anului trecut, de bună voie, aţi acceptat situaţia ingrată de a răspunde unor ’’comenzi ticăloase’’, pentru a desfiinţa pensia militară şi a cânta ’’sloganul nesimţirii politicii de discreditare ’’ a Armatei, fără precedent în întreaga sa istorie.

Care a fost poziţia dumneavoastră în ’’ticăloşitele grupe comune de lucru interministeriale ’’ ? Dacă eraţi devotat Armatei, cu orice risc, de ce nu aţi ieşit în public să dezvăluiţi ’’nesimţirea ticăloşiei lor’’ şi a ’’ordinelor ticăloase’’ pe care le primeaţi ? Care a fost aportul dumneavoastră la demolarea pensiei militare ? Îmi aminesc că, într-o discuţie, vă plângeaţi neputinţa că v-a diminuat funcţia cu un grad şi nu veţi mai beneficia de acordarea unei stele în plus la trecerea în rezervă !

Aţi omis însă a-mi dezvălui că în clasamentul veniturilor lunare din guvern (salarii + participări în CA, AGA, comisii) vă aflaţi pe locul 3 în topul Ministerului Apărării cu frumuşica sumă de 2.636 euro/lună, avându-i înaintea dumneavoastră doar pe şeful SMG şi pe directorul general al Direcţiei Parchetelor Militare ( www.urbannews.ro , Topul nababilor din ministere, 07 august 2008). Am aflat recent (www.ziare.com), că pe 04 iunie 2010, preşedintele a semnat decretul de trecere a dumneavoastră în rezervă din poziţia de şef al Direcţiei Financiar Contabile, detaşat la conducerea Direcţiei Speciale din Ministerul Finanţelor Publice ( fără steluţa mult dorită). Formularea este oarecum ambiguă.

Să înţelegem că, după ce ne-aţi pricopsit cu legea, v-a trimis la acel minister, pentru a veghea să nu se demoleze ticăloşia făcută pensionarilor militari ? Sau există vreo ’’intenţie nesimţită’’ din partea lui boc de a rămâne la acel minister, ca recompensă, după ce v-a menţinut în funcţie peste vârsta de pensionare ?

Acum vă întreb public, unde vă mai ascundeţi domnule general Năstase Constantin? Cât timp aţi fost şef de Direcţie nu aţi avut onoarea să vă daţi demisia, în mod public, ca semn de protest pentru ticăloşia politică de a desfiinţa sistemul de pensii militare şi să dezvăluiţi numele celor care au iniţiat-o şi susţinut-o, sau să fi explicat publicului cât de ’’simţite’’ şi nu ’’nesimţite’’ sunt pensiile din Armată. E greu de admis că dv. nu aţi cunoscut acele structuri care au copiat modelul din Armată, atribuindu-şi valori cu mult mai mari.

Vă reamintesc faptul că eu am fost prima persoană care a explicat în presă principiile care au stat la baza calculului pensiilor militare în acord cu ale partenerilor NATO. Când am aflat că parlamentarii din comisiile de specialitate au luat cunoştinţă despre acele principii numai din articolul meu, mi-a fost greu să cred că nu au nicio documentare oficială de la M.Ap.N. Eraţi singura persoană autorizată să le furnizaţi argumente şi explicaţii cu detalii, chiar dacă ar fi existat o anume obstrucţie din partea fotoliilor ministeriale ale Armatei.

Acesta a fost momentul când putea fi stopat concertul denigrării publice a Armatei. Cu orice risc, ieşirea dv. în public ar fi stimulat şi alte poziţii autorizate, credibile. Iar laşitatea politicienilor de toate culorile care s-au perindat prin fotoliile ministerului poate că ar fi făcut loc unei minime morale. Dacă în dicţionarul ’’ticăloşiei nesimţite a politicii româneşti’’ ar fi existat noţiunea de ’’morală’’, atât cât poate fi ea acceptată, atunci ei ar fi trebuit să apere cauza noastră. A se lua aminte de rezultatul recent al protestului ferm şi imediat al beneficiarilor drepturilor de autor.

Chiar dacă e târziu, acum vă cer public să ieşiţi din umbră şi să dezvăluiţi secretele ticăloşiei făcută pe seama pensionarilor militari, aşa cum a fost ea clocită, ca să punem la zidul infamiei, pentru oprobriul tuturor apropiaţilor lor şi pentru istoria generaţiilor viitoare, numele tuturor celor care au distrus Armata şi elita ei. Deşi, pe ei, n-ar merita să-i nominalizăm, pentru că, parafrazând o replică a lui Stalin dată unui reporter străin la acuzaţiile de ucidere în masă a elitelor militare care l-au ajutat să obţină puterea, eu cred că ’’vântul istoriei îi va spulbera’’, pe ei şi nu molozul, cum odiosul criminal îşi compara cu cinism faptele sale. Aşadar, dv. v-a mai rămas acest singur gest pe care vi-l cer să-l faceţi, demascând ticăloşia, acum, în ultimul ceas.


Dumnezeu să vă aibă în pază !


P.S. 1. Nu v-am deranjat până acum, deoarece, din spirit de corp, nu am atacat niciodată persoanele în uniformă. Moral, dv. v-aţi exclus singur din corpul celor în uniformă care merită stima poporului său. Cu acest prilej, sugerez, tuturor celor care formal încă mai poartă uniforma Armatei, să renunţe a mai îmbrăca peste ea haina obedienţei. Obedienţa dezvăluie lipsă de caracter şi nu poate masca la nesfârşit incompetenţa.


2. Din câte constataţi, am dat satisfacţie domnului boc, declanşând vrajbă nu între categorii socio – profesionale, ci în interiorul lor. Asta e doar efectul imediat al ’’stafilococului boc’’, căci mai târziu ...va produce şi moloz.


3. Şi, la urma urmei, demonstraţi şi dv. unora că încep să vorbească şi generalii Armatei. Mai bine mai târziu decât niciodată.


APROPOS :


1. Nu credeţi domnilor colegi de toate gradele, că e cazul să apăraţi şi drepturile elitei militare ? Nimeni nu a intrat în Armată direct cu gradul de general. Acceptaţi că mai există destin, noroc, circumstanţe şi, de ce nu, competenţă dovedită. Uscături ? Da, sunt şi ele, dar nu atât de multe pentru ca toţi generalii şi coloneii să fie blamaţi public, ’’in corpore’’, aşa cum practică cu mult sârg nişte ’’neica nimeni’’ în unele comentarii la materiale apărute în publicaţii online.


2. Fiţi liniştiţi, vor mai urma întrebări de tipul celei de mai sus.
******
Post Scriptum semnat de … mine: In urmã cu vreun an, sau poate doi, generalul Constantin NASTASE afirma cu prilejul participãrii la adunarea unei dintre asociaţiile de rezervişti, cã „Armata trebuie sã suporte dificultãtile crizei în solidar cu populaţia“. Atunci l-am întrebat dacã Armata a fost implicatã în vreun fel la aducerea crizei în România. Faptul cã nu mi-a rãspuns m-a determinat sã îmi închipui cã, poate, domnia sa o fi participat la furturile deşãnţate comise de protipendada politicã a ţãrii, furturi care ne-au adus la sapã de lemn. Cele expuse de generalul Mãrgãrit mã ajutã sã înţeleg cã închipuirea mea nu era lipsitã de noimã.
__________________________

Material preluat cu acordul autorului si
Admin site :  ALTFEL.info
__________________________

Asteptam raspunsurile!
Oferim drept la replica!
Asteptam opiniile dumneavoastra!
Admin, V.Burcu

36 de comentarii:

  1. DA ..cu aceasta ocazie si-n acest mod aflu si eu cine au fost PARINTII SI NA- SII tembelei L-164. daca domniile lor cred ca au facut un lucru bun ii invit sa mai analizeze implicatiile(lasand la o parte castigul lor baban si imediat)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se putea ca cezarel sa nu spuna ceva . Personal ii doresc o pensie babana, ca a femeii de serviciu din Cuvantarea mult iubitului si stimatului Il Presidente.
    Domnilor sunt de acord ca sunt nedreptati si tradatori .Au fost si vor fi tot timpul. Ce vreau insa este ca aceste scrisori catre tot felul de apendici politici si militari , sa nu ajunga in derizoriu. Nu vreau sa ma trezesc dimineata si la cafea sa zic....Ia sa vedem cine a scris ieri de la 18.00 la 20.00.
    Cred ca este cazul si vine vremea sa trecem la fapte. Sa terminam ce am inceput. Eu unul vreau actiune ca a inceput sa m/i se dilueze adrenalina...

    RăspundețiȘtergere
  3. Un om onest ,un bun coleg ,isi apara interesele dar si pe ale fostilor colegi de b reasla.Dar fatarnicul ,ros de invidie si de infatuare,-sa-i fie lui b ine iar de altii il doare-n cot[l-ar durea si-n OBRAZ dar nu-l are]apropos de "micutzul",cat de corecta este este gruparea "tz"?in comparatie cu tigri [fara doi "i"]-cine-i DEMAGOG???nU SPUN CA lEGEA 164 NU AR FI B UNA ,DAR DE CE NU S-A APLICAT LA TOTI PENSIONARII DIN SISTEM
    ,?Unii au fost cu mai multe perechi>?De ce sa iau jumatate de pensie ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Micutzule-esti un dulce.abia astept sa te vad in actiune,cu adrenalina dand pe afara- Cezar PS. unii deja se alearga in jurul meselor,bat in tobe si fac U,U,U sa creada ca-s mai multi. pentru antrenament cred ca ai si tu intrare,daca nu iti rezolv eu

    RăspundețiȘtergere
  5. In alta ordine de idei, am intrat astazi pe site-ul: http://www.euromil.org/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=63

    Am tradus un fragmentel din articolul lor de prezentare pentru ca sunt argumente si opinii care suna foarte cunoscut, nu-i asa:
    Security has a social dimension
    EUROMIL’s member associations and unions are committed to the principle of the ‘Citizen in Uniform’. As such, a soldier is entitled to the same rights and obligations as any other citizen.
    EUROMIL and its members strongly believe that governments and societies owe a 'duty of care' toward its military personnel. Soldiers are called upon to make personal sacrifices - including the ultimate sacrifice - in the service of the nation and the international community. For that reason, the men and women, who have chosen to serve their country, must always be able to expect in return fair treatment, to be valued and respected as fellow citizens, and that they and their families will be sustained, rewarded and provided for by the Nation.
    This requires certain governments to lift all existing restrictions on civil and social rights of soldiers which are not an inevitably and proportionate result from the military assignment. EUROMIL advocates particularly the right of servicemen and -women to form and to join trade unions and independent staff associations and that these are included in a regular social dialogue by the authorities. Soldiers are highly skilled employees who have the legitimate right to promote their social and professional interests - as do other workers.

    Securitatea are o dimensiune socială

    Asociaţiile si sindicatele membre ale Euromil pornesc de la principiul ca militarii sunt "cetăţeni în uniformă". Ca atare, un soldat trebuie sa aiba aceleaşi drepturi şi obligaţii ca orice alt cetăţean.
    Euromil şi membrii săi cred cu tărie că guvernele şi societăţile datoreaza o "obligaţie de diligenţă" faţă de personalul său militar. Soldaţii sunt chemati să facă sacrificii personale - inclusiv sacrificiul suprem - în slujba naţiunii şi a comunităţii internaţionale. Din acest motiv, bărbaţi şi femei, care au ales să-si servească ţara, trebuie se se astepte in schimb la un tratament echitabil, trebuie să fie valorizati şi respectati de catre concetăţenii lor, ei şi familiile lor, sa fie sustinuti si recompensati material de catre naţiune.

    Pentru aceasta trebuie ca anumite guverne să ridice toate restricţiile existente cu privire la drepturile civile şi sociale ale militarilor, care nu sunt în contradictie cu si nu aduc atingere angajamentelor militare. Euromil susţine în special dreptul ca militarii bărbaţi şi femei sa poata forma şi sa se poata afilia la sindicate şi asociaţii independente care sa fie incluse într-un dialog social regulat de către autorităţile statale. Soldaţii (militarii) sunt angajaţi cu înaltă calificare, care au dreptul legitim sa-si promoveze interesele lor profesionale - asa cum o fac muncitorii, de exemplu."

    Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  6. De unde atata adrenalina caci este "iertat",poate andropauza!

    RăspundețiȘtergere
  7. Micutzule , nu-i baga in seama . Sunt setatii L164.Singura modalitate de a-i opri e sa ii lasi sa se consume ca bateriile fie ele si duracell .

    RăspundețiȘtergere
  8. Scorpio vorbeste satul ca esti o ANEXA a lui NEACSU.daca da care anume?

    RăspundețiȘtergere
  9. Exact ca in bancul cu pricina. Toata LUMEA are DREPTATE! Noi nu trebuie sa ne certam copilareste unii cu altii! Nu noi suntem VINOVATII! Atunci cand vom intelege ca doar "multi si uniti" putem "schimba" ceva, abia atunci va fi BINE tuturor! Nu va irositi in nimicuri, sau si mai grav, in acuzatii care invrajbesc mai mult, decat ... aduna! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim 16:18: Nu crezi ca ai avea ceva, mai bun de facut? Obsesiile, sunt periculoase! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  11. In sfarsit cineva care spune tare(vb.de d-nul burcu)OPRITI-VA !Nu pricepeti cat rau faceti cu cearta voastra fara niciun sens~!

    RăspundețiȘtergere
  12. IN atentia tuturor strategilor, a analistilor politic-militari si mai ales a ghicitorilor in bolul cu cafea aflati in turnul de fildes numit impropriu SCMD ---armashul a scris:
    10 Septembrie 2010 la 2:15 pm

    Ce ministru al armatei mai doriti domnilor?
    Credeti ca daca numeste pe altul , acesta ar avea taria sa infrunte partidul de la putere?
    Cel putin Oprea participa la guvernare si are pirghia unui numar de “independenti” cu care mai poate misca , in perioada actuala!
    Pericolul nu-l constituie Legea 119 ci Legea unica a pensiilor din CDEP!
    Acolo ar putea interveni prin vot si Oprea!
    Nu-l faceti nulitate deorece nu mai avem pe nimeni cu potential de a interveni!
    Rau cu rau , dar mai rau fara rau!
    Ce credeti ca celelalte partide mor de dragul fostelor “catane”?
    Ati vazut cu ce veselie au votat legile impotriva noastra! EI ce spuneti ?6 fraze 5 adevaruri indubitabile. formulati-va directiile de actiune pe aceste idei ,pana nu este prea tarziu.AMIN

    RăspundețiȘtergere
  13. Ehee...! D-le col.Stramb ... eu spun ce spun ... de multa vreme! Dar ... batranii .... precum copii! ... Se ceartă ca să se împace! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Anonim de la 16.48
    @ Armashul

    Multumim din inima lui opreeeeaaaa
    ca/ntr/o zi de saaaarbatoareeeee
    Ne/a tras/o sub cingaaaaatoareeeee
    Vai de mine ce ma doaaaareeeeee...

    Armashule vrei si aici. Ai ajuns sa fi si anonim si ...
    Sau, ia stai un pic ca acum m/am prins....mai smechere tu nu esti chiar oprea ? Sau esti fratilaaa ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Domnilor Burcu si Stramb ,
    Ma alatur domniilor voastre . De asta ii suneam si lui Micutzu, sa nu mai bage in seama obsedatii care se iau de tine indiferent ce ai spune si macina aceeasi piatra . Nici nu mai dau atentie anonimilor . Mai ales ca uite , cum este cazul anonimului de la 16.18, daca inainte , abia reusea sa lege doua cuvinte si facea greseli mai rau ca Vanghele , acuma , de cand vorbeste singur , a inceput sa nu mai faca greseli ortografice ortoepice si de puctuatie .Sau sa fie vorba de lectiile in particular date de colegul nostru de blog, parca PKM sau Pavel M ?
    Deci si vorbitul in solitar are partile lui bune .Sa-i lasam deci sa se antreneze . E mai rau cu ganditul, ca singuri nu prea au sanse sa isi revina .

    RăspundețiȘtergere
  16. Micutule ,
    Nu il stiu pe Armasu , nu stiu daca cel care a postat "citatul" e chiar el , sau altcineva , dar daca privim detasati de patimi si subiectivism, un pic de adevar si ratiune este in ceea ce spune el .Dar , exista si un dar, nu e exclus sa fie si ... momeala , sau manipulare .
    1.Este insa perfect adevarat ca Oprea are cu ce sa il santajeze pe Basescu . Din pacate nu in interesul nostru, al militarilor , ci al colegilor de partid carora le-au fost promise ministere si nu au primit nimic la remaniere .
    2.Are dreptate si cand spune ca orice alt ministru PDL-ist ar veni, ne-ar jupui la fel, dar parca nu ar fi la fel de dureros ca atunci cand te jupoaie unul de-al tau.
    3. Are dreptate si cand spune ca Legea Unica a Pensiilor e mai rea decat legea 119 , dar oricum ar fi , bine nu e e . Asa ca ce mai conteaza o palma in plus ?Pentru noi tot lupta si avocati inseamna .
    4. Are dreptate , Oprea nu e o nulitate . Este un TRADATOR ORDINAR .
    5.Si iarasi are dreptate , rau cu rau, dar mai bine fara Oprea.
    6.Si din nou are dreptate , : NICI UN POLITICIAN NU MOARE DE DRAGUL HAINEI MILITARE , TOTUSI CU CATEVA EXCEPTII SI UNA SIGUR E DOMNUL MIRCOVICI DAR ... DANSUL ARE O SCUZA , E MILITAR INAINTE DE A FI OM POLITIC SI ESTE OM INAINTE DE A FI MILITAR.
    Asa ca draga Micutule hai sa nu mai negam de dragul negatiei , hai sa ii dam dreptate fiecaruia acolo unde o are si sa ii raspundem fara patima , argumentat si politicos nu ?

    RăspundețiȘtergere
  17. asta nu-i SCORPIO. SCORPIONUL ESTE FINUT ,INTELiGHENT MANIERAT,OM DE LUME BUNA NU MARLAN

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Scorpio, te rog frumos, nu te lua de viata mea...
    Daca cineva zice ceva ce nu iti convine nu cauta tinte false si nu exersa singur la perete...
    Daca am ceva de zis zic si ma semnez, nu trebuie sa am avocat din oficiu care sa traduca "pre alta limba" ceea ce zic sau sa ma reprezinte. Daca se intelege e bine daca nu iarasi bine...
    Ma zgandari degeaba iar daca ma dai ca exemplu, pe mine sau pe PKM, mai bine te lipsesti. Nu suntem chiar atat de rai incat sa fim pusi la stalpul infamiei si nici nu detinem retete sau adevaruri absolute pe care sa le impunem celorlalti.
    In ultima vreme m-am cam detasat de blogul acesta si prefer sa "admir" privelistea mai de la distanta. Poate mi-ai simtit lipsa... de aceea te dai la mine?
    Se vede treaba ca nu ati pregatit si comandat de prea multe ori actiuni grele si periculoase in care oamenii condusi de dumneavoastra trebuiau SA FACA CEVA CONCRET, PERICULOS.
    Inainte de actiune majoritatea oamenilor devin nelinistiti, irascibili si cu capsa pusa, gata de scandal din nimic... Pe blogul d-lui Burcu V se manifesta acut aceasta stare de neliniste si de irascibilitate...
    Am mai zis si ma repet: eu opresc "focul", nu am nimic cu nimeni, si sper ca nu deranjez prin faptul ca din cand in cand mai postez si eu. Daca e deranj imi cer scuze, ziceti si nu se mai repeta...

    Acum ceva ce nu are legatura cu dumneata, domnule Scorpio.
    Uneori este chiar distractiv sa vezi cum si cat de ciudati sunt actorii blogurilor. Daca nu te implici emotional poti chiar sa decelezi cine si ce vrea, citind printre randuri... e chiar pasionant.
    Sincer sunt dezamagit de ceea ce vad eu (poate mi se pare) pe blogurile SCMD. Toti freamata si vor sa faca ceva CONCRET dar nu au parte decat de vorbe... vorbe...
    E multa energie acumulata, tinuta greu in frau si care mai scapa in iesiri necontrolate. La prima scanteie va izbucni si fereasca Domnul sa fie canalizata prost sau catre un obiectiv eronat... As pune un ramasag, asa, de amoru' artei: la detonare primul se sparge SCMD, din interior, in "bisericute" de culori si tendinte atatea cate postari are fiecare blog! E specific neamului nostru romanesc...

    PS 1 - Cred ca anonimul are dreptate: unde este pisoiul d-le Scorpio? Pe el nu te poti supara ca e prea dragalas... chiar daca zgarie rau!
    ...Iar pe mine nu ma cunoasteti: sunt din acelasi neam cu mascota d-lui Scorpio si daca "ies din matca" am vorbele cu mine, nu sunt un profan in ceea ce priveste pamfletul si ironia, asa ca nu merita sa ne "mancam" intre noi.
    SA RAMANEM LA IDEI... si deocamdata bag de seama ca este seceta...

    PS 2 - Si PKM e din acelasi aluat!

    RăspundețiȘtergere
  19. In ceea ce priveste materialul prezentat , asa cum spuneau toti antevorbitorii, este un lucru pozitiv ca din ce in ce mai multi generali iau atitudine si isi dezleaga limbile intru apararea drepturilor militarilor . As vrea sa vad cum se iau de mana , fac o delegatie a generalilor si se duc sa discute cu Domnii Oprea , Boc si Basescu. E buna si atitudinea in scris , in media cu cat numele e mai greu si gradele mai multe si mai mari, cu atat media va acorda mai multa importanta . Intrebarea e cine va lua initiativa? Imi e teama insa ca si intre dansii , ca si intre noi, isi baga unul negru coada si nu pot trece peste neintelegerile si antipatiile din viata cealalta , de activi .
    E bine insa ca totusi iau pozitie .

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  21. @micutzul, cartonas galben! Cuvinte idecente! Indemnuri .... in afara legii! Va rog, fara! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  22. @ SCORPIO
    @ ARMASHUL
    Va rog sa va ganditi ce am putut sa scriu daca onorabila noastra gazda nu a dat voie la tiparire.
    Exact asa am gandit.
    Admin scuze dar spune cinstit , nu am zis bine ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnule Pavel M
    In primul rand imi cer scuze daca iti raspund asa tarziu, dar am cautat pana acuma materialul la care faceam referire cand am pomenit numele dumitale si al lui PKM .
    In al doilea rand imi cer scuze ca memoria mi-a jucat feste , nu era vorba de nici unul din voi , era vorba de Nikk, el facuse comentariul de mai jos , care se voia o lectie de gramatica pentru cineva care abia putea sa scrie romaneste :
    " Nikk spunea...
    XXXXXXX
    In comentariile dumneavoastra, remarcabile sunt doar gravele greseli gramaticale.Pentru a va proteja de binemeritatele ,,intepaturi “ale domnului Neacsu, pentru astazi mi-am propus sa conjugam impreuna verbul a tine,la timpul prezent. EU TIN /TU TII /EL(EA)TINE / NOI TINEM / VOI TINETI / EI(ELE) TIN. Daca sunteti interesat, maine vom conjuga verbul a observa , la timpul trecut.
    p.s. Nu ma intereseaza punctul dumneavoastra de vedere referitoar la continutul sau eventualele mesaje pe care am dorit sa le transmit prin postarile de pe acest blog. Din motive (pentru mine lesne de inteles), NU sunteti obiectiv.
    Fara resentimente,
    Nikk
    18 august 2010, 19:33 "
    3. In al treilea rand nu era un atac la adresa dumnevoastra si nici chiar a celui citat, Nikk ci doar un apropo la lectia de gramatica pe care o daduse unui "anagramat " cum spunea chiar persoana in cauza .
    4. Sper ca acuma subiectul este maurit si nu exista resentimente .
    PS. Nu ma loghez intotdeauna si din cauza asta nu apare mereu pisoaisul. Din repezaeala , uneori cometez pe blanc si apoi adaug id-ul din comentati ca .. e o posibilitate care mi se da si profit de ea . Dar intotdeauna imi postez id-ul .
    Cu respect, tot scorpio

    RăspundețiȘtergere
  24. @micutzul ... esti un simpatic! Ma bucur ca ai inteles esenta! Pace voua, tuturor! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  25. Micutzule
    Nu stiu ce ai fi putut scrie , dar sper ca nu de rau vizavi de mine . Nu te-am suparat cu nimic , nu te-am atacat cu nimic . Nu am vorbit necivilizat.M-as mira sa nu fi inteles si sa nu fi vazut ghilimelele acolo unde se simt desi nu le-am pus .Sincer, la dumneata credeam ca nu era nevoie sa le mai pun . Dar daca te-am suparat cu ceva , mailul meu iti sta la dispozitie .Ti-l poate da domnul Burcu .

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Scorpio
    Nu am nimic cu tine , nu sunt genul ranchiunos si imi place dialogul chiar daca uneori e dur. Atacul era la Armashul si mergi pe Info sa vezi de ce...Era chiar si o poezie, o strofa acolo ..Vorbeste cu BOSS sa/ti spuna ce am scris..O noapte frumoasa la toti....

    RăspundețiȘtergere
  27. Ok. Micutzule, imi era teama ca am fost inteles gresit .
    Iti doresc o noapte buna !

    RăspundețiȘtergere
  28. Vrem sa vedem ce a scris Micutu!!!!JOS CENZURA!!!!! ASA NU SE MAI POATE!!!sa vina gunoierul sef ala..Prigoana.HUUUUUOOOOOOOO(antrenament pt. 25 octombrie)

    RăspundețiȘtergere
  29. Ma uit ,citesc si MA INGROZESC UNDE S_A AJUNS! Incercati dragi colegi,precum se vede sa va aratati muschii,sa aratati ca unii sunteti mai mistocari decat ceilalti,in loc SA STRANGEM RANDURIE,sa realizam de urgenta o strategie comuna ,in lupta cu nenorocitii astia. Astazi la voi ,la Dr. Turnu Severin,portocalii,au pus planul de TERMINARE SI CU PENSIONARII MILITARI. Nu mai avem nici un sprijin politic;Psd-istii sunt in degringolada,iar Pnl-istii se fac ca ploua ,ateptand momentul oprtun sa le dea la geoale Psd-istilor.In acest context,dupa ULTIMELE PLATI FACUTE DE BOC ,in maximum o saptamana VOM FI DEFRISATI CU NOUA LEGE A PENSIILOR. Conducerea Scmd ,umbla prin tara ,cu busola in mana cautand Nordul. Actiuni concrete NEXAM.Prin mijloace specifice regimului,romanii vor fi obligati sa bage capul la cutie,va trece cu brio peste toamna si iarna,vor fura toti primarii psd-isti pana la primavara ;din martie vor incepe sa dea bani poporului prostit si pana in TOAMNA PORTOCALII VOR AVEA DIN NOU PESTE 30%. Ne vom roade unghiile ,pentru ca nu am avut comandanti,iar cei care i-am avut SUNT IN PAT CU DUSMANUL. Mi-e rusine si SCARBA. Lasati lamentatiile si sa incercam sa facem ceva. La M.CIUC ,ungurii sarbatoresc intrarea triumfala a lui Horty,iar noi nu putem pune o statuie a lui Antonescu pe un soclu. Unde ne aflam ,dargi colegi? Nu va mai dati mari ,ca unul e mai mestesiugit in cuvinte decat celalat. Toti am fost o apa si un pamant si la revolutie. Ne-am belit unul pe celalat ,unii luind grade fara sa fac nimic,iar altii si-au pus pielea la bataie ,ramanand aceeasi oameni cinstiti ,dar si cu grade mici. Necazul mare ,e ca multi din cei care au luat grade la apelul de seara ,au ajuns generali si au uitat de colegi si subordonati. Mai SUNTEM MILITARI PANA LA 01 Ian 2011,dupa aceea suntem civili cu drepturi depline.CU ONOARE COL.R NIcolae suciu

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnule Colonel Suciu , va dau dreptata 100%.
    Am cunoscut si eu un aviator Dan Suciu din Campia Turzii.Daca il cunoasteti si aveti posibilitatea sa il contactati, sa ii spuneti ca as vrea sa il contactez, v-as fi recunoscator .Altfel vizavi de comentariul dumneavoastra , nu pot sa nu constat cu regret acelasi lucru, din pacate insa in SCMD a constata o greseala este echivalent cu tradarea sau mai nou, esti considerat obscen . Nu ma mai mira proiectul de lege al domnului Prigoana viazvi de ziarele on line . Este in ton cu initiativa SCMD . Ma intreb insa , cine , pe cine o fi inspirat .
    Ne meritam, soarta !
    Cu regret
    Col(r)Neacsu Marin

    RăspundețiȘtergere
  31. Si eu sunt CONTRARIAT (cineva cu haz ar spune SI ce daca?).Ei bine eu sunt contrariat de ceva mult mai palpabil.Toti cei care isi dau cu parerea in acest moment pe aceasta "foaie,, se plang de lipsa de idei,de lipsa de actiune si..gata.Presupun ca toti ati scris fara sa dati pagina mai sus si sa cititi tot ce-i scris. cred cu certitudine ca ati fi observat ca un coleg ,,armasul"ne-a pus spre studiu un manunchi de idei. De ce oare nimeni nu le observa si nu le discuta? ba sa fiu corect cu ochisorul sau deschis si vigilent le-a vazut si comentat ,in stilul sau pamfletar -mistocaresc, SCORPIO Si chiar si el in tot dispretul fata de un altul care poate sa aiba o idee,recunoaste ca exista un dram de ADEVAR in cele postate.EU imi permit sa spun ca exista mult adevar in ideile respective si ca sintetizeaza REALITATEA IMEDIATA. Si atunci de ce sunt trecute cu vedrea <clamandu-se in acelasi timp lipsa de idei? CUI SI CE NU CONVINE/? Doriti cu totii ACTIUNE ACTIUNE..pe baza acestor idei daca se contureaza rapid un plan scurt si concis pus in opera de sefii de filiale si mers la Bucuresti cu el la seful SCMD si impreuna la ministrul OPREA pt. a fi sustinut in c.DEp. la votarea legii unitare -aceasta nu-i actiune? EU cred ca este singura actiune care in momentul de fata are un sens. REstul (plans pe strazi, iluzia unor manif.zgomotoase sau cu iz de violenta.. nici nu pot fi luate in considerare. VA ROG ANALIZATI SI MAI ALES ACTIONATI

    RăspundețiȘtergere
  32. Colegule Neacsu,am fost colegi de scoala ,promotia 1979. Sigur ma sti.Si tu ai fost "recalcitrant ca si mine. Lasa-mi un nr. de tel. si te sun. Am fost la cp. lui Ivanus.apoi,Nicoara.

    RăspundețiȘtergere
  33. Colegule Suciu bucuros sa te reintalnesc.Scrie-mi pe neacsum2005@yahoo.com.Bine ca ne inalnim si pe aici .Unde ai fost acuma un an de nu ai enit la intalnirea de 10 ani la sibiu, sau nu ai fost anuntat ? Astept sa discutam mai pe larg . Sanatate, O pensile lunga si nemicsorata!

    RăspundețiȘtergere
  34. Erata: Am gresit, nu 10 ani ci 30 . As vrea eu sa fi fost numai 10 .
    Acelasi

    RăspundețiȘtergere
  35. Felicitari pentru blog!!
    Sondaj pe http://eroii-neamului.blogspot.com/ despre erou eroii neamului.
    Votati intre diferite personaje istorice:Burebista,Decebal,Mircea cel Batran,Stefan Cel Mare,Vlad Tepes, Mihai Viteazul ,Constantin Brancoveanu,Alexandru Ioan Cuza,Carol i,Ferdinand,Maresal Ion Antonescu,Corneliu Zelea Codreanu

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri