Google Translate

joi, 23 septembrie 2010

Unii, l-au dat in Judecata pe Dumnezeu! Altii, ii scriu scrisori! E la moda, nu-i asa?

Draga Dumnezeu,

Iti scriu o scrisoare pe care nu stiu daca o vei primi dar eu o scriu ca macar atata pot sa fac . Stiu ca unii colegi si prieteni o sa rada de mine , ca iti scriu cum scriam inainte si lui Mos Craciun , care am vazut acuma ca nu mai e , de cand s-a micsorat salariul lui tati si mami nu mai lucreaza .Da tu esti, ca daca nu erai, nu se mai ruga mami in fiecare seara la tine , sa ii dai putere si rabdare si sanatate sa le poata duce pe toate .
M-am nascut intr-o tara frumoasa bogata , cu oameni buni si harnici . Asa am fost invatat eu la scoala si cred ca nu ne-au mintit . Am parinti muncitori, cinstiti care nu fura, nu vorbesc urat , nu se cearta cu nimeni si nu fac nimic rau .

Eu merg la scoala , invat carte da nu pot sa iau numai 10 pentru ca parintii mei nu au sa-mi dea bani sa ii dau de ziua doamnei invatatoare . Cand am intrat in clasa 1 ni s-a spus ca invatamantul e gratuit dar de atunci in fiecare an noi ne cumparam carti si dam bani sa se vopseasca usile si bancile si sa se puna geamuri si sa se zugraveasca . Daca e asa , de ce ne mint din prima zi de scoala ?

Ni s-a spus ca statul are grija de noi si ca ne ocroteste si ne da in fiecare zi lapte si corn , ca nu avem toti bani sa ne faca mami sandwichuri Hochland cu gust de sunca cum arata la televizor . Si cred ca din cauza asta eu nu am prietena , ca nu vrea nici o fata sa schimbe hochlandul ei cu cornul meu . Dar dupa ce ne-au dat la inceput , mai tarziu au inceput sa ne dea laptele stricat si cand am spus ca nu e bun ne-au spus ca nu e vina lor , ca se strica pe drum ca il aduc de departe , da noi stim ca nu e asa si ca e adus de la firma tatalui lui Cornel, care este mare pe la un partid si are contract cu scoala . Si Cornel vine mereu la scoala cu masina si el nu mananca lapte si corn .

De ce ne mint si ne spun ca se strica pe drum ca sandwichul lui Cornel nu e niciodata stricat si vine tot de la firma lui taica-sau .

Da eu cred ca tu stii asta , de ce iti mai spun eu . Nu vreau sa te mai tin ocupat prea mult, dar vreau sa te rog ceva . Sa intrebi tu pe nenea Basescu ceva ce vreau eu sa il intreb dar nu am cum , ca imi e frica . Imi e frica pentru ca am am vazut eu la televizor cum un baiat l-a intrebat pe domnul presedinte al nostru Basescu , ceva si domnul presedinte i-a dat cu dosul palmei peste fata . Probabil ca l-a suparat copilul ala cu ceva , ca altfel nu cred ca i-a dat el asa degeaba . Dar daca copilul ala l-a intrebat si el tot despre corn si lapte ? De aia imi e frica sa ma duc sa il intreb poate ma bate si pe mine .

Pe noi la scoala ne-a invatat ca nu e frumos sa ne batem si ca daca ne certam cu cineva , sa mergem dupa aia sa intindem mana si sa ne cerem iertare si sa ne impacam . Da eu nu am vazut asta la televizor dupa ce nenea Basescu a dat in baiatul ala . Poate o fi fost pe alt post si nu am vazut eu .

Poti tu Draga Dumnezeu sa il intrebi pentru mine pe nenea Basescu de ce tati nu mai are bani si mami nu mai are serviciu ? Am auzit la tv ca in toata lumea e greu si lumea nu mai are bani . Da am vazut eu ca tiganii au bani mereu si cand merg la petreceri ii arunca pe jos de multi ce au . Ei nu sunt ca toata lumea ? Si am vazut ca si altii au bani si isi cumpara masini scumpe si se duc la distractie si in concediu in tari straine . Ei nu sunt ca toata lumea ? Poti tu sa il intrebi pe nenea Basescu de ce parintii mei sunt pedepsiti si altii nu ?

Si am mai invatat noi la scoala sa nu vorbim urat ca nu e frumos . Am intrebat pe doamna invatatoare pana la ce varsta nu avem voie sa vorbim urat si mi-a spus ca sunt obraznic , si ca ce intrebare e aia .Da am vazut eu la tv cum se certa o doamna Nastasia parca o chema ,cu un domn la parlament si cred ca tot pe corn si lapte , ca altfel nu vad de ce se certau ca doar nu au nimic de impartit unul cu altul nu ? Probabil ea i-a luat cornul lui, ca se certau rau si isi spuneau cuvinte urate si el ii spunea ca e hoata si ea i-a zis nu mai stiu cum ca nu am inteles . Da daca noi nu avem voie sa furam si sa vorbim urat , ei de ce se cearta si se fura unul pe altul ?

Si de aia te rog eu sa mai intrebi , pana la ce varsta , nu avem voie sa furam si sa vorbim urat?

Si daca nu te superi , si daca nu te bate si pe tine domnul Basescu, te mai rog eu sa il intrebi ceva . Bunica mea e batrana si bolnava si nu are nici ea bani multi da din cat avea ii ajungea inainte sa isi cumpere mancare , sa isi plateasca intretinerea la bloc si sa isi ia medicamente . Si cateodata , cand era ziua mea imi lua si ciocolata sau o jucarie . Acuma am vazut eu ca nu mai ia asa multe medicamente ca inainte si m-am bucurat ca am zis ca bunica s-a facut mai bine si nu mai ia multe medicamente , da mi-a zis mami ca nu mai ia asa multe ca nu ii mai da statul medicamente gratuit si ca nu mai primeste nici pensia de la bunicu care a murit pe front, ca a zis statul ca nu mai are voie . Si te rog eu doamne , vorbeste cu statul sa ii dea lui bunica pensia inapoi si medicamentele , ca e buna cu mine si promit sa nu mai iau cadou de la ea si nici de la nimeni, numai sa aibe bunica bani de mancare si intretinere . Si daca e asa greu si statul nu are bani , spune-i te rog lui nenea Basescu, ca renunt eu la laptele si cornul meu, numai sa ii dea medicamentele lui bunica pentru ca e buna si nu vreau sa moara chiar daca e batrana .

Asa ca te rog eu sa il intrebi pe nenea Basescu, cat are voie sa traiasca bunica, sa stie tati cu mami sa se pregataeasca.

Si te mai rog ceva si gata ca cred ca te-am plictisit . Te mai rog eu Draga Dumnezeu , sa ii spui lui nenea Basescu , ca stiu eu ca e mare si poate sa faca orice daca vrea el, sa vorbeasca cu nenea Boc sa ii de pensia inapoi lui nenea Vasile de la 7. Nenea Vasile ala care lucra la locomotive si a cazut din tren la o manevra si a ramas paralizat si umbla in carucior . Da nu umbla el, ca il impingea tanti Nela , nevasta lui . Si nenea Vasile inainte statea in fata blocului cu noi si ne spunea povesti si ne mai ajuta si la lectii unde nu stiam noi, si ne-a invatat la geografie ca el a calatorit mult si stia multe . Da acuma nu mai sta cu noi in fata blocului ca nu mai poate sa coboare si mi-a zis tati ca nu mai are nici bani ca i-a luat nenea Boc pensia ca a zis ca este apt de munca si are ochi si poate sa lucreze cu ochii , ca sa se angajeze paznic undeva ca poate sa vada si ca paznic , e foarte bun ca el nu isi paraseste postul ca nu are cum sa plece de la locul de munca . Da eu cred ca tot trebuie sa plece si el macar pana la toaleta nu ? Si atunci cum sa plece , ca singur nu se poate deplasa ca nu are cine sa ii impinga caruciorul ca tanti Nela nu mai sta langa el ca zicea tot tati ca i-a luat si ei pensia de insotitor, ca daca el e apt sa lucreze , ea nu mai are nevoie de ajutor si acuma a plecat in Italia si zice mami ca tot asa ajuta pe un nene care e invalid dar nu ii da statul bani, ii da nenea ala . Cred ca si nenea ala a lucrat paznic pe undeva poate de are el bani sa ii dea lui tanti Nela . De aia te rog eu Draga Dumnezeu , spune-i tu lui nenea Basescu sa il ajute pe nenea Vasile si sa ii dea pensia sa poata sa coboare si el de la etajul 7 sa mai vina in fata blocului la noi ca e om bun .

Si te rog eu sa il intrebi cand o sa ii dea pensia inapoi lui nenea Vasile ca sa stie tanti Nela sa vina acasa ca ii e dor de el si nu are cine sa ii gateasca .

Mai voiam eu sa iti mai spun cate ceva , dar nu vreau sa te tin ocupat si nici nu stiu daca poti sa ii ceri asa multe lui nenea Basescu, ca e si el foarte ocupat si imi e frica sa nu iti dea si tie vre-o palma daca il superi cumva ca am vazut ca a mai batut pe cineva , un nene avocat si ca si fratele lui nenea Basescu a batut o femeie tot cu dosul palmei si cred ca la ei in familie asa se face ca altfel nu faceau amandoi la fel . Oare asa i-a invatat parintii lor ? Cred ca da ca altfel nu se explica . Tati zicea ca nu , ca nici un parinte nu isi invata copii sa se poarte urat, da atunci de unde au invatat ei asta ca nici la scoala nu ne invata sa ne batem . Dar daca il vezi ca e suparat si se uita urat , cum se uita el la ziaristi cand il intreaba de ce merg treburile prost in tara , te rog eu Draga Dumnezeu , nu il mai intreba nimic, lasa, ca poate pana cresc mare o sa aflu eu din alte parti de ce se intampla toate astea la noi si poate Cornel o sa ajunga presedinte cum a ajuns si nenea Becali senator european , ca are tata lui bani si poate o sa dea el legi bune , ca acuma e prieten cu mine ca ii soptesc la scoala si copiaza dupa mine .

Si inca ceva , te rog eu mult Draga Dumnezeu, te rog eu mult , nu te supara . M-a rugat Adi, prietenul meu care are un frate bolnav , si e internat la spital da nu ii face nimic acolo si zice Adi ca de cand l-a dus la spital e mai rau ca a mai luat fratele lui de acolo nu stiu ce boli si acuma trebuie sa stea sa se faca bine si de bolile alea pe care le-a luat , sa vorbesti cu nenea Basescu sa dea o lege sa nu mai stea bolile in spitale si sa dea medicamete si pansamente in spitale ca spunea Adi ca ei nu mai au cearceafuri in casa ca le-a dus la spital si s-a umplut toate de boli si sange si nu mai le poate aduce acasa . Si sa il intrebi matale pe nenea Basescu de ce sunt asa multe boli in spitale si de ce se mai duc oamenii acolo daca in loc sa se faca bine se fac mai rau ? Sa dea o lege sa nu mai mearga oamenii acolo , sa nu se mai imblonaveasca, ca ne aduce si noua bolile acasa de acolo .

Gata , nu mai spun nimic, ar mai fi ceva , dar nu mai spun . Da mai bine spun , ca nu e bine sa nu spui . Te mai rog eu, spune-i lui nenea Basescu ca la noi in bloc, lumea il vorbeste de rau si ca sa nu vina pe aici ca am auzit eu niste nene vorbind seara la bodega de la blocul vecin , ca daca il prinde prin cartier , e vai de mama lui . Eu nu stiu ce or avea cu el, dar nu vreau sa pateasca mama lui ceva ca nu le-a facut nimica lor . Asa sa ii spui ca si la blocul vecin tot asa vorbeste lumea . Mai departe nu stiu, ca nu ma lasa parintii sa merg , dar daca aflu ceva iti scriu iara .

Nu stiu unde sa iti pun scrisoarea ca postasul e batran si nu stiu daca poate sa ti-o aduca , o sa o las eu undeva si o iei tu de acolo ca stii ca e pentru tine .

Tu sa imi lasi raspunsul in cutia postala , ca si asa nu ne mai vine nimic acolo, decat facturile . Da sa o trimiti pe la inceputul lunii, cand nu ne vine nimic altceva ca poate o ia tati din greseala si o arde odata cu facturile .

Semneaza Marinica , stii tu care , de la 14, varu lui Paulica ala de la Bucuresti .

ARU .
Pentru conformitate, Marin Neacsu, oltean de prin Craiova
Fotomontaj si punere in pagina, Admin
Acum, scrieti si voi ... noua!
Tot e MODA scrisorilor fara rost, cu sens spre nicaieri!

P.S.: Wow! Un prim, interesant raspuns!
Lucian Avramescu, Jurnalul National
Gesturile de cinism ale politicianului Băsescu, urcat azi în funcţia supremă, îmi sunt ştiute de două decenii. Din clipa în care am simţit mizeria morală a acestui individ fatalmente corupt (nu doar de când iscălea ca reprezentant al statului român vânzarea pe doi lei a unor cargouri şi, pe aceeaşi pagină, ca reprezentant al cumpărătorului!) însetat de putere şi diabolic, m-am simţit dator, ca gazetar, să semnalez concetăţenilor mei pericolul care ne paşte dându-ne, ca nişte fecioare pe mâna unui violator.

Culmea este că încăpăţânarea mea de a-l critica, a mea şi a altora, câţiva, câţi să-i socoteşti pe degete (cel mai înverşunat şi credibil a fost regretatul Octavian Paler), s-a răsturnat mereu în folosul lui. Scriu aceste rânduri revoltat, după ce o gânganie sindicală, apărătoare vezi-Doamne, a profesorimii, ieşită de la "consultările" (ce mizerie aceste crăcănări ginecologice la Cotroceni, o băşcălie fără margini, în care preşedintele şi corul de consilieri se amuză de negul de prostie de pe buca invitaţilor) declara grav:

"I-am cerut sprijinul domnului preşedinte (voce din gâtlej) şi dânsul s-a arătat deschis (ton triumfal)". Deschis spre ce, măi, lighioană care mâine vei fi în PDL, iar mucii îţi curg deja portocalii? Cine a înmormântat, mă, profesorimea şi şcoala asta care "fabrică idioţi", şi ţara asta care nu mai fabrică nimic? Cine s-a arătat "deschis", măi, burjuiule sindical, patron de nelegiuiri pe viaţa amărâţilor, şantajat şi şantajabil de Băsescu fiindcă nemernicul din tine poate fi strâns cu uşa oricând şi chinuit la gogonele, cine mă, Omorâtorul? Cine s-a arătat "deschis"? Tu te-ai dus la Cotroceni să exprimi o revoltă sau să pupi cazmaua unei mâini?

Băsescu vorbeşte naţiunii despre cei care, împrumutându-ne la FMI, au amanetat viitorul copiilor. Nu mi-am putut imagina că nesimţirea poate merge atât de departe. Încrederea lui în prostia noastră este nemărginită. Nu mi-am putut imagina că în neamul ăsta dâmboviţean şi miticist se poate naşte unul care să întreacă prin tupeu culmile tupeului şi să fie crezut de aproape toată lumea.

Băsescu, pentru a-şi aşterne liniştită campania electorală pentru al doilea mandat (care însemna pentru el viaţă sau moarte), ne-a înglodat în cea mai nenorocită datorie. România a fost vândută pe trei generaţii sau pentru totdeauna, dizolvând-o ca ţară. Că nu era nevoie de acel împrumut, e limpede. Nu aveam nevoie de nişte miliarde care fabrică acum trimestrial alte miliarde ca dobânzi.

Un singur om avea nevoie să toace aceste vagoane de bani cu care şi-a cumpărat, chinuit, al doilea mandat (cea mai scumpă campanie electorală din toate timpurile), amanetând viitorul copiilor mei şi nu al fardatei EBA. El a negociat, el a decis, el l-a strâns de întretăierea nădragilor pe guvernator, el l-a pus să semneze pe inexistentul premier. Cine se miră azi şi se revoltă că nişte nemernici ne-au dat norocul pe veresie? Cine cuvântează azi despre banii risipiţi electoral?

Campania cui, mă? Nu cumva a ta? Da, Băsescule, poţi să faci ce vrei cu noi, vom sta în toate poziţiile, ne-ai testat. Sindicaliştii tăi pot fi chemaţi oricând la ordin. Fiecare lider sindical poate rezuma un miting de 300.000 de nemulţumiţi la o pancartă cu "Jos Boc" şi o pichetare de zăbrele la Ministerul Dezmembrării cu patru speriaţi.

Da, Băsescule, ne-ai făcut. Şi, sunt convins, ne vei face mai departe fiindcă sunt încă destui care vor înghiţi prestidigitaţia că nenorocirile ni se trag de la Burebista, Năstase şi Tăriceanu. Dar tu, Băsescule, grasule cât un vapor vândut ca fier vechi, care atârni pe sufletul acestui neam slab, eşti de când lumea la putere. Doamna Udrea spune că toţi ne tragem din tine, ceea ce mi se pare al dracului de trist.

Chiar insuportabil de trist. Apropo! Am aflat de la televizor că, în marele tău avânt curtenitor, îi dai ministresei preferate elicopterul prezidenţial pentru deplasări. Poate merge să-şi facă unghiile, la Paris, cu avionul tău? Elenei Udrea nu-i mai ajunge, înţeleg, maşina ei cu sepepişti. Când, domnule preşedinte, îţi vei face calul senator, asta pentru a termina odată cu Parlamentul multiodăiţos?

Redu-l odată la expresia unui singur nechez! Vrem să stăm cuminţi, la rând, să-i pipăim ieslea de aur. Domnule călăritor al nenorocirilor noastre, rogu-te, nu mai vorbi la televizor despre cei care ne-au nenorocit. Nu te mai osteni. Poporul ştie. Ziariştii, opoziţia, mogulii sunt criminalii. Ei ne-au adus în sapă de lemn. Pe ei îi vei spânzura în piaţa publică, iar poporul ăsta "care mănâncă mai mult decât produce", în îmbuibata lui flămânzenie, te va aclama. Şi e abia începutul.
P.S. Băsescu ne-a învăţat cu imaginea cătuşelor încălecate pe mâinile adversarilor politici şi ale prietenilor de afaceri. Iată că nu se dezice şi pune, în direct, cătuşe poporului care-l iubeşte. Care e în stare să moară, chiar şi de foame, pentru el. Nu-i cuminte să fii prieten cu preşedintele, scria cineva. Poporul român s-a crezut amic cu Zeus. Îi iese pe nas.
Băsescu a pus, în direct, cătuşe poporului român

36 de comentarii:

  1. Astora le este lene sa comenteze, daramite sa faca ... demonstratii, rivolutie! Inca se lucreaza la ... manseta! Fac planuri! Din ... "cutite si pahara"! MUKK2

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, domnule colonel!
    O scrisoare care sunt sigur ca acest individ (ca sa nu-i spun altfel, se supara "Nota: Va rugam sa folositi ......") din fruntea tarii nu o va citi niciodata pentru simplul motiv ca nu i-o va aduce nimeni la cunostinta.
    In alta ordine de idei, am fost prezent astazi la adunarea lunara a filialei din care fac parte.
    Referitor la participarea la actiunea din 25.10 am o propunere (am inteles ca sefii SCMD sunt deschisi la discutii): tinuta sa fie militara, deoarece:
    1. Impactul in mass-media va fi, cred eu, deosebit (ganditiva la actiunea sindicala de 50.000 oameni cand au venit politistii in uniforme si cu pancarde);
    2. Fortele de ordine (jandarmii) nu vor interveni impotriva cuiva in uniforma (zic eu, un majur jandarm nu cred ca va lovi un colonel), chiar daca spunem ca demonstram pasnic, nu se stie, NU?????
    3. O scuza pentru participarea in civil este faptul ca nu toti mai au sau nu-i mai cuprinde haina - nu este nici o problema acest lucru: acesti colegi in civil spunem ca sunt de la SRI (sub acoperire) si s-a rezolvat problema.
    La sfarsit o sugestie: in functie de numarul participantilor din Bucuresti si filialele limitrofe, actiunea sa fie directionata spre un singur punct (ex. Cotroceni - acolo este nemernicul nr.1 al tarii) si nu in patru locatii.
    Cei care ati lucrat la operatii stiti faptul ca razboiul are sorti mici de izbanda cand lupti pe mai multe fronturi (altfel am arata de ex. 1000 cadre militare si altfel 4 x 250).
    Pe romaneste: cine fuge dupa mai multi iepuri nu prinde niciunul.
    Si ultima, mereu imi vine cate ceva in cap: in capul coloanei/coloanelor sa fie cadre militare femei. Ce ziceti?
    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. cine are dreptul sa poarte tinuta militara la pensie?2. se vede ca ai lucrat la operatii nene-in prostia mea eu ma gandeam ca in fata sa fie generalii si coloneii insa asta cu femeile in fata e tare de tot(ar fi bine daca ar fi si putin gravide) mai las si pe altii_____________________MUKK

    RăspundețiȘtergere
  4. Plinius.
    Unde ai auzit tu de deschiderea aia ? Mai nou, ca sa poti face propuneri catre SCMD trebuie sa mergi matale la biroul operativ al filialei, sa iti expui propunerile , sa fie acceptate de birou, (cred ca trebuie aprobate si de adunarea generala , nu sunt sigur ) , apoi biroul operativ sa le treaca in condica de sugestii si propuneri(doamne fereste si reclamatii ), sa le dea numar de inregistrare si sa le trimita la CD . NUMAI ASA , AU SANSE SA FIE BAGATE IN SEAMA DE COMITETUL DIRECTOR . Nu e misto, daca nu ma crezi intreaba la biroul operativ ce mail au primit pe linia inaintarii propunerilor membrilor de sindicat .Asa ca aici poti scrie de acuma orice propuneri vrei, linistit, nu ia nimeni in seama , nu le citeste nimeni din CD si chiar daca citeste , atata vreme cat propunerile nu sunt trimise pe care ierarhica prin Birou, cu document cu numar de inregistrare , nu au nici o sansa sa fie bagate in seama . ASTA ZIC SI EU DESCHIDERE .
    Cat despre propuneri,ai dreptate ca ar sari presa mai usor pe noi daca ne-ar vedea imbracati tobosari dar asa cum sesizai pe multi nu ii mai incape tinuta , iar cei mai multi nu o mai au . Nu sunt de acord cu ce spunea mukk cel mic vizavi de dreptul de a purta tinuta . Toti cei care au mentionat in raportul de pensionare ca doresc sa aibe dreptul sa poarte uniforma , au primit acest drept .
    Chestia cu femeile in fata , mi se pare ok, nu pentru ca nu ar indrazni nimeni sa atace femeile , pentru ca nu se va pune aceasta problema oricum , ci pentru ca ar putea fi calcata in picioare de colegii care au uitat sa se mai poarte cu o femeie . Dar nu te speria, nu avem prea multe . Cel mult 2-3 de filiala . Generalii , insa daca vor veni, ar putea veni in uniforma .
    Eu mai am o propunere : sa vina fiecare doi rezervisti cu cate o coroana . Sa depuna atatea coroane , incat sa blocheze intrarea in sedii . Si fiecare din ele sa aibe cate un "mesaj " bine tintit !Ceva gen: "pensie militara - in veci nu te vom uita " "onoare si demnitate - veti fi vesnic alaturi de noi " "democratie -ai plecat prea devreme !" "libertate -ucisa miseleste " "dreptate si adevar -ne vedem pe lumea cealalta!" . Cat ne-ar costa , cate 15 ron de persoana ,pentru a face cate o coroana pentru fiecare pereche de manifestanti .
    Mentionez ca aceste proopuneri sunt pentru filiale , nu catre CD.

    RăspundețiȘtergere
  5. Voua de atac[fizic] din partea organelor de ordine va este frica?Nu vor indrazni,iar daca...venim si noi cu armament-alb,negru si exploziv.Suntem babe sau militari?Va cam stapaneste frica? Sau asteptati ca revolta sa o faca badea Gheorghe?Auzi,'FEMEILE IN FATA' caci noua ne este FRICA.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  6. Propun sa le rupem mainile cu care au furat si sa-i batem cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. In locul coranei cu 15 roni cumparam:1 litru benzina,1 litru motorina,ceva artificii si 2 kg de azotat de amoniu[asta in locul oualor si covrigilor]doar suntem militari -sa avem cu ce arunca in delatori.Niciodata in istorie nu am fost ata de umiliti:salarii si pensii nesimtite,pomanagii,ineficienti,scoala adusa la rang de cenusereasa,economia pe butuci>Chiar si Tzatza Leana spunea dar pe ascuns, ca au iesit"viermii la mancare"[referitor la cozi]-dar nenorocitii astia ne fura si ne rad in fata ,de ce? Fiindca vad ca suntem fraieri,aplicam invataturile crestine"daca primesti o palma sa intorci si celalalt obraz",adica ei isi bat joc de noi -TOTI AU DOSARE PENALE -si noi sa ne purtam cu manusi,sa fim gentili,sa dam dovada de educatie.o sa mai repet -tara are nevoie de noi acum nu dupa ce ne ducem cu totii de rapa.TREZITI-VA,pana nu e prea tarziu.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  8. Te repezi tigrule . Te repezi.Mie nu imi e frica de interventii , nici de represiune .Dar ceea ce spui tu , nu se face asa . Ceea ce spui tu este exact ce asteapta dobitocii pentru a scoate mascatii si a pune tunurile cu apa pe demonstranti si a-si justifica apoi arestarile si bataile si masurile pe care le vor lua . Sunt convins ca vor avea printre noi oameni care vor face si ce spui tu care vor provoca si vor compromite total actiunea . Cine va face asa ori nu gandeste , ori gandeste prost sau in interesul celeilalte tabere . Forta si puterea va sta nu in coctailurile molotov ci in numarul de oameni, fermitatea actiunilor si durata demonastratiilor(pana la realizarea celor propuse). Asa se pune problema Tigrule. OUALE SI ROSIILE SUNT PENTRU PRESA , AZOTATUL DE AMONIU ESTE PENTRU PROVOCATORI SI TERORISTI . NU SUNTEM NICI UNA NICI ALTA . Lasati indemnurile astea . Ceilalti abia atata asteapta . Sa nu crezi ca opinia publica interna sau inrenationala iti va plati cautiunea daca tu vei fi bagat la puscarie sau nu va mai putea de dragul tau, ca ai aruncat petarde sau coctailuri molotov .
    UNIREA, FERMITATEA , PERSEVERENTA VOR FACE MAI MULT DECAT O STICLA CU BENZINA . uITE , AZI DEMONSTREAZA POLITISTII . sE STIE DE ACEASTA ACTIUNE DE MAI MULT DE O SAPTAMANA . UNDE E SCMD ? DE CE NU SUNTEM ALATURI DE EI ? DE CE DOMNUL DOGARU NU A CHEMAT FILIALELEL DIN CAPITALA SA PARTICIPE ALATURI DE DEMONSTRANTII DE LA INTERNE ?
    DIN CAUZA ASTA NU VOM FACE NIMIC TIGRULE . PENTRU CA ACTIONAM SEPARAT , PENTRU CA AVEM AMBITII, PENTRU CA VREM SA ARATAM CA NOI SUNTEM MAI TARI, MAI BUNI , MAI FRUMOSI SI NE VEDE MAI MULTA LUME PE 25 OCTOMBRIE . IL DOARE IN COT PE DOGARU DE CEEA CE SE INTAMPLA CU LUMEA . PE EL IL INTERESEAZA IMAGINEA PERSONALA " IMPACTUL IMAGOLOGIG.
    ASTA NE VA DISTRUGE . AMBITIILE PERSONALE .

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru SCOrPIO. Propunerile se fac in organizatie pentrü a fi discutate si cunoscute de membrii pentru ca nu toti suntem abonati la INTERNET.ASA ESTE NORMAL SI STATUTAR,saavem oevidenta a propunerilor si a modului de solutionare.Sa participam la viata de organizatie si sa ne spunem parerile acolo si mai putin la coltul strazii.Pana in OCTOMBRIE sa fim alaturi de SINDICATELE CARE ACUM SUNT IN STRADA, sa ne facem AUZITI SI VAZUTI PENTRU A FI CREDIBILI.Pe 28 SEPTEMBRIE sa ne adunam in numar mare in BUCURESTI si sa protestam alaturi de sindicate impotriva AMENINTARILOR LA ADRESA DEMOCRATIEI A STATULUI DE DREPT SI A SECURITATII NATIONALE.

    RăspundețiȘtergere
  10. Guara satului vorbeste ca la comemorarea de la PAULIS celor care <<au incercat sa vocifereze un pic"-OANCEA le-a spus sa le fie rusine ca au pensii de 3-4000 de lei. le-a cerut sa-si scoata cupoanele si sa le prezinte presei!!!!!!????________________MUKK

    RăspundețiȘtergere
  11. Ia uite domnule , cine sa fie , cine sa fie ? NU POT CREDE !!! sunt doua variante Fie CD sau cum se numeste mai nou, BOC fie "trei in unul " care a iesit atat de sifonat din fiecare avatar , incat nu mai are nici puterea si nici inspiratia sa isi aleaga alt id asa ca ramane pe anonim . AR FI O PREMIERA CA CD SA COMENTEZE ANONIM, CAND LA EI PE BLOG NU ITI DAU VOIE ASA FACI ASA CEVA , MAI NOU TREBUIE SA ITI DAI NR DE TELEFON(PE CAND SI CNP-ul SAU ADRESA COMPLETA SI CONTUL DIN BANCA ?) CA SA POTI COMENTA PE BLOGUL SCMD. Dar dansii comenteaza anonim pe blogul Severin . Frumos, foarte frumos . Ei ne cenzureaza , dar profita din plin de BINEFACERILE DEMOCRATIEI CELORLALTE BLOGURI , UNDE CENZURA NU S-A INSTALAT .

    RUSINICAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

    E atat de rusinos incat as prefera sa fie varianta cealalta .Dupa explicatiile date si limbaj, parca ar fi varianta doi .E parca acelasi stil inconfundabil, acelasi limbaj de lemn , "sa facem totul dragi tovarasi pentru propasirea scumpei naostre patrii...etc "
    oricum ar fi , indemnul nu suplineste masurile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Adevarul este ca nu m-am gandit sa fim chiar asa de violenti,sa ajungem a-i baga la racoare sau chiar impusca ,la cat sunt de finuti si corecti m-am gandit sa-i RASTIGNIM ,pe ei cu toata protipendada lor in asa fel incat si SPARTACUS sa se mire+averi confiscate ca neam de neamul lor sa nu-si mai bata joc de poporul roman.Propun ca pe 25 octombrie sa ne luam manusi si frac...tigri2

    RăspundețiȘtergere
  13. Tigrisor , esti prea inteligent sa nu faci diferenta . Ironia ta e supralicitata . Ai inteles foarte bine ceea ce am spus eu , daca vrei sa discutam, discutam serios, daca nu , te las sa alegri singur . Convinge-ma ca nu am dreptate , nu ironiza , ca ma pricep si eu la asa ceva , nu sunt novice . Credeam ca vrei sa facem ceva , sa cautam solutii, nu doar sa ne ne muscam de varice . Nu ma fa sa regret ca m-am abtinut .

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuze d-l "scorpio",nici pe departe nu am dorit sa va ironizes sau sa va rastalmacesc parerile,chiar am vrut sa adere si altii la discutie nu sa discutam in doi DAR sunt ff suparat si prefer sa fiu arestat sau impuscat de conationalii mei dupa ce sanatatea mi-a fost distrusa si viata destramata cu familia raspandita din Iberia pana in Laponia,pentru a slugari pentru un botz de mamaliga mucegaita ,deoarece in tara ta nu ai voie sa muncesti[nici nu ai unde] si esti considerat msi tratat ca un SCLAV [apropos de Spartacus].Asa ca scuze domnul meu nu vreu sa jignesc si nici de "misto"uri nu am chef tigri2

    RăspundețiȘtergere
  15. pentru a nu lasa loc la confuzii si a nu da motanului chior posibilitatea sa stucheasca inspre onor CD voi preciza ca MUKK E MUKK si in nici un caz obsesia motanului.Ceea ce v-a semnalat MUKK este realitatea pura si nu a fost postata intamplator. trebuie sa fie un motiv de reflectie pentru strategi(nu este cazul motanului chior, care cand scrie scrisori lacrimogene catre Dumnezeu -tatal, cand se vede organizand revolutii) DISTANTA DINTRE SUBLIM SI RIDICOL E FOARTE FOARTE REDUSA!!!!?????

    RăspundețiȘtergere
  16. MUKK, ai rasarit?! Nu se putea sa nu stranute cineva si sa nu apari tu...
    Ceva idei noi? Hai, curaj si te sloboade!

    RăspundețiȘtergere
  17. Draga Mukk cel mic ,
    Ma bucur ca ti-ai definit pozitia , si in sfarsit ai reusit sa iti delimitezi teritoriul . Pana acuma vorbeai laconic, cate doua trei cuvinte pentru a nu fi deconspirat . Din cauza asta probabil nici nu iti faci adresa de blog. E dreptul tau. Ca si dreptul la opinie . Daca asa vezi dumneata incercarile de a pune pumnul in gura , atunci treci linsitit in tabara celor ce nu cuvanta sau a celor ce impileaza . In oricare din ele ai fi , tot acolo ajungi .
    Propunerile draga Mukk cel mic , se pot face si pe blog, de asta au aparut aceste forme avansate de comunicare. Dar daca dumneata inca mai porti nostalgia registrelor unice si caietelor cu planuri de desfasurate sunt edificat cam prin ce zona ai ramas cantonat .Stau si ma intreb de ce mai avem internet, telefoane celulare , sau ce cauti dumneata pe aici , daca lucrurile adevarate se fac numai pe caiete inregistrate si adunari de partid ? Haida de , intri aici doar sa te certi cu cineva ?Pai de ce nu te certi organizat , in sedinta , cu proces verbal si semnatura ? Mukule Mukule , las-o jos ca macane .
    Tigri, adaca unii oameni prefera sa stea si sa se uite la tv considerand ca daca au fost cu ochii pe cei ce fac greva au participat si ei , e dreptul lor, asa cum e si dreptul lor sa fie jupuiti de vii .
    Daca pe subiecte de interes , unii prefera sa citeasca si sa taca , e iarasi dreptul lor . Dar tu ai sesizat ceva foarte dureros . Aici , pe bloguri, marii nostri sindicalisti, colegii nostri ofiteri, nu intra in discutie decat daca au un motiv de cearta , daca sunt "intaratati" daca e chef de scandal si facut bascalie . Aici din pacate , ai dreptate . Asta ne este nivelul .Cand e vorba de discutii serioase , , propuneri, masuri, se lasa o liniste astrala . Asa ca sa nu mire pe nimeni daca vom asista la un mare fas . La stilul nostru balcanic se mai adauga si o organizare inexistanta si o conducere total defectuoasa si mai nou masuri de cenzura mai mult sau mai putin mascate .vAI DE EA , BIATA NATIE ROMANA , DACA E CONDUSA DE OAMENI CARE IN NUMELE DEMOCRATIEI ITI BAGA PUMNUL IN GURA . UNII CONSIDERA PRESA PERICOL PENTRU SIGURANTA NATIONALA , ALTII VOR SA INTERZICA PRESA ON LINE , ALTII ITI CER NUMARUL DE TELEFON SI ADRESA DACA VREI SA COMENTEZI . E STRIGATOR LA CER !

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnilor!
    Chiar credeti ca o iesire la Bucuresti de 25 Octombrie va avea vreo eficienta reala?
    Afara de citeva imagini la TV Realitatea si Antena 3 , nimeni n-o sa ia in serios aceasta actiune ce se vrea hotaritoare pentru destinele unor pensionari militari!
    Daca aveti norocul si nu va rupa uniformele (populatia saraca , -aceea cu 400 de lei in punga-),suflati in "vuvuzele" si fluierati a paguba...
    Opinia publica nu ne este favorabila:cei mai in virsta ne invidiaza pentru pensiile noastre "nesimtite" comparindu-le cu ale lor, iar cei tineri se mira, neintelegind de ce noi sa avem de 5-7 ori mai mare pensia decit salariul lor ...
    Ministrul iesind la TV(Radio) pentru a ne linisti pe noi ne-a facut un mare rau:a isterizat populatia impotriva noastra!
    Si nevasta-mea se intreaba :de ce tu ai a asemenea pensie si eu am 630?Ce n-ai lucrat tot atitia ani ca mine?
    Atunci , pe cine lamurim noi, la Bucuresti, ca o ducem tare greu?
    Pe guvernanti?!Nu cred...Sunt imuni!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ocazia era azi, alaturi de politisti, era oportuna, de impact si demonstra unitate si coeziune...
    Pe 28 sept ce o sa mai fie?...

    RăspundețiȘtergere
  20. MUKK,cata vreme semnezi asa , poti spune ca esti si maica Tereza .

    RăspundețiȘtergere
  21. o sa fie si pe 28, dar noi aveam protocol cu politistii si nu strica sa fim alaturi de ei, avem aceleasi interese . Se pare insa nu nu toti avem aceleasi interese.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da Armasule , ai dreptate . Dar ...... vom fi singurii care vom demostra atunci, va reamintesc cuvintele domnului Dogaru adresate de la tribuna OTV cand a fost intrebat ce sa faca populatia " sa stea in casa , daca ne vad pe noi sa stea in casa , noi suntem profesionisti, stim ce avem d efacut " . Ei bine , nu vom rezolva nimic , dar .. vom fi singuri si .... ne va vedea lumea buna , atasati militari, presa , ambasadori . Il vor remarca in sfarsit pe domnul Dogaru . La asta nu te-ai gandit nu ?

    RăspundețiȘtergere
  23. @SCORPIO-NU_I asa ca si ARAMSHUL E DUSMAN DE CLASA ...MILITARA CARE NU IUBESTE COLEGII MILITARII< CARE VASAZICA E MUSAI AGENT PORTOCALIU DE CE TE FACI CA NU_L VEZI? IL VREI IGNORAT? E UITE CA EU NU_L IGNOR SI VA ZIC VOUA SA MAI ASCULTATI SI LA OAMENII DE BUN SIMT SI REALISTI_______________MUKK

    RăspundețiȘtergere
  24. Se confirma faptul ca era o oportunitate azi: politistii merg spre Cotroceni.
    Protocoale - neprotocoale CD SCMD a ratat ocazia de a demonstra ca suntem alaturi de cei din sistemul de aparare!
    Ii vedeti pe cei din MApN sa faca ceea ce fac politistii?

    RăspundețiȘtergere
  25. MUKK, noroc cu tezele tale stralucitoare si atotluminatoare!!!
    Ce ne faceam fara tine???
    Atoatestiutorule, put de intelepciune, stalp al adevarului, spin al culturii, ne bucuram nespus ca ne preafericesti cu perlele gandirii tale pro-funde!!!
    Mai zi, mai emite, nu ne lasa sa ne pierdem in intuneric!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce dracului ,dragi colegi?Ne-au luat-o politistii inainte. De aici incolo Romanii ii vor vedea pe ei in uniforma . De la conducerea Sindicatului NIMIC. Daca -i critici ,imediat zic ca esti spargator de greva. TREBUIA CU TOATE RISCURILE SA FIM ALATURI DE POLITISTI . Nimeni nu o sa fluiere. Dogaru e un visator . Se crede ca-i american . NU MERGE CU VORBE MESTESUGITE PE CARE NIMENI NU LE INTELEGE! NU STIE NIMENI CE E DE FACUT. TOATA LUMEA ASTEAPTA si OPREA DA STIRE LA TV. CA PESTE 50 % DIN COLEGI SI-AU DEPUS CERERILE. NIMENI .....NICI O POZITIE OFICIALA. La CLUJ. colegii au protestat SPONTAN. NIMIC...NICI o pozitie in Media de la centru. Doi generali:CATANICIU(,un betiv fruntas...si Manci ..pupincurist de serviciu),pur si simplu i-au PERSIFLAT. UNDE ESTE PROTESTUL ,DOMNULE DOGARU? CE FACETI DOMNILOR ? Mai facem ceva ,sau o luam pe cont PROPRIU?Totul va fi u FIIIIS. AM PIERDUT DIN NOU STARTUL

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu ma duc cu politistii!
    Cine este in Bucuresti ar trebui sa faca la fel!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Dragi romani intru suferinta si stimati camarazi urmatori la suferinta protestati ,pasnic,cat doriti sefilor se[futzi]lor sefoilornu le este teama pe principiul cainelui care latra si nu musca.Ei au averi puse in banci straine,sunt emiri in tara lor,progeniturile,beizadelele,sunt "arenjate" si pline de succesuri,cu alte cuvinte "ei ragaie a mici si wiskey iar voi ragaiti a ceapa si buruieni cu lapte[de cuc armenesc],cand o sa aveti streangul de gat va fi prea tarziu ,deocamdata fuge scaunul de sub tzurloaie.Pa si pu,promit sa nu mai scriu si imi cer scuze de la toti "basestii "pe care i-am jignit.tigri2

    RăspundețiȘtergere
  29. Mukk cel mic
    L-am vazut pe armasul si i-am raspuns si nu e dusman de clasa . Esti multumit ? Vezi ca te cauta prietenii care te cunosc bine . Ai grija de ei , si lasa lucrurile serioase pe seama altora .Vorba unui anonim care te paste de mult , m-am uitat in putul gandirii matale si nu am vazut nimic asa ca de la mine ai pass .

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnul Dogaru a promis ca ne va lumina asupra actiunilor viitoare dupa sedinta CD din data de 22 /09/2010. Au trecut doua zile si juriul inca delibereaza iar prostii asteapta ca mortul lumanarea . Prea putin intereseaza pe domnul Dogaru protestul altor sindicate, atata timp cat nu e dansul organizatorul , Mintea Luminata , Guru . AMBITIILE NE OMOARA, dezbinarea si interesele meschine , nu Basescu . El saracu ne da ce cerem . Si noi, dezbinati, facand 10000 de grevisoare mici , una mai " desteapta " decat cealalta si cu mai multe vuvuzele ,colorate si asortate , dar stinghere si inutile , vom papa ce ne da domnul Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  31. @Anonim 24 septembrie 2010, 11:56 (MUKK):
    Nu , Armashul nu e dusman ... e dintr-o zona unde , deja , a aparut 'tulburelul'... Si , intre doua reprize de 'tras de pe drojdie'... degetele alearga singure pe tastatura , capul fiind ocupat cu altceva...

    RăspundețiȘtergere
  32. Mos Alecule , imi pare rau sa te contrazic dar Armasul cu sau fara tulburel, are dreptate. Daca e de vina tulburelul, atunci sa stea asa beat tot timpul . Daca dumneata ai mintrea treaza , spune te rog unde greseste , poate ma convingi ca ma insel .

    RăspundețiȘtergere
  33. @scorpio 24 septembrie 2010, 15:33 :
    Unde greseste...
    Greseste repetind ceea ce guvernantii nostri s-au straduit atita timp sa induca in mintea gugustiucilor... Acum , spunind-o si unii dintre noi , nu facem decit sa validam ceea ce au facut ei...
    Va aduceti aminte ce a spus acel oficial la Paulis : "nu au dreptate sa protesteze , pentru ca au pensii de 4000 lei" ... si acum vin si dintre ai nostri care spun : "asa e' sefu' "
    Esenta nemultumirii noastre nu este cuantumul pensiei ci ideea de nedreptate a recalcularii acesteia ... iar Armashul a 'pedalat' doar pe "sa stam cuminti , ca avem pensii mari si nimeni nu ne va sustine"

    RăspundețiȘtergere
  34. ilie de la scularie24 septembrie 2010 la 17:05

    @ARMASHUL 24 septembrie 2010, 11:24 :
    D'apoi daca si nevasta va intreaba de ce ai matale pensie mai mare decit a ei ... o fi stiind ea ca alde matale n-au prea avut de treaba prin armie... Da' eu vin si zic : apoi prin armata o fost si locuri caldicele , da' cele mai multe tare multa munca cereau ... si la aceia nu cred ca le mai vine nevestelor sa-i intrebe de ce au pensia mai mare ...

    RăspundețiȘtergere
  35. @ilie de la scularie
    1)Nevasta-mea stie foarte bine ca nu am stat la caldurica in "armie"... si ea a lucrat tot in acelas domeniu! Si totusi...
    2)Am 34 de ani vechime(7 in conditii deosebite)!...

    @mos alecu
    1)Inca n-a aparut "tulburelul" in zona , dar mai am din anul trecut ,insa nu am cu cine sa-l beau!
    2) E adevarat ca nu am inca mintea clara, dar cred ca nu trebuie sa ne axam pe (ne)recalcularea pensiilor , ci pe "nedreptatea" la care e supusa aceasta categorie profesionala, prin etichetarile...si prin lipsa de respect fata...etc

    RăspundețiȘtergere
  36. Mos Alecu,
    Cu tot respectul, am recitit ceea ce ascris Armasul si nu vad unde a spus EL, ca avem pensiile prea mari si ar trebui sa tacem doin gura . A spus ca opinia publica are impresia asta (citez:"Opinia publica nu ne este favorabila:cei mai in virsta ne invidiaza pentru pensiile noastre "nesimtite" comparindu-le cu ale lor, iar cei tineri se mira, neintelegind de ce noi sa avem de 5-7 ori mai mare pensia decit salariul lor ..."), si este adevarat ca o parte din ea gandeste asa si a spus ca degeaba incercam sa lamurim guvernantii si si asta e adevarat("citez:Atunci , pe cine lamurim noi, la Bucuresti, ca o ducem tare greu?
    Pe guvernanti?!Nu cred...Sunt imuni! ")
    Deci unde sunt afirmatiile LUI ARMASU? Eu am vazut ca a spun doua adevaruri, care ne plac sau nu reprezinta un fapt . Iar pe 25 Octombrie chiar ca fa fi inutila iesirea . ACUMA ERA DE IESIT IN STRADA , ODATA CU POLITISTII, DAR NOI NE ASCUNDEM .
    O SA MA IMPUSTI NEA ALECULE DACA SPUN CA NE MERITAM SOARTA ATATA VREME CAT STAM DEZBINATI SI NE LASAM MANATI DE AMBITII PROSTESTI ? ?

    Sunt de acord cu tine , ca in definitiv nu conteaza cu cat scade pensia ci faptul ca se ating de ea si comit o ilegalitate . Sunt de acord ca nu luptam pentru cuantumul pensilei ci pentru un principiu de drept .
    Va rog eu, nu trageti in cineva care spune un adevar chiar daca doare . Nu interpretati tendentios spusele cuiva . Numai in persia antica erau decapitati solii care aduceau vesti proaste . Credeam ca am mai evoluat de atunci .
    Nu avem nevoie de dusmani in plus , avem destui .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri