Google Translate

joi, 14 octombrie 2010

Catre CD al SCMD, un APEL la RATIUNE! SCMD-isti, AICI fierbe din nou otelul!

Totul a plecat de la postarea de ieri:
miercuri, 13 octombrie 2010
SCMD, organizează pe 22 Octombrie o conferinţă de presă!
UPDATE: Propunerea mea, catre CD al SCMD!
__________________________
PROPUNERE catre CD al SCMD
________________________
Apropo de locatia Conferintei de presa:
____________________
Daca o tara ca Romania am fost invatati ca se conduce cu sedinte/intalniri prin restaurante si bodegi, ce mai mai conteaza o conferinta de presa a SCMD?
_______________________________
Apropo de: 25 octombrie, Ziua Armatei, …
De ce Operatiunea “Valeriu Carp”? :
_______________________________________
Personal, eu vad altfel lucrurile, si am alte PROPUNERI:

Deoarece nu cred ca ar fi potrivit ca ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei, sa fie TULBURATA cu manifestatii protestatare, propun ca in acea zi, sa se organizeze mai bine un SIMPOZION, cu tema "Ziua apararii drepturilor militarilor", urmand ca protestele de strada, sa fie corelate cu ale celorlate sindicate! Asta, daca tin unii, neaparat, sa faca ALTFEL, decat stie de ani si ani, tot romanul!


Dar ... cine ne asculta pe noi?
Cine cu cine se consulta si cand?
Asa zisa Operatiune “Valeriu Carp”, cine a decis-o?
Noi? Multimea membrilor de sindicat? NU!
Noi am fost pusi in fata unei déjà DECIZII luate!
Personal nu sunt de accord cu tulburarea acestei zile!


Inca mai este timp pentru o DECIZIE INTELEAPTA!
De preferat ar fi, sa facem si noi, ce face o tara intreaga!
Sa sarbatorim Ziua Armatei!


Admin, V.Burcu

REMEMBER, cititi aici:
25 Octombrie 2010 - OPERATIUNEA "VALERIU CARP"
________________________
Propunerea facuta a circulat pe diverse cai si a ajuns
la multi membrii ai SCMD! Dovada, o constituie cei peste
250 de vizitatori cu cele aproape 1000 vizualizari, la care
se adauga 32 de comentarii, majoritatea la obiect, bine
intentionate, chiar si cu alte propuneri, la fel de valoroase!
Cine doreste, le poate citi doar ... la un Click distanta !

SONDAJ OPINIE
Ca urmare propunerii unui comentator, in dreapta sus a
acestui Blog, a fost adaugat un SONDAJ DE OPINIE, care va
expira peste 11 zile, pe data de 24 octombrie, orele 20!
Va invit sa VOTATI, deoarece se pare ca asa vom scrie istoria,
destul de incercatului SCMD!

Cu toate vicisitudinile intampinate, acest Blog isi REVINE
incet, dar sigur! In cateva zile, ne-am pus pe directia cea buna! Am fost "regasiti", chiar daca CD al SCMD ne-a alungat din prima lor pagina, inclusiv din Pagina Filialelor !? De ce asta ? Chiar ne percep ca dusmanii SCMD? Doamne apara, Doamne pazeste!
Imbucurator este ca incet-incet, ne regasesc si cititorii din
strainatate: United States (US) 15 ; Italy (IT) 4; Moldova, Republic of (MD) 4 ; Canada (CA) 3; Spain (ES) 2; Germany (DE) 2; Austria (AT) 1;
United Kingdom (GB) 1; etc. MULTUMESC, My Friends!
+
ne-au tratat cu INDIFERENTA deja cunoscuta, in schimb avem cateva COMENTARII care aduc si noutati, de la un coleg, membru al SCMD Sectorul 6 Bucuresti! Multumim,
D-le Lt.col.r. Dragos Icleanu-scmdsector6
Redau mai jos, selectiv :
_______________

Neacsu spunea...
Nu vreau sa fac aprecieri vizavi de cei ce vor accepta sa mearga sa demonstreze acolo unde colegii nostri activi vor defila .


Eu sunt contrariat de faptul ca informatia sau mai bine spus detaliile privind conferinta de presa de pe data de 22 au aparut pe info mondo si nu pe blogul SCMD . Ce inseamna asta ? Nu mai avem birou de presa ? Nu ne mai informam sindicalistii ? Dispret la adresa celor ce asteapta informatii ?


Si vizavi de propuneri am si eu una. Daca domnul Dogaru doreste cu tot dinadinsul sa faca o demonstratie care sa fie apreciata de oameni sa faca in felul urmator :


1. Sa participe toti sindicalistii echipati cu vestele de sindicalisti la festivitatile oficiale, fara sloganuri, fara proteste. Dimpotriva, sa cante Desteapta-te Romane toti sindicalistii pe toata perioada festivitatilor, eventual chiar si cand vor lua cuvantul membrii partidelor -TOATE- mai putin cand vor lua cuvantul militarii .


2. Sa poarte pancarde pe care sa scrie : DA: ARMATEI, DEMNITATII, RESPECTULUI, DRAPELULUI, PATRIEI ! ;
NU: BATAII DE JOC, INVRAJBIRII NATIONALE , PAUPERIZARII, VANZARII.
Fara pancarde cu: "jos"; "vrem"; "huo", etc.


3. SA NU SE STRIGE LOZINCI, SA NU SE IA CUVANTUL, SA NU SE DEA INTERVIURI .


4. Dupa ce s-a terminat activitatea oficiala, sa se mearga si sa se depuna coroanele mortuare la sediile stabilite, in liniste, fara scandari, fara sloganuri, fara cuvinte .
13 octombrie 2010, 18:22

dragos spunea...
Am onoarea sa va salut, Domnule col.(rez) NEACSU. Fara sa cunoastem dinainte propunerile dvs, cei care ne ocupam de pregatirea actiunii am propus si CD a aprobat exact ce propuneti dvs. Propuneri pe care noi le consideram foarte bune. In plus am primit multe altele de care vom tine cont, prin care sa DEMONSTRAM, ca suntem DEMNI, CA ACORDAM RESPECTUL NOSTRUL PATRIEI, DRAPELULUI, POPORULUI, INAINTASILOR NOSTRI, INSEMNELOR SE STAT SI MILITARE, INSTITUTIEI PREZIDENTIALE.


Cat priveste locatia aleasa pentru conferinta de presa, crticata de unii colegi, trebuie sa aveti in vedere ca, neavand fonduri mari, colegi de-ai nostri, fosti in uniforma ne sponsorizeaza. Asta-i tot. Asteptam in continuare propuneri in acest spirit de la oricine impartaseste situatia in care suntem toti. Cu respect, Lt.col.(r) Dragos Icleanu ”dragos.icleanu@yahoo.com-scmdsector6.
13 octombrie 2010, 21:06

dragos spunea...

Domnului Col Neacsu....
1. Departe de mine gandul de a va acuza de ceva.
2. Va respect si nu cred nici un moment ca ne-ati luat ideile, si va asigur ca nu deranjeaza pe nici unul dintre noi cei ce venim cu primele idei vis-a-vis organizare.
3. Respect colegii care nu sunt anonimi. De ce am fi anonimi? De cine sa ne ascundem? Nu facem nimic ilegal sau conspirativ. Ma gandesc sa nu mai conversez cu anonimi.
4. De acord cu blogul dar nu sunt asa de bun la calulatoare si nu stiu cum sa-l gasesc, dar si eu zic ca alti colegi ca nu e bine sa vorbi prea mult pe blog. Poate ma ajutati.
5. Acum spun o parere pesonala care cred ca este adevarata: dupa ce propunerile echipei conduse de col Tudor - pres.scmdsector6 si coordonatorul organiz, activit din25, sunt aprobate de CD, atunci se difuzeaza.
Nu cunosc de ce filialele nu sunt informate, cred ca organizarea scmd referitoare la difuzare este deficitara. Lt col Ranciog este singurul care administreaza blogurile si are fffoarte multe de facut. Dar cu siguranta va vor fi transmise toate informatiile in timp util.
6. Nu, nu sunt secrete, nu-i nimic secret. Tot ce facem este transparent, tocmai pentru a nu incalca legea.
7. Referitor la ”....conferinta de presa.....” am explicat la punctul doi de la ora 22.44. Eu atata stiu. Ranciog este ffoarte aglomerat.
7. Eu nu pot sa-mi depasesc mandatul de colaborator al Col.Tudor si nu pot spune decat ce e cert si aprobat, nu ce gandec eu sau cum cred eu ca va fi bine. Stiti foarte bine cum am lucrat noi atatia ani, cand seful nu accepta propunerile noastre si cateodata iesea prost. Dupa discutii aprinse si dupa aprobare, CD spune de fiecare data ”sa se transmita filialelor”. Inca o data punctez: cred ca este o deficienta organizatorica. Mai urmariti site-ul scmdsector6 unde Col(r) Galateanu posteaza pentru noi cei din 6 tot ce trebuie sa stim legat de 25 sau despre altele.
8. Va asigur ca eu nu ma gandesc la lucruri necurate.
9. V-am explicat, cred ca este vorba de o omisiune de ordin organizatorica. Nu este nimeni dintre noi conspirator sau sa nu vrea cineva sa informeze filialele.
10. Ideile va vor fi trimise pentru ca nimeni dintre noi cei din bucuresti nu vrem sa iasa BLOOOOF.
Cu respect. Lt.col.r. Dragos Icleanu - scmdsector6
14 octombrie 2010, 00:56
_____________________ 

Asa a fost ... ieri!
Sa vedem ... ce va mai fi si azi!
Oricum, parerea mea este ca nu trebuie
sa fim indiferenti, sa lasam CD al SCMD sa greseasca grav, sa puna intr-o ecuatie fara iesire mii de oameni! La ora la care scriu aceste randuri,  OFICIAL, CD al SCMD  in afara celor "zise" prin comunicatele sale, Click pe link-uri:
1. 05.10.2010  Catre filialele SCMD
2. Pagina SCMD DEPARTAMENTUL ORGANIZARE ,
nu are inca un punct de vedere! Nici asa, nici asa!
Am inceput din rau, in rau de tot! Am inceput sa aflam din presa, si pe "surse", ce mai gandeste si pune la cale ... onoratul CD al SCMD! Pacat de ei, pacat de noi!
Admin, V.Burcu

32 de comentarii:

  1. Hmmm, multe omisiuni, nu e prea bine. Crede ca le lipseste un V.Burcu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Le lipsesc cam multe . Din pacate Daca ma apuc sa fac o lista , nu ma mai opresc . Ia sa incerc si sa spuna cineva stop :spiritul de echipa , deschiderea, colaborare, cooperare , spirit organizatoric , decenta , modestie, apropiere, experienta , aptitudini manageriale , de conducere, orientare , educatie sindicala , fair play,.. s-a strigat stop ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi o mare greseala sa se prefere pe 25 oct ceremonii in loc de proteste.

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce Plano ? Ce castigamm daca facem aceste prosteste pe 25 si nu in alta zi . Te rog sa ma lamuresti .

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Neacsu
    Nu va faceti probleme ca nu are cine sa faca ceremoniile. Se vor inghesui oficialii sa demonstreze cat de mult "cinstesc" ei, in vorbe, ARMATA.
    Pensionarii si dispoibilizatii, carora li s-a desfiintat pensia militara, trebuie sa-i infrunte pe oficiali chiar de Ziua Armatei.
    Efectul nu este acelasi daca protestele se organiozeaza in alta zi!

    RăspundețiȘtergere
  6. @plano10 , Cu tot respectul, te CONTRAZIC eu, spunand inca o data, de ce nu e bine sa fie PROTESTE de ZIUA ARMATEI: militarii pensionari au fost DECREDIBILIZATI intr-un mod josnic, paranoic, de actuala putere in incercarea si reusita lor de incaierare generala a poporului roman, pe categorii profesionale! Populatia este efectiv asmutita asupra pensionarilor militari, care pe nedrept de acum poarta ETICHETE ultra-jignitoare: pomanagii, pensii nesimtite, imbuibati etc.etc. Te rog sa gandesti: ce vor spune oamenii de rand cand pensionarii militari protestatari vor fi acuzati ca au TULBURAT o SARBATOARE pe care ei o cinstesc de ani si ani? Cum crezi ca va reactiona mass-media? Dar AMBASADELE? Chiar crezi ca cineva se va gasi solidar cu protestele din aceasta zi? Si multe, multe alte argumente! ADMIN, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am vazut argumentul pentru care ar trebui sa facem aceste proteste pe 25 si nu pe 24 . Care este marele castig ? Ca ne intersectam cu oficialitatile ? Daca nu e pe 25 , nu se prinde nimeni de ce am protestat ? Nu m-ai convins .
    Eu in schimb , iti mai dau niste argumente ca sa nu fie pe 25.
    1.Vom taia definitiv puntea subreda care inca mai exista intre SCMD si celalalte asociatii ale militarilor , in special veteranii de razboi care au un cult pentru armata, eroi si drapel si le dau lacrimile cand se gandesc la Ziua Armatei . Nu toti vor sa isi faca promo de ziua armatei in fata ambasadorilor si atasatilor militari .
    2. Majoritatea celor ce vor privi , fara sa mai asculte si eventualele comentarii vor intelege ca am protestat impotriva acestei zile .
    3. Populatia civila , asa cum bine spunea colegul Burcu, este si asa destul de pornita impotriva militarilor , din varii motive . Acesta ar fi unul in plus pe care il dam noi, gratuit, tot ca promo .
    4. Daca din intamplare vor fi printre noi oameni fara cap, -si avem, slava domnului- sau infiltraci care vor incepe sa scandeze slogane si strigaturi "populare " s-a dus de suflet toata munca.
    5. Astfel de actiuni nu sunt bilete de loterie si nici antrenamente la cald . Trebuie gandite , planificate, organizate, si duse la indeplinire ceas . Ori , la cate retractari si rateuri avem (cu uniforma, fara uniforma , cu plata transportului, fara plata transpotrului, cu strigaturi, fara strigaturi ) tare imi e teama ca ne dam palme singuri . Sper din toata inima sa ma insel .
    Spre disperearea stiu eu cui, uite ca mai dau din picioare .
    Sa auzim de bine .

    RăspundețiȘtergere
  8. DIN RESPECT PENTRU CEI CE SI-AU VAZUT PRIETENII MORTI PE PAMANT ROMANESC SI DINCOLO DE EL, IN MEMORIA CELOR CE AU CAZUT CU GANDUL LA ZIUA CAND TARA VA FI ELIBERATA , SA LASAM ACEASTA ZI ASA CUM NE-AU LASAT-O EI ! O ZI A RESPECTULUI SI SACRIFICIULUI DE SINE . O ZI A TUTUROR MILITARILOR SI EROILOR NEAMULUI INDIFERENT DE CULOAREA POLTICICA DE ASOCIATIA DIN CARE FACE PARTE .

    RăspundețiȘtergere
  9. Brusc site-ul central al SCMD s-a revigorat. Or fi de vină protestele din ţară, criticile de pe diverse bloguri ori conducerea a terminat de pus murăturile? Ce material denigrator la adresa SCMD a apărut şi în ce revistă, dacă ştie cineva ?
    Culmea e că şi melcul de ANCMRR şi-a mişcat un corn, cu o promptitudine de neimaginat publică, după doar 7 zile, Hotărârea Consililui Director. Este interesant de citit chiar dacă e o xerocopie greu lizibilă.
    Lăsând la o parte stilul bombastic şi periajul de rigoare la adresa ministrului Oprea remarc un îndemn voalat, la nivelul filialelor, de parteneriat cu structuri care au scopuri şi obiective similare şi ceva retrageri din conducerile structurilor centrale şi locale.

    RăspundețiȘtergere
  10. @karadeniz, @all ... Acum am citit si eu, citez: Catre toti membrii si simpatizantii SCMD, semnat de PRESEDINTELE SCMD! Este CLAR!
    Omul acesta NU intelege nimic! Vede numai/citez: “Javrele” de condei; “jigodiile” de presa, ordinare; “deturnatori” de profesie ! Ma ingrozesc! Atata OBTUZITATE, lipsa de analiza, de psihologie a multimilor, de... de... nu mai am cuvinte! E CLAR si limpede!
    BOC-CD al SCMD o tine inainte, o tine pe aratura! Nu conteaza ce spun membrii SCMD! Nu conteaza stiinta de carte! Analiza lucida! Legea! Conteaza doar VREREA luminatiilor lor! Dumnezeu cu mila!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai adaug totusi: cum este POSIBIL sa ATACI la general presa, oamenii de presa, sa JIGNESTI otova, si sa tii la SECRET, o posibila facatura, intr-o eventuala posibila fituica? Chiar nu intelege D-l Presedinte Dogaru ca de azi incepand, va avea o problema cel putin? Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  12. Am onoarea sa va salut!
    Iertata -mi fie neobrazarea ca am semnalat o posibila situatie in zilele de 26 si 27 octombrie! A croi " ... planuri din cutite si pahara" nu este greu. Revenind la "tema", a nu lua in consideratie TOATE elementele pregatirii actiunii mi se pare, cel putin curios din partea strategilor si tacticienilor cu acte in regula. Conceptia, planificarea si pregatirea actiunilor - de orice fel - facuta din birouri nu "bate" cu terenul. Doar cei care au fost la "talpa iadului" stiu ce inseamna - respectind Conceptia si Planul de desfasurare - sa intilnesti o procesiune ( de orice gen ) pe timpul desfasurarii activitatii. Exemplu concret: Exercitiu tactic, deplasare, "Cucuieti", inmormintare. S - a dus "p.... de suflet" "Graficul desfasurarii ....".
    Cu stima, un pirlit de maior (Rz.) fara A. M.( A.I.S.M. ), fara a fi membru al S.C.M.D

    RăspundețiȘtergere
  13. Am onoarea sa va salut!
    continuare 1
    NISTE RASPUNSURI:
    I. De ce "anonim" ?
    I.1 Pentru ca nu vreau sa ajung in cine stie ce baza de date;
    I.2 Pentru ca numele meu nu vreau sa ramina vesnic ( pe internet).
    I.3 Pentru ca facind niste "clik - uri" pe citeva "link - uri" ale celor ce posteaza comentarii am gasit - ghititi ce? - un "nik name", o zodie, o localitate - nu "locatie" - (poate fi oricare, nu cea "declarata"), IP dinamic, schimbat la fiecare conectare, etc.
    1.4 Pentru ca a semnala o situatie, a face o propunere, a discuta o problema, a ne da cu parerea, - atit timp cit nu jignim (ofensam) prin cele postate (scrise) pe nimeni - mi se pare a fi in regula. Nu tin la paternitatea ideilor si nici nu cer "drepturi de autor"! Imi permit doar sa expun parerile proprii in legatura cu subiectele puse in DEZBATERE de ADMIN (toata stima pentru ceea ce face) si cu unele comentarii.

    II. OARE DOAR DE ATIT SINTEM IN STARE?
    II.1. Orgolii, frustari, neimpliniri, refulari in spatiul virtual?
    II.2. Vizitez destul de des unele bloguri ale celor ce posteaza aici. Sint de acord cu cele mai multe din modurile in care se pun problemele. De aceea ramin un cititor fidel al acestei pagini si a altora care sint "conectate" la rubrica "Blogurile mele".
    III.3. "Toate drumurile din/spre iad sint pavate cu bune intentii" - sau ceva asemanator spunea cineva cu adevarat destept. Completez: Dar rezultatele?
    Cu stima, pentru toti cei care acceseaza acest BLOG,
    Acelasi pirlit de Mr.(Rz.) ANONIM

    P.S. 1 In momentul in care ADMIN va face prima sesizare ca postarile mele sint de natura a incalca regulile scrise si nescrise ale acestei/acestui pagini/blog, promit ca din acel moment doar voi citi!!
    P.S.2 "26 OCTOMBRIE, ZIUA PRAZNICULUI SFÂNTULUI DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR, OCROTITORUL CRAIOVEI". Macar "patriotism" pe plan loca!.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am onoarea sa va salut!
    continuare 2
    Pentru toti cei care pun intrebari raferitoare la fondurile si cheltuielile S.C.M.D. va ofer un raspuns: in conformitate cu L 82/ 1992, republicata in 18.06 2008, OG 26/2000 si Statutul S.C.M.D. art. 19, prin presedintii de filiale solicitati situatia veniturilor si cheltuielilor (Balanta de verificare). Dupa contul 731( venituri din cotizatiile si contributiile membrilor ) cu oarece aproximatie puteti stabili si numarul membrilor.
    Cu aceeasi stima si consideratie pentru toti cei interesati de acest blog, Mr. (Rz.) ANONIM

    P.S. Deja cred ca am probleme de perceptie.
    1 "....sa DEMONSTRAM,ca suntem DENMI,CA ACORDAM RESPECTUL NOSTRUL PATRIEI,DRAPELULUI,POPORULUI,INAINTASILOR NOSTRI, INSEMNELOR SE STAT SI MILITARE,INSTITUTIEI PREZIDENTIALE" (dragos 13.10 2010 21.06 - miercuri, 13 octombrie 2010 SCMD, organizează pe 22 Octombrie o conferinţă de presă! UPDATE: Propunerea mea, catre CD al SCMD!)

    2. Comunicat pagina principala a S.C.M.D. "ATENTIE MARITA"
    .......
    <<“Javrele” de condei ne ataca din ordinul “Javrei Supreme” din toate pozitiile, pe propriile noastre pagini de internet.>>
    Maiorul fara A.M.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim & @all : fiti bine-veniti!http://scmdziarulonline.blogspot.com/ - va apartine VOUA,nu CD al SCMD, cu cateva minime conditii, expuse de Admin aici, deasupra casetei COMENTARII! Spor la lucru/comentat! Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru acel "parlit" de maior in rezerva ,
    Autoironia este gratuita . Aici , CEL PUTIN AICI , nu conteaza cine esti, ce grad sau functie ai sau ai avut , ci ceea ce ai de spus . Se dezbate -atat . se dezbate - un subiect si fiecare are dreptul sa isi spuna parerea , opinia , indiferent de [partea pe care o agreaza . Deci, ma asteptam sa spui care iti este opinia vizavi de aceasta problema sa vedem cum stam. Nu iti va cere nimeni sa iti dai CNP-ul , si nici nu te va face jigodie pentru ca nu esti d eacord cu el . Problema pelerinajului cu ocazia Sfantului Dimitrie , este atat de spinoasa , incat nu cred ca voi mai reusi sa dorm in noaptrea asta . Esti craiovean ca si mine , am fost colegi de unitate , asa ca poate imi reimprospatezi memoria si imi spui si mie in ce an , a fost blocat traficul cu ocazia unor astfel de zile . Eu am memoria slaba . Un alt aspect legat de asta , este si faptul ca din fericire , prefectura nu este langa patriarhie, asa ca cele doua procesiuni , chiar daca ar strange fiecare cate jumatate din locuitorii Craiovei, nu se vor intersecta . Dar din pacate , daca defilarea cu ocazia Zilei Armmarei se va desfasura in centru, ne vom bate cap in cap . Si acuma o intrebare mai intima . Te simti mai aproape de sf Dimitrie decat de fostii colegi de serviciu care vor defila pe 25 ? Eu nu .

    RăspundețiȘtergere
  17. Karadeniz,
    Multumesc pentru informatie, acuma am citit si eu cele doua comunitate ale domnului Dogaru . Cu unul sunt de acord , cu celalalt nu . Cel care se refera la atacurile asupra SCMD, este in nota binecunoscuta , plina de invective pe care acuma pudicul domn Rinciog nu le mai vede . Nu stiu la ce revista face trimitere , credeam ca poate fi un articol al domnului Ion Petrescu aparut ieri parca , dar spune ceva de o revista,deci nu e articlolul domnului Petrescu . Poate cu timpul vom afla . Vizavi de cei din interior , de pe blogurile SCMD care nu il lasa sa doarma , e LMC la cine se refera .
    Al doilea comunicat , cel care este ok, este cel in care isi exprima solidaritatea fata de protestele celor de la finante desi si aici stilul si tonul folosit lasa de dorit, dar hai sa trecem peste asta .Ma bucur sa observ ca de ceva timp incoace , cum spunea Dragos aseara , incepem sa gandim la fel . E surprinzator, dar nici nu apucam sa scriem ceva aici si in scurt timp, avem confirmarea ca si la Bucuresti gandesc la fel . Este ceva cu adevarat imbucurator si se pare ca usor usor , lucrurile se vor aseza pe matca .
    Dumnezeu sa ne ajute !

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Neacsu, Cel de-al doilea comunicat, cel cu solidarizarea, ar fi fost OK, daca ar fi aparut ieri, alaturi de cel al POLITISTILOR, al celorlalte sindicate! Azi ... la spartul targului, dupa razboi ... am mari rezerve sa ... felicit! Admin, V.burcu

    RăspundețiȘtergere
  19. Să ieşim ori să nu ieşim în stradă pe 25 octombrie? Aceasta-i întrebarea ! Unii spun da, alţii spun nu, oricum după 25 octombrie şi unii şi alţii vor avea dreptate. Am încercat să strâng la un loc o parte din argumentele pro şi contra vehiculate pe bloguri pentru a avea o bază concretă de discuţii.
    Argumente pentru:
    Acţiunea e deja planificată, renunţarea la ea pe lângă ceva pagube financiare va da şi un aspect de neseriozitate din partea sindicatului mai ales după mult trâmbiţata strângere de semnături care a murit cel puţin în plan mediatic;
    Dacă e organizată şi executată corect nu va avea un impact negativ vis a vis de caracterul comemorativ al acestei zile iar dacă vor ieşi în stradă şi alte categorii sociale absenţa noastră va ne va spulbera şi bruma de credibilitate pe care o mai avem;
    Locaţiile în care SCMD va protesta sunt diferite de cele în care vor participa oficialităţile, militarii şi populaţia;
    Percepţia negativă a populaţiei faţă de pensionarii militari nu se va atenua dacă stăm pasivi. Boborul, mare amator de ştiri, bîrfe, manele şi cancanuri apreciază animaţia şi show-ul nu valoarea, vezi Dan Diaconescu, Gigi Becali şi Traian Băsescu;
    Orice altă zi am alege nu va avea impactul mediatic, intern şi extern, comparativ cu 25 octombrie;
    Este prima mare ocazie în care sindicatul îşi poate demonstra sau infirma adevărata forţă, valoare şi credibilitate;
    Dacă la nivel politic se încearcă doar o schimbare între putere şi opoziţie, cu sprijinul populaţiei, la fel ca în decembrie 89 e posibil ca planurile iniţiale să nu iasă şi în situaţia în care în România se va produce o revoltă ca cea de acum 20 de ani, cu recuzarea in corpore a clasei politice de către mase, sindicatul poate asigura o parte din oamenii bine pregătiţi şi neimplicaţi politic, neşantajabili şi mai ales necorupţi pentru a da şansa unui nou început.

    Argumente contra:
    Va creşte dezaprobarea şi percepţia negativă a populaţiei civile faţă de militari mai ales dacă acţiunea nu va fi susţinută şi prin participarea altor categorii sociale;
    Există pericolul unor acţiuni provocatoare care mediatizate, în acest moment special, pot compromite definitiv sindicatul militarilor sau pot da puterii pretextul de a desfiinţa chiar, acest sindicat;
    O acţiune singulară a sindicatului va face şi mai dificilă o eventuală coagulare ulterioară a diferitelor asociaţii ale militarilor;
    Este o impietate faţă de solemnitatea şi semnificaţia acestei zile;
    Acţiunea fost concepută de conducerea centrală a sindicatului fără fi consultate şi filialele;
    Acţiunea se poate organiza în orice altă altă zi eventual cu participarea altor sindicate;
    Denumirea acestei acţiuni „operaţiunea Valeriu Carp” nu este prea fericită dacă ţinem cont că asupra acestui erou planează şi nişte acuzaţii de antisemitism şi crime de război.

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim spunea...
    Am onoarea sa va salut!
    Reiau o postare mai veche (26.09 2010 08.44)
    " ... Noi vrem sa "confiscam" si sa transformam ziua de 25 Octombrie intr - o zi de circ? Daca NOI nu respectam ZIUA ARMATEI ce pretentii sa mai avem de la altii si de ce mai clamam sus si tare ca modificarea legislatiei in domeniul salarizarii si al sistemului de pensii duce la disparitia noastra d.p.d.v. socio - profesional ? In acest fel nu mai este nevoie sa ne batjocoreasca altii. O facem singuri. Si o facem mai bine decit ei pentru ca "ce - si face omul cu mina lui nici dracu` nu desface."
    Sint convins ca este O MARE EROARE acest gen de manifestare a nemultumirilor. In afara de celelalte aspecte prezentate de toti cei care nu sint de acord cu modul de actiune pe 25 Octombrie, imi permit sa mai aduc in discutie unul. Toti cei prezenti la ceremonia oficiala, indiferent de convingerile politice, indiferent daca ne plac sau nu, au in gind cind depun coroanele de flori un bunic, un unchi, un parinte, un frate sau un prieten care a cazut la Tiganca, la Cotul Donului, la Oarba de Mures, la Paulis, la fortarea Tisei, la Budapesta si Debretin, in fosta Cehoslovacie sau in Austria. Despre aceste lucruri dl. Col.(Rz.) Dogaru stie cel mai bine. Pe ei, cei stiuti si nestiuti, cazuti pentru Romania pe toate fronturile, in toate bataliile, trebuie sa ii cinstim cum se cuvine si sa ne rugam pentru odihna sufletelor lor.
    Cu stima.

    13 octombrie 2010, 21:17
    Maiorul

    RăspundețiȘtergere
  21. Pana acum nu am auzit, citit, vazut pe nimeni, de la niciun mare sindicat sau confederatie sa planifice proteste pentru ziua de 25 Octombrie, ZIUA ARMATEI! Toti planifica inainte, iar marele MITING dupa, undeva pe 27-28 OCTOMBRIE! Deci, in concluzie, cu cine alaturi va protesta SCMD? Ei cu ei! Poate fi asta bun?

    RăspundețiȘtergere
  22. Partea proasta este ca acel comunicat in care domnul Dogaru spunea ca sindicatele celelalte vor fi alaturi de noi, a fost un Bluff Calculat , care a fost dar tocmai pentru a entuziasma oamenii si a-i face sa adere la idee si sa se inscrie pe liste care au fost trimise imediat si cu termen scurt de executare . Ma uitam pe blogurile filialelor ca imediat au inceput sa apara comunicatele si cererile filialelor catre membri sa raporteze urgent cine vrea sa mearga la bucuresti, ca trebuie sa inainteze listele . Este rusinos si nedemn sa iti minti oamenii in felul acesta pentru ai- manipula . Dar asta nu ma mira daca ne gandim din ce loc si ce indeledniciri au iesit la pensie domnii Dogaru si Pricina .Manipularea facea obiectul sarcinilor de serviciu .Inca de a doua zi am ridicat aceasta intrebare , vizavi de sindicatele care vor fi alaturi de noi pe 25 si nici pana azi nu am primit nici un raspuns .Minciuna a devenit o indelednicire frecventa in sindicat . Vezi cei 10000 de sindicalisti, etc . Ori nu poti organiza o activitate plecand de la o minciuna . NU VA PARTICIPA NIMENI ALATURI DE NOI PE 25 .Si se vor face greseli, pentru ca cei care merg vor fi provocati si tare imi e teama ca nu vor putea sa se abtina si sa respecte disciplina . Dar mai ales inca nu s-au trimis instructinile cu privire la ceea ce se vrea de fapt . Ori cu uniforma , ori fara , ori cu participare la actiunile oficiale , ori fara , ori cu sloganuri, ori fara , ori cu declaratii de presa ori fara , ori cu plata transportului , ori fara . Pana pe 25 mai sunt ceva zile , dar nici la ora asta nu e cristalizata strategia . Inca se discuta , inca se mai fac modificari, se mai sterg unele se mai adauga altele . Un lucru pozitiv este ca aparent, se mai tine cont de ceea ce apare prin bloguri si se culeg unele idei bune . Este cea mai mare realizare de la infiintarea sindicatului .Dar imi e teama ca odata cu trecerea evenimentului,. se va reveni la politica strutului .

    RăspundețiȘtergere
  23. Karadeniz,
    Analiza ta este corecta . Asa ar fi trebuit sa faca si Bucurestiul (daca nu cumva domnul Dragos ne va confirma ca deja au facut exact acelasi lucru, fapt ce m-ar bucura ).
    Parerea mea este ca actiunea noastra , facand-o pe 25 va fi prezentata de toata presa in antiteza cu Ziua Armatei, ca o contralovitura , contrademonstratie , ca o recatie de respingere a acestei Zile de catre sindicalisti . Doomnul Dogaru deja s-a exprimat in sensul asta pe blog, deja a afirmat ca nu este de cord cu sarbatorirea acestei zile , pentru ca Romania fusese deja eliberata de pe data de 24 . ATUNCI DACA CREDE ASTA , SA MUTE ACTIUNEA NOASTRA PE 24 . Nu ar da nimic peste cap, nu ar deranja pe nimeni, ar avea toata presa prezenta , nu impartita intre oficialitati si sindicat. Si asa nu s-au inaintat inca documentele pentru aprobarea actiunii . (TARE IMI E TEAMA CA NU SE VA APROBA SI ATUNCI SA TE TII SUPARARE , DAR UN REFUZ NU ESTE DELOC EXCLUS CI CHIAR PREVIZIBIL ) Dar s-ar castiga enorm la imagine , daca s-ar anunta ca din respect pentru Ziua Armatei , SCMD a decis ca aceasta actiune sa fie mutata pe 24 sau .. odata cu celelalte sindicate .
    ADEVARUL ESTE INSA CA DOMNUL DOGARU DORESTE SA FIE VIOARA INTAI , BA MAI MULT SA FIE SINGUR . A SPUS ASTA DE LA INTERVENTIA DE LA OTV .
    Fata de aceasta marota , nu se poate opune nici un argument, indiferent de unde vine si ce contine .

    RăspundețiȘtergere
  24. Am onoarea sa va salut!
    Domnule colonel Neacsu, nu stiu de ce, cred ca vreti sa stabiliti Patriarhia la Craiova. Personal nu am nimic impotriva. Problema este daca si Intiiul Statator al B.O.R. vrea sa se mute cu tot cu Sinod in resedinta Doljului.
    Cu stima si respectul cuvenit gradului dumneavoastra, MAIORUL

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule maior,
    Va inselati . Daca am pareri diferite in unele privinte si mi le expun , nu inseamna ca vreau sa iau functia cuiva . La cati oameni ii critica pe Boc si Basescu, daca aplicam logica dumitale ar insemna ca suntem o tara de presedinti si premieri .Dar nu toti cei care spun ca cei doi duc tara spre dezastru se viseaza presedinti sau premieri .Chestie de personalitate, educatie , atitudine . Pe de alta parte , nu toate mustele fac miere . Deci, daca ghiocelul e floarea dumitale favorita , asteapta primavara .Oricum , pentru cineva caruia ii e teama sa nu fie prins de radar, va expuneti deja prea mult . Atentie , chiar si cu ip-urile "saltarete " exista riscuri .

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule maior, dacă aceasta este "poziţia" dumitale - cu care personal nu sunt de acord- fii binevenit pe acest forum (poate vei posta de acum înainte măcar cu un pseudonume). Dacă însă încasezi niscaiva "dividente" de la CD te rog „să ne leşi”. Este părerea mea şi numai a mea, părere care nu-i implică şi pe ceilalţi comentatori de aici.
    Cu stimă!

    RăspundețiȘtergere
  27. oameni buni dati un leu sa-i luam lu Neacsu un costum sa-si faca o poza misto!e deranjaant sa-l tot vedem in tobosar cu eticheta in piept ,vorbind la mobil

    RăspundețiȘtergere
  28. Mai Marine,ma laso si tu mai moale. Ai inceput sa-enervezi pe toti. Gata!Ai facut diversiune destul(pentru atii).Vremurile evolueaza incet in favoarea noastra.Stiu ca olteni"E MAI IUTI",dar fi si tu odata ardelean si masoara de 4 ori si TAIE ODATA.Trebuie sa fim atenti sa nu cadem in plasa unei parti a presei.(vospun din partea unor prieteni din breasla).Vom avea sprijin cat trebuie ,la momentul potrivit ,numai sa stim sa-l exploatam. NU NUMAU DOGARU CONDUCE .....A intrat frica in astia de nu-i adevarat. Boc ,azi la Cluj nici nu a fost bagat inseama. Nu s-a mai plimbat,ci a TINUT CA DE FIECARE DATA SA DEA DRUMUL LA PATEFON. I-e greata la lume de el. Oprea ,ieri,a condus in stilul lui caracteristic(CI-camasi si izmene),LUCRARILE MARII ORGANIZATIIUNPR CLUJ( au fost vreo 40 de oameni din tot judetul;in general fugiti de la PSD).Marin .amiralul fara flota.a venit prin unitati sa le arate ofiterilor ca este prea mult praf si nu se face curatenie. Pe deasupra a incercat sa le aminteasca CA NU E PREA BINE SA STEA DE VORBA CU NOI( f...i muma in c...r-pe militareste)In toate garnizoanele au fost primiti cu ostilitate,ba s-au BURZULUIT ca de ce cadrele nu le pun intrebari. E o stare de apatie caracteristica lui "89.Voi reveni si cu alte stir ,pentru ca la centru E CAM GREU.Oricum,SA AUZIM NUMAI DE BINE. POATE II SPRIJINIM CUMVA PE PROFESORI. Nicu de la Turda

    RăspundețiȘtergere
  29. Tot mai mulţi români apelează la internet ca mijloc de comunicare şi protest. Se pare că problemele militarilor încep să fie mediatizate tot mai mult. Interesantă scrisoare unui militar român aflat în Afganistan, şi mai ales comentariile http://bistritaonline.ro/?pag=&id=5032
    Umblatul la pensii şi la drepturile pensionarilor militari are tradiţii vechi în România. http://xa.yimg.com/kq/groups/23653800/417026945/name/1959hotararecm.pdf.
    Interesantă şi acţiunea generalului Bercaru privind angajarea avocatului Victor Ciorbea dar mai ales răspunsul dat de conducerea sindicatului prin domnul Ringiog. http://groups.yahoo.com/group/roarmy230/message/6249

    RăspundețiȘtergere
  30. Nicule,
    Nu inteleg unde am gresit, poate imi spui .
    In rest, toate bune.

    RăspundețiȘtergere
  31. Referitor la articolul denigrator din comunicatul SCMD.
    Este un răspuns dat în România Mare de colonelul de poliţie (r) Ion Mladin "http://www.romare.ro/?cmd=displaystory&story_id=4169&format=html "la un articol "Pensiile militarilor în pericol" publicat de CVT.

    RăspundețiȘtergere
  32. puteti vedea acuma articolul si pe adresa http://neacsum.blogspot.com/p/de-pe-bloguri-adunate.html.
    A fost preluat si postat ca si comentariu pe info mondo .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri