Google Translate

joi, 28 octombrie 2010

CD al SCMD, da din nou cu oiştea-n gard! Problema pusa in discutie: un nou avocat, sau nu?!; UPDATE: O veste buna!

28.10.2010
AVERTISMENT CATRE TOTI MEMBRII SCMD

Intrucat justitia este clar dependenta de politica, in Romania, infatisarea noastra la Tribunal din data de 26 oct. 2010, in procesul intentat d-nilor Boc si Seitan pe Proiectul Legii sistemului unitar de pensii a fost amanat pana saptamana viitoare.


Proiectul va fi discutat in Senat - care nu a apucat sa-l voteze, si facem toate demersurile necesare pentru ca toate categoriile de militari sa fie excluse si sa ramanem cu Legi ocupationale distincte (164/2001, 179/2004), eventual imbunatatite. In ceea ce priveste procesul de “recalculare” a pensiilor in baza Legii 119/2010, adica de prostirea noastra pentru a cere desfiintarea propriului nostru statut, acesta este, pentru moment, suspendat. Dovada? Pe fluturasii care vin prin posta, luna aceasta, nu mai este prezent textul indemn de a merge la CMZ/CMJ pentru semnarea cererilor sinucigase. Nu mai este prezent, pentru ca ar constitui un caz penal! Procedura este suspendata! Demersul juridic isi urmeaza cursul firesc: recurs din partea Guvernului si actiune in justitie in vederea anularii Normelor (HG 735/2010) din partea noastra.
Orice proces declansat individual de un membru al sindicatului pe aceasta tema este in acest moment inutil. Daca insa exista membri care vor sa o ia de la inceput cu dl. Avocat Ciorbea sau cu alte celebritati, pentru a se asigura in plus, nu avem nimic impotriva. Fiecare este liber sa procedeze cum considera. Ii avertizam insa pe aceia dintre membrii SCMD care vor sa o ia de la inceput, pe cont propriu, ca deja procesele individuale au fost pierdute si ca in situatia in care SCMD castiga si respectivii nu, este mai mult decat posibil ca lor sa li se aplice hotararea de tribunal data in procesul individual. In aceasta situatie desi sunt membri SCMD, nu vor beneficia, spune legea, de rezultatul proceselor castigate de SCMD.


Reamintim tuturor celor interesati ca pe data de 24 octombrie a.c., de la Consiliul Europei a sosit pe adresa domnului Mircea Geoana si a doamnei Roberta Anastase, presedintii celor doua Camere, un document imperativ prin care li se cere sa raspunda, in baza memoriilor SCMD, la actele de incalcare a Cartei Drepturilor fundamentale a UE, prin legile neconstitutionale si antieuropene referitoare la militari.


Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA
Publicat de Sindicatul Militarilor

Regretabil!
Asa NU, KOMUNIKAT!
Admin, V.Burcu
Un titlu BOMBA, un titlu aiurea!
Prima intrebare pe care mi-am pus-o: cu ce am gresit toti?
Dupa "avertisment", ce va mai urma?
Dar ... citind KOMUNIKATUL, am inteles esenta:
Este un FEL DE A SPUNE, personalizat, sa avem incredere!
O Înștiințare prealabilă, prevenire, semnal (asupra unui risc sau a unei primejdii). Deci: nu este ... Sancțiune.  Sa avem incredere in AVOCATUL platit anticipat, cu bani grei, de CD al SCMD!
OK! Dar daca ...
Iar mistocareala damboviteana cu "celebritatile", este cel putin, din punctul meu de vedere, regretabila!
Cum comentati? E de bine, e de rau?
Admin, V.Burcu
________________
UPDATE: O veste buna!
________________________
28.10.2010
PARLAMENTUL EUROPEAN nu ne-a uitat

Reamintim membrilor SCMD si simpatizantilor despre faptul ca si in timpul vacantei de vara am depus la Comisia de petitii a Parlamentului European documentele intitulate:


1. “VREM SA MUNCIM” si "APEL LA RATIUNE".


Am primit atunci asigurarile ca petitiile noastre vor ocupa un loc important pe agenda Comisiei parlamentare Euopene, asigurari ce prind roade in aceste zile prin faptul ca:


•. Avem informatii ca respectivele petitii “sunt in lucru” ele fiind date spre studiu si analiza fiecarui parlamentar european, membru al Comisiei;


•. Avem dovada ca cele doua documente au fost trimise de catre Parlamentul European presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei cu rugamintea de a se analiza si trimite “Puncte de vedere”.


. Pentru a se redacta si trimite aceste ”Puncte de vedere” documentele au fost difuzate catre membrii Birourilor Permanente, presedintii Comisiilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ai Comisiilor de politica externa din Senat si Camera Deputatilor, proces ce se afla in desfasurare in aceste zile.


Ne exprimam deplina incredere in efecte favorabile noua.


Va vom prezenta, in cursul acestei zile, cele doua documente scanate, in limbile romana si engleza, in forma in care ele circula acum la structurile parlamentare prezentate mai sus.


Col (r) dr. Constatin MONAC
SECRETAR GENERAL AL SCMD
Publicat de Sindicatul Militarilor

___________________________
Felicitari!
Asa DA, COMUNICAT!
Admin, V.Burcu

P.S.: Redau si un alt tip de COMUNICAT:
"luni, 25 octombrie 2010

COMUNICAT AL BIROULUI DE COORDDONARE AL FILIALEI 1 SECTOR 5


STIMAŢI COLEGI
Întucât o parte din membrii Biroului de coordonare ,din motive personale (sănătate şi probleme de serviciu), şi-au depus demisia din funcţiile pe care le ocupau , vă convocăm în ziua de 30.10.2010 ora 10.30 pentru alegerea altor membri în funcţiile rămase vacante prin demisie şi anume:

  - preşedinte ;
  - trei vicepreşedinţi;
  - funcţia de secretar.

Vă rugăm să pregătiţi propuneri de persoane care să fie alese şi care să vă reprezinte pe aceste funcţii.
Şedinţa se va desfăşura în sala din şos.Alexandria nr.86-88 la 20m ,pe partea dreaptă ,de staţia TEIUŞ.


Biroul de coordonare Al Filialei 1 Sector 5 "
Publicat de presedinte

Solicit PUBLIC CD al SCMD, sa ne spuna si noua,
muritorilor de rand, ce s-a intamplat cu intreg
Biroul de CONDUCERE al acestei Filiale din Bucuresti!
Domnilor, nu ne credeti naivi! Imi este clar ca acolo,
nu problemele "personale de sanatate" sunt CAUZA!
Nu treceti sub TACERE, precum GUVERNANTII, aspecte
ce pot prezenta INTERES pentru miile de membrii ai SCMD!
Admin, V.Burcu

25 de comentarii:

  1. lume lume,Fonctii libere-dati navala!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand blogul are neconvigatori purtatori de mesaje unice-nu ma sfiesc sa-l numesc pe vechiul meu amic ,d-nul Neacsu,parca am retineri sa mai scriu fiind sufocat -si din pacate nu numai eu-de sentintele fara drept de discutie pe care colegul meu le emite.
    Vad acum si o voce ce si-a castigat o buna apreciere ,d-nul admnistrator- caruia tot ce se intampla nu-i place.
    Pana la urma de ce nu spuneti raspicat o alta varianta pe care o agreati?
    Nu v-a placut mitingul!Nu s-au dezis de participanti si sindicalisti nici poporul roman,nici membri,si nici chiar prietenii din partidul agreat.
    Cerea-ti puncte de vedere!Cand se exprima nu le acceptati de parca ati avea in ranita solutia universala.
    Ce nu este in regula cu comunicatul?
    Doriti unul care sa recunoasca greseala pe care o impuneati cu sondajul de opinie?
    Doriti un comunicat prin care sa se recunoasca un grup centrifug ca fiind reprezentativ impotriva a mii de sindicalisti?
    Aceasta conducere n-a fost aleasa de noi!Deci pentru moment nu avem dreptul s-o contestam!Asteptati sa vina vremea,iar daca va pierdeti rabdarea ,asta e.
    Eu va apreciez valoarea-chiar sunt sincer- dar nu va inteleg duplicitatea,
    Si noi avem opinia colegilor despre ce se intampla.Nu cred ca doriti s-o cunoasteti.Apelurile la ratiune a unor a care mai au chef sa scrie ar trebui luate in seama.
    Astazi colegii mei in sedinta,imi spuneau sa va transmit ca problema reala este unde Va raportati:la VIENA sau la ISTAMBUL.
    La o scriere colegiala,intr-o seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea sincera este ca la instantele nationale nu avem nici o sansa, singura speranta ramane in instantele internationale, dar sa ajungem la acestea trebuie sa parcurgem si etapele nationale. La noi va fi justitie poate atunci cand judecatorii vor fi alesi de fiecare comunitate pentru un mandat limitat in timp, activitatea parchetelor sa fie liberalizata, iar in postura de aparator sa poata pleda toti cei care au o pregatire juridica superioara, astfel s-ar sparge monopolul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vasile ,
    Ai dreptate , titlui anuntului suna aiurea , dar .. de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere . Nu are rost sa comentam un lucru atat de marunt . Sunt afirmatii si vorbe mult mai grave ale domnului presedinte care m-au pus pe jar, pregatisem un material , am supus subiectul atentiei biroului Operativ Craiova , au fost de acord cu aspectul semnalat, dar s-a decis sa nu fie pus pe blog pentru a proteja interesele Sindicatului si le dau dreptate . DAR PROBLEMA II VA FI TRANSMISA PE ALTA CALE DOMNULUI DOGARU . In ceea ce priveste vestea buna , nu poate decat sa ne bucure .
    Problema sectorului 5 , este numai a lor , nu este de importanta deosebita . Dar pentru ca e legata de fapte si atitudini ale unor membri ai CD , cere unele lamuriri . Mai ales ca Sectorul 5 nu isi va schimba numai sefii ci si sediul castigat cu greu langa clo.. sca . Prietenii stiu de ce ! Poate nu e cazul sa isi spele rufele in public, sunt de acord , dar nici sa ne abureasca . Ar putea spune ca sunt niste probleme interne care vor fi analizate si rezolvate din interior . Daca insa se spera sa se rezolve cum au rezolvat-o cu Elena pe care au convins-o sa revina asupra demisiei "doar pentru a arata ca nu s-a intamplat nimic " se face o mare greseala . Problemele se vor acutiza si o mincina aduce alta minciuna . Nu mai ascundeti gunoiul dupa usa .Se mai pune o intrebare . DE CE LA EVENIMENTUL DE PE DATA DE 25 DOMNUL DOGARU A FOST SINGUR PE PLATFORMA ? UNDE A FOST COMITETUL DIRECTOR ? UNDE AU FOST TOTI VICEPRESEDINTII CARE UMPU MANSETA DIN DREAPTA ? UNDE AU FOST GENERALII CU CARE SE LAUDA DOMNUL DOGARU PE LA POSTURILE DE TELEVIZIUNE ?oOricum a fost jenanta si UMILITAORE intrebarea pusa de domnul Dogaru domnului general Popescu " domnul general, va rog sa imi raspundeti la o intrebare : sunteti membru de sindicat ? " De ce a pus intrebarea asta ? Ca sa arate lumii ca si noi avem generali in sindicat ? Sau ........? NU AM INTELES DAR MI S-A PARUT CA MILOGEA O AFIRMATIE CARE SA IL RIDICE IN OCHII CUI ?
    Domnule Stramb ,
    Diferenta dintre noi si dumneavoastra este ca noi criticam oameni si fapte , la obiect, cu argumente , iar dumneavoastra criticati pe cei care va critica seful , cu manie proletara , fara argumente .Daca considerati ca noi gresim undeva , spuneti va rog unde si ce este gresit , nu va luati doar de faptul ca ne spunem parerea .

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le coleg Stramb,
    Pacat. Atacul la persoana mea nu se justifica.
    Argumente gasiti in cele 255 de postari pe acest blog,in miile de comentarii ale cititorilor si faptul ca NOI, cei de AICI, continuam sa EXISTAM, chiar daca suntem EXCLUSI de CD al SCMD din categoria ... PAGINI INTERNE! Mai mult, in fiecare zi, URCAM din nou, cu cca 50 de noi veniti! Nu am fost si nu sunt un duplicitar! Mereu am spus ce cred eu! Au fost insa vremuri, cand incercam ... sa ma abtin! Nu am fost IMPOTRIVA mitingului, am fost doar impotriva momentului tinerii acestor proteste. Recititi tot ce am postat!

    Dar ... e lipsit de RATIUNE, sa ma justific in fata domniei voastre care ma JUDECATI aspru, fara a tine cont de ... probele apararii!
    O singura si ultima SUBLINIERE: nu este DEPARTE TIMPUL, cand veti regreta postura de APARATOR DIN OFICIU al domnilor Dogaru si Pricina!
    DA. Cu cei doi/trei colegi din CD al SCMD, am eu unele divergente! NU sunt inventate, nu sunt ale mele! Sunt ale domniilor lor! In ce consta? Astept sa fie lamurite de cei in drept! Cu cat mai repede, cu atat ma FOLOSITOR pentru miile de sindicalisti!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. Revin cu o LAMURIRE: Recitind ce am postat, constat ca ... la NUMARATOARE nu REZULTA cine este cel de-al "treilea" din CD al SCMD! Pentru a nu da ocazie CARCOTASILOR sa faca speculatii aiurea, va informez eu: dl Apostol, dl Vice-Presedinte ... TREZORIER SEF! De ce? Simplu: intr-o postare pe acest blog, am cerut cu punct si virgula, sa faca PUBLIC un BILANT CONTABIL al SCMD, pe primele 6 luni 2010! Mai ceream atunci si ... un nou birou de avocatura! Cu ce m-am ales? Stie toata lumea! Oricum, despre MODUL cum s-au cheltuit BANII membrilor de sindicat, tot va trebui sa aflam candva! Cu acte JUSTIFICATIVE, nu cu vorbe mestesugite sau ... injurii la adresa dusmanilor SCMD, dezinformatorilor, manipulatorilor etc. etc. etc. Nu-i asa stimati si stimate domni si doamne din CD al SCMD?
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  7. SUTA DE ALARMA.Valiza.Baremele.Concediile, niciodata luate la timp...Ce vremuri!.....Restructurare,N.A.T.O., U.E.,pensie nesimtita,tepe,pixeli albastri, cai verzi in parlament,raspunderi asumate(ce risca ?).Blonde ,pitici fara coif tuguiat, ,,pacienti" si ,,detinuti" in guvern,si nu numai in guvern,criza (de toate felurile). CE VREMURI!! Am omis monumentul capitanului...

    RăspundețiȘtergere
  8. Neacsule, cu respect si inca o data cu precizarea ca nu sunt in SCMD, spun ca demisiile acelor oameni, in grup nu mai sunt problema lor. Este clar ca ceva s/a intamplat. Sau sunt vinovati de ceva, sau cineva le/a solicitat demisiile fiindca nu s/au supus unei asa zise politici de la centru. Ce naiba a dat virusul in ei ? Problema este ca nu este numai...problema lor. Stii cum este, Basesca a fosta ales la cateva sectii , nu ?
    Si domnule Burcu, nu inteleg ce explicatii sa dea conducerea SCMD in legatura cu cheltuirea banilor. Voi, sefii de filiale si la urma urmelor membrii de sindicat au dreptul prin organele competente sa verifice modul de gestionare a fondurilor fixe si mobile. Problema este cine le aproba cheltuielile si cum, fiindca eu pot sa bag mana in foc ca la scoal lor, au acte in regula.
    In ceea ce o priveste pe Elena, nu banuiti pe nimeni. Cred ca era obosita si probabil ca intr/un moment mai greu s/a suparat si ea...Dar bataioasa cum o stim cu totii cred ca a revenit la sentimente mai bune. Eu doresc sa vorbesc cu ea zilnic , dar sunt retinut si nu vreau sa o stresez. Trebuie sa intelegem ca ea singura nu poate sa duca lupta juridica a SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domunle Gheorghe Strâmb dacă nu ar fi fost intervenţia dumneavoastră „în această manieră” aş fi renunţat să postez următorul comentariu, comentariu pe care de altfel doream să-l postez ieri seară.
    „Ascultaţi” aici un fragment:
    „Haideţi să concluzionăm puţin aceste discuţii având ca subiect „unde am fost şi unde suntem”. Nu cred că am avansat prea mult cu toate asigurările celor din CD. Un lucru este clar şi limpede (ca să fac un pleonasm):
    1. Domnul col. Dogaru să rămână şeful suprem al SCMD pe viaţă – poate să stea liniştit că nu-i vânează nimeni funcţia;
    2. Din Statutul făcut pe genunchi nu cunosc denumirea de SCMDRR (nu ştiu de altfel cum Justiţia ar recunoaşte o asociaţie profesională care astăzi are o denumire şi mâine n-o mai are) – poate domnul Dragoş Icleanu îi va trage de mânecă pe şefi şi le va spune acestora în ce condiţii (statutare) se poate schimba denumirea Sindicatului;
    3. CD al SCMD să nominalizeze un „birou/ofiţer de presă” care să reprezinte Sindicatul la toate activităţile din Bucureşti cu mass-media. Personal îl rog pe domnul Dogaru să nu mai iasă pe sticlă decât în calitate de istoric – prezenţa domniei sale în momentele critice, ca leader al Sindicatului nefăcând altceva decât să-i irite pe toţi, (inclusiv pe mine) indiferent de tabăra în care se află, fiind un fel de CV Tudor dar fără a avea forţele şi mijloacele acestuia;
    4. La propunerea filialelor (deşi nu există stipulat aşa ceva în Statut) să fie convocat Consiliul Naţional al Reprezentanţilor (CNR), în care să fie prezentat un raport de activitate pe acest an şi măsurile care se impun privind acţiunile şi viitorul nostru ca sindicat (dacă se mai doreşte acest lucru). Dacă nu, aşa cum scrie şi-n Statut, CD să-şi ia jucăriile şi să plece nu să vândă iluzii la tarabă;
    5. Să se actualizeze Statutul şi să se elaboreze Regulamentul de Organizare şi Funcţionare (ROF) al Sindicatului care să fie aprobat de Consiliul Naţional al Reprezentanţilor (inclusiv schimbarea denumirii Sindicatului);
    6. Să se facă propuneri privind strategia sindicală precum şi căile de acţiune aferente de către filiale, care să fie supuse aprobării de CNR;
    7. ...............................şi mai sunt multe altele......................... ;”

    RăspundețiȘtergere
  10. Revenind la reproşurile pe care le faceţi domnia voastră privind blogg-ul şi comentatorii pe care, fie zis i-aţi jignit profund prin afirmaţiile dumneavoastră („blogul are neconvigători purtatori de mesaje unice”) eu stau şi vă întreb încotro ne îndreptăm ca sindicat? Aveţi dumneavoastră nişte propuneri „mai concrete” decât unele care au fost postate aici timp de vreo 3 luni? Domnule Strâmb dumneavostră nu vă daţi seama că 99% dintre noi s-au înscris în SCMD pe baza promisiunilor unora că li se vor apăra drepturile câştigate cât au fost activi în cadrul Sistemului Naţional de Apărare? Dacă credeţi că ne-am înscris în SCMD ca să facem rost de „bilete la meciul Steaua-Dinamo”, sau să ascultăm lecţii de istorie (care între noi fie vorba sunt bune şi ele) vă înşelaţi. Deşi nu sunt în această situaţie aş fi dorit (aşa ar fi fost drept) ca Sindicatul să aibă printre „obiectivele sale măreţe” şi actualizarea pensiilor celor care au trecut în rezervă înainte de 2004. Cred că s-ar face o minimă reparaţie...târzie dar...”mai bine mai târziu decât niciodată”.
    Ştiţi domnule Strâmb, eu nu mă substitui avocatului nimănui dar aici pe acest blogg mi-am găsit prieteni „virtuali” – de fapt reali, prieteni cu care pot comenta necenzurat fără aprobarea „Organelor de Partid şi de Stat” chiar dacă uneori ne mai faultăm reciproc. Indiferent dacă ne vom recâştiga sau nu drepturile între noi, comentatorii nu va rămâne decât prietenie.
    Domnule Strâmb pe acest blogg eu, „personal” (şi nu numai) am făcut nenumărate apeluri privind participarea celor interesaţi la actualizarea Statului SCMD. Nu cunosc ca dumneavoastră să fi subscris cumva la acest apel/acţiune aşa că lăsaţi – o moartă cu „acţiuni concrete”.
    Şi pentru că vreau să mă încadrez în cele „n” caractere pe care pot să le postez „dintr-o dată”, eu bucovinean get beget (provincia Bucovina fiind ocupată numai de austrieci) vă recomand domnule Strâmb să vă orientaţi/îndreptaţi privirea spre Budapesta...
    Cu stimă,
    PKM

    P.S. Din păcate trebuie „să sparg” comentariul...

    RăspundețiȘtergere
  11. PKM ,
    Gata , mai lasa-l sa respire . Domnul Stramb nu este lupul cel rau . si o spun la modul cel mai serios . Numai ca dupa vizita domnului Dogaru la Satu Mare ,si-a schimbat oarecum surprinzator opiniile . O fi baut apa dupa dansul, ca pe la noi asa se spune. Eu il cunosc drept un om integru si in ciuda "razboielilor " de pe aici , ii port acelasi respect.Este doar un pic mai pacifist , dar daca nu s-a schimbat prea mult in substanta , eu il stiu drept un om de nadejde . In fine , sa nu facem din dansul un caz sau un dusman , doamne fereste . Si nimeni din cei ce gandesc altfel decat noi (la modul general vorbind ) nu ne este dusman atata timp cat discutiile se pastreaza in limitele bunului simt si cu argumente pertinente , fara atacuri la persoana nejustificate . Domnul Stramb inca nu a ajuns la stadiul acesta , si sper sa nici nu se apropie .
    Sa auzim de bine .

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnilor o simpla curiozitate: cum a actionat GRUPUL PAUL?

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnul BURCU,cu respect o intrebare:este obligatoriu sa pastrati exclusiv aceesi tematica?Cred ca ar fi interesant cu o tematica diversificata(pensii,legislatie,probl. militare generale, politica internationala etc.) Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna sa Va fie seara.Am inteles criticile mai putin proletare decat ale mele.
    1.N-am inteles indemnul spre Budapesta!Desi daca ne-am uita la curajul maghiarilor de dincolo de granita am intelege ce inseamna guvern,populatie hotarata etc.N-am afinitati nu va fie frica .
    2.Nu am spus de dragul de-a conversa,anumite lucruri.O spun si o fac din convingere pentru ca aceasta este parerea mea.Nu contestatia conducerii este scopul momentului.
    3.Cand eu spuneam ce nu-mi placea la d-nul Dogaru,si o fac si acum,unii se interesau de adresa sindicatului.
    4.D-le prieten Neacsu,nu mimetismul ,fiind vorba chiar de D-nul Dogaru,mi-este propriu,il apar in limitele a ceea ce eu cred ca este de bun simt.A-mi asocia parerile exclusiv cu ale dumnealui,inseamna a nu ma cunoaste.
    5.Chiar daca ma transformati in dusmanul celor a caror parere n-o impartasesc,fiti convinsi ca nu am nimic cu nimeni.Chiar asa,de unde credeti v-as fi dusman?Sunt uneori suparat pe cei ce nu reusesc sa treaca stadiul copilariei,dar atat.
    6.Mai cred ca nu cu compuneri se poate trece stadiul in care ne gasim,chiar daca le apreciez la fel de mult ca pe autorii lor.

    RăspundețiȘtergere
  15. DomnuluiPKT de la ora 23.45........Domnule.Chiar la tot ce trebuie scris intr-un statut nu ma pricep.Dar la cheltuirea eficienta a fondurilor noastre(cotizatii)si a celor obtinute din reclamele postate pe bloguri, ma pricep. Unde nu ma pricep aplez la colegii nostri ”finantisti” din tara sau din Bucuresti. Avem economisti foarte bine pregatiti printre noi in toate orasele.I-am spus Dl Dogaru ca in statut nu este prevazuta structura interna scmd-ului, care sa constate si sa valideze modul de cheltuire eficienta a fondurilor. I se poate spune oricum: de cenzori, de verificare a cheltuililor.M-am consultat cu un coleg din Directia unde am lucrat si mi-a spus ca nu bilantul spune tot, ci actele de cheltuieli.Cam asa cu facea CFG si ulterior DAI in minister. Voi urmari infintarea acestei comisii care sa valideza bilantul contabil la 31.12.2010 Dragos Icleanu-SCMD6

    RăspundețiȘtergere
  16. DomnuluiPKM DELA ORA 23.45,primul comentariu...........Rectific ,am gresit, m-am adresat Domnului PKM nu PKT, SCUZE!.Dragos Icleanu-scmd6

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule Dragoş Icleanu, tot respectul pentru sinceritatea dumneavoastă şi mai ales pentru curajul de a „coborâ în arena cu lei” fără a vă ascunde sub un pseudonume sau sub apelativul de „anonim”.
    În altă ordine de idei doresc să vă atrag atenţia de a nu confunda noţiunea de „economist” cu cea de „contabil” care, deşi par apropiate (aşa sunt de regulă acestea percepute de majoritatea dintre noi) sunt foarte diferite. Ştiţi...mulţi sunt contabili dar prea puţin economişti...Nu doresc să contest calităţile şi competenţele nimănui dar nu confundaţi activitatea de verificare de către revizori/auditori a existenţei „biletului de tramvai la documentele de decontare a misiunii”, cu specialiştii care-ţi pun întrebarea: „De ce ai mers cu tramvaiul când până la destinaţie erau 100 m şi puteai ajunge acolo „la picior” ?”
    În lipsă de date, precum şi datorită faptului că nu am competenţe în domeniu nu pot să mă pronunţ asupra unor „aspecte financiare” sesizate de unii dintre colegii noştri de-a lungul timpului pe acest blogg sau chiar pe site-ul oficial al SCMD. Rămâne ca cei de care spuneai dumneata (cenzori, controlori ş.a) să-şi facă datoria (verificând prezenţa sau absenţa acelui „bilet de tramvai”) însă, ceea ce este în final important este oportunitatea cheltuielilor, adică „de ce şi pentru ce s-au cheltuit banii”.
    Dar revenind de fapt la problema de fond, ce mă deranjează cel mai mult în acest moment este lipsa de viziune, lipsa unei strategii coerente a celor numiţi sau autointitulaţi la vârful SCMD (pe lângă lipsa de comunicare şi autocraţia afişată de aceştia). De fapt, tocmai lipsa celor menţionate anterior crează imaginea (şi nu numai imaginea) de dezordine sindicală, ridicându-le la fileu mingea adevăraţilor noştri inamici.
    Aş mai avea multe de comentat şi chiar „la obiect” dar la ce bun?
    Cu stimă,
    PKM

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa ma scuze colegii din alte filiale dar trebuie sa ma adresez doar colegilor de la Mehedinti. Fratilor a trecut o saptamana (lucratoare) de la "defectarea" presedintelui filialei noastre si noi nu am reusit sa facem nimic. Daca nu reusim sa ne urnim propria filiala nu putem ridica pretentii. Daca la ultima sedinta domnul expresedinte a plecat cu tabelul cu numerele de telefon ale membrilor filialei pentru a face o copie si nu mai aveti numerele de telefon stimati colegi din comitetul executiv luati numerele de telefon de pe cererile de adeziune sau rugati-l pe domnul Burcu sa posteze un anunt pentru adunarea extraordinara pentru alegerea noului presedinte, nu cred ca va refuza.

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnului PKM...............Domnule,cand m-am referit la comisie de verificare,nu am avut in vedere aspectul constatator de catre aceasta a biletului de tramvai cusut la dosar.Am avut in vedere ceea ce spuneti dvs, eficienta folosirii banului nostru(a se vedea cuvintele 21la24).Eficienta folosirii banului nostru incepe cu optunitatea folosirii acestuia.Cat priveste termenul „finantist„ l-am folosit ca termen generic impamantenit printre noi, pentru economist.Dupa 1990 finantistii de care vorbesc au urmat studii de profil economic,unii chiar cursuri de eficienta investitionala(nu la UNAp),sau au condus contabilitatea societatilor comerciale, asa cum fac si astazi.Cei la care am facut referire pot fi numiti economisti.Cat priveste lipsa de viziune si lipsa de comunicare sunt intru-totul de acord cu Dvs.Dragos Icleanu-scmd6.

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule Stramb,
    Incepeti sa nuantati . Ce sa fie oare ? Oricum v-as ruga sincer, sa spuneti CE TREBUIE FACUT.De vreme ce intr-un mod mai mult sau mai putin direct admiteti existenta raului afirmand chiar ca pe vremea cand dumneavoastra luati atitudine , altii incercau sa-si lege sireturile la sosoni inseamna ca aveti o experienta si o iesire "de serviciu" ca sa nu ne vada lumea buna . Pentru ca inteleg ca asta e motivul pentru care cereti sa punem batista pe tambal,, si anume sa nu mai afle si altii mizeria din casa noastra .Nici eu nu sunt adeptul spalarii lenjeriei intime in fata blocului , dar daca dumneavoastra ati fluturat-o pe la nasul domnilor din conducere de pe vremea lui Burebista , eu am facut la fel Burcu la fel si altii iar cei care ar trebui sa bage masina de spalat in priza sunt plecati in concediu , cineva trebuie sa spele rufele astea . Politica strutului nu ne scapa de mizerii . S-a adunat un munte de rufe si nimeni nu vrea sa le "reevalueze" , ca sa folosesc un termen recent intrat in circulatie . Doamnul Oprea a fost reevaluat si scos basma curata , nou nascut si cu pampersi uscati de Basescu . La noi cand se reevalueaza macar simbolic pampersii, ca mi-a cazut parul din nas . si inca no intrebare , DACA NU ACUMA CAND ? Ca daca lasam lucrurile sa mearga asa , o sa se creada ca totul este perfect , turma merge inainte , trai nineaca pe banii babacii , ori din punctul meu de vedere acesta perspectiva este MAI PERICULOASA DECAT faptul ca "dusmanii " ar putea vedea ce scriem noi pe aici si ne facem de kko . Si asa nu prea am fost de mult ori de fala si ma refer la nivel conducere nu la nivel sindicat . Acceptand si admitand in continuare aceasta situatie , aceasta dezorganizare impusa , aceasta incompetenta si condicere arbitrara , ne desconsideram , creem impresia ca e dorita de noi si eticheta care se pune conducerii va fi pusa sindicatului . Daca asta doriti si asta va aranjeaza , este treaba dumneavostra . Sa nu uitati insa ca somnul ratiunii naste monstrii . Sunte filiale ale SCMD care au anuntat prin presedintii lor ca se retrag cu totul din sindicat si daca nu au facut-o este pentru ca nu vor sa sparga unitatea sindicatului si ideea de lupta comuna , dar conducerea este cea care ll-ea provocat aceasta reactie asa cum v-a provocat-o si dumneavoastra stiti dumneavoastra cand . Au trecut 6 luni , ati vazut vre-i schimbare in bine ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce scarbos sa te impaunezi cu munca altora!
    Nu stiu de ce nu a reactionat deloc d-l Mircea Coamenci, cel caruia ii aprtine meritul. Monac are doar 'meritul' ca lucreaza la Parlament si a vazut raspunsul organizatiilor europene care, normal, odata sesizat, a intrebat: bai, ce se intamplea in curtea voastra, e adevarat ce au sesizat oamenii astia?

    Duhul cel Bun!

    RăspundețiȘtergere
  22. @Duhul cel Bun!, GATA!
    Am inteles, iti meriti banii!
    Ai spus deja, ca de azi va luati munca in serios,
    veti raspunde tuturor! Dar ... las-l in pace pe
    Col.r.dr. Monac! Nu are nici-o legatura cu acest blog!
    Iar de ce va este frica ... am aflat de la ... ardeleni:
    Nu veti scapa! D-l MONAC, un martor? Poate DA, mai stii!?!

    In alta ordine de idei, nu mai pierde vremea pe aici,
    .... hopa, STOP! Acum inteleg! Pe aici sunt libere discutiile!
    Corect ... unde sa mergi tu? In pagini goale? Tabula rasa? Firesc, nu ai unde! Poate ...la Catalin, copil de casa! Desteapta treaba! Ati dat drumul la comentarii, sa racoriti oamenii, sa aratati vezi doamne ... ca nu aveti nimic de ascuns! OK, numai bun de abureala!Dar ...
    Ai grija! Sunt pe aici niste luptatori ... de toata isprava!
    S-ar putea ... nici in gaura de harciogi, sa nu scapi!
    Multa bagare de seama!
    admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  23. D-le Burcu, eu aveam impresia ca sunteti un idealist, un sufletist, un om bun. Si de fapt chiar sunteti. Dar, din pacate, sunteti si usor de influentat. Cu totii suntem, mai ales in mediul de neincredere si ura in care traim. Dar va garantez cu ce vreti dumenavoastra, va jur pe viata copiilor mei - si am 3 copii ca trei flori - ca suspecatati de rele intentii si de necinste pe unul dintre cei mai puri oameni de pe planeta asta! Pe un om de o noblete sufleteasca rara, un om recunoscut pentru spiritul lui drept si pentru daruirea cu care s-a pus mereu in slujba celorlalti, ajutandu-i de cate ori a putut, care s-a implicat mereu cu folos in viata comunitatii din care a facut/face parte, rezolvand problemele altora in dauna propriilor interese.
    Nu stiu ce se intampla cu dumneavoastra acum, tot ce sper e ca veti reusi sa vedeti limpede la un moment dat.
    Probabil si dumneavoastra aveti copii, pe care vreti sa-i vedeti traind intr-o societate corect intocmita, unde oamenii sa fie ce par a fi si sa nu mai trebuiasca sa proferati amenintari ca cea de mai sus la adresa unor persoane pe care nu le-ati vazut in viata dumenavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  24. @Anonim 16:50 ,
    Este fff posibil sa ai dreptate!
    Nu sunt Dumnezeu, ghicitor in stele etc.
    Este mare PROBALITATEA sa ma insel!
    Intr-o lume plina de suspiciuni, neincredere, plina de oameni care te lovesc fara sa ai vina, multi improscandu-ma cu mizerii nefondate din anonimat, este POSBIL ca in mintea si sufletul meu ...sa ma insel!
    Oricum, ma doare! Totul ma doare! Inclusiv ca ma si insel!
    Stiu ca neghiobii, lovesc si fug razand! Si asta ma doare!
    Nici animalele nu procedeaza asa! Iar cand unul musca pe furis,
    taranul il UCIDE, ca nefolositor! Nu sunt de acord, dar ...
    e vechi acest principiu spartan! Daca TU, anonimule, te simti
    lezat ca eu ... pe tine te VIZAM, pe nedrept ... ma cunosti,
    astept telefon, e-mail! Te asigur de pe acum, TE CRED!
    Vom discuta despre copii! Trei ai tai, trei ai mei!
    Si alte multe necazuri!
    Cu prietenie si sincere regrete,
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim
    Ai uitat sa specifici cine este omul cel mai pur de pe planeta asta ?Sa nu imi spuneti ca este domnul Dogaru . Sau Pricina , sau Rinciog . In rest, ai putea avea dreptate despre altcineva ca este cat de cat curat , dar mai are mult pana la a fi printre cei mai puri de pe planeta . Daca nu suneti unul din ei, dar faceti referire la unul din ei, va sfatuiesc sa va mai ganditi . Domnul Dogaru a afirmat pe post si in fata unor cunoscuti ca va infiinta un partid si ca se bazeaza pe sindicalisti . Apoi sjurat ca nici prin gand nu i-a trecut . Asa actioneaza un om pur ? Domnul Rinciog mi-a jurat ca nu este retribuit si nicmeni din conducere nu este retribuit iar acuma spune " ei da, am fost retribuyit, si ce daca ? " Deci cade . De domnul Pricina ce sa mai spun , e atat de murdarel incat nici nu stiu la ce sa ma refer. Dar ca sa nu obosesc citeste ce am spus la domnul Dogaru si aplica si la Pricina . Aceleasi intentii , aceleasi negari . Si atunci, la cine te refereai ? SPUNE TE ROG SA STIU SI EU .

    Duhule Rinciog, ca ma lovesti pe mine cu afirmatii si acuzatii aberante nu ma mira . cA il lovesti pe Burcu , nu ma mira , nu e prima oara . Dar cu domnul Monac ce ai domnule ? de ce il lovesti, pentru ca nu contrasemneaza statele voastre de plata cu antiradare , reparatii de masini, GPS-uri, laboratoare de inregistrari ? De curiozitate , pe ce nume e deschis laboratorul ? Pe numele SCMD ? Faceti dovada .AVEM O CONDUCERE MINCINOASA CARE IN DISPERARE LOVESTE IN TOTI CEI CARE II ARATA CU DEGETUL INCERCAND SA SCAPE DE URMARIRE .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri